روزنامه شریف | Sharifdaily


Channel's geo and language: Iran, Persian


آخرین متن و حواشی دانشگاه صنعتی شریف
از بزرگترین رسانه دانشگاهی کشور
تلفن: ۰۲۱۶۶۱۶۶۰۰۶
سایت: daily.sharif.ir
ارتباط با ما: @sharifdaily_admin
فضای مجازی: zil.ink/sharifdaily
آدرس: تهران، دانشگاه صنعتی شریف، خیابان پژوهش،
بین روابط عمومی و دانشکده برق

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Statistics
Posts filter


«یک هفته رایگان»

❇️ همزمان با شروع سال تحصیلی، شهرداری تهران اعلام کرد خدمات مترو و اتوبوس از فردا تا یک هفته برای دانشجویان و دانش‌آموزان رایگان خواهد بود.

🆔 @sharifdaily


«شهر شکوه»

▫️سفر، زندگی آدم‌ها را رنگ می‌زند. هر مقصد، فرصتی برای تجربه‌های تازه و اکثراً تکرارنشدنی‌ست و برای همین، معمولاً تقویم زندگی را با سفرهایمان به‌خاطر می‌سپاریم. امّا بعضی سفرها زندگی را به قله می‌رسانند. کیفیتی غریب دارند و خاطره‌ای سترگ می‌سازند. بعضی سفرها زندگی را به دو نیم تقسیم می‌کنند.

▫️سفر به مدینه از این جنس است. ملاقات با شهری که تاریخ باشکوه تولد اسلام را در دلش جای داده، فقط یک تجربه‌ی تازه نیست. مهابت دارد و بند‌بند وجود زائر را به تکاپو می‌اندازد. ایستادن در برابر آن گنبد سبز چیزی ورای همه‌ی زیارت‌های قبل و بعدش است.
تصور کن: وارد مسجدی می‌شوی که روزگاری قدم‌گاه برترین بندگان خدا بوده. جایی سر به سجده می‌گذاری که سجده‌گاه رسول(ص) و فرزندانش است. در هوایی نفس می‌کشی که عطر نفس‌های او را میزبانی کرده. به قبرستانی مشرف می‌شوی که میزبان پیکر چهار امام است و می‌ایستی در چندمتری‌شان و می‌توانی صدایشان کنی... شگفت‌انگیز است. نیست؟

▫️مدینه شهر شکوهمندی است و هیچ کلمه‌ای بهتر از این کلمه نمی‌تواند حال و هوای شهر را وصف کند. تماشای مدینه، تماشای یک تاریخ پر از افتخار است. تاریخی که به دست مولود اول امروز یعنی ۱۷ ربیع خلق شد و با درایت مولود دوم این روز بزرگ، در جهان اعتباری دیگر یافت. ملاقات با مدینه، زندگی آدم‌ها را دو نیم می‌کند و تازه در آن شهر است که می‌فهمی زندگی اینجاست؛ آمیخته به طعمِ شیرینِ به‌قاعده‌ی خرمای عجوه، به رنگ زمردِ گنبدِ رسول و به عطر خوش گل محمدی.

🆔 @sharifdaily


«آجر امروز را فراموش نکنیم»

#سرمقاله
#آرمان_وثیق‌زاده

▫️ در میان واژه‌های پرتکرار امروزه، از زبان رسانه و مسئولین یا بین مردم، کلمهٔ «نخبه» را زیاد شنیده‌ایم. نخبه کیست و نخبگی یعنی چه؟ معنای لغوی آن یعنی انتخاب‌شده. انسان‌ها در شروع هرکاری، اقدام به فکر و بررسی کرده و سپس انتخاب می‌کنند. بنابراین نخبگی یعنی شروع یک مسیر، مسیری که اساساً برای رسیدن به غایتِ آن، انتخاب صورت گرفته‌است. بشرِ امروز نخبگی را منحصر کرده در مفاهیم و لغات فریبنده‌ای مانند تیزهوشی، استعداد برتر بودن، رتبه، مدال، مدرک، نمره و... اما فارغ از این هیاهو، هیچ ملاک معتبری برای سنجش عقل، خرد و نور درایت انسان‌ها ارائه نشده. امروزه حتی ممکن است هوش و عقل با هم یکی انگاشته شوند. آن‌چه مسلّم است، دوسویه بودن مفهوم «نخبه» است.

▫️ اگر در یک جامعه، انتخاب عقلا و بزرگان بر این شد که افرادی را برگزینند و بازار کلمهٔ «نخبگی» را داغ کنند، طبیعتاً قبلش باید به این فکر کرده‌باشند که به چه هدفی این انتخاب را انجام می‌دهند؟ به قول معروف، اول باید چاه را کَند و سپس منار را دزدید! در زمانه‌ای که می‌بینیم بسیاری از نخبگان، میل مهاجرت از کشور را دارند، قریب به اتفاق دست‌اندرکاران می‌گویند ما قصدمان نبود که این‌طور شود. این یعنی عملی که انجام می‌دهیم با نیتی که در سر داریم هم‌خوانی ندارد. از طرف دیگر، نخبه‌ای که خودش را انتخاب‌شده و مسئول در برابر مسیر رشد نمی‌داند، یعنی روزهای عمرش را در مسیری گذرانده یا خواهد گذراند که ممکن است جهان را سخت‌تر و پیچیده‌تر کند، اما هیچ‌گاه آن را زیباتر، ماندنی‌تر و انسانیت را فراگیرتر نمی‌کند.

▫️چه خود را سیاست‌گذار نخبگان دانسته، چه مطالبه‌گر مسئولان، همه باید بدانیم وقت کم است. جهان ما به سرعت در حال تغییر است. رشد یا افولش را نخبگان جهان مشخص کرده و می‌کنند. دنیای امروز ما، نتیجهٔ عملِ انتخاب شدگان و زبدگان روزگاران گذشته است. فرصت برای رشد کردن و رشد دادن، نخبه شدن و نخبه‌گونه زیستن، همیشه بسیار نیست. رسیدنِ به هدف نیاز به برنامه‌ریزی، روشن‌بینی، بینا ضمیری و مسئولیت‌پذیری دارد. اگر قائل به ساخته‌شدن یک بنای عظیم از آجر روی آجر گذاشتن هستیم، پس آجری که امروز روی آجرهای قبلی نگذاریم، دیگر هیچ فرصتی برایش نخواهد بود، چون‌که فرصت فردا، هیچ‌گاه فرصت امروز نیست.

🆔 @sharifdaily


«در جستجوی مهارت»

نگاهی به بازار کار صنعت برق | قسمت دوم


❇️ در تازه‌ترین #گزارش_مشاغل «ای-استخدام»، که به نوعی دومین گزارش صنعت برق تلقی می‌شود و دوهفته پیش نگاهی به روایت اولشان انداختیم، چالش ناترازی منابع انسانی در صنعت #برق از زوایای مختلف بررسی شده است.

🔸 معمولا صحبت‌ها درباره موضوع ناترازی به حوزه‌هایی نظیر مالی و بانکی، اقتصاد کلان و محیط زیست محدود می‌شود؛ اما روی دیگر سکه ناترازی «ابر بحران نیروی انسانی کارامد» است. همین بهانه‌ای شده تا ای‌استخدام در این گزارش بیشتر از قبل کمبود نیروی متخصص را زیر ذره‌بین قرار دهد و به گزاره‌های قابل توجهی هم رسیده است:

◀️به ازای هر ۱۰۰ نفر فقط ۱۳ فرصت شغلی برای کارجویان وجود دارد.
◀️۹۵ درصد کارجویان مشاغل صنعت برق فاقد مهارت‌های تخصصی هستند.
◀️ کمتر از ۱۰ درصد دوره‌های گذرانده شده کارجویان با نیازهای بازار کار منطبق است.
◀️ بیش از ۶۰ درصد آگهی های استخدامی شرکت‌ها صرفا برای استخدام آقایان است!

🔸 بررسی وضعیت تعداد آگهی‌های کرایس‌های مختلف و مهارت‌هایی که بین دانشجویان مزیت رقابتی ایجاد می‌کند و زوایای باریک در مهارت و تسلط دانشجویان بر نرم‌افزارهای مختلف هم در این گزارش دقیق‌تر بررسی شده است.

🔸 شاید هرکس از زاویه‌ای بتواند این گزارش را زیر ذره‌بین بیندازد اما یکی از مهمترین نتایجی که می‌شود از گزارش اخیر این مجموعه گرفت، این است که حتی اگر بتوانیم همه نیازهای مالی صنعت برق را از طریق سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی رفع کنیم، کمبود نیروی کار متخصص چالشی است که به این راحتی‌ها حل شدنی نیست و باید برای آن فکری اساسی کرد.

🔸 ما هم در هفته‌های آینده به مرور، سراغ سایر رشته‌ها رفته و نگاهی به صنعت و بازارهای آن‌ها با مرور آمار و ارقام‌شان خواهیم انداخت.

🔗 لینک دانلود گزارش

🆔 @sharifdaily


«همراه کارآموزی»

🪧 شروع ثبت‌نام یازدهمین دوره کارآموزی همراه اول

◀️یک دوره ۴ ماهه رایگان، با هدف افزایش تجربه و مهارت دانشجویان و فارغ‌التحصیلان جویای کار

◀️بیش از ۱۰۰ فرصت کارآموزی در گروه‌های شغلی متنوع با امکان ثبت درخواست در حداکثر ۳ موقعیت

🎁 مزایای دوره:
▫️فرصت استخدام در خانواده همراه اول
▫️پرداخت حقوق و بیمه در طول دوره کارآموزی
▫️کسب تجربه در معتبرترین شرکت‌های حوزه ICT
▫️بیش از ۱۰۰ موقعیت کارآموزی

🗓 مهلت ثبت‌نام تا ۲۹ شهریور ۱۴۰۳

👤 ثبت‌نام و مشاهده موقعیت‌های کارآموزی:
🔗 link.hamrah.academy/48t

👥 @hamrah_academy
🆔 @sharifdaily


«پرچم بالاست»

❇️ مرحله پایانی چهل و هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی ICPC دیروز در شهر آستانه پایتخت قراقستان به پایان رسید و تیم شریف از بین ۱۴۰ گروه شرکت‌کننده، در رتبه ۲۳ قرار گرفت.

🔸 دانشجویان دانشگاه peking با حل ۹ سوال اول جهان شدند و گروه Ballmer Peak از شریف با حضور #علی_صفری، #علیرضا_کشاورز و #امیرمحمد_شاه‌رضایی با حل هفت سوال مسابقه، بالاتر از تیم دانشگاه‌های استنفورد و کمبریج قرار گرفتند.

🔸 خرداد امسال مسابقات منطقه غرب آسیای ICPC در شریف برگزار شد و چهار تیم اول آن از شریف برگزیده شده بودند.

🔗 نتایج مسابقه جهانی ICPC

🆔 @sharifdaily


«هر روز فراق دوستی باید دید»

#تسلیت

◼️ مسعود معین‌زاده، متولد ۱۳۱۹ در کرمانشاه، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد در رشته طراحی مهندسی دانشکده هنرسرای عالی تهران در سال ۴۴ بود. از بدو تاسیس شریف در سال ۴۵ در مرکز گرافیک مهندسی دانشگاه، به عنوان معلم رسم فنی و مدرس نقشه‌کشی صنعتی مشغول به کار شد.

◾️ کتاب‌ها و جزوات زیادی در رابطه با هندسه تالیف کرد و در سمت‌های مختلفی از دانشگاه، از جمله مدیر و معاون امور مالی مسئولیت پذیرفته بود و بعد از چندین سال فعالیت در دانشگاه بازنشسته شد.

◾️ متاسفانه با خبر شدیم این همکار قدیمی شریف دار فانی را وداع گفته و ضمن عرض تسلیت به خانواده، دوستان و همکاران او، آرزوی صبر و شکیبایی بازماندگان داریم.

▪️ روحش شاد و یادش گرامی

🆔 @sharifdaily


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
«تا باد چنین بادا»

📽 یک روز سال که به دورهمی و تقدیر از کارکنان گذشت و دوربین روزنامه گوشه‌هایی از آن را ثبت کرد.

🔸 سه‌شنبه ۲۷ شهریور - سالن استاد جباری

🆔 @sharifdaily


«زوج جوان اهل هنر»

❇️ با پایان بازسازی مسجد و برپایی چند مراسم در آن، از حدود یک ماه قبل روند رنگ‌آمیزی بخش‌های مختلف شبستان آن شروع شده و یک تیم حرفه‌ای پنج نفره به آن می‌پردازند؛ در میان این تیم #محمدرضا_خلجی و همسرش #اکرم_فروغی زوج جوان اهل هنر هم به هنرنمایی و نقاشی مسجد مشغولند.

🔸 کتیبه‌ها، کاسه‌های لوستر و گنبد کوچک نزدیک محراب با طرح‌های اسلیمی و شمسه‌کاری تزئین شده‌اند و تا چند روز آینده سراغ طراحی محراب خواهند رفت. گنبد بزرگ و ستون‌ها هم در ماه‌های آینده شبیه بقیه قسمت‌ها می‌شوند.

🆔 @sharifdaily


«آموزش هوش مصنوعی، فراتر از کلاس درس»

❇️ شرکت در کلاس‌های درس دانشگاه، اگرچه در سال‌های قبل سخت یا حداقل با پروتکل‌های خاص خود بود اما بعد از همه‌گیری کرونا و فراگیری آموزش مجازی، تا حد زیادی تسهیل شده و امکانات مختلفی را در اختیار استادان و دانشجویانشان قرار داده است؛ امکاناتی که گاهی می‌تواند کلاس را محدود به چند نفر حاضر در اتاق نکرده و از سراسر کشور مخاطب داشته باشد.

🔸 حالا قرار است کلاس درس مقطع کارشناسی و کارشناسی دکتر #علی_شریفی_زارچی در دانشکده کامپیوتر با عنوان «یادگیری ماشین» که با همکاری محتوایی حدود ۷۰ نفر از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان شریف و سایر دانشگاه‌ها تدارک دیده شده به‌صورت زنده در بستر Vclass پخش و امکان شرکت در آن برای همه دانش‌جویان و دانش‌آموزان فراهم خواهد بود.

🔸 این کلاس‌ها که زمان آن یکشنبه‌ها و سه‌شنبه‌ها از ساعت ۹ تا ۱۰:۳۰ است، از اول مهر آغاز می‌شود و تا ۱۴ دی ادامه خواهد داشت و ظاهراً تاکنون بیش از هشت هزار ثبت‌نامی از تمامی استان‌ها داشته که ۴۸.۶ درصد پایتخت‌نشین و ۵۱.۴ درصد هم از سایر استان‌ها هستند و مباحث زیر در آن تدریس خواهد شد:

▫️Supervised Learning
▫️Unsupervised Learning
▫️Deep Neural Networks
▫️Computer Vision
▫️Natural Language Processing
▫️Contrastive Learning

🔸  اگر قصد شرکت رایگان در این کلاس را داشتید، می‌توانید از طریق این لینک ثبت‌نام کنید و کانال اطلاع‌رسانی این دوره را هم از این آدرس دنبال کنید.

🆔 @sharifdaily


«المپیکـفناوری»

🪧 شروع ثبت‌نام مسابقات المپیک فناوری

⚽️ مسابقات برنامه‌نویسی:
- Algorithm
- PHP/Laravel
- Python/Django
- Front-end

👤 اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام تیمی در مسیر برنامه‌نویسی

⚽️ مسابقات هوش مصنوعی:
- پردازش داده
- پردازش تصویر
- پردازش متن

👤 اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام تیمی در مسیر هوش‌مصنوعی

🎁 مجموعاً ۵۴۰ میلیون جایزه به افراد برتر 

◀️رقابت انتخابی: مسابقه آنلاین با هدف شناسایی تیم‌های برگزیده برای رقابت نهایی
◀️رقابت نهایی: به صورت حضوری در پارک فناوری پردیس

👥 @Quera_ir | @Olympics_tech
🆔 @sharifdaily


Shaif Daily 921 (28 Shahrivar 1403‌).pdf
7.3Mb
«از یاد رفته‌ها»

📰 شماره ۹۲۱ روزنامه شریف منتشر شد.
تاد، طرحی که سال‌هاست جای‌خالی‌اش احساس می‌شود.


▫️آجر امروز را فراموش نکنیم
▫️جنبشی کن در ره پویا شدن
▫️همایش شریف
▫️خلاقیت مصنوعی
▫️بازار دیده
▫️ضد تبلیغ‌ها را دریابیم

🖋 سومین شماره تابستانی روزنامه با فونت شریف، تقدیم به شما...

📌 به رسم شنبه‌ها، هفتم مهر ماه منتظر شماره ۹۲۲ روزنامه یعنی اولین شماره ما در سال تحصیلی جدید باشید.

🆔 @sharifdaily


«شماره ۹۲۱ روزنامه شریف منتشر شد»

📰 از یاد رفته‌ها
تاد، طرحی که سال‌هاست جای‌خالی‌اش احساس می‌شود.


❇️ آنچه در این شماره می‌خوانید:

📌 آجر امروز را فراموش نکنیم (#سرمقاله | #آرمان_وثیق‌زاده)
📌 همه دلخوشی ما ز جهان است حسین(ع) | آنچه در کاروان اربعین هیئت گذشت (#محمدحسین_بیشه‌کاشانی/ ص۲)
📌 جنبشی کن در ره پویا شدن | گزارش دو سفر سبز تابستانی خیریه فردای سبز (#دیانا_جلفایی| ص۳)
📌 همایش شریف | در هفدهمین همایش معرفی شریف و رشته‌هایش چه گذشت؟ (دکتر #آرش_امینی | ص۳)
📌 از یاد رفته‌ها | گفتگو با دکتر #محمد_فخارزاده، درباره طرح تکریم استعدادهای درخشان شریف (#جواد_بیژنی | ص۴ و ۵)
📌 خلاقیت مصنوعی؟ | یادداشتی به بهانه نشست‌های بین‌المللی «هوش‌مصنوعی و صنایع خلاق» (#محمدامین_شفیع‌خوانی | ص۶)
📌 از صیدماهی تا پادشاهی| گام دهم کارآفرینی: نقشه راه کارآفرینی شریف (#مرکز_کارآفرینی | ص۷)
📌 بازار دیده | مصاحبه با #علی_بابایی، مدیرعامل ترب (#مصاحبه | ص۷)
📌 ارزش شریف، با همه نارسایی‌ها | یادداشت دکتر شهریار کابلی درباره مشکلات دوره دکتری (دکتر #شهریار_کابلی | ص۸)
📌 دست از سر این دانشکده بردارید | یادداشت دکتر محسن کاظمی‌نژاد درباره مشکلات عمرانی دانشکده مواد (دکتر #محسن_کاظمی‌نژاد | ص۸)
📌 ضدتبلیغ‌ها را دریابیم | درباره کارهایی که از هزار تبلیغ، موثرترند (#سیدمحمدامین_سپیده‌دم | ص۸)
 
🆔 @sharifdaily


«از یاد رفته‌ها»

📰 شماره ۹۲۱ روزنامه شریف منتشر شد.
تاد، طرحی که سال‌هاست جای‌خالی‌اش احساس می‌شود.

▫️آجر امروز را فراموش نکنیم
▫️جنبشی کن در ره پویا شدن
▫️همایش شریف
▫️خلاقیت مصنوعی
▫️بازار دیده
▫️ضد تبلیغ‌ها را دریابیم

🆔 @sharifdaily


«کارنامه یکساله»

❇️ آنطور که #معاونت_فرهنگی خبر داده، حدود دو هفته دیگر، گردهمایی سالانه فعالین فرهنگی دانشگاه برگزار خواهد شد؛ رویدادی که نهم مهر از ساعت ۱۵:۳۰ در سالن جابر دانشکده شیمی برگزار می‌شود و در آن علاوه بر ارائه روند یکسال گذشته در فضای فرهنگی - اجتماعی، از برترین‌های هر حوزه هم تقدیر می‌شود.

🔸 با همین هدف هم معاونت، فرم همکاری در این رویداد و از طرفی پیشنهاد افراد برتر فعال فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه را اعلام کرده تا اگر تمایل به فعالیت داشتید یا شخص خاصی مد نظرتان بود تا از وی تقدیر شود، در این لینک وارد کنید.

🔸 اگر از فعالین فرهنگی دانشگاه هستید هم احتمالاً سامانه فرنما را می‌شناسید؛ خبر کوتاه اینکه مهلت ثبت رویدادهای سال ۱۴۰۲ و نیمه اول ۱۴۰۳، تا پایان شهریور خواهد بود و از پاییز هم باید به صورت فصلی تکمیل شود. سامانه‌ای که حمایت‌های ویژه‌تر از گروه‌ها آنطور که این معاونت گفته، وابسته به تکمیل آن‌ها خواهد بود.

🆔 @sharifdaily


«آموزگاران AI»

❇️ غروب دیروز، مراسم تجلیل از برگزیدگان فراخوان تدوین سرفصل‌های آموزشی هوش مصنوعی در رشته‌های دانشگاهی، در سالن اجتماعات صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد؛ مراسمی که دکتر #حسین_افشین معاون علمی رئیس‌جمهور، دکتر #محمدصادق_خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر #بهروز_مینایی دبیر ستاد هوش مصنوعی و دکتر #شقایق_حق‌جوی رئیس توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و جمعی از استادان دانشگاه‌های کشور از حاضرین آن بودند.

🔸 در این مراسم که ۱۷۹ اثر وارد مرحله فراخوانش شده بودند، از ۵۰ طرح برگزیده در حوزه‌های فنی مهندسی، علوم پزشکی، علوم پایه - کشاورزی و علوم‌انسانی تجلیل شد و هشت طرح درس برگزیده‌ی آن از میان اساتید شریف در چهار گروه فنی و مهندسی، علوم پزشکی، علوم پایه - کشاورزی و علوم‌انسانی و به‌صورت زیر بود:

▫️ در گروه فنی و مهندسی، از دکتر #سیدمحمدعلی_امامی با طرح «سیستم‌های کنترل هوشمند برای مهندسی هوافضا»، دکتر #زهرا_امینی با طرح «حمل و نقل هوشمند»، دکتر #سعید_خدایگان با طرح «یادگیری ماشین کاربردی در مکانیک» و دکتر #علیرضا_طاهری با طرح «رباتیک اجتماعی شناختی»، تقدیر شد.

▫️در گروه علوم پایه – کشاورزی، طرح دکتر #هادی_پرستار‌شهری یعنی «کاربرد هوش مصنوعی در شیمی» و دکتر #صادق_رئیسی با عنوان «یادگیری ماشین در فیزیک» مورد تقدیر قرار گرفت.

▫️ در گروه علوم پزشکی هم دکتر #عمادالدین_فاطمی‌زاده با طرح «پردازش و تحلیل هوشمند تصاویر پزشکی» و در گروه علوم انسانی دکتر #سیدایمان_میرعمادی با طرح «هوش مصنوعی؛ نوآوری و جامعه»، مورد تقدیر قرار گرفتند.

🆔 @sharifdaily


🏘از دانش تا تجربه‌

📦با همکاری دیجی‌کالا و انجمن علمی کامپیوتر امیرکبیر برگزار می‌شود:

علوم داده و هوش مصنوعی از پنجره‌ی مارکتینگ و برندینگ!

🌟راویان تجربه:

😊حمیدرضا چیت‌چیتان
مدیرکل برند و ارتباطات دیجی‌کالا‌
😊رامین خاورزاده
مدیرکل استراتژی و بینش بازاریابی دیجی‌کالا

◀️اگه به علوم داده و کاربردهای هوش مصنوعی علاقه داری، این رویداد برای خودت طراحی شده تا این‌بار از حوزه‌ی مارکتینگ و برندینگ بهش نگاه کنی!

◀️اما اگر به مارکتینگ و برندینگ علاقه داری، باز هم این رویداد می‌تونه برات مفید باشه تا ببینی چطوری می‌شه از علوم داده و هوش مصنوعی کمک بگیری تا از زاویه‌ی دیگه‌ای به این دو حوزه نگاه کنی!

📱آدرس ثبت‌نام

🌟پشتیبانی:
👤 @raeinsoltani
👤 @pardis_rzghmnsh

🆔 @sharifdaily


«گر از یادم رود عالم، تو از یادم نخواهی رفت»

#یادداشت
#ایمان_امانی

▫️ دنبال بهانه بودیم تا کمی هم به ادبیات و شعر و ادب بپردازیم که رسیدیم به امروز، سالروز درگذشت شهریار و روز شعر و ادب فارسی. فرصتی مغتنم برای آشنایی بیشتر و چه بسا آشتی اهالی مهندسی با اتمسفر عاشقانه و عرفانی ادبیات ایران. #شهریار را می‌توان یک نمونه کم‌نظیر در عرصه شعرای معاصر دانست. شخصیتی که حضوری تاریخی در تجسم و تخیل پدیدارهای روزمره داشت و هم‌زمان در بسیاری از عرصه‌‌های شعر و شاعری حرفی برای گفتن؛ ایستاده بر قله خیال و شور ادبیات معاصر فارسی.

▫️ هر پدیده اجتماعی با یک جرقه و تک اتفاق، تغییرات گسترده‌ای در خود نمی‌بیند، بلکه نیازمند یک بزنگاه و مسیری برای تغییر نظم است. شهریار را در این فضا، حلقه واسط میان شعر کلاسیک و شعر نو می‌دانند. ترکیبی جذاب و در عین حال برنده! شعر شهریار از منظر زیبا سرودن به کلاسیک‌سرایان، و از دریچه مختصرگویی و در عین‌حال دل‌پذیری، به سمت شعر نو نزدیکی بیشتری دارد؛ ویژگی‌ای که وی را زبان مشترک مخاطبان عام و خاص ادبیات می‌کند.

▫️ از حرفه‌اش کمی فاصله بگیریم و گریزی بزنیم به شاه‌بیت دردناک زندگی‌اش، عشق نافرجام! شهریار، خود به تنهایی یک قومی بود که سال‌ها دوید و در نهایت به مقصد و مقصود خویش نرسید؛ درست به‌همان معنا که فروغی بسطامی روایت می‌‌کند. پرسه‌زدن‌های محمد بهجت تبریزی در کوچه‌های منتهی به رسیدن معشوق، سرانجامی جز رسیدن به بن‌بست‌های پیاپی برایش نداشت. اوج داستان برایش آنجا رقم خورد که در سیزده‌به‌در سالی، همراه با جمعی به محلی می‌رود و ناگهان سیلی تلخ و سخت واقعیت بر روح تنهای وی‌ می‌خورد؛ دیدن معشوق قدیمی همراه با همسر و فرزندش آنجا بود که تابلوی نقاشی سوزناک وی خلق می‌شود، جایی که می‌گوید:

«پدرت گوهر خود را به زر و سیم فروخت
پدر عشق بسوزد که در آمد پدرم
»

▫️ از همه بیشتر، پیشنهاد ما به خواننده‌ای که تا اینجای متن همراهی کرد این است که آهنگ «من خود آن سیزدهم» محسن چاوشی را گوش دهد؛ یک حسن‌ختام باز و البته غم‌انگیز...

🆔 @sharifdaily


🪧 مجموعه‌ی مشاوره مدیریت ایلیا ارائه می‌دهد:
سلسله وبینارهای بین‌المللی «روایت هزار توی مدیریت؛ قطب‌نمای رهبران کسب‌وکار»

◀️بسته اول:
فتح قله‌های مدیریتی در دنیای بدون مرز

▫️سه وبینار با هدف شنیدن تجربه روایتگران
▫️یک دورهمی اختتامیه با فرصت شبکه‌سازی

🎤 سخنرانان:

👤 مهشاد حائری؛ پرچمدار برنامه نوسازی Google’s CAMP از آمریکا
👤 پوریا درنی همدانی؛ متخصص استراتژی سازمانی و رهبری از هلند
👤 امیر ریاضیات؛ مدیر استراتژی و توسعه کسب‌وکار Oracle از امارات

🗓 زمان برگزاری وبینارها:
۴، ۱۱ و ۱۸ مهر ماه ۱۴۰۳ | ساعت ۱۹:۱۵ تا ۲۰:۳۰
🗓 زمان دورهمی اختتامیه:
۲۵ مهرماه ۱۴۰۳ | ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۰:۴۵

🔗 کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام

🆔 @sharifdaily



20 last posts shown.