کانال هُنرواره | Art


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: San’at


🖇هُنر نوسانی غیرقابل انفکاک است،
میانِ تکنیک و جنون...📝

این‌جا پُر از کاراکتر و قصه است...🌠
راه ارتباطی👇
t.me/HidenChat_Bot?start=176722911
اولین پست کانال👇
https://t.me/Honarrvareh/8

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


می‌خواستم به‌ مدت هزار سال تنها باشم تا درباره‌ی آن‌چه دیده و شنیده‌ام تأمل کنم و آن‌چه را دیده و شنیده‌ام فراموش کنم، از کره‌ی زمین چیزی می‌خواستم که ساخته‌ی دست بشر نباشد، چیزی مطلقاً جدا از بشر، چرا که از دست‌سازِ بشر اشباعم، چیزی کاملاً زمینی می‌خواستم که تُهی از ایده باشد. می‌خواستم دوباره خون در رگ‌هایم جاری شود، حتی به‌ قیمت نابودی، می‌خواستم که سنگ و نور را از سیستمِ موجود بیرون کنم. تیره‌روزیِ باروریِ طبیعت، عمقِ چاهِ هستی و سکوت را می‌خواستم، یا اگر چنین نباشد پالایشِ گندابِ مرگ را، می‌خواستم آن شبی باشم که چشمانِ بی‌رحم، روشنش می‌کنند، شبی که ستارگان و ستاره‌های دنباله‌دار را در خود نهفته دارد، از آن نوع شبی باشم که به‌طرزی وحشتناک ساکت است و در عین حال غیرقابل فهم اما سَلیس، بدون سخن گفتن و شنیدن و فکر کردن، احاطه شدن و در عین حال احاطه کردن، دیگر نه دلسوزی، نه عطوفت، فقط انسان بودن به‌ شکل زمینیِ آن، مثل یک گیاه یا کِرم یا نَهری متلاشی‌شده، عاری از روشنایی و سنگ، متغیر هم‌چون مولکول، بادوام مثل اتم، بی‌رحم هم‌چون خودِ کره‌ی زمین...

از کتاب "مدار رأس‌الجدی"
نوشته‌ی "هنری_میلر" نویسنده‌ی آمریکایی
ترجمه‌ی "داوود_قلاجوری"

@Honarrvareh


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
مستند "دادائیسم در گذر زمان"
"دادائیسم" چیست، چرا به وجود آمد و چگونه در هنر و ادبیات نمود پیدا کرد؟
دادائیسم یک نگرش پوچ‌گرایی است که بعد از خرابی‌های بسیار در جنگ جهانی اول به وجود آمد که در این مستند با تاریخچه‌ی شکل‌گیریِ آن آشنا خواهیم شد.
▪️ویدیو همراه با زیرنویس فارسی می‌باشد.

Produced by "Sophie_parrault", "Margarida_Guia"
#مستند
#دادائیسم
@Honarrvareh


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
ویدیوی بررسی "شاهکارهای معماری جهان" از مجموعه‌ "رسانه‌ی پارسی" که این قسمت درباره‌ی "کلیسای جامع میلان"
(Milan Cathedral)

و "برج پیزا" (Pisa Tower) می‌باشد که هر دو در ایتالیا هستند. "کلیسای جامع میلان" یکی از بزرگ‌ترین کلیساهای جهان است که به منظور بزرگداشت "مریم مقدس" و به دستور "اسقف‌ اعظم" ساخته شد، این کلیسا به خاطر انبوه مجسمه‌ها و گلدسته‌ها و همچنین اسلوب زیبای معماری‌اش معروف است در طی چند قرن ساخته و تکمیل شده و آمیزه‌ای از نگاه معماران دوران‌های مختلف است که در کنار هم قرار گرفته‌اند. "برج پیزا" که در میدان معجزه‌ی شهر "پیزا" واقع شده یکی از معروف‌ترین برج‌های جهان است که شاید شهرتش را وام‌دار زاویه‌ی کجش باشد. این برج که بر روی خاکی نامناسب بنا شده بود در طول ساخت کج شد و معماران ساخت آن را رها کردند. اما بعدها با انس گرفتن سازه با خاک، سازندگان آن تصمیم به ادامه‌ی کار گرفتند و شش طبقه‌ی دیگر بر روی آن سوار کردند. برج پیزا امروزه با تمهیدات مهندسی گوناگون در همان زاویه‌ی خود تحکیم شده و متخصصان عقیده دارند تا دو قرن دیگر هم بدون هیچ مشکلی دایر خواهد بود.

#معماری
@Honarrvareh


درود بر همراهان فرهیخته و عزیز، این نقاشی یکی از آثار معروف "ژوزف_دزیره_کورت" نقاش فرانسوی هست که آثارش موضوعات تاریخی و آیینی دارند و تحت‌تأثیر جنبش رومانتیسم با احساسات عمیق و مضامین انسانی همراه هستند، این نقاشی از اون دسته آثار هنری هست که میشه تفاسیر گوناگون و معانی مختلفی ازش دریافت کرد، مرد که با چهره‌ای تیره در حال نجات پیرمرد هست و زن و کودک رو رها کرده میشه نمادی از انسانی که سنت‌ها و آیین‌های گذشته رو در هر حالتی بر آینده ترجیح میده همینطور که اگر به تاریخ نگاه کنیم بارها در واقعیت چنین اتفاقی افتاده و چه جنگ‌های خونین و بزرگی که به خاطر حفظ آیین و سنت‌های گذشته به قیمت از دست رفتن آیندگان و نابود کردن اون‌ها به وجود اومده و در حالت دیگر می‌تونیم به این شکل هم تفسیرش کنیم که انسان در طول زندگی هر تصمیم مهمی که بگیره باید از چیزهای دیگری که ممکنه اون‌ها هم مهم باشند چشم‌پوشی کنه و انتخابش رو فقط برای یک‌ هدف‌ مهم و سرنوشت‌ساز می‌تونه بزاره نه بیشتر و در آخر هم به این نقاشی از دید مثبت اگر‌ بخواهیم نگاهی داشته باشیم میشه گفت که این مرد در لحظه فقط یک نفر رو می‌توانسته نجات بده یا پیرمرد و یا زن و کودک، انتخاب بیشتری نمی‌توانسته داشته باشد. می‌تونم بگم این نقاشی یک شاهکار هنری فوق‌العاده و سرشار از معنا و مفهوم هست.


مرد برای نجات پدر دستش را دراز کرده است، اکنون پس از پشت‌ سر گذاشتن تجربه‌ی مدرنیته و پَساروشنگری، می‌دانیم که نه تنها هر کدام از انتخاب‌های مرد، همان سوژه‌ی نقاشی "ژوزف_دزیره-کورت" نقاشِ اثر بلکه هر انتخابی اشتباه است. انتخاب‌ها در هر حالت در دوگانه‌های ارزشی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فلسفی واجد ارجحیت‌های متضاد هستند و این وضعیت را می‌توان یک مسئله یا بحرانی طبیعی در نظر گرفت چرا که محدوده‌های این امتناع را منطق مکان و زمان، پیشاپیش معین کرده است. پس به همین اعتبار هر انتخاب ضرورتا یک انتخاب اشتباه است، چرا که انتخابِ هرکدام با احتمال پذیرش یک وضع ممکن و رد یا طردِ دست‌کم یک وضع ممکنِ دیگر تعریف می‌شود به اعتبار همین امر است که علی‌رغم اینکه انتخاب می‌تواند یک نتیجه‌ی ایجابی مشخص داشته باشد، همواره حامل التهابی ناشی از بی‌اعتنایی، روی‌گردانی، طرد و ردِ دست‌کم یک یا چند وضع محتمل دیگر است که می‌توانستند نتایجی موجه باشند.

#نقاشی
@Honarrvareh


این نقاشی درباره‌ی سرنوشت مردمانی می‌باشد که در بحبوحه‌ی طوفان و طغیان بزرگ از کشتیِ نجات‌ نوح بازمانده‌اند، منتقدان فمینیست در تفسیری از این نقاشی، سوژه‌محوری یعنی مرد را فردی بزدل و نالایق توصیف کرده‌اند که از زن و کودکش روی گردانده و نجات پدر پیرش را به عنوان سمبل پدرسالاریِ کهن انتخاب کرده است، همچنین منتقدان مدرنِ متأثر از روشنگری، مرد را که با سر و صورتی تاریک در مرکز تابلو تصویر شده است، نمادی از جهالت واپَس‌گرای سنتی توصیف کرده‌اند که به‌ جای نجات آینده (کودک) یا نجات وطن و عشق (زن)، نجات پدر (گذشته و سنت) را انتخاب کرده است و با ذهن تاریک خود واپس‌گرایی فناتیک را به جهان تاریخیِ معطوف به پیشرفت مدرن ترجیح داده است. مرد به چشمان پُر از وحشت پدر چشم دوخته است اما پیشاپیش، قبلِ از مطرح کردن این تفسیرهای اخلاقی یا ارزشی که تنها از منظر یک ایده‌ی استعلایی و سرمدی ممکن‌‌ هستند به نظر می‌رسد چیزِ شبح‌وار دیگری سال‌ها در لایه‌هایی از این اثر نادیده مانده است و آن شبح چیزی است که عجالتا آن را "عدم امکان یا امتناع انتخاب مطلوب" می‌نامیم. مرد ناگزیر به تنها یک انتخاب در میان چندین امکان موجه است، او تنها می‌تواند زن یا پسر یا پدر را در یک دقیقه‌ی مشخص و در یک مکان و زمان مشخص نجات دهد، به عبارت دیگر نجات تمام این سه نفر در یک دقیقه‌ی مشخص ممکن نیست. بداهت این عدم امکان یا امتناع با امکانات توجیه امر واقع و ملموس چندان هم دشوار نیست، به فرض محال تصور کنید که اگر مرد در عوض نجات پدر، پسر یا زن را نجات داده بود، بی‌شک منتقدانی از اردوگاه سنت‌گرایان یا مدافعان نظریه‌ی عدالت افلاطونی به اعتبار نابرابری ارزش‌های جنسیتی یا اخلاقی، مرد را در پیشگاه قضاوت‌ قرار می‌دانند، از همین‌رو است که بداهت امتناع انتخاب مطلوب آشکار می‌شود.

#نقاشی
@Honarrvareh


تابلوی نقاشی "صحنه‌ای از طغیان یا سیل بزرگ"
(Scene from the Great Flood)

اثرِ "ژوزف_دزیره-کورت"
(Joseph-Désiré_Court)

نقاش فرانسوی که آن را با تکنیک رنگ و روغن روی بوم در سال 1826 خلق کرده است و هم‌اکنون در "موزه‌ی هنرهای زیبای لیون" در فرانسه نگهداری می‌شود.

#نقاشی
@Honarrvareh


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
ویدیویی درباره‌ی تحلیل و بررسی و خوانشِ شعر "مرگ‌ عقاب" سروده‌ی "پرویز_ناتل‌خانلری" شاعر و نویسنده‌ی معاصر توسط دکتر "رشید_کاکاوند"، "پرویز_ناتل‌خانلری" این مثنویِ بی‌نظیر و قابل تأمل را به "صادق_هدایت" تقدیم کرده است.

گشت غمناک دل و جانِ عقاب
چو ازو دور شد ایامِ شباب

دید کِش دُور به انجام رسید
آفتابش به لبِ بام رسید

باید از هستی دل برگیرد 
ره سوی کشور دیگر گیرد

خواست تا چاره‌ی ناچار کند
دارویی جوید و در کار کند...

@Honarrvareh


افسانه سیزیف کامو ترجمه سپانلو.pdf
2.3Mb
دانلود کتاب "افسانه‌ی سیزیف"
نوشته‌ی "آلبر_کامو"
ترجمه‌ی "محمدعلی_سپانلو"، "علی_صدوقی"، این کتاب مقاله‌ای فلسفی از "آلبر_کامو" فیلسوف فرانسوی معاصر است، در اساطیر یونان "سیزیف" به‌ خاطر فاش‌ کردن راز خدایگان محکوم شد تا تخته‌سنگی را به دوش گرفته و تا قله‌ی یک کوه حمل کند، اما همین که به قله رسید، سنگ به پایین غلتید و سیزیف باید دوباره این کار را انجام می‌داد. کامو می‌گوید: "پیروزی سیزیف در آگاهی است..." اسطوره یا افسانه‌ى سیزیف، به ماجراى پادشاه یونان باستان اشاره دارد که از سوى خدایان به انجام کارى عَبَث و غیرانسانى محکوم مى‌شود، سیزیف مجبور است تا ابد سنگى را از کوه بالا ببرد و سپس آن را پایین بیاورد و آلبر کامو از این اسطوره  این کتاب خاص را ارائه مى‌دهد.

@Honarrvareh


خدايان "سيزيف" را محکوم کرده بودند که پيوسته تخته‌سنگی را تا قله‌ی کوهی بغلتاند و از آن‌جا، آن تخته‌سنگ با تمامی وزن خود تا پایين می‌افتاد، خدايان به حق انديشيده بودند که برای گرفتن انتقام، تنبيهی دهشتناک‌تر از کار بيهوده و بی‌اميد نيست...
آن‌گاه "سیزیف" می‌بیند که سنگ، لحظه‌ای چند به جانب این جهانِ زیرین نزول می‌کند که از آن‌جا او باید آن را از نو به سوی بالا بَرَد، سیزیف دوباره به سوی دشت پایین می‌رود، لحظه‌ی این برگشت و این توقف است که مرا به سیزیف علاقه‌مند می‌سازد. چهره‌ای که تا این اندازه نزدیک به سنگ‌ها نقش بسته، اکنون خود سنگ است. من او را می‌بینم که با گامی سنگین ولی شمرده به جانب شکنجه‌ای که پایانی برای آن نمی‌شناسد پایین می‌رود. این ساعتی که هم‌چون وقفه‌ی استراحتی است و برگشتنش به قدر سیه‌روزیِ او مُسَلم است. این ساعت، لحظه‌ی آگاهی‌ است، در هر یک از این لحظاتی که او قله‌ها را ترک گفته، اندک‌ اندک به سوی مغازه‌ی خدایان فرو می‌رود، بر سرنوشتِ خویش برتری دارد، او نیرومندتر از تخته‌سنگش می‌‌باشد...

از کتاب "افسانه‌ی سیزیف"
نوشته‌ی "آلبر_کامو"
ترجمه‌ی "محمدعلی_سپانلو"

@Honarrvareh


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
انیمیشن کوتاه "سیزیف" ساخته‌ی "مارتسل_یانکوویچ"
(Marcell_Jankovics)

کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس مجارستانی و محصول سال 1974، "افسانه‌ی سیزیف" رنج آدمی را به زیبایی به تصویر می‌کشد، رنجی که پایانی بر آن نیست، حملِ این سنگ‌ها سرنوشت آدمی‌ست و در وجود هر کدام از ما یک سیزیف وجود دارد اما "آلبر_کامو" به صورتی امیدوار در جایی از کتاب می‌گوید: "همواره زمانی فرا می‌رسد که باید میان تماشاگر بودن و عمل کردن یکی را برگزید، این معیار انسان بودن است..."

#انیمیشن
@Honarrvareh


شاعرانه شدنِ تفکر، اتفاقاً برخلافِ آن‌چه می‌گویند، خیانت به تفکر و لق شدنِ فکر و خلاصه بازیگوشی و بی‌تعهدی‌ِ فکر نیست، خودِ تعهد است. این که تفکر به فُرم برسد، این‌که تفکر در بروزِ خود، شکلِ همان چیزی شود که می‌گوید، این‌‌که فلسفه در بیانِ خود لحن بگیرد، این‌که گفته‌اش را اجرا کند، این‌ها کنشگری نیست؟ این تمایلِ به عمل، این پرهیز از شعار، کجایش بی‌تعهدی‌ است؟ این‌ها دقیقاً به معنای اخصِ کلمه، رِندانگی‌ست در فلسفه، البته اگر رِند را کسی بگیرید که شکلِ خودِ شعر است، ظاهری بی‌‌قید و بند و باطنی شریف...

از کتاب: "صادقیه در بیات اصفهان"
نوشته‌ی "کیوان_طهماسبیان"

@Honarrvareh


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
ویدیوی کنسرت اجرای موسیقی دوتار زنده‌یاد "حاج‌قربان_سلیمانی" بخشی و نوازنده‌ی دوتار و خواننده‌ی موسیقی سنتی خراسانی و فرزندش "علیرضا_سلیمانی" در لندن مربوط به سال 1379

@Honarrvareh


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
ویدیوی بررسی "شاهکارهای معماری جهان" از مجموعه‌ "رسانه‌ی پارسی" که این قسمت درباره‌ی شهر باستانی "پِترا" (Petra) به زبان یونانی به معنای "صخره" می‌باشد و در 262 کیلومتری جنوب شهر "اَمّان" پایتختِ اردن واقع شده است. پترا نام یونانی پایتخت نَبَطی‌ها بود که مردمی عرب‌ بودند، این محل از 7000 سال پیش از میلاد، ساکنانی داشته اما نَبَطی‌ها از حدود سده 4 پیش از میلاد آن را مرکز پادشاهی خود قرار دادند. پترا در دره‌ای بین تپه‌ها واقع شده‌ است و به خاطر مقبره‌هایش که در دل صخره‌ها تراشیده شده‌اند معروف است.

#معماری
@Honarrvareh


RobaiatKhayam.pdf
4.0Mb
دانلود نسخه‌ی کامل "رباعیات خیام" به‌ تصحیح "محمدعلی_فروغی" با خط زیبای نستعلیقِ "جواد_شریفی" به‌ همراه تصاویر رنگین و نگاره‌های زیبا اثر "محمد_تجویدی"، چاپ شده در سال 1354

@Honarrvareh


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
مستند‌ BBC، نگاهی به 60 سال کارنامه‌ی هنری "نیکزاد_نجومی" نقاش و از پیشگامان هنر نوگرای ایران، همین‌طور که او خودش اشاره می‌کند کارهای او نه درباره‌ی گذشته‌ و نه درباره‌ی آینده‌ است بلکه دغدغه‌ی او در تمام این‌ سال‌ها رخدادهای معاصر بوده و از سرخط خبرها و روزنامه‌‌ها الهام می‌گیرد. نیکزاد نجومی را با نقاشی‌های بزرگی می‌شناسیم که در آن‌ مردان کت‌وشلوارپوش نقش اصلی را بازی می‌کنند و او آن‌ها را در شرایطی غیرواقعی و گاهی طنزآمیز ترسیم می‌کند، کارهای او غالباً بیانی اجتماعی و پُررنگ دارند و از این جهت پرونده‌ی هنری او از بیشتر هنرمندان ایرانی هم‌دوره‌ی خودش متفاوت است، در این ویدیو "نیکزاد_نجومی" از سال‌ها فعالیت هنری‌اش برای ما می‌گوید.

#مستند
#نقاشی
@Honarrvareh


از گیسوانش،
هان پَرنیانِ طُرّه‌ها،
نرم و سبک چون برف
ریخته بر شانه‌ها
پُر شِکنج،
هان ظلمتِ زُلفَکان،
ای سرشار از عطرِ گران‌سَری
آی خلسه...
خوش دارم بیفشانم امشب،
آن کمندِ گیسویت چو تورِ تاریکی،
تا مگر بیانبارم این طاقیِ تاریک،
از خاطراتِ خفته بر آن مویِ پیچاپیچ...

"شارل_بودلر" شاعر و نویسنده‌ی فرانسوی، ترجمه: "نیما_زاغیان"
تصویر: تابلوی نقاشی "دختر ایستاده جلوی آینه با موهای بلند" اثرِ "تیتان" (Titian) از بزرگ‌ترین نقاشان ایتالیایی دوره‌ی رنسانس که در سال 1515 خلق شده است.

@Honarrvareh







20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.