سنی‌آنلاین


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


پایگاه رسمی اطلاع رسانی اهل سنت ایران - سنی آنلاین
www.sunnionline.us
سنی آنلاین در اینستاگرام :
https://instagram.com/sunnionline.us
تماس با ما:
@sunnionlineadmin

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


❇️ بزنگاه تصمیم‌گیری برای رفع فیلترینگ

🔸امروز [۱۰ مهر] در حالی نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم برگزار می‌شود که جدیدترین نظرسنجی‌ از میزان استفاده ایرانی‌ها از شبکه‌های اجتماعی بیانگر تداوم محبوبیت پلتفرم‌های فیلترشده است. هر چند این نظرسنجی از افزایش استفاده از پیام‌رسان‌های بومی به مدد فیلترینگ گسترده خبر می‌دهد، اما به نظر می‌رسد که گردش مالی چشمگیر بازار سیاه فیلترشکن‌ها و البته افزایش آسیب‌پذیری شبکه اینترنت به دنبال آن، مسئولان را به خوبی متوجه نادرست‌بودن این سیاست و اجبار کاربران به استفاده از پلتفرم‌های ایرانی کرد.

🔸حالا باوجود طرح چندباره موضوع رفع فیلترینگ در این دولت، اذعان مجلسی‌ها و دولتی‌ها نسبت به شکست فیلترینگ و انتشار گزارش‌های متعدد با نتیجه یکسان در تایید این موضوع، کمترین انتظار از نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت جدید، انتشار خبر رفع محدودیت‌های اینترنتی است.

🔸پس از مدت‌ها وعده و وعید نسبت به رفع فیلترینگ، سرانجام امروز نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم برگزار می‌شود و چشم مردم، فعالان و کسب‌وکارها به خروجی این جلسه است زیرا نتیجه آن می‌تواند سنگ محکی برای سنجش پایبندی دولت به اجرای برنامه‌هایش در عمل و نه صرفا در حرف باشد. از طرف دیگر این جلسه قرار است به تصمیم‌گیری درباره رفع فیلترینگ احتمالی اختصاص پیدا کند، این درحالی‌ست که گزارش‌ها همچنان از شکست قطعی رویکردهای محدودکننده‌ خبر می‌دهند.

🔸در مجموع هر چند دولت سیزدهم سعی کرد تا مردم را ناگزیر از استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی کند، میزان استفاده از این پلتفرم‌ها نیز بعد از فیلترینگ افزایش یافت، اما همچنان ایرانی‌ها استفاده از پلتفرم‌های بین‌المللی و فراگیر را به رقبای نه‌چندان به‌روز و قدرتمند داخلی ترجیح می‌دهند.

🔸کارشناسان مهم‌ترین علت اصلی بی‌میلی جامعه به پیام‌رسان‌های داخلی را در عدم اعتماد و اطمینان به پلتفرم‌ها در حفظ حریم خصوصی کاربران می‌دانند. انتشار تصویری از صفحه چت یک کاربر در پیام‌رسان «بله»، ایجاد حساب‌های جعلی در «روبیکا» که به حذف آن در گوگل‌پلی و به دنبال آن فیلترینگ گوگل‌پلی از سوی دولت منجر شد و اختلال چندباره «ایتا» و «بله» ازجمله مواردی هستند که نگرانی ایرانی‌ها از استفاده از این پلتفرم‌ها را تایید می‌کنند.

🔸 با این‌حال به نظر می‌رسد که مسئولان نیز شکست مهاجرت اجباری به پیام‌رسان‌های داخلی را پذیرفته‌اند و قصد دارند تا حکمرانی مناسب در فضای مجازی را احیا کنند. در همین راستا، دولت چهاردهم که از مدت‌ها قبل از شروع فعالیت خود، وعده رفع فیلترینگ و سامان‌دهی فضای مجازی را داده بود، امروز قرار است نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی را با حضور مسعود پزشکیان؛ رئیس‌جمهور، برگزار کند. همزمان با اظهارنظرهای مختلف و به‌خصوص نمایندگان مجلس در روزهای اخیر در تایید لزوم رفع فیلترینگ، به نظر می‌رسد که احتمالا بررسی شرایط رفع فیلترینگ در دستور کار این جلسه باشد؛ جلسه‌ای که حالا حاضران آن به خوبی می‌دانند نتیجه آن چه اهمیتی برای مردم و جامعه دارد./ روزنامۀ «دنیای اقتصاد»- سه‌شنبه ۱۰ مهرماه ۱۴۰۳

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🌐 آغاز عملیات زمینی «محدود و هدفمند» ارتش اسرائیل در جنوب لبنان

سنی‌آنلاین| ارتش اسرائیل شامگاه دوشنبه (۹ مهرماه) اعلام کرد که با نیروهای زمینی خود حملات «محدود، محلی و هدفمندی» را در منطقه مرزی جنوب لبنان آغاز کرده است.

در بیانیه ارتش اسرائیل آمده است که نیروی هوایی و توپخانه از نیروهای زمینی پشتیبانی می‌کنند.

ارتش اسرائیل مدعی شده «انبارهای موشکی حزب‌الله» را در نزدیکی فرودگاه بین‌المللی بیروت هدف قرار داده است.

این درحالی‌ست که حملات هوایی اسرائیل به ضاحیه بیروت دوشنبه‌شب و بامداد سه‌شنبه ادامه داشت.

همزمان وزارت بهداشت لبنان از کشته‌شدن دستکم ۹۲ تن و زخمی‌شدن ۱۷۲ نفر دیگر در حملات اسرائیل به مناطق مختلف این کشور در روز دوشنبه خبر داده است./ یورونیوز

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


Репост из: سنی‌آنلاین
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🎞#کلیپ

🔰 توصیه‌های مفتی محمدقاسم قاسمی، استاد برجسته حدیث و فقه و رئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان، به «والدین»، «معلمان» و «مدارس» [به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید مدارس آموزش‌وپرورش]

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


Репост из: کانال رسمی دفتر شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید
🔺 حملات بی‌وقفه اسرائیل به لبنان و تداوم عملیات در غزه و ترور رهبرانشان، خطر گسترش ناامنی و جنگ در منطقه را بیشتر کرده است. حل عادلانه این منازعه و تشکیل کشور مستقل فلسطین، مایۀ امنیت پایدار و به نفع همه طرفها خواهد بود.

🆔 t.me/molanaabdolhamid


◽️کارشناس آموزش:
🔷 بخش بزرگی از دانش‌آموزان به دلیل «درگیری‌های اقتصادی» از تحصیل بازمی‌مانند
🔷 وظیفه دولت‌ فراهم کردن آموزش رایگان برای دانش‌آموزان است


سنی‌آنلاین| یک کارشناس آموزش با بیان اینکه «درگیری‌های اقتصادی» از مهمترین دلایل ترک تحصیل دانش‌آموزان است، «فراهم‌کردن آموزش رایگان» را از وظایف دولت برشمرد.

محمدرضا نیک‌نژاد، کارشناس آموزش در گفت‌وگو با جماران، درباره عدم ثبت‌نام 790 هزار دانش‌آموز در سال تحصیلی جدید، گفت: ارزیابی‌های پیش از آن نشان داده که بخش بزرگی از آنها به دلیل درگیری‌های اقتصادی و حساسیت‌های اجتماعی و همچنین عدم وجود مدرسه در برخی مناطق، به‌ویژه برای دختران که بخش بزرگی از این آمار را تشکیل می‌دهند، بازمانده از تحصیل هستند. این موارد باعث شده که در سال تحصیلی جدید ثبت‌نام نکنند.

وی خاطرنشان ساخت: متأسفانه بیشترین ترک تحصیل و بازماندگی از تحصیل را در دوره دبیرستان و متوسطه اول و دوم داریم. اگر موانع اقتصادی مرتفع شوند شاهد چنین ترک تحصیلی نیز نخواهیم بود.

این کارشناس آموزش در ادامه افزود: نبود سرویس مدرسه بخش مهمی از دانش‌آموزان روستایی ما را بازمانده از تحصیل می‌کند. بنا به شرایطی که هر روستا نمی‌تواند یک مدرسه داشته باشد چند روستا را در نظر گرفته‌اند و یک مدرسه ابتدایی و متوسطه اول و دوم در یک روستا قرار داده‌اند. عموما این بچه‌ها که می‌خواهند از روستاهای خود به روستای دارای مدرسه بروند مساله ایاب و ذهاب را دارند که وظیفه آموزش‌وپرورش است این ایاب و ذهاب را سامان بدهد.

وی اظهار کرد: آنقدر خیرین مدرسه‌ساز وارد میدان شدند و دست گدایی دراز کرده‌ایم که دولت خوشش آمده و عادت کرده است؛ نباید به این شکل باشد. باید مسئولیت به سمت دولت‌ها و حاکمیت‌ها برود. مالیات برای چه گرفته می‌شود؟ باید آموزش‌وپرورش سرویس مناسب به دانش‌آموزان بدهد. این حق بچه‌هاست که درس بخوانند.

نیک‌نژاد تصریح کرد: وظیفه دولت‌ فراهم‌کردن آموزش رایگان برای دانش‌آموزان است، اما متأسفانه مسئولین پیگیری نمی‌کنند که چرا این تعداد از دانش‌آموز بازمانده از تحصیل هستند و ثبت‌نام نکرده‌اند؟! اگر ریشه اقتصادی است، وظیفه دولت و حاکمیت که مسأله اقتصادی را به‌طور نسبی حل کند.

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🌐 سخنگوی وزارت خارجه: فضای دیپلماتیک برای ادامه گفت‌وگو‌ها و بازگشت طرف‌های برجام به توافق باز است

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه، امروز دوشنبه (۹ مهر) در پاسخ به سؤالی درباره مذاکرات هسته‌ای و دیدار رئیس‌جمهور فرانسه با پزشکیان در نیویورک، اظهار داشت: «برجام موضوع مشخص و هدف مشخصی دارد و ارتباطی با هیچ موضوع دیگری ندارد.»

وی در ادامه افزود: «فضای دیپلماتیک برای ادامه گفت‌وگوها برای بازگشت مسئولانه و متعهدانه همه طرف‌های برجام به توافق باز است و این موضوع ارتباطی با موضوعات دیگر ندارد و چارچوبش مشخص است.»/ انتخاب

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🌐 حماس از شهادت فرمانده این جنبش در لبنان خبر داد

سنی‌آنلاین| جنبش حماس امروز دوشنبه (9 مهرماه 1403) با صدور بیانیه‌ای از شهادت «فتح شریف ابوالامین»؛ فرمانده حماس در لبنان و عضو رهبری این جنبش در خارج در پی حملات هوایی اسرائیل به جنوب لبنان خبر داد.

به گزارش الجزیره در بیانیۀ حماس آمده است: جنگنده‌های اسرائیلی منزل «فتح شریف ابوالامین» در اردوگاه «البص» در جنوب لبنان را مورد هدف قرار دادند که در این حمله شریف ابوالامین به همراه همسر و دو فرزندش به شهادت رسیدند.

الجزیره همچنین به نقل از خبرگزاری رسمی لبنان گزارش داده است که هواپیماهای رژیم صهیونیستی برای اولین بار اردوگاه البص- اردوگاه آوارگان فلسطینی- در نزدیکی شهر صور در جنوب این کشور را هدف قرار دادند که تلفات زیادی بر جای گذاشت.

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🔹خطیب جمعۀ ایرانشهر: مسئولان به مشکلات معیشتی مردم توجه کنند/ قطعی‌های مکرر برق در ایرانشهر باید پایان یابند
مولانا شمس‌الحق دامنی در مراسم نماز جمعۀ مسجد جامع حقانیۀ ایرانشهر با اشاره به مشکلات معیشتی ملت خاطرنشان ساخت: مردم به دلیل کم‌کاری مسئولان با معضلات اقتصادی روبرو هستند. برخی خانواده‌ها با مشکلات سختی دست‌وپنجه نرم می‌کنند که این وظیفۀ مسئولان را سنگین‌تر می‌کند. مسئولان باید به این مسائل توجه کنند، زیرا هرکسی که مسئولیتی بر عهده می‌گیرد باید در قبال آن پاسخگو باشد.
خطیب جمعۀ مسجد جامع حقانیۀ ایرانشهر در ادامه بر لزوم پایان‌دادن به قطعی‌های مکرر برق تأکید کرد و گفت: مسئولان باید برای مشکلات مردم چاره‌اندیشی کنند. اگر دستگاه‌ها و نیروگاه‌ها نوسازی نشوند، قطعی‌ها هرسال بیشتر خواهند شد و کشور ممکن است دچار قطعی مطلق برق شود. با توجه به بهبود وضعیت آب‌وهوا، هیچ توجیهی برای قطعی برق وجود ندارد و باید به این مشکل پایان داده شود.

🔹امام‌جمعۀ اسدیه: مسئولین باید به مسائل ایمنی معادن بیشتر توجه کنند/ رژیم صهیونیستی بدون هیچ تعهدی به کشتار مسلمانان ادامه می‌دهد
مولانا سیداحمد عبداللهی در مراسم نماز جمعۀ اسدیه به حادثۀ انفجار معدن زغال‌سنگ طبس اشاره کرد و گفت: این حادثه ناگوار جان پنجاه کارگر از طبقۀ ضعیف جامعه را گرفت. تلاش‌های زیادی برای نجات آنها انجام شد، اما تنها توانستند اجساد را بیرون بیاورند. مسائل ایمنی در اسلام اهمیت دارد و نباید در امور پیش‌بینی‌شده کوتاهی شود. اگر در این حادثه قصوری بوده، باید با مسئولین مربوطه برخورد شود.
امام‌جمعۀ اسدیه در ادامه با اشاره به جنایات اخیر اسرائیل در لبنان گفت: رژیم صهیونیستی بدون هیچ تعهدی به سازمان ملل و شورای امنیت، به کشتار مسلمانان ادامه می‌دهد. این هفته جنگ را از غزه به لبنان کشاند که به کشته‌شدن تعداد زیادی و آوارگی هزاران نفر منجر شد. امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به اتحاد واقعی در جهان اسلام، به‌ویژه میان زمامداران کشورهای عربی است. محکوم‌کردن و شعاردادن کافی نیست؛ باید اقدام عملی و بازدارنده‌ای انجام شود.

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🔹امام‌جمعۀ خاش: باید نخبگان اهل‌سنت در ادارۀ کشور سهیم باشند/ برای توسعه و رفاه کشور، ارتباط با جهان ضروری است
مولانا محمدعثمان در مراسم نماز جمعۀ مسجد جامع الخلیل خاش با اشاره به بکارگیری نخبگان اهل‌سنت در کابینۀ دولت جدید، اظهار داشت: رئیس‌جمهور جدید تعدادی از نخبگان اهل‌سنت را در کابینۀ خود گنجانده است و استانداری در کردستان و معاونانی برای وزرا تعیین کرده است. همچنین دو نفر از نخبگان بلوچ از سیستان‌و‌بلوچستان در کابینۀ جدید مشغول خدمت شده‌اند. انتظار داریم نخبگان سیستان‌وبلوچستان که در عرصه‌های سیاسی فعال بوده‌اند، در ادارۀ کشور سهیم باشند.
ایشان اضافه کرد: امیدواریم هیچ‌گونه تبعیضی میان مسلمانان اهل‌سنت و شیعه در هیچ‌یک از امور وجود نداشته باشد تا دشمنان نتوانند از این موضوع سوءاستفاده کنند و اذهان را مشوش سازند. بلکه همه در کنار یکدیگر، با همکاری و همدلی، برای خدمت، رفاه و توسعه کشور تلاش کنند. محرومیت‌زدایی باید در همۀ زمینه‌ها، به‌ویژه در حوزه‌های علمی، فرهنگی و آموزشی انجام شود و امکانات پیشرفته روز در اختیار همگان قرار گیرد.
مدیر مدرسه دینی مدینة‌العلوم خاش در ادامه بر لزوم برقراری ارتباط با جهان تأکید کرد و گفت: برای توسعه یک سرزمین، لازم است در زمینهٔ اقتصادی از هیچ تلاشی دریغ نشود. با برقراری ارتباط دوستانه با جهان، فرزندان ما می‌توانند به دانشگاه‌های بین‌المللی راه یابند و از علوم و پیشرفت‌های اقتصادی دنیا بهره‌مند شوند. این ارتباط باعث می‌شود مردم ایران نیز از نعمت‌های مادی و معنوی مشابه سایر ملت‌ها برخوردار گردند.

🔹مولانا عبدالمجید مرادزهی: عدالت و انصاف در رابطه با پروندۀ جمعه خونین زاهدان اجرا شود
مولانا عبدالمجید مرادزهی، امام‌جمعه اسماعیل‌آباد خاش، در مراسم نماز جمعه میرجاوه بر لزوم «اجرای عدالت» در رابطه با موضوع جمعه خونین زاهدان تاکید کرد و گفت: این ایام مصادف با حادثۀ 8 مهرماه در زاهدان است. ضمن دعای رحمت و مغفرت برای شهدا و آرزوی شفا و صحت برای مجروحین این حادثه، انتظار و درخواست همۀ ما این است که پروندۀ جمعه خونین با همفکری و همکاری علما و معتمدین و ریش‌سفیدان و مسئولان با اجرای عدالت بسته شود.
مولانا عبدالمجید تاکید کرد: باید عدالت و انصاف و هر آنچه که دستور خدا و رسول‌الله است در رابطه با موضوع جمعه خونین زاهدان اجرا شود تا مسائل حل شوند. امروز کشور با مشکلات متعددی مواجه است که امیدواریم با پیش‌قدمی مسئولان دولت جدید این مشکلات برطرف شوند.

🔹امام‌جمعۀ مهرستان: حادثۀ جمعۀ خونین زاهدان هرگز فراموش نمی‌شود/ مجازات مجرمان حادثۀ جمعه‌های خونین ضروری است
مولانا عبدالخالق حسین‌زهی در مراسم نماز جمعۀ مهرستان گفت: در مهر ۱۴۰۱ حادثه بزرگی رخ داد که هرگز از یاد مردم نخواهد رفت و نباید نسبت به آن بی‌تفاوت بود. ای کاش مسئولان به پروندۀ این حادثه رسیدگی می‌کردند تا غم و اندوه آن در دل مجروحان و خانواده‌های شهدا همچنان باقی نمی‌ماند. ملت ما ظلم را تحمل نمی‌کند. باید دردشان درمان شود.
امام‌جمعه مهرستان بر لزوم مجازت مجرمان حادثۀ جمعه‌های خونین زاهدان و خاش تاکید کرد و گفت: شهدا و مجروحان فرزندان این سرزمین بودند و هرگز عضو گروهک‌های مخالف یا معاند نبودند. آنان اسلحه‌ای بر دوش نداشتند، بلکه با یک سجاده برای اقامۀ نماز جمعه آمده بودند. باید مجرمان جمعه‌های خونین زاهدان و خاش به سزای اعمال‌شان برسند.

🔹امام‌جمعۀ کهیر/کنارک: عدالت در رابطه با جمعه‌های خونین زاهدان و خاش اجرا شود
مولانا نواب حوت در مراسم نماز جمعۀ کهیر ـ از توابع شهرستان کنارک ـ به دومین سالگرد حادثۀ جمعه خونین زاهدان اشاره کرد و اظهار داشت: در 8 مهر 1401 حادثه‌ای ناگوار و تلخ و غیرمنتظره برای ملت بلوچ رخ داد که مایۀ تأسف تمام جهان شد. در آن روز، نمازگزارانی که غسل کرده بودند و لباس تمیز پوشیده بودند و سجاده بر شانه داشتند، با صحنه‌ای دلخراش روبه‌رو شدند؛ نزدیک به صد نفر بی‌گناه به شهادت رسیدند و سیصد نفر مجروح شدند. چرا؟! مگر آنان چه گناهی کرده بودند؟!
امام‌جمعۀ کهیر در ادامه خواستار رسیدگی به پروندۀ جمعه‌های خونین زاهدان و خاش شد و گفت: عدالت در رابطه با حوادث خونین زاهدان و خاش باید اجرا شود. بسیاری از مجروحان که شامل کودکان، نوجوانان، جوانان و پیرمردان هستند، اکنون در انتظار اجرای عدالت‌اند. دادگاه و قضات باید استقلال خود را حفظ کنند و با رعایت انصاف و عدالت به این پرونده رسیدگی کنند.👇🏽


🕌 مروری بر خطبه‌های نماز جمعه اهل‌سنت کشور

سنی‌آنلاین| خطیبان جمعۀ اهل‌سنت بعضی از شهرستان‌های کشور در مراسم نماز جمعه (6 مهرماه 1403) به مسائلی از قبیل «رسیدگی به پروندۀ حادثۀ جمعه‌های خونین زاهدان و خاش»، «محکومیت جنایات اسرائیل در فلسطین و لبنان»، «ضرورت اتحاد کشورهای اسلامی در برابر جنایات اسرائیل»، «حادثۀ انفجار معدن زغال‌سنگ طبس»، «اجرای عدالت»، «استقلال قضات و دادگاه‌ها»، «نقش نخبگان اهل‌سنت در دولت جدید»، «اهمیت ارتباط با جهان برای توسعه و پیشرفت اقتصادی» و «رسیدگی به مشکلات معیشتی ملت» اشاره کردند.

🔹امام‌جمعۀ زابل: مسئولین به حادثۀ جمعه‌های خونین زاهدان و خاش رسیدگی کنند/ باید به امنیت جان کارگران بیشتر اهمیت داده شود
مولانا عبدالرشید شه‌بخش در مراسم نماز جمعۀ زابل با اشاره به دومین سالگرد جمعه خونین زاهدان، از عدم رسیدگی به پروندۀ حادثه‌ جمعه‌های خونین زاهدان و خاش انتقاد کرد و گفت: حادثۀ تلخ جمعه‌های خونین زاهدان و خاش، جنایتی بزرگ و ظلمی بی‌سابقه در تاریخ انقلاب بود. مسئولین نیز اذعان دارند که کشته‌شدگان این حوادث بی‌گناه و بدون سلاح بودند و فقط برای اقامۀ نماز جمعه به مصلا آمده بودند. اگر افرادی مسلح در میانشان حضور می‌داشتند باید از نیروهای انتظامی افرادی آسیب می‌دیدند که اصلاً چنین گزارشی وجود ندارد.
امام‌جمعه زابل اضافه کرد: حادثۀ جمعه‌های خونین مسئله کوچکی نیست که به فراموشی سپرده شود یا بتوان آن را نادیده گرفت. مسئولان ارشد نظام باید در این خصوص اقدام مؤثر و فوری انجام دهند. مردم استان، علما و خانواده‌های‌ شهدا و مجروحین از رسیدگی‌های فعلی هرگز راضی نیستند و خواهان اجرای کامل عدالت مطابق دستور اسلام و قرآن مجید هستند.
مدیر مدرسه دینی بدرالعلوم زابل در ادامۀ سخنانش با محکومیت شدید جنایات اسرائیل در فلسطين و اخیراً در لبنان، گفت: غزه به‌‌طور کامل نابود شده است و ده‌ها هزار نفر شهید و مجروح‌ و بسیاری دیگر آواره شده‌اند. تمام کشورهای غربی در این جنایت شریک هستند و باید پاسخگو باشند.
مولانا عبدالرشید در پایان به حادثۀ انفجار معدن زغال‌سنگ طبس اشاره کرد و گفت: حادثۀ انفجار معدن زغال‌سنگ طبس تلخ و اسفناک بود و جان بیش از پنجاه هم‌وطن زحمتکش را گرفت. مسئولین باید به امنیت جان کارگران بیشتر اهمیت بدهند، زیرا جان این عزیزان از سرمایه‌های معدن باارزش‌تر است. امیدواریم در آینده تدابیری برای حفظ جان کارگران اندیشیده شود تا شاهد چنین حوادث تلخی نباشیم. همچنین تقاضا می‌شود به خانواده‌های قربانیان این حادثه رسیدگی شود.

🔹امام‌جمعۀ سراوان: رژیم صهیونیستی در قلب جهان اسلام جنایت می‌کند/ اتحاد مسلمانان، سرنوشت اسرائیل را رقم خواهد زد
مولانا عبدالصمد ساداتی در مراسم نماز جمعۀ سراوان با اظهار تأسف از «جنایات اسرائیل در غزه و لبنان»، خاطرنشان کرد: امروز رژیم صهیونیستی در قلب جهان اسلام مرتکب جنایت می‌شود. از قتل‌عام و کشتار در غزه و دیگر مناطق فلسطینی گرفته تا حملات نظامی به لبنان که با بمباران و کشتار همراه است. هیچ‌کسی نیست جلوی تجاوز این رژیم را بگیرد.
امام‌جمعه سراوان افزود: تا زمانی که ترس از الله تعالی در دل‌ها نباشد و سیاست زور، فریب و ترس از کشورهایی مانند آمریکا حاکم باشد، مسلمانان به موفقیت دست نخواهند یافت. قطعاً با معیت الهی و وجود موقعیت استثنایی سرزمین‌های اسلامی که مملو از ذخایر و ثروت‌ هستند، مسلمانان می‌توانند در برابر این زورگویی‌ها ایستادگی و استقلال و امنیت خود را حفظ کنند.
مدیر دارالعلوم زنگیان در ادامه تصریح کرد: اگر مسلمانان و کشورهای اسلامی با هم متحد و منسجم باشند و اختلافات جزئی و فرعی را کنار بگذارند و با رعایت دستورات دین اسلام امت واحده را تشکیل دهند، رژیم صهیونیستی رفتنی خواهد بود و پیروزی نصیب مسلمانان خواهد شد.👇🏽


🌐 اردوغان: لبنان هدف جدید سیاست نسل‌کشی اسرائیل است

سنی‌آنلاین| رجب طیب اردوغان، با محکوم‌کردن حملات اسرائیل به لبنان و افزایش تلفات غیرنظامی، تصریح کرد: لبنان هدف جدید سیاست‌ اشغالگری و نسل‌کشی اسرائیل است که از هفتم اکتبر آغاز شده است.

رئیس‌جمهور ترکیه خواستار اقدام جدی کشورهای اسلامی در قبال اسرائیل شد و گفت: جهان اسلام باید در قبال حملات اسرائیل به لبنان رویکرد جدی‌تری اتخاذ کند. زمان متوقف‌کردن گسترش سیاست دیوانه‌وار اسرائيل از غزه و رام‌الله به لبنان و دیگر نقاط منطقه فرا رسیده است./ آناتولی

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🔸اینکه نگاه دولتمردان به آموزش‌وپرورش، سرد و بی‌روح و از سر ناچاری است، به جای خود قابل درک است؛ زیرا برنامه‌ای برای برون‌رفت از وضعیت موجود ندارند و یا نمی‌خواهند تحولّی ایجاد شود؛ امّا سکوت مرگبار دلسوزان، نخبگان، استادان امر تعلیم و تربیت جای تعجب دارد. شاید آن‌ها هم از اصلاح و تغییر ناامید شده‌اند و با نوعی یأس و بی‌اعتمادی نظاره‌گر وضع موجود هستند. به وضوح می‌بینیم که هر روز سرمایه‌های اجتماعی جامعه در حال ازدست‌رفتن است. اگر به موقع هشدارها و خطرات آن گوشزد نشود؛ قطعاً در آینده‌ای نزدیک، کشورهای کمترتوسعه‌یافته و حتّی کشورهای فقیر آفریقایی هم ما را دور خواهند زد و این ما خواهیم بود که به حال آنان حسرت خواهیم خورد.

🔸اگر خواهان آموزش‌وپرورش فعّال، پویا و توسعه‌یافته هستید، باید:
📌ـ اصول فناوری را تغییر و توسعه دهید تا برای شخصی‌سازی یادگیری، ارائه‌ی منابع بیشتر به دانش‌آموزان و ارتباط بهتر بین معلّمان و دانش‌آموزان کارایی لازم را داشته باشد.
📌ـ دانش‌آموزان مهارت‌هایی مانند تفکّر انتقادی، حل مسئله و کار گروهی و فردی (فن، هنر و تکنیک) و به تعبیری عقلانیت ابزاری را به معنای واقعی یاد بگیرند.
📌ـ وضعیت معیشتی معلّمان را سروسامان داد و ارزش و احترام و کرامت معلّمان را به نیکوترین روش پاس داشت.
📌ـ محتوای کتاب‌ها و برنامه‌های درسی را مطابق با نیازهای امروز بازار کار و دنیای واقعی تدوین کرد تا دانش‌آموزان بعد از تحصیل بتوانند وضعیت اقتصادی و اجتماعی خود را سامان دهند.
📌ـ آموزش‌های لازم و ضروری در خصوص سبک زندگی، تعامل و احترام به محیط زیست، فرهنگ گفت‌وگو، فن و هنر ارتباط‌گیری، رفتار احترام‌آمیز با خود، خانواده و جامعه، درک روابط متقابل، پرهیز از قضاوت‌ها و دخالت‌ها در زندگی دیگران، نگاه نقّادانه به زندگی و در یک کلام تربیت انسان آگاه، مسؤولیت‌شناس، دردمند و متخصّص در ساحت آموزش‌وپرورش در دستور کار قرار گیرد.

🔸امید است دولت پزشکیان که منادی عدالت و انصاف و وفاق ملّی است، در راستای بهبود وضعیت تأسّف‌بار آموزش‌وپرورش، با استفاده از نخبگان و متخصّصان حوزه‌ی آموزش قدم‌های خوبی را بردارند و عدالت آموزشی که یکی از وعده‌های پرتکرار ایشان است، محقّق شود./ اصلاح‌وِب

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🔸از دیگر معضلات آموزش‌وپرورش، وضعیت نامناسب مدارس خصوصاً مناطق محروم، میزان تراکم دانش‌آموزی، دسترسی به وسایل و امکانات آموزشی، ورزشی و آب و تغذیه، حقوق ناکافی و چند شغله بودن معلّمان و... است که قابل توصیف نیستند.

🔸مدیریت آموزش‌وپرورش، همسو با تفکّر متولّیانی است که به‌جای توجّه به انگیزه، علاقه، تخصّص، کارایی و فنون معلّمی، ابزاری برای خواسته‌های نامربوط و نامعقولی شده که صرفاً همه چیز را با نگاه و عینک ایدئولوژیک و ابزاری می‌بینند. در یک کلام، آموزش‌وپرورش مقهور نگرشی کاملاً مصرف‌گرایانه است. شعارهای توخالی و احساسی بدون پشتوانه‌ی علمی و عملی و درک جایگاه معلّمی، بلایی است که دهه‌هاست مثل خوره به جان و روح آموزش‌وپرورش افتاده است. در خوشبینانه‌ترین حالت، یا این وزارتخانه، مدیران مدبّری ندارد که با نگاهی مسؤولانه، علمی، کارشناسی، دلسوزانه و آگاهانه آستین همّت را بالا زده و برای یک بار هم شده با برنامه‌ریزی دقیق، هوشمندانه و با شناسایی آسیب‌های وارده در یک بازه زمانی مشخّص بتواند آموزش‌وپرورش را از این وضعیت فاجعه‌آمیز نجات دهد و این خرابات را به ریل اصلی و اساسی خود برگردانند؛ یا اگر هم باشند که هستند، صدایشان به جایی نمی‌رسد.

🔸مدارس به‌جای اینکه مکانی برای پروردن، اندیشیدن و اصلاح‌کردن، نقّاد بار آوردن، ساختن و سامان‌دادن به زندگی باشند، به اوقات فراغتی برای چند ساعت در روز دانش‌آموزان تبدیل شده‌اند. محتوای کتاب‌های درسی، فرسنگ‌ها با دنیای امروزی فاصله دارد. خلّاقیت و نوآوری، پدیده‌ای به غایت غایب در ساحت آموزش‌وپرورش است؛ مگر نه اینکه همه‌ی ابعاد توسعه باید در خدمت توسعه‌ی نیروی انسانی باشد تا مملکتی سامان یابد؟ پس دلیل این‌همه ناعدالتی در تقسیم امکانات آموزشی، تجهیزات و نیروی انسانی -که از دیگر عوامل دخیل در عقب‌ماندگی آموزش‌و پرورش است- چیست؟ نمونه‌ی بارز آن، میزان میانگین معدّل امسال دانش‌آموزان پایه‌ی دوازدهم مدارس دولتی است که حاوی پیام دردناکی است و عمق فاجعه را نشان می‌دهد.

🔸خروجی آموزش‌وپرورشِ امروز ما، شاگردانی سرگردان و بیکار و خیال‌پرداز است که نه حال را درمی‌یابند و نه سازنده‌ای آینده‌محور هستند، صرفاً مانند ربات‌هایی محفوظ‌محور عمل می‌کنند که به محض تمام‌شدن شارژ از کار می‌افتند. نظام آموزشی، دانش‌آموزانی خسته، بی‌هدف، سرگردان، بی‌هنر، مسؤولیت‌ناپذیر و کم‌فروغ تحویل جامعه می‌دهد و انتظار دارد با همین فرمان و امکانات، یکی از چند کشور برتر دنیای مدرن شود. به عبارتی در راستای آموزش‌های کیفی و شکوفایی استعدادها و بروز خلّاقیت‌ها، بستر و زمینه‌های لازم برای تحوّل بنیادین و معنادار فراهم نشده است. اگر گاهی نمونه‌هایی اندک از موفقیّت و بالندگی دانش‌آموزان و نخبگان مشاهده می‌شود، صرفاً شخصی و انفرادی است و ربط چندانی به مدیریت آموزش‌وپرورش ندارد و حاصل تلاش و کوشش آموزش‌وپرورش نیست؛ بلکه بخشی از آن خدادادی و بخش بزرگی نیز حاصل همّت عالی پدر و مادارانی است که خود را وقف موفقیّت فرزندانشان کرده‌اند.

🔸حال سؤال این است: چرا در ایران، آمادگی تغییرات متناسب با استانداردهای جهانی در حوزه‌ی آموزشی وجود ندارد؟
به‌صورت خلاصه، به چند مورد اشاره می‌کنم:

📌اول: نداشتن زیرساخت‌های مناسب و برخوردار از حداقل امکانات جهانی؛
📌دوم: نداشتن اراده‌ی لازم برای تغییرات اساسی و اصولی متناسب با نیازها، خلّاقیت‌ها و علایق دانش‌آموزان؛
📌سوم: نداشتن قانون‌های حمایتی از بخش خصوصی در راستای بر دوش گرفتن بخش قابل توجّهی از مسؤولیت امر تربیت و آموزش؛ اگر در این زمینه حمایتی هم صورت بگیرد، نگاه امنیتی و ترس از نفوذ و غلبه‌ی فرهنگ غربی، همکاری‌ها را با مشکلات زیادی روبرو می‌کند.
📌چهارم: محصور بودن در دام تفکّرات سنّتی، و عدم استفاده بهینه از تجربیات موفّق و مفید کشورهای توسعه‌یافته؛
📌پنجم: عدم اهمیّت و ارزشمندی جایگاه و منزلت معلّم به‌عنوان رکن اصلی آموزش و توسعه و...

🔸تجربه‌ی سی ساله، به من آموخته که تغییرات در فضای فیزیکی مدارس، و ترغیب و تشویق دانش‌آموزان، تنها با گفتاردرمانی و نصایح مشفقانه بهبود نمی‌یابد؛ بلکه همّتی راسخ و جسورانه می‌خواهد که گفتار و عمکرد را همزمان به انجام برساند. دانش‌آموزان در بسیاری از زمینه‌ها، به مراتب جلوتر و آگاه‌تر از محیط پیرامون جامعه و حتی متولّیان آموزشی و پرورشی حاکم بر کشور هستند؛ درواقع، توقّعات و انتظارات نسل جدید با تحرکات لاک‌پشت‌وار وزارت همخوان و همراه نیست.👇🏽


❇️ زمینه‌های تحوّل در آموزش‌وپرورش

✍🏼 محمدعلی سوره ـ كارشناسی ارشد علوم سیاسی

🔸 روزهای نخستین مهرماه است و شور و شعف دانش‌آموزان، خصوصاً بچه دبستانی‌ها، حال و هوای پاییزی را نشاط و شادابی دوباره می‌بخشد. خنده‌های پرمهر، گریه‌های معصومانه، بازی‌گوشی‌های کودکانه و حس کنجکاوانه، همه حاکی از سپهر و فضای بسیار دل‌انگیز و امیدبخش است و نیازمند نگاه و نگرشی نو و اراده‌ای برای تحولی بنیادین و معنادار.

🔸دنیای قرن بیست‌ویکم به لطف اینترنت و هوش مصنوعی، به سرعت در حال تغییر است و این تغییرات بر همه‌ی عرصه‌های زندگی، ازجمله آموزش‌وپرورش، بسیار تأثیرگذار است. تحول در ساختار آموزشی برای سازگاری با این تغییرات، نیازمند عزم و اراده‌ی جدّی است، تا بتواند نقش حیاتی خود را در راستای توسعه فردی و اجتماعی ایفا کند. در این فرایند، دانش‌آموزان و معلّمان باید به مهارت‌ها و دانش روز مجهز شوند تا برای موفقیت در زندگی تلاش کنند و جامعه را از مساعدت و کمک‌های خود بهره‌مند سازند؛ پس موفقیت جامعه، در گرو توجّه و اهتمام به زیرساخت‌های آموزش‌وپرورش است.

🔸یکی از ضعف‌های ساختاری آموزش‌وپرورش این است که غالباً در برابر تغییرات مقاومت می‌کند و برای پذیرفتن نوآوری‌های جدید آمادگی لازم را ندارد، در حقّ دانش‌آموزان عدالت رعایت نمی‌شود و بسیاری از آن‌ها به‌ویژه دانش‌آموزان مناطق محروم، خانواده‌های کم‌درآمد یا اقلیّت‌ها، از آموزش‌های مناسب و باکیفیت محروم هستند. سیستم‌های آموزشی با نوآوری، خلّاقیت و ایجاد فرصت‌های برابر برای همه‌ی دانش‌آموزان با چالش‌های جدّی روبرو، و در ارائه‌ی خدمات و امکانات بسیار ناتوان هستند.

🔸دانش‌آموزان در این دنیای پرآشوب، متزلزل و بی‌ثبات چگونه از هویت‌های گوناگون خود محافظت می‌کنند؟ چه عِرقی نسبت به هویت محلّی و ملّی خود دارند؟ فرهنگ مشارکت‌جو و همیار را چگونه و با چه راهکاری آموزش خواهند دید؟

🔸معضل و چالش دیگر آموزش‌وپرورش، زمانی وارد چرخه‌ی بحران شد که در استخدام و به‌کارگیری نیروها اهمال جدّی صورت گرفت و هم‌اکنون هم در حال اجراست. به تعبیری در راستای استخدام نیروها، بدون ملاحظه، مؤلّفه‌های مورد نیاز آموزش‌وپرورش صرفاً برای پرکردن جاهای خالی و رفع کمبود معلّم اقدام شد که در وضعیت کنونی سهم بسزایی دارد؛ مثلاً استخدام افراد بالای سی سال جویای کار و یا افرادی که سالیانی است در بازار مشغول امرار معاش هستند، توانسته‌اند تا حدودی زندگی خود را اداره کنند و فرزندانی را به جامعه تحویل دهند، در آزمون‌های مختلف استخدامی پذیرفته شده‌اند و باید بقیّه‌ی عمر را در جایی بگذرانند که با آن بیگانه‌اند و فاقد هر نوع تربیت آموزشی هستند. برای بعضی از این عزیزان، آنچه مهم است بیمه و حقوق ثابت است؛ گرچه به اعتراف برخی از همین افراد، در بازار آزاد، هم راحت‌تر به درآمد مورد نظرشان می‌رسیدند و هم نگران محدودیت‌های اعمالی آموزش‌وپرورش نبوده‌اند. همچنین آزاده‌های عزیزی که حقّ زیادی بر گردن ما دارند و عمر جوانی و میانسالی خود را در اسارت رژیم بعثی، با همه‌ی بدبختی‌ها و مصائب و سختی‌هایش تحمل کرده‌اند؛ پس از آنکه سرفرازانه به آغوش میهن بازگشتند، امیدوار بودند تا اندکی بیاسایند و بقیّه‌ی دوران زندگی را در آسایش و آرامش بگذرانند، امّا با استخدام در آموزش‌وپرورش دوباره اسیر قانون و مقررّات کم‌رونق و دست‌وپاگیرش شدند و می‌بایست باقیمانده‌ی عمرشان را در جایی هزینه می‌کردند که اصلاً هیچ سنخیتی با روح و روان آنان ندارد.

🔸نیروهایی که با سازوکارهای اجرایی و مدیریتی آموزش‌وپرورش تربیت نشوند نخواهند توانست پیشرو، منادی و مبلّغ فرهنگ آموزشی باشند. کسی که سال‌ها از این سیستم دور بوده و یا به فرهنگ و ادبیات بازار خو گرفته و یا در مشاغلی غیر از مشاغل آموزشی و تربیتی، آموزش دیده و با مؤلّفه‌ها و شاخص‌های آموزشی نامأنوس و بیگانه است، چگونه می‌تواند به فرهنگ آموزش‌وپرورش خدمت کند و در تربیت فرزندان این مرز و بوم، موفّق عمل کند؟ و این در حالی است که سالیانه چندهزار نفر از جوانان مستعد، خلّاق و علاقه‌مند به خدمت، در این مملکت فارغ‌التّحصیل می‌شوند و بیکار و بدون شغل در کوچه‌پس‌کوچه‌های شهرها سرگردانند و یا تصمیم به مهاجرت می‌گیرند.

🔸 آموزش‌وپرورش به عنوان اولویّت سیاستگذاری دولت‌ها در نظام جمهوری اسلامی آن‌چنان که باید باشد، مورد توجّه نبوده و به آن پرداخته نشده است؛ به عنوان مثال، می‌توان از میزان بودجه‌ای که در ساختار بودجه‌بندی برای آموزش‌وپرورش در نظر گرفته شده یاد کرد که خود گویای همه چیز است. (این معضل می‌تواند یکی از اقدامات خوبی باشد که دولت پزشکیان در بودجه امسال، نگاه ترمیمی به آن داشته باشد و به نوعی یکی از وعده‌های عدالت آموزشی را محقّق کند.)👇🏽


🌐 حزب‌الله لبنان ترور سید حسن نصرالله توسط اسرائیل را تایید کرد

سنی‌آنلاین| حزب‌الله لبنان، امروز شنبه (7 مهرماه 1403) با صدور بیانیه‌ای ضمن تایید ترور سید حسن نصرالله، دبیرکل این جنبش در حملۀ اسرائیل به جنوب لبنان، اعلام کرد: «سید حسن نصرالله به همراه همرزمان شهید خود بعد از ۳۰ سال مجاهدت، به درجه رفیع شهادت نائل شد.»

ارتش رژیم صهیونیستی عصر دیروز جمعه منطقه‌ای مسکونی در ضاحیه جنوبی بیروت را هدف قرار داد. این حمله علاوه بر شهادت و زخمی‌شدن ده‌ها لبنانی، ویرانی گسترده‌ای نیز بر جای گذاشت.

سید حسن نصرالله متولد 1960 میلادی، از سال 1992 رهبری حزب‌الله لبنان را بر عهده داشت.
حسن نصرالله بعد از دو روحانی به نام‌های «صبحی طفیلی» و «سید عباس موسوی» به دبیرکلی حزب‌الله لبنان رسید./ خبرگزاری‌ها

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


💠 هویت در گذر ایست‌بازرسی!
⬅️ روایتی دیگر از بی‌شناسنامه‌های استان سیستان‌وبلوچستان


✍🏼محمد توحیدلو- فعال اجتماعی

🔻 سوار تاکسی بین‌شهری در مسیر خاش به زاهدان بودم، سه جوان خندان و خوش‌چهره صندلی عقب ماشین با لباس محلی بلوچی نشسته بودند و با هم به خوش‌وبش مشغول بودند. فارغ از گرمای راه، مشغول شنیدن بودم تا بتوانم زبان بلوچی خودم را تقویت کنم. یکی از آنها از رویای دامادی و چگونگی مراسم عروسی‌اش صحبت می‌کرد. از تعداد لباسی که به‌عنوان هدیه برای عروس برده بود می‌گفت که من را متعجب کرد تا برگردم و بپرسم واقعاً چنین رسمی دارید؟ من دیگر کاملاً به‌سمت عقب برگشته بودم که داشت از آیین و رسوم اصیل بلوچی برایم تعریف می‌کرد و دو نفر دیگر هم تاییدش می‌کردند که اگر عثمان ۲۰ دست لباس دست‌دوز برای نامزدش برده، برادر من ۳۰ دست لباس خریده و....

🔻نگاه‌ها مضطرب شد و من رد نگاه‌های آنها را دنبال کردم. چندصد متری ایست‌بازرسی پاسگاه پلیس بودیم، من هم ترسیدم، در فکرم می‌گذشت که نکند مواد مخدر همراه‌شان باشد که این‌گونه مضطرب شدند. به سرعت‌گیر رسیدیم. مغزم را برای اینکه پاسخگو باشم من اصلاً ارتباطی با این سه نفر ندارم، آماده می‌کردم؛ که دچار لکنت نشوم تا آش‌ نخورده و دهان سوخته قسمتم نشود. سرباز به راننده و سرنشینان: مدارک هویتی! بدون فوت وقت دست در جیب عقب کردم، از کیف پولم کارت ملی‌ام را درآوردم و ارائه دادم. عثمان، اوراق هویتی نداشت، پیاده‌ا‌ش کردند و به راننده دستور حرکت دادند. دوستانش هرچه خواهش کردند فایده نداشت و ما به راه‌مان ادامه دادیم.

🔻ابتدا قلبم آرام شد که مسئله دامن من را نگرفته. رو به احمد و امجد کردم: عثمان چرا کارت ملی یا شناسنامه نداره؟ گفتند، عثمان سال‌هاست که دنبال گرفتن شناسنامه‌ است اما نتوانسته. پرسیدم مگر از پاکستان یا افغانستان آمده؟ نه. حتی تا چند سال پیش، پدرِ پدربزرگ عثمان هم که اهل روستای‌مان بوده و او هم بی‌شناسنامه بوده، در قید حیات بوده و ما می‌شناسیمش، اصلاً همه‌ اهالی روستا می‌شناسند‌شان. یکی از عموهای عثمان موفق به گرفتن شناسنامه شده، اما پدر، خواهر و برادرهای عثمان با نهایت تلاشی که کردند، نتوانستند.

🔺این روایت یکی از چندین تجربه من از برخورد با هموطنان بی‌شناسنامه در سطح استان پهناور سیستان‌وبلوچستان است. بی‌شناسنامه بودن، معلول به علت‌های متعددی‌ است؛ در استان سیستان‌وبلوچستان که دو جنبه‌ بوروکراسی حکومتی و شخصی دارد، دلایلی چون زندگی بدوی که از دیرباز با آمدن شناسنامه در دوران پهلوی اول نخواستند یا نتوانستند بگیرند، نبود راه‌های دسترسی به مرکز استان یا شهرستان، به علت نبود توسعه‌ عدالت‌محور دارای مدرسه نبودند که بخواهند مدرسه‌ بروند، تسهیلات زایمانی وجود نداشته که در محیط بیمارستانی یا درمانگاهی به دنیا بیایند تا سند تولد بگیرند، کاری نبوده تا دستمزد به حساب‌شان واریز شود، یا بانکی که در آن حساب باز کنند.

🔺روزگار همین‌گونه تا امروز به جلو آمد تا اگر خواستند به‌سختی تحصیل کنند، از خدمات درمانی استان‌های مجاور و مواهب بیمه استفاده کنند، در دادگاهی اثبات کنند صاحب زمین اجدادی‌شان هستند یا با گرفتن یارانه که حق هر ایرانی بود، احساس نیاز کردند که مدارک هویتی داشته باشند.

🔺برای گرفتن اوراق هویتی و اثبات ایرانی بودن‌شان دو حالت وجود دارد: -آزمایش DNA و داشتن ژنتیک ایرانی و اثبات خویشاوندی که متاسفانه در استان پهناور سیستان‌وبلوچستان دسترسی به این خدمات بسیار محدود و دور از دسترس است. - دادگاه، گواهی محلی و استعلام از مراکز اطلاعاتی و امنیتی که کاری بسیار طاقت‌فرسا و طولانی است.

🔺در تمام این مراحل به‌علت بی‌سوادی، عدم ‌آگاهی به روال انجام کار اداری، نداشتن پشتکار توسط شخص بی‌شناسنامه یا گاهاً عدم ‌پاسخگویی مؤثر مراجع و بی‌حوصلگی کارمندان برای توجیه روند اداری به ارباب‌رجوع مانند همه‌ی ادارات دولتی ایرانی که گاهی برای ما هم پیش می‌آید؛ دست در دست هم داده تا این روند فرسایشی و ابتر باقی بماند.

🔺برای اینکه نداشتن هویت را لمس کنید، فرض کنید که بدون مدرک هویتی از چه چیزهایی محرومید: تحصیل، دانشگاه، داشتن سند مالکیت، سفر، درمان دولتی، انواع بیمه‌های درمانی، خرید دارو برای بیماری‌های خاص، گواهینامه، یارانه، استخدام‌نشدن در ادارات دولتی، نداشتن حساب بانکی، عدم ثبت شکایت در دادگاه، همچنین پس از فرزند‌دارشدن، فرزندتان هم هویتی ندارد و الی آخر...

🔺امیدوارم در دولت چهاردهم با دستور جناب رئیس‌جمهور محترم مجدداً صدور شناسنامه از معاونت امنیتی استاندار به معاونت اجتماعی استاندار بازگردد و به‌جای ادارات امنیتی در صدور شناسنامه، ادارات اجتماعی با رویکرد مصلحانه‌تری در صدور شناسنامه برای افراد بی‌شناسنامه به مسئولیت بازگردند./ روزنامۀ «هم‌میهن»- شنبه ٧ مهر ۱۴۰۳

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🔹راهکار اول؛ حل موضوع با وفاق!
بدین‌ترتیب ناگفته پیداست که مخالفت نمایندگان مجلس با حضور عبدالکریم حسین‌زاده در دولت، چیزی جز اعلام وجود سیاسی مخالفان پزشکیان در بهارستان نیست. اما حل این موضوع به دو شکل امکان‌پذیر خواهد بود. راهکار اول که احتمالا از سوی دولت انتخاب خواهد شد، راهکار «وفاق» است؛ کلیدواژه محبوب نزد رئیس‌جمهوری. او می‌تواند با رایزنی با قالیباف و بسیج حامیانش در پارلمان، مجددا طرح استعفای حسین‌زاده را به جریان انداخته و این‌بار با جلب آراء موافق نمایندگان، شاهد تداوم فعالیت او به‌عنوان معاون توسعه مناطق محروم خود باشد.

🔹راهکار دوم؛ ایستادن به پای قانون
اگر عبدالکریم حسین‌زاده و دولت چهاردهم قصدشان اجرای قانون باشد به دور از لابی‌های سیاسی، همچنان امکان فعالیت خواهند داشت و حسین‌زاده معاون رئیس‌جمهوری است و می‌تواند در جلسات کابینه حضور پیدا کند. در این حالت، او نمی‌تواند در جلسات مجلس شرکت کند و عملا اقدام به اجرای ماده ۸۶ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس کرده است: «اگر نماینده‌ای بیش از ۱۰۰ ساعت متوالی یا ۲۵۰ ساعت غیرمتوالی از اوقات رسمی جلسات مجلس و کمیسیون را بدون عذر موجه در یک‌ سال غیبت کند، مستعفی شناخته خواهد شد.» بدین‌ترتیب چه راهکار اول از سوی حسین‌زاده و دولت اجرایی شود و چه راهکار دوم، هیچ تفاوتی در اصل موضوع ایجاد نخواهد شد؛ عبدالکریم حسین‌زاده به‌عنوان معاون رئیس‌جمهوری منصوب شده و مجلس هم نمی‌تواند مانع آن شود.

🔹پاسخ به یک پرسش
با اتکا به تمام آنچه گفته شد، فرض را بر این بگذاریم که مجلس باز هم بخواهد مانع حضور حسین‌زاده در کابینه دولت چهاردهم شود و او را به هرشکلی که شده، بر روی کرسی پارلمان بنشاند. در این‌صورت هم شاهد نقض قانون خواهیم بود. این شرایط، دقیقا همان شرایطی خواهد بود که سال ۶۰ ایجاد و منجر به صدور نظریه تفسیری از سوی شورای نگهبان شد: «نماینده مجلس با قبول و عهده‌دار شدن یکی از مشاغل دولتی مذکور در اصل مرقوم، در حکم مستعفی از نمایندگی است هرچند به‌طور رسمی استعفا نداده باشد یا استعفایش در مجلس قرائت نشده باشد.» در کلام ساده‌تر، مجلس حتی اگر بخواهد هم، به حکم قانون، دیگر نمی‌تواند حسین‌زاده را به ساختمان هرمی‌شکل میدان بهارستان برگرداند./ خبرآنلاین

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


❇️ بررسی مخالفتی که در قانون نیامده است

معرفی کابینه مسعود پزشکیان و حضور چهره‌های نه‌چندان همسو با او و طیف رای‌دهندگانش و البته آنان که از شرکت در انتخابات خودداری کردند، سبب شد تا انتقادات به او بالا بگیرد. در میانۀ همین انتقادها بود که عبدالکریم حسین‌زاده از سوی پزشکیان به‌عنوان معاون رئیس‌جمهوری در امور توسعه مناطق محروم منصوب شد. حسین‌زاده اولین عضو کابینه اهل‌سنت یک دولت جمهوری اسلامی پس از انقلاب محسوب می‌شود. اما از قرار معلوم، این موضوع به مذاق نمایندگان مجلس خوش نیامده و آنان، مخالفت خود را با خداحافظی حسین‌زاده از مجلس یازدهم اعلام کردند.

🔹استدلال عجیب قالیباف
احمد بیگدلی، نماینده خدابنده در صحن علنی مجلس به نظریه تفسیری شورای نگهبان در سال ۶۰ اشاره و در اخطاری قانون اساسی خطاب به محمدباقر قالیباف که ریاست جلسه را برعهده داشت، گفت: «شورای نگهبان در سال ۶۰ در پاسخ به سوالی درباره این اصل، تفسیر کرده بود که نماینده‌ای که پست دولتی می‌گیرد دیگر احتیاجی به طرح استعفایش در صحن مجلس شورای اسلامی وجود ندارد.» پاسخ قالیباف به او اما عجیب‌ترین بخش ماجرا بود: «درباره این موضوع مفصل بحث شد و با دوستان شورای نگهبان هم براساس تفسیر صحبت کردیم آنها موافق هستند که باید رای‌گیری شود.»

🔹قانون حاکم است نه مجلس و شورا!
اگر قرار بر پذیرش استدلال قالیباف مبنی بر رایزنی‌اش با شورای نگهبان و موافقت حقوق‌دانان و فقهای آنان با نظر مجلس باشد، باید گفت که شورای نگهبان شفاهاً نظریه تفسیری کتبی خود را که در حکم قانون اساسی محسوب شده و برای همه ازجمله شورای نگهبان لازم‌الاجراست نقض کرده است. این اقدام حتی اگر صورت گرفته باشد هم، مطلقا هیچ اثر حقوقی به دنبال نخواهد داشت چراکه قرار بر حاکمیت قانون است، نه اظهارات شفاهی مقامات و نهادها. ممکن است برخی از احتمال تغییر نظریه تفسیری شورای نگهبان بگویند. پرسش آن است که نظریه فعلی نه ابهامی دارد و نه مشکلی در کارکرد، پس اساسا نیازی به نظریه تفسیری جدید وجود ندارد که شورای نگهبان بخواهد چنین اقدامی انجام دهد.

🔹ماجرای نظریه تفسیری سال ۶۰
۲۷ خرداد سال ۶۰، هیات‌رئیسه مجلس وقت، از شورای نگهبان سوالی درباره پذیرش مقام استانداری توسط یکی از نمایندگان مجلس بدون طرح استعفا در صحن علنی و مطالبه او برای بازگشت به پارلمان را مطرح می‌کند. شورای نگهبان به دبیری لطف‌الله صافی، در پاسخ به این پرسش، در نظریه تفسیری خود می‌گوید: «مستفاد از اصل ۱۴۱ قانون اساسی که نماینده مجلس با قبول و عهده‌دار شدن یکی از مشاغل دولتی مذکور در اصل مرقوم، در حکم مستعفی از نمایندگی است هرچند به طور رسمی استعفا نداده باشد یا استعفایش در مجلس قرائت نشده باشد.» این نظریه تفسیری تا امروز هرگز نسخ نشده و همچنان پابرجاست و این یعنی از همان روزی که عبدالکریم حسین‌زاده به‌عنوان معاون رئیس‌جمهوری منصوب شد، در حکم مستعفی از پارلمان است؛ خواه پارلمان رای مثبت بدهد، خواه مخالف.

🔹قانونی بی‌تاثیر!
آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در مواد ۹۰، ۹۱ و ۹۲ به موضوع استعفای نمایندگان مجلس پرداخته است. این مواد از دید قانون اساسی تنها در شرایطی کاربرد خواهد داشت که نمایندۀ در حال استعفا از پارلمان، به مقامی غیر از مقام دولتی منصوب شده باشد. در این‌صورت، پذیرش استعفای نماینده مجلس از سوی پارلمان، شرط حضورش در مقام دیگر خواهد بود. این موضوع مشخصا شامل حال عبدالکریم حسین‌زاده نخواهد شد.
جالب آنکه آیین‌نامه داخلی مجلس درباره وقوع شرایطی چون مخالفت مجلس با استعفای نماینده برای حضور در مقام دولتی، هیچ موردی را پیش‌بینی نکرده است، گواه این موضوع هم اظهارات احمد نادری، عضو هیات‌رئیسه مجلس است: «ماده ۹۲ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در این‌باره مسکوت است که آیا ایشان می‌توانند دوباره استعفا را به جریان بیندازد و یا این‌که در صورت ارائه نامه جدیدی از سوی رئیس‌جمهور امکان طرح مجدد استعفا است یا خیر؟»👇🏽


◽️جلیل رحیمی:
🔶 اگر در بدنه جامعه تبعیض باشد، مشکلی حل نخواهد شد/ دولت باید به سمت اصلاح گزینش‌ها در ادارات و استخدام‌ها برود

سنی‌آنلاین| جلیل رحیمی جهان‌آبادی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا گفت: در خصوص اهل‌سنت، من بر این باور هستم که اقدامات آقای پزشکیان به همراه چند اقدام دیگر، ضرورت دارد. اولاً، به‌کارگیری معاون رئیس‌جمهور اهل‌سنت یا استاندار اهل‌سنت و احتمالاً سفرا از اهل‌سنت، اقدام شایسته‌ای است، اما دولت باید به سمت اصلاح گزینش‌ها در ادارات و استخدام‌ها برود.

وی افزود: صرف اینکه یک استاندار یا یک مقام اهل‌سنت منصوب شود، درصورتی‌که در بدنه جامعه تبعیض وجود داشته باشد، مشکل را حل نخواهد کرد. گام دوم، به نظر من، جدای از موارد دیگر، نیازمند اصلاحاتی در گزینش‌‌هاست؛ نه فقط در خصوص اهل‌سنت، در خصوص خیلی از افراد گزینش‌هایی که اتفاق می‌افتد نیازمند بازنگری است چراکه تبعیض در آن بیداد می‌کند.

نماینده سابق مردم تربت‌جام، تایباد، باخرز و صالح‌آباد مسئله اصلاح گزینش‌ مسئولان را بسیار حائز اهمیت دانست و اظهار کرد: بسیاری از جوانان و تحصیل‌کرده‌های ما، به‌ویژه در وزارت آموزش‌وپرورش و وزارت امور خارجه، هنگام مراجعه به گزینش‌ها با رفتار عادلانه‌ای مواجه نمی‌شوند. در برخی از پست‌ها، من در حوزه انتخاباتی خود، که هشت سال نماینده بودم، دیدم که برای انتصاب یک رئیس در جهاد سازندگی که هیچ پست سیاسی و مذهبی نیست، با مقاومت و تخریب از سوی برخی افراد و نهادها مواجه می‌شدیم.

🔸رفع تبعیض‌ها مستلزم اصلاح قوانین و مبانی استخدامی است
جلیل رحیمی در خصوص راهکار رفع تبعیض‌های این‌چنینی، گفت: به نظر من، رئیس‌جمهور باید در این زمینه قوانین و مبانی را اصلاح کند. در فرم‌های گزینش و به‌کارگیری افراد باید مشخص شود که هیچ‌گونه تفاوت مذهبی در این گزینش‌ها اعمال نشود و شایسته‌سالاری ملاک اصلی باشد. ملاک‌های علمی و تخصصی باید مشخص شوند. اگر می‌خواهند فرماندار استخدام کنند مولفه‌هایی مشخص شود که چه رشته تحصیلی خوانده باشد یا سابقه کاری‌ او باید به چه شکل باشد. این به نظر من اقدام ماندگاری است که آقای رئیس‌جمهور باید انجام دهد.

🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us


🔹حفظ منافع ملت ایران بر تمام منافع و سیاست‌ها مقدم است
مولانا عبدالحمید در پایان سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه زاهدان «حفظ منافع ملی» را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: امروز کشور گرفتار فقر و بحران شدید اقتصادی است و شهرنشینان و روستانشینان در رنج به‌سر می‌برند و گلوی همه خشک است. تاثیر تحریم‌ها بر اثر خالی‌شدن خزانه دولت است و خزانۀ خالی دولت به این علت است که منافع ملی مورد دستبرد قرار گرفته و تمرکز خود را از دست داده است.
ایشان افزودند: منافع ملی بر تمام منافع حق تقدم دارند. حفظ منافع ملت ایران بر تمام منافع و سیاست‌ها مقدم است. ما می‌گوییم منافع ملی باید به خودِ ملت برگردد و آزادی‌ و عدالت و حقوق ملت رعایت شود. دولت آقای پزشکیان در آزمایش بسیار بزرگی قرار دارد و برای ایشان آرزوی موفقیت می‌کنیم.

https://sunnionline.us/farsi/2024/09/30017

🍀🍀🍀🍀🍀
🆔 t.me/sunnionline
➡️ www.sunnionline.us

Показано 20 последних публикаций.