کانال هُنرواره | Art


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: San’at


🖇هُنر نوسانی غیرقابل انفکاک است،
میانِ تکنیک و جنون...📝

این‌جا پُر از کاراکتر و قصه است...🌠
راه ارتباطی👇
t.me/HidenChat_Bot?start=176722911
اولین پست کانال👇
https://t.me/Honarrvareh/8

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
مستند‌ تماشا که در بخش اول به کتابِ "یادها و دیدارها" نوشته‌ی "ایرج_پارسی‌نژاد" نویسنده و استاد ادبیات و در بخش دوم به نمایشگاه عکس‌های "استیو_مک‌‌کوری" در پاریس و در بخش سوم به کارهای "راشین_فَهَندِج" هنرمند تجسمی و فیلم‌ساز ایرانی ساکن آمریکا پرداخته شده است.

#مستند
#ادبیات
#هنر
@Honarrvareh


این تابلوی نقاشی بسیاری از مضامین نمادین و فلسفی را که رنه ماگریت را در طول اقامتش در پاریس از سال 1927 تا 1930 درگیر کرده بود گِرد هم می‌آورد، دوره‌ای که در آن ارتباط نزدیکی با سوررئالیست‌های فرانسوی داشت. نقاشی ترکیبی عجیب از اشیاء را نشان می‌دهد. دو مهره‌ی بزرگ که شبیه به نرده‌های چوبی یا مهره‌های شطرنج هستند در کنار یک تکه کاغذ با شکل عجیب و غریب با الگوی بُرشِ تزئینی ایستاده‌اند. پشتِ آن‌ها یک پرده‌ی فلزی خاکستری با چیزی شبیه به زنگ‌های سورتمه‌ی آویزان به رنگ خاکستری دیده می‌شود. علی‌رغمِ ناهماهنگی آن‌ها، این مجموعه از اشیاء در منظره‌ای پراکنده در بین صخره‌های سنگی در زیرِ ابرهای خاکستری در آسمان آبی، به طرز نگران‌کننده‌ای به نظر می‌رسند. در این نقاشی می‌توان اشاراتی ظریف به نقاشی‌های "لئوناردو_داوینچی"، "تیتیان" و "کاراواجو" را مشاهده‌ کرد که نشانه‌هایی از جاه‌طلبیِ نقاشِ اثر است. عنوانی که در زمان اولین نمایش عمومی آن در مارس سال 1931 به تابلو داده شد به نظر می‌رسد که ارتباطی با موضوع نقاشی نداشته باشد با این حال مفاهیم مذهبیِ آن به طرز عجیبی متناسب با حال و هوای جدی اثر به نظر می‌رسد، در این نقاشی مریم یا فرشته‌ای وجود ندارد با این حال سکونِ عجیب تصاویر نشان می‌دهد که اتفاق مهمی یا به تازگی رُخ داده است یا در شرفِ وقوع است و آن‌چه ما می‌بینیم در واقع نوعی بینش است. می‌توان گفت بخش سفیدی که شبیه به کاغذ بُریده‌شده است با ستون‌های سنگی یا دایره‌های زنگ‌مانندِ فلزی تضاد دارد، مانند بسیاری از آثارِ رنه ماگریت در این دوره، این نقاشی یک اثر سوررئالیستی است و یکی از بزرگ‌ترین کارهایی است که رنه ماگریت تا به حال به پایان رسانده و جاه‌طلبیِ او در نحوه‌ی انتقال مفهوم، همانندِ روش‌های اساتید قدیمیِ هنر با نور و سایه‌های مرموزِ خاکستری در پس‌زمینه به وضوح نمایان است.

#نقاشی
@Honarrvareh


تابلوی نقاشی "بشارت"
(The Annunciation)

اثر "رنه_ماگریت"(René_Magritte)
هنرمند و نقاش برجسته‌ی بلژیکی که آن را با تکنیک رنگ و روغن روی بوم و سبک "سوررئالیسم" در سال 1930 خلق کرده است و هم‌اکنون در یک مجموعه‌ی خصوصی نگهداری می‌شود.

#نقاشی
@Honarrvareh


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
گزینشی از آثارِ سوررئالیستی سینما از ابتدا تاکنون

#سینما
@Honarrvareh


مردانِ خدا پرده‌ی پندار دَریدند
یعنی همه جا غیرِ خدا یار ندیدند

هر دست که دادند از آن دست گرفتند
هر نکته که گفتند همان نکته شنیدند

یک طایفه را بَهرِ مُکافات سِرشتند
یک سِلسِله را بَهرِ ملاقات گُزیدند

یک فِرقه به عِشرت درِ کاشانه گُشادند
یک زُمره به حسرت، سرِ انگشت گَزیدند

جمعی به درِ پیرِ خَرابات خَرابند
قومی به بَرِ شیخِ مناجات مُریدند

یک جمع نَکوشیده رسیدند به مقصد
یک قوم دویدند و به مقصد نَرسیدند

فریاد که در رهگذرِ آدمِ خاکی
بس دانه فشاندند و بسی دام تَنیدند

همت طلب از باطنِ پیرانِ سحرخیز
زیرا که یکی را زِ دو عالم طلبیدند

زِنهار مَزَن دست به دامانِ گروهی
کز حق بِبُریدند و به باطل گِرویدند

چون خلق درآیند به بازارِ حقیقت
ترسم نَفروشند مَتاعی که خریدند

کوتاه‌نظر غافل از آن سروِ بلند است
کاین جامه به اندازه‌ی هر کس نَبُریدند

مرغانِ نَظربازِ سَبک‌سِیرِ فروغی
از دام‌گهِ خاک بر افلاک پَریدند

"فروغی بسطامی"
"دیوان اشعار، غزلیات"
@Honarrvareh


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
ویدیویی درباره‌ی داستان زندگی "مولانا جلال‌الدین محمد بلخی" یکی از بزرگ‌ترین شاعران و عارفان تاریخ، او زندگی آرامی داشت تا زمانی که با "شمس تبریزی" صوفی مرموز و پُرشور آشنا شد و این دیدار نقطه‌ی عطفی در زندگی مولانا بود. شمس با گفتار و رفتار خود، تحولی عمیق در درون مولانا ایجاد کرد، این دوستی گرچه کوتاه بود اما تأثیر آن بر اشعار و افکار مولانا جاودانه شد. شمس تبریزی که از او به ‌عنوان یک درویش سرگردان یاد می‌شود با پرسش‌های عمیق و نگاه متفاوتش مولانا را از قید و بندهای ظاهری رها کرد، او مولانا را به دنیایی از عشق و شوریدگی هدایت کرد که حاصل آن، اشعار پُرشور و عارفانه‌ای شد که امروزه در سراسر جهان مورد تحسین قرار می‌گیرند. در این ویدیو با داستان زندگی "مولانا" و آشناییِ او با "شمس تبریزی" به صورتی مبسوط آشنا خواهیم شد.

گوینده و اجرا: "امیر_سودبخش"

(قسمت اول)
@Honarrvareh


"Colors"
"Band: Black Pumas"
Artists: "Eric_Burton", "Adrian_Quesada"
Genres: "Blues, Classic Soul"
Released: "2019"

@Honarrvareh


سیاحتنامه ابراهیم بیگ.pdf
22.9Mb
دانلود کتاب "سیاحت‌نامه‌ی ابراهیم‌ بیگ"
نوشته‌ی "زين‌العابدين_مراغه‌ای"
(سه جلدی)، این کتاب سفرنامه‌ای از "زین‌العابدین_مراغه‌ای" از آزادی‌خواهان دوره‌ی مشروطه ایران می‌باشد که تأثیر زیادی در آگاهی اجتماعی و سیاسی جامعه‌ی ایران در آستانه‌ی جنبش مشروطه داشت و شامل انتقاداتی اساسی و مهم از جامعه‌ی ایران است که بعضی از آن‌ها هنوز هم وارد هستند و در بین مردم ریشه دارند، این کتاب در ایجاد جنبش مشروطه نقش داشته و مطالعه‌ی آن در زمان حاضر هم در تصحیح برخی عادات ایرانیان نقش خواهد داشت پس بدین ترتیب کتابی بدون تاریخ انقضا محسوب می‌شود.

@Honarrvareh


‏ایران را دیدم دلم خون شد، همه‌ جا ملک پریشان، ملت پریشان، تجارت پریشان، خیال پریشان، عقاید پریشان، شهر پریشان، شهریار پریشان، خدایا این چه پریشانی است...
تعجب دارم که با این همه پریشانی، دیگر به این جمعیت از وزرا، چه الزامیست...

از کتاب "سیاحت‌نامه‌ی ابراهیم بیگ"
اثر برجسته‌ی "زين‌العابدين_مراغه‌ای"
(1255_1328)

از آزادی‌خواهان دوره‌ی مشروطه ایران

@Honarrvareh


رنه ماگریت نمی‌خواست این واقعیت را تحمل کند که هر یک از نقاشی‌های او موضوع بحث در بین هنرمندان دیگر می‌باشد نه به دلیل ارزش هنری آن، بلکه به دلیل تلاش برای تجزیه و تحلیل شخصیتِ خودِ هنرمند، او معتقد بود افرادی که در درجه‌ی اول به درمان نیاز دارند خودِ روان‌درمانگران هستند و این پیش‌نیاز عملِ روان‌درمانی است، موضوع نقاشی او تصویری عالی از این گفته است. رنه ماگریت، درمانگرِ خود را به عنوان یک فرد بدون چهره با کلاهی لبه‌پهن و یک کیسه در دستش که در لبه‌ی یک صخره‌ی دریایی نشسته است به تصویر کشیده، مانند بسیاری دیگر از سوژه‌های او، این فرد هم چهره‌ای ندارد ‌و شنلِ خود را‌ ماننده یک پرده‌ی راز کاملاً باز کرده گویی به تماشاگر اجازه می‌دهد لحظه‌ای به درونِ او نگاه کند، زیر شنلِ او قفسی با دو کبوترِ سفید پنهان شده است، یک پرنده در داخل و پشت در بسته و دیگری بیرون قفس نشسته است، این تصور به وجود می‌آید که کبوترِ آزاد سعی می‌کند با هم‌نوعِ خود که در قفس زندانی است ارتباط برقرار کند و از او حمایت کند و به او کمک کند تا آزاد شود درست مانندِ درمانگری که به مراجعانش کمک می‌کند تا از مکانِ تاریک و خلوتی که در درونِ آن‌هاست بیرون بیایند، رنه ماگریت در این اثر موفق شده تا اصل کارِ درمانگران را بسیار ظریف و متفکرانه به تصویر بکشد.

#نقاشی
@Honarrvareh


این نقاشیِ رنه ماگریت هم می‌تواند به عنوان معمایی در نظر گرفته شود که در آن اسرار نهفته‌ی درونیِ انسان در کنار هم قرار گرفته‌اند‌ و به صورتی غیرمنتظره آن‌ها را بررسی می‌کند و بیننده را درگیرِ یک سرگردانیِ خودساخته می‌کند. همیشه نوعی منطق در تصاویرِ رنه ماگریت وجود دارد و وقتی از خودِ او در مورد تحلیل محتوای این اثرش پرسیده شد، او این‌گونه پاسخ داد: "درمانگر در این نقاشی یعنی بازنمایی نقشِ روانکاوی در کارِ خود..." این فرد پیر و بی‌چهره زیر شنلِ خود قفسی را پنهان کرده، جایی که دو پرنده از پرواز خودداری کرده‌اند، آیا پرندگان در این‌جا می‌توانند افکارِ روان‌رنجورها، خاطرات و امیال سرکوب‌شده‌ای باشند که در طول درمان، توسطِ درمانگر آشکار می‌شوند اما هرگز واقعاً از بین نمی‌روند؟ راهی برای دانستن وجود ندارد. اما در تحلیل این نقاشی، آیا ما خودمان را تحلیل نمی‌کنیم و آیا این دقیقاً همان چیزی نیست که روانکاوی است؟ رنه ماگریت در جایی دیگر نیز بیان کرده است: "اگر کسی به چیزی نگاه کند تا معنای آن را کشف کند دیگر خودِ آن چیز را نمی‌بیند، بلکه به سؤالی که مطرح می‌شود فکر می‌کند، تفسیرِ تصویر به این شکل انکارِ راز درونِ آن خواهد بود، رازِ نادیدنی..."

#نقاشی
@Honarrvareh


تابلوی نقاشی "درمانگر"
(The Therapist)

اثر "رنه_ماگریت"(René_Magritte)
هنرمند و نقاش برجسته‌ی بلژیکی که آن را با تکنیک رنگ و روغن روی بوم و سبک "سوررئالیسم" در سال 1937 خلق کرده است و هم‌اکنون در یک مجموعه‌ی خصوصی نگهداری می‌شود.

#نقاشی
@Honarrvareh


"کوه یخِ همینگوی"

"ارنست_همینگوی" در کتابِ "مرگ در بعد از ظهر" نظریه‌ی کوهِ یخ را این‌گونه تشریح می‌کند: "اگر نثرنویس به موضوعی که درباره‌اش می‌نویسد احاطه داشته باشد، ممکن است از خیرِ نوشتنِ آن‌چه که خود می‌داند بگذرد و چنان‌چه از صمیمِ قلب نوشته باشد، خواننده همه‌ی نانوشته‌ها را تمام و کمال درک می‌کند به طوری که گویی نویسنده، آن‌ها را عنوان کرده است. عظمتِ حرکت کوه یخ به این است که فقط یک هشتمِ آن روی آب قرار دارد. نویسنده‌ای که از روی جهل، مطالبی را حذف کند فقط چاله‌هایی توخالی درونِ نوشته‌اش به جا می‌گذارد."

از اشاره‌ی "محمد_حیاتی" بر ترجمه‌ی نمایشنامه‌ی "امروز جمعه است، همینگوی" از کتابِ "خانه‌خراب" (مجموعه‌ی پنج نمایشنامه)

@Honarrvareh


تعدادی از آثار چشم‌نوازِ نقاشی از گربه‌ها که توسط "هنریت-رونر_کنیپ"
(Henriëtte_Ronner-Knip)

هنرمند و نقاشِ هلندی_بلژیکی خلق شده‌اند.

#نقاشی 
@Honarrvareh


عکسی از "هنریت-رونر_کنیپ"
(Henriëtte_Ronner_Knip
)
(1821_1909)
هنرمند و نقاشِ هلندی_بلژیکی که بیشتر به خاطر نقاشی‌هایش از حیوانات، مخصوصاً گربه‌ها شناخته می‌شود.
در ادامه تعدادی از آثارِ زیبای او را با هم ببینیم.

⬇️⬇️⬇️
#نقاشی
@Honarrvareh


"Melodramma"
Artist: "Andrea_Bocelli"
Album: "Cieli di Toscana"
Released: "2001"

@Honarrvareh


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
اجرای زیبای ترانه‌ی ایتالیایی "آوازِ عشق" (Melodramma) توسط "آندره_بوچلی" (Andrea_Bocelli)
خواننده‌ی معروف ایتالیایی با همراهی "استپان_هاوزر" (Stjepan_Hauser)
نوازنده‌ی ویولونسل اهل کرواسی

@Honarrvareh


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
مستند BBC با عنوان "نگاهی به تاریخچه‌ی مانگا" (Manga) که کُمیک یا رمانِ گرافیکی است که از ژاپن نشأت گرفته‌ است. رمان گرافیکی (Graphic novel) یک نوع کتاب با محتوای داستان‌های مُصَور است که با ترکیب کلمات و تصاویر به عنوان قالبِ کتاب در نظر گرفته می‌شود که می‌توانند به صورت داستان باشند، البته معمولاً یک داستان مستقل با طرح پیچیده‌ای ارائه می‌دهند. بیشتر مانگاها مطابق با سبک توسعه‌یافته در ژاپن در اواخر قرن نوزدهم هستند و در هنرِ ژاپن، فُرمِ روایتِ داستان در مانگا دارای پیشینه‌ی تاریخی طولانی است. اصطلاح مانگا در ژاپن برای اشاره به کُمیک و کارتونیست استفاده می‌شود. در خارج از ژاپن به‌طور معمول، این کلمه برای اشاره به کُمیک‌هایی که نخستین بار در ژاپن منتشر شده، استفاده می‌شود. فقط صد سال از عمر مانگا یا همان کُمیک می‌گذرد اما در همین مدت کوتاه توانسته تأثیر زیادی بر شیوه‌های روایت تصویری جهان بگذارد. بعضی حتی تا آن‌جا پیش می‌روند که آن را زبان آینده‌ی جهان می‌خوانند.

#مستند
#تصویرسازی
@Honarrvareh


"ای امیدِ دل من"
خواننده: "غلامحسین_بنان"
ترانه‌سرا: "اسماعیل_نواب‌صفا"
آهنگساز: "پرویز_یاحقی"
سال اجرا: 1336

19 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.