روز‌نوشت‌های على افشارى


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Siyosat


نکات سیاسی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
Siyosat
Statistika
Postlar filtri


مشکل زندان سیاسی است نه شادی در حبس

علی افشاری

‏🔹 خواست نظام استبدادی، تبدیل زندان به خانه مردگان است. در مقابل، وظیفه زندانی سیاسی، حفظ زندگی و مقاومت در برابر غلبه اندوه و‌ یاس!

🔹 در تجربه تقریبا سه سال حضور در زندان‌های عمومی در دهه هشتاد شاهد بودم که زندانی چه سیاسی و چه عادی همیشه از فرصت‌های موجود ولو اندک برای شادی استفاده کرده است! کم‌نبودند زندانیانی که حکم اعدام داشتند اما یک پای ثابت شرکت در شوخی، سرخوشی و پایکوبی‌ها در حد امکانات موجود در زندان بودند. البته زندان‌های دهه شصت متفاوت بوده اما در همان‌ها هم از اندک روزنه‌ها برای رهایی از فشار زندان استفاده شده است.

🔹 این خاصیت انسان است که مقهور شرایط نشود. در مطالعات خاطرات زندان، فعالان سیاسی دیگر ملل نیز رفتار مشابهی را دیده‌ام.

🔹 در سخت‌ترین شرایط انسان‌ها برای زندگی می‌جنگند. قرار نیست که زندانی در حبس خودش را در غم و اندوه و افسردگی رها کند! و اسیر اراده زندانبان شود. مشکل، وجود اصل زندان برای کنش سیاسی و بیان نظر است نه ابراز شادی در پشت میله‌های زندان! انسان‌های قدرتمند در زیر مغاک زندان و در اعماق تاریکی و وحشت با حفظ روحیه سرشار از زندگی ‌‌و امید به فردا خلق می‌شوند.
@Aliafshari52




میرحسین موسوی و ابطال زیست سیاسی حقیرانه اصلاح‌طلب و اصول‌گرا

علی افشاری

‏🟢 باز هر دو جناح نظام با تحریف درصدد القای دروغ بزرگ هستند که ⁧ #ميرحسين_موسوی⁩ می‌خواست در تلویزیون حضور پیدا کند و از مردم بخواهد از مطالبه سرقت رای و تغییرات سیاسی دست بردارند که سعید جلیلی نگذاشت!

🟢 موسوی بر خلاف اشتراک خامنه‌ای و رفسنجانی در نامحرم دانستن مردم، خواهان صحبت مستقیم با مردم ‌و بیان نظراتش بود که با مخالفت شخص خامنه‌ای‌ منتفی شد! توصیه رفسنجانی به خاتمی در قتل‌های زنجیره‌ای نیز پوشاندن موضوع و آوردن چند زندانی بخت برگشته سازمان مجاهدین خلق به تلویزیون برای پذیرش مسئولیت در ازای وعده نسیه آزادی و جراحی درونی وزارت اطلاعات بود! کاری که خودش در زمان ریاست‌جمهوری در برابر سرطان سعید امامی و فلاحیان به نیابت از تشکیلات خامنه‌ای نکرده بود!

🟢 مهندس موسوی اگر هدفش این بود که به مردم بگوید بروید سرکارتان و در خانه بنشینید که نیاز به تماس مستقیم نداشت؛ بک بیانیه ساده می داد! میرحسین کف خواسته‌اش ابطال انتخابات و برگزاری مجدد آن بود و حاضر بود حتی مجددا کاندید نشود.

🟢 تمام تلاش اصول ‌گرایان و اصلاح‌طلبان تبرئه خامنه‌ای و دادن آدرس غلط برای پوشاندن ستون فقرات استبداد و رواج ابتذال شر با تعمیم زیست سیاسی حقیرانه و کاسبکارانه خود به همگان است!
@Aliafshari52


جمهوری ایرانی dan repost
🔴 آیا ریزش حامیان جمهوری اسلامی و فرسایش توان «سرکوب» حکومت در راه است؟

✍️ علی افشاری

🔺رواج موج ناامیدی در میان کسانی که به شکست‌ناپذیری ائتلاف تحت رهبری جهوری اسلامی در خاورمیانه در داخل و خارج از مرزهای ایران باور داشتند، قابل مشاهده است.

🔺از آنجا که رژیم حزب بعث سوریه به عنوان نشانه‌ای از قدرت «جبهه مقاومت» تلقی می‌شد، سقوط آن نه تنها دامنه نفوذ حکومت ایران را کاهش داده، بلکه رقبای آن را نیز جسورتر ساخته است. پیروان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، با واقعیت تلخی مواجه شده‌ا‌ند که محاسبات استراتژیک آن‌ها ممکن است بیش از حد خوشبینانه بوده باشد، و این امر به بحران اعتماد به توانایی و تسلط «رهبری» منجر شده است.

🔺علاوه بر این، پیامدها می‌تواند به فراتر از سوریه گسترش پیدا کند. احتمال ظهور یک دولت نیمه‌دموکراتیک یا تحت رهبری سنی می‌تواند تعادل قدرت در منطقه را تغییر دهد و جمهوری اسلامی، شبکه نیابتی آن و متحدانش را بیش از پیش منزوی کند. در سناریویی دیگر، نگرانی‌هایی درباره بازگشت افراط‌ گرایی سنی نیز وجود دارد که می‌تواند ثبات در داخل ایران را تهدید کند.

🔺در پی این تحولات، پایگاه اجتماعی نهاد ولایت فقیه با ناامیدی دست‌وپنجه نرم می‌کند. برخی از حامیان این نهاد کارآمدی سیاست خارجی ایران را زیر سوال برده و این امر به افزایش درخواست‌ها برای ارزیابی مجدد دامن زده است.

🔺با آرام شدن اوضاع، باید دید خامنه‌ای چگونه پایگاه حامی خود را جمع‌آوری خواهد کرد و به این نگرانی‌های فزاینده در مواجهه با تغییر سریع اوضاع منطقه‌ای پاسخ خواهد داد. بروز ناامیدی به دلیل سقوط بشار اسد، رئیس‌جمهور مخلوع سوریه، ممکن است به عنوان یک کاتالیزور برای تغییر در هر دو استراتژی و ایدئولوژی در میان پیروان خامنه‌ای عمل کند، زیرا آن‌ها با واقعیت‌های پیچیده خاورمیانه پس از سقوط حکمرانی بشار اسد روبرو شده‌اند.

🔺عواقب این تحولات فراتر از دامنه سیاست خارجی است و بر روی درگیری‌های داخلی بین حکومت و اکثریت شهروندان ایرانی که به دنبال تغییر ساختاری در حکمرانی هستند، تأثیر می‌گذارد. پس از فرار اسد، عوامل روانی به نفع مردم در مبارزه سیاسی با جمهوری اسلامی ایران تغییر کرده است. این متغیر می‌تواند نقش مهمی در شکل‌دهی به رفتار و نگرش‌ها برای غلبه بر موانع بازی کند.

ادامه مطلب را اینجا بخوانید

@IranianRepublic


عجز زندان در برابر حریت قدیانی

🟢 ‏⁧ #ابوالفضل_قدیانی⁩، انسان شریف و مبارزی است که همیشه بی‌اعتنا به مصلحت‌سنجی‌های نابجا و‌ عافیت‌طلبی‌ها، حقیقت را گفته و در سمت مردم ایستاده است.

🟢 او با درک درست از منشا نافرجامی اصلاحات، گذار از جمهوری اسلامی به نظام جمهوری سکولاردمکرات و رد میراث فکری و سیاسی جمهوری‌اسلامی را برگزید.

🟢 او در پیشگاه تاریخ سربلند است. دیوارهای زندان دیر یا زود در برابر او و دیگر مبارزان راه رهایی و آزادی فروخواهد ریخت.
@AliafshRi52


ریشه جشن کریسمس در فستیوال باستانی کرونیا در یونان

علی افشاری

🔺 اگرچه امروز جشن کریسمس و آغاز سال نو‌میلادی به مذهب مسیحیت کاتولیک و پروتستان گره خورده است! اما در واقع ریشه‌های آن قدیمی‌تر بوده و‌ مسیحیت با تاخیری بیش از سه قرن خود را با آن تطبیق داده است. جشن مریسمس جزو آئین‌های امضایی مسیحیت است نه تاسیسی.

🔺 جشن کریسمس شکل تغییر یافته شادی زمستانی رومی‌ها در نیمه دوم دسامبر در زمان انقلاب زمستانی است. نام آن فستیوال ساتورنالیا (Saturnali) بود. در این روز که به آیین مذهبی چندخدائی و پگانیسم تعلق داشت، به افتخار خدای بزرگ رم، ساتورن برگزار می‌شد. ساتورن خدای کشاورزی و برداشت محصول بود. به مدت یک‌ هفته مقررات اخلاقی و‌اجتماعی شل می‌شد و‌ افراد برای لذت و شادی رها می‌شدند.

🔺 اما رومی‌ها این آیین مذهبی را از یوناتی‌ها اقتباس کردند. در واقع جشن کرونیای یونان که به افتخار کرونوس خدای بزرگ پیشاالمپس ‌و رهبر جوان تیتان‌های نسل اول برگزار می‌شد که توسط پسرش زئوس سرنگون شد.

🔺 در این روز یونانی‌های باستان با رها کردن تمامی قیود و‌هنجارها به میگساری، رقص، تللذ جنسی و خلسه مذهبی می
پرداختند. شاه و‌ گدا در این روز برابر بودند و با تعلیق امتیازهای اجتماعی همه به شکل برابر دور میزها می‌نشستند.

🔺 این جشن بعدا به رم منتقل شد و سپس از رم به مسیحیت و سپس به دنیای غرب و پیرامونی انتقال یافت. پیروان آئین مهر (میترائیسم) نیز این روز را زمان ظهور میترا می‌دانستند و در این چارچوب هم در رم قدیم پاس داشته می‌شد. اما قدمت جشن مذهبی و فرقه‌ای اسرارآمیز کرونیا بیشتر است که ممکن است منشا آن با آئین پاسداشت انقلاب زمستانی میترائیسم یکسان باشد و به دوران سومر در میان رودان «جشن پاسداشت شمش، خدای خورشید» برسد.

🔺 البته مسیحیت شکل جشن ساتورنالیا را حفظ کرد و‌ محتوی آن را بخصوص شل کردن قواعد اخلاقی و شادی بی قید و بند را تغییر داد. محتوی مسیحی هم در طول ۱۸ قرن گذشته دستخوش تغییر زیادی شده و در قرن اخیر دیگر کاملا تجاری و سکولار شده است.
@Aliafshari52


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
قمار خامنه‌ای در درگیری با اردوغان
علی افشاری

‏🟢 این نمایش افراطی مذهبی، تدارک جدید تشکیلات خامنه‌ای برای گسترش فرقه‌گرایی مذهبی و بهره‌برداری از تشیع برای قدرت در چارچوب تحریف تاریخ است! در این برنامه ارتجاعی که از صدا و سیما پخش شد، توهین‌های زشتی به اردوغان و علی‌اف شد!

🟢 این جماعت منحط، در حد "جولانی" هم درک ندارند که با زمان پریشی تاریخی نمی‌توان اختلافات موجود را به درگیری‌های اعصار سپری شده پیوند داد و آنها را به شیوه‌ای مضحک بازسازی کرد!

🟢 عثمانی‌ها از سنی‌های محب اهل بیت بودند! درگیری شاه اسماعیل صفوی و سلیم عثمانی، از بعدی رویارویی شیعه صفوی و خلافت اهل سنت بود اما ارتباطی به تقابل علی (ع) و معاویه نداشت!

🟢 خامنه‌ای بعد از شکست سنگین در سوریه بازی خطرناک‌تری را با ایجاد تقابل با ترکیه شروع کرده که پیامدهای منفی برای ایران خواهد داشت.
@Aliafshari52


جیمی کارتر، مواجهه با بیشترین سوء تفاهم در تاریخ ریاست جمهوری آمریکا

علی افشاری

⚫️ جیمی کارتر، سی ‌نهمین رئیس جمهور آمریکا در صد سالگی درگذشت. او تقریبا در شبی چشم بر دنیا بست که ۴۶ سال پیش در ضیافت محمدرضا شاه پهلوی در کاخ نیاوران حضور داشت.

⚫️ او برای تقویت حکومت پهلوی دوم و ایجاد اطمینان که اصلاحات مورد نظر او به معنای تغییر حکومت نیست،
در تعطیلات کریمس و سال نو به تهران رفت.
در آن دیدار محمد رضا شاه" گفت: «ایران پیوندهای دوستی بسیار استوار با آمریکا دارد». "کارتر" نیز در پاسخ اظهار نمود: «به دلیل رهبری بزرگ شاه، ایران جزیره ثبات در یکی از آشوب زده‌ترین نقاط جهان شده است».

⚫️ آن موقع هنوز شعله‌های انقلاب ۵۷ بلند نشده بود. اما سیاست فضای باز و حقوق بشر کارتر و‌تغییر راهبرد امنیتی در خلیج فارس آخرین شاه ایران را نگران کرده بود.
شاه از زمان جانسون به بعد چک سفید امضای حمایت روسای جمهور امریکا را داشت و در عوض، سیاست امنیتی آمریکا در خلیج فارس به ایران گره خورده بود.
این عامل نقش مهمی در حکمرانی استبدادی محمدرضا شاه ایفا کرد.

⚫️ اما سیر وقایع به سمتی رفت که کارتر نتوانست حکومت شاه را حفظ کند و به ناگزیر انقلاب ایران را پذیرفت و ترکش‌های تغییر سریع و گسترده در مناسبات ایران و آمریکا را دریافت کرد. نخستین تحریم‌ها و مصادره اموال ایران توسط کارتر انجام شد. جمهوری اسلامی نیز تضاد بیشتری با وی در مقایسه با ریگان داشت.

⚫️ بر خلاف تصورات حاکم در ایران، گروگانگیری نه عامل اصلی و‌ نه تعیین کننده در شکست انتخاباتی او در سال ۱۹۸۰ بود.
او نیز مانند کاملا هریس به اقتصاد و یا به تعبیر دقیق‌تر تصور افکار عمومی از وضعیت اقتصادی و نادیده گرفتن دلایل آن باخت.

⚫️ کارتر نیز چون دونالد ترامپ با شعار بازگرداندن شکوه به آمریکا وارد کاخ سفید شد اما شخصیت و نظام باور متفاوتی داشت. از همه مهمتر شکوه مورد نظر وی فعال شدن امریکا در میانجیگری برای صلح و کاهش بی‌ثباتی در دنیا و بهبود حقوق بشر بود.

⚫️ کارتر برای کاهش مداخلات سیاسی ‌نظامی آمریکا و تضعیف رویکردهای استعماری کوشید. او رئیس جمهور متعارفی در آمریکا نبود. نتوانست ارتباط خوبی با افکار عمومی در دوران مسئولیت برقرار کند. به قول یکی از روزنامه‌نگاران آمریکایی، شاید بیشترین سوء تفاهم ملت در طول تاریخ روسای جمهور آمریکا با کارتر رخ داده باشد.
کارتر پایه‌گذار صلح بین اسرائیل و فلسطین بود که البته به فرجام مورد نظر او‌ نرسید.
کارتر در زمانه مناسبی وارد قدرت نشد! فضا در آمریکا هنوز برای هضم شخصیتی چون او در کاخ سفید آماده نشده بود.

⚫️ بعد از پایان ریاست جمهوری، خود را وقف گسترش صلح و‌ مبارزه با بیماری‌ها و فقرزدایی کرد. کارنامه کارتر بعد از ریاست جمهوری پربار است تا جایی که جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. او در سالیان اخیر از معترضان سیاست‌های افراطی دولت اسرائیل بود.
@Aliafshari52


خشونت سبعانه صهیونیسم و تاریخ انقضاء

علی افشاری ‏

⚫️ این تصویر گویای شدت ددمنشی دولت نتانیاهو است که در پیوند با قساوت و حماقت حماس، روزگار ساکنان غزه را سیاه کرده است.
‏در تصویر، دکتر حسام ابوصفیه، رئیس بیمارستان کمال عدوان، قبل از بازداشت بدون سلاح به مصاف تانک‌های اسرائیلی رفته است.

⚫️ صهیونیسم از بدو تاسیس با التقاط در انطباق متون مذهبی و افسانه‌ای یهود با تاریخ فلسطین و شامات، اعمال خشونت سبعانه و ویرانگری وحشتناک را در کانون هویتی خود قرار داده، هاله‌ای از قداست بدان بخشید.

⚫️ بدینگونه در مواجهه با هیولای آلمان نازی، به هیولای دیگری تبدیل شد. آنها برای امنیت و رفاه خودشان کک‌شان هم نمی‌گزد که کل دنیا ویران شود! به دنبال تثبیت “اول اسرائیل” در منطقه و به گروگان گرفتن کشورهای غربی برای منافع انحصاری خود به هر قیمتی هستند!

⚫️ اما زمان نشان داده که این تاخت و تازها، تاریخ انقضاء دارد و محکوم به زوال است.
‏به قول سیف فرغانی
‏وین بوم محنت از پی آن تا کند خراب
‏بر دولت آشیان شما نیز بگذرد
‏زین کاروانسرای بسی کاروان گذشت
‏ناچار کاروان شما نیز بگذرد
@Aliafshari52


شکست دولت پزشکیان ظرف ۶ ماه

علی افشاری

🟢 ‏پیام متملقانه اسکندر مومنی، وزیر کشور در تمجید اردوکشی خیابانی چماقداران ولایی در ۹ دی، بار دیگر تایید کرد که چرا دولت ⁧ #مسعود_پزشکیان⁩ دولت فریب و نفاق است و ماهیت امنیتی ویرانگرتری در درازمدت دارد.

🟢 چهره اصلی پزشکیان و حلقه اصلی حامیانش در بخش تواب اصلاح‌طلبان نیز چنین است. آنها به ۹ دی نزدیک‌تر هستند تا ۲۵ خرداد!

🟢 دولت چهاردهم ریل‌گذاری شده بود تا با گشایش‌های محدود و ناپایدار سیاسی و فرهنگی، اصل زیست سیاسی در استبداد را تثبیت کند. همچنین با گام‌های اقتصادی کوچک مروج توسعه آمرانه شده ‌و شرافت و انسانیت را با سراب‌سازی زایل کند.

🟢 اما توهم مهندسان این دولت برای کمک به ولایت استبداد با هوشیاری و سیلی محکم اکثریت در همان گام اول فروریخت! در طول ۶ ماه حجم بالای مشکلات انباشته‌شده، تنگناهای ساختاری، فساد راهبردی، تعمیق بحران سیاست خارجی و بی‌عرضگی کارگزاران قوه مجریه باعث تشدید فلاکت اقتصادی و کوچک‌تر شدن سفره مردم و تشدید بحران ناترازی‌های انرژی شده است.

🟢 دولت پزشکیان به شش ماه نرسیده، شکست خورده است.
@Aliafshari52


در ضرورت نفی همه جانبه افراط‌گرایی
علی افشاری

‏🔹 برای خروج از سردرگمی جمعی، مخالفت با تمامیت‌خواهی باید همه‌جانبه و بدون لکنت صورت بگیرد. رد فاشیسم باید در ستیز سازش‌ناپذیر با همه اشکال لمپنیسم، خشونت ناموجه، توهین، ترور شخصیت و انسان ‌زدایی همراه باشد.

🔹 این رفتار هیولاوار از سوی هر کس و ایده‌ای باشد، راست یا چپ، مذهبی و یا خداناباور، باید محکوم شود. نیروهای مترقی و آوانگارد از حیث روش باید خود و مخاطب را به عقلانیت و تضارب دمکراتیک آرا عادت دهند.

🔹 ایران در تاریخ جدید خود، هم از راست افراطی و هم از چپ افراطی آسیب دیده است. ازاین‌رو، افراطی‌گری (به معنای نفی عقلانیت و مدارا) باید به صورت مطلق نفی شود.

🔹 باید مراقب بود که در تقابل با جریان منحط پهلوی‌طلب به شیوه‌های غیرمدنی و مشابه و ترویج خشونت متوسل نشد. وقتی گروهی سعی در گل‌آلود کردن فضا دارند، وظیفه‌ی ماست که برای شفافیت
محیط کوشش کنیم.
@Aliafshari52


خاتمی و استمرار مشکل
علی افشاری

‏🔹سیدمحمد خاتمی گفته روح بیانیه ١٥ ماده‌ای اش این بوده که جمهوریت را با حاکمیت به جامعه ایران برگردانیم؛ چون بنا بوده است که «جمهوری اسلامی» داشته باشیم!

🔹 علت اصلی ناکامی جنبش اصلاح‌طلبی دوم خردادی همین خطای نظری است! «جمهوری اسلامی» از ابتدا یک ناجمهور بود. نام واقعی آن سلطنت مطلقه فقیه است!

🔹 جمهوری در حاکمیت پدیده جدیدی در ایران است که از جنس تاسیس است نه بازگشت! جمهوری با انحلال و گذار از کلیت جمهوری اسلامی و پایبندی به موازین نظری و سیاسی آن حاصل می‌شود.

🔹 خاتمی و راهکارهایش استمرار مشکل است! او بخشی از راه حل نیست!
@Aliafshari52


جمهوری ایرانی dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔴 علی افشاری عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون بی‌بی‌سی فارسی

⚫ تبیین ماهیت امنیتیِ دولت پزشکیان و تداوم سیاست عادی‌سازی زندگی تحت استبداد در دوران ریاست جمهوری وی، توضیح مخالفت جمهوری اسلامی با اصل آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات به عنوان امری بنیادین در سیاست‌گذاری‌های رژیم

◾ شورای عالی فضای مجازی در تصمیمی از واتس‌اپ و گوگل پلی رفع فیلتر کرد.

نسخه کامل این برنامه را در یوتیوب مشاهده کنید

@IranianRepublic


جمهوری ایرانی dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔴 علی افشاری، عضو هیات سیاسی-اجرایی همبستگی جمهوری خواهان ایران در مصاحبه با تلویزیون ایران اینترنشنال

⚫️ ارزیابی فساد اقتصادی و سیاسی در جمهوری اسلامی بر محور ریل‌گذاری از بالای سیستم، تبیین ابعاد فساد راهبردی در نظام جمهوری اسلامی که به مثابه‌ی چسب سیستم و زنجیره‌ای نامرئی برای فاسد کردن کل جامعه عمل می‌کند

▪️به طور پیوسته گزارش‌هایی از فسادهای مقامات جمهوری اسلامی و فرزندانشان در رسانه‌ها منتشر می‌شود.

@IranianRepublic


جاودانگی ساعدی و ابتذال نهادینه شده پهلوی

علی افشاری

🔹 غلامحسین ساعدی روشنفکر، ادیب و نویسنده پرآوازه و اثرگذار اجتماعی و فرهنگی ایران معاصر است که در برابر هر دو استبداد عرفی و مذهبی ایستاد.

🔹 داستان‌ها و نمایشنامه‌های وی روح زمانه در دهه‌های چهل تا شصت را بازتاب داده و جاودانه شده‌اند. هتاکی مشتی ابله جز نمایش فرومایگی نهادینه‌شده در ابتذال پهلوی ثمری ندارد. این کار نوساواکی‌ها عیان کردن حقارت‌ درمان‌ناپذیر‌شان است.

🔹 با نظرات سیاسی و اتنیکی ساعدی می‌توان موافق یا مخالف بود و نگاه انتقادی داشت اما در حوزه ادبیات و روشنفکری نام بلند او بر جریده عالم ثبت شده است.
چراغی را که ایزد برفروزد
هر آنکس پف کند، ریشش بسوزد
@Aliafshari52


جمهوری ایرانی dan repost
🔴 بیانیه‌ی جمعی از روشنفکران ایرانی در محکومیت گفتمان جدید فاشیستی

🔺جمعی از نویسندگان، مترجمان، شاعران، پژوهشگران و دیگر روشنفکران ایرانی طی بیانیه‌ای برآمد گفتمان جدید فاشیستی را محکوم و اعلام کردند که روشنفکری ایران در برابر سازوبرگ‌های سرکوب و فشار و اختناق عقب نخواهد نشست. در این بیانیه آمده است که: «در هفته‌های اخیر شاهد تشدید روند نگران‌کننده‌ای در شبکه‌های اجتماعی بوده‌ایم که به نظر می‌رسد طی چندسال اخیر نطفه‌های آن از طریق برخی رسانه‌های خارج از کشور و به‌اتکای حضور سازمان‌یافته در شبکه‌های اجتماعی شکل گرفته است. گروه‌هایی که عمدتاً خود را به جریانی سیاسی در اپوزیسیون منسوب می‌کنند، در سطح گسترده‌ای با حملات لفظی، بهره‌برداری بی‌شرمانه از الفاظ رکیک و فحاشی‌های چاله‌میدانی در قبال منتقدان و مخالفان سیاسی خود، بی‌وقفه و بی‌پروا درصدد ترویج یک گفتمان فاشیستی جدید هستند. آنان با استفاده از الفاظ رکیک و انواع شیوه‌های ترور شخصیت، هتاکانه آزادی‌خواهان و مبارزان و روشنفکران و زندانیان سیاسی دیروز و  امروز را  موردحمله قرار می‌دهند. در جدیدترین برآمد این موج فاشیستی در هفته‌های اخیر شاهد بوده‌ایم که این موج هتاکی دیگر کم‌وبیش شامل هر کسی می‌شود که جرأت اندیشیدن و طرح پرسش درباره‌ی «مقدسات» جریان سلطنت‌طلب را داشته است.»

🔺در ادامه‌ی این بیانیه اشاره شده است که «پیش‌تر در دهه‌های گذشته شاهد بهره‌برداری از گفتمان فاشیستی علیه روشنفکران در روزنامه‌ی کیهان و نشریات همسو با آن در داخل کشور بوده‌‌ایم، اما امروز این موج تسری یافته و فضای شبکه‌های اجتماعی و برخی رسانه‌های خارج از کشور را نیز دربرگرفته است و همین امر بر نگرانی‌ها درباره‌ی سرنوشت مبارزات دموکراتیک مردم ایران می‌افزاید.»

🔺این بیانیه هشدار داده است: «به نظر می‌رسد این جریان خواهان هموارسازی راهی بدون دست‌اندازِ هرگونه نقد و مخالفت در رسیدن به قدرت است... این همان تاکتیک همیشگی جریان‌های فاشیستی برای تسخیر قدرت بوده است تا بتوانند با سرکوب و ارعاب آزادیخواهان بر امواج آزادی‌خواهانه سوار شوند و یک دستگاه جدید استبدادی را بازسازی کنند.»

🔺در بخش پایانی این بیانیه آمده است که: «گسترش حملات سازمان‌یافته و هدفمند به روشنفکران و اندیشمندان تنها عزم ما را در مبارزات  متحد و همبسته‌ی آزادی‌خواهانه در برابر این فاشیسم نوظهور راسخ‌تر خواهد کرد و هشداری است برای ما که بیش از پیش بر اصول اولیه‌ی آزادی بیان بی‌حصر و استثنا تاکید کنیم.»

✍️ ناصر زرافشان، اکبر معصوم‌بیگی، سعید رهنما، محمد مالجو، مهناز محمدی، محمدرضا نیکفر، ابراهیم توفیق، فرزانه راجی، حسن مرتضوی، صالح نجفی، هایده مغیثی، مهرداد درویش‌پور، علی معظمی، آیدا عمیدی، حسام سلامت، حافظ موسوی، علی افشاری، آزاده بیزارگیتی، رضا معتمدی، شیرین کریمی، فرج سرکوهی، منصوره شجاعی، پرویز صداقت، علیرضا آدینه، منیژه نجم عراقی و حسین دولت‌آبادی، همراه با جمع پرشماری از اهل قلم و کنشگران اجتماعی و سیاسی و فعالان زن از جمله‌ی امضاکنندگان این بیانیه هستند.

متن کامل بیانیه همراه با اسامی امضاشدگان را در تریبون زمانه بخوانید

@IranianRepublic



ائتلاف بسیجی‌ها و پهلوی‌طلبان علیه همبستگی ملی و ملت واحد مرکب ایران

علی افشاری

🔹 این گزارش فارس و ارجاعاتی که می‌دهد جدا از بازنمایی دوباره نفاق «انقلابی‌ها»، اشتراک گفتمانی و سیاسی پهلوی‌طلبان و جمهوری اسلامی را نشان می
‏دهد که در تحلیل آخر پیکر واحدی هستند علیه ایران طراز نوین و مبانی معرفتی و انسانی سرمشق مدرن.

🔹 جالب است گردانندگان فارس و حسین شریعتمداری‌ها که هویت ایرانی را به شیعه بنیادگرای فارس نرینه تقلیل داده‌ و مروج امت‌گرایی به جای مناسبات دولت-ملت هستند، حال نگران هویت ملی شده‌اند!
‏ملت واحد ترکیبی از تکثر قومی، زبانی، مذهبی و فرهنگی است! انکار تکثر قومی (اتنیکی) تهدید همبستگی ملی ایران است و آب به آسیاب تجزیه‌طلبان و رویکرد‌های واگرایانه می‌ریزد.

🔹 تعلق به هویت ملی با تحقق مطالبات اجزاء متفاوت معنی پیدا می‌کند. بدینگونه تکثرها در ارتباط سازمان‌واره بدون ساختار اجبار به وحدت می‌‌رسند. دولت‌های خارجی با اهداف خاص خود شبکه‌هایی به زبان فارسی درست می‌کنند، همانطور که جمهوری اسلامی رسانه‌هایی به زبان خارجی دارد.

🔹 اگر الزامات کثرت‌گرایی و تبعیض‌ستیزی همه‌جانبه رعایت شود، همانگونه که تاریخ کهن ایران همواره سیمای متنوعی داشته، هیچ عامل خارجی نمی‌تواند در صفوف متحد ایرانیان خللی ایجاد کند.

https://t.co/MLr6nUcLh9
@Aliafshari52


کریسمس خجسته باد

🔺 شب کریسمس در محله جرج تاون واشنگتن‌دی‌سی همراه هانیه عزیز در حال پرسه زنی این عکس سلفی را گرفتیم.

🔺 زادروز حضرت عیسی مسیح که معنای سکولار از آن در مراسم کریسمس در دنیای کنونی سیطره یافته و مناسبتی برای شادی ‌‌تحکیم پیوندهای انسانی شده را شادباش می‌گویم.

🔺 اگرچه دنیا حال و روز خوبی ندارد اما امیدوارم کریمس امسال علاوه بر شادی آئینی و تجدید دیدار با خانواده و‌دوستان و مشارکت در سرور جمعی، دروازه عبور از سختی‌ها و‌مرارت‌های امسال باشد.
@Aliafshari52




‏دوستان من کانالم در واتساب را تحت عنوان «روزنوشت‌های علی افشاری» راه انداختم. این کانال از طریق آدرس زیر قابل دسترسی است. خوشحال می‌شوم که میزبان شما با‏شم.
https://whatsapp.com/channel/0029VawTPbWEawduK4efVn47

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.