کفش‌های آهنی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Политика


"كفش‌های آهنی" استعاره از پايداری و صبر

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Политика
Статистика
Фильтр публикаций


تفاوت یو‌بی‌آی (ubi) با سوسیال…
تفاوتی که عموم سیاستمداران و اقتصاددان‌های وطنی آن را درک نمی‌کنند!

در برخی کشورهای غربی به افراد مستمند و آوارگان مبلغی به عنوان مستمری داده می‌شود که سوسیال نام دارد؛
منتها در این سیستم به محض اینکه فرد درامدش بالا برود سوسیالش قطع می‌شود؛ بنابراین آن فرد انگیزه‌ای برای بهبود شرایط زندگی‌اش ندارد زیرا سوسیال به عنوان حق فقر به او تعلق می‌گیرد.

این وضعیت، دقیقا همان «تله فقر» است که یک فرد وقتی داخلش افتاد امکان و انگیزه خروج از آن را از دست می‌دهد.

اما یو‌بی‌آی (ubi) یا درامد پایه همگانی یعنی پرداخت برابر و همیشگی به همه افراد. دقت کنید در این طرح برابر بودن و همگانی بودن و همیشگی بودن پرداخت یک ضرورت است.

بنابراین با افزایش درامد فرد، این پرداخت منتفی نمی‌شود پس نه تنها به «تله فقر» دامن نمی‌زند بلکه یک پله فرد را بالاتر می‌آورد تا شانس و انگیزه‌اش برای بیرون آمدن از چاله فقر را افزایش دهد.

حال اینکه بعد از آنکه دولت احمدی‌نژاد که ایده پرداخت برابر و همگانی یارانه را پایه‌ریزی کرد، با پایا دولت دهم همه سیاستمداران و علما بر این نکته اشتباه پافشاری کرده‌اند که پرداخت نقدی فقط باید مخصوص فقرا باشد نه همگانی!

به وضوح این یعنی با دست خود «پله خروج از فقر» را تبدیل به «تله فقر» کنیم و به فقر امتیاز بدهیم.

قبلا اعضای دولت روحانی خیلی تلاش داشتند که با حمایت علمای قم این کار اشتباه را اجرایی کنند و امروز هم قالیباف این حرف اشتباه را «تکرار» کرده، تا باز هم نشان بدهد همچنان با تبدیل شدن به یک سیاستمدار خوش‌فکر فاصله دارد.


بعد از اعلام آتش‌بس بین اسراییل و لبنان این بحث که کدام طرف پیروز این جنگ بود بسیار داغ است.

از نظر تلفات و خسارت قطعا پیروز جنگ، اسراییل است نه حزب‌الله؛ اما مساله این است که این جنگ متقارن نبود که تلفات و خسارت تعیین کننده باشد، مگر اینکه جنگ را بین اسراییل و ایران فرض کنیم که آنگاه تلفات و خسارات اسراییلی بیشتر از تلفات و خسارات ایرانی است.

بنابراین در جنگ اسراییل و حزب‌الله، تکلیف پیروز را هدف‌های محقق شده تعیین می‌کند و از این لحاظ هر دو طرف در رسیدن به هدف‌های اعلامی ناکام ماندند، اما ناکامی اسراییل در تحقق هدفش (خلع سلاح کامل حزب‌الله) بسیار دردناک‌تر از ناکامی حزب‌الله در هدف اعلامیش (متوقف کردن حملات اسراییل به غزه) است؛ زیرا اسراییل بخاطر موجودیت آسیب‌پذیر و شکننده‌ هرگز تحمل شکست را ندارد و نرسیدن به اهداف اعلامی برایش بسیار گران تمام می‌شود؛

اینجاست که جبهه مقابل یعنی ایران و حزب‌الله هوشمندانه، «پل عقب‌نشینی» را برای اسراییل حفظ کردند؛ برای این منظور جمهوری اسلامی و حزب‌الله راهبرد تبلیغاتی همیشگی‌ خود (تاکید زیاد روی پیروزی خود و شکست حریف) را به وضوح کنار گذاشتند و حتی دست به تمارض زدند و بعضا به پیروزی اسراییل «اعتراف» کردند تا اسراییل بتواند آبرومندانه از اهدافی که تعیین کرده عقب‌نشینی کند زیرا اگر نتواند عقب بنشیند آنگاه وادار به حمله با همه توان می‌شود که این بسیار خطرناک است.

با این آتش‌بس قاعدتا تکلیف جنگ مستقیم ایران و اسراییل هم مشخص شد و قاعدتا در مذاکرات صلح، هر دو طرف تعهد داده‌اند از حمله مستقیم به یکدیگر پرهیز کنند.

اما مساله غزه و گروگان‌ها هم احتمالا در دولت ترامپ به راهکار «تشکیل کشور مستقل فلسطینی» ختم خواهد شد و بدنه باقی‌مانده حماس به عنوان یک حزب سیاسی برای تشکیل دولت فلسطینی آماده می‌شود.

274 0 6 13 16

ایلان ماسک در «وزارت کارامدی» چه خواهد کرد؟

وظیفه این سازمان که توسط ترامپ برای دولت آینده تاسیس شده، نظارت بر هزینه‌های دولت و کاهش آنهاست.

حالا سوال اینکه این کاهش هزینه‌ها و کوچک‌سازی دولت چگونه انجام می‌شود و چرا ایلان ماسک؟

نکته در طرحی است که چند سال پیش ایلان ماسک از آن حمایت کرد و خواهان اجرای آن شد: درامد پایه همگانی (ubi)
«اینجا»

این ضروری‌ترین اصلاحات مورد نیاز در آمریکاست و ایلان ماسک بخاطر خوش‌نامی و همینطور اعتقادی که به این طرح دارد بهترین گزینه برای این منظور است:
«اینکه دولت با تعطیلی بیمه و درمان و آموزش دولتی، بودجه‌های سرسام‌آور و بدون بازدهی و پر از فساد این بخش‌ها را بطور نقدی و برابر به همه شهروندان بپردازد تا آنها خودشان این خدمات را با کیفیت و بازدهی بیشتر از بازار رقابتی خریداری کنند.»

اما آیا تعطیل کردن درمان و آموزش دولتی در این طرح باعث آشوب و نارضایتی و کاهش محبوبیت ترامپ می‌شود؟

برای پاسخ به این پرسش باید به اولین و تنها تجربه اجرا شده این طرح در دنیا مراجعه کرد که همان طرح هدفمندی یارانه‌های دولت احمدی‌نژاد است.
اجرای این طرح (پرداخت همگانی و برابر از محل حذف سوبسیدها) در ایران نه‌تنها باعث آشوب و کاهش محبوبیت رییس‌جمهوری وقت نشد بلکه استقبال مردم از طرح به حدی بود که جناح‌های رقیب برچسب «پوپولیزم» به آن زدند و ادامه آن در فاز 2 و 3 را با این عنوان که بر نتایج انتخابات آینده به نفع افراد همسو با دولت مستقر تاثیر خواهد گذاشت، متوقف کردند.
بنابراین، طرح فوق هرگز یک طرح ریاضتی تلخ نیست و اگر درست اجرا شود با پذیرش اجتماعی همراه خواهد بود.

پینوشت؛
از بعد اعتراضات فرانسه مشخص شد که اقتصاد غرب در حال غرق شدن در باتلاق «دولت رفاه» است و راهی جز جایگزینی خدمات دولتی با درامد پایه همگانی ندارد. «اینجا»

1.2k 0 36 59 28

اون موقع ما احساس شرم می‌کردیم که طرفدار کاکرو هستیم اما حالا می‌تونیم سرمون رو بالا بگیریم که اتفاقا حق با ما بود…

طرفدارای سوباسا بعدا همون جامعه آماری اصلاح‌طلبان رو تشکیل دادن و طرفدارای کاکرو یا برانداز و ارزشی واقعی شدن یا احمدی‌نژادی.

بزرگترین تقابل دو‌ گروه در سال88 بود:
طرفدارای احمدی‌نژاد و کسایی که از موسوی خوش‌شون نمیومد عموما همون سمپات‌های کاکرو در دوران کودکی بودن. همون‌ها که تو سریال‌های آینه عبرت دوست داشتن علی از دست پلیس فرار کنه. طرفداران نقش‌های منفی تو روایت‌های یک‌طرفه فیلم‌های گلخانه‌ای.

طرفدارای میرحسین موسوی چی؟ عموما در دوران کودکی جزو بچه مثبت‌های کلاس و از اونایی که میرفتن دفتر مدیر آمار میدادن بودن. تی‌‌تیش مامانی‌های آدم‌فروش مثلا مودب و درسخون اما موذی و آب زیر کاه. الانم که واسه ظریف می‌مالن

1.6k 0 33 45 61

میانگین مصرف بنزین خودروها در کشورهای مختلف در هر 100کیلومتر؛

همانطور که می‌بینید مشکل ناترازی بنزین در ایران، ربط چندانی به پر مصرف بودن خودروها ندارد و واردات خودرو مشکل ناترازی را حل نمی‌کند.

نه واردات خودرو، نه ساخت «پالایشگاه»، نه «فرهنگ‌سازی»، نه مذاکره، نه دعای ندبه و‌ نه هیچ چیز دیگری، مشکل ناترازی را حل نمی‌کند.

ناترازی فقط و تنها فقط یک دلیل دارد: «ناترازی قیمتی»
و
رفع آن فقط و تنها فقط یک راه دارد: «شناورسازی قیمت»

یادآوری:
آزادسازی (شناورسازی قیمت) با «گران‌سازی» فرق دارد.

974 0 24 32 41

در دوره اول ترامپ همیشه تاکید داشتم که ترامپ با ظریف و‌ دولت روحانی مذاکره نمی‌کند چون آنها را مزدور دموکرات‌ها و‌ دولت‌های اروپایی می‌داند نه نماینده ایران و‌ حتی نه وفادار به جمهوری‌اسلامی. «اینجا»

حالا در آغاز دولت ترامپ و در شرایطی که او شمشیر را علیه دولت‌های اروپایی از رو بسته، تیم دیپلماسی دولت چهاردهم قرار مذاکره اختصاصی با دولت‌های اروپایی بدون آمریکا و چین و روسیه گذاشته است و معلوم نیست موضوع مذاکرات واقعا محدود به مسایل هسته‌ای و امور مربوط به ایران باشد.

این یعنی جمهوری اسلامی می‌خواهد در اتحادیه دولت‌ها و احزاب گلوبالیست اروپایی و دموکرات‌ها علیه دولت ترامپ مشارکت کند و یک بار دیگر منافع ایران را بازیچه جنگ قدرت در جهان غرب قرار دهد.

تیم دیپلماسی دولت روحانی به رهبری ظریف بارها و بارها به طور آشکار ایران را ابزار تبلیغاتی دموکرات‌ها علیه دولت ترامپ که (دولت مستقر در آمریکا بود) قرار داد «اینجا» و این به شدت باعث عصبانیت ترامپ شده بود و حالا همان‌ها همان مسیر را از سر گرفته‌اند.

1.4k 0 43 91 35

ویدیوهای شگفت‌انگیز از اولین موشک قاره‌پیمای روسی استفاده شده در یک جنگ واقعی و لحظه فرود و اصابت آن به شهری در اوکراین.

پوتین این شلیک را در پاسخ به لفاظی و تهدیدهای طرف غربی و به منظور بازدارندگی در برابر احتمال حمله موشکی گسترده به قلب روسیه انجام داد.

می‌بینید که نظریه مرحوم هاشمی رفسنجانی که می‌گفت: «دنیای فردا دنیای گفتمان است نه موشک» چقدر با واقعیت فاصله داشت و امروز بیشتر از هر روز دیگری در تاریخ بشر، دنیای موشک و گفتمان موشکی است.

این نشان می‌دهد تا چه حد باید در مواجهه با نظرات سانتیمانتال سیاستمداران وطنی و آن دسته افرادی که دنباله‌رو و سمپات هاشمی رفسنجانی هستند احتیاط به خرج داد چون ممکن است حرف امروزشان برای فردا هم به همان اندازه حرف دیروزشان برای امروز اشتباه و خطرناک باشد.

1.4k 0 34 98 58

نگاه سوگیرانه اکو ایران به داستان شکایت تپسی از اسنپ؛

شورای رقابت، نهادی برای تبدیل رقابت آزاد به رفاقت مافیایی؛

تبدیل شدن علم اقتصاد در ایران به ابزار توجیه دزدی و باج‌گیری و سنگ‌اندازی؛

هر بار که یک اصلاح‌طلب ریاکارانه از عدم سرمایه‌گذاری در کشور و فرار سرمایه حرف زد این «ویدیو» از رسانه اصلاح‌طلب اکوایران را نشان بدهید تا یادش بیاید لاشخورهای رسانه‌ای و سیاسی و امنیتی همفکرش چگونه کسب و کارهای سود ده را به زمین زدند.

در این «ویدیو» رسانه اکوایران از «شکایت تپسی» به شورای رقابت حمایت کرده (آن هم با این ادا اطوارهای لوس و چندش مجری) و با استناد به اینکه اسنپ تخفیف زیادی در کمیسیون قائل شده یا امتیاز بیشتری به رستوران‌های با قرارداد مونوپل داده، انگ انحصار به آن زده است.

در حالی که تپسی می‌توانست بجای شکایت و پول دادن به رسانه‌ها برای شانتاژ، از خلاقیت‌اش بهره بگیرد و تحفیف بیشتر بدهد یا از اجحاف شرکت رقیب به رستوران‌ها بخاطر قرارداد مونوپل کمال استفاده را برای کشاندن‌شان به سمت خود ببرد و سایر خلاقیت‌ها و تلاش‌هایی که رقابت را معنا می‌کند.

منتها وقتی نهادی مثل شورای رقابت وجود دارد که ماموریت‌اش به گند کشیدن هر کسب و کاری است و می‌توان از طریق آن شرکت رقیب را پای میز مذاکره کشاند و بجای رقابت به رفاقت واداشت دیگر چرا خلاقیت و رقابت؟ چرا تلاش و تخفیف وقتی می‌توان با هزینه کمتر، سبیل یک رسانه را چرب کرد؟

بجایش مثل تمام گروه‌های مافیایی همه با هم به میزبانی شورای رقابت دور یک میز می‌نشینیم و قیمت و کیفیت مطلوب خدمات را توافق می‌کنیم و دیگر هم نیاز نیست نگران نارضایتی مردم باشیم وقتی همه با هم در جزییات توافق کردیم. (نمونه آن را در یک سریال مافیایی مواد مخدر «اینجا» ببینید.)

درست مثل قیمت‌گذاری شورای رقابت در محصولات ایران‌خودرو و سایپا و‌ چندین شرکت خودروسازی دیگر که رقابت را در بخور بخور به اوج رسانده و همه هم راضی هستند و به جان شورای رقابت دعا می‌کنند و لابد قرار است تپسی ‌و اسنپ هم ایران‌خودرو و سایپای جدید بشوند.

این هم از کاربرد علم اقتصاد در کشور ما که شده توجیه‌تراشی برای دزدی و سنگ‌اندازی و تلکه‌بگیری و سرکوب.

1.5k 0 41 39 23

آقای پزشکیان هم کم کم داره‌ با این واقعیت که دستگاه اجرایی به شدت در فقر تکنوکرات‌های درست و‌ حسابی هست روبرو می‌شه که این نظر رو داده و‌ من بشدت کاملا باهاش موافقم.


آقای پزشکیان هم کم کم داره‌ با این واقعیت که دستگاه اجرایی به شدت در فقر تکنوکرات‌های درست و‌ حسابی هست روبرو می‌شه که این نظر رو داده و‌ من هم بشدت باهاش موافقم.

کم کم دارم به این نتیجه می‌رسم که صمصامی و یزدی‌زاده و جبراییلی یک درجه از همتی و نیلی و طیب‌نیا اقتصاددان‌تر هستن! حالا تو حساب کن دولت پزشکیان دست چه عتیقه‌هایی افتاده…

من اگه رییس‌ جمهوری بودم همه پست‌های اقتصادی رده بالا و میانی رو با مدیران و اقتصاددان‌های خارجی پر می‌کردم؛

خدا شاهده مدیران و تکنوکرات‌های تربیت شده در جمهوری‌اسلامی همه‌شون مفت گرونن.
حیف این مملکت با این همه ثروت طبیعی و فرهنگی و تاریخی که گرفتار این قوم یاجوج و ماجوج شده.

1.4k 0 18 28 51

احمق تویی عزیزم که فکر می‌کنی اونها که خودروی وارداتی رو با قرعه‌کشی به قیمت 2/700 تحویل گرفتن حالا اگه 10میلیارد تو‌ بازار بفروشن، احمقن!

احمق تویی که برای کثافتی مثل «رشیدی کوچی» هورا می‌کشی که برای واردات خودروی خارجی قرعه‌کشی میذاره تا جنس 10میلیاردی بازار رو که با ارز 30هزارتومانی وارد شده بصورت قطره‌چکانی با قیمت یک چهارم بازار بین رفیق‌هاش توزیع کنه.

این «بساط» رو از همون یک سال پیش گفته بودم به کجا می‌رسه اما احمق‌ها فک می‌کردن قراره با پول پراید تویوتا2023 سوار شن. حالا برو از تو آگهی با همون قیمت 10میلیارد بخر و لذت واردات خودرو به شیوه رشیدی کوچی رو ببر.

یک ضرب‌المثل قدیمی هست که می‌گه:
«دروغگو همیشه طمعکار رو بازی می‌ده»


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
جغرافیای سیاسی شکننده در خاورمیانه


اگر می‌خواهید بدانید عبدالناصر همتی چند روز پیش به چه کسانی وعده خلق 300همت نقدینگی بانکی داد، این «گزارش» فریبرز کلانتری در مورد مجموعه «گلرنگ» را ببینید که با در اختیار گرفتن‌ یا ساخت صدها شرکت، در پوشش آنها و به بهانه کار تولیدی و «حساب در گردش»، هزاران میلیارد تومان وام بانکی گرفته و البته بدهی‌اش را هم در چرخه تورم، مستهلک کرده و در مملکت امام زمان، حالش را برده است.

حالا بهتر می‌توانید دلیل آسمان ریسمان بافتن پادوهای حقیری همچون عبدالناصر «همتی» و یاسر «جبراییلی» برای اثبات کمبود نقدینگی و ضرورت چاپ بیشتر پول (در مملکتی که یکی از بیشترین رشد نقدینگی‌های تاریخ را داشته) را درک کنید.

2k 0 47 142 20

باز هم گران‌سازی بجای آزادسازی؛ اینبار خودرو

ایران‌خودرو و سایپا بعد افزایش قیمت دستوری محصولات‌شان، با خوشحالی گفته‌اند:
«با افزایش قیمت فعلی دیگر خودروهایمان را با ضرر نمی‌فروشیم.»

عجیب است واقعا! یعنی اینها هنوز نمی‌دانند که خیلی زود و در آینده نزدیک دوباره در همین قیمت‌های جدید هم وارد ضرر خواهند شد؟
نمی‌دانند که هم خودرو گران‌تر می‌شود هم زیان خودروساز افزایش می‌یابد، در حالی که با آزادسازی قیمتی هم خودرو ارزان می‌شد هم خودروساز در روند سودآور قرار می‌گرفت.

یا می‌دانند و صرفا رانت‌ مدیریتی‌شان را می‌خورند و زیر لب می‌گویند: گور پدر خودروسازی…

https://t.me/kafshhaye_aahani/6293

2.2k 1 15 24 29

بزرگنمایی قطع برق و گاز، جنگ روانی دولت است؛ گول نخورید!

زمستان امسال، هیچ قطعی برق و‌ گاز آنچنانی در کار نیست و این جدول خاموشی و قیل و قال صرفا برای آدرس غلط دادن به منتقدان و بازی روانی با مردم است؛

اما البته که مساله ناترازی بسیار جدی و سرجای خود باقی است.

وقتی صحبت از ناترازی می‌کنیم معنای آن قطعی و قحطی نیست. مثلا ما ناترازی بنزین داریم اما آیا کسی بی بنزین مانده؟ خیر! زیرا کمبود را با برداشت از منابع و فرصت‌های دیگر جبران‌می‌کنند و روی ناترازی را می‌پوشانند. بحث ناترازی گاز و برق و… نیز کم و بیش همین است. آنها را هم به قیمت برداشتن از جیب و سفره مردم می‌پوشانند.

خلاصه روی همه ناترازی‌ها را می‌پوشانند تا زمانی که ساختار زیر آن پوشش، پوک پوک بشود و ناگهان فرو بریزد.
البته هنوز تا ریزش ساختار فاصله داریم اما در حال حرکت به سمت آن هستیم:
«احتمال اشغال نظامی و تجزیه ایران بسیار جدی‌ و واقعی است.»

خلاصه که زمستان امسال نه قحطی بنزین داریم نه قطعی برق و گاز. در پایان فصل سرد هم این را به عنوان دستاورد در چشم‌مان فرو خواهند کرد.

2.3k 1 26 54 35

جماعت اصلاح‌طلب حتی از خبر دیدار احتمالی ایلان ماسک و سفیر ایران هم سعی دارند دو قطبی جناحی درست کنند و برای خودشان دستاورد بسازند.

حالا پیروزی ترامپ و روی خوش نشان دادنش به ایران را چطور می‌توان دستاورد جریان اصلاح‌طلب (که آرزوی مرگ ترامپ را داشت) بحساب آورد خدا می‌داند!

یک لحظه خودتان را جای سیاستمداران آمریکایی بگذارید که قرار است با ایران به مذاکره بنشینید و وقتی که به فضای رسانه‌ای و سیاسی داخل ایران مراجعه می‌کنید با یک جماعت تا این‌حد هَوَل و هول توافق مواجه می‌شوید که اتفاقا دولت را هم در اختیار دارند.

خب طبیعی است که برای محاسبه چیزهایی که از میز مذاکره با چنین آدم‌هایی انتظار دارید دچار زیاده‌خواهی افراطی شوید.
آمریکایی‌ها خیلی نجیب هستند که به ایرانی‌ها در اتاق مذاکره نمی‌گویند خم شوید!

2.2k 0 22 14 42

حسین شریعتمداری در یادداشتی که پس از انتشار، بلافاصله از وبسایت کیهان حذف شد شخص محسنی اژه‌ای را در مرگ کیانوش سنجری مسوول و مقصر دانست.

البته لحن شریعتمداری طبق معمول از جنس همان ادبیات سخت‌گیری بیشتر علیه متهمان امنیتی است، منتها اینطور بنظر می‌رسد که در بطن این یادداشت، به توطئه باند فاسد امنیتی برای به خودکشی کشاندن کیانوش سنجری در آخرین لحظات توسط فردی با نام مختصر ح.ر اشاره شده است.

ح.ر (حسین رونقی) از همان ابتدای مطرح شدن‌اش به عنوان زندانی سیاسی، با پروپاگاندای جریان رسانه‌ای و توییتری جریان اصلاحات (بازوی جنگ روانی باند فاسد امنیتی) و در دوران مدیریت محسنی اژه‌ای بر قوه قضاییه ناگهان در صدر مهمترین فعالان سیاسی در داخل قرار گرفت و در اوج شهرت از زندان آزاد شد و ازین لحاظ کاملا به عنوان یک اپوزوسیون فیک و بخشی از پروژه اپوزوسیون‌سازی‌ باندهای امنیتی شناخته میشد و حالا حضورش در ساعات پایانی حیات کیانوش در کنار او می‌تواند یک نشانه جدی از رد پای باند فاسد امنیتی در این موضوع باشد و حسین شریعتمداری در یادداشت مذکور احتمالا به آن اشاره کرده است.

2.2k 0 40 32 30

Репост из: فریبرز کلانتری
در سکوت و تمسخر بوق چی های رسانه ای:
نان به خون جوانان ما زده و به راحتی می خورند!
آیا از این صحنه مخوف تر می توان یافت؟ از بخت برگشتگی ماست که مملکتی داریم که توانایی برخورد با چهار تا مفسد اقتصادی دهن دریده را ندارد و ما باید هر روز شاهد چنین صحنه های فجیعی باشیم که جوانانمان از شدت ناامیدی اینگونه خود را پرپر کنند. این تصویر پیکر بی جان #کیانوش_سنجری است. معترض به جان آمده از وضع موجودی که خود را از ساختمان چهارسو پایین می اندازد و پیکرش درست در مقابل فروشگاه جی پلاس قرار می گیرد. همان فروشگاهی که از زیرمجموعه های گلدیران است و مدیرعاملش نیز مفسد اقتصادی به نام حسین دیلمی است. در حالی که پیکر بی‌ جان کیانوش بر زمین افتاده است، همان کسانی که امید جوانان ما را دزدیده اند، در ویلایشان در پالم دبی مشغول برگزاری جشن آزادی خود هستند. چه تضاد غم‌انگیزی!
#حسابرسی_اجتماعی
@kalantarifariborz

1.1k 1 16 35 40

ناترازی انرژی و همه دغدغه‌های یک آخوند مفت‌خور…


داستان ضحاک از جالب‌ترین افسانه‌های بجا مانده از دوران کهن است:

ضحاک پادشاه بدی نبود تا اینکه روزی شیطان در محضر او‌ حاضر شد و با تملق بر شانه‌های چپ و راستش بوسه زد و رفت؛

پس از چندی، در محل بوسه‌ها دو مار در دو سمت او رویید و مارها شروع به آزار ضحاک کردند.

شیطان دوباره بر ضحاک ظاهر شد و اینبار برای درمان به او گفت: تنها راه رهایی از آزار و عذاب مارهای گرسنه این است که هر روز مغز مردهای جوان را به آنها بدهی تا بخورند و سیر شوند و از آزار دست بکشند.

خلاصه که ضحاک لزوما آدم بدی نبود؛ آن مارهای چپ و راست هم اقتضای طبیعت‌شان همین بود. مشکل از بوسه شیطان شروع شد…

Показано 20 последних публикаций.