روز‌نوشت‌های على افشارى


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Siyosat


نکات سیاسی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
Siyosat
Statistika
Postlar filtri


مصیبت بندرعباس و بازنمایی ملت متحد ایران

‏🟢 امروز یک بار دیگر مردم نجیب ایران در کمک به بندر عباس گل کاشتند و مرهمی بر دردهای عزاداران و آسیب‌دیدگان شدند. بار دیگر معلوم شد یک ملت متحد متکثر در ایران وجود دارد که علی رغم ناملایمات هنگام حادثه و در بزنگاه‌ها کنار هم می ایستند.

🟢 این بزرگ‌ترین سرمایه ما است که چون سدی مستحکم در برابر گفتمان‌ها و ایدئولوژی‌های رنگارنگ تفرقه‌ساز ایستاده ‌و کیان و شاکله ملت را حفظ می‌کند.

🟢 بر بستر این همبستگی مبتنی بر مشارکت همتراز حول ایران که ملک مشاع برای همه ساکنان رنگارنگ آن است، می‌توان حال میهن و مردم را خوب کرد.
@Aliafshari52


فایل صوتی "آیا ترامپ مخالف حمله نظامی اسرائیل به ایران است؟" دیدن ویدئوی کامل اینجا
@Aliafshari52


مذاکرات ایران و آمریکا در نقطه صفر

علی افشاری

‏🟢 همانگونه که انتظار می‌رفت دور سوم مذاکرات دولت‌های ایران و آمریکا سخت‌تر از دو‌ دوره قبلی شد. مذاکرات جدی انجام شد و از کلیات فراتر رفت اما جلو نرفت. بازار ایران واکنش منفی نشان داد.

🟢 هنوز توافق بر مبانی و‌ اهداف حاصل نشده اما ادامه مذاکرات بخصوص در سطح کارشناسی نشان می‌دهد هنوز امید وجود دارد. ولی کماکان در نقطه صفر بوده و فضا همچنان مبهم است.

🟢 فراز ‌‌و نشیب در روند گفتگوها طبیعی است. نباید انتظار مسیر هموار و رشد خطی را داشت. تا بر سر همه چیز مصالحه نشود، توافق به دست نمی‌آید!

#گزارش_مذاکرات_مسقط
@Aliafshari52


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish

روز سیاه بندرعباس

⚫️ امروز در بندرعباس و اسکله رجائی اتفاق وحشتناک و سیاهی رخ داد. ایران بار دیگر عزادار شد. هنوز معلوم نیست علت آتش‌سوزی و انفجار چه بوده است! سطح آن در اندازه انفجار بیروت نیست اما سهمگین است. هنوز دودهای سیاه آسمان بندرعباس را فراگرفته است.

⚫️ تا کنون به صورت رسمی جان باختن ۴ نفر تایید شده و بیش از پانصد نفر زخمی شده‌اند. به خانواده‌های عزادار تسلیت می‌گویم. اما این حادثه باید بررسی جدی شده و در صورت اثبات سهل انگاری، و یا کوتاهی در ایجاد ساز و کار موثر ایمنی با خاطیان برخورد جدی شود. خرابکاری خارجی هم محتمل است ولی فعلا پر پرتو شواهد احتمال بالایی نمی‌توان برای آن قائل شد.
@Aliafshari52


پارادوکس مخالفت با «توافق» و مخالفت با جنگ!

علی افشاری

‏✍️ در تقابل کنونی دولت‌های ایران و آمریکا، دو راه در عمل بیشتر وجود ندارد: دیپلماسی یا رفتن فضا به سمت برخورد نظامی و جنگ. در این رویارویی راه سوم و کلا یک راه حل خوب بر روی زمین واقعیت وجود ندارد. حیات طولانی تحریم‌ها نیز آنچنان ملت و کشور را رنجور و فرتوت ساخته؛ که ادامه سیاست «نه جنگ و نه صلح» علاوه بر دشواری امکان، با تداوم فرصت‌سوزی، موقعیت ایران را در منطقه و دنیا ضعیف‌تر می‌کند.

✍️ مخالفت توامان با توافق و جنگ در تلقی خوشبینانه یک پارادوکس و در نگاه بدبینانه یک دروغ ناشیانه است! فقدان شناخت از مناسبات جهانی و ملاحظات دولت‌ها را نیز نشان می‌دهد. مساله اصلی هر دولت خارجی منافع ملی و ملاحظات امنیت ملی خود است. آمریکا ملاحظات امنیتی‌اش را معطل نگه نمی‌دارد و نظاره‌گر گسترش فعالیت‌های حساس اتمی جمهوری اسلامی نمی‌شود تا مردم ایران جمهوری اسلامی را یک روز کنار بزنند؛ امری که نسبه است و ممکن است سال‌ها طول بکشد!

✍️ علاوه بر این تصوری که فکر می‌کند عدم مذاکره و کلا قطع رابطه غرب با جمهوری اسلامی به خودی خود منجر به سقوط سریع و حتمی جمهوری اسلامی می‌شود، دچار فقر شناخت، ضعف بینش سیاسی و نگاه دائی‌جان ناپلئونی است.

✍️ تشدید وضعیت جنگی و گسترش برخوردهای نظامی شرایط را در مجموع بدتر می‌کند و قربانی اصلی آن در وهله نخست مردم بخصوص اقشار محروم و دهک‌های پایین درآمدی جامعه هستند و در وهله بعد زیرساخت‌های توسعه‌ای کشور.
@Aliafshari52




دولت مستعجل ماسکیسم و ناتوانی فن‌سالاری خودبنیاد در حکمرانی

علی افشاری

‏🔴 ایلان ماسک و حضورش در دولت، عبرت خوبی برای همه ملل جهان است که سیاست‌ورزی و بوروکراسی آدم‌های خاص خودش را می‌خواهد. تکنوکرات بدون مهارت سیاسی و فهم درست از ساختار دولت، سرنوشتش شبیه ماسک می‌شود که نه تنها دو تریلیارد دلار ادعایی در صرفه جویی در هزینه‌های دولت را نتوانست محقق کند، بلکه آسیب‌هایی به دولت آمریکا زد که برای دهه‌ها باقی می‌ماند.

🔴 او به لحاظ شخصی هم ضررهای زیادی کرد. حاشیه سود شرکت‌هایش کم شد و آینده آنها نیز معلوم نیست. ماسک چهره منفوری در افکار عمومی آمریکا شده است؛ بگونه‌ای که در نظرسنجی ان‌بی‌سی علی‌رغم اینکه اکثریت با بهبود بازدهی در دولت موافق بودند اما ماسک را فردی ناتوان در ایجاد بهره‌وری بشمار آوردند! ماسک در جنبش ماگا هم نامحبوب است. برخی از رهبران ماگائیست‌ها چون استیو بنن او را یک فرصت‌طلب چپ توصیف کرده‌اند که به ترامپ چسبیده است! او هم چوب را خورد و هم پیاز را و چاره‌ای جز خروج خفت‌بار از دولت ترامپ ندارد. ماه عسل او با ترامپ هم ماندگار نیست.

🔴 اما تهدید سیلیکان‌ولی و سرمایه‌سالاران عصر دیجیتال که همه کیک را برای خود خواسته و در سودای ماشینی کردن انسان هستند، به قوت خود باقی است! توسعه متوازن و حفظ کرامت انسانی نیاز به‌ مهار آنها دارد.

🔴 سرنوشت ایلان ماسک برای ایرانی‌ها هم مفید است که دریابند آدم‌های ناآشنا با سیاست و فاقد مهارت سیاسی هر چه قدر هم در تخصص و حوزه کاری خود موفق باشند، به کار دولت‌مردی و سیاست‌ورزی نمی‌آیند. مستقل از انگیزه‌ها، کارشان به نتیجه خوبی نمی‌رسد. اهالی سیاست در ایران خالی از عیب نیستند اما کار خوب لاجرم از این حوزه می‌گذرد. تصور بسامان شدن ایران با توسل به سلبریتی و یا افرادی خارج از حوزه سیاست، سرابی بیش نیست.
@Aliafshari52


جمهوری ایرانی dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
مصاحبه علی افشاری عضو هیئت سیاسی-اجرائی همبستگی جمهوری خواهان ایران با اینترنشال

🔴 چشم انداز مذاکرات هنوز نامعلوم است. نه توافق قطعی است و نه برخورد نظامی. هم خامنه‌ای از سر پیامدهای ناخواسته ۷ اکتبر، مشکلات داخلی و خارجی و تهدید رویارویی نظامی در تنگنا قرار گرفته؛ هم ترامپ که در استفاده از گزینه نظامی ملاحظات جدی دارد و برخوردش ناکرانمند نیست.

🔴 خامنه‌ای با جعل تاریخ شیعه پیامی را به هوادارانش داد که توافق اگر بشود ، تاکتیکی است و هم نهیب زد که مخالفان کارشکنی نکنند.

🔴 اگر جمهوری اسلامی بخواهد بیش از برجام امتیاز ندهد و ترامپ بر عدم غنی‌سازی اورانیوم اصرار کند، آنگاه توافق نامحتمل خواهد بود.
@IranianRepublic


خامنه‌ای و استمرار روایت‌سازی منفعت‌طلبانه از تاریخ شیعه

علی افشاری

🟢 خامنه‌ای امروز باز با تحریف تاریخ مدعی شد که صلح امام حسن تاکتیکی بود! و «دهن لقی حامیان مانع قیام امام صادق شد»! این قرائت ذی‌نفعان قاعده‌سازی از رفتار انقلابی از سوی ائمه شیعه دوازده امامی است که با روایت مشهور شیعه نیز اشتراکاتی دارد.

🟢 خامنه‌ای برای توجیه سیاست‌هایش روایت
سازی می‌کند؛ همانطور که خمینی و علی شریعتی با تکیه بر زمان پریشی تاریخی و برخورد ابزاری با امام حسین در جریان انقلاب انجام دادند!

🟢 اما منابع و یافته‌های معتبر تاریخی، رد کننده این ادعا است. اکثر ائمه شیعه قائل به مبارزه سیاسی برای تصرف قدرت نبودند! امام حسین استثنا است. امام حسن تمایلی به حفظ حکومت از طریق جنگ و منازعه نداشت. حتی روایت‌هایی از انتقاد به پدرش در خصوص جنگ جمل وجود دارد. امام سجاد، باقر و صادق نیز مسیر فعالیت فقهی، معرفتی و فرهنگی را برگزیدند.

🟢 بعد از امام حسین، انقلابی‌ها و رادیکال های بنی ابوطالب خارج از ائمه شیعه دوازده امامی ظهور پیدا کردند؛ شخصیت‌هایی چون زید بن علی بن حسین، محمد بن عبدالله بن حسن بن حسن معروف به نفس زکیه و عبدالله بن معاویه بن جعفر بن ابوطالب
@Aliafshari52


"جمهوری" و ظرفیت حل مشکل دیرینه غارت‌سالاری در ساخت دولت ایران ویژگی سیاسی اصلی ایران از سپیده شکل‌گیری تا امروز را می‌توان استمرار غارت‌سالاری واقتصاد مبتنی بر چپاول اموال عمومی دانست! شکاف بین دارا و ندار، برخورداران و محرومان همیشه در سایه مناسبات تیول‌داری و ساخت مطلقه قدرت خیلی زیاد بوده است. مشاغل دولتی از بالا به پایین چون مدخلی برای پر سیر کردن ولع بالای حاکمان و ثروتمندان از اموال عمومی توزیع شده و این قصه پرغصه علی‌رغم جابجایی نظام‌های سیاسی و تحول در شکل‌بندی‌های اقتصادی - اجتماعی ادامه یافته است. در واقع به جز استثناهایی، دولت همیشه سفره توزیع رانت بوده است! سنت‌های سیاسی کهن ایرانی چون سلطنت و ولایت سیاسی هر دو با ایجاد انحصارات و انتفاع از فساد، حافظ غارت‌سالاری و توزیع نابرابر و نامتوازن منابع و درآمدها در جامعه است. به نظرم نظام جمهوری سکولاردمکرات باید هم و غم اصلی خود را در پایان دادن به این ویژگی تباه‌کننده جامعه، مروج آفتاب‌پرستی و چرخش‌های پایان‌ناپذیر در کنش سیاسی و عامل اصلی مدار بسته تغییرات مثبت ماندگار قرار دهد. جمهوری به دلیل گسست کامل از سنت‌ها و آداب سیاسی کهن ایران ظرفیت حل این مشکل دیرینه و عادلانه کردن نظام توزیع منابع مالی و کاهش اختلافات درآمدی را دارد. البته به شرطی که ساختار اقتصادی کشور از انتقال ثروت و اتکا به فروش نفت و خام فروشی به سمت تولید ثروت و اقتصاد مولد تغییر ریل دهد. تحقق بسترهای اجرائی و نهادی این تغییر ریل در نظام جمهوری راحت‌تر است.


علی اکبر خان داور ‌ و ذکر افسانه حیات قبل از مرگ

علی افشاری

علی اکبر خان داور پیش از مرگ که به احتمال زیاد خودکشی بود، این شعر کربمی کاشانی را بر کاغذی کنار بسترش نوشته بود:

وضع زمانه قابل دیدن دو بار نیست
رو پس نکرد هر که از این خاکدان گذشت
افسانه حیات دو روزی نبود بیش
آن هم کلیم با تو بگویم چه‌سان گذشت
یک روز صرف بستن دل شد به این و آن
روز دگر به کندن دل ز این و آن گذشت
@Aliafshari52


جمهوری ایرانی dan repost
🎙کلاب هاوس هجا تقدیم می‌کند:
🔴بررسی روند مذاکرات هسته‌‌ای جمهوری اسلامی و دولت آمریکا
با حضور:
محمد قائدی؛ مدرس دانشگاه و تحلیلگر روابط بین الملل
علی افشاری؛ مدرس دانشگاه و تحلیلگر سیاسی
باحضور کمیسیون سیاسی و روابط بین‌الملل هجا

👈شنبه ششم اردیبهشت؛ ساعت بیست به وقت ایران
🔺لینک شرکت در جلسه:
https://www.clubhouse.com/invite/8dkurVR3EEBVV5ZXQWp6L27zZ798ur4oEbK:cooooGUGmIIgnW-903VNhHZIY8HM6dBaKsxd18Ppc0g


تیغ کشیدن نتانیاهو به روی ایرانیان

علی افشاری

‏🟠 سخنان امروز نتانیاهو و ارجاع وی به متون مذهبی و اسطوره‌ای قوم یهود، بار دیگر خطرات ایدئولوژی التقاطی، ارتجاعی و بنیادگرای صهیونیسم برای دنیا و بویژه ایرانی‌ها را نشان داد. وی در سخنانش روی پیروزی یهودی‌ها بر هامان وزیر خشایارشاه بر مبنای ماجرای استر مانور داد که به لحاظ تاریخی اثبات نشده است. اما بر مبنای آن روایت اسطوره‌ای جمع زیادی از ایرانیان کشته شده‌اند!

🟠 علاوه بر آن ارجاع صهیونیسم به قصص مذهبی و نه اتفاقات تاریخی اثبات شده و زنده کردن نزاع‌های مذهبی قدیمی و تعریف مصادیق جدید از «ادومی‌ها» از عوامل بی‌ثبات‌ساز در منطقه و جهان در زمانه حاضر است. وقتی نتانیاهو با توسل به زمان پریشی تاریخی به آن رویداد خونین در مواجهه با جمهوری اسلامی، علنا ارجاع بدهد، یعنی هیچ مشکلی و شرمی در کشتار گسترده ساکنان کنونی ایران نداشته و به راحتی با شبیه‌سازی تاریخی آنها را طرفداران هامان جدید جا می‌زند!

🟠 این واقعیت که دشمنی با اسرائیل و به هم خوردن مناسبات طبیعی ‌دو کشور از سوی جمهوری اسلامی شروع شد، نباید مانع هوشیاری در برابر تهدید افراطی‌های اسرائیل علیه ایران شد. ایران‌گرای واقعی نه دشمن اسرائیل است؛ نه شیفته آن؛ بلکه با چشمان هوشیار در پی نجات کشور از تهدیدات، برقراری حاکمیت ملی، جلوگیری از نفوذ اسرائیل و هر کشور خارجی در جامعه و کشور خواهد بود. نتانیاهو در تلاش برای افزایش سطح درگیری نظامی است که می‌تواند ایران را به آتش کشیده و جان‌های زیادی از هموطنان را بگیرد و یا نسل‌های متعددی را گرفتار پیامدهای اشاعه هسته‌ای کند.
@Aliafshari52



روبیو ‌و‌ پرده‌برداری از پیچیدگی توافق ایران و آمریکا

علی افشاری


مصاحبه مارک روبیو با پادکست Bari
Weiss هم پیچیدگی مذاکرات دولت‌های ایران و آمریکا را بیشتر نمایان کرد، هم کیفیت پایین کارگزاران دولت دوم ترامپ و پیامدهای منفی آن را برای آمریکا و‌ دنیا را برجسته کرد!

روبیو آنقدر بی‌اطلاع است که مدعی شد جمهوری اسلامی تنها دولتی در دنیا است که‌ خواهان غنی‌سازی اورانیوم بدون برنامه نظامی علنی است! درحالیکه برزیل، آفریقای جنوبی، آرژانتین، اوکراین، ژاپن و هلند کشورهایی هستند که سوخت هسته‌ای تولید می‌کنند اما برنامه نظامی اتمی ندارند. او بر این اساس گفت که این اتفاق
نمی‌تواند بیفتد و غنی‌سازی کلا باید در ایران جمع شود! او حتی حرف استیو ویتکاف را هم اینگونه توجیه کرد که پذیرش غنی‌سازی ۳.۶۷ درصدی برای واردات است نه تولید!

وی تا آنجا ار واقعیت‌ها بی‌اطلاع است که مدعی شد جمهوری اسلامی الان سوخت اورانیوم غنی‌شده پایین را از روسیه وارد می‌کند. درحالیکه سوخت نیروگاه بوشهر از روسیه وارد می‌شود و مابقی مصارف فنی اتمی در ایران‌ تولید می‌شود.

اصرار بر غنی‌سازی صفر توافق را منتفی می‌کند. این‌ خواست غیرواقعبینانه است. اگر هم بشود پسامد برخورد نظامی پر ریسک در صورت آسیب دیدن شدید جمهوری اسلامی خواهد بود، نه امتیازی که با تهدید نظامی حاصل شود.
@Aliafshari52


فایل صوتی "هفت تفاوت برجام دو با برجام یک"، دیدن ویدئوی کامل اینجا
@Aliafshari52

#گزارش_مذاکرات_مسقط


سلسله مراتب عشق از نگاه آگوستین

🔵 سنت آگوستین در متنی که به نظم عشق (Ordo Aromis)
مشهور است، این چنین زیست اخلاقی را تعریف می‌کند و سلسله‌مراتبی را برای دوست داشتن تعریف می‌کند و بر توازن در عشق ورزی تاکید می‌نماید.

🔵 «اکنون او مردی است با زندگی عادلانه و مقدس که ... نه چیزی را که نباید دوست داشته باشد، دوست دارد، نه از دوست داشتن چیزی که باید دوست داشته باشد، کوتاهی می‌کند، نه چیزی را که باید کمتر دوست داشته شود، بیشتر دوست دارد، نه چیزی را که باید به یک اندازه دوست داشته شود، به یک اندازه دوست دارد، و نه چیزی را که باید به یک اندازه دوست داشته شود، کمتر یا بیشتر دوست دارد.»

🔵 به نظرم از این نوشته نمی‌توان نتیجه گرفت که وی انسان‌ها را سزاوار علاقه و عشق نمی‌داند؛ بلکه بر اندازه متفاوت در بیزاری و علاقه تاکید می‌کند که در نگاه توصیفی و‌ تبیینی یک واقعیت از گذشته تا حال است. هیچیک از ما آدم‌های پیرامونی را به یک اندازه دوست و یا دشمن نمی‌دارد. اما در سامان حکمرانی موضوع فرق می‌کند. حکومت باید نسبت به شهروندانش توجه برابر داشته باشد.
@Aliafshari52




Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish


هانی کرده دست‌پرورده «سردار بی‌افتخار»

🟢 نام این لات مفلوکی که در درگیری با نیروی انتظامی گلوله خورده، «هانی کرده» است؛ از الوات‌ شرور و بی‌صفتی که سردار حسین همدانی در سرکوب جنبش سبز آنها را به کار گرفت و بعد فرستادند سوریه برای «دفاع از حرم»!

🟢 بزرگ‌شده آن «سردار بی‌افتخار» به قول میرحسین که اکنون پاچه لات‌پروران را گرفته‌است. چند سال قبل نیز از مرگ نجاتش دادند. لات‌های بی‌مرام و قداره کش ابزار قدرت شاهان پهلوی و جمهوری اسلامی بوده‌اند!
@Aliafshari52




پاپ فرانسیس و حمایت دریغ‌ناپذیر از مهاجران

پاپ فرانسیس، کشیش آرژانتینی سکاندار واتیکان در ۸۸ سالگی چشم بر دنیا بست. او از فرقه یسوعی و ایتالیایی الاصل بود. پاپ فرانسیس رهبر مذهبی نوگرا بود که بر انسانیت تاکید ویژه‌ای داشت. وی از دکترین کلاسیک مسیحیت کاتولیک فاصله گرفت و سعی کرد قرائت جامع‌تری به عن داده و با تحولات زمانه تطبیق پیدا کند.

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.