کاریز


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


به كانال «كاريز» خوش آمديد.
اينجا فضايی است برای بازنشر ويدئو، عكس و مطالبی در حوزه های فرهنگی، هنری، اجتماعی و تاريخی.
اگر اين فضا را می‌پسنديد، آن را به دوستان خود معرفی كنيد.

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: مجيد تفرشى
🔰رومانی و چائوشسکو
روایت ایرانی از سقوط کمونیسم در بخارست

🔸سخنرانان:
آقای محمد جمشیدی گوهری
دیپلمات پیشین و سفیر ایران در رومانی در زمان چائوشسکو

خانم مرضیه آذرافزا
فعال سیاسی و اجتماعی


زمان: جمعه ۱۴ دی ۱۴۰۳ (۳ ژانویه ۲۰۲۵)
ساعت ۲۱ به وقت تهران ( ۱۷:۳۰ به وقت لندن)
خانه «گفتارها»، کلابهاوس

🔗لینک ورود: https://www.clubhouse.com/invite/b36SW1RBErk7485wllNwLXdlG7qQfV0bzve:N-yaiIzdRs9ATc6vcWfmzUiFM0zFI1WCalEYTvKj_7k


Forward from: mojtaba najafi(مجتبی نجفی)
در اهمیت شهروند مدرن بودن

مجتبی نجفی

از تخریب آرامگاه رضاشاه تا ادرار بر قبر ساعدی،هیچ فاصله ای نیست: هر دو بازتولید استبداد است. این را در مقام شهروندی می‌گویم که با هر گونه دیکتاتوری به عنوان سرچشمه فساد مخالفت دارد اما آنانکه در جو انقلابی به قبور رحم نکردند با هیچ مخالفی هم مهربان نبودند.

نسل ما بسیاری از خبط های انقلابیون را نقد کرد:از اعدامهای فاجعه آفرین تا تخریب مزار شاهان، از بالا رفتن از دیوار های سفارت تا دفن آزادی بیان در جنگ قدرت، از دینی کردن جامعه و حکومت با ابزار خشونت تا ترویج فرهنگ چماقداری با نام انصار حزب الله. و این خود نشانه ای از بحران عمیق است که باز هم این بدیهیات را باید گوشزد کرد که فرهنگ دموکراسی با فرهنگ انتقام و کین ورزی در دو سوی بی نهایتی هستند که هیچ راه اتصالی به یکدیگر ندارند. دموکرات بودن با شعبان بی مخ بودن در تضاد است.

به گفته «آرنت» شکست سیاست جایی است که تکثر، پذیرش و مدیریت آن شکست بخورد. همانگونه که یک جامعه به بحث های عمومی، تضاد و چالش برای پیشرفت تفکر نیاز دارد،از اوباش صفتی باید فاصله بگیرد. جامعه ایران هم به چپ و هم به راست نیاز دارد اما پیش از آن به فرهنگ شهروندی و دولت ملی مدرن برآمده از اراده شهروندان مدرن نیاز دارد؛ شهروندانی که ذهنیت انتقادی، قدرت استدلال و خردورزی دارند. از اینرو، مبارزه با استبداد هم در عرصه سیاسی جریان دارد و هم در عرصه فرهنگ. هم باید با استبداد نشسته در کاخ مبارزه کرد هم بیرون کاخ. هم با استبداد فعلی هم با استبداد آینده. زبان خشونت در بیرون از قدرت به تفنگ اعدام درون قدرت تبدیل خواهد شد و بازتولید زبان خشونت به معنای تداوم واگذاری سرنوشت جنبش و انقلاب به استبداد از گونه دیگری است. یک روز تاج و روز دیگر عمامه، اگر ریشه استبداد در این مملکت خشکانده نشود بازگشت‌ها اجتناب ناپذیر است.

تاریخ معاصر ما نشان داده، هیچ راه میانبری نیست،تنها مسیر توسعه متوازن دموکراتیک و‌ نشاندن شهروند آزاد بر جایگاه شایسته خود است، از اینرو فرقی نمی‌کند قبر که باشد، شاه یا نویسنده، مخالف یا موافق، راست یا چپ،...باید حرمت قبور را حفظ کرد چرا که بی حرمتی به قبر مخالف، آسیبی به او نمی‌زند اما ما را از مقام انسان بودن، فرسنگ‌ها دور می‌کند.

جمعیت اهل تفکر و استدلال، اهل حل روشمند مسایل جامعه، اهل خواندن و تفسیر کردن، اهل نقد کردن و مدارا کردن، اهل مقاومت و ساختن بر سه کلمه توسعه، دموکراسی و ایران متحد باشد و در برابر گسترش فرهنگ کین ورزی بایستد. ایستادن بر قدرت کلمات و صحنه را ترک نکردن، مطمئن ترین راه حل در برابر اوباشگری است.

عکس:رضا دقتی
https://t.me/modjtabanajafifrance/2433


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
تیزر مستند
«نصرت کریمی، هنرمند بودن در ایران»

اکران آنلاین و رایگان شش فیلم مستند بلند درباره زندگی و آثار نصرت کریمی، نویسنده و کارگردان سینما، تأتر، انیمیشن، گریمور‌، استاد دانشگاه، مجسمه‌ساز و باغبان ایرانی
انتشار اول دیماه ۱۴۰۳ در:
کانال یوتیوب نصرت کریمی




Forward from: پايش محيط زيست
▫️یادداشت پانزدهم

🔻آلودگی هوا درد بی‌‌درمان نیست؛ اما...

▫️در یادداشتی که ماه گذشته با موضوع «چند واقعیت درباره آلودگی هوا» در همین کانال منتشر شد؛ اشاره کردم که حل مسئله آلودگی هوا درکوتاه‌مدت ممکن نیست. آلودگی هوا یک شبه حاصل نشده و معلول نگرش غلط ما به مقوله «توسعه» در دهه‌های گذشته بوده است. نگرشی که هنوز هم غالب است.

▫️باید این واقعیت را بدانیم که بدون اجماع بر سر راه‌های درست اما دشوار، کاهش آلودگی هوا ممکن نیست. پرهیز دستگاه‌ها از بخشی‌نگری و توافق بر سر اجرای برنامه‌های اصولی یکی از مهمترین موضوعات محیط زیستی کشور است.

▫️ کاهش آلودگی هوا راهکارهایی معین دارد که ‌باید در ظرف زمانی منطقی عملی شوند. از اسقاط و خارج‌ کردن خودروها و موتورسیکلت‌های فرسوده از چرخه حمل و نقل گرفته تا توسعه حمل‌ونقل عمومی، بهبود کیفیت سوخت، ارتقای استاندارد خودروهای تولیدی، کنترل آلودگی صنایع و سایر منابع ثابت در طول سال باید عملی شوند تا آلودگی در عمل کاهش یابد. در جدول پیوست که همکارانم آن را تهیه کرده‌اند به روشنی این راهکارها مشخص شده است.

▫️تقلیل این مسئله و توجه موقت و مقطعی به آن، صرفاً در شرایط هشدار و اضطرار با راهکارهای ضربتی مانند توقف فعالیت‌ها، محدودیت تردد خودروها و حتی تعطیلی شهر، نمی‌تواند محملی اثرگذار برای مدیریت آلودگی هوا فراهم کند.

▫️در روزهای گذشته برخی افراد درباره اثر مازوت‌سوزی بر رفع ناترازی انرژی یا انکار اثر آن بر افزایش آلودگی اظهارنظرهایی مبالغه‌آمیز و غیرتخصصی کرده‌اند.

▫️رفع این ابهام ضروری است که با مازوت‌سوزی، ناترازی انرژی در کشور رفع نمی‌شود. ضمن این‌که در بسیاری از شهرها مازوت‌سوزی یگانه عامل آلودگی هوا نیست.

▫️در شهر تهران سهم منابع متحرک در انتشار ذرات معلق ۵۸ درصد است و اتفاقا فعالیت نیروگاه با مصرف مازوت در آن وجود ندارد. از این رو برای هر شهر باید متناسب با سهم منابع انتشار آلودگی برنامه‌ریزی کرد و نسخه مدیریتی میان‌مدت و بلندمدت تجویز کرد.

▫️تجربه بسیاری از شهرهای جهان نشان می‌دهد که آلودگی هوا درد بی‌درمان نیست. برخی از این شهرها با مشکلاتی مشابه تهران توانسته‌اند با سیاست‌گذاری و اولویت‌بخشی به برنامه‌های کاهش انتشار آلاینده‌ها، سرمایه‌گذاری برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه حمل و نقل عمومی از این مشکل گذر کنند.

▫️ بنابراین می‌توان با درک درست مسئله و ایجاد وفاق و همگرایی بین دستگاه‌های متولی و همراهی و مشارکت مردم بر مسئله آلودگی هوا فائق آمد. البته که در این میان چالش کمبود منابع مالی برای اجرای برنامه‌های اصلی را هم نمی‌توان نادیده گرفت. اگر کاهش آلودگی هوا به اولویت همه سیاستگذاران کشور تبدیل شود می‌توان با استفاده از روش‌های نوین تامین مالی، برای اجرای طرح‌ها هم راهی پیدا کرد.

▫️سازمان حفاظت محیط زیست با فعال کردن کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا در دولت چهاردهم که تاکنون چهار جلسه با حضور معاون اجرایی رییس جمهور برگزار شده است، موضوع سه شهر اراک، اصفهان و اهواز را با حضور مسئولان استانی بررسی کرده است. بررسی وضعیت سایر کلانشهرهایی که از آلودگی شدید هوا رنج می‌برند هم در دستور کار کارگروه ملی قرار دارد.

▫️البته صرفا به برگزاری جلسه‌های کارگروه بسنده نمی‌کنیم. پیگیری مصوبه‌ها و انتشار گزارش‌های نظارتی و سیاستی سازمان در زمینه عملکرد دستگاه‌های مسئول برای اجرای قانون هوای پاک از اقدامات آتی ما خواهد بود.

@payeshemohitzist


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
معنای زندگی در ایران
از زبان شمس لنگرودی

بخشی از قسمت سوم برنامه «اکنون»


Forward from: نوشته‌های تحلیلی علی نصری
‏طبق ماده ۳۸ قانون ‎#عفاف_و_حجاب حافظ شیرازی به دلیل سرودن بیت «تو کافر‌دل نمی‌بندی نقاب زلف و می‌ترسم که محرابم بگرداند خم آن دلستان ابرو» به دو سال ممنوع الخروجی از ایران محکوم میشد.

@AliNasriTelegram


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
تیزر مستند «استوار ساقی»
نویسنده و کارگردان: میلاد محمدی

نمایش در هجدهمین جشنواره‌ مستند سینماحقیقت
چهارشنبه ساعت ۱۹:۳۰/ سالن ۳
شنبه ساعت ۱۵/ سالن ۶


Forward from: دغدغه ایران
حافظ، اسد و عاقبت سوریه

محمد فاضلی

دیکتاتورهایی مثل خاندان اسد، شکوهی در مملکت‌شان داشتند. عمری را در سایه این شکوه و لذت قدرت زندگی کردند، اما تصور می‌کنم پدر و پسر هیچ شبی را آرام سر بر بالش نمی‌گذاشتند. قدرت، ثروت و

مواهبی که نزد دیکتاتور جمع می‌شود، چنان طعمه چشم‌گیری است که بسیاری سودای ربودن آن به هر وسیله از جمله با خشونت دارند. این خودش مایه تشویش و عذاب است. 

دیکتاتوری با اتکا بر خشونت و سرکوب، نارضایتی هم تولید می‌کند. این ناراضیان هم علاوه بر آن‌ها که به ثروت، قدرت و اختیارات دیکتاتور چشم دوخته‌اند، عامل تشویش خاطر دیکتاتور هستند و نمی‌گذارند یک شب آرام سر بر بالش بگذارد. 

فکر نکنید این ویژگی برای دیکتاتورهای خاورمیانه عربی صادق است، برای همه دیکتاتورهای جهان از آمریکای لاتین تا آفریقا هم وضعیت همین است. خب، در این شیر تو شیر خاورمیانه و تشویش تاریخی اذهان دیکتاتورها به دلایلی که نوشتم، خواجه #حافظ_شیرازی چه کاره است و چه می‌گوید؟ 

حضرت حافظ فرموده‌اند «شکوه تاج سلطانی که بیم جان در او درج است⭕کلاهی دلکش است اما به ترک سر نمی‌ارزد.» کاری به این ندارم که حافظ از این شعر چه معنایی در نظر داشته است. بزرگوار کلاً اهل چندپهلو سخن گفتن بود، اما این سخنش عمیقاً با دموکراسی و دیکتاتوری ارتباط دارد. 

خواجه حافظ در این بیت، تمام‌قد در قامت یک نظریه‌پرداز سیاسی ظاهر می‌شود و می‌فرماید. شکوه تاج سلطانی دیکتاتورها، خیلی دلکش است، اما خب «بیم جان» هم در آن هست. این همان تشویشی است که دیکتاتورها همواره با خود دارند. دیکتاتورها همواره نگران «ترک سر» هستند و همین هم باعث می‌شود علی‌رغم شکوه ظاهری زندگی‌شان، دل‌آرام نباشند. 

شعر حافظ چه ربطی به دموکراسی دارد؟ خب زمان خواجه حافظ سخنی از دموکراسی در میان نبود، اما حافظ زرنگ، از همان چند قرن قبل نکاتی هم درباره مزایای دموکراسی در همین یک بیت شعر ذکر کرده است. دموکراسی در اصل یک بده-بستان است. دموکراسی به جنابان اصحاب قدرت می‌گوید: اختیارات نامحدود، تمرکز قدرت و انبوه ثروت و شکوه را «بده» و ما به ازای آن آرامش و نداشتن بیم جان را «بستان». 

حاکمان دموکراتیک، لذت قدرت نامحدود را ندارند، زمان حکومت‌شان هم محدود است؛ اما در عوض می‌دانند در بازی دموکراسی، کنار رفتن از قدرت به بهای باختن جان، مال و همه حقوق دیگرِ (البته محدود و نه نامحدود) تمام نمی‌شود.

دموکراسی، لذت نامحدود بودن قدرت حاکمان را می‌ستاند و لذت آرامش امر محدود را جایگزین می‌کند. 

خواجه حافظ دوباره می‌تواند در قامت نظریه‌پرداز سیاسی مدعی شود که در دموکراسی، شکوه دلکش تاج سلطانی درج نیست و حاکمان چند سالی یکبار با برگه رأی جابه‌جا می‌شوند؛ اما بیم جان هم در آن درج نیست. تازه وقتی کسی از قدرت کنار می‌رود، کلاً از سیاست بیرون نمی‌رود و مثلاً مجبور به ترک کشورش نمی‌شود، فقط می‌رود گوشه‌ای می‌نشیند نان و ماستش را می‌خورد و در عالم سیاست‌ورزی از دور و نزدیک دستی بر آتش دارد. 

🔴نتیجه‌گیری
اول. در این مختصر تلاش کردم وجه مهمی از نظریه‌پردازی سیاسی «خواجه شمس‌الدین محمد بن بهاءالدین محمد حافظ شیرازی» (۷۹۲-۷۲۷ ه.ق) را آشکار کنم. این مرد بزرگ ظاهراً فقط شاعر نبوده است و ما ایرانیان به این وجه از اندیشه بزرگوار به اندازه کافی توجه نکرده‌ایم. 

دوم. نمی‌دانم نظر خواجه حافظ درباره عاقبت سوریه چیست، اما اطمینان دارم که هر «نظم دسترسی محدود» اقتدارگرا، وقتی با فرایندهای خشونت‌آمیز ساقط می‌شود، با یک «نظم دسترسی محدود» اقتدارگرای دیگر جایگزین خواهد شد.

اقتدارگرایی‌های فروپاشیده بر اثر بهار عربی با نمونه‌های مشابه خود جایگزین شدند؛ و به همان ترتیب، توسعه و دموکراسی تا دهه‌ها از #سوریه دور است. 

@fazeli_mohammad


Forward from: سهند ایرانمهر
🔸آقای دکتر صدیقی چه شد که با شاه ملاقات کردید و پذیرفتید به عنوان نخست‌وزیر احتمالی از شما یاد شود و بعد ناگهان در لحظه‌ای که همه منتظر بودند نام شما از زبان مجلسیان به عنوان نامزد مورد تمایل نمایندگان مطرح شود، نام دکتر بختیار به گوش رسید و این سو و آن سو شایع شد که شما در آخرین لحظات از نخست‌وزیری منصرف شده‌اید؟

دکتر صدیقی: در یکی از بحرانی‌ترین روزهای حوادث ایران و در لحظاتی که انقلاب پرشکوه ملت ما با بازتاب خشونت‌آمیز حکومت روبه‌رو بود، دکتر امینی و عبدالله انتظام با من تماس گرفتند و گفتند که شاه مایل است با شما گفت‌وگو کند. من گفتم اگر شما هم در این ملاقات باشید، مانعی ندارد. آنگاه زمانی تعیین شد و ما پیش شاه رفتیم. در آغاز سخن من اشاره کردم امیدوارم اعلیحضرت از حرف‌های من ناراحت نشوند، چون وقتی مردم حرف‌هایشان را در کوچه و خیابان با صراحت عنوان می‌کنند، مانعی نمی‌بینم که گوشه‌ای از حقایق را بازگویم. بعد مساله‌ای از رفتار ایشان با حکومت ملی دکتر مصدق و یاران او در جبهه ملی برشمردم و دلایل رسیدن به بحران فعلی را بازگفتم. شاه گوش داد و در پایان گفت حاضر است به جبران گذشته‌ها قانون اساسی را مو به مو اجرا کند و از من خواست مطالعاتم را برای تشکیل دولت شروع کنم.

من چند روزی با دوستانم مشورت‌هایی داشتم و در دومین ملاقات که باز با حضور دکتر امینی و انتظام صورت گرفت به شاه گفتم من شرایطی برای نخست‌وزیری دارم که لازم است به طور کامل اجرا شود. نخست اینکه رای تمایل مجلس پرسیده شود تا بار دیگر این سنت پسندیده مشروطیت ایران احیا شود، دوم آنکه من فقط قانون اساسی و متمم آن را اجرا خواهم کرد و به مواد الحاقی نظیر اختیارات شاه برای انحلال مجلسین گردن نمی‌نهم.

شرط بعدی آنکه لازم است شورای نیابت سلطنت تشکیل شود و شاه مدتی به رامسر یا کیش بروند. در آنجا هیاتی از سوی دولت همیشه با شاه خواهند بود. در اینجا شاه گفت آیا می‌خواهید مرا کنترل کنید؟ گفتم قصد من جلوگیری از بعضی سوءتفاهمات است. چرا که من فکر می‌کردم اگر شاه به خارج از ایران برود، نمی‌شود جلوی بعضی تماس‌ها و توطئه‌ها را گرفت، ولی در داخل کشور این کار امکان‌پذیر است. به خصوص اگر هیاتی به طور دائم از سوی دولت به عنوان رابط با شاه در ارتباط و تماس باشد. شرط بعدی لغو حکومت نظامی با صدور فرمان نخست‌وزیری، محاکمه سریع فاسدان و خیانتکاران سیاست‌پیشه ۲۵ سال اخیر و انتقال گروهی از آن‌ها که در بازداشت حکومت نظامی هستند به مراجع قانونی دیگر.

شرط دیگر من عدم دخالت شاه در کلیه امور کشور بود و در کنار این شروط مسائل جزئی بااهمیتی نیز وجود داشت که حالا لزومی به بازگو کردنش نمی بینم. وقتی از این جلسه به منزل آمدم بسیاری از دوستانم به دیدنم آمدند، بعضی تبریک گفتند و گروهی از سر دلسوزی کوشش کردند مانع من شوند. ولی در آن شرایط من واقعاً نگران کشورم بودم. حتی یکی از این دوستان من در جبهه ملی همراه با گروهی به منزل من ‌آمد و نامه‌ای از دوست دیگری به من داد و با اصرار خواست نخست‌وزیری را نپذیرم ولی وقتی من حقایق پشت پرده جبهه‌ملی را برای او باز گفتم، وقتی از رابطه‌ام با دکتر مصدق که تا پایان زندگی آن آزاده مرد، دوام داشت حرف زدم و وقتی تلاشم را برای احیای جبهه ‌ملی حتی در زندان برشمردم، دوست من گریست و شاید در آن لحظه از اینکه «جبهه ‌ملی» به محض شنیدن نام من به عنوان نخست‌وزیر اعلام کرد که من سال‌هاست در جبهه فعالیت ندارم، ناراحت و غمگین شد. من همواره در جست‌وجوی حقیقت بوده‌ام و هیچ‌گاه در برابر زور و دروغ سر خم نکرده‌ام. آن روز حس کردم مملکتم به وجود من نیازمند است و تصمیم داشتم در آخرین روزهای زندگیم، دینم را به این آب و خاک ادا کنم. وگرنه نخست‌وزیری و حتی بالاتر از آن برای من نمی‌تواند وسوسه‌انگیز باشد اما شاید شاه از سخنان و پیشنهادات من هراسناک شد و بلافاصله به فکر ارتباط با آقای دکتر بختیار افتاد و دیدار بعدی من حاصل نشد.

✔️منبع:هفته‌نامه «امید ایران»- ۸ بهمن ۱۳۵۷
امروز زادروز دکتر غلامحسین صدیقی، (از او به عنوان پدر جامعه شناسی ایران نام برده می شود) استاد دانشگاه تهران و وزیر پست، تلگراف و تلفن (در دولت اول) و وزیر کشور و نایب نخست‌وزیر (در دولت دوم) محمد مصدق است.
شرح عکس: دکتر صدیقی(نفر دوم از راست) در کنار حسین فاطمی
@sahandiranmehr


Forward from: سهند ایرانمهر
✔️سوریه، نقطه، سرخط
✍️سهند ایرانمهر

بخش عمده حلب مورد حمله یا تحت تصرف گروه‌های مسلح مخالف دولت اسد، به‌ویژه هیئت تحریر شام (HTS)، به رهبری ابومحمد‌جولانی‌ قرار گرفته است.

ابو محمد جولانی اصالتا اهل جولان سوریه است که بعد از اشغال عراق به صف همراهان ابومصعب زرقاوی پیوست.

بعد از ترور زرقاوی در سال ۲۰۰۶ به لبنان رفت تا با کمک القاعده «جندالشام»را تاسیس کند. با ادامه جنگ عراق جولانی به عراق بازگشت اما توسط نیروهای آمریکایی بازداشت و به پایگاه نظامی بوکا منتقل شد. جولانی در آنجا مدتی هم بند ابوبکر البغدادی بود و همین باعث شد که پس از آزادی از زندان همراه او باشد و بعد از تشکیل دولت اسلامی به فرماندهی موصل انتخاب شود اما کمی بعد از سوی البغدادی ماموریت یافت که تشکیلات جدیدی را در سوریه تحت لوای دولت اسلامی بنا کند.

حمایت های بغدادی باعث شد که جولانی جبهه النصره را تاسیس و به یکی از قدرتمندترین گروه ها تبدیل کند، گروهی که مقصد بیشتر مجاهدین اروپایی بود و به تشکیلاتی چند ملیتی تبدیل شد و با مدیریت اولین انفجار انتحاری پس از ناآرامی های سوریه چهره ی جدیدی به نزاع داخلی این کشور داد.

قدرت گرفتن رو به افزایش جبهه النصره، ابوبکر بغدادی را واداشت تا از ابومحمد جولانی بخواهد که طی بیانیه‌ای بیعت مجدد خود با وی و تشکیل دولت اسلامی عراق و شام را اعلام کند، جولانی اما با مشاهده رخوت دولت اسلامی در عراق و پیشرفت روزافزون نیروهایش از این دستور سرباز زد. بغدادی نیز بلافاصله نیروهای خود را از سوریه فراخواند و طی بیانیه ۸ آوریل ۲۰۱۳ هم انحلال جبهه النصره را اعلام کرد و هم تشکیل دولت اسلامی عراق و شام.

جولانی هم طی بیانیه‌ای جدایی از داعش و الحاق به ایمن الظواهری را اعلام کرد. نقطه افتراق ظواهری و ابومصعب زرقاوی در تشکیل دولت با قلمرو جغرافیایی مشخص بود و این بیانیه جولانی نوعی رجعت به آبشخور اصلی تروریسم تکفیری محسوب می‌شد به همین دلیل ایمن الظواهری در ژوئن ۲۰۱۳ طی بیانیه‌ای ضمن رد بیانیه تشکیل دولت اسلامی عراق و شام ، اعلام کرد که جبهه النصره شاخه‌ای از القاعده است و هیچ ربطی به تشکیلات زیر نظر بغدادی ندارد اما در عین حال از بغدادی خواست که تفکیک قلمرو عملیاتی عراق و سوریه را به رسمیت بشناسد و حتا یک میانجی برای رفع اختلافات اعزام کرد. ابوبکر بغدادی این پیام ظواهری را به هیچ گرفت زیرا از نظر او این تقید به مرزهای بین‌لمللی در سرزمین اسلامی در تعارض با مفهوم امت اسلامی بود.

دابق نشریه داعش در شماره دوم خود، ریشه این جدایی را به استناد عالم مورد وثوق خود یعنی «ابن القیم» ناشی از حسادت الجولانی دانست و حکم ارتداد او و ابوماریه مفتی جبهه النصره را نیز صادر کرد. جبهه النصره با ترکیه و گروه های مورد حمایت ترکیه همچون احرار الشام رابطه نزدیکی دارد، منابع تایید نشده ای از رابطه نزدیک آن با سرویس‌های اطلاعاتی اسراییل سخن گفته‌اند اما رابطه آن با برخی گروه‌های سکولار معارض سوری همچون جبهه ملی و ارتش آزاد سوریه مسلم است.

نتیجه ائتلاف با دو گروه اخیر گاهی مواجهه مستقیم با داعش و ایراد ضربات کاری بود. ابومحمد جولانی کمی بعد با خونسردی تمام کشف هویت کرد و از تاسیس تشکیلات جدیدی به نام «جبهه فتح شام» خبرداد. نکته مهم اما اعلام جدایی جولانی از «القاعده» و انتخاب شکل و شمایلی شبیه به اسامه بن لادن بود که خبر از اوج جاه طلبی وی و وجهی ملیتی(جبهه فتح شام سوری و داعش عراقی) به جغرافیای تروریسم خاورمیانه می‌داد. القاعده این جدایی را نتیجه منطقی تقویت نیروهای جهادی در سوریه می‌دانست و با آن مشکلی نداشت. آمریکا هم همان‌زمان کرد که تغییر نام این گروه تروریستی چیزی را تغییر نمی‌دهد، در آن زمان انتخاب مخفف «جفش»(جبهه فتح شام) از سوی شبکه العربیه کاربران هوادار جبهه فتح الشام را به شدت برانگیخت و العربیه را آلت دست شیعیان دانست(!) با این همه اما قدرت گرفتن جفش و ائتلاف آن با دیگر گروه های معارض سوریه که آمریکا آنها را معتدل می‌دانست، چالش میان روسیه و این کشور را بر سر ناهمگونی تفکیک میان تروریست‌ها و معارضین عمیق‌تر کرد.

بازگشت مجدد جولانی و تصرفات او در زمانه‌ای بسیار متفاوت از دوره قبل صورت گرفته است. اکنون ایمن‌الظواهری، البغدادی و امارات اسلامی وجود ندارند، روسیه درگیر اوکراین است، کشورهای قطر و امارات دیگر داعیه بازیگری گذشته از طریق حمایت این گروه‌ها را ندارند، تصویر مردم سوریه از عملکرد این گروه‌های افراطی سلفی روشن است اما به نظر می‌رسد حالا برای اسراییل و آمریکا امکان سرنگونی بشار اسد و محدود‌تر کردن زمین‌بازی برای ایران معنای عمیق‌تری دارد در نتیجه معیارهای تحلیل موج دوم جنگ داخلی سوریه ماهیتی متفاوت با گذشته دارد.
@sahandiranmehr


Forward from: دغدغه ایران
اجرای قانون #حجاب_و_عفاف را نباید در رده حماقت یا نادانی طبقه‌بندی کرد. کاملا عمدی است.

@fazeli_mohammad


Forward from: نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی)
ترس و شجاعت!

شجاع‌ترین انسان‌ها در این عالم کسانی‌اند که از تهدیدهای پنهان و آشکار علیه جامعه و کشور خود می‌ترسند!
ترس برای حفظِ جان و منفعت شخصی به قیمت قربانی کردن اصول اخلاقی و انسانی، بزدلی و رذیلت است، اما همان ترس برای حفظ جان و منفعت عامه، کرامت و فضیلت است.
وقتی که پای بقای یک سرزمین و مردمش در میان باشد و کسانی بگویند که از هیچ تهدیدی ترس و هراس ندارند، باید از آنها ترسید!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad


Forward from: بهمن دارالشفایی
بخش‌هایی از حرف‌های تاچر و برژینسکی در جمع مجاهدان افغان در اوایل دهه ۱۹۸۰. توضیحات مفصل در پست قبل.
.


Forward from: بهمن دارالشفایی
بعد از حمله شوروی به افغانستان در سال ۱۹۷۹ و اشغال این کشور، امریکا و انگلیس در چارچوب جنگ سرد شروع کردند به حمایت و تجهیز مالی و تسلیحاتی مجاهدان اسلامگرای افغان که عمدتاً در پاکستان جمع شده بودند. طالبان، القاعده و حتی داعش بعدا از دل همین مجاهدین در آمدند.
این حمایت‌ها مخفیانه هم نبود. بی‌بی‌سی/سی‌ان‌ان سریال مستند مفصلی دارند به نام جنگ سرد که یکی از قسمت‌هایش درباره همین «سربازان خدا» است که اینجا می‌توانید ببینیدش:
https://www.youtube.com/watch?v=uShQ9rcJnAo

بخشی از سخنرانی برژینسکی، مشاور امنیت ملی رییس‌جمهور امریکا و احتمالا قدرتمندترین سیاستمدار امریکایی در جریان جنگ سرد، در جمع مجاهدین را که در این مستند آمده در پست بعد گذاشته‌ام. برژینسکی می‌گوید: «ما از اعتقاد عمیق آنها به خدا آگاهیم. تردید نداریم که در مبارزه‌شان پیروز خواهند شد. زمین‌های آنجا [اشاره به آن طرف مرز پاکستان و افغانستان] مال شماست، روزی به آنجا برمی‌گردید، چون در جنگ پیروز خواهید شد و خانه‌ها و مسجدهایتان دوباره متعلق شما خواهند بود. چون آرمانتان حق است و خدا با شماست.»
مارگارت تاچر، نخست‌وزیر وقت بریتانیا، هم دست‌کم یک بار در جمع مجاهدین در مرز افغانستان حاضر شده و برایشان حرف زده (ویدیوی دوم در پست بعد). بخشی از حرف‌هایش: «شما کشورتان را ترک کردید چون نمی‌خواستید تحت یک حکومت کافر کمونیست زندگی کنید... قلب‌های جهان آزاد با شماست.» متن کامل حرف‌های تاچر را اینجا می‌توانید بخوانید:
https://archive.org/details/UKGBMujahideen1981
.


⭕️زندانبانی که انسان بود و غمخوار زندانیان

#عمادالدین_باقی
✍️همانطور که چند قاضی نورچشمی، حیثیت قوه قضاییه و کشور را به خطر می اندازند در حالی که صدها قاضی شریف و منصف در این دستگاه وجود دارد که از دست آنها نالانند ولی دیده نمی شوند، در بین زندانبان ها نیز عده ای همین نقش را دارند و سبب می شوند زندانبان های شریف که کم نیستند، دیده نشوند.
آقای #سید_علی_علایی رئیس #بند_۳۲۵ در سال ۱۳۷۹ بود و آنقدر مُبادی آداب و دلسوز و قانونگرا که همیشه فکر می کردم اگر زمانی جایزه بهترین زندانبان پس از مرحوم #دوست_محمدی را می خواستیم تکرار کنیم او جزو یکی از گزینه ها بود. او می‌گفت من سمت قضایی ندارم و اگر قاضی بودم به بسیاری از افراد محکومیت زندان نمی‌دادم ولی فقط یک مجری هستم و در مقام اجرا، اجازه نقض حقوق زندانی را نمی‌دهم.
شادروان #عزت_الله_سحابی از او تمجيد می کرد. اقایان #عبدالله_نوری، #یوسفی_اشکوری، #شمس_الواعظین، #احمد_زیدآبادی،#لطیف_صفری، #اکبر_گنجی، #مسعود_بهنود و بسیاری دیگر هم از او خاطرات خوبی دارند. آقای علایی بعدا رئیس #بند_۳۵۰ سپس، واحد فرهنگی زندان و بعد هم بازنشسته شد.
تاسف می خوردم‌ که چرا سازمان زندان ها قدر این قبیل افراد را نمی داند؟ چرا چنین کسانی که بودن شان در مسئولیت های کلیدی سازمان، به سود اعتبار کشور و نظام قضایی است امکان ارتقا نمی یابند؟
مطمئنم تمام زندانیان سیاسی و عادی از او خاطره های نیکی دارند و از خبر درگذشتش متاثر می شوند. او جوان بود و خیلی زود بود که رفت. خدایش رحمت کند و به بازماندگانش تسلیت می گویم.

📡 کانال گفتارهای باقی
https://t.me/emadbaghi
وبسایت
 www.emadbaghi.com


Forward from: تالار خبر
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🔻فرزانه صادق به روایت یک زن بلوچ

🔸ناهید عبدوزهی معاون زنان فرماندار خاش با انتشار فیلمی از نشست فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی با زنان نخبه شهرستان خاش نوشت: آمده بود تا صدای ما را بشنود. آمده بود تا توانمندی‌هایمان را فریاد بزند. آمده بود تا بگوید کنارمان می‌ماند.

🔸سخن گفتیم و شنیدیم و گذشته‌ها را مرور کردیم و به فرداها اندیشیدیم. امید که این زن گره‌ از مشکلات و گرفتاری‌ها باز کند؛ مشکلات ما زنان این خطه از ایران بزرگ.


@talarekhabar1
instagram.com/talarekhabar


Forward from: امیراثباتی
🔴
پایان بندیِ مبهمِ سریال!


🔳 همین الان هم در سینمای ایران فیلم‌ها یا سریال‌هایی در حال تولید است که نه عوامل تولید و تهیه‌ می‌دانند پایان‌بندیِ آن چه خواهد بود و نه حتی فیلمنامه‌نویس و کارگردان!
معمولاً ذوق‌زدهٔ یک ایدهٔ جذاب می‌شوند و با شتابْ قصه‌ای سرهم می‌کنند با شروعی خیره‌کننده و شاید چند گرهٔ داستانیِ پُرکشش، ولی به پایان‌بندی‌اش فکر نمی‌کنند. "پایانِ باز" هم البته گاهی مناسب است و قابل دفاع و توجیه، ولی نه همیشه و نمی‌شود در همهٔ فیلم‌ها به‌کار بست. همین است که قصه را کِش می‌دهند و داستانک‌های بی‌ربط و سست اضافه می‌کننند و روند تولیدْ طولانی می‌شود و پرهزینه و خسارتبار و شاید کار به ورشکستگیِ تهیه‌کننده هم بیانجامد.

🔳 حالا حکایتِ ماجرای گروگان‌گیریِ ۱۳آبان۵۸ است. شروع فیلمنامه درجه یک بود؛ مثل فیلم‌های اکشنِ هالیوودی. اما تبدیل شد به یک سریالِ بی‌رمقِ بی‌انتها!

اوایلِ سریالْ ملاطِ حادثه و ماجرا به اندازهٔ کافی وجود داشت یا جور می‌شد: آوارگیِ شاه و رفتنش به آمریکا، حملهٔ دانشجویان به سفارت و گروگان‌گیری، مذاکراتِ دیپلماتیک و عملیاتِ "پنجهٔ عقاب" و طوفانِ شن و... آزادی چند گروگان و شروع جنگ و فرارِ چند نفر از کارکنان سفارت که مخفی شده‌بودند و ...انتخابات آمریکا و آزادی بقیهٔ گروگان‌ها.

تا اینجا شاید در حد یک فیلم سینمایی یا مینی‌سریالِ دیدنی قابل‌قبول بود ولی انگار عوامل اصلیِ تولید از این پایان‌بندی راضی نبودند و فکر می‌کردند سریال جذابی هم می‌شود از آن درآورد!
به‌هرحال مدت‌هاست منحنی‌ کششِ قصه از فراز و نشیبِ مناسب افتاده و تبدیل شده به یک خط داستانیِ بی‌رمق و کسالت‌بار. ولی همچنان پروژه با هزینه‌های بسیار خسارتبارش ادامه دارد، در حالی که ظاهراً اغلب تماشاگران‌اش را از دست داده و جماعت زده‌اند به کانال‌های سرگرم‌کنندهٔ دیگر!!!

چند دهه است که سررشتهٔ فیلمنامه از دستِ جوانانِ پرشور و انقلابی و هیجان‌زدهٔ ۱۳ آبان۵۸ در رفته و خودشان هم از قصه خارج شده‌اند و دیگر معلوم نیست سرنوشتِ قصهٔ این پروژه -سریالِ قطع رابطه- به کجا خواهد انجامید.


Forward from: امیراثباتی


Forward from: یاد/داشت Yād/dāšt
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
مستر کلاس با حضور اصغر فرهادی
سینماتک/خانه سینما 2024
ترکیه



@Yaddashttttttttt

20 last posts shown.