⚕ کانال دکتر اردشیر بهرامی ✎


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


☜ جامعه شناسی مسائل اجتماعی ایران
☜ یاداشت ها، گقتگوهای جامعه شناختی
☜ پژوهش ها، تالیفات
⚚دکتر اردشیر بهرامی⚚
⫷ جامعه شناس و پژوهشگر ⫸
ارتباط با دکتر :
@Ardeshir2bahrami
لینک پیج اینستاگرام:
Insta: suicide_prevention_drbahrami

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter



امیدِ هیچ مُعجزه ز مُرده نیست، زنده باش!

#هوشنگ_ابتهاج

https://t.me/ardeshir3bahrami


درباره ی فوتبال و یک پیشنهاد به هواداران "#خیبر"
-------------------------------------------

روزی مرحوم "حمید رضا صدر "گفته بود:وقتی از فوتبال حرف می زنیم از زندگی می گوییم..شادی ها،اشک ها،فراموشی ها،شکایت ها..همه به ما می گویند که فوتبال بازتابی از زندگی ست..سرشار از مبارزه برای ماندن،برای ادامه دادن..

فوتبال هم مانند زندگی عمری دارد..نود دقیقه است و گاه با کمک نفس به صدو بیست دقیقه می رسد..اما تمام می شود..مثل زندگی..در فوتبال فاصله ی شکست تا پیروزی..امید تا ناامیدی به سر سوزنی بند است..

و "استادیوم" جایی ست  که فاصله ی میانِ انسان ها برداشته می شود..نود دقیقه همدلی،نود دقیقه یکی بودن و برای یک هدف فریاد کشیدن..استادیومِ فوتبال از معدود مکان هایی ست که در آن فاصله ی طبقاتی کمرنگ و کمرنگ تر می شود..زشتی ها و زیبایی ها رنگ می بازند..دارا و ندار شانه ی به شانه ی هم بی هیج تبختری می نشینند..همه ی این خط کشی ها با پاک کن جادویی فوتبال از پیشانی انسان پاک می شود.فوتبال انسان را از فردیت خارج می کند..و جمعیت می سازد..

گاهی انتقامِ تمام تحقیرها..و شکست های تاریخی اش را در میدان فوتبال می گیرد.گلِ "مارادونا" به "انگلیس" بعد از ماجرایِ "فالکلند" چیزی به جز انتقام دست خدا بود؟

و فوتبال یعنی همین..یعنی زندگی..که تلفیقِ خوبی ها و بدی هایش منجر به زیبایش شده..و خواستنی..فوتبال ..یعنی اشتیاق،یعنی اینکه حتا وقتی شکست می خوری،میدانی که میتوانی دوباره بلند شوی،دوباره بجنگی،و دوباره پیروز شوی،فوتبال یک مدرسه است..جایی که باید یاد بگیریم..بهتر باشیم..قوی تر شویم..و مسئولیت پذیر باشیم..

اما فوتبال تنها درون زمین جریان ندارد،آنچه فوتبال را زیبا می کند..فقط پاس هایِ دقیق و گل های تماشایی نیست..بلکه فرهنگی ست که در اطراف آن شکل می گیرد..فرهنگی که در آن هواداران نه تنها تیمشان را حمایت می کنند بلکه به محیط شان،به شهرشان،و به ارزش هایی  که فوتبال در دل خود دارد احترام می گذارند..

فوتبال  فقط یک #مسابقه نیست،یک سبکِ زندگی ست..بنابراین ما  هوادران پاکیزه نگه داشتن استادیوم را باید وظیفه ی خودمان بدانیم..نه از سر اجبار ،بلکه چون می دانیم "#استادیوم" خانه ی ماست..چرا که باید بدانیم..هواداری فقط فریاد زدن نیست،بلکه مسئولیت هم دارد..وقتی سوت پایان بازی به صدا درآمد، تعدادی از هوادران جوان در استادیوم بمانیم..با پیراهن #خیبر،تا از تماشاگر ساده بودنِ #فوتبال، تبدیل به بخشی از پیکر باشگاه شویم..بخشی از هویت یک سرزمین،بخشی از #فرهنگ جهان لری..و صندلی ها و سکوهای #استادیوم را تمیز نگه داریم و زمین و استادیوم فوتبالی که به خانه ی آرزوهایمان مبدل شده را مرتب و پاکیزه بداریم..می توان این مسئولیت را با سازو کاری به دانش آموزان مدارس سپرد..تا گوشزد کنند که #فوتبال فقط برد و باخت نیست..بلکه بخشی از زندگی ست که باید از آن مراقبت کرد..و آین آغاز یک تغییر خواهد بود..

این کار حس تعلق به سرزمین را در نسل ها تقویت خواهد کرد،،
حال سوال اینجاست..که آیا ما می توانیم این گام را برداریم..آیا #هوادران خیبر از چنین حرکت هایی حمایت خواهند کرد..؟
بیاییم این #ایده را در #خانواده ها ،در جمع #دوستان مطرح کنیم..درباره اش حرف بزنیم..و آن را به یک مطالبه ی عمومی تبدیل کنیم..شاید همین حرکتِ ساده جرقه ای باشد برای ایده های بزرگتر..
---------------------------------------------
لطفن برای فرهنگِ #جهان لری به باز نشر این متن کمک کنید..

آرش صبا
#فوتبال
#خیبرِ لرتباران

https://t.me/chaykhanehLALI


گزارش تحلیلی:
نرخ بالای خودکشی رزیدنت‌ها و کادر درمان یا کشتار سیستماتیک؟

✍️ مریم جبرئیلی / دانشگاه علوم پزشکی ارومیه

مقدمه؛ آمار بالای افکار و اقدام به خودکشی بین پزشکان:
طی سال گذشته (۱۴۰۲)
۱۶ پزشک جوان به زندگی خود پایان دادند.
نتایج پژوهشی که دو سال پیش بر روی ۳۵۳ دستیار تخصصی در شهر تهران انجام شد، نشان می‌دهد ۲۵٪ دستیاران از افسردگی شدید و بسیار شدید رنج می‌برند،
۳۴٪ دستیاران دارای افکار خودکشی هستند که ۱۰٪ آنان پرخطر می‌باشد؛
این میزان افکار خودکشی تقریبا ۱۰ برابر جمعیت عمومی می‌باشد.

❓ اما به چه دلیلی؟
درست است که بصورت کلی آمار خودکشی در کشور رو به افزایش است و پزشکان هم تافته‌ی جدا بافته نیستند؛ اما مسئله‌ای که در وضعیت روانی دستیاران نقش اصلی را دارد شرایط تحصیلی بسیار بد، حق‌الزحمه‌ی کم و قوانین تبعیض آمیز است.

قسمت اول؛ ضامن برای تحصیل، جریمه در صورت انصراف:
طبق آخرین قوانینی که وزرات بهداشت برای تحصیل در دوره‌ی دستیاری وضع کرده‌است، رزیدنت‌ها برای شروع تحصیل باید وثیقه‌های سنگینی را گرو بگذارند و در صورت انصراف بایستی به ازای هر سال، مبلغ ۱ میلیارد تومان جریمه پرداخت کنند.
دکتر سیامک_بهروان رزیدنت سال ۱ روانپزشکی دانشگاه بابل بود که زمستان سال گذشته دست به خودکشی زد و جان خود را از دست داد؛
سیامک آشنایی ضمانت مذکور را نداشت، در نتیجه دانشگاه از پرداخت حق‌الزحمه‌ی وی امتناع می‌کرده است. سیامک تحت فشار روانی شدید دست به خودکشی زد.

قسمت دوم؛ شرایط موجود به دور از شأن انسانی است:
شرایط دوره‌ی دستیاری در دانشگاه‌های ایران خارج از چارچوب‌های استاندارد است و به دلیل کشیک‌های طولانی و طاقت‌فرسا و فشار کاری و روانی زیاد، خواه ناخواه افسردگی و افکار پریشان را به شخص تحمیل می‌کند.
جدای از این مسئله جو حاکم در بیمارستان‌ها (بالاخص در رشته‌های جراحی‌دار مانند زنان و زایمان، ارتوپدی و ...) بیشتر از اینکه به محیطی آکادمیک شباهت داشته باشد، به پادگان شبیه است. به این صورت که رزیدنت سال بالایی اختیار آن را دارد که هر طور که دلش می‌خواهد با سال پایینی خود رفتار کند. برای شکایت از برخوردهای غیرانسانی‌ای که از طرف سال بالایی و اتندها انجام می‌گیرد، هیچ نهاد مسئولی وجود ندارد.

بنابر اطلاعاتی که به تشکل دانشجویان پیشرو رسیده‌است،
دکتر پگاه_طلائی‌زاده رزیدنت چشم پزشکی دانشگاه جندی شاپور اهواز که زمستان سال گذشته جان خویش را گرفت، از سوی سال بالایی‌های خود بسیار مورد اذیت قرار می‌گرفته. پگاه قبل‌تر درخواست انصراف از تحصیل را نیز داده بوده که گویا با آن موافقت نشده و در نهایت پزشک جوان به زندگی خویش پایان داد.

قسمت سوم؛ طرح اجباری و شرایط وحشتناکش، وزارت بهداشت با پرداختی‌های ناچیز، قوانین سخت‌گیرانه‌اش:

طرح اجباری از دیگر قوانین غیرانسانی‌ای است که برای اکثر رشته‌های علوم پزشکی وجود دارد. طی دوره‌ی طرح، شخص با حقوق کم در منطقه‌ای دور افتاده و محروم به مدت ۲ سال مشغول به کار می‌شود. در بسیاری موارد به نیروهای طرحی حتی مکان اسکان مناسبی داده نمی‌شود.
شخصی که در حال گذراندن طرح دوره‌ی تخصص می‌باشد، حداقل ۳۰ سال سن دارد و به احتمال زیاد دارای خانواده نیز هست. حال فکر کنید با حقوق پایین و دور از همسر و فرزندش در منطقه‌ای فاقد امکانات حداقلی چطور زندگی‌اش را اداره کند؟
در مواردی که همسران هر دو در حال گذراندن دوره‌ی طرح می‌باشند؛ وزارت بهداشت کوچکترین همکاری‌ای با ایشان ندارد و معمولا زوجین مجبور به گذراندن طرح در شهرهای جدا و دور از هم هستند.

آذر ماه سال گذشته، دکتر کیمیا_کاتبی متخصص رادیولوژی که در حال گذراندن طرح اجباری در جیرفت بود، اقدام به خودکشی کرد و جانش را از دست داد.
دکتر پرستو_بخشی (متخصص قلب) ۳۴ ساله و در حال گذراندن دوره‌ی طرح در یکی از دور افتاده‌ترین مناطق استان لرستان (گویا از طرف اساتیدش به جهت تنبیه به آنجا فرستاده شده بوده) و پس از تحمل ۲ ترومای بزرگ (از دست دادن پدر و مادر) و با یک سال تأخیر طرح خود را آغاز کرد؛ با این حال وزارت بهداشت کمکی به جابجایی و تغییر محل طرح ایشان نکرد.
همکاران و اساتید قلب و داخلی بیمارستان رحیمی خرم‌آباد هم مزیرد با توهین و تحقیر مزید بر علت شدند. پرستو در نهایت به یکی از دورترین نقاط استان لرستان از سوی مسئولین تبعید شد و دیری نپایید که خودکشی کرد.

جمع‌بندی:

قوانین ناعادلانه، وثیقه‌های سنگین، شرایط دشوار تحصیلی، اتندهای رانتی که دانشجویان را تحقیر می‌کنند، طرح اجباری و ... شرایطی را بوجود آورده که موج مهاجرت پزشکان در سال‌های اخیر به راه افتاده؛ آنهایی که مهاجرت نمی‌کنند نیز این‌گونه بدست جمهوری اسلامی از بین می‌روند.

منبع متن: نینا سجادی

#دکتر_اردشیر_بهرامی

https://t.me/ardeshir3bahrami


پرسش از دکتر محمودی

در اکادمی فلسفه مارزوک

آیا در ایران شاهد خودکشی های اعتراضی هستیم؟
ایا این اعتراضات موثر هستند؟

کانال تخصصی #دکتر_اردشیر_بهرامی


یاد دارم در غروبی سرد سرد 
می گذشت از کوچه ما دوره گرد

داد می زد: کهنه قالی می خرم
دست دوم، جنس عالی می خرم

کوزه و ظرف سفالی می خرم
گر نداری ، شیشه خالی می خرم

اشک در چشمان بابا حلقه بست
عاقبت آهی کشید بغض اش شکست

اول ماه است و نان در سفره نیست
ای خدا شکرت ولی این زندگی است؟

سوختم دیدم که بابا پیر بود
بدتر از او  خواهرم دلگیر بود

بوی نان تازه هوش اش برده بود
اتفاقا مادرم هم روزه بود

صورت اش دیدم که لک برداشته
دست خوش رنگ اش ترک برداشته

باز هم بانگ درشت پیرمرد
پرده اندیشه ام را پاره کرد

دوره گردم ، کهنه قالی می خرم ،
دست دوم ، جنس عالی می خرم

کوزه و ظرف سفالی می خرم
گر نداری ، شیشه خالی می خرم

خواهرم بی روسری بیرون دوید
گفت:آقا سفره خالی می خرید!!!؟

#قیصر_امین_پور

https://t.me/ardeshir3bahrami


Forward from: زیر سقف آسمان
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
♦️نقد رادیکال یک سیستم در درون آن ممکن نیست: خلط نقد رادیکال و نقد درون‌ماندگار

✍حسن محدثی‌

۱۹ بهمن ۱۴۰۳

سال‌ها است که نقد نظریه‌ها تدریس می‌کنم و انواع نقد را می‌شناسم. در این‌جا دکتر عبدالکریمی بین نقد درون‌ماندگار و نقد رادیکال یا مخرب خلط کرده است.

در ضمن نقد مارکس به دین نقدی بسیار جدی و تأثیرگذار بوده است، اما دکتر عبدالکریمی بدون این‌که تسلط کافی داشته باشد، نقد مارکس را به دین تحقیر می‌کند.

گفت‌وگو خود گویا است. من به یاد آن دوست گرامی‌ی دیگر می‌افتم که در برابر من که کار ام تدریس جامعه‌شناسی‌ی دین و تحقیق در آن است، نشست و تعریف عجیبی از دین ارایه داد و ادعا کرد که همه‌ی جامعه‌شناسان دین، دین را این‌گونه تعریف کرده اند و البته حتا یک شاهد هم ارائه نکرد!



🔸پس‌نوشت: اضافه کنم که بحث من در باره‌ی اقامت فکری است نه اقامت فیزیکی یا اقامت عضویتی. نمی‌توان از نظر فکری در درون یک سیستم یا گفتمان اقامت داشت و آن را نقد رادیکال کرد. دکتر عبدالکریمی این تفاوت در اقامت فکری و اقامت عضویتی را هم خلط کرده است.

#نقد
#مناظره
#نقد_مخرب
#نقد_سازنده
#نقد_رادیکال
#کارل_مارکس
#نقد_درون‌ماندگار

@NewHasanMohaddesi


...


خودکشی پاسخی به این سوال است؟
آیا زندگی به رنج زیستنش می ارزد؟

#اردشیر_بهرامی
#پیشگیری_از_خودکشی




فرخوان پیش‌خرید کتاب
((کو، کوه و کوچ))؛
جامعه‌شناسی تاریخی لرستان فیلی
(از 1175 م. تا 1928 م.)


✍ به قلم دکتر ابراهیم خدائی
(جامعه شناس)

کتاب در دست چاپ است و از علاقمندان دعوت می شود نسبت به پیش‌خرید آن اقدام کنند.

مشارکت شما در پیش‌خرید به نویسنده و ناشر کمک می‌کند معادل تقاضای خوانندگان نسبت به چاپ کتاب اقدام کنند و در این شرایط اقتصادی متحمّل زیان  نشوند.

برای پیش‌خرید کتاب فیش واریزی به مبلغ ۳۵۰ هزار تومان به شماره کارتِ؛
۶۰۳۷
۷۰۱۵
۲۶۲۹
۲۲۲۹

(نیکوبخت، بانک کشاورزی)
را به همراه آدرس پستی به شناسه @iranboom1403 ارسال کنید.

شایان ذکر است؛
:کتاب بیش از ۳۰۰ صفحه در قطع وزیری است.
:: کتاب حداکثر تا  ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ به نشانی شما پُست خواهد شد.

پیشاپیش سپاس از حمایت شما 🙏

بوم‌اندیشی؛ کانال شخصی ابراهیم خدائی
@EbrahimKhodaee


Forward from: شرق
گفت‌وگوی «شرق» با اردشیر بهرامی، جامعه‌شناس
🔺بحران جنس جدیدی از خودکشی در ایران

👈🏻نسترن فرخه

مرگ خودخواسته یا بهتر بگوییم خودکشی علاوه بر آنکه طی این سال‌ها در کشور افزایش داشته، به باور بسیاری حتی جنس متفاوت‌تری هم پیدا کرده است؛ شاید به باوری بتوان گفت این نوع مرگ در کشور تعریفی فراطبقاتی پیدا کرده است. طبق آمارهای رسمی سال 1401، در ۱۴ سال اخیر بر نرخ خودکشی ۳.۳ نفر افزوده شده؛ یعنی نرخ این مدل مرگ‌ها در سال‌های اخیر رو به رشد بوده است. از طرفی طبق داده‌های رسمی انجمن خانواده‌درمانی ایران، 90 درصد افرادی که درگیر این مرگ‌ها هستند، اختلال روانی دارند که با این آمارها، آدم‌های زیادی درگیر مشکلات روانی هستند..

💢بیشتر بخوانید

@sharghdaily


بحرانِ جنسِ جدیدی از خودکشی در ایران

گفتگوی دکتر اردشیر بهرامی با روزنامه شرق

در حقیقت ماجراها خیلی با هم تفاوتی ندارند. آن فرد روشنفکر، دانشجو، پزشک و هنرمند در زیست حرفه‌ای و اجتماعی ناکام مانده، نادیده گرفته شده، در دنیای سیاست طرد شده، نا‌امید از افق و آینده روشن اندیشه‌ورزی و زندگی حرفه‌ای، در کنشگری تنها و به حاشیه رانده شده. اما زن فقیر حاشیه‌نشین تنها، بی‌پشت‌و‌پناه، طرد‌شده از خانواده و اجتماع، نا‌امید از تأمین مایحتاج زندگی است و‌ افق و فردایی برای زندگی نمی‌بیند. زندگی برای هر دو گروه فاقد آرزومندی و رؤیا‌ست.
زندگی برای هر دو فاقد امید و آرزو است

متن کامل مصاحبه را را در لینگ زیر بخوانید

https://vista.ir/n/sharghdaily-dq7q5


#پیشگیری_از_خودکشی
#دکتر_اردشیر_بهرامی


صبح حسابم رو چک کردم، تقریبا یک میلیون تومان بیشتر موجودی نداشت.
ساعت ۱۰ بود. با دخترم رفتیم میدان میوه و تره بار خاوران. چون هم نزدیک تره و هم ارزون تره..

دخترم گفت:" بابا اینجا کیفیت میوه هاش اصلا خوب نیست. مامان دعوامون می کنه!!" بیا بریم میدان بهمن جای خوب و ارزونه کیفیت میوه هاش هم بهتر از اینجاست.

از خونه ام تا اونجا کلی راه بود.. با ماشین رفتیم میدان بهم. راستش اصلا علاقه ای به رانندگی در ترافیک، شلوعی و آلودگی هوا رو نداشتم. بلاخره رسیدم مقصد. انگار نیروی منو بر خلاف اراده ام به این جا کشانده بود هنوز تو ذهنم مقاومت می کردم و گفتم دخترم منو این همه راه کجا آوردی؟.

منطق حکم می‌کرد به اندازه نیاز خونه و  میزان موجودی ان خرید می کردم. 
همیشه سعی می‌کنم حساب های خرده ریز را به ذهنم بسپارم و خریدهام انجام دادم و کم نیارم.

خریدهای اصلی سیب زمینی، پیاز، گوجه، کاهو، هویچ، خیار و.
می دونستم چیزی ته حسابم باقی نمونده. کارت بانکی ام پیامکش فعال نیست به این خاطر سعی کردم همه چی را به ذهنم بسپارم تا اگه پول کم اومد جلو دخترم ضایع نشم. فکر کنم حس خیلی بدی پدری جلوی بچه اش پول کم بیاره و حس شرمندگی را تجربه کنه.
اخرین غرفه و اخرین خریدم بود.

شلوغی صف ترازوی میوه و تره بار سنگینی میوه و سیفی جات روی دستم منو کلافه کرده بود.
خیلی آرام وجود زنی که تازه پا به سن و سال گذاشته بود سمت شانه چپم احساس کردم. قد خمیده، شانه های فرو افتاده و چهره درهم شکسته اش حکایت از رنج های بی شمار و دردهای ناگفته داشت. به گونه ای که افراد حاضر در صف و پشت سرم متوجه حرفش نشود به ارامی درگوشم با اشاره به دو نایلون  سیب زمینی و پیاز که در دست داشت  گفت:
آقا.. آقا.. ببخشید اینها را سوا کردم. اما پولی ندارم پرداخت کنم. می تونید اینها را حساب کنید؟.
بدون اینکه فکر کنم و نیم نگاهی بهش انداختم جواب سر بالا دادم گفتم: نه خانم نه! ندارم. می دونستم  با پرداخت خریدهای خودم، حسابم صفره میشه و چیزی برای این خانم باقی نمی مونه.
یه لحظه به خودم اومدم. خودمو جمع و جور کردم. اصلا توی مخیله ام نمی گنجید که صورت حساب کسی را پرداخت کنم. تقریبا یک دقیقه گذشت به  ترازوی فروشنده نزدیک شدم. هنوز سایه سنگین زن نا امید روی سرم سنگینی می‌کرد. دوباره با یک نگاه ملتمسانه گقت: آقا تورا خدا؟!
نمی دونم یه لحظه ذهن قفل شده ام، چطوری باز شد. شاید هم قفل دلم (مهربونی) باز شد.

چهره مایوس و خیره کننده اش را نمی تونستم ببینم. در یک لحظه دنیا رو سرم خراب شد و فقط برگشتم به فروشنده گفتم اقا این دوتا کیسه (سیب زمینی و پیاز) دست مادرم لطفا وزن کنید و بعدش هم فوری میوه های خودم را روی ترازو گذاشتم تا افراد حاضر در صف متوجه نشن این خانم از من کمک خواسته!

یقین داشتم کارتم خالیه اما توی دلم گفتم خدایا فقط خودت کمک کن توی کارتم پول باشه..شرمنده نشم..چون بیش از اینکه من شرمنده بشم، شرافت این زن پیش این همه ادم زیر سوال می رفت. ضربان قلبم روی دور تند رفته بود.
ببخشید چقدر میشه؟
با لهجه کردی؛ ۱۴۵ تومن. رمز؟

در اوج ناباوری کارت را دادم و بوق کوچکی که نشانه "پرداخت موفق" بود شنیدم. اره کارتم موجودی داشت. توی دلم داشتم بشکن میزدم. گفتم خدایا دمت گرم که منو شرمنده نکردی. صدای نحیفی به گوشم رسید: "جوان، الهی از جوانیت خیر ببنی و هرچی از خدا میخای بهت بده"
داستان تموم شد با دخترم برگشتم خونه از عابر بانک موجودی گرفتم دیدم همان لحظه کشمکش مبلغ یک میلیون به حسابم واربز شده. نمی دونم کی و از کجا واریز شده. این روزی من نبود.
با خودم گفتم برای کار خیر در حساب و کتاب خدا همیشه موجودی هست!

کل روزم را درگیر این بودم چی شد چجوری که این همه انسام با شرافت برای ابتدایی ترین نیازهای زندگی شون صورتشان را با سیلی سرخ نگاه می‌دارند
چرا این تباهی زندگی از کجا آمد ؟

چگونه شرافت و شجاعت آدمها در برابر فقر به ترس و نا امیدی می رسد؟
دولت ها کجای این تیره بختی و ویرانی رندگی مردم هستند؟
سیاستمداران چگونه سناریوی تباهی را به خوبی ترسیم کرده که خیل عظیمی از مردم را به فلاکت رسانده اند.
و سیاست ها چه سیاست و رنجی بر تن و جان مردم ایجاد کرده است!

اردشیر بهرامی
۱۱ بهمن ۱۴۰۳. تهران

#دکتر_اردشیر_بهرامی
#پیشگیری_از_خودکشی
https://t.me/ardeshir3bahrami


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
تفاوت افسردگی ایرانی ها با سایر کشورها

کلیپ را ببنید

#پیشگیری_از_خودکشی
#دکتر_اردشیر_بهرامی
https://t.me/ardeshir3bahrami


.

تو یه ایستگاه مترو در لندن که خودکشی تو اون خیلی شیوع پیدا کرده بود، هیچ تبلیغ و تشویق و آموزشی تاثیر نداشت و این‌نوع مرگ‌ خودخواسته تبدیل به یه رویه شده بود.

تا این‌که یه گروهی یه ترانه خوندن که هر روز اون‌جا پخش می‌شد، با این مضمون که:

[می‌تونی با چوب بزنی تو سر خرس گریزلی
می‌تونی موهاتو آتیش بزنی
می‌تونی بری تو دهن کوسه
و..
این همه مرگ احمقانه! تو چرا اینو انتخاب کردی؟!]

و چرا این تبلیغ خوب جواب داد؟
- اول این‌که طنز در تبلیغات اگه درست انجام بشه از بهترین روش‌های ارتباطی هست و معمولا طرف مقابل رو به فکر وا می‌داره.
- دوم این‌که به لحاظ روان‌شناسی هیچ‌کس دلش نمی‌خواست بعد از مرگش احمق خطاب بشه و این موضوع روی تصمیم خیلی‌ها اثرگذار بود......


'روان‌شناسی فروش' تاثیرات اجتماعی زیادی داره


#دکتر_اردشیر_بهرامی
#پیشگیری_از_خودکشی

https://t.me/ardeshir3bahrami


Forward from: Farahampub انتشارات فراهم
‌‌‌‌‌‌‌‌گناه
کتابی از مجموعه درآمدهایی کوتاه و نو بر روانکاوی راتلج ۲۰۲۴
  کلیشه ای وجود دارد که عادت کرده‌ایم اعمال جامعه‌ستیزانه را به بخش های غیرمتمدن شخصیت‌مان مثلاً نهاد (اید) و اعمال جامعه‌پسندانه را به بخش های به ظاهر متمدن مثلاً فرامن (سوپراگو) منتسب کنیم، دیدن و یافتن ریشه‌‌های بدی و شر در فرامن برایمان کار دشواری است. اما در واقعیت، بخش اعظم بدی در انسان نه از مسیرِ بدکرداری، بلکه از مسیر و با انگیزه درست‌کاری انجام می‌شود. آن‌هایی که برای بمباران هیروشیما و ناکازاکی برنامه‌ریزی و آن را اجرا کردند، جامعه‌ستیز نبودند؛ بل آدم‌‌هایی بودند که به‌درستی علت عملشان باور داشتند. فروید به ما آموخت که گناه ناهشیار اغلب در قالب جایگزین‌‌های گناه به نمایش در می‌آید و شامل علائم دردناک مختلف و انواع شکنجه و حمله به خود می‎‌شود که زندگی افراد را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، بدون این که فرد هشیارانه احساس گناه را تجربه کند. اما فروید با یکی گرفتن گناه و نیاز به تنبیه، و همین طور یکی گرفتن فرامن با وجدان امکانی برای متمایز‌کردن دو نوع گناه باقی نگذاشت. موضوع این کتاب تلاشی است برای رفع ابهاماتی که ما در روانکاوی و در جامعه در کل نسبت به مفهوم احساسِ گناه، فرامن (سوپراگو) و عوامل اصلی ایجاد‌کننده احساسِ گناه ناموجه یعنی میل انسان به تخریب‌گری و شرارت داریم. نویسنده با طرح ایده ی وجود دو نوع گناه متمایز و با مددجویی از آرای ملانی  کلاین گناه تهدیدگر را از گناه جبرانی و همین‌طور فرامن را از وجدان متمایز در نظر گرفته است و تلاش نموده تا نشان دهد چطور یکی گرفتن این دو نوع گناه باعث شده است نتوان در روانکاوی از ظرفیت موثر این احساس برای تغییر خود و تغییر اجتماعی استفاده کرد.

این کتاب را می توانید از کتاب فروشی های معتبر کتاب در سراسر کشور تهیه کنید.
خرید مستقیم این کتاب نیز با مراجعه به سایت اینترنتی فراهم امکان پذیر است؛
www.farahampub.ir


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
آتش‌نشان خرم آبادی مانع خودکشی مرد جوان شد

👤 نعمتی سرپرست سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری خرم‌آباد:

🔹طی تماس شهروندان با سامانه ۱۲۵ این سازمان در ساعت ۱۲:۲۵ امروز پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ گزارش اقدام به خودکشی یک مرد جوان اطلاع‌رسانی و ثبت شد. پس از دریافت این گزارش توسط ستاد فرماندهی، گروه امداد و نجات ایستگاه شماره ۲ و آتش نشانان شماره ۱ به آدرس اعلام شده در زیر گذر بسیج شمشیر آباد اعزام و بلافاصله عملیات نجات و انصراف از خودکشی آغاز شد.

🔹آتش‌نشانان در محل حادثه یک مرد جوان را که با رفتن بر روی ارتفاع زیرگذر قصد اقدام به خودکشی داشت مشاهده کردند که بلافاصله آتش‌نشانان اقدامات ایمنی لازم را در محل انجام دادند و با صحبت‌های فنی و آرامش بخش با این فرد توانستند با منصرف کردن وی از خودکشی از بروز حادثه دلخراش و مرگ احتمالی این جوان جلوگیری کنند.

#صدای_پلدختر
📈 @SedayPoll

#پیشگیری_از_خودکشی
#دکتر_اردشیر_بهرامی


🔊فایل صوتی

تقریباً تمام عمرم را با دو فکر متناقض سپری کرده‌ام: کاش مرده بودم و خوشحالم که خودکشی‌هایم ناموفق بوده‌اند


📍کلنسی مارتین، نویسنده و فیلسوفی است که تاکنون بیش از دَه بار اقدام به خودکشی کرده، اما هر بار، به دلیلی، موفق نشده است. او امروز، به گفتهٔ خودش، خوشحال و شکرگزار است که زنده مانده و همین، دلیلی برای نوشتن کتاب جدیدش بوده است. چطور خود را نکُشیم شرح احساس دوگانهٔ نویسنده به خودکشی و ادامهٔ زندگی است. او می‌گوید «امیدوارم این روایت‌های صریح از زبان کسی که همواره خودکشی‌گرا بوده بتواند به آن‌هایی که چنین فردی در زندگی خود دارند یا داشته‌اند کمک کند تا هم با او و هم با خودشان مهربان‌تر باشند».

منبع: #کانال‌سخنرانی‌ها


#پیشگیری_از_خودکشی
#دکتر_اردشیر_بهرامی

https://t.me/ardeshir3bahrami


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
در یک فراخوان سراسری از حدود ۱۰۰ عکاس خواسته شد، عکس هایشان را با موضوع «زن» ارسال کنند.

کلیپی که مشاهده می کنید، منتخب عکس های این فراخوان است که به نوعی نگاه معاصر به زن ایرانی دارد. تمامی عکس ها از سال ۱۴۰۰ به بعد ثبت شده است.

برداشت شما از این مجموعه چیست؟

#دکتر_اردشیر_بهرامی
#پیشگیری_از_خودکشی

https://t.me/ardeshir3bahrami


همایش ملی پیشگیری از خودکشی


به اطلاع اساتید، پژوهشگران و دانشجویان می رساند دانشگاه علوم پزشکی لرستان با مشارکت تعدادی از دستگاه های اجرایی و مراکز علمی استان و کشور، همایش ملی پیشگیری از خودکشی را در دانشگاه لرستان برگزار می نماید. علاقه مندان می توانند جهت ارسال آثار خود به آدرس لینک همایش اقدام نموده و در صورت تمایل در همایش شرکت نمایند. 

مهلت ارسال مقالات : ۱۴ ٫ ۰۱ ٫ ۱۴۰۴

زمان برگزاری همایش : ۱۴ ٫ ۲ ٫ ۱۴۰۴

آدرس لینک همایش :

WWW.SUPV.ir٫fa


کانال تخصصی
#پیشگیری_از_خودکشی
#دکتر_اردشیر_بهرامی

https://t.me/ardeshir3bahrami

20 last posts shown.