Sharifi Media


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Technologies


فیلم‌ها، کلیپ‌ها، عکس‌ها و مطالب جالب و ارزشمند از نگاه یک دانش‌آموخته شریفی که ارزش به اشتراک گذاشتن دارند.

Related channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


برگزاری دومین رویداد فرصت‌‌‌های نوآوری و فناوری کرمان موتور در دانشگاه صنعتی شریف

دومین رویداد فرصت‌‌‌های نوآوری و فناوری کرمان موتور با محور‌‌‌های ناترازی انرژی، کاهش انتشار آلاینده‌‌‌ها، حمایت از طرح‌‌‌ها و ایده‌‌‌ها، مواد پیشرفته در خودرو، پیشرانه‌‌‌های نوین، خودرو‌‌‌های هوشمند و روش‌‌‌های پیشرفته خودرو‌‌‌های فرسوده در دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌‌‌شود.

رویداد KITONEXT دوم آبان ۱۴۰۳ در سالن آمفی‌تئاتر دانشگاه شریف با سخنرانی مدعوین داخلی و خارجی، امضای تفاهم‌نامه کرمان موتور با معاونت فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری به همراه اهدای جوایز به برندگان طراحی خودرو  برگزار خواهد شد. علاقه‌‌‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و شرکت در این رویداد می‌‌‌توانند با مراجعه به سایت کرمان موتور kermanmotor.com برای ثبت‌نام اقدام کنند. همچنین نخستین دوره مسابقه طراحی خودروی کرمان موتور همزمان با دومین رویداد KITONEXT برگزار و به برگزیدگان این مسابقه جوایز ارزنده‌‌‌ای اعطا خواهد شد.


Forward from: Asrekhodro
🔺اولین مسابقه طراحی خودرو کرمان موتور

🔹ارسال آثار تا ۲۸مهرماه به ایمیل ITO@kermanmotorco.com






نقشه شبکه تامین ایران خودرو و سایپا در سال 1402

شکل زیر، نقشه شبکه تامین ایران خودرو و سایپا در سال 1402 براساس معاملات انجام شده میان این دو خودروساز و تامین‌کنندگانش را نشان می‌دهد. جهت فلش، جهت جابجایی پول است و اعداد – که به میلیارد تومان هستند – ارزش معاملات میان دو شرکت را نمایش می‌دهند. منبع این اطلاعات، یادداشت‌های صورت‌های مالی ایران خودرو، سایپا، ساپکو، سازه گستر و مگاموتور است.

یادداشت‌های صورت مالی 1402 ایران خودرو شامل معاملات با اشخاص و شرکت‌های وابسته است که جمع خرید محصولات، قطعات و خدمات در این معاملات، حدودا 267 هزار میلیارد تومان (همت) است. با درنظر گرفتن اینکه بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی ایران خودرو در این سال حدودا 270 همت است، می‌توان گفت این لیست، بخش اعظم معاملات ایران خودرو را در برمی‌گیرد. براساس این اطلاعات، بزرگ‌ترین معاملات ایران خودرو (به جز خرید محصول از خودروسازان وابسته چون ایران خودرو خراسان) مربوط به ساپکو با 142 همت است و در عمل، بخش عمده تامین قطعات ایران خودرو از کانال ساپکو صورت می‌گیرد. بنابراین تصمیم گرفته شد که معاملات ساپکو نیز بررسی شوند.

مجموع ارزش معاملات خرید ساپکو برابر با 189 همت است که از این میزان، حدودا یک سوم با شرکت‌های وابسته و مابقی با سایر شرکت‌ها بوده است. بزرگ‌ترین تامین‌کنندگان ساپکو به ترتیب ایران خودرو (17.5 همت)، کروز (15.5 همت) سندن ایرانیان (6.8 همت) مهرکام پارس (5.5 همت) و محورسازان (4.8 همت) هستند.

در مورد سایپا نیز، در وضعیتی مشابه با ایران خودرو، مجموع ارزش معاملات مربوط به خرید کالا و خدمات در حدود 85 همت و بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی حدود 90 همت است. بنابراین می‌توان به لیست معاملات با اشخاص وابسته، به چشم یک لیست جامع نگاه کرد. در مورد سایپا نیز اگر از خرید محصول از خودروسازان وابسته (مانند پارس خودرو و غیره) بگذریم، بزرگ‌ترین معاملات خرید کالا و خدمات با سازه گستر (25.5 همت) و مگاموتور (11.7 همت) انجام شده است. در اینجا نیز مشخص می‌شود که بخش عمده تامین قطعات سایپا از کانال سازه گستر و مگاموتور عبور می‌کند.

سازه گستر در سال 1402 در حدود 94 همت خرید داشته که دو تامین‌کننده بزرگ آن با اختلاف سایپا (16.3 همت) و کروز (12.3 همت) بوده‌اند. مجموع خرید‌های مگاموتور نیز حدودا 36 همت بوده که بزرگ‌ترین معاملات با سایپا (4 همت)، سازه گستر (2.8 همت) و کروز (2.6 همت) بوده است.

نکات:

1. بیشترین معاملات خرید ایران خودرو و سایپا در مجموع با کروز (30.3 همت)، ورق‌های فولادی چهارمحال و بختیاری (9.4 همت) و سندن ایرانیان (9.3 همت) بسته شده است.

2. تحلیل این حجم از اطلاعات و نمایش آن‌ها احتمال بروز خطا را بالا می‌برد. گرچه سعی شده که این پروژه با دقت بالایی انجام شود ولی پیشاپیش از مخاطبان گرامی بابت وقوع خطای احتمالی عذرخواهی می‌کنم.

✍️ مسعود حسینی مهر

https://www.linkedin.com/posts/masoud-hosseinimehr_%D9%86%D9%82%D8%B4%D9%87-%D8%AA%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D9%BE%D8%A7-activity-7225195472473178113-Cilx?utm_source=share&utm_medium=member_android




بررسی صورت‌های مالی ایران خودرو و سایپا در سال 1402

چند روز پیش صورت‌های مالی حسابرسی نشده ایران خودرو و سایپا برای سال مالی 1402 منتشر شدند و مثل همیشه حاوی اطلاعات جالبی بودند. در فایل زیر می‌توانید خلاصه‌ای از این اعداد و ارقام را ملاحظه کنید. چند نکته درباره این اطلاعات:

1. این تحلیل‌ صرفا برای آشنایی با نحوه کارکرد 2 شرکت بزرگ خودروسازی ایران هست و نگارنده قصد ورود به مباحث مالی و اقتصادی و بورسی را ندارد؛ کما اینکه تخصصی هم ندارد. همچنین امکان بروز خطا در این محاسبات و تحلیل‌ها نیز وجود دارد. لطفا به توضیحات و نکات مطرح شده درون فایل هم توجه فرمایید.

2. با زیان انباشته شروع کنیم؛ 2.2 میلیارد دلار برای ایران خودرو و یک میلیارد دلار برای سایپا!

3. بدهی‌های این دو شرکت از دارایی‌های آن‌ها بیشتر است؛ به طوری که جمع بدهی‌های ایران خودرو حدود 3.6 میلیارد دلار است، در حالی که ارزش دارایی‌هایش 2 میلیارد دلار است. این ارقام برای سایپا نیز به ترتیب 2.5 و 1.9 میلیارد دلار است.

4. درآمدهای عملیاتی ایران خودرو و سایپا در سال 1402 به ترتیب 4.9 و 1.7 میلیارد دلار گزارش شده است.

5. اگر فرض کنیم بهای تمام شده هر خودروی سایپا به طور متوسط 256 میلیون تومان باشد، این خودروساز روی هر خودرو 13 میلیون تومان ضرر متحمل می‌شود. از این 256 میلیون تومان نیز، 216 میلیون تومان صرف مواد مصرفی، 18 صرف هزینه مالی، 23 صرف دستمزد، 5.4 صرف حق العمل و کمیسیون فروش و 2.3 صرف هزینه خدمات پس از فروش می‌شود.
6. اگر فرض کنیم بهای تمام شده هر خودروی ایران خودرو به طور متوسط 363 میلیون تومان باشد، این خودروساز روی هر خودرو 35 میلیون تومان ضرر متحمل می‌شود. از این 363 میلیون تومان نیز، 295 میلیون تومان صرف مواد مصرفی، 18 صرف هزینه مالی، 14 صرف دستمزد (به نکته پایینی مراجعه شود)، 6.1 صرف حق العمل و کمیسیون فروش و 3.7 صرف هزینه خدمات پس از فروش می‌شود.

7. احتمالا اعداد گزارش شده برای حقوق و دستمزد در گزارش ایران خودرو دارای اشکالاتی باشد؛ توضیحات بیشتر در فایل آمده است.

8. همچنان هزینه‌های آب و انرژی من را متحیر می‌کنند. متوسط هزینه آب و انرژی برای هر خودروی سایپا حدود 2.3 دلار و هر خودروی ایران خودرو حدود 5.5 دلار محاسبه شده که از نظر من بسیار کم است.

9. متوسط دستمزد ماهیانه هر کدام از پرسنل سایپا در سال 1402، رقم 77 میلیون تومان و هر کدام از پرسنل ایران خودرو در نیمه اول سال 1402 رقم 72 میلیون تومان بدست می‌آید.

✍️ مسعود حسینی مهر

https://www.linkedin.com/posts/masoud-hosseinimehr_%D8%B5%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88-%D9%88-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D9%BE%D8%A7-1402-activity-7209596834254659585-K3oF?utm_source=share&utm_medium=member_android


ویدیوی جذابی درباره اتوبوس‌های مخصوصی که دهه ۳۰ میلادی بین بغداد و دمشق، مسافر جابجا می‌کردند. توصیه می‌کنم ببینید.

مدت زمان: حدود ۲۸ دقیقه

#حمل_و_نقل #خاورمیانه

https://youtu.be/JlmpfHuLo14?si=1QMFSLO9j4YmAz_7




زنجیره تامین باتری‌های لیتیومی!

یکی از مهم‌ترین مسائلی که همزمان با افزایش تولید خودروهای برقی، ذهن سیاست‌گذاران و صنعتگران را به خود مشغول کرده، زنجیره تامین باتری‌های لیتیومی است. به نوعی می‌توان گفت که امروزه، لیتیوم و سایر مواد خام مورداستفاده برای ساخت باتری‌های خودروهای برقی، اهمیتی مشابه نفت پیدا کرده‌اند و کشورهایی که سهم قابل توجهی از زنجیره تامین این مواد را به خود اختصاص داده‌اند، قدرت و نفوذ بالایی را در آینده صنعت کسب خواهند کرد و می‌توانند بر صنعت و سیاست تاثیرگذار باشند. برای آشنایی بیشتر با مواد تشکیل‌دهنده باتری لیتیومی و ساختار زنجیره تامین آن و همچنین کشورها و شرکت‌های فعال در این زمینه، می‌توانید گزارش زیر را مطالعه کنید.

✍️ مسعود حسینی مهر

https://www.linkedin.com/posts/masoud-hosseinimehr_li-ion-battery-supply-chain-activity-7179477609120952320-z7hO?utm_source=share&utm_medium=member_android




برق تولیدی از مازوت چقدر آلاینده است؟ مقایسه خودروی بنزینی و برقی در ایران از منظر آلاینده‌های منتشره!

در پست‌های قبلی که مقایسه‌ای میان آثار اقتصادی و زیست محیطی خودروهای برقی در ایران انجام دادم، برخی از مخاطبان گرامی سوال به‌جایی را با مضمون اینکه "تفاوت میزان آلاینده‌های منتشره ناشی از مازوت استفاده شده در نیروگاه‌های تولید برق با بنزین استفاده شده در خودروهای درون‌سوز چقدر است" را مطرح کردند که در این پست سعی کرده‌ام به این سوال پاسخ دهم. اطلاعات استفاده شده برای این محاسبات از ترازنامه انرژی سال 1399 استخراج شده است و همانطور که از نتایج (که در تصویر پیوست قابل مشاهده است) پیداست، هنوز آلاینده‌های منتشره ناشی از مصرف بنزین، بیشتر از آلاینده‌های منتشره ناشی از برق تولید شده با گاز طبیعی، دیزل و حتی مازوت است.

نکات:

1. اگر از نتایج تعجب کرده‌اید، حقیقت این است که این نتایج با تصورات خودم هم ناهمخوان است و انتظار داشتم آلاینده‌های مازوت بیشتر از بنزین باشد. از مخاطبان گرامی خواهشمندم که اگر اطلاعاتی در رد یا تایید این نتایج در اختیار دارند، با من به اشتراک بگذارند.

2. دیروز در رویداد زیست بوم خودروی برقی، دکتر میرزایی نکته جالبی را بیان کردند که مضمون آن این بود: "حتی اگر نتایج محاسبات شما مثبت و منفی 100 درصد خطا داشته باشد، داشتن تخمین در زمینه‌های اقتصادی مرتبط با صنعت بهتر از نداشتن تخمین است." (امیدوارم به درستی متوجه منظور ایشان شده باشم و به درستی آن را منتقل کرده باشم). رویکرد من هم در انجام این محاسبات و استخراج این تخمین‌ها، همین‌گونه است.

✍️ مسعود حسینی مهر
https://www.linkedin.com/posts/masoud-hosseinimehr_ev-pollution-in-iran-activity-7171882300111073282-RDRJ?utm_source=share&utm_medium=member_android




مقایسه خودروی بنزینی و برقی در ایران از لحاظ اقتصادی و زیست محیطی

در یکی از پست‌های قبلی، مقایسه‌ای میان هزینه انرژی خودروی KMC J7 بنزینی و KMC e-J7 برقی انجام دادم که نتیجه آن، هزینه انرژی 54 درصدی بیشتر برای خودروی بنزینی نسبت به برقی برای پیمایش یکسان (اگر قیمت هر لیتر بنزین را 1500 تومان در نظر بگیریم) شد. در این پست سعی کرده‌ام این مبحث را عمیق‌تر و وسیع‌تر بررسی کنم و علاوه بر محاسبه پرداختی راننده بابت انرژی، میزان یارانه تعلق گرفته به خودروهای بنزینی و برقی را نیز محاسبه کرده‌ام. در کنار این محاسبات، تخمینی هم از میزان انتشار کربن دی اکسید، کربن مونواکسید، اکسیدهای نیتروژن و ذرات معلق بدست آورده‌ام.

تفاوت هزینه پرداختی توسط راننده برای انرژی در طول عمر یک خودرو به قدری نیست که بتواند تفاوت قیمت خرید خودروی برقی و بنزینی را جبران کند؛ ولی اگر میزان یارانه اختصاص یافته به خودرو در محاسبات گنجانده شود، مشاهده می‌شود که در مجموع، هزینه‌های خودروی بنزینی از خودروی برقی پیشی می‌گیرد. همچنین، میزان آلاینده‌های منتشره از فرایند تولید برق در ایران، کمتر از میزان آلاینده‌های منتشره حاصل از احتراق بنزین توسط خودروهاست. باید توجه داشت که این رقم در شبکه‌های برق مختلف در کشورهای مختلف متفاوت است؛ ولی از آنجا که (به صورت تئوری و روی کاغذ) بخش زیادی از نیروگاه‌های حرارتی ایران از گاز طبیعی استفاده می‌کنند (81 درصد در سال 1394)، آلاینده‌های خودروی برقی کمتر از خودروی بنزینی است.

برای مشاهده اعداد و تحلیل‌های بیشتر به تصویر این پست مراجعه کنید و لطفا با لایک و اشتراک‌گذاری، از صفحه من حمایت کنید.

نکات:

1. همانطور که گفته شد، آمار منتشره، سهم بالای گاز طبیعی برای تامین سوخت موردنیاز در نیروگاه‌های حرارتی ایران را نشان می‌دهند؛ ولی اخباری که هرازچندگاهی درباره کمبود گاز و استفاده از سوخت‌های جایگزین آلاینده‌تر مخابره می‌شود، باعث شده در عمل تولید برق در ایران با آلاینده‌های بیشتری همراه باشد و سلامت ایرانیان را به خطر بیندازد.

2. برای مقایسه تمام هزینه‌های خودروهای مختلف در طول عمرشان، باید موارد مختلفی منجمله هزینه‌های تعمیر و نگهداری را نیز دخیل کرد. به دلیل فرایند سخت و پیچیده این گونه محاسبات و در دسترس نبودن بسیاری از داده‌های مرتبط، از محاسبه این موارد در این پست صرف نظر شده است. به صورت تئوری، هزینه‌های تعمیر و نگهداری خودروی برقی کمتر از خودروی بنزینی تخمین زده می‌شود، ولی در صورتی که پک باتری خودرو دچار مشکل شود و یا وضعیت سلامت آن از حد خاصی پایین‌تر رود، ممکن است نیاز به تعویض پک باتری باشد که در این صورت، هزینه زیادی به صاحب خودرو/گارانتی کننده محصول تحمیل خواهد شد.

3. گرچه نتایج این محاسبات برای بررسی‌های فنی و مدیریتی می‌تواند مفید باشد، ولی نباید فراموش کرد که مقایسه قیمت بنزین و برق در ایران با سایر کشورها به طور مطلق کار صحیحی نیست و باید تفاوت سطح درآمدهای کشورها نیز مدنظر قرار گیرد.

✍️ مسعود حسینی مهر

https://www.linkedin.com/posts/masoud-hosseinimehr_ev-energy-cost-emissions-iran-activity-7169377624794783744-1-gu?utm_source=share&utm_medium=member_android






کالبدشکافی هدست واقعیت ترکیبی اپل ویژن پرو!

چند روزی از عرضه هدست واقعیت ترکیبی اپل ویژن پرو می‌گذرد و فضای مجازی توجه زیادی به این دستگاه نشان داده است. اگر شما هم مثل من کنجکاوید که اجزا و قطعات این دستگاه را مشاهده کنید، توصیه می‌کنم ویدیوی زیر را که مربوط به کالبدشکافی آن است مشاهده کنید.

https://www.linkedin.com/posts/masoud-hosseinimehr_be-gentle-with-the-apple-vision-pro-its-activity-7160659659530334208-dqcN?utm_source=share&utm_medium=member_android
Masoud Hosseinimehr on LinkedIn: Be gentle with the Apple Vision Pro - ITS PLASTIC!!
کالبدشکافی هدست واقعیت ترکیبی اپل ویژن پرو! چند روزی از عرضه هدست واقعیت ترکیبی اپل ویژن پرو می‌گذرد و فضای مجازی توجه زیادی به این دستگاه نشان داده است. اگر…


ویدیوی بازدید از کارخانه تولید چراغ خودروی مدرن با حضور مدیرعامل این شرکت، آقای چنگی؛ در این ویدیو به خوبی درباره صنعت خودرو و قطعه‌سازی و مشکلات و چالش‌های آن در ایران صحبت شده. پیشنهاد می‌کنم حتما تماشا کنید.

مدت زمان: یک ساعت و ۱۶ دقیقه

#صنعت_خودرو

https://youtu.be/j2r4Y_pX_5Y?si=L-EmGuji1llv1oBk


ادامه از پست قبل...
مهندس مکانیک، مهندس برق، آدم دست به آچار سازنده (Fabricator)، فک کنم ۱۰ میلیارد تومن تخمین اولیه مناسبی برای هزینه‌ها باشه و کار رو میشه توی حداکثر دو سال با یه گروه ۱۰ نفره جمع کرد.

هشتم! هدف من از گفتن اینا چیه؟
هیچی. گفتم شاید به درد کسی بخوره. من کارم بنچمارک، استراتژی و طراحی مفهومی اولیه‌ست و این جور ایده‌ها به ذهنم میاد ولی شخصیتم عملیاتی نیست. اگر خواستید از این ایده استفاده کنید کاملا آزادید و اگر مشاوره خواستید می‌تونم کمک‌تون کنم.


✍️ مسعود حسینی مهر

https://www.linkedin.com/posts/masoud-hosseinimehr_aedaeuaehaesabraewaewaexaezaew-aeqaepaeaaepaezabraewaewaexaezaew-activity-7126184398034481152-cTiW?utm_source=share&utm_medium=member_android


آریسان و R&D: توسعه قوای محرکه برقی با پیمایش افزوده (EREV) برای آینده صنعت خودروی ایران!

توی این پست می‌خوام به زبان خودمونی، ایده‌ای برای یه طرح تحقیق و توسعه مرتبط با صنعت خودرو که مدت‌ها توی ذهنم بوده و هیچ‌وقت زمان، انرژی، منابع مالی و انسانی کافی براش نداشتم رو با شما درمیون بگذارم، شاید به درد کسی خورد. ایده‌ی خوبیه و به درد گروه‌های تحقیقاتی دانشگاهی و یا کارآفرین‌هایی که حاضرن ریسک نسبتا بالایی بپذیرن می‌خوره. سعی می‌کنم مباحث اولیه رو توضیح بدم ولی محدودیت کاراکتر و حوصله مخاطب وجود داره، پس اگر سوالی داشتید یا ابهامی توی توضیحات بود توی قسمت کامنت‌های لینکدین بگید. در ضمن، لطفا با لایک، کامنت و شِیر به دیده شدن‌ش کمک کنید.

اول! قوای محرکه برقی با پیمایش افزوده (Extended Range Electric Vehicle: EREV) چیه؟
این قوای محرکه نوعی پلاگ-این هیبریده که توی اون هیچ ارتباط مکانیکی بین موتور درون‌سوز و چرخ‌ها وجود نداره و موتور درون‌سوز صرفا مثل یک ژنراتور وظیفه تبدیل سوخت فسیلی به برق رو برعهده داره. ایجاد حرکت توسط یک یا چند موتور برقی و یک پک باتری انجام میشه. انرژی ذخیره شده توی پک باتری، هم می‌تونه از شبکه برق شهری تامین بشه و هم می‌تونه از موتور درون‌سوز داخل ماشین.

دوم! مزایای این نوع قوای محرکه چیه؟
نسبت به خودروی برقی به باتری کمتری نیاز داره (باتری‌ها بخش زیادی از هزینه و وزن یک خودروی برقی رو شامل می‌شن، بنابراین می‌شه هزینه و وزن رو کاهش داد)، نیاز حتمی به زیرساخت شارژ نداره و در مواقع ضروری وجود پمپ بنزین برای ادامه حرکت خودرو کفایت می‌کنه، مسافت قابل پیمایش با انرژی الکتریسیته چشمگیری داره که می‌تونه باعث کاهش هزینه‌ها و انتشار آلاینده‌ها نسبت به خودروهای بنزینی و هیبرید معمولی بشه، پیچیدگی فنی کمتری نسبت به خودروهای هیبرید داره (مخصوصا در قسمت گیربکس)، با داشتن یه موتور بنزینی با خروجی توان معمولی (حدود ۱۰۰ اسب بخار) می‌تونید یک سیستم با توان‌های خروجی خیلی بیشتر (تا ۴۰۰ اسب بخار) داشته باشید.

سوم! چرا این قوای محرکه از نظر من برای ایران مناسبه؟
به دلیل مزیت‌هایی که بالا گفتم. مشکلات صنعت خودروی ما زیاد هستند و یک خودروی EREV هم می‌تونه از موتورهای درون‌سوز فعلی استفاده کنه، هم گیربکس رو حذف کنه، هم نیاز به باتری رو کاهش بده و هم تا موقع گسترش زیرساخت شارژ برقی جای خالی خودروهای برقی رو پر کنه.

چهارم! آریسان این وسط چیکاره‌ست؟
یک وانت آریسان ۲ (FWD) رو درنظر بگیرید. حالا توی ذهن‌تون از پشت کابین (محل شروع قسمت بار) جداش کنید. قسمت جلویی ماشین همه‌چیز داره و فقط اکسل عقب، باک و اگزوز و چندتا چیز دیگه رو کم داره. این یعنی اگر شما بخواهید یک آزمایشگاه سیار بسازید، این خودرو به قول خارجیا یک Blank Canvas (بوم نقاشی خالی) هست و شما می‌تونید به هر شکلی که بخواهید شکلش بدید.

پنجم! با این Blank Canvas چیکار کنیم؟
اکسل عقب رو با اکسل عقب آریسان قدیمی‌ها (RWD) عوض کنید و یک موتور برقی با یک گیربکس تک دنده بهش متصل کنید. یک پک باتری، شارژر و اینورتر هم داخل قسمت بار بگذارید‌. اگر تونستید، به موتور بنزینی خود ماشین یک ژنراتور متصل کنید، طوری‌که توانایی حرکت ماشین با موتور بنزینی رو از بین نبره، وگرنه توی فازهای اولیه یک موتور بنزینی و یک ژنراتور هم توی قسمت بار بگذارید. برای خنک‌کاری موتور برقی و گیربکسش، پک باتری و سایر برقی‌جات و موتور بنزینی چاره‌ای بیندیشید!

ششم! خب که چی؟
کار اصلی شما اینه که اول اجزای سیستم کنار هم کار کنن و دوم برنامه کنترلی بهینه برای موتور بنزینی، پک باتری، موتور برقی و سیستم خنک‌کاری توسعه بدید. هدف اینه که یک ماژول قوای محرکه داشته باشید که بتونید برای هر خودرویی تطبیقش بدید. آریسان نقش بستر آزمون رو بازی می‌کنه و شما باید باهاش داده جمع کنید و شوآف کنید تا سرمایه‌گذاران و مشتریان رو قانع کنید. اگر مشکلات سیستم رو برطرف کنید، امکان داره خودروسازهای ایرانی باهاتون همکاری کنن. (خودشون معمولا تمایلی ندارن و اون چیزی که باعث میشه همکاری شکل بگیره یا تلاش اون‌ها برای حفظ وجهه جلوی مردم و مسئولانه که "دیدید ما از جوان خلاق ایرانی حمایت می‌کنیم" یا فشار از ارگان‌های حاکمیتیه.)

هفتم! اگر خواستید شروع کنید به چی نیاز دارید؟
یه وانت آریسان ۲، یه اکسل عقب وانت آریسان قدیمی، یه موتور برقی (پیشنهادم ۲۰۰ کیلوواته)، یه پک باتری (می‌تونید با ۱۵ تا ۲۰ کیلووات ساعت کار کنید و به پیمایش برقی حدود ۱۰۰ کیلومتر برسید ولی اگر پک رو ماژولار طراحی کنید که بتونید در آینده ظرفیت رو افزایش بدید یا از همون اول با چیزی در حدود ۶۰ کیلووات ساعت کار کنید، از پروتوتایپ‌تون می‌تونید برای توسعه قوای محرکه تمام برقی هم استفاده کنید)، شارژر و اینورتر، سیستم خنک‌کاری، ژنراتور، سیستم‌های کنترلی،
ادامه در پست بعد...

20 last posts shown.