مفتی محمدقاسم قاسمی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


این کانال توسط شاگردان مفتی محمدقاسم اداره می شود.
https://t.me/joinchat/AAAAADwzTaeInlyq4z0EzQ

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔹 مژده‌ای به رهپویان علم و دانش

قبیصه نزد پیامبر خدا صلی‌الله‌علیه‌وسلم آمد. پیامبر از او پرسیدند: "برای چه آمده‌ای؟" قبیصه در پاسخ گفت: "سنم بالا رفته‌است و استخوان‌هایم ضعیف و ناتوان شده‌اند، عملی به من بیاموزید که با انجام آن، خداوند به من اجر و پاداش بدهد." حضرت فرمودند: «ای قبیصه، تو برای کسب علم سفر کرده‌ای، در این مسیر حتی سنگ‌ها، کلوخ‌ها، تپه‌ها و گیاهان برای تو دعای خیر کرده‌اند." پیامبر در ادامه گفتند: "قبیصه! پس از ادای نماز صبح، سه بار "سبحان‌ الله العظیم و بحمده" را بخوان. با خواندن این ذکر از سه بیماری؛"نابینایی"، "جذام" و "فلج (سکته)" واکسینه می‌شوی.»

استاد مولانا مفتی محمدقاسم قاسمی این روایت را در جمع نمازگزاران مسجد جامع مکی خواند و در توضیح آن گفت: «این حدیث مژده و بشارتی است، برای طلاب و کسانی که برای کسب علم سفر می‌کنند.» ایشان در پایان تأکید کرد: «این ذکر را با یقین و پایبندی بخوانید و آن را به دیگران بیاموزید.»

✍🏼داوود گرگیج

🍀🍀🍀🍀🍀
https://telegram.me/Qasemqasemi


✳️ توصیه‌های ویژهٔ استاد مفتی محمدقاسم قاسمی به بانوان مسلمان


▫️سواد و آگاهی برای قشرهای مختلف یک جامعه مفید و تاثیرگذار است. قشر بانوان هم که در هر جامعه‌ای نقش پررنگی دارند، اگر تحصیل آنها همراه با تزکیه و اصلاح نفس باشد خیلی می‌تواند مفید باشد. امروز در مکاتب‌البنات الحمدلله شرایط تحصیل و فراگیری علم برای خواهران فراهم شده است. خواهران ما علم و معرفت دین حاصل می‌کنند، با رسالت واقعی خود آشنا می‌شوند و تلاش می‌کنند یافته‌ها و معلومات دینی خود را به دیگران برسانند. بدون شک این اتفاق خیلی می‌تواند در جامعۀ ما تأثیر مثبت بگذارد. خواهران فاضله می‌توانند پیام‌آور خیر و نیکی و سعادت در جامعۀ ما باشند، به شرط آنکه علم و عمل، این دو بال مهم و حیاتی سعادت بشر را با هم داشته باشند.

▫️ خواهرانی که امکان تحصیل علم را الله متعال برای آنان فراهم کرده قبل از هر چیز باید بر نعمت علم، شکر الله را به‌جا آورند و پس از آن برای نشر علم و دانش دین سعی و تلاش کنند. به آنچه خوانده‌اند عمل کنند؛ این نکته خیلی مهم است. همچنین باید به تربیت فرزندان خود اهمیت دهند، اینطور نباشد که به بهانۀ تحصیل و یا تدریس دست از وظایف اساسی خود در خانه بکشند. همچنین لازم است روزانه یک کتاب معتبر و مفید را دسته‌جمعی در منزل مطالعه کنند. خواهران دانش‌آموخته و فاضله باید در جامعه تأثیرگذار باشند نه تأثیرپذیر. در مراسم‌های عروسی و دیگر تجمعات باید نقش اصلی را آنان ایفا کنند. مواظب باشند منکرات و گناهان رایج، مخصوصاً بی‌حجابی به خانوادۀ آنها و نزدیکان‌شان سرایت نکند.

▫️ یک نکتۀ مهم هم این است که قناعت را در زندگی پیشه بگیرند و به ساده‌زیستی اهمیت دهند. بر مشکلات صبر کنند و در دعا و تضرع هیچ‌گاه کوتاهی نکنند.

خواهران همیشه و در همه حال به‌ویژه در تعطیلات سعی کنند با برنامه باشند و اوقات خود را با برنامه‌ریزی سپری کنند. سیرۀ نبوی و سیرۀ اصحاب و زندگانی بزرگان دین را مدام مطالعه کنند و برای دیگران بازگو کنند. همچنین به تلاوت قرآن و اذکار مسنونه پایبند باشند. در خدمت به افراد خانواده و مهمانان و عیادت بیماران و همدردی با آسیب‌دیدگان طبق موازین شرعی بکوشند. الله متعال همۀ ما را موفق بدارد.

🍀🍀🍀🍀🍀🍀
https://telegram.me/Qasemqasemi


#کلام‌ـاستاد

✳️ دعا برای استفادۀ مؤثر از موبایل‌های هوشمند

معمولاً سعی می‌کنم پیش از استفاده از موبایل‌ [هوشمند] این دعا را بخوانم: «اللهم إنی أسئلکَ خیرَه وخیرَ ما صُنعَ له وأعوذ بک من شرّه وشرّ ما صُنع له.» [ترجمه: بارالها، من خیر و خوبی و منفعت این دستگاه و آنچه برای آن ساخته شده را از تو می‌خواهم و از شرّ این دستگاه و آنچه برای آن ساخته شده به تو پناه می‌برم.]

مجموعۀ دعاهای رسول‌الله صلّی الله علیه وسلّم را می‌توان به چهار بخش دسته‌بندی کرد: 1.دعاهایی که در آنها خواسته‌های دنیوی مطرح شده‌اند؛ 2. دعاهایی که در آنها خواسته‌های اخروی مطرح شده‌اند؛ 3. دعاهایی که در آنها از آفات و بلاهای دنیوی پناه خواسته شده است؛ 4. دعاهایی که در آنها از خطرات اخروی پناه خواسته شده است.
استعاذه و پناه خواستن از خدا همیشه در زندگی لازم و ضروری است، چون ما همواره با خطرات جدّی روبه‌رو هستیم. حتی نعمت‌ها هم بی‌عوارض نیستند. مثل داروها که عوارض هم دارند. بنابراین باید خیر نعمت‌های دنیوی را از الله بخواهیم و از شر آنها به خدا پناه ببریم.
موبایل یکی از نعمت‌های دنیوی است. نعمت بزرگ و تأثیرگذاری که فواید و مزایای فراوانی دارد. با موبایل ما به کتاب‌ها و منابع و اطلاعات زیادی دسترسی پیدا می‌کنیم. با دوستان دور و نزدیک خود ارتباط برقرار می‌کنیم و از حال آنها باخبر می‌شویم. بلیت هواپیما رزرو کنیم و کارهای بانکی را از انجام دهیم. خلاصه اینکه خیلی کارها را می‌توانیم از راه دور انجام دهیم و در وقتمان صرفه‌جویی کنیم.
موبایل با همۀ این فواید و منافعی که دارد، مضرّات فراوانی هم دارد. ضد حیاست و باعث پریشانی و ناآرامی خانواده شده است. می‌بینیم که در خانواده، پدر برای خودش مشغول است، مادر برای خودش و فرزندان برای خودشان. و دیگر از آن محبت، آن صفا، آن تبادل ‌نظر و نزدیکی فکر و اندیشه در خانواده‌ها خبری نیست.
موبایل ایمان انسان را هم ضعیف می‌کند. به‌قولی، مثل ماری است که هر دم می‌خواهد انسان را بگزد.
این وسیله مردم روزگار ما را چنان با خود مشغول کرده که متوجه گذر زمان نمی‌شوند و وقت باارزش خود را ضایع می‌کنند.

بنده برای آنکه بتوانم از این ابزار همه‌گیر درست استفاده کنم و از مضرات آن در امان بمانم، از دعاهای رسول‌الله صلّی الله علیه وسلّم الگوگیری کرده‌ام و همیشه تلاش کرده‌ام پیش از استفاده از موبایل‌ [هوشمند] این دعا را بخوانم: «اللهم إنی أسئلکَ خیرَه وخیرَ ما صُنِعَ له وأعوذ بک من شرّه وشرّ ما صُنع له.»

یادمان باشد که خیر مطلق در جهان وجود ندارد. انسان باید استعاذه کند تا در امان خدا قرار بگیرد.


▫️نشست اصلاحی عصر دوشنبه‌ها با استاد مفتی محمد قاسم قاسمی ـ دوشنبه 9 مهر 1403 ـ 13 ربیع‌الاول 1446



🍀🍀🍀🍀🍀🍀
https://telegram.me/Qasemqasemi


Репост из: مجلۀ ندای اسلام
❇️ شمارۀ جدید فصلنامۀ ندای اسلام منتشر شد

شمارۀ 92-93 فصلنامۀ ندای اسلام، امروز پنجشنبه 29 شهریور 1403 منتشر شد.

▫️در سرمقالۀ شمارۀ جدید ندای اسلام، سردبیر این مجله، مولانا مفتی محمدقاسم بنی‌کمال (قاسمی)، برگزاری چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری در ایران و روی کار آمدن دولت چهاردم را مورد بررسی قرار داده و به بیان انتظارات از دولت دکتر مسعود پزشکیان و چالش‌هایی که این دولت با آن مواجه خواهد بود، پرداخته است.
سردبیر فصلنامۀ ندای اسلام در بخشی از یادداشت خود آورده‌ است: «اکنون ارزنده‌ترین خدمت به اسلام و کشور این است که دولت‌مردان با عملکرد روشن خویش، شجاعانه و حکیمانه اعتماد و امید را به ملت برگردانند. اکنون همۀ ایرانیان، چه آنان که پای صندوق‌های رأی رفتند و چه آنانی که این کار را بیهوده تلقی کردند، منتظرند ببینند دولت چهاردهم که حمایت دیگر ارکان نظام را هم دارد، چه ارمغانی برای ملت خواهد خواهد آورد و رئیس جمهور جدید چقدر به وعده‌هایش عمل خواهد کرد...»
در این شماره همچنین ششمین بخش از سلسله مقالاتی در ستون «قرآن» با عنوان «پرهیز از سوءتصرف در مال یتیم و کم‌فروشی» به قلم سردبیر آمده است.

▫️ در شمارۀ جدید ندای اسلام متن بیانات چند ماه‌ گذشتۀ امام جمعۀ اهل‌سنت زاهدان در چهار سرفصل «دربارۀ ریاست‌جمهوری دکتر مسعود پزشکیان»، «دربارۀ غزه و مسائل فلسطین» و «برای آزادی، برای عدالت/ دربارۀ اعتراضات مردم بلوچستان پاکستان» و «فرازی از بیانات چند ماه گذشته» تنظیم و چاپ شده‌ است.

▫️«ارزش‌های اخلاقی؛ گمشدۀ انسانیت»، عنوان مقاله‌ای به قلم علامه سید ابوالحسن ندوی رحمه‌الله است که با ترجمۀ مولانا سید محمدیوسف حسین‌پور رحمه‌الله در ستون «تاریخ و اندیشه» این شماره آمده است.

▫️ در ستون «گفت‌وگو»ی این شماره متن گفت‌وگویی مفصل با «قاضی مورد اعتماد پَهره»، مولانا عبدالصمد دامنی را می‌خوانید. مدیر و مؤسس مدرسۀ دینی دارالعلوم حقانیۀ ایرانشهر و یکی از علمای شاخص و تأثیرگذار بلوچستان در این گفت‌وگو به بیان شرح حال مفصلی از زندگی خود پرداخته و در ادامه دربارۀ علمای شاخص منطقۀ ایرانشهر سخن گفته است. ایشان همچنین دربارۀ سابقۀ تاریخی ایرانشهر و دولت‌های محلی حاکم در این منطقه و وضعیت دینداری مردم در ادوار مختلف تاریخی توضیحاتی داده است.

▫️«امام جعفر صادق رضی‌الله‌عنه» عنوان مقاله‌ای اقتباسی از فصل نخست ترجمۀ فارسی کتاب «الإمام الصادق؛ حیاته و عصره ـ آراؤه و فقهه» نوشتۀ شیخ محمد ابوزهره است که در شمارۀ 92-93 مجلۀ ندای اسلام تقدیم خوانندگان شده است.
«وقف نقدی؛ ظرفیتی بی‌کران برای توسعۀ اقتصادی و اجتماعی» عنوان مقاله‌ای از محمدعمران بنی‌کمال است که در ستون اقتصاد این شماره کار شده است.

▫️«عمر فاروق رضی‌الله‌عنه پیشگام در اجرای سیاست شرعی» نوشتۀ عبدالله عبیداللهی، «اهمیت سنت و جایگاه شریعت در مکتوبات امام ربانی رحمه‌الله» نوشتۀ نصیراحمد سیدزاده، بخش پنجم مقالۀ چندبخشی «اندلس؛ بهشت گمشده» با عنوان «روزگار موحدین در اندلس» نوشتۀ احمد علی‌زهی‌شه‌بخش، «شیخ عبدالمجید الزندانی، مبارزی نستوه و اندیشمندی خستگی‌ناپذیر» نوشتۀ عبدالحکیم شه‌بخش، «پیرمحمد ملازهی، پیشکسوت رسانه‌ای و کارشناس نام‌آور مسائل شبه‌قارۀ هند» نوشتۀ یعقوب رخشانی‌راد و «در صف رندان» نوشتۀ عبدالحق بامری مطالب دیگری هستند که در شمارۀ جدید ندای اسلام کار شده‌اند.

▫️در ستون «رهاورد» این شماره هم شما خوانندگان گرامی همراه می‌شوید با علامه مفتی محمدتقی عثمانی و به امریکای لاتین و دو کشور ترینیداد و باربادوس سفر خواهید کرد. ترجمۀ فارسی این بخش را محمد ذاکری‌فر برعهده دارد.
🔹علاقه‌مندان زاهدانی می‌توانند نسخۀ چاپی این نشریه را از کتابفروشی انتشارات صدیقی واقع در خیابان خیام، خیام ۴، نبش میلان دوم و نیز کتابفروشی‌های خیایان توحید زاهدان تهیه کنند.
همچنین می‌توانند برای سفارش نسخه چاپی نشریه به شمارۀ 09151926682 پیامک ارسال کنند.



کانال تلگرام:
@nedayeislammagazine1379

وب‌سایت:
www.nedayeislam.com

ایمیل:
nedayeislam@gmail.com


پیام تسلیت مولانا مفتی محمدقاسم قاسمی در پی درگذشت استاد عابد آسکانی

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

«إنا لله و إنا إليه راجعون»

خبر وفات عزیزِ گرامی، جناب عابد آسکانی موجب تأثر و تألم شد. مرحوم عابد آسکانی از ادیبان برجستۀ زبان بلوچی بود که برای رشد و توسعۀ زبان و ادبیات بلوچی تلاش‌های زیادی کرد. ایشان به نظم و نثر بلوچی آثار ارزشمندی نوشت و تا جایی که بنده اطلاع دارم حدود بیست‌وپنج اثر ادبی از وی به یادگار مانده است.
یکی از ویژگی‌های مرحوم عابد آسکانی این بود که دربارۀ رسم‌الخط بلوچی که خیلی موردِ بحث و گفت‌وگو است و دیدگاه‌های مختلفی دربارۀ آن وجود دارد، دیدگاهی اعتدالی، میانه و معقول داشت؛ وی معتقد بود که در بلوچی‌نویسی نباید گرفتار سره‌نویسی شد و در حذف واژه‌های عربی مبالغه کرد. امیدواریم سایر ادیبان و فعالان عرصۀ زبان بلوچی این دیدگاه ایشان را موردِ توجه قرار دهند.
همچنین امیدواریم که آثار ایشان برای مردم ما در باب توجه به زبان و ادبیات بلوچی انگیزه‌بخش و راهنما قرار گیرند. جا دارد که بعضی از آثار مرحوم عابد آسکانی به زبان‌های دیگر هم ترجمه شود.
از الله متعال مسئلت داریم که با ایشان بهترین معامله را بکند و درجاتش را بلند گرداند و کسانی را که راه ایشان را ادامه می‌دهند، موفق بگرداند.
بنده این ضایعه را از طرف خودم و همکارانم در دفتر مجلۀ ندای اسلام به بازماندگان مرحوم عابد آسکانی و تمام دوستداران و شاگردان ایشان و عموم مردم بلوچ تسلیت عرض می‌کنم
.

اللهم اغفر له وارحمه، وعافه واعف عنه وأكرم نُزُله ووسع مُدخلهُ واغسله بالماء والثلج والبرد ونقه من الخطايا كما ينقى الثوب الأبيض من الدنس وأبدله داراً خيراً من داره وأهلاً خيراً من أهله.

▫️مفتی محمدقاسم بنی‌کمال (قاسمی) - دارالعلوم زاهدان - ۷ شهریور ۱۴۰۳

🍀🍀🍀🍀🍀🍀
https://telegram.me/Qasemqasemi


🔶 تفسير سوره مبارکه بقره (آیات ۳۵ تا ۳۷)


🔶 استاد مفتی محمد قاسم قاسمی
حفظه‌الله

اینستاگرام:
https://instagram.com/moftighasem?igshid=YmMyMTA2M2Y=

تلگرام:

https://t.me/joinchat/AAAAADwzTaeInlyq4z0EzQ


🔶 تفسير سوره مبارکه بقره (آیات ۳۴ تا ۳۶)


🔶 استاد مفتی محمد قاسم قاسمی
حفظه‌الله

اینستاگرام:
https://instagram.com/moftighasem?igshid=YmMyMTA2M2Y=

تلگرام:

https://t.me/joinchat/AAAAADwzTaeInlyq4z0EzQ


🔶 تفسير سوره مبارکه بقره (آیات ۳۰ تا ۳۳)


🔶 استاد مفتی محمد قاسم قاسمی
حفظه‌الله

اینستاگرام:
https://instagram.com/moftighasem?igshid=YmMyMTA2M2Y=

تلگرام:

https://t.me/joinchat/AAAAADwzTaeInlyq4z0EzQ


🔶 تفسير سوره مبارکه بقره (آیات ۲۶ تا ۲۹)


🔶 استاد مفتی محمد قاسم قاسمی حفظه‌الله

اینستاگرام:
https://instagram.com/moftighasem?igshid=YmMyMTA2M2Y=

تلگرام:

https://t.me/joinchat/AAAAADwzTaeInlyq4z0EzQ


🔶 تفسير سوره مبارکه بقره (آیات ۲۴ و ۲۵)


🔶 استاد مفتی محمد قاسم قاسمی حفظه‌الله

اینستاگرام:
https://instagram.com/moftighasem?igshid=YmMyMTA2M2Y=

تلگرام:

https://t.me/joinchat/AAAAADwzTaeInlyq4z0EzQ


❇️ نکات برگزیدهٔ سخنان مولانا مفتی محمدقاسم قاسمی حفظه‌الله در جمع طلاب دارالعلوم نوبندیان / 13 مرداد 1403

🔻- باید همیشه شکرگزار نعمت‌های خداوند متعال باشیم. خداوند از شکرِ نعمت، خوش و راضی می‌شود و وعده کرده که نعمت را افزایش دهد. شکر نعمت نعمتت افزون کند / کفر نعمت از کفت بیرون کند
🔻- کفران و ناسپاسی، نعمت را به نِقمت تبدیل می‌کند. تبدیل به عذاب شدید می‌شود. عذابی را که خداوند آن را سخت توصیف کرده، چگونه می‌توانیم تحمل کنیم؟ عذاب، شکل‌های گوناگون دارد. در دنیا و آخرت. یک شکل آن در دنیا این است که خداوند شخص را از آن نعمت محروم می‌کند. گاهی او را دچار فتنه می‌کند. فتنه خودش انواع دارد. انسان باید همیشه با زبان، قلب و عمل خدا را سپاس بگوید.
🔻- خداوند شما طلاب را از میان دیگران برگزیده است. به مسجد و مدرسهٔ دینی آورده است، این یک نعمت بسیار بزرگ است.
🔻- خوب درس خواندن، یقین کردن بر آموخته‌ها و عمل کردن بر مقتضای آن‌ها این قدردانی نعمت است.
🔻- تقوا به معنای ترک گناه و اتباع سنت است.
🔻- در این دوره فتنه زیاد است. اهل حق ضعیف هستند. دنیا را فساد فراگرفته و زورگویان و اهل باطل بر مسلمانان غالب و چیره هستند. وقت سختی‌ها و مشکلات خداوند مردان بزرگ را برمی‌انگیزد. نیت کنید از همان مردان بزرگ و مجددان باشید. کسانی که دین را تجدید می‌کنند و آن را دوباره احیا می‌کنند.


🍀🍀🍀🍀🍀🍀
https://telegram.me/Qasemqasemi


🔶 تفسير سوره مبارکه بقره (آیات ۲۳ و ۲۴)


🔶 استاد مفتی محمد قاسم قاسمی حفظه‌الله

اینستاگرام:
https://instagram.com/moftighasem?igshid=YmMyMTA2M2Y=

تلگرام:

https://t.me/joinchat/AAAAADwzTaeInlyq4z0EzQ


❇️ نکات برگزیدۀ سخنان مولانا مفتی محمدقاسم قاسمی در جمع اساتید مکاتب دانش‌آموزی دشتیاری

مولانا مفتی محمدقاسم قاسمی، حفظه‌الله، در نشست هم‌اندیشی اساتید و مربّیان مکاتب دانش‌آموزی شهرستان دشتیاری که پیش‌ازظهر شنبه 13 مرداد 1403 در دارالعلوم نوبندیان برگزار شد، سخنرانی کردند.
✅ نکات برگزیدۀ سخنان ایشان به شرح ذیل است:
◻️- در ابتدا لازم است که شکر خداوند متعال را به‌جا بیاوریم که توفیق شرکت در این جلسه را عنایت کرد. این گام‌ها از آنجایی که برای احیای دین و خدمت به اسلام برداشته می‌شود، خیلی ارزشمند است.
◻️- لازم است که نشست مشورتی دفتر دانش‌آموزی در ابتدای تعطیلات تابستانی و اول تیرماه برگزار شود تا از این فرصت تابستان به‌خوبی بهره‌برداری شود.
◻️- خداوند متعال در چهار جای قرآن کریم، چهار مسئولیت و وظیفه را برای پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم ذکر کرده است: 1. تلاوت آیات؛ 2. تعلیم کتاب؛ 3. تعلیم حکمت؛ 4. تزکیه و اصلاح.
◻️- هر چهار وظیفه مهم و حیاتی هستند. اگر یکی از این‌ها کم شود، اهداف بعثت و رسالت کامل نمی‌شود. وقتی که هر چهار وظیفه به‌درستی انجام شوند، آن‌وقت امت زنده می‌شود و از «ضلال مبین» و گمراهی آشکار نجات پیدا می‌کند.
◻️- باید به تمام جوانب تربیت جسمی، ایمانی، فکری، علمی و عملی توجه شود.
◻️- باید روی این بچه‌هایی که به مکاتب می‌آیند، با دلسوزی و خالصانه کار شود تا این‌ها فردا یک عضو مفید برای جامعه باشند. آیندۀ امت همین‌ها هستند!
◻️- امت دو طبقه است: یکی گروهی که خودشان طلب دین دارند، اما گروهی دیگر خودشان طلب ندارند، باید برای این گروه جاذبه ایجاد کرد.
◻️- جاذبه در مکاتب باید طوری باشد که روز جمعه هم بچه‌ها را به مکتب بکشاند.
◻️- باید در فعالیت‌های مکاتب به هر دو مسئولیت تعلیم و تربیت اهمیت داده شود.
◻️- باید فرصت موجود را غنیمت بدانیم و از آن استفاده کنیم. برنامه‌ریزی کنیم. فرصت شکار است باید آن را شکار کنیم.
◻️- در فعالیت‌هایمان از تجربه دیگران استفاده کنیم. ابتکار داشته باشیم. هنرمندانه برنامه‌ریزی کنیم. دلسوزی مادرانه داشته باشیم. با حوصله کار‌ کنیم.
◻️- بچه‌ای که به مکتب می‌آید و قرآن و اخلاق و عقاید را یاد می‌گیرد، این بزرگ‌ترین سرمایه ما است.
◻️- باور کنیم که این فعالیت‌های مکاتب، یک نوع جهاد فی سبیل الله است. برای این کار اهمیت قایل شویم. اهمیت آن را استحضار کنیم.
◻️- از وضعیت جامعه همه ما خبر داریم. نسل ما دارد ویران می‌شود. نباید نسبت به آن بی‌تفاوت باشیم.
◻️- مکاتب با همدیگر هماهنگ باشند و در پایان تابستان یک آزمون سراسری برگزار شود.
◻️- بچه‌ها را از همان کودکی با مفاهیم قرآنی آشنا بکنیم. خوب است که اساتید مکاتب روزانه یک آیۀ مختصر را با ترجمه روی وایت‌برد بنویسند و آن را به بچه‌ها تلقین کنند.
◻️- در کنار فعالیت‌های مکاتب، نسبت به سایر جوانانی که به مکاتب نمی‌آیند هم نباید غافل شویم. باید برای آن‌ها هم برنامه‌هایی متناسب با سن و مشغلۀ آن‌ها داشته باشیم.
◻️- برای موفقیت در این برنامه‌ها دعا کنیم. دعاهای طولانی، باتضرع و زاری و توجه إلی‌الله داشته باشیم.




🍀🍀🍀🍀🍀🍀
https://telegram.me/Qasemqasemi


❇️ نکته‌هایی از سخنان مولانا مفتی محمدقاسم قاسمی به مناسبت حلول ماه «محرّم» و آغاز سال جدید قمری (1446)

🔹مولانا مفتی محمدقاسم قاسمی، حفظه‌الله، شامگاه یکشنبه، 17 تیر 1403، در بخشی از درس تفسیرشان در مسجد عزیزی زاهدان، به مناسبت حلول ماه «محرّم» و آغاز سال جدید قمری، نکات زیر را بیان کرد:

◻️-  در آغاز سال جدید، شایسته است دعایی را که از بزرگان و صالحان نقل شده است، بخوانیم: «اللهُمَّ اَدْخِلْهُ عَلَیْنَا بِالأمٔنِ والإیْمانِ والسَّلامَةِ والإسٔلامِ و رِضْوانٍ مِّنَ الرَّحْمٰنِ وَ جِوارٍ مِّنَ الشَّیٔطَانِ»؛ بارالها این سال را با امنیت و ایمان بر ما داخل بگردان و به ما سلامتی و توفیق فرمانبردای نصیب کن و خشنودی و رضایتت را به ما عنایت کن و ما را از قرارگرفتن در کنار شیطان حفاظت بفرما.

◻️-  ماه محرّم یادآور حوادث بزرگی است. در اواخر ذی‌الحجه حضرت عثمان رضی‌الله‌عنه به شهادت رسیدند و در همین روزها هم حضرت عمر رضی‌الله‌عنه زخمی شدند و در یکم محرّم به شهادت رسیدند.

◻️-  حضرت عمر خلیفۀ دوم مسلمانان، پدرخانم پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم، فاتح بیت‌المقدس و فاتح ایران هستند. ما ایرانی‌ها باید همیشۀ قدردان حضرت عمر باشیم.

◻️-  آغاز سال هجری یادآور هجرت پیامبر است. هجرت بر دو قسم است: یکی ترک وطن و دیگری ترک گناه.
◻️-  هجرت به ما این درس را می‌دهد که دین با قربانی و فداکاری در جهان پخش شده است. اگر ضرورت ایجاب کرد باید وطن، قوم و فامیل خویش را به‌خاطر دین رها کنیم. پیامبر و صحابه از مکه، جایی که کعبةالله آنجا بود، هجرت کردند.
◻️-  هجرت معنوی و ترک گناه که همیشه و در هرحال وجود دارد. همیشه مسلمان باید از گناه به‌سوی نیکی و از غفلت به‌سوی یاد الله تعالی برود.

◻️-  در آغاز سال باید یک محاسبه و ارزیابی از سال گذشته انجام بدهیم و تصمیم بگیریم که در سال جدید خودمان را تغییر بدهیم. عزم کنیم که به عبادات پایبند می‌شویم. خدمت دین را انجام می‌دهیم. نفس خود را اصلاح و تزکیه می‌کنیم. در مجلس نیکان می‌رویم. اسباب هدایت را انتخاب می‌کنیم و از اسباب گناه پرهیز می‌کنیم. 

◻️-  امسال را یک فرصت بدانیم. بزرگان جمله‌ای دارند: «من استوی یوماه فهو مغبون»؛ اگر کسی دو روز او برابر باشند، زیان کرده است. یعنی هر روز ما نسبت به روز گذشته باید بهتر شود. چطور برای امور دنیوی، روزانه به دنبال رشد و پیشرفت هستیم، برای دین هم باید چنین باشیم. اراده کنیم که امسال ما بهتر از سال گذشته خواهد شد. ان‌شاءالله.

◻️-  وقتی دو روز برابر شوند این‌قدر آدم ضرر می‌کند، اگر دو سال برابر شوند، چقدر ضرر کرده است!؟ و اگر سال دوم از اولی بدتر باشد که آدم خیلی ضرر کرده است.

◻️- از خدا بخواهیم و استمداد کنیم که خدایا ما وارد سال جدید شدیم، این سال را مبارک بگردان، سال خیر و برکات بی‌شمار بگردان.

◻️-  ما درحالی وارد این سال جدید می‌شویم که سال گذشته حادثۀ تلخ حملۀ اسرائیل به «غزه» اتفاق افتاد صهیونیست‌ها چقدر از مردم مظلوم غزه را قتل عام کردند! مردم غزه مقاومت کردند و هنوز این مقاومت و مبارزه ادامه دارد. دعا کنیم خداوند فتح و پیروزی بیاورد.

◻️-  در آغاز این سال جدید در کشور ما هم رئیس جمهور جدیدی انتخاب شده است. دعا کنیم که خداوند ایشان را به نفع اسلام و مسلمین و به نفع کشور بگرداند. خداوند به ایشان توفیق اجرای عدالت و تأمین آزادی‌های مشروع را بدهد.

◻️-  دومین واقعۀ مهمّی که در این ماه رُخ داده، شهادت حضرت حسین، ریحانۀ حضرت پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وسلم، است. ایشان برای اجرای عدالت و احقاق حق قیام کردند و در دهم محرم در صحرای کربلا همراه با یارانشان به سعادت شهادت نائل شدند.

◻️-  البته فضیلت روز «عاشورا» مال پیش از این واقعه است، اما خداوند خواست که این بندۀ نیک خدا هم در همین روزِ با فضیلت به شهادت برسد. روزۀ عاشورا هم از قبل بوده است.

◻️-  علاوه‌بر تأکید آن‌حضرت، صلی‌الله‌علیه‌وسلم، بر روزۀ نهم و دهم محرم، حضرت ام‌المؤمنین عایشۀ صدیقه رضی‌الله‌عنها می‌فرمایند که بیشترین روزۀ پیامبر در ماه محرّم بوده است. لذا در این ماه بکوشیم که روزهایی را روزه بگیریم.

🍀🍀🍀🍀🍀🍀
https://telegram.me/Qasemqasemi


🔶 نکته‌های کلیدی اول محرم سال جدید هجری قمری


🔶 استاد مفتی محمد قاسم قاسمی حفظه‌الله

اینستاگرام:
https://instagram.com/moftighasem?igshid=YmMyMTA2M2Y=

تلگرام:

https://t.me/joinchat/AAAAADwzTaeInlyq4z0EzQ


🔶 تفسير سوره مبارکه بقره (آیات 21 و 22)


🔶 استاد مفتی محمد قاسم قاسمی حفظه‌الله

اینستاگرام:
https://instagram.com/moftighasem?igshid=YmMyMTA2M2Y=

تلگرام:

https://t.me/joinchat/AAAAADwzTaeInlyq4z0EzQ


🔶 تفسير سوره مبارکه بقره (آیات 20-11)


🔶 استاد مفتی محمد قاسم قاسمی حفظه‌الله

اینستاگرام:
https://instagram.com/moftighasem?igshid=YmMyMTA2M2Y=

تلگرام:

https://t.me/joinchat/AAAAADwzTaeInlyq4z0EzQ


#کلام_استاد

❇️ نکته‌هایی مهم از سخنان استاد مفتی محمدقاسم قاسمی در جلسۀ اصلاحی طلاب

زندگی تنها فرصت و مهم‌ترین سرمایۀ ماست. در این زندگی بعضی نعمت‌های خداوند متعال متفاوتند؛ مانند اینکه بعضی‌ها غنی هستند و بعضی‌ها فقیر. بعضی جمال دارند و بعضی دیگر ندارند و... بعضی‌ نعمت‌ها برای همه یکسان، یعنی عمومی‌اند؛ مانند: خورشید، وقت (بیست چهار ساعت برای همه بیست و چهار ساعت است)، بینایی، شنوایی و... .
گروهی از این نعمت‌ها به‌خوبی استفاده می‌کند و به قرب الهی نائل می‌شود. (درواقع موفقیت در همین است که چطور از نعمت‌ها استفاده بکنیم و موفقیت در داشتن نعمت‌ها نیست، بلکه در درست استفاده کردن از آنهاست.)
زندگی ما در واقع مثل دم و بازدم است که برای همه یکسان است و به خود ما بستگی دارد که چطور از آن استفاده کنیم. خیلی‌ها عمر کمی داشته‌اند، اما کمال استفاده را از آن کرده‌اند و به مراتب عالی رسیده‌اند.
حدیث: «اغتنِمْ خمسًا قبل خمسٍ: شبابَك قبل هَرَمِك، وصِحَّتَك قبل سَقَمِك، وغناك قبل فقرِك، وفراغَك قبل شُغلِك، وحياتَك قبل موتِك» را همیشه در نظر داشته باشید. تفاوت در نعمت‌ها مهم نیست، بلکه چگونگی اغتنام و استفاده از آنها مهم است.

بر ما لازم است که نفحات زندگی (اوقات خاص زندگی) را بشناسیم و از آنها استفادۀ کامل بکنیم که یکی از آنها همین عشرۀ ذی‌الحجه است. حضرت مفتی محمدتقی عثمانی در مورد پدر بزرگوارش می‌فرماید: «در اولین شب رمضان دو رکعت نماز حاجت می‌خواندند و دعا می‌کردند: پروردگارا سرمایه‌ای بزرگ به ما عطا کرده‌ای پس ما را راهنمایی بفرما که بهترین استفاده را از آن بکنیم.»
اگر پول هنگفتی به دست ما برسد حتماً برنامه‌ریزی خوبی برای استفادۀ هرچه بهتر از آن می‌کنیم، پس برای استفادۀ درست از وقت و جوانی که بسیار باارزش‌تر از آن است، باید برنامه‌ریزی بهتر و دقیق‌تری بکنیم و در مورد آنها حساس باشیم.

پنج نکتۀ مهم برای آنکه زندگی موفقی داشته باشیم:

اول: باید به الله تعالی رجوع کنیم و از او کمک بخواهیم تا ما را راهنمایی کند.

دوم: باید تصمیمات درست و بموقع بگیریم و برنامه‌ریزی دقیق داشته باشیم. بدون تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی درست، اوقات ما ضایع می‌شوند؛ مانند تکه یخی که وقتی بیرون از یخچال گذاشته می‌شود اگر در بهره‌گیری از آن تأخیر شود آب می‌شود و از دست می‌رود. باید فرصت‌ها را شکار کنیم و مانند یک شکارچی ماهر در کمین فرصت‌ها باشیم.

سوم: با کسانی مجالست و هم‌نشینی داشته باشیم که بر اوقاتشان حساس باشند. قبل از فوت شدن وقت باید حداکثر استفاده را از آن ببریم.

چهارم: از مجالست با لصوص الأوقات (دزدان وقت) پرهیز کنیم. همانطور که ما از وسایل خود به‌خوبی حفاظت می‌کنیم تا مبادا سارقان آنها را ببرند، باید از اوقات زندگی خودمان نیز حفاظت کنیم و اجازه ندهیم کسی اوقات گران‌بهای ما را بدزدد.

هرکه با ناراستان هَمسَنگ شد/ در کمی افتاد و عقلش دَنگ شد (مولانا)

اندک‌اندک آب را دزدد هوا / دین چنین دزدد هم احمق از شما (مولانا)

پنجم: محاسبۀ برنامه‌های خود را جلوی خود گذاشته و خودمان را محاسبه کنیم که چقدر به آن عمل کرده‌ایم و به چه چیزی عمل نکرده‌ایم.


و در آخر حضرت (شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید) ف
رمودند: من شخصاً با دو هفته تعطیلی موافق نبودم چون خیلی وقت زیادی است، اما توصیۀ من به شما بزرگواران این است که این مدت را قدر بدانید و به جماعت بروید. من خودم تشکیل اولم در تعطیلات عید قربان بود که از آن استفاده‌های زیادی کردم.
سعی کنید در این تعطیلات عید تعلیم حدیث و احکام، بیان سیرۀ رسول‌الله صلى‌الله عليه وسلم، حفظ حديث و أشعار (به‌خصوص ديوان إمام شافعی) را در برنامۀ خود داشته باشید.
نماز تسبیح و تهجد در این شب‌های باقی‌ماندۀ عشره ذی‌الحجه را از دست ندهید. از مجالس صالحین بهره‌مند شوید و ۱۰ دقیقه روزانه «لا إله إلا أنت سبحانک إنی کنت من الظالمین» را خوانده و بعد برای مردم مظلوم فلسطین و سودان دعا بکنید.
و در اين شش روز باقی‌مانده اگر بعد هر نماز فقط یک جزء تلاوت داشته باشید، قرآن را به‌راحتی می‌توانید ختم بکنید.

وآخر دعونا أن الحمدلله رب العالمین.

سه‌شنبه 22 خرداد 1403 ـ دارالعلوم زاهدان

🍀🍀🍀🍀
https://telegram.me/Qasemqasemi


#کلام_استاد

🔹 نکته‌هایی مهم در باب عشرهٔ نخست ماه ذی‌الحجه و فضایل اعمال در آن

🎙 استاد مفتی محمدقاسم قاسمی ـ درس تفسیر مسجد عزیزی زاهدان ـ شامگاه ۲۰ خرداد 1403

#صوتی


🍀🍀🍀🍀
https://telegram.me/Qasemqasemi


🔶 تفسير سوره مبارکه بقره (آیات 12-6)


🔶 استاد مفتی محمد قاسم قاسمی حفظه‌الله

اینستاگرام:
https://instagram.com/moftighasem?igshid=YmMyMTA2M2Y=

تلگرام:

https://t.me/joinchat/AAAAADwzTaeInlyq4z0EzQ

Показано 20 последних публикаций.