دیگرشهر


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


جایی برای با هم ساختن شهر،نوشته های محمدکریم آسایش(کنشگر شهری و مدنی) و اشتراک ایده ها، فعالیتها و مطالب برای شهری بهتر
admin: @mohamad64karim

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций




نه به جنگ‌طلبی

بیانیه‌ای جهت امضا

📝 متن بیانیه: در وضعیتی که تنش میان ایران و اسرائیل به اوج خود رسیده و نگرانی از وقوع جنگی گسترده فراگیر شده‌، ضرورت همبستگی دموکراسی‌خواهان در «نه به جنگ‌طلبی» دو چندان شده است.

♦️ ما، جمعی از فعالان مدنی و کنش‌گران ایرانی عقیده داریم که در این شرایط «نه به جنگ‌طلبی» موضعی ضروری هم در راستای نفی نظامی‌گری در ساختار جمهوری اسلامی است و هم در جهت مرزبندی با جنگ و خونریزی در منطقه.

♦️ در شرایطی که ایران با بحران‌های چندبعدی اقتصادی، سیاسی و اجتماعی روبروست، افزایش تنش میان ایران و اسرائیل به ضرر جریان‌های دموکراسی‌خواه است. فضای جنگی موجود، علاوه بر آنکه سرپوشی بر پاسخگو نبودن نظام سیاسی مستقر در برابر ابربحران‌ها است، زمینه سرکوب فزاینده جنبش‌های اعتراضی در ایران را هم فراهم کرده است. «گشت‌های ارشاد» یا همان لشکرکشی خیابانی جمهوری اسلامی علیه زنان، درست چند ساعت قبل از حمله به اسرائیل و احضارهای متعدد فعالان سیاسی و رسانه‌ای و اجرای حکم کنشگران مدنی در روزهای اخیر، گواهی‌ست بر این گزاره که فضای جنگی امنیتی، میدان سرکوب را وسیع‌تر و دست اقتدارگرایان را برای فشار بیشتر بر کنش‌گران جامعه مدنی ایران، بازتر می‌کند.

♦️ ما، فعالان مدنی بر این باوریم که گفتمان دموکراسی‌خواهی با «نه به جنگ» در هم تنیده شده‌است و این گفتمان هیچ نسبتی با جریان‌های جنگ‌طلب، چه در جایگاه جمهوری اسلامی و چه در لباس اپوزیسیون ندارد. تجربه جنگ‌ در منطقه خاورمیانه و آسیای مرکزی، نشان می‌دهد که جنگ، علاوه بر اینکه جان شهروندان را به خطر می‌اندازد، زیرساخت‌های کشور را نابود می‌کند و راه حل مناسبی برای توسعه پایدار نیست. از این رو حمایت از جنگ با هیچ بهانه‌ای قابل توجیه نیست.

♦️ ما امضا کنندگان این بیانیه، ضمن اعتقاد به ضرورت پیشبرد گفتمان صلح در منطقه پر از آتش و خون خاورمیانه، از هر اقدام جمهوری اسلامی ایران که موجب افزایش شعله‌های جنگ در منطقه، سرکوب مردم در داخل و امنیتی کردن بیشتر فضا باشد، شدیدا ابراز نگرانی می‌کنیم و نسبت به رویکردهای جنگ‌طلبانه سایر دولت‌ها هشدار می‌دهیم. هر گونه تعرّض به خاک‌های سرزمین‌مان، ایران، را به هر بهانه‌ای محکوم می‌کنیم و بر ضرورت آتش‌بس جنگ غزه و پیشبرد مذاکرات صلح اصرار می‌ورزیم.

♦️ در فضایی که سیاست‌های سرکوب داخلی جمهوری اسلامی از یک سو، و سیاست خارجی ناکارآمد و غیر دموکراتیک آن از سوی دیگر، کشور را به سوی ویرانی می‌برد، ما بر این عقیده‌ایم که مرزبندی با جنگ‌‌طلبی و تاکید بر اراده شهروندان معترض و استفاده از فضاهای اعتراضی برای فشار به دولت‌ها وظیفه فعالان و کنشگران ضد جنگ است.

♦️ از این رو از همه فعالان مدنی و کنش‌گران می‌خواهیم در تاکید بی‌لکنت و بدون تردید بر «نه به جنگ‌طلبی» و ماندن بر مدار دمو‌کراسی‌خواهی با یکدیگر هم‌صدا شوند.

🔹 مهلت امضا تا فردا ۲۸فروردین ساعت  ۱۲ظهر به وقت ایران

📌 لینک جهت امضا:👇🏾

https://docs.google.com/forms/d/1LKmNidMzo9mcX4xJ73kmL4poNXfv1xf8VD3HPiUybHQ/edit


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
از ایران تا آمریکا : دشمن مشترک ، مبارزه مشترک
کمیته عمل سازمانده کارگری


دخترکم
اینجا خاورمیانه است
سرزمین بدن های مازاد
سرزمین بدن های هم سرنوشت
اینجا تن ها اگر تنانگی نکنند تنهایند
اینجا خاورمیانه است
خالی زاری بیابانی
که بدن زن چون میدان نبرد است
و بدن ها بیوتی است برای بقا
اجعلو بیوتکم قبله
و بدن هایمان را بگشاییم برای لقا
دخترکم
بارهای سنگینی بر گرده ماست
ما جانهای نحیف
که قدرتمان در روح لطیفمان است
بایاتی تا یزله
هسا تا گورانی
سرزمین زعفران تا زیتون
و نقش بر فرش
که دبکه و لزگی و دوچاپی و هه لپه رکی و قاسم آبادی می رقصد
و ژن، ژیان،ئازادی را
زندگی می کند.
"محمدکریم آسایش"


Репост из: مجله بین الملل
ما مسئول شکست چپ هستیم

یانیس واروفاکیس
اقتصاددان و سیاستمدار یونانی
گفتگو با روزنامه ی فرانکفورتر روندشاو آلمان
۴ آوریل ۲۰۲۴

برگردان: فرهادصفاری

آقای واروفاکیس، ما در دورانی از نابسامانی بزرگ قرار داریم. به نظر می‌رسد هیچ کس پاسخی برای بحران‌های متعدد ندارد. چپ‌ها نیز در معرفی راه‌حل‌های خود دچار مشکل شده‌اند. به نظر شما دلیل این امر چیست؟
بگذارید بگویم که به نظر من مشکل این است که مردم دیگر نمی‌خواهند ایده‌ها را، و نه فقط ایده های چپ را بشنوند. راستها موفق هستند زیرا مردم عصبانی هستند و راست‌ها همیشه از خشم مردم بهره می‌برند. پس ما شاهد شکست سیاست هستیم، نه فقط شکست چپ‌ها. چپ‌ها کاملاً شکست خورده‌اند. راست‌ها حال خوبی دارند زیرا مردم به ایده‌های آن‌ها گوش می‌دهند. دیگر کسی به سیاستمداران اعتقاد ندارد. حتی تعداد کمی از رأی‌دهندگان به حزب آلترناتیو برای آلمان (AfD) به این حزب اعتقاد دارند. بسیاری از آن‌ها می‌خواهند موجب ناراحتی حکومت سیاسی شوند.

📎 مطالعه کامل مطلب
اخبار روز


@InternationalMagazine


Репост из: مجله بین الملل
چرا چپ در اروپا ضعیف و راست افراطی قدرتمند می شود؟

✍ یوجیل اوزدمیر

روزنامه‌نگار و نویسنده ترکیه ای

برگردان: فرشاد مومنی

اروپا به دلیل افزایش فقر ناشی از جنگ اوکراین و نگرانی‌های رو به رشد آینده در حال گذراندن دوره‌ای مهم است. به این عوامل، بودجه‌های عظیم اختصاص یافته به تسلیحات و آماده‌سازی‌های جنگی اضافه شده، که این دوره را به یک تندپیچ تبدیل کرده است. به همین دلیل، رسانه‌های آلمانی از هم‌اکنون شروع به انتشار اخباری در مورد روند صعودی راست افراطی در انتخابات پارلمان اروپا که در ماه ژوئن برگزار خواهد شد، کرده اند. در یک سوم از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، احزاب راست افراطی، ملی‌گرا و نژادپرست-فاشیستی اغلب در نظرسنجی‌ها در رتبه اول و گاهی در رتبه دوم قرار دارند.
با توجه به سیاست‌های نئولیبرالیستی طولانی‌مدت، جنگ و سیاست‌های نظامی که احزاب سوسیال – دموکرات و سبزها به اجرای آن‌ها کمر بسته اند، این احزاب را دیگر نمی‌توان در سمت “چپ” سیاسی قرار داد.

📎 مطالعه کامل مطلب
اخبار روز


@InternationalMagazine


Репост из: مدار فلسطین
🔘 لشکرکشی ۲۵۰۰ مامور پلیس در «آلمانِ آزاد» برای یورش به یک کنفرانس در حمایت از فلسطین

◾️دیروز حدود ۲۵۰۰ مامور پلیس آلمانی به کنگره فلسطین، رویدادی که توسط ائتلاف گسترده‌ای از سازمان‌ها چپگرا و ضد امپریالیست برگزار می‌شد، یورش بردند و این نشست سه روزه در حمایت از فلسطین را که میزبان تعداد زیادی از فعالان اجتماعی و چهره‌های سوسیالیست بود، بعد از بیست دقیقه به بهانه «جلوگیری از پخش احتمالی محتوای یهودستیزاته» بر هم زدند.

◾️افسران پلیس برلین برای جلوگیری از دسترسی به ساختمان، غیرفعال کردن پخش زنده، قطع برق تاسیسات و دستگیری شرکت کنندگان، از جمله بازداشت تعدادی از برگزار کنندگان یهودی نشست، بسیج شدند تا بار دیگر ماهیت جعلی، موقتی، محدود و مشروط دایره «آزادی‌های دموکراتیک» در دموکراسی‌های بورژوایی بر همگان آشکار شود.

◾️دکتر غسان ابو سته، پزشک فلسطینی که در درمان مجروحان جنگ در غزه در بیمارستان‌های این باریکه مشارکت داشته و به تازگی به عنوان رئیس جدید دانشگاه گلاسگوی اسکاتلند توسط دانشجویان دانشگاه انتخاب شده، قرار بود در مورد تجربیات خود به عنوان یک جراح در غزه صحبت کند اما در فرودگاه بازداشت و برگردانده شد.

◾️این اقدامات شریرانه دولت لیبرال-نازیستی آلمان تحت رهبری ائتلاف «سبز و سوسیال دموکرات» حاکم گویای تداوم همدستی آلمان در نسل کشی غزه است؛ همان‌چیزی که برگزار کنندگان این نشست با شعار «متهم می‌کنیم» قصد داشتند آن را محکوم کنند.

◾️گفتنیست حدود یک سوم تسلیحات مورد استفاده اسرائیل برای نسل‌کشی از کشور آلمان وارد می‌شود و دولت چپگرای ساندینیست نیکاراگوئه ضمن تعطیلی سفارت خود در برلین، از دولت آلمان بخاطر مشارکت در نسل‌کشی غزه در دادگاه لاهه شکایت کرده است.

◾️امپریالیست‌های غربی بعد از جنگ جهانی دوم، با تقسیم آلمان اجازه نازی‌زدایی واقعی از بخش غربی را به شوروی ندادند، بطوریکه نیمی از مقامات عالی قضایی آلمان غربی از هواداران سابق نازی‌ها بودند. این تمایل مستمر دولت آلمان به مشارکت در نسل کشی و همچنین حمایت تمام قد از صهیونیسم که در واقع با پروژه نازی‌ها برای «پاکسازی اروپا از یهودیان» نیز هم‌پوشانی دارد، از چنین سابقه‌ای نشأت می‌گیرد.

کانال تلگرام مدار فلسطین

@MadaarPalestine


Репост из: نقد اقتصاد سیاسی
رقصیدن بازیابی و ابداع آن چیزی است که یک بدن می تواند انجام دهد: توانایی‌ها، زبان‌ها، و بیان‌هایی از تلاش‌های گونه‌ی زیستی ما. به باور من، رقصیدن فلسفه‌ای خاص خود دارد. زیرا رقص تقلیدی از فرایندهایی است که از طریق آنها با جهان و با بدن‌های ‌دیگر ارتباط برقرار می‌کنیم و بدان ترتیب خودمان و فضای اطرافمان را دگرگون می‌سازیم.
___________
👈متن کامل


Репост из: سیاست‌گذاری اجتماعی
🔹معلمان؛ عاملان تغییر

بهمن‌ماه ۱۴۰۲ به‌مناسبت روز جهانی آموزش که شعار سال آن «آموزش و یادگیری برای صلح پایدر» است، نشستی به میزبانی کانون صنفی معلمان (@ksmtehran) برگزار شد. در این نشست دربارۀ خشونت ساختاری، صلح مثبت، و نقش نظام آموزشی، مدرسه، و معلمان بحث کوتاهی ارائه کردم. بخش‌هایی از بحث را در ادامه می‌خوانید:

🔸خشونت ساختاری بیش از هر چیز در توزیع نابرابر قدرت و امکانات نمایان می‌شود. به تعبیر جان گالتونگ، از صاحبنظران حوزۀ صلح، این خشونت ساختاری است که در نهایت به خشونت عریان و فیزیکی هم منجر می‌شود. همان‌طورکه که اخیراً توماس پیکتی دربارۀ غزه هم گفته که هجوم به غزه بیش از هرچیز نمودی از نابرابری است و در چنین سطحی از نابرابری، امکان دستیابی به صلح ناممکن است. گالتونگ، صلح مثبت را مقابله با خشونت ساختاری می‌داند. از نظر او بنیان صلح مثبت، همبستگی اجتماعی است؛ یعنی آنگونه‌که در ادبیات این حوزه گفته می‌شود همزمانی و پیوند میان عدالت اجتماعی و انسجام اجتماعی. ما جامعه‌ای را برخوردار از سطح بالای همبستگی می‌دانیم که از یکسو در تلاش برای کاهش حداکثری انواع نابرابری‌های اجتماعی اعم از منطقه‌ای، جنسیتی، طبقاتی، مذهبی، قومیتی باشد و از سوی دیگر افزایش حداکثری پیوندهای اجتماعی، تعلّق اجتماعی، اعتماد اجتماعی، و سرمایۀ اجتماعی را دنبال کند. با این تعریف، شاخص‌های متفاوتی برای صلح مثبت ارائه شده است که شاید شش شاخص در این دسته‌بندی‌ها برجسته و مشترک است: رفاه و بهزیستی، عدالت جنسیتی، توسعۀ پایدار، توسعه و توانمندی کودکان، نشاط اجتماعی، و انسجام اجتماعی.

🔸پائولو فریره در جایی می‌گوید «اگر بپذیریم که آزادی در عمیق‌ترین معنای خودش مهم‌ترین هدفی است که جوامع دنبال می‌کنند، باید بدانیم که برای دستیابی به آزادی پیش از هر چیزی باید به‌دنبال درک نابرابری‌ها و خشونت‌های ساختاری باشیم».

🔸اما نقش معلمان در زمینۀ صلح مثبت چه می‌تواند باشد؟ معلمان مهم‌ترین عاملان یا سوژه‌های نظام آموزشی و اصطلاحاً «گیم چنجر» هستند؛ کسانی هستند که می‌توانند بازی را عوض کنند. یک نظام آموزشی هرچه قدر هم که ایدئولوژیک باشد، به تعبیر مایکل اَپل در درون خود یک جریان مقاومت را هم دارد. معلمان می‌توانند فضای کلاس‌ها و فضای مدرسه را به یک محیط امن و بدون اضطراب برای دانش آموزان تبدیل کنند. این یکی از شاخص‌های مهم در ارزیابی کیفیت نظام آموزشی است. در کشورهایی، در مدارسی، در کلاس‌هایی، با معلم‌هایی که دانش‌آموزان احساس امنیت بیشتری می‌کنند، کیفیت یادگیری بالاتری هم دارند. معلمان می‌توانند از الگوهای گفتگویی استفاده کنند، تشویق به مشارکت در کلاس کنند و خود این گفتگو، امکان گفتگو وحرف‌زدن دانش‌آموزان یکی از ابزارهای مهم در ارتقای دانش‌آموزان است. معلمان تاچه‌اندازه به گونه‌های خشونت حساسند؛ خشونت‌های ساختاری ازجمله طبقاتی، جنسیتی، قومیتی. حساس‌بودن به گونه‌های مختلف خشونت و توجه به اعتماد به نفس‌دادن به دانش‌آموزان مسئلۀ بسیار مهمی است. و همچنین معلمان باید نسبت به یادگیری دانش‌آموزان‌شان حساس باشند. براین اساس است که معلم‌ها می‌توانند از طریق بینش‌دادن به دانش‌آموزان، و حساس‌کردن آن‌ها نسبت به مسئلۀ برابری در عین احترام به تفاوت و تکثر، نسبت به محیط زیست، نسبت به همبستگی و مسائلی از این دست بسیار تأثیرگذار باشند. نباید این نقش‌ها و این ظرفیت‌ها را نادیده گرفت.

🔸بحث صلح یا مسائلی از این نوع بسیار فراتر از آن است که انتظار داشته باشیم مثلاً یک درس یا فصلی از یک درس به آن اختصاص یابد. چنین مقوله‌هایی بینشی هستند و باید در روابط درون نظام آموزشی درهم‌تنیده شود و معلمان در این زمینه مهم‌ترین عامل هستند. نظام آموزشی و مدرسه و معلمان تا چه اندازه به آن حساسیت دارند؟ تا چه اندازه تفاوت در ویژگی‌ها و کیفیت‌های اجتماعی به رسمیت شناخته می‌شود، ارج گذاشته می‌شود، و از غیررسمی‌سازی دیگرانِ قومیتی، مذهبی، جنسیتی، طبقاتی اجتناب می‌شود؟ ‌اینها در واقع آن چیزهایی است که به‌عنوان بنیان‌های صلح پایدار شناخته می‌شود و معلم به‌عنوان عامل اصلی و مدرسه و کلاس درس به‌عنوان واحد اصلیِ این تغییر بنیادین می‌توانند باشند.
@omidi_reza


Репост из: اکوایران
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
📹 چگونه با قلدری در دفتر کار مقابله کنیم؟

▫️اصطلاح bullying را بسیاری از منابع به آزارگری و قلدری ترجمه کرده‌اند. پدیده‌ای که عده‌ای گمان می‌کنند، صرفا متعلق به سنین پایین جامعه یا کشورهای غربی است.

▫️بررسی منابع بین‌المللی نشان می‌دهد که برخی از کارمندان و کارگران در سراسر کشور با این پدیده روبه‌رو می‌شوند.

▫️قلدری اما فقط به معنای فریاد یا برخورد فیزیکی با کارمندان و کارگران نیست. غیبت کردن، بایکوت کردن افراد، شوخی‌های نامتعارف و شایعه پراکنی و اشاعه استرس و حس ناامیدی به مجموعه را می‌توان در رده این اصطلاح دانست.

▫️چه تعداد از افراد سالانه در محل کار با این پدیده مواجه می‌شوند؟

▫️مهم‌تر از همه یک مدیر یا سوپروایز برای جلوگیری از bullying در محل کار باید چه کند؟

▫️سوگل دانائی از تحریریه اکوایران در برنامه این هفته «خانه دوم» به این پرسش‌ها پاسخ داده است.

#خانه_دوم

📺 @ecoiran_webtv


Репост из: اکوایران
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎞 یک محیط کار دوستدار معلولان

▫️ یک محیط کار دوستدار معلول چه ویژگی‌هایی دارد؟

▫️آنطور که منابع بین المللی می‌گویند کم نیستند معلولانی که به واسطه شرایط مالی و‌ گاه به واسطه نیازهای روحی مجبور به فعالیت و کسب درآمدند، اما در این میان چه تعداد از معلولان در محیط‌هایی فعالند که ویژگی‌هایشان در نظر گرفته شود؟

▫️یکی از مشکلات کارفرمایان تداخل احساساتی چون ترحم، نگرانی بعد یا هنگام استخدام معلولان است. این گزارش می‌گوید چگونه باید این نگاه را از بین ببریم.

▫️موضوع بعدی که در این گزارش روی آن تاکید شده مناسب سازی فیزیکی اماکن کاری است، کمبودی که اکنون در بسیاری از شهرهای دنیا هم وجود دارد.


📺 @ecoiran_webtv


Репост из: محمد درویش
🟢 نامه سرگشاده هشت حزب و تشکل سیاسی کشور خطاب به زاکانی و چمران!🟢

📚
@darvishnameh

✍️ اینکه چن
د حزب، سازمان و تشکل سیاسی در یک اتحاد کم‌سابقه از مطالبه‌ حامیان کارزار پارک قیطریه، حمایت کرده‌اند، اتفاق فرخنده و امیدبخشی است که نشان می‌دهد، نه‌تنها امید به جامعه کنشگران محیط‌زیستی بازگشته، بلکه گرد نخوت، بی‌عملی و سکوت هم از احزاب سیاسی کشور به تدریج کنار رفته و دست‌کم در حد صدور یک بیانیه یا نامه سرگشاده در طرف درست تاریخ و همراه با ۱۴۲هزار نفری ایستاده‌اند که می‌گویند: فضای سبز اندکِ کلان‌شهر آلوده تهران را قربانی ساخت هیچ سازه‌ای، حتی مسجد نکرده و بکوشید به وظایف اصلی‌تان، یعنی مراقبت از شهری امن، سبز با ترافیک روان و بدون اصوات آزاردهنده برسید. اسامی احزاب امضاکننده این نامه عبارتند از:
حزب مهستان ایران،
حزب اتحاد ملی،
حزب اقتدار مردم،
حزب اراده‌ی ملت ایران (حاما)،
حزب ترقی ایران،
حزب فرزندان ایران،
سازمان رهروان فردا
و مجمع هماهنگی اصلاح‌طلبان کرمانشاه.

♦️ برای آنها که هنوز کارزار مسجد قیطریه را امضا نکرده و یا به دوستان‌شان معرفی نکرده‌اند:

https://www.karzar.net/106414

#پارک_قیطریه
#محمد_درویش


Репост из: موسسه رحمان
🔻 لینک اپیزودهای پادکست #رادیو_رحا در کانال رحمان

🔴 فصل اول: نابرابری

قسمت اول: نابرابری و جنسیت

قسمت دوم: نابرابری و جنسیت (۲)

قسمت سوم: نابرابری و سلامت

قسمت چهارم: نابرابری و حاشیه‌نشینی

قسمت پنجم: نابرابری و آموزش

قسمت ششم: نابرابری و طلاق

قسمت هفتم: نابرابری و دانشگاه

قسمت هشتم: نابرابری و آب

قسمت نهم: نابرابری و اشتغال

قسمت دهم: نابرابری و اشتغال زنان

🔴 فصل دوم: توسعه‌ی انسانی

قسمت اول: چرا توسعه

قسمت دوم: ناامنی غذایی

قسمت سوم: مهاجرت

قسمت چهارم: امنیت

قسمت پنجم: کودکی

قسمت ششم: جوانی

قسمت هفتم: آزار خیابانی

🔴 فصل سوم: اعتراضات

قسمت اول: آتش خاموش

قسمت دوم: مظاهرات سلمیه

قسمت سوم: صد سال و صد روز

🔴فصل چهارم: زنان

قسمت اول: سفر مادری

قسمت دوم: دانشگاه، رویای‌ناتمام

قسمت سوم: تن در ویترین


Репост из: Aasoo - آسو
چرا باید ثروتِ بی‌اندازه‌ی شخصی را محدود کرد؟ 🔻

✍️ روبینز نه تنها از تعیین حد و مرزی برای ثروت دفاع می‌کند بلکه آماده است تا این حد و مرز را با عدد و رقم هم مشخص کند. در واقع، او به دو عدد اشاره می‌کند: اولی گویای نوعی هدف سیاسی، و دومی مبتنی بر توسل به وجدانِ اخلاقی است. او درباره‌ی نخستین عدد می‌گوید: «در کشوری با وضعیت اجتماعی‌اقتصادیِ مشابه هلند، که من در آن زندگی می‌کنم، هدفِ ما باید ایجاد جامعه‌ای باشد که در آن هیچ‌کس بیش از ۱۰ میلیون یورو نداشته باشد. هیچ دِکامیلیونری (کسی با ثروتی بیش از ده میلیون یورو) نباید وجود داشته باشد.» روبینز این عدد را نوعی «حدّ نصاب سیاسیِ» واقع‌گرایانه‌ می‌داند، هدفی که سیاست‌گذاران باید برای دستیابی به آن بکوشند. اما او به عدد دومی هم اشاره می‌کند که بیشتر مبتنی بر توسل به اخلاق جمعی است. او می‌گوید، «به عقیده‌ی من، برای کسانی که در جامعه‌ای با نظام استوار و قابل‌اعتماد پرداختِ مستمری زندگی می‌کنند، حدِ نصابِ اخلاقیِ ثروت برای هر نفر حدود ۱ میلیون پوند، دلار یا یورو خواهد بود.» به نظر روبینز، این محدودیت‌ها نه تنها به ایجاد منصفانه‌ترین و کارآمدترین انواع جامعه می‌انجامند بلکه حداکثر مبلغی هستند که بیشترین خوشبختی را برای افراد ــ از جمله میلیاردرها و دکامیلیونرها ــ به ارمغان می‌آورند و ثروت به میزانی بیش از آن به افزایش خوشبختی نمی‌انجامد (اگر این حرف را قبول ندارید دوباره مجموعه‌ی تلویزیونیِ «وراثت» را تماشا کنید).

✍️ روبینز برای این فلسفه نامی را برگزیده و امیدوار است که این استدلال پایه و اساس جنبشِ جدیدی را بنا نهد. او، در عنوان کتابش، این فلسفه را «محدودیت‌گرایی» می‌نامد. روبینز ۵۱ ساله است، در بلژیک بزرگ شده و پایان‌نامه‌ی دکترای خود را در دانشگاه کیمبریج زیر نظر آمارتیا سن، نظریه‌پرداز بزرگِ اقتصاد توسعه، نوشته است. اما بر خلاف اکثر همتایانش که اوقاتِ خود را صرف پژوهش درباره‌ی کاهش فقر کرده‌اند، روبینز همیشه بر جنبه‌ی دیگری از نابرابری ــ تأثیرات ثروتِ بی‌اندازه‌ی شخصی بر بی‌ثباتیِ حوزه‌ی عمومی و نابودیِ دموکراسی و محیط زیست ــ تمرکز کرده است. به نظر روبینز، ارتقای سطح زندگیِ اکثر مردم بدون تنزل جدیِ سطح زندگیِ بعضی دیگر هرگز ممکن نخواهد بود. جورج مونبیوت، در مقاله‌ای در ستایش کار روبینز، دومی (لزوم تنزل جدی سطح زندگیِ اَبَرثروتمندان) را حقیقت بدیهیِ مبرمی خوانده که هنوز «شاید کفرآمیزترین عقیده در گفتمان معاصر است.»

✍️ او تأکید می‌کند که نه ساده‌لوح است و نه کمونیست، و در رد این ادعاها استدلال می‌کند که تعیین سقفی برای ثروت و درآمدها نه تنها اخلاقی بلکه عقلانی است. او در تأیید این استدلال نه تنها می‌تواند به همفکرانِ خود یعنی افرادی نظیر توماس پیکِتی، نویسنده‌ی کتاب سرمایه در قرن بیست‌ویکم، استناد کند بلکه از نظرات فیلسوفانِ دموکراسی هم بهره می‌برد و برای مثال به سخن افلاطون اشاره می‌کند که گفته بود اگر درآمد ثروتمندترین شهروندان بیش از چهار برابر دستمزد فقیرترین شهروندان باشد هرگز نمی‌توان جامعه‌ای منسجم ایجاد کرد؛ سال گذشته درآمد جف بزوس در هر نُه ثانیه معادل میانگین دستمزد ماهانه‌ی یکی از کارمندانش در آمازون بود.

@NashrAasoo 💭


Репост из: Aasoo - آسو
«منتقدانِ نظراتِ روبینز عمدتاً دو دسته‌اند؛ او را ساده‌لوح یا کمونیست (یا هر دو) می‌خوانند. او تأکید می‌کند که نه ساده‌لوح است و نه کمونیست، و در رد این ادعاها استدلال می‌کند که تعیین سقفی برای ثروت و درآمدها نه تنها اخلاقی بلکه عقلانی است.»

aasoo.org/fa/articles/4686
@NashrAasoo 🔻


Репост из: بیانیه ۶۷۲ نفر جمهوری خواه دمکرات
🔺 همخوانی، تک‌خوانی، جداخوانی

🔻 محمدرضا نیکفر ــ توضیح مختصری درباره راهبردهای مختلف در وضعیت امروز ایران و آنچه شایسته‌ی مرام و آرمان جمهوی‌خواهی است.

https://t.me/iv?url=https://www.radiozamaneh.com/811585/&rhash=0ceb6994783a68

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork


Репост из: بیانیه ۶۷۲ نفر جمهوری خواه دمکرات
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎥 ده‌ها هزار شهروند اسرائیلی روز شنبه ۶ آوریل ۲۰۲۴ در حالی که جنگ اسرائیل علیه حماس در غزه به پایان شش ماهه اول خود در سال رسیده است، علیه بنیامین نتانیاهو تظاهرات کردند. سازمان دهندگان آکسیون اعتراضی گفتند که حدود ۱۰۰ هزار نفر در تل آویو در "میدان دموکراسی" تظاهرات کردند.

#کانال_تلگرامی_ندای_جمهوری_ایران
https://t.me/DemocracyRepublicNetwork


Репост из: روزن‌آنلاین
🟠نشست «پارک قیطریه، تصمیم متولیان و مسوولیت اجتماعی متخصصان» به همت انجمن ترویج فرهنگ مسوولیت‌های اجتماعی در پلتفرم اسکایپ برگزار می‌شود.

🔸سخنرانان:

▫️محمد درویش؛ رییس کمیته محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو و کنشگر محیط زیست

▫️رضا شیرازیان، پژوهشگر نقشه‌هت و اسناد اطلاعات مکانی شهر

▫️مسعود امیرزاده؛ فعال مدنی و عضو کارگروه حقوقی شورای تشکل‌های محیط زیست و منابع طبیعی

🔸زمان: چهارشنبه ۲۲ فروردین‌ماه؛ ساعت ۲۱

🔸لینک دسترسی به نشست:
https://join.skype.com/qPu32A9qsXSY

نشانی‌های روزن‌آنلاین:
تلگرام | اینستاگرام | وب‌سایت


Репост из: Quartierlatin
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🖇️اختصاصی از «کارتیه لاتن» 🇭🇺

Binding Sentiments (1969)
Director: Márta Mészáros
Quality : Web-DL 720p
🔺@Quartierlatin🔻
🎬📽🎞🎥


Репост из: Quartierlatin
💢پرونده‌ای بر زنان در حاشیه مانده‌ی تاریخ سینما💢
📍ترجمه و زیرنویس اختصاصی
فیلم «احساسات به‌هم تنیده»
ساخته‌ «مارتا مساروش»
📌کاری از تیم ترجمه «کارتیه لاتن»
Binding Sentiments 1969
Director: Márta Mészáros
🇭🇺🇭🇺🇭🇺
🔺@Quartierlatin🔻
🎬📽🎞🎥
🔗مترجم: پگاه تایکندی
🖇دانلود زیرنویس اختصاصی:
https://subscene.com/subtitles/binding-sentiments/farsi_persian/3319824

Показано 20 последних публикаций.