سایت خبری-تحلیلی کلمه


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


کانال رسمی سایت خبری-تحلیلی کلمه در تلگرام.
www.kaleme.com
ارتباط با کانال کلمه
@kaleme_admin
📷 اینستاگرام:
instagram.com/kalemeh/

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


در این صفحه چهره به چهره با کودکان، زنان و مردانی آشنا می‌شوید که در سرکوب اعتراضات آبان ۹۸ کشته شدند؛ و بر اساس انتخاب استان می‌بینید در کدام مناطق ایران خشونت علیه معترضان مرگبارتر بوده است. نهادهای بین‌المللی اطلاعات دست‌کم ۳۰۴ جان‌باخته را منتشر کرده‌اند، هرچند تعداد کشته‌شدگان را بیش از این می‌دانند‌. بی‌بی‌سی فارسی در این دیوارنگاره ۲۳۹ نفر را که نامشان مشخص است، بر اساس سن، جنسیت و محل مرگ به تصویر کشیده است. بیشتر ۶۵ نفری که هویتشان ناشناس است، در ملارد و شهریار کشته شده‌اند!

📎منبع و متن کامل

@kaleme


🔴«در جهان بودن»
و ضرورت سیاستِ سکولار

✍️
محمدرضا تاجیک

🔺نبض این جهان، سکولار می‌تپد، ذائقۀ آن، سکولار است، منطق مناسبات و روابط در آن، سکولار است، قانون و اخلاق (اتیک) حاکم بر این روابط و مناسبات، سکولار است، سیاست و قدرت جاری در آن، سکولار است، و در یک کلام، حتی دین و ایدئولوژی این جهان، سکولار است. زیستن در این جهان نیز، لاجرم سکولار است– حتی اگر بر این فرض باشیم که یک «واحد ملی» زیست‌جهانی کاملاً دینی دارد.

🔺نمونۀ چنین واحدی، ایران پساانقلاب است که اگرچه برآمده از انقلابی به نام دین در عصر سکولاریسم بود، اما دیری نپایید که بر تئوری «دارالاسلام و دارالکفر» ورنم نهاد (به‌معنای کشتن و در خاک نهادن و بر روی خاک‌اش گل و ریاحین کاشتن)، و با کشورهای آتئیستی و ماتریالیستی و سکولاریستی عقد اخوت بست، و دیری نپایید که «رژیم مصلحت» را جایگزین «رژیم حقیقت»، و «تئوری بقا خویش» را جایگزین «تئوری تغییر جهان» کرد. اما در فرآیند این سکولاریزه‌شدن، یک عامل به‌طور برجسته‌تر و موثرتری نسبت به سایر عوامل، در نقش مانع ظاهر شد: ایدئولوژی سیاسی.

🔺اقتضای طبیعت این ایدئولوژی (که ایدئولوژی دینی را نیز، در خود مدغم کرده بود)، وجود یک «دگر بیرونی رادیکال» بود، تا بتواند در نقش و از موضع انکار و عدوی آن، هویت تکین خویش را معنا و سامان دهد. این ایدئولوژی سیاسی که از یک‌سو، عصبیت‌های ارتدکسی- ارتجاعی، و از سوی دیگر، منفعت‌های شخصی و گروهی (و حتی خارجی) را بر جبین داشت، با قدسی‌کردن دوگانۀ «ایران و غرب» (به‌ویژه امریکا)، مسیر عقلانی‌سازی سیاست و قدرت را ناهموار و عبور از آن را با هزینه‌های گزاف شخصیتی، روانی، سیاسی، امنیتی و… مواجه کرد.

🔺زین‌پس، سیاست در جامعۀ ما، به پریشانی غریب و خسته، ره گم‌کرده، شبانی گله‌اش را گرگ‌ها خورده، یا تاجری کالاش را دریا فرو برده، شبیه شد که نه‌اش از آسودگی آرامش حاصل، نه‌اش از پیمودن دریا و کوه و دامان‌ها. اکنون، یک‌بار دیگر تاریخ مجالی در اختیار رهبران این مرزوبوم گذارده تا آن‌چه را به‌نام سیاست می‌فهمند و می‌کنند، سیاست کنند، و آن راه گیرند پیش که سوی رستنگاه مهر و ماه، و نه بیابان‌های بی‌فریاد و کهساران خار و خشک و بی‌رحم، است.

📎منبع و متن کامل
@kaleme


Репост из: پارَند - Paarand
مقاومت مدنی علیه انتحار

مقاومت مدنی، انتحار و دست شستن از زندگی نیست، جستجوی [زندگی] است.

مقاومت مدنی، پذیرش زیستن در رنج و همزمان تکاپو برای رهایی از رنج است. به عبارتی تلاشی مستمر برای اعاده زندگی است؛ پس هر لحظه از زندگی در مقاومت مدنی، غنیمت است و مقامت مدنی حرکت از «زنده بودن» به سوی «زندگی کردن» است.

اولی، بودن در یک وضعیت طبیعی است اما دومی خلق کردن برای معنا بخشیدن به زندگی است. مقاومت مدنی، در راستای اعاده زندگی است نه مرگ.

قائلان به مقاومت مدنی خودکشی  را درک می‌کنند، اما تایید نمی‌کنند. ظرفیت آدمها از بار سنگین رنج را می‌فهمند، اما به زندگی بیشتر دعوت می‌کنند. کسی که خودکشی را ابزار اعتراض کرده را به رسمیت می‌شناسند، اما تنها ‌‌و تنها «زندگی» را انتخاب می‌کنند و ترویج می‌دهند‌.
مقاومت مدنی برای اعاده زندگی است نه به آغوش مرگ رفتن. بدن معترض، حتی  به گونه رنجور، خسته و زخمی، کابوسی برای دیکتاتوری است. خودکشی نکنید، برای اعاده زندگی، خلق معنا کنید.

@paarandiran

https://www.instagram.com/paarandiran

https://t.me/paarandiran/139


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔴 چرا ما به این نقطه رسیده‌ایم؟

گزیده‌ای از سخنان میرحسین موسوی
۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۸ ، تالار فجر شیراز

@kaleme


🔴 رؤیای «بهشتی» و مرد برزخی

✍ مرضیه حاجی‌هاشمی

▫️این روزها سخن از تعیین رهبر آینده نظام جمهوری اسلامی است، نظامی که برساخته از نظریه «امت و امامت» رهبران فکری انقلاب، همانند «بهشتی»، «مطهری»، «شریعتی» و ... است. در این گفتمان و از نگاه به طور مثال نخبه سیاسی مؤثری چون بهشتی که بالاترین نقش را بر نهادمندی ساخت قدرت جمهوری اسلامی در مجلس «خبرگان قانون اساسی» داشت، چه نسبتی بین انتخاب و پیدایش رهبر با اکثریت جامعه و همچنین بین امامت و امت، متصور بوده است؟ فردی که در انسان شناسی خود، تأکید زیادی بر انسان به عنوان موجودی آزاد و انتخابگر داشته است.

▫️ به نظر می رسد، بهشتی در کنار نظریه پردازی در زمینه امت و امامت، با باور و تأکیدی که نسبت به مدیریت حزبی و تشکیلاتی داشته، جامعه را به سمت به تعبیر خودش «امامت جمعی» سوق می داد و دور از تصور می دانسته که بعد از رهبر اول نظام جمهوری اسلامی که رهبر انقلاب نیز بوده، امکان وجود رهبری فردی وجود داشته باشد؛ چرا که او بر این عقیده بود، «پیدایش یک رهبر مورد قبول همه یا اکثریت جامعه، امری نیست که دفعتا صورت بگیرد. معمولا طی یک دوره طولانی یا نیمه طولانی، یک چهره را چنین اکثریتی شناسایی و قبول می کنند»؛ یعنی رهبر قبل از انتخاب در سازوکار رسمی باید، توسط اذهان اکثریت جامعه مورد قبول و پذیرش قرار گرفته باشد.

▫️ او چنان نقش اکثریت را در انتخاب این رهبر برجسته می بیند که معتقد است، اگر هر گروه از جامعه پیرو یکی از افرادی بود که جاذبه ها و مزایای رهبری را داشت، دیگر «نمی توان حل مشکل را صرفا در رهبری واحد یک فرد جست». در نگاه وی امکان ندارد، امامتی وجود داشته باشد که اکثریت جامعه او را نخواهند یا به تعبیر بهشتی، پیرو او نباشند؛ چون دیگر امتی وجود ندارد که بخواهد بر آن امامت کند. چه امامت فردی و چه امامت جمعی باید، برخاسته از همه یا اکثریت جامعه ای باشد که او امت می نامد.

▫️ در جای دیگری بهشتی حتی فراتر از این، مصداق امامت جمعی را «حزب» عنوان می کند و تصریح می کند که مقصود از حزب، «تبدیل شدن امامت فردی به امامت جمعی و زمینه شرکت دادن هر چه بیشتر امت در امامت است». این بدین معناست که وی امامت را کاملا یک ساختار می بیند؛ نه یک فرد و همچنین اینکه آینده ای برای جمهوری اسلامی در ذهن بهشتی متصور است که مانند نظام های دموکراتیک، احزاب، هدایت و مدیریت جامعه بلوغ یافته ای که خودش سرنوشتش را تعیین می کند، به عنوان شکلی از امامت جمعی به عهده بگیرند.

▫️ می توان اذعان داشت، حتی اگر بخواهیم از درون خود همین گفتمان و ساختار، سخن بگوییم و نه با نگاهی تحول خواهانه، بهشتی که خود از بنیانگذاران ساختاری جمهوری اسلامی است، هرگز تصور نمی کرده است، بیش از ۴۵ سال پس از شکل‌گیری و استقرار این ساخت قدرت، چند نماینده اقلیت جامعه، برآمده از انتخاباتی با پایین ترین میزان مشارکت و در قهر بخش کثیری از حتی احزاب درون ساختاری با صندوق رأی و تحریم اکثریت جامعه، بخواهند کسی را به رهبری فردی برگزینند که همیشه نقل شده، بازیگر پشت پرده و پنهان صحنه سیاست بوده و حتی یکبار هم یک سخنرانی یا موضع گیری رسمی از او دیده نشده، مردی میانه بودن و نبودن، چه رسد به باور بهشتی، چنان شخصیت آشکار و شفافی باشد که همه یا اکثریت جامعه در دوره ای طولانی وی را کاملا شناخته و بپذیرند. این در حالی است که مطابق ادبیات سیاسی بهشتی، امامت جمعی در قالب نظام پویای حزبی، هنوز رؤیایی دور برای این امت است!

*کانال نویسنده
@Kaleme


▫️نشست رونمایی کتاب «رابطه پزشک و بیمار» (اخلاق پزشکی۱) نوشته‌ی قربان بهزادیان‌نژاد برگزار می‌شود. این اثر به مسئله‌ی اخلاق پزشکی و تأکید بر رابطه‌‌ی دوسویه‌ی پزشک و بیمار می‌پردازد و از منظری دیگر به فلسفه و نظریه‌هایی که در پس شیوه‌نامه‌های پزشکی نهفته است. کتاب حاضر، حاصل تأملات او در اخلاق پزشکی با تکیه بر سایر آثاری است که تاکنون ترجمه کرده است.

▫️در نشست رونمایی این اثر دکتر سیدمحمدرضا حسینی‌بهشتی، دکتر مصطفی معین و دکتر حمیدرضا نمازی درباره‌ی فلسفه، اخلاق و دانش پزشکی صحبت می‌کنند. دکتر قربان بهزادیان‌نژاد، دانش‌آموخته دکتری میکروبیولوژی پزشکی و استاد دانشگاه تربیت مدرس است که علاوه بر تجربه‌ی تحقیق و تدریس، معاونت وزارت بهداشت در دولت هشتم و ریاست «توسعه‌ی دانش و پژوهش ایران» و «تحقیقات و توسعه‌ی علوم انسانی» را در کارنامه‌ی حرفه‌ای خود دارد.

این نشست سه‌شنبه ۲۹ آبان، ساعت۱۶ در انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری برگزار می‌شود.

@kaleme


🔴 پروژه «عبور از خامنه‌ای با خامنه‌ای»

✍️ حسین باستانی‌

پروژه نوظهور «عبور از خامنه‌ای با خامنه‌ای»، مبارزه با فساد در کشور را در گرو پایان دوره رهبر فعلی می‌داند و همزمان، توهم جا انداختن تعریف جدیدی از «اصلاحات» به سردمداری مجتبی خامنه‌ای را دارد. نشانه‌های ارتباط این پروژه با بخشی از دستگاه اطلاعاتی ایران، معنی‌دارند.

تکرارافشاگری‌های ۱۶ سال پیش از سوی عباس پالیزدار، به خودی خود اتفاق بزرگی نبود. به همین ترتیب، تبلیغ او برای جانشینی مجتبی خامنه‌ای ازتریبونی رسمی، اقدام کم‌سابقه‌‌ای محسوب نمی‌شد. ارتباطات پالیزدار با محافلی در حکومت را هم، نمی‌توان خبر جدیدی دانست -او در جایی به وضوح اعلام می‌کند که بعضی از افشاگری‌های قبلیش به خواست «دوستان وزارت اطلاعات» بوده.

اما ویژگی خاص اظهارات عباس پالیزدار آن است که آشکارا، برای فروختن ایده «اصلاحات مجتبی-محور» به افکار عمومی تلاش می‌کند.

لازم به یادآوری نیست که مدافعان سنتی مجتبی خامنه‌ای، عمدتا «استمرار عصر خامنه‌ای» را در گرو جانشینی فرزند او دانسته‌اند و برای تحقق آن، چشم به اجماع اصولگرایان داشته‌اند. پروژه جدید اما، می‌کوشد راه «عبور از عصر خامنه‌ای» را جانشینی پسرش معرفی کند و در این مسیر، سعی در جذب اصلاح طلبان دارد. پالیزدار مشخصا این رویکرد را، با ابراز امیدواری به پایان هرچه سریع‌تر رهبری خامنه‌ای برای ممکن شدن «مبارزه با فساد»، «آزادی‌های اجتماعی» و «اصلاحات بنیادین» همراه می‌کند.

ابراز امیدواری به پایان رهبر جمهوری اسلامی از یک تریبون رسمی -ولو برای تبلیغ پسرش- طبیعتا واکنش طیفی از مدافعان رهبر را در روزهای اخیر به همراه داشته. فارغ از آنکه جزو حامیان جانشینی مجتبی خامنه‌ای باشند یا نه...

📎منبع و متن کامل
@Kaleme


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔴«پزشکیان خجالت»! تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگیان در تهران

بامداد امروز شنبه ۲۶ آبان، تهران شاهد تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگیان بود. این چندمین دوره از اعتراضات بازنشستگان است و بنابر ویدئوی منتشر شده در کانال تلگرامی «اعتراض مدنی بازار»، این بار بازنشستگان در حوالی خیابان پاستور با در دست داشتن اسکناس‌‌های ده‌هزار تومانی شعار داده‌اند؛ «پزشکیان خجالت خجالت» و «رتبه‌بندی حق ماست، حاصل دست‌رنج ماست». آنها خواهان رتبه‌بندی عادلانه و دریافت مطالبات خود هستند و به فشارهای معیشتی و عدم دریافت حقوق و مزایا در شرایط تورم اقتصادی معترضند.

@kaleme


🔴 غم جمعه عصر

✍🏻 فخرالسادات محتشمی‌پور

▫️از رشت که برمی‌گردم، نزدیک تهران ناگهان به ذهنم می‌رسد که خوب است تا در منطقه غرب پایتخت هستم سری به خانم رحیمی همسر عزیز آزاده‌ی دربند ابوالفضل قدیانی بزنم. خوشبختانه منزل هستند و اعلام آمادگی می‌کنند برای پذیرش من.

▫️وارد فاز دو که می‌شوم خاطرات آن سال‌های کودتایی هجوم می‌آورند به ذهنم. همه آن جلسات قرآن، همه قرارها برای سفرها و دیدارها در گرما و سرمای تابستان و زمستان. همه آن باهم بودن‌ها و یکی بودن‌ها

▫️عصر جمعه دل‌گیر پاییزی، غم پنهانی را با خود دارد. پشت درب آپارتمان که قرار می‌گیرم خبری از هیاهوی آن روزها نیست. درب که باز می‌شود از انبوه کفش‌ها خبری نیست. صاحب خانه تنهاست. همدیگر را در آغوش گرفته می‌بوسیم. می‌گویم باز روز از نو روزی از نو! خانم رحیمی با همان لبخند همیشگی برلب می‌گوید زندگی ما اینطور است دیگر.

▫️نگران آقا ابوالفضل است خانم رحیمی و شاکی از انبوه جمعیتی که بند ۶ را اشغال کرده‌اند و آن ساس‌های نابکار که سطل‌های سم هم چاره‌ی کارشان نمی‌شود.

▫️پیرمرد زندان‌های آن زمان را پشت‌سر گذاشت و در سالهای کودتایی زندان این نظام را هم تجربه کرده است و حالا با چندین استنت در قلب و دیگر بیماری‌ها باز در زندان است. به خانم رحیمی می‌گویم کاش خاطرات زندانتان را بنویسید برای عبرت!

▫️از این سو و آن سو سخن می‌گوییم. از تنهایی‌ها، دلتنگی‌ها، ستم‌ها. از صدماتی که بچه‌ها خورده و می‌خورند. از دغدغه‌های که همسرجان‌هایمان را پیر و بیمار کرده‌است. از دردها و دردها و دردها.

▫️او را به خدا می‌سپارم و راه می‌افتم به سمت خانه در عصر دلگیر جمعه که تنهایی بیش از هر روز و هرگاه دیگری آوار می‌شود روی سرمان و یادمان می‌آورد: یه پاییز زرد و زمستون سرد و غم‌جمعه عصر و غریبی حصر و‌ یه دنیا سوال و ...

*کانال فردای بهتر
@kaleme


‏وقتی ناترازی قاعده می‌شود و به تمام شئونات زندگی اجتماعی، حتی فردی تسری پیدا می‌کند، وقتی نظام فاسد یک ناامیدی نظام‌مند را بر جامعه تحمیل می‌کند، نتیجه‌اش می‌شود این وضعیت هولناک و غم‌انگیز. تراژدی کیانوش سنجری⁩ فراتر از یک هشدار است.

✍️ اردشیر امیرارجمند
شبکه ایکس
@kaleme


🔴 درباره‌ی قربان بهزادیان‌نژاد

✍️ داریوش رحمانیان

کمی بیش از بیست سال است که بهزادیان‌نژاد را می‌شناسم. در سال‌های پیش از ۸۸ در پاره‌ای از برنامه‌های علمی و برگزاری نشست‌ها و همایش‌ها با او و مؤسسه همکاری داشتم.

در آن اوان با اینکه با انبوه مشکلات و گرفتاری‌های دست‌به‌گریبان بودم، هرگاه دعوتم می‌کرد و کاری از من می‌خواست بی‌چون‌و‌چرا و در حد توان و امکان اجابت می‌کردم و این نبود مگر به دلیل عشق و خلوصی که در او می‌دیدم برای خدمت به ایران و تاریخ و تمدن و فرهنگ ایران.

همواره در تکاپو بود. دمی آرام نداشت. گواهی می‌دهم که بیش از بسیاری از اهالی تاریخ و علوم‌انسانی غم ایران داشت. دغدغه‌مند و دردمند بود. افتاده و فروتن و بی‌ادعا. و... دیگر چه بگویم؟ چه می‌توانم بگویم؟ چنین کسی چرا باید در زندان باشد؟ به چه جرم و چه گناهی؟...

*مردم‌نامه
@kaleme


🔴 انقلابی‌های خیانتکار!

✍️
مجتبی لشکربلوکی

▫️
به این زنجیره وحشتناک و عبرت انگیز تاریخ توجه کنید: به محض اینکه لنین (رهبر انقلاب ۱۹۱۷ روسیه و بنیانگذار اتحاد جماهیر شوروی) مُرد معلوم شد که شخص دوم انقلاب یعنی تروتسکی خودفروخته و خائن است، رهبران انقلاب مانند استالین، کامنف، زینوویف و بخارین به کمک هم او را از کشور بیرون انداختند و بعدش در مکزیک با یخ شکن او را کشتند.

▫️پنج سال بعد معلوم شد که کامنف، زینوویف و بخارین نیز دشمن خلق بودند در نتیجه محاکمه و با دستور استالین، توسط هنریخ یاگودا که نفر اول وزارت امنیت بود اعدام شدند. اما داستان خیانت ها تمام نشد. بعدا گفته شد خودِ هنریخ یاگودا (رئیس وزارت امنیت کشور) هم جاسوسِ امپریالیست هاست و گفتند نه تنها جاسوس است بلکه از خانه باغش هم، هزاران عکس، فیلم سکسی و حتی لباس زیر زنانه و [....] پیدا کردند!

▫️در کشوری که بنایش بر بی خدایی بود گفت: به ‏نظر می‏رسد خدا وجود داشته باشد. من هزاران بار از دستورات خدا سرپیچی كردم تا به استالین خدمت كنم؛ حالا حكم مرگم را صادر كرده است. بالاخره به دستور استالین و بدست معاون اش نیكلای یژوف به گلوله بسته شد. اما مدتی بعد گفتند که خودِ نیكلای یژوف هم دشمن خلق و سرسپرده بیگانگان است در نتیجه محاکمه و به وسیله معاون خود یعنی لاورنتی بریا کشته می شود. این زنجیره به پایان می رسد؟ نه! به ادامه اش توجه کنید!

▫️چیزی نمی‌گذرد که بعد از مرگ استالین، یک مرتبه گفته شد که خودِ لاورنتی بریا (رئیس وزارت امنیت کشور) نیز به وطن و انقلاب خیانت کرده و جاسوس انگلستان بوده در نتیجه به دستور خروشچف دستگیر شد و در دادگاهی به ریاست گئورگی ژوکوف به مرگ محکوم و توسط او اعدام شد. چند مدت بعد، گئورگی ژوکوف نیز مغضوب شد و از کلیه مشاغل برکنار و به اورال تبعید شد.

▫️بعدا کاشف به عمل آمد که خود استالین نیز خائن بوده در نتیجه، گور استالین را شکافته جسدش را درآورده و از محل مقبره لنين در ميدان سرخ مسكو به كنار ديوار كرملين انتقال دادند. بعدها گفتند خود خروشچف نیز آدمی ماجراجو و دشمن بوده در نتیجه بوسیله برژنف برکنار شد و تا زمان مرگش در ویلایی در حومه مسکو تحت نظر قرار گرفت و وقتی مرد، تحت شدید تدابیر امنیتی دفن شد حتی به خانواده‌اش نیز اجازه شرکت در مراسم را ندادند. وقتی برژنف مرد و گورباچف آمد تازه فهمیدند که ای بابا! این کفتار پیر یعنی برژنف، بیشترین ضربه ها را به روسیه زده و سال ها جلوی پیشرفت روسیه را گرفته بوده.این داستان ادامه پیدا کرد تا اینکه اتجاد جماهیر شوروی چندپاره شد و از بین رفت و تبدیل شد به کشورهای استقلال یافته!

◾️تحلیل و تجویز راهبردی:

▫️آنچه در بالا خواندیم فقط مربوط به کشور شوروری نیست. می تواند در خانواده ما هم اتفاق بیفتد. می تواند در هر خانواده، قبیله، گروه، روستا، سازمان، استان و در هر کشور دیگری رخ دهد. چطور چنین چیزی رخ می دهد؟ وقتی می بینیم که در خانواده ما یاغی پیدا شده، در سازمان ما معترض ها زیاد شده اند و در کشور تعداد زیادی مطرود و خائن و مغضوب داریم! این یعنی یک جای کار ایراد دارد. این یعنی اینکه قبیله ما، جمع ما، سازمان ما توانایی هضم تنوع ها و تفاوت ها را ندارد. هر کسی که متفاوت می اندیشد و متفاوت فکر می کند، سریعا برچسب خائن، دگراندیش، تجدیدنظرطلب و ... می زنیم. جمع های با توان هضم بالا، هنر تبدیل تفاوت‌ها به یکپارچگی (و نه یکی شدن) را دارند. دقیقا تفاوت در همین نقطه ظریف است:

▫️جمع هایی که تنوع و چندصدایی را دوست دارند چنین فکر می کنند: اینکه من و تو کاملا شبیه به هم فکر کنیم یعنی یک نفر از ما اضافه است. و چه خوب است که ما متفاوت هستیم و متفاوت فکر می کنیم. جمع هایی که تک صدایی را دوست دارند چنین فکر می کنند: تو شبیه به من فکر نمی کنی؟ پس تو باید حذف شوی! همین!

◾️راه حل چیست؟

▫️گفتگو برای درک مشترک را بیاموزیم. احترام به تصمیم مشترک را تمرین کنیم. چرا؟ فرض کنید در مورد یک مساله ملی مثلا تبدیل ایران به هاب ارتباطی منطقه، من یک درک از مساله دارم و تو درک دیگری. با هم از طریق گفتگو به درک مشترک می رسیم اگر نرسیدیم از طریق رای گیری و انتخابات به تصمیم مشترک می رسیم.‌ بنابراین يا با گفتگو به درک مشترک و یک تصمیم مرضی الطرفین می رسیم یا اینکه نمی توانیم یکدیگر را با گفتگو قانع کنیم و اینجاست که باید رای گیری کنیم و هر چه جمع گفت را بپذیریم. جامعه ای که اعضای آن احساس کنند همه در آن نقش دارند و احساس کنند که می توانند با یکدیگر یا به درک مشترک برسند یا به تصمیم مشترک دیگر به فکر انقلاب و تخریب و خیانت و دیگران و دسیسه نمی افتند. یکسان سازی (همه دقیقا شبیه به هم فکر کنند) را رها کنیم، یکپارچه سازی (درک یا تصمیم مشترک) را در دستور کار قرار دهیم.

*رسانه تحکیم ملت
@kaleme


Репост из: کافه نون
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
«اگر کسی یادآوری آن شوک و شکنجه را در خودش نگهدارد می‌تواند باعث فرسایش روانش شود، در خوابش، در خوراکش، در تخیلاتش، در مناسبات اجتماعی‌اش، در تحلیل‌هایش، در رنجی که اگر درک نشود…»
#کیانوش_سنجری
@CafeNoun


🔴 اعتمادزدایی از مردم؛ عامل شکست

🎙فرشاد مؤمنی

ملتها زمانی شکست می‌خورند که رفتارهای دولتها در عمل از ملت اعتماد زدایی می‌کند


🔺تا زمانی که این بلوغ اندیشه‌ای و این ارتقای فهم پدید نیاید که اگر حکومت ما، از مردم و تولیدکنندگان اعتمادزدایی کند، سنگی روی سنگ بند نخواهد شد. آقای عالی نسب در سالهای جنگ، می‌گفتند هیچ عنصری برای حفظ جمهوری اسلامی  در تراز اعتماد عامه مردم و تولیدکنندگان به حکومت نیست.

🔺اگر درکی از توسعه در ساختار قدرت ایران وجود داشت، باید درک می‌شد که این نوع بودجه، رابطه مردم و حکومت را بدتر می‌کند. اگر گوشی برای شنیدن و چشمی برای دیدن بود، به محض اینکه درباره این مساله متقاعد می‌شدند باید روندها را متوقف می‌کردند.

🔺من که در ایام انتخابات ریاست جمهوری، تا آخرین روزها به صورت عمومی از هیچ کاندیدایی حمایت نکرده بودم، از آقای پزشکیان حمایت کردم چرا که ایشان شرافتش را گرو گذاشت و گفت اگر من مسئولیت بپذیرم هرگز شوک درمانی نخواهم کرد. من به این اعتبار که خود این فهم و التزام عملی به آن چقدر می‌تواند برای ایران نجات‌دهنده باشد، یک روز مانده به آخرین مهلت تبلیغات گفتم فقط به اعتبار این تعهد و تعهد ایشان به رفع گرسنگی و عدالت آموزشی و عدالت در سلامت داشته است، به ایشان رای می دهم. بسیار متاسفم که ایشان از اولین روزهایی که بر مسند نشست، دم از ضرورت شوک‌درمانی زد.
 
📎منبع و متن کامل
@kaleme


🔴 حقِّ حق‌داشتن

✍️ بیدا میرحسینی

🔺مقاومت، گام اول در ابراز حق ما بر برخورداری از حقوق است"؛ اتفاقا این محرومیت به ما اجازه پاسخ متناسب و مناسب را خواهد داد. همه آنچه که تاکنون بیان شد اشاره به حق کنش فردی و جمعی دانشجویان حاضر در رخداد دانشگاه علوم و تحقیقات را بیانگر است، مشاهده صحنه انسانی بی پناه در شرایطی دشوار، مستاصل و به ظاهر آرام اما با باری سنگین به فراخنای تاریخ، ما را به کنش حمایت‌گرانه وا می‌دارد حتی اگر بانویی دیگربا شال خود سپری دفاعی و حمایتی برای او ایجاد می‌کرد اما آنچه که به نمایش درآمد رنج تنهایی و در حصار ماندگی یک انسان بود.

🔺سوال اینجاست که آیا نوع کنش بانوی جوان، مانع واکنش مناسب دیگران بود؟ ویا اصولا چرا با جمعی بدون هر گونه کنشی حتی شتاب زده، روبرو بودیم که یا از دور صحنه را ثبت کرده‌اند و یا از نزدیک چشمان خود را فرو بستند. باید پرسید در آن دقایق با چه نوع انسان‌هایی روبرو بودیم، انسان در حال بازی و به عمد بی تفاوت، انسان تراژیک و وحشت زده، انسان در میدان بازی و کنشگری پنهان، انسان بهره مند از حق کنشگر نبودن، ... . هر چه که هست آن جمع شاید با محدود کردن کنشگری خود، فرصت حیات اجتماعی دوباره را برای خود فراهم می‌کرد و مرز در معرض تهاجم قرار گرفتن را بواسطه کنشگری، برای زمانی دیگر ذخیره کرد.

📎منبع و متن کامل
@kaleme


🔴 چرا "آقا بزرگ" این مفسدین را برکنار نکرد؟

✍️ محمد شفیعی

▫️در چند روز اخیر مصاحبه افشاگرانه‌ای از عباس پالیزدار در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که پرده از جزئیات فساد مقامات حاکمیتی برمی‌دارد.

▫️گفتارهای او تازگی ندارد اما با خیال آسوده و راحت بیان می‌شود و همچنان به معلول ها و محصولهای حاکمیت فاسد می پردازد. در باب اظهارات و موضع گیری‌های او تاملاتی مطرح می‌شود: اینکه او شرایط موجود را چگونه دیده که دوباره افشاگری می‌کند؟ ضرورت طرح چنین مباحثی در این بازه زمانی چه بوده است؟ آیا خاطرش از بابت پیگیری قضایی آسوده است؟ آیا اظهارات او دلالت بر نزاع درون هسته سخت قدرت دارد که او را به میدان این منازعه فرستادند؟ چرا افشاگری‌هایش عمدتا متوجه مقامات حاکمیتی درگذشته و بازنشسته می‌شود؟ آیا امکان محاکمه آنان وجود دارد؟یا اظهارات او صرفا یک مسئله شخصی است برای توضیح و شفاف‌سازی گذشته‌اش؟

▫️چرا با وجود این همه فساد، از راس حاکمیت حمایتی از او نشد؟ مسئول فعلی دستگاه قضایی چه پاسخی به گفته های او خواهد داد؟ سوالات و پاسخ‌های پیچیده و ساده‌ای را می‌توان مطرح کرد.اما شاید مهم‌ترین بخش گفتار او، موضع‌گیری جانبدارانه‌اش از "آقا مجتبی" باشد که می‌گوید در صدد برخورد با مفسدین به خصوص منسوبین‌اش بوده است. احتمالا موضع‌گیری‌هایی از این نوع، بی‌ارتباط با آرزو و تمایل‌شان به زمینه‌سازی و تحقق پروژه رهبرسازی "آقا مجتبی" نباشد که در این راه با سناریوهای پشتیبان کننده‌ای همچون "بن‌سلمان‌سازی" پیش برده می‌شود.

▫️پالیزدار نمی‌داند و یا خود را به تجاهل می‌زند که از نقش "آقا مجتبی" در پدیدار شدن معجزه هزاره سومی که او را لامذهب و عنصر نفوذی می‌داند، یاد نمی‌کند و اینکه چطور آن آقا در حصر و به کنج عزلت کشاندن پاکان دست داشت و بدین گونه راه بر غارتگران باز شد و باز از خود نپرسید و به مردم توضیح نداد که چرا این مفسدین توسط "آقا بزرگ" برکنار نشدند.

@kaleme


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
▫️اقتدارگرایان می‌گویند رفع حصر مشروط به توبه محصوران است! آنان و مردم می‌دانند که گناه اصلی میرحسین این است که "نه" گفتن را آغازگر شد! او نه تنها برای ارباب قدرت کف نزد که همگان را به شجاعت نیز فرا خواند! اما پاسخ صریح میر محصور بعد از ۱۱ سال: یک: «یازده سال و اند دوری، ما را بر عهدمان با آرمان‌های پیشین پابرجاتر کرده است.» دو: میرحسین از عاشورای ۸۸ و «استخدام اوباش بد‌سیرت برای قمه‌کش کردن جوانان مردم» یاد کرد و افزود: "سزای آن سردار بی‌افتخاری که به این جنایت اعتراف و مباهات کرد چه بود، جز آنکه جانش در غربت به قربانی مستبدی دیگر تلف شود".

▫️میرحسین این سرنوشت را«عبرتی برای بازماندگان»خواند" تا دریابند که خودکامه در ازای طعمه‌ای که پیش‌ پای‌شان می‌اندازد همه چیز آنان را مطالبه می‌کند". ۳/ میرحسین با اشاره به سخنانی از این دست که پس از مرگ رهبری، فرزندش رهبری شیعیان را به دست می‌گیرد نوشت: "زبان‌شان لال! مگر سلسله‌های ۲۵۰۰ ساله بازگشته‌اند که فرزندی پس از پدرش به حکومت برسد؟" خلاصه آنکه؛ شیر؛ در حصر نیز شیر است!

حسین جعفری
@kaleme


🔴 کاش برای مردم هم همین را می‌خواستید!

✍ سلمان کدیور

▫️این چند روزه درگیر گزارش فساد آقای پالیزدار هستم.طی این یکی دو دهه‌ای که که کار سیاسی - اجتماعی کرده‌ام، مثل همه مردم، فسادهای ریز و درشت و نجومی بسیاری را شاهد بوده‌ام اما دیدن این همه فساد، هنوز برایم عادی نیست. این حجم بخور بخور بی‌حساب‌وکتاب، دور زدن قانون، کار چاق کنی و زدوبند، آن هم در سطوح بالای حکومت هیچ امیدی برای هیچکس نمی‌گذارد. انسان خرد می‌شود وقتی می‌بیند طی چند دهه‌ای که این ملت فشار تحریم و تورم و جنگ و... را تحمل می‌کنند و حالا در فقدان نیازهای اولیه‌ای چون برق و گاز به‌سر می‌برند، برخی از مسئولین از هیچ فرصتی برای خوردن اموال این ملت دریغ نکردند.

▫️در حالی که سفرهای ملت کوچک شد، سفره‌های اینها رنگین‌تر شد، وقتی مردم سوءتغذیه گرفتند، اینها سرخ و سفیدتر شدند، وقتی ملت فقیر شد اینها غنی‌تر شدند. وقتی ملت از فرط استیصال ناله می‌کرد، همان جماعت شعار غرب‌ستیزی و یاری مستضعفین جهان را سر می‌دادند! حاصل این تضاد چه بود؟ تباهی دنیا و آخرت مردم. شک به اعتقادات، شک به باورها. شک به اصل انقلاب و حتی شک به خدا!

▫️کاش همانطور که برای خودتان خوب خواستید و خوب خوردید و پوشیدید، برای مردم هم همین را می‌خواستید. نمی‌شود که خودتان در لذات دنیا غرق شوید و بچرید و بعد ملت را به مقاومت و رشادت و شهادت و ریاضت دعوت کنید.

*کانال نویسنده
@kaleme


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
پارند: چرا نه به دیکتاتوری و نه به جنگ، خالق گفتمان پیشروی سیاسی است؟

@kaleme


🔴 در نقد اصلاح‌گریِ بوروکراتیک

✍️ مصطفی تاج‌زاده
زندان اوین

🔺نظام سیاسی مبتنی بر ولایت فقیه به‌طور عام و رهبری ۳۵ ساله آیت‌الله خامنه‌ای به‌طور خاص شکست خورده‌اند. جامعه نه فقط به توسعه و رفاه نرسیده، بلکه از عدالت اجتماعی نیز فاصله نجومی گرفته است. میزان تورم، فقر، رکود، نابرابری، نداشتن سرپناه، معضلات اجتماعی، مشکلات زیست محیطی، اقسام ناترازی‌ها، فرسودگی زیرساخت‌ها، فساد، عقب‌ماندگی و ... نمره مردودی به کارنامه نظام و رهبرش می‌دهد. مشکلات مزمن و تلنبارشده جایگاه ولایت فقیه را سست و متزلزل کرده است.

🔺به برکت فضای مجازی آگاهی‌های عمومی به نحوی بی‌سابقه ارتقا یافته است و خلاء ناشی از توقیف فله‌ای مطبوعات، انحلال احزاب و تعطیلی تشکل‌های دانشجویی تا حد زیادی پر شده است. فیلترینگ هم ناموفق بوده است. از طرف دیگر صداوسیمای رهبر اعتبار خود را نزد اکثر مردم از دست داده است و القائاتش مخاطب زیادی ندارد.

🔺اصلاح‌طلبان یا نباید وارد انتخابات شوند یا باید هنگامی مسئولیت بپذیرند که بتوانند پاسخگوی اصلی‌ترین مشکلات کشور و مهم‌ترین مطالبات ملت، به روایت اکثریت باشند. حضور در قدرت با این رویکرد که اصلاحات را در آنجا و تا آنجا دنبال می‌کنیم که با مخالفت رهبر روبه‌رو نشود، در شرایط بحران‌زده کنونی جز شکست حاصلی ندارد، اگر رهبر در رویکرد خود تجدیدنظر نکند. این مسیری است که دیگران پیمودند و به بن‌بست خوردند.

🔺وقتی نمی‌توان سیاست‌های کلان غلط را اصلاح کرد، چرا باید وارد حکومت شد و ننگ تداوم گرانی و تورم کمرشکن و گسترش فقر، فساد و فلاکت را به نام خود خرید؟ چرا باید آلت دست حاکمیت شد و با انجام شوک‌درمانی‌های اکثراً زیان‌بار، افزایش بهای بنزین و دیگر کالاها را به اسم خود ثبت کرد؟ چرا باید بر بودجه سرسام‌آور ۲۲ هزار میلیارد تومانی صداوسیمای جنگ‌طلب، که ابتذال را بر اندیشه ترجیح می‌دهد، مهر تایید زد؟ چرا باید توجیه‌گر ناترازی حقوق کارگران، کارمندان، معلمان، بازنشستگان و ... با نرخ تورم سالانه شد؟

📎متن کامل
@kaleme

Показано 20 последних публикаций.