زیر سقف آسمان


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Telegram


زیر سقف آسمان مقام یک جست‌وجوگر است.
آرشیو تأملات و پژوهش های دکتر حسن محدثی
جامعه شناس و استاد دانشگاه
تماس:
@Ziresagfeasman2017

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Telegram
Statistics
Posts filter


♦️ترجمه‌ و چاپ کتاب "مشرکی در خانواده‌ی پیامبر" به زبان کردی

✍حسن محدثی‌

۲۵ آبان ۱۴۰۳

امروز دوست عزیز کرد ام خبر داد که کتاب مشرکی در خانواده‌ی پیامبر به زبان کردی ترجمه و در اربیل عراق منتشر شده است.

خبر خوش‌حال‌کننده‌ای است که پس از انتشار ترجمه‌ی عربی‌ی کتاب، اکنون ترجمه‌ی کردی‌ی آن نیز منتشر شده است.

اگر چه مترجم و ناشر ترجمه‌ی کردی از نویسنده‌گان و ناشر کتاب اجازه‌ای نگرفته اند و اطلاعی نداده اند، ولی امیدوار ام دست‌کم نسخه یا نسخه‌هایی از این کتاب را برای ما بفرستند! یا دوستان عزیز کرد ما اگر سری به کردستان عراق و اربیل زدند، نسخه‌ای از آن تهیه کنند و برایم بفرستند و من هزینه اش را پرداخت کنم.

در هر صورت بسیار خوش‌حال ام که کتاب‌مان به زبان کردی نیز ترجمه شده است. امیدوار ام مترجم انگلیسی‌ی کتاب نیز این خبر را ببیند و انگیزه‌ی انتشار آن را پیدا کند!

حالا من یاد گرفتم که اسم ام را به زبان کردی بنویسم: حه‌سه‌ن موحه‌ددیسی! سلام به همه‌ی کردها!

کتاب: موشرکیک له خیزانی پی‌غمبردا
ناشر: نشر تفسیر
مترجم کردی: برزان محمد
محل نشر: اربیل عراق

#ترجمه
#زبان_کردی
#مشرکی_در_خانواده_پیامبر

@NewHasanMohaddesi

629 0 8 15 27

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
♦️نقد تاریخ‌نگاری‌ی ایده‌ئولوژیک
۲۵ آبان ۱۴۰۳

🔻منبع:
https://www.instagram.com/reel/DCY2y1OuVjH/?igsh=emQ1OWp4bG1ybWl6

#کورش
#تاریخ‌نگاری_ایده‌ئولوژی
@NewHasanMohaddesi


♦️یک نقد و پاسخ به آن: مردمان مرده‌پرستی که از تهی‌دستی و بیچاره‌گی و بی‌عملی قهرمان می‌طلبند
۲۵ آبان ۱۴۰۴

#خودکشی
#محمد_مرادی
#ناگزیری_مرگ
#گریز_به_مرگ
#کنش_سیاسی
#گریز_از_زنده‌گی
#کیانوش_سنجری

@NewHasanMohaddesi


♦️اختیاری بودن تن‌فروشی نیز وجه ضد انسانی‌ی آن را از بین نمی‌برد

حسن محدثی‌ی گیلوایی
۲۴ آبان ۱۴۰۳

تن‌فروش محترم است و واجد حقوق انسانی است، به حکم این‌که انسان است؛ اما تن‌فروشی ضد انسانی و نامحترمانه است و نباید به‌لحاظ فکری و اخلاقی به‌رسمیت شناخته شود یا به‌نحوی از انحا به کسی تحمیل شود یا کسی بدان سوق داده شود.

به نظر من حتا اختیاری بودن کار و اقدامی الزاما آن را موجه و اخلاقی و انسانی نمی‌سازد. مشکل تن‌فروشی علاوه بر مواردی که گفتم، این است که منجر به ابژه‌سازی‌ی انسان و تحقق بخشیدن روابط سلطه و بسط آن در جامعه می‌شود. بنابراین، اختیاری بودن تن‌فروشی نیز مشکل آن را حل نمی‌کند و خصلت ضد انسانی‌ی چنین پدیده‌ای را به‌کلی از بین نمی‌برد.




🔻توضیح: خانم خضر حیدری خبرنگار ایران اینترناسیونال نیست.

#فمینیسم
#تن‌فروشی
#خضر_حیدری
#تن‌فروشی_اختیاری
#تن‌فروشی_اجباری
@NewHasanMohaddesi

1k 0 14 8 26

🔸🔸🔸بازخورد🔸🔸🔸



♦️زرنگ‌بازی یا غفلت جامعه‌شناسانه!! (تأملی بر نوشته‌ی محدثی گیلوایی درباره‌ی خودکشی کیانوش سنجری )

✍️افشین احمدپور

بازنشر: ۲۴ آبان ۱۴۰۳


«محدثی گیلوایی» به درستی، خودکشی سیاسی را مذمت کرده و به همه درباره ی الگو قرار دادن این شیوه از کنش سیاسی هشدار داده است!

تا اینجای کار من هم با نوشته ی «محدثی» کاملا موافقم و معتقدم که خودکشی در اکثریت قریب به اتفاق موارد نه تنها امری معقول نیست بلکه به طور مستقیم ریشه در بیماریهای سایکولوژیکی همچون افسردگی دارد و استفاده از آن به عنوان حربه ای سیاسی برای مبارزه ، به شدت مذموم است چرا که نوعی ترویج خشونت محسوب می شود و فراگیر شدن آن ، نه تنها کوچک ترین تهدیدی برای رژیم های اقتدارگرا ایجاد نمی کند بلکه با لاغر کردن بدنه ی مبارزان اهل اندیشه و خشونت پرهیز ، موجبات ادخال سرور در قلب دشمنان قسم خورده ی دموکراسی و آزادی را فراهم خواهد آورد!!


اما هم من ، هم شما و هم «محدثی» می دانیم که در ماجرای خودکشی «کیانوش سنجری» ، نفس خودکشی ، کم اهمیت ترین بعد ماجراست و مذمت الگوسازی از چنین اقدامی حتی اگر مهم باشد صرفا موضوعی است فرعی و طرح آن در شرایط فعلی ، نه فوریت دارد و نه ضرورت!!

مهم تربن و قابل تأمل ترین نکته ی ماجرای غم انگیز خودکشی «کیانوش سنجری» که «محدثی» ، آگاهانه و از روی زرنگ بازی یا نآآگاهانه و از روی بی توجهی ، از کنار آن رد شده ، آن است که چرا بایستی جوانی ایرانی ، از ۱۷ سالگی تا زمان مرگش در ۴۲ سالگی ، بیش از ۹ بار بازداشت و دو سال زندانی شود ، مجبور به ترک وطن گردد ، به فقر و فلاکت و بیکاری بیفتد و سرانجام به خاطر این فشارهای سهمگین و کمرشکن ، افسرده شود و با احساس بی پناهی در برابر قدرت هیولاوار استبداد مذهبی ، به زانو در آید و در اوج جوانی و ناکام از برآوردن آرزوها ، عفریت مرگ را در آغوش کشد !؟


و دقیقا با تأمل در همین بعد از قضیه است که تفاوت کسی مثل «کیانوش سنجری» با «محدثی» و بخش عظیمی از جامعه ی ایران مشخص می شود!!

اشکال «محدثی» آن است که می خواهد ادای روشنفکرها را در بیاورد و نشان بدهد که مرگ یک کتشگر سیاسی برایش مهم است و می خواهد این مرگ را دستمایه ی اندیشه ورزی کند و مخاطب خویش را با «اپوزوسیون لاشخور» ، تنها نگذارد اما چون از پرداخت هزینه ی سنگین روشنفکری واقعی می ترسد ، از بین همه ی پیغمبرها می چسبد به «جرجبس» و بخشی از حادثه را مهم جلوه می دهد که درد سری برایش ایجاد نکند و همان جا نرود که «سعید مدنی» رفت!!

و دقیقا به دلیل همین ترس و محافظه کاری است که «محدثی» بر خلاف جامعه شناس مهمی مثل «سعید مدنی» که تمرکزش را بر روی «فحشا» و «اعتیاد» و «بازنگری قانون اساسی» و «جنبش های اجتماعی» می گذارد و سر از «اوین» در می آورد ، همیشه مشغول شلوغ کاری است و با معلق زدن و معرکه گیری درباره ی موضوعات کم اهمیت و بی خطری همچون «فلسفه» و «ریاضیات» و «کوروش» و «نوروز» ، ژست روشنفکری می گیرد چون می داند که نه جنازه ی اموات «هخامنشی» ، زورشان می رسد که در معیشتش خللی وارد کنند و نه «عمو نوروز!!» می تواند با پرونده سازی و استفاده از عناوین مجرمانه ی مسخره و بی معنی و گل و گشادی مثل «تبلیغ علیه نظام» و «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» و «توهین به مقدسات» ، چپقش را چاق کند!!


خودکشی «کیانوش سنجری» حتی اگر مذموم باشد که هست ، تنها یک ورق از دفتر زندگی افتخار آمیز ، غم انگیز و پر برگ این جوان ایرانی است!! زندگی کسی که از ۱۷ سالگی ، همچون یک کنش گر سیاسی با تجربه و جا افتاده ، معنی استبداد را می فهمد و برای ساختن جامعه ای دموکراتیک ، آزاد و مرفه ، پیه حبس و تحقیر و بازجویی و شکنجه و انفرادی را به تنش می مالد سراسر افتخار است حتی اگر پر از اشتباه باشد!!

خلاصه کنم و باب اطناب را ببندم!!

«محدثی» اگر هم می خواهد به مخاطب خویش بفهماند که خودکشی سیاسی ، کنشی مذموم است نباید بین السطور را آن قدر خالی بگذارد که خواننده گمان کند مرحوم مربوطه ، معتاد تزریقی بوده و به خاطر نرسیدن مواد ، خودکشی کرده است!!!


حقیقت بسیار تلخ است اما به باور من ، یک لاخه موی «کیانوش سنجری» می ارزد به کرور کرور مرده ی متعفن متحرکی که غرق در زندگی حیوانی و سرشار از حقارت و ترس و طمع ، جز خوردن و خوابیدن و گشنی کردن ، چیزی نمی فهمند و به خاطر چند روز زندگی بیشتر و شکم چرانی و شهوت رانی ، به هر ذلت و کثافتی تن می دهند و ککشان هم نمی گزد!!



تنی زنده دل، خفته در زیر گل
به از عالمی زنده ی مرده دل

دل زنده هرگز نگردد هلاک
تن زنده دل گر بمیرد چه باک؟




https://t.me/elmdinkhorafeh

🔸محدثی: سپاس از نقد محترمانه‌ی دکتر احمدپور عزیز! چه بسیار جای سخن هست که می‌گذارم برای مجالی مناسب. اما از این پزشک فرهیخته، صمیمانه قدردانی می‌کنم!

#خودکشی
#گریز_از_زنده‌گی
#کیانوش_سنجری

@NewHasanMohaddesi

946 0 24 32 25

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
♦️تقلیل شوون و کلیت انسان (زن و مرد)، ضدانسانی است

✍حسن محدثی‌

۲۴ آبان ۱۴۰۳

تقلیل کلیت وجود آدمی (خواه زن و خواه مرد) به بعدی از ابعاد و وجهی از وجوه او، امری ضد انسانی است و منجر به از خود بیگانه‌گی‌ی آدمی می‌شود؛ چه تحت لوای تفکر دینی صورت گیرد، چه تحت ایده‌ئولوژی‌ی فمینیسم، و چه در ذيل نظام سرمایه‌داری.

تقلیل آدمی به ابزاری برای تمتع، یا درآمدزایی، یا اجرای یک شغل یا نقش، امری ضد انسانی است. هر نوع اندیشه‌ و ساز و کار و نظامی که کلیت وجود آدمی را فدای بخشی از وجود و وجهی از ابعاد زنده‌گی او بکند، مردود و ناموجه است.

زنان را نمی‌توان به بدن‌شان تقلیل داد؛ چه با تلاش برای کنترل بدن و حجاب و چه با صنعت بدن و چه با صنعت سکس و پورنوگرافی و چه با صنعت نمایش و چه با صنعت تبلیغات. انسان یک کلیت است با مجموعه‌ای از استعدادها و ساحت‌ها و نیازهای مادی و فرامادی نه فقط ابزاری برای تمتع یا وسیله‌ای در شکلی از اشکال بهره‌برداری.

پس‌نوشت: تن‌فروشی شغلی ضد انسانی است و نظامی که در آن افراد به تن‌فروشی کشیده می‌شوند، مسوول آن است. مشروعیت‌بخشی به تن‌فروشی به نام فمینیسم اقدامی ضد زنان است.

#فمینیسم
@NewHasanMohaddesi

1.2k 0 24 35 29

Forward from: S-m nejati.hosseini-اندیشه خراسانی ، فلسفه اجتماعی
🔹زندگی در زمانه فاجعه و بحران زندگی نیست نوعی مرگیدن شبیه زیستن است به ویژه برای کنشگران منتقد معترض مخالف سیستم و جامعه :
تکمله ای و نقدی مختصر
بر روایت حسن محدثی گیلوایی
🔻🔻🔻🔻
https://t.me/NewHasanMohaddesi/11540

https://t.me/NewHasanMohaddesi/11542

🔹🔹🔹🔹🔹🔹
@smnejatihosseini

روایت دوست دانشپژوهم حسن محدثی گیلوایی از رخ داد تاسف انگیز و قابل تامل پایان خود خواسته زندگی یک فعال سیاسی جوان(کیانوش سنجری )
که برخی ان را خودکشی سیاسی و برخی هم خودکشی اعتراضی انتقادی و برخی دیگر هم خودکشی ناشی از شرایط جامعه ای می نامند

موجبیست برای بازاندیشی در باره فرایندهای جامعه ای ( اجتماعی فرهنگی و سیاسی امنیتی ) که منجر به بروز خودکشی هایی خود خواسته با دستاویز اعتراض و انتقاد و مخالفت با سیستم سیاسی حاکم شده و می‌شود( و با فرض ثابت بودن شرایط ) و خواهد شد

کاویدن این فرآیندها اگر بخواهیم جامعه شناسانه و علمی و کارشناسانه انجام شود نمی تواند با تحلیل‌های سطحی و شتابزده مانند روایت های رسانه ای و ژورنالیستی فعلی در شبکه های اجتماعی و شبکه های خبری ماهواره ای فارسی زبان فراگیر و پر مخاطب و پر تاثیر بر افکار عمومی ایرانیان داخل و خارج ( بی بی سی فارسی + ایران اینترنشنال + صدای امریکا + رادیو فردا ) همراه باشد.

ما نیازمند تحلیل های جامعه شناسانه پایان دادن خودخواسته به مرگ های این چنینی هستیم .

قطعا این تحلیل ترکیبی از جامعه شناسی های پزشکی و زیستی و سیاسی و روان شناسی اجتماعی فعالیت سیاسی خواهد بود.

به ویژه تحلیل از منظر جامعه شناسی دین و الاهیات سیاسی اجتماعی که مدنظر من هست .

باری ازین منظر
من با روایت محدثی گیلوایی موافقم که زندگی هر فردی مهمست ( هر چند برخی‌ها ارزش زیستن را فدای نفی ارزشهای اخلاقی و معنوی و انسانی نمی کنند ) ومعتقدست خودکشی های سیاسی را نباید تقدیس کرد و نباید از سوژه‌های خودکشی قهرمان سازی و اسطوره سازی کرد و از مرگ خودخواسته انان الگویی برای مبارزه اعتراضی انتقادی و مخالفت با سیستم های سیاسی ساخت .

در عین حال متفاوت از روایت محدثی گیلوایی و حتی در نقد روایت او معتقدم که زیستن برای بهزیستن اخلاقی معنوی انسانی در جهت خیر اجتماعی( که البته این مدنظر محدثی نیزهست) و خیر جمعی و خیر جامعه است ارزشمندتر از زندگیست و حتی خود زندگی حقیقی در معنای سقراطی آن است یعنی زندگی برای پاسداشت حقیقت و در راه حقیقت

لذا اگر مرگ و مردنی در راستای این هدف معنوی اخلاقی انسانی و خیر جمعی خداپسندانه و والا باشد بشرط این که دگر خواسته باشد! و نه خود خواسته؟ هم چون خودکشی سوژه مورد نظر؛ عین زندگی است و حتی ارزش آن والاتر از زیستن بد و بدزیستی است .

چنین الگویی از مرگ والا و بهزیستانه را می توان در الگوی الاهیات قرآنی( جهاد فی سبیل الله برای رهایی بندگان خدا از سلطه و سرکوب سیستم های طاغوتی دیکتاتوری شرک و کفر و نیز جهاد فکری معرفتی علمی دانش پژوهانه برای روشن گری اجتماعی دینی معنوی اخلاقی مع فتی ) و الگوی امامت شیعی علوی حسینی ( انما الحیوه عقیده و الجهاد ) مبنی بر زیستن برای عقیده و عقیده برای زیستن دانست .

در الگوی الاهیاتی اسلامی جهادعقیدتی و معرفتی
مردن در راه عقیده دینی خداپسندانه و پر منفعت برای مردم
عین زندگی حقیقی است.

چنین الگوی دینی معنوی اخلاقی انسانی باید تقدیس و تکریم شود ( و ترویج و تبلیغ شود) نه مرگ خودخواسته ای که بی ثمر برای فرد و جامعه و خیر جمعی ! است.

Tehran
25 08 1403
@smnejatihosseini

#مرگ_خود_خواسته
#کیانوش_سنجری
#خودکشی_سیاسی
#مرگ_اعتراضی
#تحلیل_جامعه_شناسی_پزشکی
#تحلیل_جامعه_شناسی_زیستی
#تحلیل_جامعه_شناسی_سیاسی
#تحلیل_جامعه_شناسی_دین
#تحلیل_الاهیات_اجتماعی_سیاسی
#الگوی_الاهیات_قرآنی_جهاد
#جهاد_عقیدتی_فکری
#الگوی_جهاد_امامت_شیعی_علوی_حسینی
#محدثی_گیلوایی
#نجاتی_حسینی

879 0 6 12 12

♦️گریز به مرگ را کنش سیاسی جا نزنیم: فرق ناگزیری‌ی مرگ و گریز به مرگ

✍حسن محدثی‌ی گیلوایی

۲۵ آبان ۱۴۰۳

دو سال پیش یک دانش‌جوی ایرانی در فرانسه به نام محمد مرادی خودکشی را به‌منزله‌ی کنشی سیاسی مطرح کرد و نوشت: "امیدوارم مرگ من توجه دست‌کم بخشی از رسانه‌ها در خارج از کشور را به خود جلب کند و همین‌طور امیدوارم این پیامی باشد به مردم ایران که فکر نکنند ایرانیان خارج از کشور در غم آن‌ها شریک نیستند و اگر پیش بیاید نخواهند جانشان را برای آن‌ها فدا کنند" (https://parsi.euronews.com/2022/12/30/irans-protests-investigating-suicide-of-iranian-in-lyon-river-mohammad-moradi-analysis-itw).

او سپس خودکشی کرد و از زنده‌گی گریخت. اما گریز از زنده‌گی به مرگ، با ناگزیری‌ی مرگ فرق فاحشی دارد. اکنون با خودکشی‌ی کیانوش سنجری برخی در حال خلط بین این دو اند.

موقعیت گریز به مرگ موقعیت کسی است که از زنده‌گی و جان خود سیر شده است. تاب‌ و تحمل اش به پایان رسیده و خود را می‌کشد. این رفتار، رفتاری پاتولوژیک است. چنین رفتاری نیازمند تحلیل و بررسی‌ی دقیق است که چرا و طی‌ی چه فرآیندی فرد به آن‌جا رسیده که تن به خودکشی می‌دهد. گریز به مرگ بیش از آن‌که کنشی سیاسی باشد، واکنشی پاتولوژیک است.

اما موقعیت ناگزیری‌ی مرگ امر متفاوتی است. گاهی آدمیان در موقعیتی قرار می‌گیرند که می‌بایست از خود یا عزیزان‌شان یا عزیزترین عناصر زنده‌گی‌شان دفاع کنند. در چنین موقعیتی آنان ناگزیر به انجام کنش یا کنش‌های منتهی‌ی به مرگ هستند. در چنین موقعیتی، فرد به مرگ نمی‌گریزد بل‌که مرگ به او تحمیل می‌شود. او خواهان مرگ نیست، مرگ او را برمی‌گزیند.

این دو موقعیت بسیار با هم متفاوت اند. رفتارهای کسانی چون محمد مرادی و کیانوش سنجری گریز به مرگ بوده اند. هر دو اعلام کرده اند پیام‌هایی دارند و برای بیان پیام‌های خود، خودکشی خواهند کرد. آن‌چه آن‌ها انجام داده اند، گریز به مرگ و گریز از زنده‌‌گی است. گریز از زنده‌گی کنشی قهرمانانه نیست، بل‌که بیش‌تر امری مساله‌دار است. گریز از زنده‌گی، کنشی سیاسی نیست. تلقی‌ی خودکشی به‌منزله‌ی کنش سیاسی، تقدیس مرگ است.

#خودکشی
#محمد_مرادی
#ناگزیری_مرگ
#گریز_به_مرگ
#کنش_سیاسی
#گریز_از_زنده‌گی
#کیانوش_سنجری

@NewHasanMohaddesi

1.3k 0 33 56 42

♦️گریز به مرگ را کنش سیاسی جا نزنیم: فرق ناگزیری‌ی مرگ و گریز به مرگ

✍حسن محدثی‌ی گیلوایی

۲۵ آبان ۱۴۰۳

👇👇👇
#خودکشی
#ناگزیری_مرگ
#گریز_به_مرگ
#کنش_سیاسی

@NewHasanMohaddesi


♦️پاسخ به یک نقد: با قهرمان‌سازی از خودکشنده، مرگ را تقدیس نکنیم

✍ حسن محدثی‌ی گیلوایی
۲۴ آبان ۱۴۰۳

تقدیس مرگ با هر عنوانی غیرقابل قبول است. کنش سیاسی نمی‌تواند علیه زنده‌گی جهت‌گیری کند. کنش سیاسی اگر معطوف به خیر اجتماعی نباشد، محکوم است. در خودکشی، معنای نفی زنده‌گی نهفته است. پس با قهرمان‌سازی از چنین کسی، مرگ را تقدیس نکنیم. خودکشی نمی‌تواند و نباید کنش سیاسی جا زده شود.

می‌توانیم بگوییم او قربانی‌ی مجموعه‌ای از شرایط است و برایش بگرییم. اما نمی‌توانیم و نباید از چنین کسی قهرمان بسازیم. تقدیس مرگ به‌هیچ وجه و تحت هیچ عنوانی قابل دفاع نیست.

#خیر_اجتماعی
#کنش_سیاسی
#کیانوش_سنجری

@NewHasanMohaddesi

1.2k 0 19 23 39

📔 تحولات فرهنگی اجتماعی ایران معاصر

با حضور:
#مقصود_فراستخواه
#غلامرضا_ظریفیان
#محمود_نجاتی_حسینی

🗓 چهارشنبه 23 آبان 1403 ساعت 16/30

🏡 سالن حافظ

🔹 برگزاری برنامه به صورت حضوری


💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht


🔴 دانشگاه ، استقلال و آزادی آکادمیک دانشگاهی و ایدئولوژی . قواعد برآمدن ، شکوفایی و افول علم در ایران


انتشار با ذکر منبع بلامانع است .

کانال سخنرانی ها ، درس گفتارها و گفت و گوها :

https://t.me/Vortrags

@NewHasanMohaddesi


Forward from: Adibaan EMS Channel
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
📝 شروع فلسفه - گفتگو با دکتر محسن محمودی

👤 دکتر محسن محمودی
       استاد فلسفه


کانال تلگرام دکتر محمودی:
@Mahmudi_mohsenn


سایت آکادمی:
toAkademi.com



📱 شبکه‌های اجتماعی آکادمی:

🔹 تلگرام:
t.me/toAkademi_channel
🔹 یوتیوب:
youtube.com/@toAkademi
🔹 اینستاگرام:
instagram.com/toAkademi

#شروع_فلسفه
 #دیالکتیک #گفتگو #نقد
  #دکتر_محسن_محمودی
#فلسفه_کاربردی #فلسفه_و_زندگی
.


Forward from: Adibaan EMS Channel
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
📝 دوره‌ی «جانِ شهر»: گفتارهایی در جامعه شناسی شهری
👤 دکتر فردین علیخواه
      جامعه شناس


🎞 گزیده جلسه‌ی سوم:
موضوع بحث: هویت شهری



برای تهیه‌ی ضبط شده‌ی کلاس:

دایرکت به اینستاگرام یا تلگرام آکادمی با آی‌دی زیر ارسال بفرمایید:
@toAkademi


📱 شبکه‌های اجتماعی آکادمی:

🔹 تلگرام:
t.me/toAkademi_channel
🔹 یوتیوب:
youtube.com/@toAkademi
🔹 اینستاگرام:
instagram.com/toAkademi

#جان_شهر  #فردین_علیخواه  #جامعه_شناسی_شهری  #شهر #معماری #دیزاین #کافه #پارک #پاساژ #خیابان #زندگی_شهری


Forward from: زیر سقف آسمان
♦️انسان چیست؟ (عنوان سخن‌رانی‌ ام در فردا در جلسه‌ی نقد کتاب "مثنوی‌ آدم‌ها")
۲۳ آبان ۱۴۰۳



فردا در نقد کتاب "مثنوی‌ آدم‌ها" از دکتر هادی‌ی جعفری دیدگاه خود ام را در باره‌ی چیستی‌ی انسان بیان می‌کنم تا هم افکار ایشان را نقد کنم و هم افکار خود را در معرض نقد استادان و صاحب‌نظران قرار دهم.


🏛 شهر فلسفه‌ی ایران برگزار می‌کند:

♦️ جلسه‌ی رونمایی از مجموعه‌ی شعر مثنوی آدم‌ها



📢 شاعر: هادی جعفری امان‌آبادی

📣مهمانان: اکبر جباری، مانی کلانی، حسن محدثی‌ی گیلوایی

📨 هم‌راه با قرائت یادداشتی از دکتر نصرالله حکمت

🗓 پنجشنبه‌ ۲۴ آبان ۱۴۰۳

⏰ ساعت ۴ بعد از ظهر

برای ثبت نام لطفاً به لینک زیر مراجعه بفرمایید:
ثبت نام
ثبت نام
ثبت نام


#مانی_کلانی
#اکبر_جباری
#مثنوی_آدم‌ها
#هادی_جعفری
#نصرالله_حکمت

برای اطلاعات بیشتر با شماره‌های زیر تماس بگیرید:
☎️ 021-22053556
📞09361135000

نشانی: تهران، بلوار نلسون ماندلا (شمالی)، کوچۀ گلدان، پلاک 5، طبقۀ 3
www.philosophycity.ir


@NewHasanMohaddesi


♦️به‌هنجارسازی‌ی مرگ و تخریب زنده‌گی محکوم است

✍حسن محدثی‌ی گیلوایی

۲۳ آبان ۱۴۰۳

در اخبار آمده است که آقای سیامک سنجری نخست درخواست آزادی‌‌سازی‌ی برخی زندانیان سیاسی را کرده و تهدید به خودکشی نموده و سپس خودکشی کرده است.

من نمی‌دانم او چه احوالی داشته و بر او چه رفته است. در باره‌ی او اینک داوری نمی‌کنم، اما به‌هنجارسازی‌ی مرگ را با هر نام و هدفی محکوم می‌کنم و غیرقابل قبول می‌دانم.

ما همه‌گی روزی می‌‌میریم. اینک اما زنده ایم. زنده‌گی به ما فرصت کنش و آفرینش‌گری می‌دهد. پیش‌انداختن مرگ از نظر من محکوم است زیرا نفی امکانات آینده و نفی زاینده‌گی و آفرینش‌گری‌ی کنش‌های ما است. همیشه برای مردن فرصت هست. برای گشوده بودن به امکانات آینده، شجاعت زیستن لازم است. فقدان شجاعت زیستن را نمی‌توان و نباید توجیه کرد. به‌هنجاری‌سازی‌ی مرگ به‌هیچ‌وجه قابل قبول نیست.

کسانی که با کشتن خود مرگ را به‌هنجار می‌سازند، ناخواسته دست در دست قاتلان زنده‌گی دارند.

#سیامک_سنجری
#پیش‌اندازی_مرگ
#به‌هنجارسازی_مرگ
@NewHasanMohaddesi

2.9k 0 81 91 66

♦️انسان چیست؟ (عنوان سخن‌رانی‌ ام در فردا در جلسه‌ی نقد کتاب "مثنوی‌ آدم‌ها")
۲۳ آبان ۱۴۰۳



فردا در نقد کتاب "مثنوی‌ آدم‌ها" از دکتر هادی‌ی جعفری دیدگاه خود ام را در باره‌ی چیستی‌ی انسان بیان می‌کنم تا هم افکار ایشان را نقد کنم و هم افکار خود را در معرض نقد استادان و صاحب‌نظران قرار دهم.


🏛 شهر فلسفه‌ی ایران برگزار می‌کند:

♦️ جلسه‌ی رونمایی از مجموعه‌ی شعر مثنوی آدم‌ها



📢 شاعر: هادی جعفری امان‌آبادی

📣مهمانان: اکبر جباری، مانی کلانی، حسن محدثی‌ی گیلوایی

📨 هم‌راه با قرائت یادداشتی از دکتر نصرالله حکمت

🗓 پنجشنبه‌ ۲۴ آبان ۱۴۰۳

⏰ ساعت ۴ بعد از ظهر

برای ثبت نام لطفاً به لینک زیر مراجعه بفرمایید:
ثبت نام
ثبت نام
ثبت نام


#مانی_کلانی
#اکبر_جباری
#مثنوی_آدم‌ها
#هادی_جعفری
#نصرالله_حکمت

برای اطلاعات بیشتر با شماره‌های زیر تماس بگیرید:
☎️ 021-22053556
📞09361135000

نشانی: تهران، بلوار نلسون ماندلا (شمالی)، کوچۀ گلدان، پلاک 5، طبقۀ 3
www.philosophycity.ir


@NewHasanMohaddesi


🔻ورود خجولانه یا سرافرازانه عقل به علم فقه؛ در حاشیه مباحثه سروش و علیدوست

✍ دکتر علیرضا معینی
۲۳ آبان ۱۴۰۳

✔️مناظره و دست‌کم اگر بخواهم اصطلاح غزالی‌پسندتری به‌کار برم، مباحثه، سنتی سودمند و تمرینی خردافزا و خردگشاست. نیکی و نابی آن دست‌کم از آن روست که موجب می‌شود صاحب یک یا مجموعه‌ای از آراء و نظریات تا با ناقدان هم‌سخن نشده است خود به‌درستی نمی‌داند که نظر و نظریه‌اش چه فرض‌ها و پیش‌فرض‌ها یا عقبات و عواقب و تبعاتی نظری یا عملی دارد که آنها را بدیهی و بی‌عیب می‌شمارد. اما وقتی اولاً نظرات خود را اعلام می‌کند با افرادی مواجه می‌شود که نظرات دیگر، پیش‌فرض‌ها و فرض‌های دیگر و داوری‌ها و ارزش‌داوری‌های دیگر در باب مدلول و منطوق سخنان خود و لذا طرف مقابل دارند و آن مفروضات نهان آشکار می‌شود و بسط آنها محک می‌خورد و دلالت‌های عادی انگاشته شده در خلوت، خاصیت و خاص بودن شأن هویدا می‌گردد و صاحبان دیدگاه دیگر از هر کرانه و کناره به دنبال عیبی و نقصانی در نتیجه یا مقدمه می‌گردند و چیزی می‌یابند و بیان می‌کنند تا نظر او را ابطال کنند یا شعاع صدق آن را کاهش دهند و بر خود و صاحب‌نظران معلوم کنند که این آراء از کجاها به گمان خود نشئت‌گرفته و تا کجاها را نشانه می‌گیرد.

مباحثه علیدوست با سروش درباره عقل و شرع نیز از همین جنس است؛ هم مقدمات و نتایج نهان و عیان آراء خود و هم‌فکرانش را بر آفتاب می‌افکند هم مقدمات و نتایج آراء سروش و موافقان با منظومه فکری او را...

📎 پيوند به متن کامل این یادداشت در سایت دین‌آنلاین


🆔 @dinonline

#فقه
#دکتر_سروش
#دکتر_معینی
#آیت‌الله_علیدوست

@NewHasanMohaddesi


♦️ورود خجولانه یا سرافرازانه‌ی عقل به فقاهت

✍ دکتر علیرضا معینی

۲۳ آبان ۱۴۰۳

👇👇👇
#فقه
#دکتر_سروش
#دکتر_معینی
#آیت‌الله_علیدوست
@NewHasanMohaddesi




Forward from: آزاد | Azad
Video is unavailable for watching
Show in Telegram
🎥 شریعت و عقلانیت ۱: گستره فقه

🔶 مناظره عبدالکریم سروش و ابوالقاسم علیدوست - قسمت اول

🔻عبدالکریم سروش: فقه ما بریده از اخلاق است. قرن‌ها به‌صرف وجود روایت، فتوا می‌دادند و گمان می‌کردند عدالت در آن گنجانده شده، اما دیگر نمی‌توان به انسان مدرن گفت که اسلام خوب است، چون احکام رهن و اجاره‌اش از قوانین آمریکا برتر است. بنابراین چرا باید به‌دنبال گسترش دادن چنین فقهی بود؟ گستره شریعت نه از راه مراجعه به دین، بلکه براساس انتظار انسان از دین مشخص می‌شود.

🔻ابوالقاسم علیدوست: اگر گمان شود که مطلبی از دین با اخلاق ناسازگار است، یا آن گزاره اخلاقی نیست و یا دین درباره آن چنین حکمی نداده است. منظور از بسط و گسترش فقه، شیمی اسلامی و... نیست. احکام رهن و اجاره نیز لزوما برای دعوت به اسلام نوشته نشده‌اند. در کنار انتظار انسان از دین، انتظار خالق از مخلوق نیز مهم است. انتظار مسلمانان از دین را آیات و روایاتی که بیانگر اهداف دین هستند، مشخص می‌کنند.

🎞 فیلم این گفتگو در یوتوب آزاد:
https://youtu.be/WOY5S41gg0s

🎞 فیلم این گفتگو در پلتفرم آزاد:
https://azad.im/table/140

حمایت «ارزی» و «ریالی» از آزاد

🆔@AzadSocial

20 last posts shown.