اغلب فکر میکنیم باید از جنگ برگشته باشیم یا تحت سوءاستفاده جسمی و جنسی بوده باشیم تا در کودکی دچار تروما و آسیب روانی شده باشیم اما اینگونه نیست!
هر گونه غفلت، بیتوجهی و بیمهری، تحقیر، تبعیض و سرزنش، بدرفتاری یا جدایی والدین، بیماری، استرس مزمن و حوادث ناگوار در کودکی ممکن است منشا تروما در ما باشد. اما ما بخاطر رنج هیجانی که داشتهایم ممکن است آن را با مکانیزمهای دفاعی سرکوب کردهایم و چیزی در ذهن خودآگاه ما نیست و یا آن را اکنون ناچیز میدانیم.
دردی که مرا نکشد مرا قویتر میکند! این در مورد تروما صادق نیست زیرا ما را قویتر که نکرده آسیبهایی هم زده که هنوز ادامه دارند و از آن آگاه نیستیم. روشهایی که با آنها در کودکی با تروما کنار میآمدیم تا زنده بمانیم اکنون در بزرگسالی، کارایی و سازگاری ندارند و مشکلاتی برای شما درست کردهاند!
مشکلاتی مثل: سوءمصرف مواد مخدر/ الکل - رفتارهای خودتخریبی - مشکل در اعتماد به دیگران - واکنشهای تند هیجانی - هوشیاری بیشاز حد - فراموشی - خشم و عصبانیت بیش از حد - تکرار چرخه الگوهای روابط منفی - تلاش برای فکر نکردن به رنجها و انکار آسیبها -رویابافی - اختلال خواب و کابوس - کمک نخواستن - افسردگی - ترس و اضطراب - احساس گناه، شرم و رهاشدگی، استرس مزمن - مشکلات فیزیکی مثل سردرد، خستگی و سرگیجه- حملات پانیک- مشکلات حافظه، تحمل پایین درد
هر کس تروما را به روشی متفاوت تجربه میکند و با آن روبرو میشود؛ همچنین قرار نیست چیزی که برای من تروما بوده باشد برای شما هم حتما باشد. برای اینکه رشد کنیم بایستی لایههای دفاعی که در کودکی برای مقابله با دردها ساختهایم را فرو بریزیم و با خود درد کشیدهامان روبرو شویم.
برای دریافت مشاوره یا طرحواره درمانی، در دایرکت هماهنگ بفرمایید. سپاس
Telegram:
@realitymindInsta:
instagram.com/reality.mind