دیگرشهر


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


جایی برای با هم ساختن شهر،نوشته های محمدکریم آسایش(کنشگر شهری و مدنی) و اشتراک ایده ها، فعالیتها و مطالب برای شهری بهتر
admin: @mohamad64karim

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: Cinémathèque
آنان_که_تخیلی_ندارند_به_واقعیت_پناه_می_برند_آیین_فروتن.pdf
222.1Kb
آنان که تخیلی ندارند به واقعیت پناه می‌برند: گفت‌و‌گوی روزنامۀ لوموند با ژان-لوک گدار | ترجمۀ آیین فروتن

@Ciinematheque


🎧افغانستانی‌ها و مسئله‌ی ستم‌هایِ درهم‌آمیخته(روایت-دیالوژی)

📁رویداد دو روزهٔ «در جست‌وجوی همزیستی عادلانه‌تر هستیم»

روایت‌گوییِ نخست
گرداننده: فاطمه سادات موسوی 00:00

راویان
لیلا جعفری (ستم ادامه‌دار)04:19
گل‌اندام صفری (جان‌سخت) 27:04
هدیه صاحب‌زاده (فرار از رویاها)50:33

دیالوژیِ نخست 1:17:55
گردانندگان: شیما وزوایی و مریم رحیمی


🗓پنج‌شنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۳
@iran_sociology
@shakspace

#انجمن_جامعه_شناسی_ایران


Forward from: اعتمادآنلاین
🔻مصائب دهه شصتی‌ها به روایت روزنامه اعتماد؛ هر چه ما دویدم اما تورم از ما جلو زد

🔹نوشین، متولد سال شصت و هشت و مربی رقص است. او مجرد است و با خانواده‌اش زندگی می‌کند. فرزند اول است و بعد از او سه فرزند دیگر متولد دهه هفتاد، همه هنوز در خانه هستند. او حالا بیشتر از همه‌چیز در مورد ترس‌های سی و پنج سالگی‌اش حرف می‌زند: «انگار تا دیروز کسی فکرش نبود که ما هم زندگی داریم و باید برویم چیزی بسازیم. انگار یک‌باره سی و پنج ساله که می‌شوی همه ترس برشان می‌دارد که زندگی‌اش تمام شد. حالا من نمی‌دانم اصلا چرا کسی به غیر از خودم باید نگران تمام شدن یا تباه شدن زندگی من باشد. ولی یک‌باره انگاره همه نگران شده‌اند. مثلا انگار یک چراغی روشن شده و به همه اخطار می‌دهد که زندگی این یکی تمام شد، حالا بروید سراغ باقی‌شان. من از بیست سالگی کار کردم. اولش می‌خواستم بروم تربیت‌بدنی بخوانم، ولی گفتند برو معماری بخوان که بتوانی پول در بیاوری و علاقه‌ات را هم در کنارش ادامه بده. زندگی من شد اینکه در باشگاه کار کنم، پول ماکت درست کردن بدهم. در باشگاه کار کنم پول کاغذ و چسب و رنگ و راپید بدهم. در باشگاه کار کنم پول کرایه تاکسی بدهم. در باشگاه کار کنم، پول کلاس طراحی بدهم. در باشگاه کار کنم پول دانشگاه بدهم. بعد دیدم من که همه‌اش دارم در باشگاه کار می‌کنم، خوب چه کاری است که این همه پول دانشگاه بدهم و از یک جایی به بعد دیگر ولش کردم. این همه مدرسه و دانشگاه و دبیرستان و هنرستان هست که همه معماری دارند. سالی چند هزار نفر فارغ‌التحصیل رشته معماری بیرون می‌آید. پدر و مادر ما فکر کردند هر کسی معماری بخواند معمار و ساختمان‌ساز می‌شود و بساز بفروش می‌شود و با یک نفر که سرمایه‌ای دارد ازدواج می‌کند و دیگر خوشبخت است. تا پولت به اندازه یک ماشین جمع می‌شود ماشین می‌دود، می‌رود چهار کیلومتر جلوتر می‌ایستد. بعد باز چهار کیلومتر می‌دوی، می‌روی که به ماشین برسی، باز می‌رود دو کیلومتر جلوتر می‌ایستد. این طوری می‌شود که ما همه‌اش از زندگی عقب هستیم. مدام هم داریم کار می‌کنیم. اصلا غیر کار هیچ کار دیگری نمی‌کنیم، ولی باز هم عقب هستیم.

🔹این روزها دیگر توصیف کردن خود به عنوان عضوی از «نسل سوخته» رونق گذشته را ندارد. مردم حالا از کلمات متعدد دیگری برای توصیف ناکامی جمعی‌شان استفاده می‌کنند که اغلب قابل ذکر نیست. در میان گروه‌هایی که این ناکامی جمعی را احساس می‌کنند، بچه‌های متولد دهه شصت که در کودکی، نوجوانی و جوانی با کمبود منابع و امکانات و درگیری‌های عظیم سیاسی منجر به نابسامانی‌های اقتصادی دست و پنجه نرم کرده و می‌کنند، از همه بیشتر به چشم می‌آیند. جمعیت جوانی که در دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد به عنوان موتور پیشران توسعه کشور معرفی می‌شد، حالا اغلب دچار سرخوردگی، ناامیدی و احساس گیر افتادن در تله است تا جایی که به زندگی پناهندگی دیگرانی که از کشور خارج شده‌اند هم، غبطه می‌خورد./ اعتماد

این مطلب را #اینجا_بخوانیم 👇

https://www.etemadonline.com/tiny/news-700001

#اجتماعی

@EtemadOnline


Forward from: Cinémathèque
چهارصدضربه از نگاه گدار.pdf
285.8Kb
نگاهی بر چهارصدضربۀ تروفو | ژان-لوک گدار | ترجمۀ کاظم فیروزمند | کایه‌ دو سینما، شمارۀ ۹۲، فوریۀ ۱۹۵۹.

@Ciinematheque


Forward from: فرهنگ‌شهر
🔹در آغاز عظیمی، دبیر نشست، احصاء مسائل شهری را فرآيندی چند سطحی، ميان رشته‌ای، با روشی تركيبی و نيازمند سازوكاری پيوسته‌ و نهادی معرفی کرد و بیان کرد تهران به عنوان بزرگترین کلان‌شهر و پایتخت ایران با مسائل و چالش‌های گسترده، متعدد و پیچیده‌ای روبروست؛ از دیگر سو مدیران شهری نیازمند طبقه‌بندی مسائل و آشنایی با رویکردهای مربوطه و در نهایت انتخاب نظام مسائل شهری تهران هستند تا بتوانند با اولویت‌بندی آنها جهت اتخاذ تصمیمات استراتژیک و سیاست‌گذاری شهری به بهترین نحو اقدام کنند و در واقع مدیران شهری بایستی رویکردی مسأله محور در سیاست شهری داشته باشند و با تمامی جوانب چالش‌ها و مسائل شهری آشنا و از اولویت‌بندی آنها مطلع باشند.

🔹در این نشست امین‌لاری، مجری طرح، در سخنان خود گزارشی از فرآیند و دست یافته‌های پژوهش را ارائه نمود و خاطرنشان کرد: در روند انجام پژوهش و پس از مصاحبه نیمه‌ساختاریافته با 21 نفر از صاحب‌نظران، ۶۴ مسأله کلیدی شهر تهران بعلاوه ۱۰ مسأله آینده این کلانشهر که به طور خاص توسط آینده‌پژوهان در خلال مصاحبه‌ها معرفی شده بود احصاء گردید. با وزن‌دهی این مسائل طبق روش پیش‌بینی شده اولویت‌بندی مسائل شهر تهران انجام گرفت که به ترتیب آلودگی هوا، کمبود ناوگان حمل و نقل عمومی و ضرورت مشارکت‌پذیری مدیریت شهری عنوان شد. وی الگوی فرآیند احصاء و اولویت‌بندی مسایل تهران را به عنوان دستاورد اصلی پژوهش و حاصل از مطالعات انجام شده، ارائه نمود.
🔹همچنین علاءالدینی، مدیر کل برنامه‌ریزی، بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران سخن خود را با انتقاد از فقدان نظام برنامه‌ریزی راهبردی و منسجم در مدیریت شهری تهران آغاز کرد. وی از بابت مناسبت زمان ارائۀ بحث با آستانۀ تدوین برنامه آینده پیشرفت تهران ابراز خرسندی کرد و توجه کارشناسان را به وجود دو دوگانۀ کنونی در مدیریت شهری تهران یعنی بوروکراسی - دمکراسی و سیاست - عدالت جلب کرد.
به گفته وی در شرایط کنونی برنامه‌ریزی در تهران، پایش برای میزان اثربخشی سیاست‌ها در رفع مسائل وجود ندارد. همچنین لازم است مرحله‌ای دائمی برای احصای مشکلات در برنامه‌ریزی پیش‌بینی شود. در نبود این مرحله روندهایی غیرمنسجم و گاه پیش‌بینی نشده به مسایلی خاص اولویت می‌دهند.
🔹در ادامه این نشست شهلی‌بر، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی گفت: سیاست‌گذاری شهری ما عملاً نه با پیش‌نگری اهداف بلندمدت بلکه معمولاً در شرایط بحران (پس از مواجهه با معضلات حاد) صورت می‌گیرد. وی همچنین تعارض میان مسائل شهری و سیاسی را گوشزد کرد و یک عامل عدم تخصیص بودجه و تمرکز بر مسائل شهری را عدم طرح آن در مسائل کلان کشوری دانست.

🔹شرفی، ناظر طرح و عضو هیأت علمی دانشگاه هنر، نیز توجه همزمان به چالش‌های رویه‌ای و محتوایی را در شکل‌گیری نظام مسائل لازم دانست و پس از مرور پژوهش‌های جهانی، یک چالش رویه‌ای مشترک یعنی مشارکت را در صدر نظام مسائل جهان معرفی نمود؛ اما با این تفاوت که در اکثر کشورهای جهان مسأله مشارکت‌جویی شهروندان مطرح است، اما در ایران ما با این مسأله مواجه‌ایم که مدیریت شهری، شهروندان را در تصمیمات و اقدامات مشارکت نمی‌دهد.

🆔 مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی شهر تهران | @RPCtehran


Forward from: فرهنگ‌شهر
🔹نشست تخصصی «راهنمای احصا و اولویت‌بندی نظام مسائل عمومی برای سیاست‌گذاری در شهر تهران» با حضور پویا امین‌لاری مجری طرح، علی علاءالدینی، مدیر کل برنامه‌ریزی، بودجه و کنترل عملکرد شهرداری تهران، مرجان شرفی، ناظر طرح، عبدالوهاب شهلی‌بر، عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی و شراره عظیمی دبیر نشست و مدیر گروه پایش و ارزیابی سیاست‌های شهری مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران در بهمن‌ماه ۱۴۰۳ برگزار گردید.


Forward from: Cinémathèque
مصاحبه ژاک ریوت با رولان بارت.pdf
159.3Kb
مصاحبه ژاک ریوت با میشل فوکو.pdf
597.9Kb
به سوی نشانه‌شناسیِ سینما: گفت‌و‌گوی ژاک ریوت با رولان بارت | ترجمۀ مازیار اسلامی

@Ciinematheque


Forward from: Cinémathèque
وسترن یا سینمای آمریکا.pdf
3.1Mb
وسترن یا سینمای آمریکا | آندره بازن | ترجمۀ جلال آل‌‌احمد

@Ciinematheque


Forward from: کانون زنان ایرانی
روایت تاریخ به زبان سوزن دوزی تطریز

آزاده ثبوت

کانون زنان ایرانی


در دیماه سال ۱۴۰۳ دو کارگاه برای آشنایی با تطریز در خانه هفت دست برگزار شد. آزاده ثبوت مدرس و محقق پسادکتری (در دانشگاه کوینز بلفاست) در این دو جلسه سوزن دوزی تطریز را به عنوان زبانی برای روایت تاریخ فرهنگی فلسطین از سوی زنان معرفی کرد و کثرت آن را شرح داد.
در این ارائه تاریخچه سوزن دوزی در فلسطین، دگرگونی آن در طول زمان و نقش آن در فرهنگ و مقاومت فلسطین را مورد بررسی قرار گرفت و از خلال تاریخ نگاری و مستندسازی لباس های زنان در دوره ها و مناطق مختلف، لباس های زنان فلسطینی به عنوان متن‌های زنده‌ی جامعه، فرهنگ و تاریخ فلسطین خوانده شد.  
تطریز و مقاومت در فلسطین بهم پیوند خورده اند. تطریز در دوره انتفاضه یکی از راه هایی است که اقتصاد فرهنگی و تاریخ فرهنگی مبارزه را توامان حفظ می کند. آزاده ثبوت که در فاصله سال های ۲۰۱۹ و دو هزار و ۲۰۲۱ در قالب یک پروژه پسادکتری، به مستند سازی نقش هنرمندان در فرآیند های عدالت انتقالی، بازسازی شهری و ترمیم امید اجتماعی در فضای پساانقلاب سوریه پرداخته، در پژوهش های میدانی اش بیشتر به محاورات مربوط به حاشیه‌ی هنر توجه کرد. او در اردوگاه شاتیلا ( شتیلا) با زنانی آشنا شد که در سال های اخیر از یرموک آواره شده بودند. یرموک در حاشیه دمشق و با جمعیتی حدود صد و شصت هزار نفر، بزرگترین اردوگاه فلسطینی در غرب آسیا و مقر نویسندگان و هنرمندان فلسطینی در تبعید بود. برخی از زنان فلسطینی آواره شده از یرموک دراردوگاه شاتیلا کارگاه های کوچکی برای آموزش و طراحی تطریز (سوزن دوزی فلسطینی) راه اندازی کرده بودند. گفتگو با این زنان و مشاهده تلاش هایشان برای ایجاد یک اقتصاد جمعی در وضعیت بحران، فهم جدیدی از چیستی تطریز به او بخشید.

متن کامل را در وبسایت کانون زنان ایرانی بخوانید:
https://ir-women.com/20591




مصائب اجاره نشینها/ الناز محمدی
گزارشی از نشست" گفتگوی جمعی درباره کتابِ "ولی خانه من نیست": کشف معانی و ارزش های حاکم بر تجربه زیسته اجاره نشینان" در مؤسسه فرهنگی و هنریِ شک با حضور هانیه بنی هاشمی(نویسنده کتاب) ، اعظم خاتم(دکترای مطالعات شهری از دانشگاه یورک کانادا و پژوهشگر سیاست‌های مسکن) ، علی طیبی(دکتری public Policy and Urbaning از دانشگاه دالاسِ تگزاس،مترجم کتابِ "در دفاع از مسکن":دیوید.جی.مدن و پیتر مارکوزه،بنیانگذارِ سازمان مردم نهاد مجمع حق بر شهر باهمستان)، ایمان واقفی(دکتری جغرافیای انسانی از دانشگاه دورهامِ انگلستان،مترجمِ کتابِ"مکتوباتی در بابِ شهر":آنری لوفور)
@shakspace
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-32432


Forward from: ماقال منقول
جامعه‌شناسی‌ای جدید در خدمت عدالت اجتماعی

مایکل بوراووی، جامعه‌شناس بریتانیایی، که اخیراً (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) درگذشت، برای پژوهشگران علوم اجتماعی در ایران چهره‌ای شناخته شده بود. به همین مناسبت، در دانشکده ترجمه‌ی مقاله‌ای از او را در اختیار خوانندگان قرار داده‌ایم.

بوراووی در این مقاله استدلال می‌کند ما در عصری زندگی می‌کنیم که بازار، در ادامه‌روندهای بازاری‌سازی که از انتهای قرن هیجدهم میلادی آغاز شده، اکنون بی‌رقیب می‌تازد و هر چه را در مسیرش باشد، نابود می‌کند. او معتقد بود جنبش‌های اجتماعی عصر حاضر هم، با وجود تنوع جغرافیایی و موضوعی، اشکل مختلف واکنش‌ سیاسی به روندهای بازاری‌سازی هستند. این جنبش‌ها، از جنبش اشغال وال‌استریت گرفته تا جنبش دانشجویی در شیلی و جنبش علیه ریاضت اقتصادی در جنوب اروپا، از اعتراضات به سلب مالکیت زمین در هند گرفته تا قیام علیه تصاحب زمین‌ها برای شهرسازی در مناطق روستایی در چین، در اعتراض به بی‌عدالتی‌های اجتماعی ناشی از ابعاد متفاوت بازاری‌سازی شکل گرفته‌اند.

بوراووی بر آن بود که یک «جامعه‌شناسی جدید جنبش‌ها» عرضه کند که بتواند این جنبش‌ها را با وجود اهداف سیاسی گوناگون، با دیدگاهی وحدت‌بخش کنار هم قرار دهد. برای نشان دادن این موضوع، بوراووی شباهت‌های کلیدی جنبش‌های اجتماعی قرن حاضر را برمی‌شمرد.

۱. همه‌ی این جنبش‌ها شاخصه‌ای ملّی دارند، حال چه از جنس مبارزه با دیکتاتوری باشد، چه در راستای مبارزه با ریاضت اقتصادی، یا علیه خصوصی‌سازی آموزش. این جنبش‌ها در سطح جهانی از طریق شبکه‌های اجتماعی به هم متصل شده‌اند و حتی سفیرانی بین‌شان رفت‌وآمد می‌کنند. گرچه چارچوب این جنبش‌ها معمولاً ملّی بوده است، اما این جنبش‌ها از یکدیگر الهام گرفته‌اند.

۲. این جنبش‌ها از فکر مشترکی الهام می‌گیرند؛ اینکه دموکراسی نیابتی را سرمایه‌داری، و مشخصاً سرمایه‌داری مالی، ربوده است. بازاری‌سازی باعث شده که با وجود متمرکز ماندن قدرت در دست‌شبکه‌ی سرمایه‌-دولت،‌سازوکارهای انتخاباتی به آیینی بی‌اثر فروکاسته شوند.

۳. این جنبش‌ها دموکراسی صوری را رد می‌کنند و در عوض دموکراسی مستقیم را برمی‌گزینند؛ سیاستی که گاه آن را سیاست «نگاه به آینده» می‌خوانند. این سیاست همان‌قدر که در حال مبارزه‌ی عمودی با حاکمان است، روی برقراری پیوندهای افقی با همگنان خود هم متمرکز است.

۴. با اینکه به پیوندهای مجازی میان این جنبش‌ها توجه بیش‌ از حدی شده‌است، این پیوندها ضرورت حضور و پیوند در فضاهای واقعی را برجسته‌تر می‌کنند. اما همین امر لزوم حضور و و برقراری پیوند در فضای انضمامی واقعی را برایشان بیشتر عیان کرده است. پیوند مجازی برای اینکه مؤثر باشد نیازمند مکمل خود است؛ نقاطی که مردم در فضای واقعی در آن جمع شوند، مثل پارک زاکوتی در نیویورک، میدان کاتالونیا در بارسلون، میدان تحریر قاهره، میدان تقسیم استانبول.

۵. در همگی این جنبش‌ها، اشغال فضای عمومی باعث شد که این جنبش‌ها در برابر حملات شدید و سرکوبگرانه‌ی متقابل پلیس، که اغلب با پشتیبانی ارتش هم صورت گرفت، بسیار آسیب‌پذیر شوند. چنین سرکوب‌هایی در امتداد ویران‌کردن فضاهای عمومی در همه جا و برکشیدن فضاهای خصوصی بود. این جنبش‌ها به شکل «اعتراضات سیال» هستند که در جایی ناپدید می‌‌شوند و از جای دیگری سربرمی‌آورند.

از نظر بوراووی، وحدت بخشیدن به این جنبش‌ها مستلزم داشتن جامعه‌شناسی جدیدی است که فقط به نمایش‌های سیاسی که این جنبش‌ها به‌کار می‌گیرند، ناظر نباشد، بلکه همچنین به فشار بازاری‌سازی نظر کند که این جنبش‌ها علیه‌اش واکنش نشان می‌دهند. در این وضعیت، جامعه‌شناسان دیگر نمی‌توانند وانمود کنند ناظرانی عینی‌نگر از بیرون جامعه هستند. آنها جزئی از جامعه‌ای هستند که مطالعه‌اش می‌کنند. باید به جامعه‌شناسی در مقام جنبشی اجتماعی و هم‌زمان در مقام رشته‌ای علمی بیندیشیم، و خواهان مداخله‌ی انتقادی جامعه‌شناسی در دنیای پیرامونش باشیم.

بوراووی می‌گوید جامعه‌شناسی برای اینکه بتواند این نقش‌های دوگانه پژوهش و کنش را به انجام برساند، باید سازوکارهای خود را برای گفتگویی در درون خود این رشته پدید آورد؛ سازوکارهایی که نه فقط در سطح محلی در درون دانشگاه، بلکه در سطح ملّی و از همه‌مهمتر سطح جهانی نیز کار کنند. به این ترتیب، جامعه‌شناسی خود باید تبدیل به جنبش اجتماعی شود. این مقاله را در زیر بخوانید:

https://daneshkadeh.org/global/14005/
@Daneshkadeh_org


Forward from: انسان شناسی و فرهنگ
📣📣📣 از شما صمیمانه دعوت می‌کنیم که در کانال یوتیوب انسان‌شناسی و فرهنگ عضو شوید

✍️انسان‌شناسی و فرهنگ در سال‌های گذشته مجموعه بزرگی از ویدیوهای علمی و فرهنگی را با کار داوطلبانه تولید کرده است. تصمیم گرفته‌ایم این ویدیوها را به صورت منظم در کانال یوتیوبی منتشر کنیم تا با افراد بیشتری به اشتراک گذاشته شوند و در محلی مطمئن و حرفه‌ای، به صورتی دسته‌بندی شده، در دسترس مخاطبان قرار گیرند.

✍از شما دعوت می‌کنیم در این کانال عضو شوید، ویدیوها را لایک کنید، برای ما کامنت بگذارید و نظراتتان را با ما درنیان بگذارید. همینطور به علاقه‌مندان دیگر درباره‌ی راه‌اندازی این کانال اطلاع‌رسانی فرمایید.

📣همراهی و کمک هریک شما در شرایط کنونی می‌تواند تاثیر بزرگی در بیشتر دیده‌شدن فعالیت‌های ما داشته باشد.

با احترام

📽🔺نشانی کانال یوتیوبی:

https://youtube.com/@anthropologyandculture?si=81bM26pjjCM1j27f




Forward from: روزن‌آنلاین
هفتمین همایش روز ملی مبارزه با فساد به مناسبت بزرگداشت امیرکبیر:

🟠مبارزه با فساد در ایران؛ از آرمان تا واقعیت

سخنرانان بخش اول همایش:
حجت‌الاسلام دکتر مجید انصاری
دکتر قباد منصوربخت
و نماینده اتاق بازرگانی تهران

سخنرانان بخش دوم همایش:
دکتر ناصر پرتوی
دکتر مسعود روغنی‌زنجانی
دکتر محمود صادقی
دکتر علی اکبر عرب‌مازار
دکتر مهدی کرباسیان
دکتر حسن عابدی جعفری


🗓 سه شنبه ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۳
🕰 ساعت ۱۵ الی ١٩

🔗https://rozanonline.ir


✍️ یادداشت

☑️ ای کاش مانند گذشته شویم/ جزیره‌ای که در آن، عابران پیاده و دوچرخه‌سواران احساس امنیت و آرامش کنند

⚠️ آقای کبیری، سلام

📌 دیدن فیلم شما در حال دوچرخه‌سواری، بسیار خوشحال‌کننده و امیدبخش بود. این اقدام شما، بارقه‌ای از توجه و دغدغه‌مندی نسبت به مسائل جزیره را در دل ما روشن کرد، اما افسوس که این امید، در مواجهه با واقعیت‌های روزمره زندگی در کیش، کمرنگ می‌شود.

نمی‌دانم در این هفتاد و نه روزی که میهمان جزیره کیش هستید، با چه موانعی برخورد کرده‌اید؛ بگذارید برایتان بگویم: تصویری که می‌بینید، یکی از هزاران مانعی است که ما روزانه با آنها روبرو می‌شویم؛ در جزیره‌ای که روزی قرار بود متمدّنانه عابرانش را و دوچرخه‌سوارانش را از خودروها بيشتر دوست داشته باشد.. خيابان‌ها هر روز آسفالت مى‌شوند، جدول‌ها هر روز رنگ مى‌شوند، مسير دوچرخه سوارى هر روز فرسوده‌تر مى‌شود و بخشى از آن به تاراج مى‌رود.

آقاى مدير عامل
روزی روزگاری مسیر دوچرخه فضای جولان موتورسوارها نبود. حتّی در اين جزيره آبى، خطوط عابر پياده، روزى روزگارى به معناى ايست براى خودروها بود.. چه روزهاى گذشته شيرينى…. هفته گذشته يك تاكسى سفيدرنگ با ديدن منِ دوچرخه سوار كه داشتيم به اتفاق دوچرخه ام از روى خط عابر پياده رد مى‌شديم؛ سرعت گرفت تا از روى ما رد شود و با لحنی طلبکارانه يادآورى كند: "خط عابر پياده براى دوچرخه نيست؛ اگر من الان بهت زده بودم، تو مقصر بودى.. بيمه خسارتتو نمى‌داد.." مى‌بينيد آقاى مديرعامل؛ در اين جزيره كوچك آبى خودرو محور؛ همه به دنبال مقصر مى‌گردند..

این حادثه، به وضوح نشان می‌دهد که فرهنگ احترام به عابر پیاده و دوچرخه‌سوار، آگاهى به حقوق عابرین پیاده و دوچرخه‌سواران و همچنین مسئولیّت‌پذیری رانندگان در این جزیره، تا چه حد ضعیف است.

ما از شما كه وارث نابسامانی‌های ميهمانان پيشين كاخ سفيد اين جزيره زيبا هستيد، درخواست داریم كه اقدامات جدّی و موثّری را برای تغییر این وضعیت و تبدیل کیش به جزیره‌ای دوستدار انسان، به ویژه عابران پیاده و دوچرخه‌سواران، در دستور کار قرار دهید. ما معتقدیم که جزیره کیش پتانسیل آن را دارد که به یک جزیره واقعاً "دوستدار انسان" تبدیل شود، جزیره‌ای که در آن، عابران پیاده و دوچرخه‌سواران احساس امنیت و آرامش کنند و از تردد در آن لذّت ببرند. برای تحقّق این هدف والا، پیشنهاد می‌کنیم
-بهسازی و مناسب‌سازی مسیرهای اختصاصی دوچرخه‌سواری امن و استاندارد؛
-افزایش آگاهی عمومی در مورد حقوق عابرین پیاده و دوچرخه‌سواران از طریق رسانه‌ها، تبلیغات محیطی و برنامه‌های آموزشی، و ترویج فرهنگ رانندگی مسئولیّت‌پذیرانه و احترام به حقوق دیگران؛
-تقویت نظارت و اعمال قاطعانه قوانین راهنمایی و رانندگی در جهت حمایت از عابرین پیاده و دوچرخه‌سواران و برخورد جدّی با متخلّفان؛
و -برگزاری کمپین‌های مستمر آموزشی و فرهنگ‌سازی در مدارس، دانشگاه‌ها و سطح جامعه، با هدف ارتقای فرهنگ ترافیک و احترام به حقوق شهروندی
را مورد توجه قرار دهید. ما از شما كه ميهمان پرتلاش اين جزيره هستيد، سپاسگزاريم؛ براى كوششتان در جهت تحقّق مسئولیّت انسان در برابر انسان….


✍️  ندا اكبرى


📣 مشاهده متن کامل یادداشت:


🌐 https://www.andishekish.ir/?p=48437


🖥  با پایگاه خبری تحلیلی اندیشه کیش همراه باشید

🌐 https://chat.whatsapp.com/JD4INQly3GlAtm0sTlYCoD




Forward from: Cinémathèque
مصاحبۀ_کایه_دو_سینما_با_گلوبر_روشا.pdf
8.4Mb
گفتگویی با پازولینی.pdf
4.7Mb
رویای آمریکایی.pdf
1.9Mb
سینمای ملی و سیاست: گفت‌و‌گوی مفصل کایه دو سینما با گلوبر روشا | میشل دولاهه، پیر کاست و ژان ناربونی | ترجمۀ محمدهادی فقیهی

@Ciinematheque


Forward from: موسسه رحمان
▫️جامعه مدنی در ایران در گذار:
سازمان‌یافتگی، مطالبه‌گری و تاب‌آوری


▫️نهاد مدنی اساساً سه کارکرد دارد. یکی حمایتگری هست؛ یکی روشنگری و آگاهی‌بخشی هست؛ و یکی هم مطالبه‌گری است.
ما در شرایطی هستیم که حکومت مشروعیتش را از دست داده‌است و دیگر خیلی هم نمی‌تواند اصلاحش کند. کنشگری سیاسی هم نیست. یعنی ما در خلاء کنشگری سیاسی هستیم. در این شرایط، کنشگری اجتماعی یک فرصت است. نه اینکه چون کسی نمی‌تواند کار سیاسی بکند بیاید در نهاد مدنی، اتفاقاً این خیلی خطاست و اصلاً حرفه‌گرایی نیست. یک نفر می‌تواند هم سیاسی باشد و هم کار اجتماعی کند اما اساس نهاد مدنی کار اجتماعی و حرفه‌گرایی هست. اما با توجه به بحران‌های موجود و آینده، به نظرم باید سه اتفاق بیفتد. یکی ظرفیت‌سازی هست. یعنی یک نهاد مدنی باید خودش را از درون تجهیز کند و مجهز به یک سری استانداردها و کار کارشناسی شود. در نهاد مدنی رابطۀ مرید و مرادی نباید باشد.

▫️بخشی از صحبت‌های فیروزه صابر در پنل دهم آینده‌پژوهی اجتماعی را خواندید.

🔻ادامه متن را از اینجا بخوانید:

@rahmaninstitute


Forward from: Boomsoostudio
همراهان عزیز بومسو.
.
دهمین نشست اکوسینما را با همراهی محمد بحیرایی خواهیم داشت. در این نشست قرار است موضوع مصرف را بررسی کنیم. همین دوشنبه، ۲۹ بهمن ماه ۴۰۳ برگزار منتظر شما هستیم.
این نشست در فضای گالری دیدار برگزار خواهد شد.
.

لطفا ثبت‌نام‌تان را از طریق لینک زیر انجام دهید.
این لینک در بایوی صفحه‌ی اینستاگرام هم موجود است.
.
آدرس و لوکیشن پس از ثبت‌نام برای شما ایمیل خواهد شد.

https://evand.com/events/اکوسینما-3642
.
منتظر دیدارتون هستیم.😍🌿🍃
.
صفحه‌ی اینستاگرام و کانال تلگرام ما:
@boomsoostudio
.
#بوم_شناسی_عمیق #اکوسینما #بومسواستودیو #فیلم

20 last posts shown.