تروما این پتانسیل را دارد که یکی از مهمترین نیروها برای بیداری و تکامل روانی، اجتماعی و معنوی باشد. نحوه برخورد ما با تروما، کیفیت زندگیمان را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. در نهایت، این موضوع بر چگونگی و یا حتی این که آیا به عنوان یک گونه زنده خواهیم ماند، تأثیر میگذارد.
تروما زمانی ایجاد میشود که ما قادر به آزاد کردن انرژیهای مسدود شده نیستیم، تا به طور کامل از واکنشهای جسمی/احساسی به تجربهی دردناک عبور کنیم. تروما آن چیزی نیست که برای ما اتفاق میافتد، بلکه چیزی است که ما در درون خود و در غیاب یک شاهد همدل نگه میداریم.
ممکن است به نظر عجیب بیاید که دلبستگی و تروما به هم مرتبط باشند، اما وقتی بیشتر در مورد سیستم دلبستگی میفهمیم، کاملاً منطقی به نظر میرسد.
تروما میتواند سیستم عصبی را تحت فشار قرار دهد و حفظ تنظیم را دشوارتر کند. تنظیم هیجانی توانایی حضور و ارتباط در مواجهه با احساسات و تجربیات سخت و همچنین مقابله با مشکلات و لذتهای زندگی است.
تنظیم هیجانی مهارتی است که آموزش داده میشود، آموخته میشود و تمرین میشود. افرادی که دلبستگی ایمن دارند، این مهارت را از طریق تعامل با مراقبان خود آموختهاند و آن را به عنوان یک پاسخ طبیعی به استرس یا تروما در مغز خود سیمکشی کردهاند.
با این حال، در دلبستگی ناایمن، کودکان غرق شدن و فقدان امنیت را تجربه میکنند، که باعث ایجاد حالت هشدار بالا (تحریک بیش از حد) یا خاموشی (تحریک کم) در مغز و سیستم عصبی میشود. هنگامی که آنها بعداً در زندگی دچار ضربه یا استرس میشوند، مغز آنها معمولاً به طور پیشفرض به این الگوی برانگیختگی باز میگردد و تنظیم عاطفی را دشوارتر میکند.
به جای حرکت به سمت دلبستگی یا ترمیم، تمایل به فعال کردن سیستم واکنش به تهدید و واکنش با "مبارزه، فرار، یخ زدن یا چاپلوسی" است.
خبر خوب این است که دلبستگی ایمن و تنظیم هیجانی را میتوان آموخت و تمرین کرد. و با گذشت زمان، بدن و مغز ما به طور طبیعی الگوها و رفتارهای سازگارتر را انتخاب میکنند!
ما مسئول شفای زخمهایی هستیم که خودمان هیچ نقشی در بوجود آمدن آن نداشتیم ، ..
لطفا برای دریافت اطلاعات بیشتر و خرید دوره بازگشت به تمامیت(خویشتن)که در ۴فصل ۲۶بخشی هست
به آیدی زیر پیام دهید
@sprit_and_life_adminگبور_مته نویسنده کتاب "افسانه عادی بودن پزشک مجارستانی کانادایی است. او با سابقه در خانواده درمانی علاقه خاصی به رشد و تروما زخم روانی در دوران کودکی و تأثیرات بالقوه مادام العمر آن بر بهداشت روانی و جسمی، از جمله در بیماری خود ،ایمنی ،سرطان اختلال بیش فعالی و نقص توجه اعتیاد و طیف گسترده ای از موارد دیگر دارد