" کاپلان و سادوک "


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Образование


👈 عزیزان همراه، کتاب "خلاصه روان پزشکی کاپلان و سادوک بر اساس DSM_5 و مطالب مهم DSM_IV" ترجمه دکتر فرزین رضاعی می‌باشد!!!

رزرو تبلیغات:
👉 @Raz_Moein

@Arashtalebvand72
⭐️جهت رزرو مشاوره تلفنی می‌توانید عضو کانال تازه تاسیس ما شوید
@psykoanalytiker1

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Образование
Статистика
Фильтр публикаций


#اختلالات_خوردن_و_تغذیه
#بی‌اشتهایی_عصبی
#سیر_و_پیش‌آگهی

🍎 نشانگرهای فرجام خوب در این بیماری عبارت‌اند از:
قبول گرسنگی، کاهش ناپختگی و انکار، و عزت نفس بیشتر.

🍏 عواملی نظیر گرایش روان‌رنجوری در دوران کودکی، تعارض با پدر و مادر، پر اشتهایی عصبی، استفراغ و سوء مصرف ملین‌ها و تظاهرات رفتاری متعدد نظیر علایم وسواسی-جبری، نمایشی، افسردگی روان‌تنی نوروتیک و (انکار) در برخی مطالعات با پیش‌آگهی بد همراه بودند، اما در برخی دیگر از مطالعات در فرجام بیماری تأثیری نداشته‌اند.

🍏 مطالعاتی که براساس پیگیری ۱۰ ساله در ایالات متحده انجام شده است، نشان می‌دهد حدود یک چهارم این بیماران به‌طور کامل بهبود می‌یابند و نیمه دیگری از آن‌ها بهبود قابل ملاحظه‌ای یافته و عملکرد نسبتاً خوبی پیدا می‌کنند. یک چهارم باقی‌مانده این بیماران به‌طور کلی ۷ درصد موارد مرگ و میر و آن‌هایی را که عملکرد ضعیف و کاهش وزن مزمنی دارند، شامل می‌شوند.

🍏 مطالعاتی که طی دوره‌های ۲۰ و ۳۰ ساله در سوئد و انگلستان انجام شد، میزان مرگ و میر این بیماران را ۱۸ درصد گزارش کرده است. قریب به نیمی از بیماران مبتلا به بی‌اشتهایی عصبی در نهایت به علایم پراشتهایی دچار می‌شوند و معمولاً این حالت در اولین سال پس از شروع بی‌اشتهایی عصبی رخ می‌دهد.

🍎 ادامه دارد ...

@KAPLAN_SADOCKS


#اختلالات_خوردن_و_تغذیه
#بی‌اشتهایی_عصبی
#سیر_و_پیش‌آگهی

🍎 سیر بی‌اشتهایی عصبی بسیار متغیر است؛ از بهبود کامل و خودبخودی بدون درمان گرفته تا بهبود با انواع درمان‌ها و سیر نوسانی وزن‌گیری و پایین آمدن دوباره آن، تا سیر نزولی تدریجی که منجر به مرگ در اثر عوارض ناشی از گرسنگی می‌شود.

🍏 مطالعه‌ای که اخیراً در مورد انواع بیماران مبتلا به بی‌اشتهایی انجام شده است، نشان داده که به نظر می‌رسد احتمال بهبودی در نوع محدودکننده بی‌اشتهایی عصبی کمتر از نوع پرخوری-پاکسازی است.

🍏 واکنش کوتاه‌مدت بیماران نسبت به تقریباً تمام برنامه‌های درمانی بیمارستانی خوب است، ولی در افرادی که وزن‌شان به حد طبیعی برمی‌گردد، اغلب اشتغال ذهنی به غذا و وزن بدن ادامه می‌یابد.

🍏 روابط اجتماعی اغلب ضعیف است و افسردگی به‌طور شایعی دیده می‌شود. به‌طور کلی، پیش‌آگهی خوب نیست و مطالعات، محدوده میزان مرگ‌ومیر را ۵ تا ۱۸ درصد گزارش کرده‌اند.

🍎 ادامه دارد ...

@KAPLAN_SADOCKS


🔠🅰️🔠🔠🅰️🔠


#اختلالات_خوردن_و_تغذیه
#بی‌اشتهایی_عصبی
#تشخیص_افتراقی

🍎 در این بیماری به ندرت ۱۵ درصد کاهش وزن دیده می‌شود. این دو اختلال به طور شایعی با هم مشاهده می‌شوند. در حالات نادری که علت آن‌ها ناشناخته است، بیش فعالی عصب واگ سبب تغییر الگوهای تغذیه و کاهش وزن می‌شود که کاهش وزن حاصله در برخی موارد شدید است. در این موارد، برادیکاردی، افت فشار خون و سایر علایم و نشانه‌های مقلد پاراسمپاتیک مشاهده می‌شود.

🍏 از آنجا که عصب واگ با دستگاه عصبی روده ارتباط دارد، در این موارد خوردن ممکن است با ناراحتی معده مانند تهوع و نفخ همراه باشد. این بیماران عموماً اشتهای خود را از دست نمی‌دهند. درمان علامتی است و داروهای آنتی کولینرژیک می‌توانند سبب رفع افت فشار خون و برادیکاردی شوند؛ دو علامت فوق در مواردی تهدیدکننده حیات هستند.

🍎 ادامه دارد ...

@KAPLAN_SADOCKS


#اختلالات_خوردن_و_تغذیه
#بی‌اشتهایی_عصبی
#تشخیص_افتراقی

🍎 در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا، هذیان‌های مربوط به غذا به ندرت معطوف به محتوای کالری آن‌هاست.

🍏 این بیماران اغلب معتقدند که غذا مسموم شده است و به ندرت با ترس از چاق شدن مشغولیت ذهنی دارند. همچنین، بیش‌فعالی که در بی‌اشتهایی عصبی دیده می‌شود، در این بیماران وجود ندارد.

🍏 بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا عادات عجیب و غریب غذا خوردن دارند، اما سندرم کامل بی‌اشتهایی عصبی را ندارند.

🍎 بی‌اشتهایی عصبی باید از پراشتهایی عصبی افتراق داده شود.

🍏 در اختلال اخیر، دوره‌های پرخوری وجود دارد و به دنبال آن‌ها، خلق افسرده، افکار تحقیر نفس و استفراغ عمدی روی می‌دهد و بیمار در عین حال وزنش را در محدوده طبیعی نگاه می دارد.

🍎 ادامه دارد ...

@KAPLAN_SADOCKS


#اختلالات_خوردن_و_تغذیه
#بی‌اشتهایی_عصبی
#تشخیص_افتراقی

🍎 نوسانات وزن، استفراغ و دستکاری غیرعادی غذا ممکن است در اختلال جسمانی‌سازی (somatization) دیده شود.

🍏 در موارد نادری، بیمار ملاک‌های تشخیصی اختلال جسمانی‌سازی و بی‌اشتهایی عصبی را به‌طور توأم دارد و در چنین مواردی هر دو تشخیص باید مطرح شود.

🍏 عموماً کاهش وزن در اختلال جسمانی‌سازی به اندازه بی‌اشتهایی عصبی نیست و بیمار ترس بیمارگونه‌ای از چاقی ندارد، در حالی که این پدیده در بی‌اشتهایی عصبی شایع است.

🍏 قطع قاعدگی بیش از ۳ ماه در اختلال جسمانی‌سازی غیرمعمول است.

🍎 ادامه دارد ...

@KAPLAN_SADOCKS


#اختلالات_خوردن_و_تغذیه
#بی‌اشتهایی_عصبی
#تشخیص_افتراقی

🍎 اختلالات افسردگی و بی‌اشتهایی عصبی چندین خصوصیت مشترک دارند که از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
احساس افسردگی، دوره‌های گریه کردن، اختلال خواب، نشخوارهای ذهنی وسواس‌گونه و افکار گاه به گاه خودکشی.


🍏 با این حال، این دو اختلال چندین نقطهٔ افتراق مشخص دارند. عموماً بیمار مبتلا به اختلال افسردگی دچار کاهش اشتهاست، در حالی که بیمار مبتلا به بی‌اشتهایی عصبی اظهار می‌کند که اشتهای طبیعی دارد و احساس گرسنگی می‌کند. فقط در مراحل شدید و پیشرفته بی‌اشتهایی عصبی، بیمار دچار بی‌اشتهایی می‌شود.

🍏 برخلاف بی‌قراری افسردگی، بیش‌فعالی که در بی‌اشتهایی عصبی دیده می‌شود، برنامه‌ریزی شده و تشریفاتی است.

🍏 اشتغال ذهنی با دستورات آشپزی و محتوای کالری غذاها و تدارک ضیافت‌هایی با انواع غذاهای عالی به طور مشخص در بیماران مبتلا به بی‌اشتهایی عصبی دیده می‌شود، در حالی که در افسردگی وجود ندارد. به علاوه، بیماران مبتلا به افسردگی هیچ ترس شدیدی از چاقی یا اختلال تصویر بدنی (تن‌انگاره) ندارند.

🍎 ادامه دارد ...

@KAPLAN_SADOCKS


💬تحقیقات نشون میده که بدغذایی بیشتر تحت تأثیر ژن‌ها قرار داره و یه ویژگی ثابته که از دوران کودکی تا اوایل نوجوانی همراه فرد خواهد ماند.

🔣مشخص شده که ۶۰٪ از تفاوت‌های مربوط به بدغذایی در بچه‌های ۱۶ ماهه به دلیل تفاوت‌های ژنتیکیه، و این درصد از سن ۳ سالگی تا ۱۳ سالگی حتی به ۷۴٪ یا بیشتر هم میرسه.

#بچه_ها_رو_سرزنش_نکنیم

مطالعه بیشتر در لینک زیر 🧑‍⚕️

https://www.gazette-news.co.uk/news/national/24597386.picky-eating-largely-genetic-peaks-age-seven-scientists-say/



https://t.me/pharmakaplan
لی@kaplansadoks_sciense_rati' rel='nofollow'>نک گروه

🖥@KAPLAN_SADOCKS
خط به خط کاپلان

😵‍💫@oidipous
خط به خط فیست و شولتز

😵‍💫@
kaplansadoks_sciense_rationality سکانس روان


#اختلالات_خوردن_و_تغذیه
#بی‌اشتهایی_عصبی
#تشخیص_افتراقی

🍎 تشخیص افتراقی بی‌اشتهایی عصبی با انکار علایم بالینی از سوی بیماران، مخفی‌کاری آنها در مورد آداب عجیب و غریب غذا خوردن و مقاومت آنها در جستجوی درمان پیچیده‌تر می‌شود.
👈 بنابراین، ممکن است تشخیص مکانیسم کاهش وزن و افکار نشخواری بیمار در مورد تحریف تصویر بدنی مشکل باشد.

🍏 بالینگر باید مطمئن شود که بیمار مبتلا به یک بیماری طبی نیست که بتواند کاهش وزن را توجیه کند.
👈 برای مثال، تومور مغزی یا سرطان در چندین اختلال روانی ممکن است با کاهش وزن، رفتارهای ویژه‌ی غذا خوردن و استفراغ مشاهده شود.

🍎 ادامه دارد ...

@KAPLAN_SADOCKS


#اختلالات_خوردن_و_تغذیه
#بی‌اشتهایی_عصبی
#سبب‌شناسی
#آسیب‌شناسی_و_بررسی_آزمایشگاهی

🍎 شمارش کامل سلول‌های خون در بیماران نحیف مبتلا به بی‌اشتهایی عصبی غالباً لکوپنی همراه با یک لنفوسیتوز نسبی را نشان می‌دهد.

🍏 در صورت وجود پرخوری و پاکسازی، اندازه‌گیری الکترولیت‌های سرم وجود آلکالوز هیپوکالمیک را برملا می‌سازد. غلظت گلوکز سرم در حالت ناشتا غالباً در مرحله تحلیل جسمی کاهش می‌یابد و غلظت آمیلاز غدد بزاقی در سرم بیمارانی که استفراغ می‌کنند، بالا می‌رود.

🍏 در ECG ممکن است تغییرات قطعه ST و موج T وجود داشته باشد که معمولاً ناشی از اختلالات الکترولیتی هستند. بیماران نحیف دچار افت فشار خون و برادی‌کاردی هستند. سطح کلسترول سرم دختران جوان ممکن است بالا باشد. اصلاح تغذیه و متوقف کردن رفتارهای پاکسازی سبب برگشت تمامی مقادیر فوق به حالت طبیعی خواهد شد. تغییرات اندوکرینی که ایجاد می‌شوند، نظیر آمنوره هیپوتیروئیدی خفیف و افزایش ترشح هورمون آزادکننده کورتیکوتروپین ناشی از کمبود وزن هستند و با اضافه شدن وزن به حالت طبیعی برمی‌گردند.

🍎 ادامه دارد ...

@KAPLAN_SADOCKS


#اختلالات_خوردن_و_تغذیه
#بی‌اشتهایی_عصبی
#سبب‌شناسی
#تشخیص_و_خصوصیات_بالینی

🍏 زن جوانی وزنی ۱۰ درصد بالاتر از وزن متوسط داشت و از سایر جهات سالم بود. کارکرد خوبی داشت و به عنوان دانشجوی دانشگاه سخت تلاش می‌کرد و عضو تیم دو میدانی شده بود. او روزی چند ساعت به تمرینات دو میدانی می‌پرداخت، بیش از سایر هم‌تیمی‌هایش و کم‌کم احساس کرد چاق است و فکر کرد اگر وزن کم کند، عملکردش بهبود می‌یابد. او رژیم گرفتن را شروع کرد و وزنش را تا ۸۷ درصد کاهش داد.
وزن مطلوب برحسب سنش پایین آمد. در اوج کاهش وزن، عملکرد ورزشی‌اش عملاً افت کرد و خودش را وادار کرد بیشتر تمرین کند. او کم‌کم احساس بی‌تفاوتی می‌کرد و به شکلی مرضی از چاق شدن می‌ترسید. مصرف غذایش محدود شد و از هر غذای چربی پرهیز می‌کرد. دوره‌های قاعدگی‌اش کوتاه و با فواصل زیاد بود، اما قطع نشده بود.

🍎 ادامه دارد ...

@KAPLAN_SADOCKS


#اختلالات_خوردن_و_تغذیه
#بی‌اشتهایی_عصبی
#سبب‌شناسی
#تشخیص_و_خصوصیات_بالینی

🍎 گروهی که #پرخوری_پاکسازی دارند، از بسیاری جهات شبیه پرخوری عصبی بدون بی‌اشتهایی عصبی هستند.
👈 معمولاً برخی اعضای خانواده این افراد چاقند و سابقه پرخوری قبل از شروع اختلال، بیشتر از نوع محدودکننده است.

🍏 در افراد دچار #پرخوری_پاکسازی، احتمال سوء مصرف مواد، اختلالات کنترل تکانه و اختلالات شخصیت وجود دارد.

🍏 افراد مبتلا به بی‌اشتهایی عصبی نوع محدودکننده، اغلب در مورد غذا و سایر مسائل، صفات وسواسی_جبری دارند.

🍏 برخی مبتلایان به بی‌اشتهایی عصبی ممکن است پرخوری نداشته باشند، ولی اقدام به پاکسازی کنند.

🍏 شیوع همزمان اختلالات افسردگی اساسی در بیماران مبتلا به بی‌اشتهایی عصبی بالاست. اختلالات افسردگی اساسی و دیس‌تایمی افسرده‌خویی در ۵۰ درصد بیماران مبتلا به بی‌اشتهایی عصبی گزارش شده است.

🍏 در نوع پرخوری_پاکسازی بی‌اشتهایی عصبی، میزان خودکشی بالاتر از نوع محدودکننده است.

🍎 ادامه دارد ...

@KAPLAN_SADOCKS🔠




Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
https://t.me/pharmakaplan
لینک گروه

🖥@KAPLAN_SADOCKS
خط به خط کاپلان

😵‍💫@oidipous
خط به خط فیست و شولتز

سکانس روان😵‍💫@kaplansadoks_sciense_rationality


#اختلالات_خوردن_و_تغذیه
#بی‌اشتهایی_عصبی
#سبب‌شناسی
#تشخیص_و_خصوصیات_بالینی

🍎 انواع فرعی اختلال بی اشتهایی دو نوع بالینی زیر دارد:
نوع محدود کننده و نوع پرخوری_پاکسازی

🍏 نوع محدودکننده غذا تقریباً در ۵۰ درصد موارد دیده می‌شود؛ در این نوع مصرف غذا به میزان مدر استفاده می‌کند. ندرتاً پاکسازی با مصرف داروهای زیادی محدود شده است. معمولاً فرد تلاش می‌کند کمتر از استفراغ آور استفاده کند. گاهی پاکسازی‌های مکرر بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ کالری در روز مصرف می‌کند و رژیم غذائیش فاقد پرخوری قبلی و پس از مصرف غذای اندکی روی می‌دهد. بیمار به طور بی‌وقفه و وسواسی پرتحرک است.

🍏 هر دو گروه از لحاظ اجتماعی منزوی هستند و علایم و جراحت‌ها به‌دلیل افراط در فعالیت‌های ورزشی دچار می‌شوند.

🍏 در نوع افسردگی و کاهش میل جنسی، ورزش مفرط و صفات پاکسازی وجود دارد. بیمار رژیم‌های سخت می‌گیرد و در عین حال به کمال‌طلبی در هر دو گروه شایع است. به طور متناوب، دوره‌هایی از پرخوری یا پاکسازی دارد. پاکسازی یک طبقه تشخیصی جدید در DSM-5 اختلال پرخوری معرف جبران ثانویه دریافت ناخواسته کالری‌ها است که اغلب مشخصه آن دوره‌های حمله‌ای از استفراغ عمدی و در بسیاری از موارد با سوءمصرف ملین‌ها همراه است. مصرف مقادیر مفرطی از غذا بدون رفتار پاکسازی یا همراه با رفتارهای جبرانی مشابه است.
🍎 ادامه دارد ...

@KAPLAN_SADOCKS


🔴کمبود نوروترنسمیتر «استیل‌کولین» (Acetylcholine) در یه بخش از مغز به اسم «استریاتوم» (Striatum) می‌تونه دلیل بی‌اشتهایی عصبی یا همون «آنورکسیا نروزا» (Anorexia Nervosa) باشه.
تحقیق در موش ها صورت گرفته.

#استیل_کولین در مغز ما ،به پردازش لذت و انگیزه کمک میکنه، و وقتی این نوروترنسمیتر در استریاتوم کم بشه، باعث می‌شه فرد کمتر از غذا خوردن لذت ببره.
❌یعنی غذا به جای لذت، استرس ایجاد می‌کنه.


🔍
مطالعه بیشتر در لینک زیر

https://www.mcgill.ca/channels/channels/news/treatment-anorexia-nervosa-357901




https://t.me/pharmakap href='lan

لینک گروه

🖥@KAPLAN_SADOCKS
خط به خط کاپلان

😵‍💫@oidipous
خط به خط فی' rel='nofollow'>lan

لینک گروه

🖥@KAPLAN_SADOCKS
خط به خط کاپلان

😵‍💫@oidipous
خط به خط فی
ست و
شولتز

😵‍💫@kaplansadoks_sciense_rationality


◀️ عوارض طبی اختلالات خوردن

#اختلالات_خوردن_و_تغذیه
#بی‌اشتهایی_عصبی
#سبب‌شناسی
#تشخیص_و_خصوصیات_بالینی

⚠️ 🚫
@KAPLAN_SADOCKS


#اختلالات_خوردن_و_تغذیه
#بی‌اشتهایی_عصبی
#سبب‌شناسی
#تشخیص_و_خصوصیات_بالینی

📱 تغییرات الکتروکاردیوگرافیک (ECG) نظیر پهن شدن یا معکوس شدن امواج T، نزول قطعه ST و طولانی شدن فاصله QT در مراحل تحلیل قوای این اختلال دیده شده است.


تغییرات ECG ممکن است همچنین ناشی از کمبود پتاسیم باشد که می‌تواند منجر به مرگ شود.


🍏 اتساع معده عارضه نادر بی‌اشتهایی عصبی است.

🍏 در برخی بیماران آئورتوگرافی، سندرم شریان مزانتریک فوقانی را نشان داده است.

سایر عوارض طبی اختلالات خوردن در جدول ۴-۱۵/۱ آمده است.


📱 ادامه دارد ...

@KAPLAN_SADOCKS


🔴خیلی‌ها فکر می‌کنن استرس خوردن (Stress eating) یه مساله روان شناختیه، ولی من که سال‌ها روی چاقی مفرط (Obesity) تحقیق کردم، می‌دونم که این قضیه عمیق‌تر از این حرفاست، یعنی در واقع بیوشیمیاییه (Biochemical).

غذا خودش باعث مشکلات ما نیست، بلکه چیزی که باعث می‌شه به سمت غذا بریم، اون اصل ماجراست!

وقتی استرس داریم، ذهن ناخودآگاه ما فعال میشه و کل بدنمون رو آماده می‌کنه تا با یه تهدید جسمی روبرو بشه.

این یه جورایی از دوران شکارچی-گردآورنده (Hunter-gatherer days) برامون مونده، وقتی استرس روانشناختی زیاد نبود و استرس فقط وقتی پیش می‌اومد که مثلاً یه شیر گرسنه دنبال آدم می‌افتاد.

بنابراین مغز ما یاد گرفته که استرس رو به عنوان نشونه‌ای از گرسنگی و خطر مرگ تعبیر کنه، پس پرخوری (Gorging) یه حرکت هوشمندانه به حساب میاد و ذخیره کردن هرچی می‌خوریم به عنوان بافت چربی (Fat tissue) حتی از اونم جالب تره!

حالا شاید روز خوبی داشته باشی، ولی یه چیزی یا یه کسی باعث میشه استرس بگیری. حتی شاید خودتم ندونی که استرس داری؛ شاید احساس کرختی داشته باشی، ولی مدارهای استرس (Stress circuits) توی مغزت یه واکنش شیمیایی خاموش رو فعال می‌کنن که باعث به هم ریختن توازن هشت ماده شیمیایی اصلی میشه که باعث پرخوری و افزایش وزن می‌شن:

کورتیزول (Cortisol)، دوپامین (Dopamine)، انسولین (Insulin)، لپتین (Leptin)، PYY، سروتونین (Serotonin)، و گرلین (Ghrelin).


قبل از اینکه بفهمی چی شده، گشنته و یه سیب به نظرت بی‌مزه میاد، ولی یه پای سیب با بستنی (Apple pie with ice cream)، شاید با یه نموره سس دارچین؟ عالیه!


⭕️مطالعه بیشتر در لینک زیر
https://www.psychologytoday.com/intl/blog/rewired/202408/stress-can-release-chemicals-that-lead-to-overeating


https://t.me/pharmakaplan
لینک گروه

🖥@KAPLAN_SADOCKS
خط به خط کاپلان

😵‍💫@oidipous
خط به خط فیست و شولتز

😵‍💫@kaplansadoks_sciense_rationality


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🤦‍♂️


https://t.me/pharmakaplan


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
👋هر بار که می‌خواستم غذامو پس بزنم، از خودم می‌پرسیدم: آیا واقعاً می‌خوای این کار رو با بدنت بکنی؟"

#الیسا_میلانو


https://t.me/pharmakaplan
لینک گروه

🖥@KAPLAN_SADOCKS
خط به خط کاپلان

😵‍💫@oidipous
خط به خط فیست و شولتز

😵‍💫@kaplansadoks_sciense_rationality

Показано 20 последних публикаций.