Sharif Jozve - Mech


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Education


جزوه ها و نمونه سوال دروس رشته مکانیک دانشگاه شریف

Related channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Education
Statistics
Posts filter


Forward from: Sharifi Media
ادامه از پست قبل...
مهندس مکانیک، مهندس برق، آدم دست به آچار سازنده (Fabricator)، فک کنم ۱۰ میلیارد تومن تخمین اولیه مناسبی برای هزینه‌ها باشه و کار رو میشه توی حداکثر دو سال با یه گروه ۱۰ نفره جمع کرد.

هشتم! هدف من از گفتن اینا چیه؟
هیچی. گفتم شاید به درد کسی بخوره. من کارم بنچمارک، استراتژی و طراحی مفهومی اولیه‌ست و این جور ایده‌ها به ذهنم میاد ولی شخصیتم عملیاتی نیست. اگر خواستید از این ایده استفاده کنید کاملا آزادید و اگر مشاوره خواستید می‌تونم کمک‌تون کنم.


✍️ مسعود حسینی مهر

https://www.linkedin.com/posts/masoud-hosseinimehr_aedaeuaehaesabraewaewaexaezaew-aeqaepaeaaepaezabraewaewaexaezaew-activity-7126184398034481152-cTiW?utm_source=share&utm_medium=member_android


Forward from: Sharifi Media
آریسان و R&D: توسعه قوای محرکه برقی با پیمایش افزوده (EREV) برای آینده صنعت خودروی ایران!

توی این پست می‌خوام به زبان خودمونی، ایده‌ای برای یه طرح تحقیق و توسعه مرتبط با صنعت خودرو که مدت‌ها توی ذهنم بوده و هیچ‌وقت زمان، انرژی، منابع مالی و انسانی کافی براش نداشتم رو با شما درمیون بگذارم، شاید به درد کسی خورد. ایده‌ی خوبیه و به درد گروه‌های تحقیقاتی دانشگاهی و یا کارآفرین‌هایی که حاضرن ریسک نسبتا بالایی بپذیرن می‌خوره. سعی می‌کنم مباحث اولیه رو توضیح بدم ولی محدودیت کاراکتر و حوصله مخاطب وجود داره، پس اگر سوالی داشتید یا ابهامی توی توضیحات بود توی قسمت کامنت‌های لینکدین بگید. در ضمن، لطفا با لایک، کامنت و شِیر به دیده شدن‌ش کمک کنید.

اول! قوای محرکه برقی با پیمایش افزوده (Extended Range Electric Vehicle: EREV) چیه؟
این قوای محرکه نوعی پلاگ-این هیبریده که توی اون هیچ ارتباط مکانیکی بین موتور درون‌سوز و چرخ‌ها وجود نداره و موتور درون‌سوز صرفا مثل یک ژنراتور وظیفه تبدیل سوخت فسیلی به برق رو برعهده داره. ایجاد حرکت توسط یک یا چند موتور برقی و یک پک باتری انجام میشه. انرژی ذخیره شده توی پک باتری، هم می‌تونه از شبکه برق شهری تامین بشه و هم می‌تونه از موتور درون‌سوز داخل ماشین.

دوم! مزایای این نوع قوای محرکه چیه؟
نسبت به خودروی برقی به باتری کمتری نیاز داره (باتری‌ها بخش زیادی از هزینه و وزن یک خودروی برقی رو شامل می‌شن، بنابراین می‌شه هزینه و وزن رو کاهش داد)، نیاز حتمی به زیرساخت شارژ نداره و در مواقع ضروری وجود پمپ بنزین برای ادامه حرکت خودرو کفایت می‌کنه، مسافت قابل پیمایش با انرژی الکتریسیته چشمگیری داره که می‌تونه باعث کاهش هزینه‌ها و انتشار آلاینده‌ها نسبت به خودروهای بنزینی و هیبرید معمولی بشه، پیچیدگی فنی کمتری نسبت به خودروهای هیبرید داره (مخصوصا در قسمت گیربکس)، با داشتن یه موتور بنزینی با خروجی توان معمولی (حدود ۱۰۰ اسب بخار) می‌تونید یک سیستم با توان‌های خروجی خیلی بیشتر (تا ۴۰۰ اسب بخار) داشته باشید.

سوم! چرا این قوای محرکه از نظر من برای ایران مناسبه؟
به دلیل مزیت‌هایی که بالا گفتم. مشکلات صنعت خودروی ما زیاد هستند و یک خودروی EREV هم می‌تونه از موتورهای درون‌سوز فعلی استفاده کنه، هم گیربکس رو حذف کنه، هم نیاز به باتری رو کاهش بده و هم تا موقع گسترش زیرساخت شارژ برقی جای خالی خودروهای برقی رو پر کنه.

چهارم! آریسان این وسط چیکاره‌ست؟
یک وانت آریسان ۲ (FWD) رو درنظر بگیرید. حالا توی ذهن‌تون از پشت کابین (محل شروع قسمت بار) جداش کنید. قسمت جلویی ماشین همه‌چیز داره و فقط اکسل عقب، باک و اگزوز و چندتا چیز دیگه رو کم داره. این یعنی اگر شما بخواهید یک آزمایشگاه سیار بسازید، این خودرو به قول خارجیا یک Blank Canvas (بوم نقاشی خالی) هست و شما می‌تونید به هر شکلی که بخواهید شکلش بدید.

پنجم! با این Blank Canvas چیکار کنیم؟
اکسل عقب رو با اکسل عقب آریسان قدیمی‌ها (RWD) عوض کنید و یک موتور برقی با یک گیربکس تک دنده بهش متصل کنید. یک پک باتری، شارژر و اینورتر هم داخل قسمت بار بگذارید‌. اگر تونستید، به موتور بنزینی خود ماشین یک ژنراتور متصل کنید، طوری‌که توانایی حرکت ماشین با موتور بنزینی رو از بین نبره، وگرنه توی فازهای اولیه یک موتور بنزینی و یک ژنراتور هم توی قسمت بار بگذارید. برای خنک‌کاری موتور برقی و گیربکسش، پک باتری و سایر برقی‌جات و موتور بنزینی چاره‌ای بیندیشید!

ششم! خب که چی؟
کار اصلی شما اینه که اول اجزای سیستم کنار هم کار کنن و دوم برنامه کنترلی بهینه برای موتور بنزینی، پک باتری، موتور برقی و سیستم خنک‌کاری توسعه بدید. هدف اینه که یک ماژول قوای محرکه داشته باشید که بتونید برای هر خودرویی تطبیقش بدید. آریسان نقش بستر آزمون رو بازی می‌کنه و شما باید باهاش داده جمع کنید و شوآف کنید تا سرمایه‌گذاران و مشتریان رو قانع کنید. اگر مشکلات سیستم رو برطرف کنید، امکان داره خودروسازهای ایرانی باهاتون همکاری کنن. (خودشون معمولا تمایلی ندارن و اون چیزی که باعث میشه همکاری شکل بگیره یا تلاش اون‌ها برای حفظ وجهه جلوی مردم و مسئولانه که "دیدید ما از جوان خلاق ایرانی حمایت می‌کنیم" یا فشار از ارگان‌های حاکمیتیه.)

هفتم! اگر خواستید شروع کنید به چی نیاز دارید؟
یه وانت آریسان ۲، یه اکسل عقب وانت آریسان قدیمی، یه موتور برقی (پیشنهادم ۲۰۰ کیلوواته)، یه پک باتری (می‌تونید با ۱۵ تا ۲۰ کیلووات ساعت کار کنید و به پیمایش برقی حدود ۱۰۰ کیلومتر برسید ولی اگر پک رو ماژولار طراحی کنید که بتونید در آینده ظرفیت رو افزایش بدید یا از همون اول با چیزی در حدود ۶۰ کیلووات ساعت کار کنید، از پروتوتایپ‌تون می‌تونید برای توسعه قوای محرکه تمام برقی هم استفاده کنید)، شارژر و اینورتر، سیستم خنک‌کاری، ژنراتور، سیستم‌های کنترلی،
ادامه در پست بعد...


Forward from: Sharifi Media
نخستین رویداد فرصت‌های نوآوری و فناوری کرمان موتور (KITO NEXT)

✅️ یکشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۲
✅️ ساعت ۸ الی ۱۵
✅️ دانشگاه علم و صنعت، سالن امام رضا
✅️ با محوریت "خودروهای هیبریدی، برقی و انرژی‌های نو"، "هوش مصنوعی و خودروهای متصل و خودران"، "فناوری‌های پیشرفته در حوزه مواد و فرایند تولید"، "طراحی و توسعه پلتفرم مشترک"، "رویکردهای نوین در طراحی استایل خودرو"، "تحلیل و شبیه‌سازی خودرو" و "مدرسه کسب و کار کرمان موتور"
✅️ مخاطبان: شرکت‌های دانش‌بنیان، فناور و موسسات تحقیقاتی، پژوهشی و دانشگاهی، اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها، نخبگان، پژوهشگران و صاحبان ایده حوزه صنعت خودرو


Forward from: Sharifi Media
#آگهی_دعوت_به_همکاری

کارشناس مطالعات استراتژیک

شرکت کرمان موتور

لطفا رزومه خود را به آدرس زیر ارسال کنید و این آگهی را با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید 🙏🌹

estekhdam@kermanmotorco.com




Forward from: Sharifi Media
چگونه مهندس فرمول یک شویم؟

https://www.linkedin.com/posts/masoud-hosseinimehr_how-to-become-an-f1-engineer-an-insider-activity-7047273490864820224-VkXx
Masoud Hosseinimehr on LinkedIn: How To Become An F1 Engineer? - An Insider Guide
دوست دارید مهندس فرمول یک بشوید؟ ویدیوی زیر را ببینید! مارتین بوچان، مهندس پیشین آئودی و تیم‌های فرمول یک مک‌لارن، فورس ایندیا و ریسینگ پوینت، در این ویدیو سه…


Forward from: Sharifi Media
گزارش کامل رویداد Investor Day تسلا و سومین Master Plan آن!
در مقاله زیر می‌توانید گزارش کامل رویداد Investor Day را مطالعه کنید. در این رویداد، تسلا از سومین Master Plan خود رونمایی کرد و بیش از 10 مدیر ارشد این شرکت اقدام به ارائه اطلاعاتی در سه بخش شامل برنامه‌ای برای رسیدن به یک اقتصاد پایدار انرژی، برنامه‌های گذشته، حال و آینده تسلا و نگاه کلی به این شرکت کردند.

https://www.linkedin.com/posts/masoud-hosseinimehr_aedaeuaehaesabraewaewaexaezaew-aeqaepaeaaepaezabraewaewaexaezaew-activity-7037464703454871553-akyS


Forward from: Sharifi Media
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
انقلاب تسلا در فرایند تولید خودرو!

دیروز، 1 مارس 2023، مراسم Investor Day تسلا برگزار شد و این شرکت برنامه‌هایش برای آینده را شرح داد. گزارش کامل این مراسم به زودی در صفحه لینکدین من (https://www.linkedin.com/in/masoud-hosseinimehr/) منتشر می‌شود. اما تا آن زمان این ویدیو را ببینید که در آن، روش جدید و بهینه تولید خودرو در تسلا معرفی شده و با روش متداول کنونی مقایسه می‌شود.


Forward from: Sharifi Media
جتکو برگزار می‌کند: نخستین نشست کلینیک فناوری خودرو با موضوع متدولوژی AUTOSAR

قرار است در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱، ساعت ۱۵، وبیناری رایگان با عنوان《متدولوژی AUTOSAR، مسیر تحول نرم‌افزار در صنعت خودرو》توسط جتکو برگزار شود. سخنرانان این برنامه مهندس سپهر سالور و مهندس مهران ایزدی خواهند بود و درباره مطالب زیر صحبت خواهند کرد:
• قیدها و الزامات در نرم‌افزارهای خودرو
• سیر تکاملی پلتفرم برق و الکترونیک خودرو
• نسل کلاسیک متولوژی AUTOSAR
• چالش‌های نسل بعدی پلتفرم خودرو
• نقش Adaptive AUTOSAR در توسعه پلتفرم Zonal

از آنجایی که پلتفرم بومی برق و الکترونیک ایران خودرو توسط جتکو طراحی شده و قرار است به‌زودی برروی محصولات جدید ایران خودرو قرار بگیرد، این عزیزان در این زمینه تخصص کافی دارند. همچنین الکترونیک و نرم‌افزار، پتانسیل رشد بالایی در صنعت خودرو دارند. پس پیشنهاد می‌کنم در این برنامه شرکت کنید و دوستان‌تان را هم مطلع سازید. برای اطلاعات بیشتر و دریافت لینک ثبت‌نام می‌توانید به آدرس زیر مراجعه کنید:

https://jetco.co/%d9%88%d8%a8%db%8c%d9%86%d8%a7%d8%b1-%d8%b1%d8%a7%db%8c%da%af%d8%a7%d9%86-%d9%85%d8%aa%d8%af%d9%88%d9%84%d9%88%da%98%db%8c-autosar%d8%8c-%d9%85%d8%b3%db%8c%d8%b1-%d8%aa%d8%ad%d9%88%d9%84-%d9%86%d8%b1/


Forward from: Sharif Jozve - Mech
فردا اولین سالگرد ساقط کردن هواپیمای اوکراینی و کشتن مظلومانه ۱۷۶ نفر منجمله همدانشگاهی‌ها و دوستامون توسط پدافند سپاهه...
تسلیت میگم...
😢🖤💔


شد سه سال 🖤💔
#PS752


Forward from: نخبگان ایران
چطور پروژه جایگزین خدمت نخبگان بگیرم؟ (بنیاد ملی نخبگان)
شیوه نامه طرح شهید صیاد شیرازی

📥دانلود:
https://t.me/bmniran/4
🔁فرآیند

1⃣قدم اول

الف- ثبت اطلاعات و مستندات در سامانه سینا (دانشجویان غیر مقیم می‌تونن به سامانه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور مراجعه کنن)
ب-ثبت درخواست نظام وظیفه در سامانه سینا (ارسال درخواست)
الف-وارد کردن اطلاعات عمومی شامل:
سوابق تحصیلی
مقاله‌ها
افتخارات
ب- وارد کردن اطلاعات تخصصی شامل:
دانش آموختگان
پ – پس از تکمیل گام اول و گام دوم بر قسمت ثبت درخواست کلیک کنین،پس از مشاهده خلاصه مدارک ،دکمه ثبت درخواست رو بزن
2⃣قدم دوم

بررسی پرونده توسط کارشناس و جمع بندی بررسی‌های انجام شده توسط مسئول سامانه
الف-در صورت وجود نقص ارجاع پرونده به متقاضی به منظور رفع نواقص
ب-ارسال پرونده به مرحله راستی آزمایی مدارک(برابر با اصل) در صورت عدم وجود نقص
3⃣قدم سوم

مراجعه حضوری متقاضی به یکی از دفاتر بنیاد ملی نخبگان(مراکز استان‌ها) یا دفتر بنیاد ملی نخبگان در دانشگاه صنعتی شریف(انجام راستی آزمایی مدارک)

4⃣قدم چهارم

ارجاع پرونده به کارگروه تخصصی بررسی درخواست‌های نظام وظیفه برای تصمیم گیری نهایی(مرحله مقایسه امتیازها)
الف-درصورت تایید درخواست در کارگروه تخصصی درخواست متقاضیان فارغ التحصیل به مرحله تکمیل فرم اطلاعات فردی نخبگان و درخواست دانشجویان دکتری تخصصی به مرحله تکمیل فرم موافقت‌نامه استاد راهنما ارجاع داده میشه.
ب-اطلاع رسانی رد درخواست در کارگروه تخصصی از طریق سامانه سینا(پیامک اطلاع رسانی دریافت خواهید کرد)

5⃣قدم پنجم

چاپ نامه و معرفی به بنیاد نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح(داعا) اطلاع رسانی شماره نامه معرفی به بنیاد نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح مراجعه حضوری/غیرحضوری متقاضی به مرکز نخبگان ستاد کل نیروهای مسلح
سایت مرکز نخبگان نیروهای مسلح:
http://mneb.ir

فایل راهنمای تشکیل پرونده
https://t.me/bmniran/16

راهنمای ثبت نام سامانه آنی‌رسان (دریافت نامه‌ها)
https://t.me/bmniran/29

6⃣قدم ششم

 در مرکز نخبگان نیروهای مسلح متناسب با رشته و تخصص فرد اون رو به سازمانی مرتبط برای انجام پروژه معرفی می‌کنند.
🔻تذکر: چنانچه نامه اعلام نیاز از مرکز/دانشگاهی/سازمانی دارید حتماً همراه با مدارک ارائه گردد، که از مشکلات احتمالی عدم معرفی جلوگیری شود.


7⃣قدم هفتم

فرد باید نامه معرفی مرکز نخبگان رو به سازمان مربوطه تحویل دهد (که به صورت غیرحضوری و سیستمی از طرف داعا نیز ارسال خواهد شد) در سازمان بکارگیرنده موضوع پروژه پیشنهاد می‌شود یا متقاضی باید موضوعی پیشنهاد دهد.
بعد از تصویب موضوع و نگارش پیشنهادیه(پروپوزال) و تصویب آن سازمان بکارگیرنده مجدد بازگشت به نامه معرفی نامه تایید و موافقت نامه‌ای به مرکز نخبگان نیروهای مسلح داده و از طرف داعا نیز نامه شروع به کار رسمی فرد اعلام می‌شود.

توجه داشته باشید تمام مراحل به صورت غیر حضوری قابل انجام می‌باشد(جز تعریف پروژه و صحبت اولیه با سازمان)
ولی چنانچه متقاضی حسب شرایط نیاز به زمان کمتری برای سیر کردن مراحل داشت به صورت حضوری نیز امکان پذیر می‌باشد.

#نظام_وظیفه_تخصصی
#بنیاد_نخبگان
#داعا
#جایگزین_خدمت
#راهنما
@bmniran


Forward from: Sharifi Media
مثل همه عمرت که سربار و مزاحم مردم بودی، این روزا هم مهمون ما باش! گندم مُلک ری رو (که بهت وعده دادند) هرگز نخواهی خورد!


Forward from: انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف
⭕️ بیانیه انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف در محکومیت حمله مامورین امنیتی به دانشگاه شریف


⚫️  إِنَّا لِلَّٰهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ
ما فاتحه‌ی این دانشگاه را خواندیم، ما فاتحه این وزارت علوم را خواندیم، ما فاتحه این دولت را خواندیم.

و اما بعد.

🔹یک‌شنبه دهم مهرماه روز خونین دانشگاه بود، روزی که به حقیقت در کنار 18 تیر 78 و 25 خرداد 88 لکه ننگین دیگری بر کارنامه حاکمیت در برخورد با دانشجویان معترض خواهدبود. دانشجویانی که در پی خلف وعده رئیس دانشگاه مبنی بر آزادی تمام دانشجویان زندانی شریف که در هفته گذشته بازداشت شده بودند، برای دومین روز متوالی تحصن کرده بودند و از حق خود برای اعتراض استفاده کردند، به ناگاه با شبیخون مامورین امنیتی و چماقداران لباس شخصی مواجه شدند، مامورینی که در اقدامی شگرف، دست به محاصره دانشگاه زده و با انواع سلاح‌ها به دانشجویان و اساتید دانشگاه حمله‌ور شدند. این محاصره و حملات برای ساعت‌ها ادامه داشت، تعداد زیادی از دوستان ما به ناحق زخمی و بازداشت شدند. بنا بر گزارشاتی که به دست انجمن رسیده شمار بازداشتی‌های امشب بیش از سی نفر بوده‌است. بسیاری از جراحت‌های این حادثه قابل جبران نخواهدبود و برای همیشه با دانشجویان این سرزمین باقی خواهد ماند.

🔸گرچه دل هر انسان آزاده‌ای با دیدن آن‌چه بر دانشجویان این سرزمین رفت، خون و چشمان هر انسان بینایی، تر خواهدشد اما در پس این خشونت عریان، به نظر می‌رسد سناریویی از پیش طراحی شده برای خفه‌کردن صدای دانشجویان معترض وجود داشته و دانشگاه شریف قرار بوده است محل عبرت بقیه دانشگاه‌های کشور و البته عقده‌گشایی‌های اقلیتی تندرو شود. بر اساس فیلم‌ها و مستندات رسیده به انجمن اسلامی، ماموران لباس شخصی، در شب شنبه ۹ مهرماه، تقریبا ۱۲ ساعت قبل از آغاز تجمع دانشجویان اقدام به نصب دوربین و تجهیزات رادیویی، درست در مقابل درب اصلی دانشگاه واقع در خیابان آزادی می‌کنند، محلی که فضای تمامی تجمعات اعتراضی شریف بوده است. آیا ممکن است که نصب تجهیزات یاد شده که به وضوح در فیلم مشخص است توسط همان کسانی انجام می‌شود که روز بعد به ساحت دانشگاه حمله کرده‌اند، اتفاقی بوده باشد؟ در اقدامی تامل برانگیز دیگر، دکتر زلفی‌گل، وزیرعلوم، که ظاهرا به هدف کمک به دانشجویان تنها ساعتی پس از شروع درگیری خود را با سرعت به دانشگاه رسانده، جز حمله به یکی از اساتید شناخته‌شده و خوش‌نام دانشگاه و انداختن مسئولیت همه خشونت‌های رخ‌داده بر گردن دانشجویان بی‌دفاع شریف کاری از پیش نمی‌برد. به نظر می‌رسد همه این رخدادها زمینه‌ای بوده تا مقدمات لازم را برای اتفاقات تلخی که در ادامه رخ می‌دهد محیا کند و سرکوب و حمله نیروهای امنیتی به دانشجویان آخرین قطعه این پازل شوم بوده‌است.

🔹اساتید محترم و دانشجویان گرامی دانشگاه شریف، حمله دیروز چماقداران به ساحت دانشگاه اقدامی کم‌نظیر در طول تاریخ دانشگاه شریف از قبل از انقلاب تا به امروز است. این حمله به خوبی مشخص می‌کند مسئولین و در راس آن‌ها رئیس دانشگاه و وزیرعلوم، ناتوان‌تر از آن هستند که بتوانند امنیت دانشجویان را حتی در داخل دانشگاه تامین نمایند. حضور در دانشگاهی که مسئولانش توان برقراری امنیت دانشجویانش را ندارند اقدامی غیرعاقلانه است. از این رو ما از همه شما اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف می‌خواهیم، تا آزادی همه دانشجویان بازداشتی، عذرخواهی رسمی مسئولان دولتی و حکومتی و جبران خسارت‌های پیش‌آمده برای دانشجویان، تضمین مکتوب مبنی بر وجود امنیت برای دانشجویان در دانشگاه و محیط اطراف آن وعدم تکرار این حادثه در آینده و در آخر بسته‌شدن پرونده‌های تشکیل‌شده برای تمامی دانشجویان شریف در این مدت که به خاطر نادیده گرفتن حق بدیهی اعتراضشان بوده، از هرگونه حضور در کلاس‌های درسی چه به صورت حضوری و چه مجازی خودداری کنید. یقین بدانید که اگر تا زمان رسیدن به همه خواسته‌های فوق بر سر کلاس‌های درس حاضر شوید، این قبیل اقدامات در آینده تداوم خواهد‌یافت و دیگر هیچ کسی قادر نخواهدبود در دانشگاه دهان خود را برای اعتراض باز کند.

🔸انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شریف بر خود واجب می‌داند در این برهه حساس همگان را دعوت به اتحاد کند و از تمامی دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های سراسر کشور می‌خواهیم به نشانه همبستگی با اساتید و دانشجویان دانشگاه شریف، کلاس های خود را تعطیل کنند. لازم به ذکر است که انجمن اسلامی در مسیر بازیابی شان از دست رفته دانشگاه از دادن هیچ هزینه‌ای ابا نخواهد داشت.

🆔 @AnjomanSUT


Forward from: SUT Twitter
📃 رشته توییت:

🔴 «دانشگاه شریف، امنیتی‌تر و خوفناک‌تر از همیشه!»
#گزارش

◾️ در این گزارش به وقایعی که در روز یک‌شنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۱ در دانشگاه صنعتی شریف رخ داده‌است، می‌پردازیم. بی‌شک ممکن است این گزارش، تمام اتفاقاتی را که در این روز رخ داده‌است، پوشش ندهد؛ اما تا حد امکان سعی شده روایت‌های

1/

ادامه‌ی مطلب

«انجمن اسلامی شریف»

@sut_tw


Forward from: روزنامه شریف | Sharifdaily
«رئیس جلوی سردر چه گفت؟»

#پوشش_زنده (بخش اول)

❇️ بخش‌هایی از صحبت‌های دکتر جلیلی را به نقل از خبرنگار روزنامه بخوانید:

🔸 ما می‌خوایم به عنوان دانشگاه شریف، هم کلاس داشته باشیم، هم تحصن، هم اجتماع و هم گفت‌وگو.

(تعدادی از دانشجویان شعار «زن، زندگی، آزادی» سر دادند)

🔸 تو فضای مجازی فراخوان زده شده به سوی شریف روانه شوید. باز هم به حراست گفته شد که غیرشریفی وارد شریف نشود.

🔸 هنوز آمار قطعی از تعداد افراد غیرشریفی واردشده به دانشگاه در تجمع شنبه گذشته نداریم ولی حدود سه گروه وارد دانشگاه شدن اون روز.

🔸 طبق آماری که من دارم که اکثراً، (۱) گروهی دانشجوی غیرشریفی که وارد دانشگاه شدن. (۲) بسیج وارد کرده و (۳) نیروی حراستی اومده داخل دانشگاه. یکی از بررسی‌هاییه که باید انجام بدیم و باید یه کمیته تشکیل بشه و مقصر مشخص بشه.

@Sharifdaily


Forward from: Sharifi Media
چه اتفاقی برای خودروسازی ایران می‌افتد اگر تظاهرات مردم به نتیجه برسد؟

پیش از این مطلبی درباره خودروسازی ایران در صورت احیای برجام نوشته بودم (لینک در کامنت پست لینکدین). اینبار می‌خواهم نظرم را راجع به آینده این صنعت در صورت به نتیجه رسیدن تظاهرات کنونی یا آتی بنویسم.

دهه ۹۰ میلادی بود که دو خودروسازی اشکودا و داچیا از کشورهای چکسلواکی سابق و رومانی توسط فولکس واگن و رنو خریداری شدند. این کشورها متحدین شوروی بودند و این اتفاق۱ حاصل تضعیف/فروپاشی شوروی و حرکت به سمت توسعه اقتصادی و بهبود روابط خارجی در این کشورها بود. پیش‌بینی من این است که اتفاق مشابهی برای خودروسازان ایران (منظور اصلی، ایران خودرو و سایپا است) خواهد افتاد. در صورتی که اعتراضات مردم به نتیجه برسد، احتمالا حکومتی بر سر کار خواهد آمد که اولویتش بهبود شرایط اقتصادی و کاهش تنش در روابط بین‌المللی (از طریق پایان دادن به برنامه هسته‌ای، پایان دادن به حمایت از گروه‌های شبه نظامی و رفع تنش با آمریکا و اسرائیل) باشد. در این صورت و با توجه به اینکه هم‌اکنون زیرساخت تولید خودرو (ظرفیت حدودی ۳ میلیون دستگاه در سال و ۱۱۰ هزار نفر شاغل) در کشور وجود دارد، بازار خودروی ایران (حداقل تقاضای سالیانه ۱.۵ میلیون دستگاهی) و اقتصادش (و نیز خاورمیانه، سایر کشورهای نزدیک و آفریقا) پتانسیل بالایی دارند و چندین شرکت خارجی آشنایی قبلی با صنعت خودروی ایران دارند، احتمال اینکه دولت جدید و بخشی از مالکان خصوصی تصمیم به واگذاری این خودروسازان به خارجی‌ها بگیرند و خودروسازان خارجی هم تمایل به خرید آن‌ها داشته باشند وجود دارد. می‌توان پیش‌بینی کرد که در چند سال ابتدایی (حدود ۵ سال)، محصولاتی از هر یک از خودروسازان ایرانی که پتانسیل خوبی دارند، با استفاده از ظرفیت‌های خریدار خارجی، به‌روزرسانی شوند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن وجهه مناسبی برای برند خودروی ایرانی در داخل و خارج ایجاد شود. پس از آن، زمان بهره‌گیری خودروسازان ایرانی از پلتفرم‌های خریدار خارجی فرا می‌رسد‌ تا با ادغام و مشترک سازی، زمینه کاهش بیشتر هزینه‌ها فراهم آید...

https://www.linkedin.com/posts/masoud-hosseinimehr_aedaeuaehaesabraewaewaexaezaew-aeqaepaeaaepaezabraewaewaexaezaew-activity-6979887285240528896-euTm?utm_source=share&utm_medium=member_android


Forward from: انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف
#تجمع_دانشجویی

⚫️ امروز ما دانشجویان، در اعتراض به قتل مهسا امینی با مشت‌هایی گره‌کرده گردهم آمده و در تجمع سکوت همراه با بغض و پلاکارد‌هایی در دست، خشم و ناراحتی خود را از این واقعه و بانی آن اعلام می‌داریم.

🗓 دوشنبه، ۲۸ شهریور
🕠 ساعت ۱۸:۰۰ الی ۲۰:۳۰
🏠 مقابل سر در اصلی دانشگاه

🆔 @AnjomanSUT


Forward from: Sharifi Media
جهت مقایسه بازار خودروی ایران و جهان سراغ برخی شاخص های موجود برای خودروهای سواری برای چند کشور (ایالات متحده، ترکیه، برزیل، هند، چین، کره جنوبی، ژاپن، مکزیک، آلمان) رفتم تا آنها را با وضعیت ایران مقایسه کنم. اکثر این آمار از سایت استاتیستا گرفته شده ولی از آنجا که این سایت آمار ایران را با ارز 4200 تومانی محاسبه کرده بود (این موضوع را با بررسی میانگین قیمت خودرو در ایران در این سایت که حدود 31 هزار دلار ذکر شده بود و قیمت بنزین که لیتری 0.4 دلار ذکر شده بود فهمیدم) متاسفانه مجبور شدم به منابع دیگری برای آمار ایران مراجعه کنم. به طور کلی، مشکلات در آمار ایران و تعدد منابع، از دقت این بررسی کم کرده است ولی در مجموع، هدف، به دست آوردن یک دید کلی است.

متوسط قیمت: با بررسی درآمد خودروسازان ایرانی در سالهای 1399 و 1400، به بازه 4 الی 5 هزار دلاری برای میانگین قیمت هر خودروی فروخته شده (براساس قیمت دستوری) میرسیم. متوسط قیمت خودرو در سال 2022 برای دنیا حدود 28 هزار دلار و کمترین میزان در میان کشورهای مورد بررسی مربوط به هند در حدود 7200 دلار است.

حجم بازار: منابع مختلف حجم بازار ایران را در حدود یک میلیون دستگاه در سال عنوان می کنند که معادل 4 الی 5 میلیارد دلار است. حجم بازار جهانی خودروی سواری برابر با بیش از 63 میلیون دستگاه و 1890 میلیارد دلار است. بزرگترین بازار خودروی دنیا نیز در اختیار چین با بیش از 21 میلیون دستگاه و 500 میلیارد دلار است.

سرانه خودرو: در ایران، به ازای هر هزار نفر، 186 خودرو وجود دارد. به این ترتیب در مجموع بیش از 15 میلیون خودروی سواری در کشور وجود دارد. این مقادیر برای جهان، به ترتیب، 145 خودرو به ازای هر 1000 نفر و 1.1 میلیارد خودروی سواری در مجموع است. از میان کشورهای مورد بررسی، آلمان با داشتن 590 خودرو به ازای هزار نفر صدرنشین است ولی بیشترین خودروی موجود در یک کشور متعلق به چین با بیش از 245 میلیون دستگاه است.

کشته های تصادفات جاده ای: متاسفانه در سال 2020، و براساس داده های سازمان جهانی بهداشت، 17803 نفر در اثر تصادفات جاده ای در ایران جان باخته اند که معادل 22.15 نفر به ازای هر صد هزار نفر است. این آمار برای جهان در سال 2018 در حدود 1.35 میلیون نفر و 17.78 نفر به ازای هر صد هزار نفر بوده است. وضعیت تمام کشورهای مورد بررسی از ایران بهتر است.

نگاهی به شاخص حجم بازار (دستگاه) به میزان خودروهای موجود، نشان میدهد که وضعیت بازار ایران به میانگین جهانی نزدیک است ولی نسبت متوسط قیمت خودرو به متوسط درآمد خانوار بدتر از میانگین جهانی و تمامی کشورهای مورد بررسی است. متوسط قیمت هر خودرو 1.2 الی 1.5 برابر میانگین درآمد سالیانه یک خانوار ایرانی است. متوسط این رقم در جهان در حدود 1 است.

اگر بخواهیم بر اساس نسبت جمعیت ایران به جهان، تخمینی از حجم آلترناتیو بازار ایران بدست آوریم، به رقم 743 هزار دستگاه و 21 میلیارد دلار در سال می رسیم. به این ترتیب، میانگین قیمت خودروی نو در ایران نیز به رقم جهانی در حدود 28 هزار دلار میرسد. کشته های تصادفات جاده ای در چنین حالتی به 14900 نفر کاهش می یافت که حدود 3000 نفر در سال کمتر از وضعیت کنونی است.

اگر بخواهیم بر اساس نسبت تولید ناخالص ملی ایران به جهان، تخمینی از حجم آلترناتیو بازار ایران بدست آوریم، به رقم 128 هزار دستگاه و 3.6 میلیارد دلار در سال می رسیم.

با این تفاسیر، ممکن است مسئولی ادعا کند که وضعیت بازار خودروی ایران بسیار مطلوب است زیرا خودروی فراوان و با قیمت کم و با تکیه بر توان داخلی در اختیار مردم قرار گرفته است. ولی این همه ماجرا نیست. ممنوعیت واردات برای سالها و عرضه کمتر از تقاضای خودرو، باعث شده ناوگان کنونی کشور فرسوده باشد. به این ترتیب پاسخ به این اختلاف تقاضا و بازسازی ناوگان موجود به سالهای بهتر موکول شده است. همچنین وضعیت عرضه خودروها با قیمت دستوری، باعث اختلاف قیمت رسمی و بازار آزاد شده است و رانت بوجود آورده است و نیز فشار زیادی در بازار خودروهای دست دوم ایجاد کرده است؛ بازاری که برخلاف کشورهای مشابه، از نعمت واردات خودروهای دست دوم محروم است و همین خودروهای فرسوده و کم کیفیت موجود در آن در گردش هستند. مورد دیگر اینکه نه تنها وضعیت تولید ناخالص ملی و درآمد خانوار (به دلیل تصمیمات و عملکرد حاکمیت) اجازه نمی دهد خودروهای گران تری در بازار کشور عرضه شوند، بلکه همین موضوع کیفیت و ایمنی خودروها را به قدری پایین آورده است که متاسفانه کشته های تصادفات رانندگی از میانگین جهانی نیز بالاتر بوده و مردم با جانشان، بهای این وضعیت را میپردازند. همه این موارد در حالی اتفاق می افتد که میانگین ارزبری هر خودروی تولیدی در ایران به گفته مسئولان بیش از 1500 دلار است و بازهم نشان میدهد تولید داخلی فقط یک شعار است.



20 last posts shown.

1 290

subscribers
Channel statistics