به یاد شهید سهراب اعرابی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


هر کجا مشتی گره شد مشت من
زخمی هر تازیانه پشت من
هر کجا فریاد آزادی منم
من در این فریادها دم می زنم ....🌿✌🏼

Связанные каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: امتداد
#اختصاصی

✅دهمین کنگره سراسری حزب اتحاد ملت به روایت رسانه‌ها؛
استقبال رسانه‌ای از پیام رئیس‌جمهور اصلاحات به «کنگره اتحاد»/ بازتاب واکنش خاتمی به قانون عفاف و حجاب و مواضع خانم دبیرکل در مورد کلان موضوعات مهم ایران/بخش دوم

✍امتداد-گروه خبر:
دهمین کنگره سراسری حزب اتحاد ملت، روز پنجشنبه(ششم دیماه) با حضور اعضای اصلی و ناظر این حزب در محل سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.

🔹برگزاری این کنگره در حالی مورد توجه رسانه‌ها و پایگاه‌های خبری همراه بود که بسیاری از چهره‌های سیاسی و فعالین عرصه سیاست در کشور در آن حاضر بوده و پیام سید محمد خاتمی، رئیس‌جمهور اصلاحات نیز خطاب به این کنگره قرائت شد. در بخش دوم این گزارش، نگاهی تیتروار داشتیم به آنچه اصحاب رسانه و ارباب جراید از دهمین کنگره سراسری حزب اتحاد ملت در پیشگاه مخاطبین خود منتشر کردند.

🔹روزنامه دیرپای «ابرار» از جمله روزنامه‌هایی بود که با انتشار پیام سیدمحمد خاتمی به کنگره دهم اتحاد ملت با عنوان «برگ برنده دولت، بهبود معیشت ملت» به این گردهمایی سیاسی پرداخت. ابرار به سخنان رئیس‌جمهور اصلاحات پرداخته و به نقل از خاتمی، یادآور شده؛ «معنای دموکراسی آن است که منشا قدرت را در مردم بدانیم و ثانیا؛ مردم را در خود خلاصه نکنیم و بدانیم در جامعه با دیگری سر و کار داریم.»

🔹همچنین، پایگاه خبری-تحلیلی «انتخاب» نیز، دیگر رسانه‌ای بود که به انعکاس اخبار پیرامون کنگره حزب اتحاد ملت پرداخته و سخنان آذر منصوری و همچنین پیام سید محمد خاتمی به این کنگره را منتشر کرد. البته، پایگاه خبری «جماران» نیز، دیگر رسانه‌ای بود که اخبار پیرامون این کنگره را به صورت ویژه مورد توجه و عرضه به مخاطبین خود قرار داد.

🔹خبرگزاری «خبرآنلاین» از جمله رسانه‌هایی بود که به صورت ویژه به پوشش اخبار دهمین کنگره سراسری حزب اتحاد ملت پرداخته و انتخاب مجدد و قاطع آذر منصوری برای سومین بار به عنوان دبیرکل حزب و همچنین انتخاب سید عمادالدین خاتمی، فرزند رئیس دولت اصلاحات از سوی اعضای حزب به عنوان عضو شورای مرکزی را مورد توجه قرار داد.

🔹روزنامه «ستاره صبح»، دیگر رسانه‌ای بود که در صفحه نخست خود با تیتری به نقل از پیام سید محمد خاتمی، خطاب به کنگره حزب اتحاد ملت با عنوان «وضعیت خوب نیست» به سراغ این گردهمایی بزرگ اصلاح‌طلبانه رفت و نوشت: «در این موقعیت خطیر قانونی به نام قانون عفاف و حجاب مطرح می‌شود که خوشبختانه بسیاری ازجمله تعدادی از علماء بزرگوار سخت از آن انتقاد کردند. خوشبختانه باتدبیر و تفاهمی که بود فعلاً این طرح متوقف‌شده است، به‌هرحال می‌توان به دولت تذکر داد. اجمالاً قبول دارم که وضع، خوب نیست.»

🔹همچنین، پایگاه خبری «منیبان» نیز، دیگر رسانه‌ای بود که به صورت ویژه به انعکاس اخبار مربوط به کنگره دهم حزب اتحاد ملت پرداخت و به نقل از آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات نوشت: «۶۰ درصد مردم مخالف حجاب اجباری هستند». این رسانه‌، همچنین به روایتی از پیام رئیس جمهور اصلاحات پرداخته و از قول سید محمد خاتمی، تصریح کرد؛ «دست هائی در کار است که مشکل ها را بیشتر کند مانند قانون عفاف و حجاب.»

🔹گفتنی است که دیگر رسانه‌ها از جمله پایگاه خبری بامدادنو، دیدارنیوز، عصر ایران، شهرما، دیده‌بان ایران، اسکان‌نیوز، اصلاحات‌نیوز و رویداد۲۴ نیز به پوشش اخبار این گردهمایی بزرگ اصلاح‌طلبان در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی پرداختند.

#امتداد
@emtedadnet


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
✅زهرا_رهنورد در جواب دانشجویی که به او‌ می‌گوید #میرحسین یا باید به #احمدی‌نژاد تبریک بگوید یا اعتراضات را رهبری کند

✅رهنورد: این نگرانی وجود دارد که مردم معترض به گلوله بسته شوند، این هزینه سنگین است و مورد قبول #میرحسین نیست

✅رهنورد تاکید می‌کند که به دنبال مجوز برای تجمع مسالمت‌آمیزند، به دنبال تجمع غیرقانونی نبوده و از مردم می‌خواهد تا به نتیجه رسیدن اعتراض به مقامات بالادستی و انتشار بیانیهٔ #ميرحسين_موسوی منتظر بمانند.
#جنبش_سبز
#ميرحسين_موسوی
#انتخابات_۸۸
@MostafaTajzadeh


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
📝📝📝علی شکوری راد دورنمای مذاکره با غرب را بررسی می‌کند:ایران به پارادایم شیفت یا افق‌گشایی‌های تازه در سیاست خارجی نیاز دارد/ باید پروا از گفت‌وگوی مستقیم نداشت

ایران باید مسیر صلح را دنبال کند.


اگر رابطه ایران با امریکا به صورت مستقیم ایجاد شود چه بسا بتوان نتانیاهو را هم دور زد و از این رفتار گستاخانه باز داشت


✍🏻اعتماد-مهدی بیک‌اوغلی: اجماع نخبگانی حاکی است که عبور از تله تحریم‌ها به مذاکره با قدرت جهانی از جمله امریکا نیاز دارد. مذاکراتی که پیش از این یک‌بار منتج به انعقاد برجام در سال2015 شد و دوباره هم می‌تواند تکرار شود.

علی شکوری‌راد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با «اعتماد» ضمن اشاره به همه این بایدها و نبایدها از ضرورت یک پارادایم شیفت یا افق‌گشایی تازه برای شکل‌دهی به مذاکره با امریکا صحبت می‌کند.

او می گوید: معتقدم برای بهبود وضعیت نابسامان اقتصاد کشور در قدم اول باید در مسیر اصلاح سیاست‌های خارجی، تنش‌زدایی و گسترش روابط با جهان حرکت کرد. در واقع ایران به پارادایم شیفت یا افق‌گشایی‌های تازه در سیاست خارجی نیاز دارد.

✅باید راه مذاکره و گفت‌وگو را باز گذاشت و پروا از گفت‌وگوی مستقیم هم نداشت. رفتارها و سیاست‌هایی در گذشته اعمال شده که نتایج آن را امروز مردم با پوست و استخوان‌شان حس می‌کنند. تکرار و ادامه این سیاست‌ها نمی‌تواند به نفع ایران باشد. از جمله این موارد، پرهیز از مذاکره مستقیم با امریکاست. به خصوص امریکایی که ترامپ در راس هرم اجرایی آن قرار است، بنشیند.

متن کامل
@emtedadnet
@MostafaTajzadeh


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
✅ استفتاء

✍️ علی کردستانی

(این استفتا در تاریخ ۱۰ مهر ۴۰۳ به دفتر آقایان عبداله جوادی آملی،ناصر مکارم شیرازی و شبیری زنجانی پست شده و تاکنون پاسخی دریافت نشده است امروز ۳۰ آبان ۴۰۳ بر آن شدم تا برای آگاهی دیگر علمای اسلام و آگاهی مردم این استفتا را رسانه ای کنم)

آقایان علمای اسلام
اینجانب علی کردستانی سردفتر اسناد رسمی هستم و هیچ سررشته ای از خلبانی ندارم اما می خواهم جای خلبان بنشینم و سرنوشت ۲۰۰ سرنشین هواپیما را در دست گیرم می خواهم یک هواپیما را از تهران به کرمان ببرم آیا این کار من حلال است یا حرام ؟
آقایان علما
دخالت شما در سیاست از دخالت من در راهبری هواپیما بسیار زیانبارتر است من اگر جای خلبان بنشینم با سرنوشت دویست سرنشین هواپیما بازی کرده ام و شما با دخالت در سیاست سرنوشت ۸۵ میلیون شهروند ایرانی را به بازی گرفتهاید 
آقایان علما
ببینید پس از چهل و پنج سال دخالت شما در سیاست چه بر سر کشورآمده است :
باورهای دینی مردم بسیار بسیار کم رنگ شده و مردمان زیادی به کلی دین را کنار گذاشته اند
دو سوم جنگلهای کشور را از دست دادیم
نه تنها آبهای روان بر روی زمین را از دست دادیم بلکه آبهای زیرزمینی را چنان هدر دادیم که زمین دچار فرونشست شد
با خشک شدن نزدیک به ۹۰ درصد تالابها
هوا گرم شد
جانداران از تشنگی مُردند و اگر با همین فرمان پیش بروید انسانها هم از تشنگی خواهند مُرد
از کف تالاب که سرچشمه ی زندگی بود برای چرندگان و پرندگان،
ریزگرد برخاست و در چشم و ریه ی مردم نشست
با ریزگرد شهروندان زیادی دچار سرطان شدند و زندگی شان تباه شد 
با دولتی شدن اقتصاد
ارزش پول ملی هر روز کمتر شد تا جاییکه پول ایران که با ارزش ترین بود پس از 45 سال حکومت دینی تبدیل به بی ارزش ترین شده است  .
رکود هر روز بیشتر شد تا جاییکه امروز بیشتر تولیدی ها ورشکست و بیشتر کارها زیان‌ده شده اند
رانت و فساد هر روز بیشتر شد و اختلاس ها هر روز سنگین تر
هزینه ی زندگی نسبت به چهل و پنج سال پیش ده هزار بار افزایش یافت
مشکلات اقتصادی هر روز بیشتر شد و با افزایش مشکلات اقتصادی
خانواده از هم پاشید
طلاق رو به فزونی نهاد
هر روز جوانان بیشتری به مواد افیونی آلوده شدند
دزدی و ناامنی افزایش یافت
سفره ها هر روز کوچکتر و شکمها هر روز گرسنه تر شد و با گرسنه شدنِ شکمها همان شد که من بارها از زبان شما شنیدم :
کفر ، بی درنگ در پیِ گرسنگی می آید (کادالفقر ان یکون کفرا) )
و اینک ایرانیان، بی دین ترین شیعیان هستند (شیعیانِ دیروز ، بی دینانِ امروز)
آقایان علما
با توجه به تجربه ی چهل و پنج سال دخالت شما در سیاست که در پیِ آن هم دین را از دست دادیم هم دنیا را
آیا ادامه ی دخالت شما در سیاست حلال است یا حرام ؟
آقایان علما
سرنوشت اسلام بسته به پاسخ شما به این استفتاء است اگر دخالت روحانیت در سیاست را حرام اعلام کنید و برگزاری همه پرسی را واجب بدانید  و پس از برگزا ری همه پرسی  به خواست مردم پایبند باشید  امیدی هست که ته مانده ی باورهای دینی مردم، جوانه بزند و بار دیگر ایرانیان به اسلام ( اسلام غیر سیاسی) گرایش پیدا کنند اما اگر فتوا به جواز دخالت روحانیت در سیاست بدهید یا به این استفتا هیچ پاسخی ندهید و سکوت کنید  فتوا به مرگ اسلام داده ايد
در پایان این نکته را یادآور شوم که هم پاسخ شما به این استفتاء هم سرنوشت استفتاء کننده(اینجانب)در تاریخ ثبت خواهد شد

علی کردستانی..
سردفتر اسناد رسمی۱۱۸۷تهران.

#پایگاه_خبری_جانبازان_جنگ_تحمیلی

@janbazanesabz
@iranazadvaabad
@MostafaTajzadeh


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
✍🏻اسماعیل میرزایی

همیشه در کنگره های حزب اتحاد، مرسوم بود که اعضای کنگره بعد از پایان برنامه های داخلی حزب، به ارائه نقطه نظراتشان در خصوص مسائل و مشکلات مبتلابه کشور، به اظهار نظر بپردازند. متاسفانه در این کنگره که پنجشنبه گذشته برگزار گردید، بعلت گستردگی برنامه های داخلی حزب، فرصت استماع نقطه نظرات اعضای کنگره، فراهم نگردید؛ لذا متنی که در پیشروی دوستان قرار دارد، تهیه نموده بودم که در کنگره ارائه نمایم،که به شرح ذیل میباشد:

ضمن عرض ارادت و تبریک کنگره حزب اتحاد ملت ایران.
امروز در شرایطی کنگره حزب اتحاد برگزار می شود که تحولات بین المللی و محیط پیرامون ما با سرعت غیر قابل تصور تمام معادلات  را تحت تاثیر قرارداده است.
آرایش سیاسی آمریکا با آمدن ترامپ  رویکرد جدیدی را فرموله  خواهد کرد که هم اروپا را با خود همراه می نماید و هم بخش وسیعی از خاورمیانه و آسیا را.
فروپاشی نظام  تک حزبی بعث سوریه، شکست حماس و حزب الله و حتی حشدالشعبی  عراق  یک پیام روشن برای دنیا دارد که اگر بخواهیم در یک جمله خلاصه اش کنیم این است که خاورمیانه  هرگز تبدیل به خاورمیانه یک سال قبل نخواهد شد.
انتخابات ریاست جمهوری در ایران اندک امیدی را در دل ها زنده کرده که  اصرار بر ادامه سیاست های  بی نتیجه و شکست خورده این امید را هم در کمتر از یک سال به باد خواهد داد.
بدون تعارف ما در بسیاری از سیاست های  بین المللی و منطقه ای بازنده بوده ایم.
آقای پزشکیان  با شکاف های عمیق اجتماعی و  با ابر چالش های اقتصادی در داخل روبرو است که اگر بدون فوت وقت  ابتکار سیاست خارجی را  در دست نگیرد، ایران برای ده ها سال  قدرت تعیین کنندگی  خود را از دست خواهد داد.
خسارتی که ایران در دوره احمدی نژاد دیده است، بیست سال  است که کشور را زمین گیر کرده است. بنابراین فرصت هیچ آزمون و خطایی باقی نمانده است و این بار  شکست در سیاست خارجی به پای اصلاحات  نوشته خواهد شد.
چیز هایی که  به عرض تان می رسانم  غیب گویی  نیست. ما در سراشیبی قرار گرفته ایم
سرمایه اجتماعی حکومت در پایین ترین سطح خودش قرار دارد.
برای برون رفت از چالش های حل نشده و خواسته های انباشته شده در مرز انفجار،
تنها و تنها یک راه  برای نجات ایران و ملت ایران وجود دارد. واگذاری همه ی امور به دست مردم از طریق انتخابات آزاد و دموکراتیک.
ثابت شد که نگاه به شرق  چقد زود و سریع  ما را از اینی که بودیم بدتر  کرد. حزب اتحاد ملت ایران  بعنوان یکی از احزاب کلیدی  کشور با جایگاه اجتماعی ای که هم در بین قشر تحصیل کرده و نخبه کشور و هم در  بین دلسوزان و روشنفکران ایران دارد. حق ندارد پیش از این دست رو دست بگذارد و تماشاچی باشد.
باید سریعا موضع خود را نسبت به  سیاست های جاری کشور بیان نماید و  به نمایندگی از تمام مردم ایران دغدغه های ملت را به رئیس جمهور گوشزد نماید.
سیاست وفاق با این چینش و آرایش از همین حالا شکست خورده است.
در سیاست بر سر منافع ملت ایران نباید با هیچ احدی تعارف داشت.

@esmailmirzaeii
@MostafaTajzadeh


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
✍🏻امیرطاهری دبیرکل سازمان عدالت و آزادی، در رابطه با تایید حکم حبس و ممنوعیت فعالیت سیاسی مهدی مقدری نوشت :

✅" مهدی مقدری، پژوهشگر در حوزه حکمرانی‌خوب، مترجم چندین کتاب در حوزه‌ی دموکراسی و حکمرانی‌خوب، فعال‌سیاسی و دبیرکل سابق سازمان عدالت‌و‌آزادی ایران، سخنگو و عضو پنجمین دوره‌ی شورای اسلامی شهر اصفهان با شکایت رسمی اداره‌کل اطلاعات استان و حکم دادگاه انقلاب اصفهان به یک‌سال حبس تعزیری محکوم شده بود، این حکم متأسفانه در دادگاه تجدیدنظر نیز تأیید شد و او امروز در آستانه انتقال به زندان است.

✅استاندار محترم و اداره اطلاعات دولت آقای پزشکیان پاسخگو باشند.
اما چرا...؟

✅محکومیت او فقط و فقط به‌جهت ترجمه و انتشار کتاب‌هایی است که با مجوز رسمی و قانونی وزارت‌فرهنگ ‌و‌ارشاد‌جمهوری‌اسلامی منتشر و از مجاری قانونی به جامعه علمی کشور عرضه شده است اما ظاهرأ به مذاق گروهی انحصارطلب و زورگو خوش نيامده است.

✅آنها که در اصفهان زندگی می‌کنند و با فضای سیاسی و اجتماعی آن آشنایی دارند، آگاه‌اند که این شهر و استان در قبضه‌ی‌ عده‌ای اقتدارگرا، متحجر و انحصارطلب است که اگرچه بیش‌از ۱۰ درصد اقبال عمومی را ندارند اما چنان دست و پا و دهان بزرگ و بدقواره‌ای دارند و این استان را ملک خود می‌دانند که انگار خاک مرگ بر چهره‌ی اصفهان پاشیده‌اند. همه‌ی شکایت‌ها و بگیر و ببندها ریشه در افسارگسیختگی، عقب‌ماندگی، کینه و لجاجت این دسته دارد.

✅اگر فردا روزی این سوال بزرگ بر ذهن و زبان شما یا فرزندانتان جاری شد که چرا آلودگی‌هوا، خشکی زاینده‌رود، اسیدپاشی، کمبود منابع آب و انواع ناترازی‌های انرژی، دزدی و اختلاس، فقر، تبعیض، مهاجرت، رشوه، فرار سرمایه‌ها و هزاران چرای دیگر... پاسخ ساده است زیرا مروجان و مدرسان دموکراسی و حکمرانی‌خوب در زندان‌هایند و محکوم به سکوت اما دشمنان این مفاهیم و دانش آزادانه در پی امیال و منافع سخیف خود... "

@IIFJO
@MostafaTajzadeh


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
📝📝📝گزارش دیدار اعضاء انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه  با رئیس‌جمهور

✅انتظار کمک رئیس‌جمهور از انجمن مدرسین  و دانشگاه‌ها برای حل مسائل اساسی کشور در قالب پروژه‌های عملیاتی/

✍🏻محمود صادقی: تعدد مراجع استعلام شامل نهادهای اطلاعاتی، نمایندگان مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی موجب تزلزل دانشگاه‌ها است/

✍🏻علی‌محمد حاضری: وفاق با حاکمیت این قوانین، راهی است به کام حامیان خالص‌سازی و عامل ناکارآمدی دولت و نارضایتی مردم/

✍🏻داود سلیمانی: ترجیح دیپلماسی بر میدان را از نقاط قوت آقای پزشکیان در تحولات جاری منطقه‌ای و بین‌المللی  دانست که استمرار آن در حل مسئله هسته‌ای و منطقه‌ای وFATF و مذاکره مستقیم با طرف‌های اصلی مناقشات از ضروریات کلیدی  است/

✍🏻تقی آزاد: مشکل دانشگاه، هویت سرکوب شده علم، استاد و دانش توسط افرادی در حاکمیت است/

✍🏻ژاله حساس‌خواه: مادرمان ایران در حال مرگ است. استاد دانشگاه نمی‌تواند اعتراض کند کیفیت علم رو به فنا است/

✍🏻فرهاد درویشی: برای تحقق عدالت اجتماعی رفع فیلترینگ را از فضای مجازی به سایر حوزه‌ها همچون: کتاب، رسانه‌ها، استخدام‌ها و گزینش‌ها، نظارت استصوابی، توزیع منابع و امکانات توسعه دهید/

ادامه در:
https://modaresinpress.ir/news/5084/
@MostafaTajzadeh


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
📝📝📝چرا سوریه به سوی دموکراسی نمی‌رود؟

✍🏻مجید شیعه‌علی

✅در علوم اجتماعی از قاعده‌ای به نام "سرایت" سخن می‌گویند. اثر سرایت تحولات سیاسی در یک کشور را به سایر کشورهای منطقه صادر می‌کند. در مدل کلاسیک آن انقلاب‌های ۱۸۴۸ دومینووار کشورهای اروپایی را تغییر داد و در مدل اخیر آن موج بهار عربی تمام خاورمیانه و اروپای شرقی را تحت تاثیر قرار داد. یکی از دلایل اثر سرایت الگوگیری جوامع از یکدیگر است.

✅با توجه به نزدیکی جغرافیایی سوریه و اتحاد سیاسی استبداد حاکم بر آن با حاکمیت در ایران و.‌‌‌‌.. قیاس این دو کشور رایج شده است. فارغ از اینکه سناریوی سوریه برای ایران تا چه حد قابل تکرار است، ابتدا باید بررسی کرد سوریه به کدام سمت می‌رود.

✅انقلاب‌ها دموکراسی نمی‌سازند. پژوهش‌گران مختلفی مثل هانتیگتون، چنووت، اشمیتر و اودانل، لویتسکی و وی و… به یک نتیجه یکسان رسیده‌اند. وقتی یک نظام سیاسی توسط جریان‌های مخالف با خشونت سقوط می‌کند، دموکراسی جایگزین آن نمی‌شود.

✅دموکراسی در جوامعی که شکاف اصلی آن‌ها قومیت است متولد نمی‌شود. هرچند در بسیاری از دموکراسی‌ها حتی در کشورهای توسعه‌یافته اروپایی با سطوح بالای دموکراسی شاهد شکاف‌های قومیتی هستیم، اما پژوهش‌گران بسیاری مانند لری دایموند، روستو و … به این نکته تاکید می‌کنند که اگر مسئله اصلی و شکاف اصلی در جامعه قومیت باشد آن کشور شانس کمی برای دموکراسی دارد.

@Nehzatazadiiran

✅متن کامل یادداشت را در لینک زیر مطالعه فرمایید:
https://telegra.ph/NAI-12-31-2
@MostafaTajzadeh


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
📝📝📝 جبهه اصلاحات ايران عملکرد رییس جمهور را رصد مى كند

✅به موجب تصميم مجمع عمومى جبهه اصلاحات ايران، كميته پايش و داورى اين جبهه مأموريت يافته تا عملكرد رئيس جمهور مسعود پزشكيان به عنوان نامزد اختصاصى خود در انتخابات را پايش و رصد كرده و پيگير اجراى وعده هاى داده شده وى باشد.

✅قرار است این پایش با هدف ارائه مشاوره و همفکری جهت بهبود عملکرد رئيس دولت چهاردهم، بر مبناى میثاق‌نامه اعلامى ميان جبهه اصلاحات ايران و نامزد منتخب خود انجام شود.

✅اعضاى مجمع عمومى جبهه اصلاحات ايران مطابق بندهاى ٤، ٥ و ٦ ميثاقنامه مذكور از رئيس جمهور انتظار دارند كه:
-دولت او همه توان خود را برای تأمین حقوق کلیه شهروندان جامعه ایران از جمله؛ حق حاکمیت ملی، حق آزادی بیان، حق استفاده از فرصت‌های برابر، فارغ از جنسیت، قومیت و مذهب، گرایش سیاسی و اصلاح ساختارها، سیاست‌ها و عملکردها بکار گیرد.

-برای قدرتمند شدن جامعه مدنی ایران که از لوازم دولت توانمند است، بکوشد.
-حل مشکلات معیشتی و تامین رفاه و کاهش آلام مردم ایران را با اصلاح اقتصاد سیاسی کشور و نیز تعامل سازنده با جهان در رأس اولویت‌های دولت خود قرار دهد.

🔹كميته پايش و داورى جبهه اصلاحات ايران براى همين امر يعنى نظارت بر عملكرد رئيس جمهورى يك دستورالعمل اجرايى تدوين كرده كه به تصويب مجمع عمومى اين جبهه رسيده است. بر اساس اين دستورالعمل به زودى كارگروه تخصصی پایش جهت ارزیابی عملکرد مقامات بلندپایه دولتی و حاکمیتی منتسب به جریان فکری اصلاح طلب تشکیل می شود. اين کارگروه می تواند از حضور صاحبنظران ذی‌ربط با اولویت اعضای احزاب اصلاح طلب و شخصیت های درون جریانی بهره مند شود.


✅اين كارگروه موظف است ضمن ارتباط مستمر و سازنده با دولت چهاردهم، اجرا و تحقق برنامه های وعده داده شده رئيس جمهور را پيگيرى كرده و گزارش آن را به مجمع عمومى ارائه دهد. همچنين گزارش های مردمی درباره تخلفات و شکایات احتمالی را با همکاری دبیرخانه و اعضای مجمع عمومی جبهه و جبهه هاى اصلاحات استان ها گردآوری و تنظیم و پس از بررسی و اطمینان نسبی از وقوع آن، از طريق دبیرخانه جبهه برای رییس جمهور ارسال کند.


@emtedadnet
@MostafaTajzadeh


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
📝📝📝ابراز نگرانی خانواده ابوالفضل قدیانی از حاد شدن مشکلات این زندانی سیاسی در زندان

✅نگران سلامتی ابوالفضل قدیانی هستیم

✅روز گذشته زهرا رحیمی همسر ابوالفضل قدیانی در گفت‌وگو با شرق خواستار انتقال این زندانی به بیمارستان با وجود ناراحتی شدید در ناحیه ریه و قلب او شد.

✅رحیمی گفت:« ابوالفضل قدیانی با ۷۹  سال سن بیماری قلبی داشته و ۶ فنر در رگهای قلبش دارد. همچنین به دلیل مشکلات نقص ایمنی عضلات او روز به روز در حال ضعیف تر شدن است. سرگیجه و عدم تعادل جزو شکایاتی است که آقای قدیانی مدام درباره‌اش صحبت می‌کنند. همچنین نیاز به جراحی چشم دارد که در صورت جراحی مراقبت در بیمارستان و منزل برای دوران نقاهت باید صورت بگیرد.»

متن کامل:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-956129
@MostafaTajzadeh


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
🔸چرا هرجا می‌روم و هرچه می‌بینم مرا به یاد تو می‌اندازد؟!

✍️ فخرالسادات محتشمی‌پور

✅۷ سال برای خاطره‌سازی کم نیست!
حالا ۲ سال و ۶ ماه هم به آن افزوده شده به واقع نزدیک ۱۰ سال برای خاطره‌سازی، آن هم خاطرات تلخ، زیاد است!
یاد بی‌تابی‌های اولین روزهای کودتا که می‌افتم از خودم تعجب می‌کنم. از این همه جان‌سختی. تحمل یک روز دوری از تو را هم نداشتم چه‌رسد به هفته و ماه و سال و تو‌هربار در ملاقات‌ها می‌گفتی تمام می‌شود به چشم برهم‌زدنی!

✅نیمه‌ی خرداد بود که آمدی شبانه و بی‌خبر تو را آوردند به خانه‌ با اثاث ۷ ساله‌ات؛ چندین کارتن کتاب.
گفتم خدا را شکر تمام شد و خودم را ملامت کردم برای بی‌تابی‌ها، بی‌قراری‌ها و شکوه شکایت‌ها.

✅دو روزی از نیمه تیرماه پنج سال بعد از رهایی‌ات از بند ستم، باز بی‌طاقت شنیدن نقدهایت شدند و در غیاب من جسارت کرده به خانه‌مان هجوم آوردند و تو را بردند در حالی که بیچاره‌ها لبخند پیروزی برلب داشتند.

✅دو روز بعدش که در دادسرای اوین بازجوها را ملاقات کردم گفتم بدمشاورانی دارید. بدکردید و بد می‌بینید. بد کردند، نه تنها به ما بلکه به ایران و به مردم شریفش و بد دیدند و خواهند دید مگر آن که به مردم بازگردند و از پیشگاه آنان عذر بخواهند.

✅حالا هرکس جفنگیاتی، که به عنوان حکمی دوباره علیه تو پرداخته‌اند، بخواند اذعان خواهد داشت به استیصالی که بدان گرفتار آمده‌اند همسرجانم.

✅و من به هر کجای این شهر که می‌روم یاد تو می‌افتم مصطفی!
ولی مگر ما در آن ۷ سال و این دو سال نیم اضافه کجا با هم رفتیم جز دندانپزشکی و چشم‌پزشکی و این مطب و آن بیمارستان برای دوا و درمان؟!

✅همه مراکز پزشکی مرا به یاد تو می‌اندازند عزیزم. هربار که برای دندانپزشکی می‌روم خاطره‌ای از آن روزها یادم می‌آید. نیروهای درشت هیکل حفاظت اطلاعات سپاه تو را درمیان می‌گرفتند تند از پله‌ها بالا می‌آمدند و می‌آوردندت به مطب. همراه با خود هراس و ارعاب می‌آوردند. دخترکان منشی و دستیار معذب می‌شدند.

✅من آرام می‌آمدم کنارت در آغوشت می‌گرفتم. شماتتت می‌کردم برای روزه‌داری‌های مدام. می‌گفتم لااقل وقتی برای کار پزشکی می‌آیی، آن‌هم دندانپزشکی، روزه نگیر. تو می‌گفتی چشم. دکتر به استقبالت می‌آمد و من هم همراهتان می‌شدم و کنارت می‌ماندم تا کارت تمام شود. یک مأمور را هم می‌فرستادند داخل اتاق تا کسی دست از پا خطا نکند.

✅من دلم می‌خواست روزه نباشی و چیزی بخوری و تو روزه دار می‌آمدی و روزه دار برمی‌گشتی چون به بی‌قانونی‌ها معترض بودی و در عین حال نمی‌خواستی اعتصاب غذا کنی!

✅همیشه مردانی که تو را از اوین به مطب می‌آوردند، با حضور من کنار نمی‌آمدند. یک روز جلویم را گرفتند و گفتند دستور قضایی این است که کسی نباید ایشان را ببیند. من گفتم این دستور در مورد ما صدق نمی‌کند. به ممانعت که ادامه دادند خشمگین فریاد کشیدم: من او را خواهم دید و‌کنارش خواهم ماند. شما هم که اسلحه دارید، بفرمایید به سینه من شلیک کنید و به فرمانده بگویید دخلش را آوردیم و تمام. طرف کوتاه آمد و آرام‌ گفت خانم کمی دیگر صبر کنید حکم تمام می‌شود و آقای تاج‌زاده می‌آید پیشتان.

✅حاضرین با حیرت مرا نگاه می‌کردند و نمی دانم تو زیردست دکتر چه حالی داشتی؟ از این که صدایم را بلند کرده بودم از منشی و دکتر و دستیار عذرخواهی کردم اما آن‌ها خوب حالم را می‌فهمیدند. حتی آن آدم‌های قوی هیکلی که تو را درمیان می‌گرفتند که مبادا کسی ببیندت و بشناسد و سلام و علیکی بکند. آن‌ها هم می فهمیدند حال همسر یک زندانی باشرف را که یک قاضی بدنام حکم صادره از بالا را برایش امضا کرده بود با این خیال خام که صدایش را خاموش کند.

✅امروز در همان مطب وقتی در آبدارخانه، کنار آن میز کوچک سجاده‌ پهن کردم برای نماز، یاد آن قرار شب عیدنوروز افتادم که از بازجو خواسته بودم عصر بیاورندت که افطار بیرون باشی ولی وقتی خواستم برایت افطاری بیاورم گفتند مجوز داده‌اند با مأمور به دیدن پدر و مادر بروی و بعد هم این مجوز منجر شد به دوشب مرخصی و ...

✅سال به سال دریغ از پارسال آن آدم‌ها یک دهه پیش هنوز چیزی از انسانیت حالی‌شان بود. حال زن و فرزند و پدر و مادرها را تاحدی می‌فهمیدند. حالا خیلی چیزها تغییر کرده و انسانیت کالای کمیابی شده که باید سخت دنبالش گشت.

✅امروز مقابل مطب دندانپزشکی، دلم خواست از مکانی که برایم پر از خاطره است، عکس بگیرم دلم خواست زوم کنم روی سطل زباله که موقع رفتن داخل مطب دیدم رفتگری باقیمانده غذایی را از آن بیرون کشیده وارسی می‌کرد برای خوردن. از خودم خجالت کشیدم و در دل گفتم ما تاوان همه این تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌ها را می‌دهیم برای سکوت آن سال‌های جهالتمان.

✅و تصویر را ضمیمه خاطراتم کردم تا بماند در یادم «پلشتی‌های روزگارمان».
@MostafaTajzadeh


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
عزيزان ما رو با قساوت با شليك موشکهایشان كشتند
دروغ گفتند.
محل جنايت را با بولدوزر صاف كردند تا آثار جنايت کثیف شان را پنهان  كنند.

حتي يكروز عزاي عمومي اعلام نكردند  بلكه عزاداران و دانشجويان ، حتی آنان كه برای همدردی دعوت به روشن كردن شمع يادبود  جوانان نخبه  مظلوممان را كرده بودند  زندان كردند.
گناهمان چه بود؟
شيريني  تشييع مردمي سردار !!!!را به كامشان تلخ كرده بوديم!

و هر سال در آستانه سالگرد عزيزانمان با جگري خونين  نگران برگزاري آزادانه مراسم بزرگداشت شان باشيم
در سرزميني كه عاشق اش بودند  و در خاك آن آرام گرفته اند.

اما ما ريشه در اين خاك داريم  ذره ذره جسم نازنين عزيزانمان را كه به امانت در اين خاك سپرديم بذرهايي است كه درختان تنومندي خواهد شد

بزودی ريشه ظلم و شرارت برچيده خواهد شد.

@mohammadandzeynabasadilari
@MostafaTajzadeh


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
موسوی؛ حبل‌المتین مقاومت

✍️ هادی مشکات

♦کودتای ۲۳ خرداد ۱۳۸۸ خامنه‌ای و اعلان جنگ رسمی او با "حق" حاکمیت ملت ایران از یک‌سو و ایستادگی مهندس موسوی در برابر این طغیان و زیاده‌خواهی، شاید موثرترین فصل مبارزه ملت ایران را بعد از انقلاب ۵۷ رقم زده باشد. مبارزه‌ای برای مطالبه حق و اِعمال فصل‌الخطابی قانون در ضدیت با هرگونه تصور فراقانون و غیرپاسخگو بودگی قدرت. ایستادگی رسمی و علنی مهندس موسوی این هویت مقاومت را ایجاد، تثبیت و تکثیر کرد.

♦نهم دی تلاش نافرجام استبداد بود برای ایجاد همین اختلال. تلاشی که اعتراضات بعدی تا جنبش باشکوه زن زندگی آزادی نشان داد که موفقیت موقت به معنای حل مسئله و عبور از آن نیست. امروز هویت مقاومت به تعداد زنان و مردان حق‌جو و با محوریت زنان تکثیر شده است و نهایتاً هم افزایش عمق و گستردگی همین مقاومت به شکست نهایی استبداد دینی خواهد انجامید.

📌منبع و متن کامل

@mellimazzhabi
@MostafaTajzadeh


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
📝📝📝زود دیر می‌شود...

✍️ علی‌اصغر خدایاری

✅1- وعده‌ی فرشته شدن یا پیدا کردن عمر جاودان، ابزار ابلیس برای وسوسه‌ی پدرمان آدم در داستان خوردن میوه‌ی ممنوعه و هبوط بود. رواج فردافکنی (تسویف) در میان فرزندان آدم نشان می‌دهد که در همه‌ی انسان‌ها درجه‌ای از توهم جاودانگی وجود دارد. گاه فکر می‌کنم این توهم اثر وضعی همان میوه‌ی ممنوعه‌ای است که شیطان آن را به‌عنوان میوه‌ی جاودانگی به پدرمان تعارف کرد، و گاه چنین می‌اندیشم که توهم جاودانگی ربطی به میوه‌ی ممنوعه ندارد و اطمینان شدید به وعده‌ی ابلیس موجب شده است جاودانه شدن را به خود تلقین کنیم.

✅2- در حالی‌که ایران مانند ماهی برون افتاده از آب در حال جان کندن است، زمامداران کشور کماکان بلاتکلیف و گیج غرق روزمرگی و سرگرم فردافکنی‌اند. یکی در انتظار رویش جوانان سوری است، دیگری مراقب است که در جایی لامپ یا سیستم گرمایش اضافی روشن نباشد، گروهی در تلاشند 9 دی فراموش نشود، گروهی در اعتراض به رفع فیلترینگ تظاهرات می‌کنند و ... به‌نظر می‌رسد این زمامداران نوعاً کهنسال و تصمیم‌گیران اصلی بسیار سالخورده‌ی آن‌ها به جاودانگی خود یقین دارند و چه‌بسا برخی از آن‌ها با اعتماد به وعده‌ی فرشته شدن در اثر خوردن میوه‌ی ممنوعه، به توهم مصون بودن از خطا هم مبتلا شده‌اند.

✅3- چند روز پیش با بزرگی که از اعضای کابینه‌ی مهندس موسوی حفظه‌الله بودند، دیداری داشتیم. ایشان نقل می‌کردند که وقتی در سال 1367 گزارش وضعیت اقتصادی کشور که توسط سازمان برنامه و بودجه تهیه شده بود، به مرحوم امام ارائه شد، ایشان در کم‌تر از 48 ساعت پس از دریافت گزارش تصمیم گرفتند که قطعنامه‌ی 598 را بپذیرند.

✅4- حرف‌های ما هنوز ناتمام... تا نگاه می‌کنی وقت رفتن است... باز هم همان حکایت همیشگی... پیش از آن که باخبر شوی... لحظه‌ی عزیمت تو ناگزیر می‌شود... آی! ای دریغ و حسرت همیشگی... ناگهان... چقدر زود دیر می‌شود...


@alipsychiatrist
@MostafaTajzadeh




Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
📝📝📝ماجرای بازنشستگی من از سیاست

✍️ریحانه طباطبایی

✅از بچگی عاشق سیاست و تاریخ بودم و دلم میخواست یا یک آدم سیاسی معروف و خفن بشم و یا یک روزنامه نگار حسابی
نمیدونم بالاخره شدم یا نه؟ به نظر خودم خیلی فرصت هارو از دست دادم
فرصت های فعالیت بیشتر
کتاب خوندن
باسواد شدن
تاثیر گذار بودن
و....

✅به هرحال از همان 18 سالگی با خواندن علوم سیاسی وارد دنیای آرزوهام شدم، کارآموزی در ایران فردا را هم شروع کردم و کم کم خبرگزاری سینا و چلچراغ و ...طولانیش نکنم، 88 به عشق سیاست و حوادث آن هرطور شده بود کلک پایان نامه رو کندم و فهمیدم من نفسم به نفس اینجا بنداست و خودم را رسوندم تهران و شد تمام آنچه که باید میشد و میخواستم که بشود...

✅هیچ وقت با وجود زندان و محرومیت و سختی‌هایی که کشیدم ذره‌ای از راهی که انتخاب کردم پشیمون نشدم تا همین امروز که اینجا پشت کانتر نشستم بازهم پشیمان نیستم و صدبارهم برگردم عقب همین مسیر را انتخاب میکنم البته با جبران کم کاری ها و کم خوانی ها و ...
اما با تمام این ها 5شنبه از حضور در شورای مرکزی حزب اتحاد ملت انصراف دادم و یا به عبارتی نامزد نشدم و در واقع اعلام بازنشستگی سیاسی کردم.

✅این بدان معنی نیست که سیاست رو دوست ندارم که عاشقشم، اما خب من دیگه آدم ادامه‌ی این مسیر نیستم، مسیری که از دوم خرداد 76 باآن عجین شدم...خستم و حوصله اصلاحات گام به گام را ندارم، خستم و درکی از آنچه دستاورد میخواننش دیگر ندارم...

✅هر انتخابات با ایمان به اصلاحی ولو کوچک با تمام وجود فعالیت کردم و تمام این سالها بال بال زدم که کمی فقط کمی گره از مشکلات باز شود اما خب نشد که بشه و من دیگر دل کندم ازش، برای همین حضور در شورای مرکزی را خیانت به خودم و حزبی که بسیار دوستش دارم میدانم،
هیچ وقت اهل شتر سواری دولا دولا نبودم و خوردن همزمان از توبره و آخور رسم من نیست

✅همیشه خودم بودم با تمام آنچه که باور داشتم و دارم
برای همینم با وجود محبت بسیار زیاد همراهانم مصمم ماندم به اعلام بازنشستگی سیاسی و البته این به آن معنی نیست که در قالب دیگری میخواهم فعالیت سیاسی کنم، چون توان آن را هم ندارم وبرای همین دیگر هیچ کاری نمیکنم و مثل میلیون ها شهروند نظاره میکنم...

✅و البته روزنامه نگار خواهم بود تا زمانیکه بتوانم صدای مردم باشم، و بامزه اینکه من همیشه فعالیت سیاسی را بیشتر از روزنامه نگاری دوست داشتم...

✅و البته در کنار روزنامه نگاری، فروشنده‌ای در گوشه‌ای از این شهرم و حالا بخشی از توان و نیرویم را برای این کار گذاشته‌ام که دوستش دارم و در موردش حتما خواهم نوشت...

@Khaneyem00d
@MostafaTajzadeh


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
📝📝📝کمک در جهت بی عملی دولت

✍️ محمد طبیبیان

✅طبق اخبار موجود مجمع تشخیص مصلحت جلو تغییر نرخ ارز ترجیحی و همچنین ایجاد بازار ارز را گرفته و مصوبه بودجه را لغو کرده. من نمی دانم ماخذ چنین اختیاری چیست؟ قاعدتا در یک نظام به سامان باید مجلسی موجود باشد که حرف آخر را درقانونگذاری مطرح کند.

✅که چنین نیست. این گروه که قاعدتا نقش مشورتی باید داشته باشد با یک ضربه قانون بودجه را منتفی کرده است. زیرا در مقابل هر کدام از این تصمیم های بودجه ای مقداری درآمد برای دولت پیشبینی شده و در مقابل هر درآمد هم رقمی هزینه. 

✅این اقدام نه تنها از نقطه نظر آسیب بیشتر به آن بودجه  پر آسیب بلکه مصلوب الاختیار کردن دولت در امر سیاستگذاری هم حائز اهمیت است.  این مجموعه همان است که جلو پیوستن ایران به اف ا تی اف را گرفته و مانع  اتخاذ اولین گام برای رفع گرفتاری های بین المللی روابط بانکی شده است.

✅از آن طرف هم شورای عالی فضای مجازی در جلو رفع فیلترینگ ایستاده و همچنین انواع سنگ آسیا که به پای دولت ها برای ده ها سال بسته شده است.

✅یک  سیستم غیر قابل انعطاف که در آن اجزا مختلف مانع کار یکدیگر و خصوصاً قوه مجریه هستند که ردیف اول صف حل مشکلات باید باشد چه عاقبتی خواهد داشت؟ غیر از این که مشکلات صعب تر و مهیب تر خواهند شد انتظاری می‌توان داشت؟
@MohammadTabibian
@MostafaTajzadeh


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
✍️نوشته زهره دادرس بعد از مرخصی:

✅«صبح از خواب پامیشی، چای رو داخل فلاسک میریزی... "صبح بخیر، آمار"... برمی‌گردی و سفره صبحونه رو پهن می‌کنی، به خودت یادآوری می‌کنی که شستن سرویس امروز با تو هست و حواست پیش این هم هست که فرصت کوتاه هواخوری و بدمینتون بازی کردن با شریفه رو هم از دست ندی.

✅با هم میدوییم و بازی می‌کنیم و به هوا می‌پریم و می‌خندیم و شعر می‌خونیم. نمیگذاریم حال خوب این لحظات رو، فکر و خیال‌های همیشه و دیوارها و سیم‌‌های خاردار و بوی بد زباله‌ خراب کنه.

✅وقت، وقتِ کل‌کل با دوتا عزیزایی هست که فردا امتحان ریاضی دارند. نمونه سوال‌ها روی تخت و اصرار برای حل‌شون همچنان بی‌فایده ست. فقط صدای خنده‌های این دو تا وروجک فضای اتاق رو پر کرده. شرط می‌بندیم که اگر امروز مرخص نشم، از ساعت پنج تا نه شب "فقط درس درس درس‌". (همه‌ش به خودت میگی کاش امروز مرخص نشی.. درسته با هم درسها رو خوندیم ولی کاش برای امتحان فرداشون باشی)

✅این یکی دخترمون هم که ان اوایل، نمیدوست بافتن یعنی چی و قلاب و دو میل چه فرقی دارند، حالا از ماها جلو زده و اولین عروسکش رو بافته و شریفه داره براش چشم و مو می‌دوزه. کار دست این زن‌ها، عجیب خوشگل شده...

✅نگهبان اسمت رو صدا می‌کنه برای مرخصی... ماریا اولین رفیقیه که میاد و محکم بغلت میکنه که بالاخره رفتی...
بچه‌ها خوشحال که شرط درس خوندن عصر رو باختم و کل‌کل همچنان ادامه داره... شریفه رو محکم در آغوش میگیرم... (شریفه شریفه! تو باید خیلی زودتر از این‌ها ازین در می‌رفتی بیرون... کسی این ظلم آشکار رو آیا می‌بینه؟ روزهایی از #شریفه_محمدی دریغ شده که می‌تونست بهترین روزهای زندگی او همراه خونواده و دوستانش باشه. این بازی با عمر و جنگ با زندگی، پس کی تموم میشه؟)

✅دیشب با بچه‌های اتاق قرار گذاشته بودیم که با بگو و بخند خداحافظی کنیم، چون همه میدونستیم که این مرخصی کوتاه خواهد بود. با هم گفتیم اگه رفتنی شدم جلو نگهبانی؛ شبیه جوک گلابیا که براشون تعریف کرده بودم، همو گلابی صدا کنیم و دست تکون بدیم و بلند بخندیم؛ همین کار رو هم کردیم:)

✅... حالا در اتاق تاریک، به صفحه گوشی‌ای که ماه‌هاست در دستانم نداشته‌ام، خیره‌شده‌ام و به ساعت‌ها و ثانیه‌هایی از امروز که در زندان ادامه پیدا نکرد فکر می‌کنم. آنجا چراغ‌ها همیشه روشن است و بخشی از وجودم پیش دوستانم به امانت مانده.

✅زن باشی و اهل زندگی، حتی اگر آزادی‌ات را بگیرند، باز می‌توانی مشتاقانه راوی زندگی باشی. زندگی در اسارت...

برگه وضعیت زندانی به روز شده:
محکومیت: ۹سال و۶ماه و۲روز
اجرایی: ۶سال و۱روز
گذرانده شده: ۲۱۸ روز
و حالا ۹ روز مرخصی»
.
@MostafaTajzadeh


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
نهم دی‌ماه سالروز درگذشت خسرو فرشیدورد

این خانه قشنگ است، ولی خانۀ من نیست
این خاک چه زیباست، ولی خاکِ وطن نیست

آن دخترِ چشم‌آبیِ گیسوی‌طلایی
طنّازِ سیه‌چشم، چو معشوقۀ من نیست

آن کشور نو، آن وطنِ دانش و صنعت
هرگز به دل‌انگیزیِ ایرانِ کهن نیست

در مشهد و یزد و قم و سمنان و لرستان
لطفی‌ست که در کَلگَری و نیس و پکن نیست

در دامن بحر خزر و ساحل گیلان
موجی‌ست که در ساحل دریای عَدَن نیست

در پیکر گل‌های دلاویز شمیران
عطری‌ست که در نافۀ آهوی خُتن نیست

آواره‌ام و خسته و سرگشته و حیران
هرجا که رَوَم، هیچ‌ کجا خانۀ من نیست

آوارگی و خانه‌به‌دوشی چه بلایی‌ست
دردی‌ست که همتاش در این دیرِ کهن نیست

من بهر که خوانم غزل سعدی و حافظ؟
در شهر غریبی که درو فهمِ سخن نیست

هرکس که زند طعنه به ایرانی و ایران
بی‌شبهه که مغزش به سر و روح به تن نیست

پاریس قشنگ است، ولی نیست چو تهران
لندن به دلاویزی شیرازِ کهن نیست

هرچند که سرسبز بُوَد دامنۀ آلپ
چون دامنِ البرز، پر از چین و شکن نیست

این کوه بلند است، ولی نیست دماوند
این رود چه زیباست، ولی رود تَجَن نیست

این شهر عظیم است، ولی شهر غریب است
این خانه قشنگ است، ولی خانۀ من نیست!


خسرو فرشیدورد (۱۳۰۸-۱۳۸۸) پژوهشگر، شاعر و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران بود. او در زمینۀ دستور و نگارش زبان فارسی و نقد ادبی آثار ارزشمندی تأليف کرد که از آن جمله می‌توان به فعل و گروه فعلی و تحول آن در زبان فارسی، جمله و تحول آن در زبان فارسی، دستور مفصل امروز و در گلستان خیال حافظ اشاره کرد. مجموعۀ اشعار دکتر فرشیدورد نیز با نام صلای عشق به چاپ رسیده است.

بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار؛ تعمیم زبان فارسی، تحکیم وحدت ملّی و تمامیت ارضی

@AfsharFoundation
@MostafaTajzadeh


Репост из: فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)
گزارش #خبرآنلاین از فرصت مهمی که برای احیای برجام در دولت سیزدهم از دست رفت

▫️امتیازات نقد عراقچی و رؤیاهای نسیه منتقدان
در این گزارش جز تاسف و شرم برای عاملان، چیزی نیست!

مذاکرات وین ۶ به سرپرستی عباس عراقچی در سال ۱۴۰۰ به امتیازات بی‌سابقه‌ای از امریکایی ها منتهی شد. اما گروهی در داخل کشور با اطمینان از پیروزی ابراهیم رئیسی در انتخابات و کسب امتیاز بیشتر از غربی ها، سندِ نقدِ آماده امضا را به امید امتیازات بیشتر، رها کردند. گزارش خبرآنلاین از این فرصت‌سوزی تاسفبار را بخوانید.

دولت سیزدهم در رویای گرفتن امتیازات بیشتر از امریکایی‌ها
یک منبع آگاه گفت که «بعد از انتخابات ۱۴۰۰، سید ابراهیم رئیسی به امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه و معاونش علی باقری کنی گفته بود باید امتیازاتی فراتر از آنچه عراقچی از آمریکایی ها گرفته، از طرف مقابل بگیرند. اما پس از مذاکره دیپلمات های ایرانی با دیپلمات های روسیه و چین بر سر چگونگی دریافت امتیاز از طرف امریکایی، سرانجام مذاکرات غیرمستقیم با واسطه روسیه انجام شد و بعد از چند ماه، تیم مذاکره کننده به شهید رئیسی گفت بیشتر از آنچه عراقچی امتیاز گرفته بود نمی توانیم امتیاز بگیریم.»

امتیازات نقد عراقچی از آمریکایی ها چه بود؟
تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۰، عباس عراقچی توانسته بود امتیازات قابل توجهی را از دولت بایدن دریافت کند؛

▪️کلیه تحریم‌هایی که وفق برجام رفع شده بودند، مجددا رفع خواهند شد؛ یعنی تحریم‌های مالی و بانکی، بیمه، انرژی و پتروشیمی، کشتی‌رانی، کشتی سازی و بخش بنادر، طلا و فلزات گران بها، نرم افزار، صنعت خودرو، فروش هواپیما و خدمات مربوطه و واردات فرش و مواد غذایی
▪️کلیه تحریم‌ های ترامپ رفع خواهند شد؛ یعنی تحریم‌های صنایع فلزات ایران، صنایع معدنی، عمران، صنایع نساجی و تولید
▪️لغو تمام تحریم‌های موضوعی علیه اقتصاد ایران
▪️لغو تحریم علیه دفتر رهبری
▪️ابطال شناسایی سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی
▪️بیش از هزار شخص حقیقی و حقوقی (فرد، نهاد، کشتی و هواپیما) از فهرست تحریم‌های آمریکا خارج می‌شوند


فرصت سوزی توافق در دولت سیزدهم
مذاکره غیرمستقیم که صرفا ترفندی رسانه‌ای، برای تقویت همگرایی حامیان دولت محسوب می‌شد، چه مشکلات و موانعی داشت؟

▪️عدم تسلط مترجمان با اصطلاحات حقوقی
▪️ناآشنایی مترجمان با روش‌های مذاکره در حقوق بین‌الملل
▪️عدم وجود زبان مشترک بین مذاکره‌کنندگان ایرانی و امریکایی و اروپایی که واسطه آنها دیپلمات‌های روسی بودند!
▪️گره خوردن مذاکرات ایران و امریکا برای رفع تحریم ها با جنگ روسیه و اوکراین

در چنین شرایطی بود که توافق در دسترس وین ۶ با امتیازات قابل توجه به امید کسب امتیازات بیشتر به متغیرهایی گره خورد که خارج از اراده سیاستمدار ایرانی بود. رخدادی که تکرار آن در کمین دولت چهاردهم است و تعلل در مذاکره بر سر موارد مناقشه ایران و غرب، با گذر زمان، منافع ایران را بیش از گذشته در مخاطره قرار خواهد داد.

متن کامل گزارش رسول سلیمی را در لینک زیر بخوانید:
khabaronline.ir/xn2RL


#گزارش_جهان
@Khabaronline_plus | تحلیل و تأمل بیشتر
@KhabarOnline_ir | خبر از دست ندهید
Khabaronline.ir
@MostafaTajzadeh

Показано 20 последних публикаций.

65

подписчиков
Статистика канала