دیگرشهر


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


جایی برای با هم ساختن شهر،نوشته های محمدکریم آسایش(کنشگر شهری و مدنی) و اشتراک ایده ها، فعالیتها و مطالب برای شهری بهتر
admin: @mohamad64karim

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


Forward from: اکوایران
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎞 مستاجران فقیرتر شدند

▫️گزارش سیاستی رفع فقر مسکن در کشور که چهارم دی ماه در وب‌سایت، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتشر شده است، نشان می‌دهد که در حد فاصل سال‌های میانی 95 تا 1401، تعداد خانوارهای مستاجر درگیر فقر در کشور رشد 48 درصدی داشتند.

▫️بررسی‌های اکوایران از این گزارش نتیجه می‌گیرد که در سال 1401 بیش از یک میلیون خانوار مستاجر درگیر فقر در مناطق شهری درآمدی کمتر از خط فقر داشتند و 232 هزار خانوار با اضافه شدن هزینه تامین مسکن استیجاری به سبد هزینه آن‌ها درگیر فقر شدند.
در روستاها گروه اول معادل 75 هزار خانوار و گروه دوم معادل 31 هزار خانوار بودند.

▫️این گزارش می‌گوید که فقر مستاجران بیشتر پدیده‌ای شهری است و محرومیت مسکونی که با ویژگی‌های کالبدی مسکن تعریف می‌شود، چهره‌‌ای روستایی دارد.

▫️وضعیت محرومیت مسکونی در استان‌های مختلف متفاوت است. برای مثال در استان‌هایی مثل البرز و قم، 100 درصد مستاجران فقیر به دلیل درآمد ناکافی دچار فقرند و در استان‌های کردستان و آذربایجان غربی نرخ فقر ناشی از هزینه‌های تامین مسکن استیجاری بالاست.

📺 @ecoiran_webtv


📻 قصه‌ی شهر: «سالتو»
✍🏼 نویسنده: مهدی‌افروزمنش
🎙گوینده: شیواعاشوری
.
🔊 تهیه شده در رادیو شنبه‌شهر
.
💡@we_are_citychangers
.


Forward from: منجنیق
Althawra 4.pdf
179.6Kb
شماره‌ی چهارم ثوره؛ شبنامه‌ای برای روزهای تاریک
علیه زن‌کُشی

@ManjanighCollective


Forward from: منجنیق
🔴 ثوره علیه زن‌کُشی

در چهارمین شماره‌ی «ثوره (انقلاب)؛ شبنامه‌ای برای روزهای تاریک» از زن‌کُشی می‌خوانیم، از خشونت خانگی علیه زنان و از نقش قانون، آموزش و خانواده در ازدیاد زن‌کُشی و خشونت علیه زنان. در این شماره‌ی ثوره از هم‌دستی سرمایه و مرد-پدرسالاری می‌خوانیم و از منافع سرمایه در تحکیم و بازتولید دوگانه‌ی جعلی مرد/زن. در این شماره می‌خوانیم: «در واقع ما در یک نظام سود-محور زندگی می‌کنیم که نیاز به بهره‌کشی از آدم‌ها دارد و در این راستا باید جامعه را به گروه‌های مشخص قابل‌کنترل تقسیم کند. دوگانه‌ی زن/مرد توسط نظام‌های حاکم بر ما تولید و تقویت می‌شوند تا بهره‌کشی از زنان و مردان تحت‌ستم را ممکن کنند و بین آن‌ها تفرقه بیندازند تا مبادا یک وقت ‌علیه ستمگران متحد شوند. حالا حتما می‌پرسید این چه ربطی به خشونت مردان علیه زنان دارد؟ این سیستم برای اینکه بتواند به بیشترین سود برسد نیاز به کارگر دارد و کارگر نیاز به مراقبت دارد؛ پس وظایف مراقبتی را به زنان تحمیل می‌کند. در عین حال چرخ سرمایه تا زمانی می‌چرخد که همواره کارگرهای جدیدی در دسترس باشند. پس فرزندآوری و تولیدمثل ضروری است و خب این وظیفه‌ی زنان است که فرزند بیاورند و آن‌ها را بزرگ کنند تا به خیل عظیم خدمتگزاران حاکمان بپیوندند و انتخاب دیگری ندارند. آیا زن‌ها برای انجام این کارها دستمزدی می‌گیرند؟ جواب منفی است.»
از رفقایی که امکان توزیع «ثوره» را در محل زندگی، کار یا تحصیل خود دارند و می‌توانند برای ثوره در مورد محل زندگی، کار یا تحصیل خود بنویسند، دعوت می‌کنیم با ما تماس بگیرند. ما می‌توانیم و می‌خواهیم در «ثوره» نه فقط به مسائل کلی، بلکه هم‌چنین به مسائل محلی و جزئی بپردازیم تا به میانجی آنها فهم انضمامی‌ای از ستمی که باید با آن پیکار کرد به دست بیاوریم و آن را آشکار کنیم؛ که این نخستین قدم برای نبرد است. بنابراین با «ثوره» تماس بگیرید تا بتوانیم شبکه‌ی تولید و توزیعی انقلابی را فراهم آوریم چرا که به خوبی می‌دانیم «هر نوری هر چقدر هم ناچیز باشد، بالاخره روشنایی است.»

دی ۱۴۰۳

🚩 برای تماس با «ثوره» یا منجنیق در تلگرام می‌توانید به اکانت زیر پیغام بدهید:
@ManjanighContact

#منجنیق
#ثوره
@ManjanighCollective


Forward from: اکوایران
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎞 تصویر مبهم از ورود و خروج آلاینده‌ها

▫️سیاهه انتشار آلودگی هوا در کشور چیست و چه زمانی به روز می‌شود؟ این پرسشی است که در روزهای اخیر بارها و بارها در افکار عمومی پرسیده شده است.

▫️«سیاهه انتشار» در واقع یک ابزار مدیریتی و تصمیم‌ساز در زمینه مدیریت آلودگی هواست. در سیاهه انتشار منابع آلاینده به 2 دسته کلی متحرک و ساکن تقسیم می‌شوند.

 ▫️سهم بندی کلیه منابع آلاینده در انتشار سالانه گازها و ذرات معلق شهر تهران که در سال 96 منتشر شده است، نشان می‌دهد که سهم منابع متحرک در تولید آلاینده‌های گازی حدود 82.9 درصد و سهم آن‌ها در تولید ذرات معلق هم 60.8 درصد است. اما این آلاینده‌ها اکنون چه وضعیتی دارند؟

▫️یکی از مسئولان محیط زیست مدتی پیش درباره ملی شدن سیاهه انتشار صحبت کرد، «اکو ایران» در گفت‌وگو با «احمد طاهری» ابعاد این ملی شدن را توضیح داد. او می‌گوید هدف از این ملی شدن تهیه طرح‌هایی برای نقاط مختلف کشور است تا بتوان فهمید، میزان آلودگی که وارد یک شهر می‌شود چقدر است.

▫️تاکنون سه سیاهه انتشار آلودگی هوا که فقط یکی از آن‌ها برای کل کشور بود، تهیه شده است.

📺 @ecoiran_webtv


فایل صوتی نشست و گفتگو درباره‌ی کتاب «زندگی روزمره تهی‌دستان شهری»

در این نشست که پس از متن‌خوانی جمعی کتاب «زندگی روزمره تهی‌دستان شهری» در طی سه جلسه به گردانندگی بشیر خادملو و با حضور منتقدان پرویز صداقت و مجید ابراهیم‌پور،‌ به نقد و بررسی کتاب پرداختیم و در حضور مخاطبین آزاد که به شکل حضوری و آنلاین در جلسه حاضر بودند از فرآیند پژوهش، روش تحقیق و مسائلی که پیش رو نهاده شده بود پرسش شد. 

* زندگی روزمره تهی‌دستان شهری
نویسنده: علیرضا صادقی
ناشر :آگاه
اطلاعات بیشتر👇
https://t.me/bidarcourses/709


📻 قصه‌ی شهر: «تجریش؛ سَرِ شریعتی»
✍🏼 نویسنده: مهسا محب‌علی
🎙روایت: شیواعاشوری
.
🔊 تهیه شده در رادیو شنبه‌شهر
.
💡@we_are_citychangers
.


Forward from: خانه فرهنگ و هنر آرسن
📚 درس‌گفتار آنلاین
▪️تحلیل جریان‌های رادیکال در شعر معاصر؛ ضدشعرهایی که شعر شدند


▪️▪️مدرس: سپیده جدیری
▪️دوره‌ی نخست: خروس‌جنگی‌ها و تندرکیا
▪️دوره‌ی دوم: جنبش شعر حجم (با تمرکز بیشتر بر یدالله رویایی و بهرام اردبیلی)
▪️دوره‌ی سوم: جنبش شعر زبان‌ (براهنی و شاعران دهه‌ی هفتاد)

@TehranAcademy

▪️▪️با حضور افتخاری:
• ان والدمن، از شاعران نسل بیت آمریکا
• پیر ژوریس، از چهره‌های مطرح شعر زبان در آمریکا
• چارلز برنستین، بنیانگذار جنبش شعر زبان در آمریکا و برنده جایزه بولینجن موسوم به نوبل شعر



☎️ ثبت‌نـام، واتس‌اپ و تلگرام:
+989965500567

§ سپیده جدیری، شاعر، مترجم و منتقد ادبی ساکن واشنگتن دی‌سی، مؤلف یازده کتاب در حوزه‌های شعر، داستان و ترجمه، برنده‌ی جایزه شعر «خوویانوس» اسپانیا، شاعر برگزیده پروژه «زنان خطرناک» «دانشگاه ادینبورو»ی اسکاتلند، بنیانگذار جایزه شعر زنان ایران (خورشید) §


▪️آکادمی هنر و علم طهران
@TehranAcademy


🎤 "بدن به‌ مثابه مرز نبرد"

📍 گره‌گاه

🗓 ۴ دی ۱۴۰۳

@gerehgah_group
@outsideitself


Forward from: Radio Zamaneh
ابومالک الشمعی: بنکسی سوریه

فیروزه زمانی - ابومالک الشمعی که لقب «بنکسی سوریه» گرفته است، از دیوارخرابه‌های دارایا، شهری که در جنگ داخلی سوریه ویران شد، به مثابه بوم استفاده کرد تا داستان تاب‌آوری، تلفات و هزینۀ انسانی جنگ را بازگو کند.

https://t.me/iv?url=https://www.radiozamaneh.com/843589/&rhash=0ceb6994783a68

www.radiozamaneh.com/843589

@RadioZamaneh | رادیو زمانه




▪️▫️▪️

مدل دستیابی به سوسیالیسم

گفتار کمال اطهاری در
کارگاه آموزشی مدل‌سازی اجتماعی
شرکت لایف‌وب
آذر ۱۴۰۳


▫️اسلایدها

00:00 | مقدمه و مبانی

15:46 | فرایند انباشت در نظام سرمایه‌داری

20:51 | فرایند انباشت رانت در ایران

27:22 | نمای رابطه‌ی علی نابودی توسعه‌ی پایدار در ایران توسط بورژوازی مستغلات رانتی
31:01 | ضرورت ورود جوامع به اقتصاد و جامعه‌ی دانش و دورنمای آن

43:53 | مراحل گذار دموکراتیک به سوسیالیسم دموکراتیک در ایران

1:02:37 | پرسش و پاسخ



@LifewebIR

▪️▫️▪️

البرز | کمال اطهاری


"روبه دریا"، عنوان فصل اول نشست‌های گفتگوی شهر است که به کوشش گروه فرهنگ و ذائقه در شش جلسه به سخنرانی و ارائه تجربه در زمینه آینده‌ی سکونتگاه‌های ساحلی جنوب می‌پردازد.

در برنامه هفتم توسعه آمده.است که سطوح سکونتگاهی کشور  توسعه پیدا می‌کند و بر اساس طرح‌های آمایش سرزمین، توسعه می‌بایست در جنوب کشور و با تمرکز بر شهرهای ساحلی حاصل شود.
با نگاه به توزیع جمعیت ایران می‌بینیم در دوران معاصر استقرار شهرهای بزرگ بر خلاف بسیار از نقاط جهان در مناطق دور از آب‌های آزاد است در حالیکه بخش عمده‌‌ای از شهرها و جمعیت جهان در حاشیه‌ی دریاها ساکن هستند.

اما چقدر به تمایل و برنامه ریزی برای توسعه سکونتگاه‌ها و استقرار جمعیت در سواحل جنوب پرداخته شده است؟
آیا نوع مواجهه با بخش‌های مختلف سواحل جنوب از خلیج‌فارس و تنگه‌ی هرمز تا دریای عمان یکسان است؟
فرصت و تهدید‌های این برنامه چیست؟
ظرفیت‌های ساحلی ایران کدام است؟
چه احتیاط‌ها و الزاماتی باید مد نظر باشد؟

لینک ثبت‌نام و اطلاعات بیشتر:

https://evnd.co/eJwgP

زمان: پنجشنبه، ۶ دی ماه، ساعت ۱۰ الی ۱۲
مکان برگزاری: الهیه، خیابان آقابزرگی، موسسه فرهنگی ریشه

@culture.and.taste


Forward from: حسین ایمانی جاجرمي
شهرکُشی، راهبرد و شیوه ناپسند جنگ های قرن 21
حسین ایمانی جاجرمی منتشره در روزنامه اقتصاد مورخ 18 آذر 1403 مجمع شهری جهان مهمترین رویداد بین المللی شهری در هر دو سال است که در آن سیاست مداران، برنامه ریزان، اندیشمندان و کنش گران عادی شهر گردهم آمده و درباره مسائل، تهدیدها و آینده شهرها به گفتگو و رایزنی می پردازند. در دوازدهمین مجمع که در شهر قاهره پایتخت کشور مصر با موضوع خانه و توجه ویژه به شهرهای برابر و پایدار از 4 تا 8 نوامبر 2024 با 25 هزار شرکت کننده از 182 کشور برگزار شد یکی از مهمترین مباحث در کنار تهدیدات تغییرات اقلیمی، مساله تشدید ستیزه های نظامی و اثرات مخرب آن بر شهرها، خانه ها و آوارگی مردم عادی بود.
کافی است کمی به پیرامون خود دقت کنیم: در فلسطین، در اوکراین، محله های بی شماری بدل به تلی از خاک و خاکستر شده اند و زندگی میلیون ها انسان نابود شده یا صدمات جدی خورده است. این ها پرده های ناخوشایند دیگری از نمایش تراژیک تخریب شهرها را تکمیل می کنند که در آن مخروبه های شهری سوریه، عراق و یوگسلاوی سابق را می توان دید. بشر با این تصاویر ناآشنا نیست. هجوم و حمله به سکونتگاه های انسانی سابقه ای دراز در تاریخ دارد، می توان فجایعی چون آتش زدن تخت جمشید در گذشته های دور، و بمباران لندن، هیروشیما و ناکازاکی را در جنگ جهانی دوم نام برد. چرا راه دور برویم؟ در ابتدای جنگ عراق علیه ایران، شهرهایی چون هویزه، سوسنگرد و خرمشهر به آتش بعثی ها سوخت و خاکستر شد. اکنون اما نگرانی از بابت نابودی شهرها بسیار بیش از گذشته شده، فناوری های نظامی پیشرفت های زیادی کرده اند و قدرت تخریب شان بسیار فزون گشته، بمب های هدایت شوند، موشک های نقطه زن و پهپادهای دقیق می توانند در زمانی کوتاه بناهای آباد را از گزند خود خراب کند و تخریب های گسترده ناشی از جنگ را سبب شوند. بعضی وقایع قابل باور نیستند، شمار بمب هایی که فقط بر سر شهر غزه در یک سال گذشته ریخته شده بیشتر از تمامی بمب هایی است که متفقین در جنگ جهانی دوم به آلمان انداختند.
این اوضاع تلخ بار دیگر سبب توجه به مفهومی به نام «شهرکُشی» شده است. در زبان عربی به آن قتل المدینه می گویند و اشاره به تخریب عامدانه شهرها، زیرساخت های حیاتی، معماری، میراث فرهنگی و تاریخی و هویت آن ها دارد. در کنار این ها باید نابودی محله ها، خانه ها و مغازه های مردم عادی و در یک کلام زندگی شهری را افزود. این مفهوم با جنگ بوسنی در فاصله سال های 1992 تا 1995 عمومیت یافت، واژه ای که به نابودی گسترده و عامدانه محیط شهری اشاره می کرد. البته پیش از آن محققان و مولفانی که در باره توسعه شهری در آمریکا کار می کردند از مفهوم شهرکُشی برای نقد آن دسته از سیاست ها و برنامه های شهری بهره می بردند که پیامدشان تخریب بناهای مسکونی، تجاری و زندگی پویای محله ای بود. این عمل از نظر آن محققان به عنوان یک شکل خاص از خشونت قابل طبقه بندی بود.
تخریب شهرها به سبب جنگ در ربع قرن اخیر شدت یافته است. از سال 2002 تقریبا 432 هزار شهروند عادی جان شان را از دست داده اند و 38 میلیون نفر آواره گشته اند. این ارقام را موسسه واتسن برای امور بین المللی و عمومی در دانشگاه براون، گزارش داده است. در طی دهه های گذشته مناطق متراکم شهرها هم بخشی از میدان جنگ و نبرد شده اند و نیروهای نظامی تخریب شهرها را به عنوان بخشی از راهبرد خود دنبال می کنند. هدف جمعیت زدایی و نابودی منابع انسانی دشمن است تا اقتصادش به زانو درآید. آواره سازی مردم و بهره گیری از شهرکُشی به عنوان ابزار مهندسی جمعیت عامل فشار دیگری است بر دشمن که حتی می تواند با گسترش دامنه پیامدهای جنگ موجب بی ثباتی در مناطق دور از میدان نبرد شود. این نتیجه تلخی است که محققی در دانشگاه گلاسکو در مقاله ای که اخیرا منتشر کرده با نام «هدف مردم عادی هستند: تخریب شهری در قرن 21» می گیرد. (یادداشت کامل در لینک زیر قابل دسترس است) https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4131045


Forward from: کانون زنان ایرانی
در رثای سرزمین کریسمس

شاعر: ناشناس

برگردانی آزاد از سپیده جدیری

کانون زنان ایرانی


می‌خواهم صد سال سیاه، درختان کریسمس‌تان نباشند
با چراغ‌های رنگ به رنگ‌شان به خاموشی
فروبپاشند
هدایایتان به کام زباله‌دان‌ دربیفتند
شب‌های تعطیل‌‌تان در سکوت بربیفتند.
سزاوار برگزاری آیینی نیستید
که در قلب سرزمینی ریشه دارد که ریشه‌های من در آن رویید
به آن هنگام که با تن‌آسایی تمام
سوختنش را، فرو ریختنش را در شعله‌های آتش به تماشا نشسته‌اید.

برگرفته از صفحه‌‌ی اینستاگرام میسون زاید، بازیگر و کمدین فلسطینی-آمریکایی، که به عنوان یکی از نخستین زنان مسلمان کمدین در آمریکا شناخته می‌شود.

در این شعر، فلسطین سرزمین کریسمس نامیده شده، از آن رو که گفته می‌شود عیسی مسیح در آنجا به دنیا آمده است.

#فلسطین
#غزه
#نسل‌کشی
#کریسمس
#کانون_زنان_ایرانی


Forward from: نقد اقتصاد سیاسی
در دهه‌ی 1980، پس از فروپاشی بلوک شرق، فرهنگ‌باوری و نظریه‌های تفاوت، به‌ویژه در دوره‌های مطالعات زنان مورد توجه قرار گرفت؛ رشته‌ای که از آن زمان به بعد تا حد زیادی به مطالعات جنسیت تبدیل شده است. فمینیسم مارکسیستی که تا پایان دهه‌ی 1980 مباحثات این حوزه را رقم زده بود، به حاشیه رفت. اخیراً اما مشروعیت‌زدایی از نولیبرالیسم به سبب بحران‌های اقتصادی جاری، باعث احیاشدن و عمومیت یافتن روزافزون مجموعه متنوعی از اندیشه‌های مارکسیستی شده است.
____________
👈متن کامل


Forward from: اکوایران
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
📹 دو عامل شکست طرح‌های مبارزه با آلودگی هوا

▫️عضو پیشین شورای شهر تهران با اشاره به طرح های اجرا شده در حوزه کاهش آلودگی هوای پایتخت طی دو دهه اخیر می گوید: این طرح ها اگرچه در مسیر اجرای درست پیش رفته اند اما دو عامل اصلی در بی نتیجه ماندن و بی اثر شدن این طرح ها طی سالیان گذشته دخیل بوده اند.

▫️آرش میلانی توضیح می دهد: نبود عزم راسخ از یک سو و نداشتن پشتوانه مالی از سوی دیگر از دلایل اصلی شکست این این طرح ها بوده اند.

▫️او به یک نکته مهم دیگر نیز اشاره می کند. از نگاه میلانی آلودگی هوا یک جریان پویا و دینامیک است و به همین دلیل طرح های کاهش آلودگی هوا باید با این روند خود را همراه کنند.

▫️میلانی در پایان تاکید می کند: موضوع هم پیوندی آلودگی هوای تهران و شهرهای اطراف نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

نسخه کامل در تلگرام

نسخه کامل در سایت

📺 @ecoiran_webtv


Forward from: شَک
دو وکیل در حالی که سه روز وقت دارند، در صدد نجات زنی متهم به قتل هستند که هر دم ممکن است حکم قصاص او اجرا شود. آنها راهی جاده می‌شوند تا پیش از قصاص خود را برسانند.

در این نشست، مستند «سه روز» اثر مهناز افضلی که با موبایل ساخته شده است، برای نخستین بار اکران می‌شود.

بعد از اکران مستند، با کارگردان به گفت‌وگو می‌نشینیم.

▪️با همکاری کارگروه جنسیت و سکسوالیتهٔ انجمن انسان‌شناسی ایران.

@AnthropologyOfGender




Forward from: انکار
💬پتانسیل‌های گرافیتی در مخالفت با  ظلم اقتصادی علیه زنان: مورد کوزوو

✍آرتان کراسنیکی، آگنسا هاکسیهر | مترجم: پارسا شامحمدی


▪️هنر شهری به طور عام، و گرافیتی به طور خاص، تاثیرات متعدد هنری، فرهنگی و اجتماعی دارد. مطالعات بسیاری نقش چندبعدی آن را توضیح داده­اند. هدف این مقاله این است که به­طور خاص بپردازد به پتانسیلی که گرافیتی در بیان طغیان و مخالفت با ظلم اقتصادی علیه زنان دارد. بالاخره جنبش فمنیستی در کوزوو شروع به استفاده از گرافیتی به مثابه ابزاری برای افزایش نگرانی­ها درباره موقعیت زنان در جامعه کرده است. هدف مطالعاتی این مقاله گرافیتی­هایی است که تبعیض علیه زنان به عنوان نیروی کار را در سه سطح نشان می­دهند: کار بدون مزد، کار مزدی در بخش دولتی، و همچنین استثمار غیرقانونی کار مزدی در بخش خصوصی.



متن کامل را از اینجا بخوانید.

@enkarmag

20 last posts shown.