Фильтр публикаций


«هشتادمین حراج شمش طلای مرکز مبادله توسط بانک مرکزی در 16دی ماه برگزار خواهد شد.»

در همین رابطه به خاطر آورید فرزین اخیرا در گفتگوی ویژه خبری اعلام کرد که ایران طی یکسال اخیر جزو پنج کشور اول خریدار طلا بوده است؛

پرسش؛
بانک‌مرکزی این مقدار طلاهای خریداری شده را به عنوان پشتوانه خود ذخیره کرده است؟
پس این هشتاد حراج شمش طلا در نرخ‌های دلار 50 تا 60تومانی را با چه برگزار کرده؟

پرسش بعد اینکه آیا نرخ دلار و طلا را با تزریق بیشتر می‌توان بصورت پایدار تثبیت کرد؟
فقط احمق‌ها گمان می‌کنند با ریختن یخ در دیگ جوشانی که شعله‌های آتش زیر آن زبانه می‌کشد می‌توان دمای سیستم را پایین نگه داشت.

شمش‌پاشی برای پایین آوردن نرخ طلا دقیقا مثل گذاشتن یخ روی حسگر دیگ بخار است زیرا چند قالب یخ نمی‌تواند دمای آن همه بخار در دیگ را پایین بیاورد و چند کیلو شمش هم نمی‌تواند تاثیر آن حجم از نقدینگی را کاهش دهد.

در واقع بانک‌مرکزی بجای تمرکز روی وظیفه ذاتی‌اش یعنی مدیریت و کنترل ریال برای حفظ ارزش آن‌در برابر سایر ارزها، مشغول یخ ریختن روی نرخ سایر ارزها شده بلکه خرابکاری خود در حوزه ریال را با دستکاری سایر ارزها پوشش دهد.

457 0 8 44 18

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
دو مار چپ و راست بر شانه‌های ضحاک

اگر سال 97 جهانگیری آن دلار کذایی را اعلام نمی‌کرد و دولت و بانک مرکزی حسن روحانی بازار نیما و سیستم ترجیحی را به اقتصاد‌کشور تحمیل نمی‌کردند، الان نرخ ارز تک رقمی و حداکثر 20هزار تومان بود و البته همین‌ جبراییلی و صمصامی که الان رویای دلار 20هزار تومانی می‌فروشند آن موقع هم جیغ ‌و داد می‌کردند که دلار 20هزار تومانی گران است و عدم تثبیت دستوری ارز باعث جهش 5برابری شده است و…

و حالا خواهید دید که همتی و فرزین با همین سیاست چند نرخی (اینبار در پوشش توافقی به جای نیما) دلار را تا 200هزار تومان بالا خواهند برد و آن‌موقع هم دوباره جبراییلی و صمصامی فریاد خواهند زد که ما می‌توانیم دلار را 80هزار تومان بکنیم و یک عده هم در توییتر به حماقت آنها خواهند خندید.

این دو‌ گروه با هم دعوا می‌کنند اما نهایتا دو‌ مار چپ و راست بر شانه‌های ضحاک و‌ مافیای اقتصادی هستند.

669 0 22 14 29

آزادسازی قیمت‌ها نه معنای شوک اقتصادی است و نه به معنای ریاضت اقتصادی؛

با آزادسازی واقعی قیمت‌ها، هیچ شوکی به اقتصاد کشور وارد نمی‌شود زیرا قیمت‌ها متناسب با میانگین قدرت خرید متعادل می‌شوند نه بالاتر از آن.

مثلا اگر نرخ بنزین آزاد و شناور بشود، آنگاه قیمت نمی‌تواند ناگهان به فوب خلیج‌فارس یعنی مثلا 40هزار تومان برسد.

البته شاید بگویید تقاضای صادراتی می‌تواند قیمت را تا نزدیک قیمت فوب یا کشورهای همسایه بالا ببرد که می‌توان در پاسخ گفت اولا بنزین ایران بخاطر کیفیتش قابلیت صادراتی چندان بالایی ندارد و قاچاق بنزین در ایران هم غالبا همان بنزین با کیفیت وارداتی است که بدون ورود به داخل ایران،‌ مستقیما به کشورهای همسایه و حتی کشورهای دور و غیر همسایه (یک نمونه مشهورش سنگاپور) فروخته می‌شود و معادلش از تولید پالایشگاه‌های داخلی (که از طریق کم‌اظهاری بدست می‌آید) برای دولت فاکتور می‌کنند.

بنابراین با شناورسازی قیمت، عرضه و تقاضا شفاف می‌شوند و موارد پولشویی و قاچاق کنار می‌روند. در این حالت بخاطر میزان بالای تولید و از بین رفتن تقاضای القایی، قیمت بنزین حتما کمتر از قیمت کشورهای همسایه و فوب خلیج‌فارس احتمالا روی محدوده 12 تا 15هزار تومان متعادل خواهد شد که هم برای تولید کننده به صرفه است و هم مصرف‌کننده داخلی شوک چندانی را متحمل نمی‌شود و هم منابع قابل توجهی برای سازمان هدفمندی و یارانه نقدی بجا خواهد گذاشت و از همه مهمتر اینکه شناور بودن قیمت، در طولانی مدت مانع از افزایش بی‌رویه مصرف و به هم خوردن قیمت‌های نسبی خواهد شد.
(مهمترین هدف از اصلاح قیمت حامل‌های انرژی نه تامین کسری بودجه و نه کاهش مصرف و نه افزایش یارانه نقدی و نه حتی افزایش جذابیت سرمایه‌گذاری در انرژی بلکه ایجاد تناسب در قیمت‌های نسبی است.)

اما شاید شوک بزرگ‌تر مربوط به گازوییل باشد که قیمت آن در ایران برخلاف سایر کشورهای دنیا پایین‌تر از بنزین است و با شناورسازی، از 600تومان به حدود 15هزار تومان برسد اما همین مقدار افزایش هم تاثیر آنچنانی بر حمل و نقل و قیمت تمام شده کالاها نخواهد داشت.

1.3k 0 19 85 31

آیا با شناورسازی نرخ حامل‌های انرژی و پرداخت مابه‌تفاوت در قالب یارانه نقدی شناور به مردم موافقید؟
Опрос
  •   بلی
  •   خیر
316 голосов

1k 0 12 28 10

هر دو طرف صورت مساله را غلط طرح می‌کنند تا نتیجه اشتباه بگیرند.

من هم در پاسخ به این نظرسنجی یاسر جبراییلی گزینه مخالفم را می‌زنم چون در آن گزاره قیمت جهانی و یارانه نقدی 10میلیونی به معنای ادامه همین سیاست قیمت‌گذاری دستوری است.

پرسش درست این بود:
«آیا با شناورسازی نرخ ارز و انرژی و پرداخت مابه‌تفاوت در قالب یارانه نقدی شناور به مردم موافقید؟»
بلی
خیر

1.3k 1 15 48 26

وقتی می‌گویم اینها همه سر و ته یک کرباسند یعنی همین:

کیهان شریعتمداری خطاب به روحانی نوشته اینکه تورم را از 32درصد به 11درصد رساندی بخاطر بتن ریختن در راکتور اراک بوده!!

یعنی جناح حکومتی مخالف برجام هم باور دارد (یا سعی می‌کند اینطور القا کند) که علت تورم نه فساد و بی‌کفایتی مسوولان داخلی بلکه تحریم‌های آمریکا است.

به بیان دیگر هر دو طرف یکی آشکار و دیگری به زبان بی‌زبانی به مردم می‌گویند باید همه موشکی و هسته‌ای و‌ منطقه‌ای و… را بدهیم برود تا تورم و ارز و… کاهش یابد.


یکی نیست بگوید خب شما که می‌خواهید بدهید زودتر بدهید برود دیگر چرا اینقدر جان می‌کنید و با تورم و ارز و ناترازی خون به دل مردم می‌کنید؟

بعد 40سال شعار دادن حالا برای ادامه حکومت ننگین‌شان می‌خواهند کاسه کوزه وطن‌فروشی را گردن مردم بیاندازند و دوباره بگویند ما مخالف بودیم اما مردم آمدند و برای برجام رقصیدند؛ آنجا هم خود پدرسوخته‌تان با بلندگو آهنگ پخش کردید و رقصیدید.


مزدوران سایبری از نوع اصلاح‌طلب و اصولگرا، مساله دلار 82000تومانی را تبدیل به دو قطبی موافقان و مخالفان تک‌نرخی‌سازی ارز کرده‌اند و از دل این دو قطبی، جریان جبراییلی و صمصامی و… در حال قد کشیدن هستند و البته مافیای ارز و انرژی هم بی سر و صدا رانت روی رانت می‌گذارد.

این در حالیست کاری که همتی و فرزین در حال انجام آن در بازار ارز هستند هرگز هیچ ارتباطی به تک‌نرخی کردن ارز ندارد و صرفا به افزایش حباب در قیمت ارز و‌ نهایتا جهش‌های بیشتر در قیمتها دامن می‌زند.

بوروکرات‌های اصلاح‌طلب همان افتضاحی که سال98 بر سر بنزین آوردند و اصلاحات در حوزه انرژی را تا یک دهه ناممکن ساختند را حالا دارند بر سر ارز می‌آورند طوری که ایده تک‌نرخی و شناورسازی ارز چنان بدنام شود که تا سال‌ها کسی جرات نزدیک شدن به آن را نداشته باشد.

اگر همتی و فرزین واقعا قصد تک نرخی کردن ارز را داشتند کافی بود با یک نامه، بازار نیما و سایر ارزهای ترجیحی را حذف کنند و تخصیص ارز را به شبکه صرافی‌ها بسپارند (مثل روالی که تا قبل از سال 97 و اعلام دلار جهانگیری برقرار بود)، آنگاه دیگر نیازی به این هم کرم ریختن به اسم بازار توافقی و دامنه نوسان و… نبود.

1.3k 0 26 22 27

شرکت خودروسازی سایپا در پاسخ به متقاضیان خودروی شاهین اعلام کرده:

«ظرفیت تولید شاهین به اندازه تقاضا نیست لذا امکان تحویل این خودرو به تمام متقاضیانی که در سامانه یکپارچه ثبت‌نام کرده‌اند وجود ندارد.»

حال به یاد آورید که دقیقا 2سال پیش یعنی در دی‌ماه1401 که 4000خودروی شاهین در بورس کالا با قیمت پایه 300میلیون تومان (30درصد ارزان‌تر از قیمت بازار) عرضه شد بدون مشتری ماند و فقط 1500خودرو فروش رفت.

اما «سازمان بازرسی» قوه که زیر مجموعه قوه قضاییه تحت ریاست آقای محسنی‌اژه‌ای است، حکم به تعلیق بورس کالا بخاطر دامن زدن به گرانی خودرو داد و این در عمل به معنای رای به ادامه قیمت‌گذاری دستوری توسط شورای رقابت بود و از آن تاریخ تا الان خودری شاهین حدود 70درصد بالا رفته و در همین قیمت هم با قرعه‌کشی فروخته می‌شود.

آیا سازمان بازرسی قوه قضاییه و آقای اژه‌ای به عنوان مقام بالاتر آن پاسخگوی این حکم خود و تبعات آن هستند یا خیر؟

1.2k 0 30 20 28

استفاده از ریال و ارز و طلا برای پولشویی و رشوه و قاچاق و قمار و… در ایران از همه کشورهای دنیا آسان‌تر و در دسترس‌تر است.

ضعف شدید بانک‌مرکزی در کنترل و نظارت بر ریال نشان میدهد که بانک‌مرکزی همه وظایف ذاتی خود در حوزه پول ملی را کنار گذاشته و مشغول دلار بازی شده است.

در مملکتی با این همه محدودیت‌های اقتصادی، اما آزادترین گردش سیاه حساب وجود دارد. در اینجا شما نمی‌توانی برای کار تجاری و صنعتی و خدماتی قانونی به راحتی دلار بخری و بفروشی اما می‌توانی مثل آب خوردن و در سه سوت، برای رشوه و پول‌شویی و قاچاق و قمار، دلار تهیه کنی.

در واقع اقتصاد دستوری برای کار صنعتی و تجاری و خدماتی قانونی تعریف شده اما برای خلاف و مکیدن خون مردم، آزاد آزادیم.

https://t.me/kafshhaye_aahani/6452

1.4k 1 12 12 17

دو‌ روز بعد جلسه فرزین با مدیران پتروشیمی‌ها! نرخ دلار دوباره 82000 تومان را رد کرد؛

گویا زور بانک‌مرکزی جمهوری اسلامی و همه پتروشیمی‌هایش روی هم بیشتر از یک روز به سایت بن‌بست نرسید!

به نظرم آقای فرزین اگر یک جلسه با بازیگران و فوتبالیست‌ها و بلاگرهای طنز اینستاگرام بگذارد شاید یکی دو روز بیشتر نتیجه بگیرد.

https://t.me/kafshhaye_aahani/6497


یکی از چرت‌ترین مطالبات سیاسی این چند دهه که توسط اصلاح‌طلبان و چپ‌ها پمپاژ می‌شود و یک مشت جماعت دنباله‌رو و کله‌پوک، طوطی‌وار تکرار می‌کنند، «رسانه آزاد» است: اینکه اگر رسانه آزاد باشد فساد از بین می‌رود و…

این در حالیست که ما در عصر شبکه‌های اجتماعی، در آزادترین و فراگیرترین شرایط آزادی‌بیان تاریخ هستیم و هر کسی در داخل می‌تواند تقریبا هر چه دلش خواست بگوید و بنویسد و خطوط قرمز هم صرفا روی مسائل دینی است که آن هم مساله کسی نیست.

حالا جماعت مغز فسیل که چند دهه مخ ملت را ساییدند که اگر رسانه آزاد و امکان افشاگری فراهم باشد، بساط فساد جمع می‌شود در این شرایطی که هرچه می‌خواهند می‌توانند بگویند نه تنها به مسایل جدی و اساسی نمی‌پردازند که یا مشغول لاپوشانی مناسبات فاسد هستند یا صرفا به بودجه‌های امنیتی گیر می‌دهند و نهایت افشاگری‌شان لو دادن موارد جزئی از جناح رقیب و پرداختن به مسائل فیکی است که در مقایسه با غارت سازمان‌یافته جاری و ساری در کشور هیچ محسوب می‌شوند.

1.5k 2 16 30 48

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
تصور کنید رییس بانک‌مرکزی نظام جمهوری‌اسلامی، رسما و بطور واضح اعتراف می‌کند که تمام تشکیلات‌ پولی و مالی و اقتصادی کشور در برابر یک وب‌سایت ثبت شده در آمریکا به اسم «بن‌بست» عاجز و ناتوان است.

این را مقایسه کنید با «اقتدار بانک‌مرکزی آمریکا» که بدون حرف اضافه و فقط با چند دهم درصد تغییر نرخ بهره تمام بازارهای مالی جهان را هزاران میلیارد دلار بالا و پایین می‌کند.

علت آن اقتدار، درک درست از ماهیت بازار و حکمرانی اقتصادی است و علت این زبونی و عجز صرفا ناشی از نادانی و درک غلط است که فقط یک نمونه‌اش همین «جلسه» رییس بانک‌مرکزی با مدیران پتروشیمی برای چانه‌زنی در مورد نرخ ارز است.

1.5k 0 50 25 26

صد رحمت به برره…

اصلا چیزی مضحک‌تر از «این» می‌توان در نظام حکمرانی و بوروکراسی جاری در آن متصور بود که رییس بانک‌مرکزی با شرکت‌های پتروشیمی جلسه بگذارد و در مورد قیمت فروش ارز به آنها توضیح بدهد و در مورد سود و زیان طرفین چانه بزند و برای‌شان توصیه‌نامه صادر کند؟

قبلا مطلبی با عنوان «بوروکراسی عجیب و منحصر به فرد بانک مرکزی» نوشته بودم که این صحنه‌ها ناشی از همان است.

نگاه نکنید به اقتصاددان‌های آبگوشتی و رسانه‌های مثلا تخصصی کشورمان که این صحنه‌ها برای‌شان عادیه و صدایی ازشون درنمیاد؛ خدا شاهده اگه یک شهروند آشنا به امور سیاسی و اقتصادی خارج از کشور، به این ویدیو و توضیحات آن نگاه کنه گمان می‌بره یک سریال طنزه.

1.3k 0 22 61 16

در مورد پست قبلی با موضوع شوک درمانی چند سالی هست که از زوایای مختلف به آن پرداخته‌ام؛

نکته اینجاست که تمام نمونه‌های موفق برای این‌ منظور، رنگ و بوی نظامی داشته‌اند بجز مورد آلمان که آن هم در زمان اشغال نظامی انفاق افتاده است؛

بنابراین هرگز از دل بوروکراسی ‌و دموکراسی چنین اصلاحاتی بیرون نمی‌آید حتی اگر یک دولت منتخب و بسیار محبوب سر کار باشد.

اصولا نه تنها از دل دموکراسی چنین اصلاحاتی بیرون نمی‌آید بلکه عامل وضع موجود و شکل‌دهنده دولت رفاه فربه و ورشکسته، خود دموکراسی است.

اصلاحات واقعی همیشه نیازمند مشت آهنین است برخلاف توسعه، که نیاز به جوشش درونی و فرآیند طبیعی دارد.

به بیان دیگر، اصلاحات باید آمرانه و توسعه باید غیر آمرانه باشد.

لینک مطالب مرتبط:

تصمیم سخت هسته سخت قدرت و ایجاد مدل ایرانی پینوشه، سوهارتو، پارک، فرانکو:
https://t.me/kafshhaye_aahani/5617

ایران نیاز به یک پینوشه دارد نه یک بن‌سلمان:
https://t.me/kafshhaye_aahani/5538

روایت جالب غنی‌نژاد از آزادسازی اقتصادی در آلمان و غافلگیری اشغالگران
https://t.me/kafshhaye_aahani/5443

دیکتاتور پینوشه ایران شیلی نمیشه:
https://t.me/kafshhaye_aahani/5707

11سپتامبر سالروز قیام ملی پینوشه:
https://t.me/kafshhaye_aahani/5519

علت نفرت چپ‌ها و گلوبالیست‌ها و کمپانی‌های چند ملیتی از نام پینوشه:
https://t.me/kafshhaye_aahani/6255

راز قهرمان‌سازی گلوبالیست‌ها از چگوارا:
https://t.me/kafshhaye_aahani/3099

گلوبالیست‌ها چه منافعی دارند و چه کسانی هستند:
https://t.me/kafshhaye_aahani/4895

فایل صوتی محمد فاضلی علیه پینوشه
https://t.me/fazeli_mohammad/3666


این «مطلب» در مورد ضرورت شوک درمانی و اصلاحات دفعتی را خیلی پسندیدم و آن را بسیار درست و دقیق می‌دانم اما مشخص است که نویسنده مطلب نمی‌داند که همین دولت و افرادی که از آنها دفاع و برای‌شان تبلیغ می‌کند نه تنها هرگز به چنین اصلاحاتی تن نمی‌دهند بلکه تمام سوابق و سلول‌های‌شان‌ در مخالفت با این جور اصلاحات حتی از نوع تدریجی آن شکل گرفته است.

شاید جلیلی یا قالیباف به این نوع اصلاحات تن می‌دادند اما پزشکیان محال است.

1.4k 1 10 79 25

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
سبد کالا در کوبا به روایت یک شاهد ایرانی


خنجر از پشت به طرفداران اقتصاد آزاد و منتقدان ارز چند نرخی توسط همتی و‌ طیب‌نیا

بدبختی بزرگ دلار 82هزار تومانی این است که مافیای اقتصاد دستوری، آن را به حساب آزادسازی و تک‌نرخی کردن ارز فاکتور خواهد کرد و تا سال‌ها این رسوایی را به چماقی سر منتقدان ارز چند نرخی تبدیل خواهند کرد و‌ این را به عنوان شکست آزادسازی اقتصادی به مسوولان ارشد (رییس‌جمهوری و رهبری) خواهند فروخت.

این در حالی است که از همان روز اول شروع به کار همتی، بطور میانگین روزی یک مطلب نوشتم که این کار همتی و فرزین در افزایش تدریجی نرخ نیما، به معنای گران‌سازی ارز است نه آزادسازی ارز و تغییر اسم سامانه نیما به بازار «توافقی»، به معنای حذف نیما نیست بلکه ادامه نیما در قیمت‌های بالاتر است.

این کار همتی و طیب‌نیا یک خنجر از پشت به طرفداران آزادسازی قیمت‌ها و منتقدان اقتصاد دستوری است که من آن را تعمدی می‌دانم چون بنیان و‌ اساس این ساختار معیوب ارزی، در دولت روحانی پایه‌ گذاشته شد و توسط همتی جلو رفت و حالا هم تیر خلاص را به منتقدانش زدند.

1.3k 2 25 63 40

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
زنجیره درگیری‌های مرزی طالبان با پاکستان به نقطه بسیار بحرانی رسیده است.

به خاطر بیاورید واکنش رسانه‌ها و اشخاص را در آن روزی که با خروج آمریکا، طالبان بر افغانستان مسلط شد:
اینکه چطور همه یکصدا از پیروزی امنیتی پاکستان در افغانستان می‌گفتند و اصلاح‌طلبان و ایران‌اینترنشنال چه اشک تمساحی برای امنیت ملی ایران می‌ریختند😆😆

البته همان موقع در «مطلبی» با ذکر دلیل نوشتم طالبان بیش از ایران برای پاکستان خطر امنیتی و نظامی محسوب می‌شود.

همین قصه در بحث سقوط اسد هم برقرار هست. این روزها همه کارشناسان پفکی مسائل ژئوپلتیک از جماعت موسوم به ارزشی گرفته تا برانداز و اصلاح‌طلب در حال تشریح علل شکست امنیتی ایران از ترکیه در سوریه هستند و برای سپاه نسخه‌های آسیب‌شناسی و درمانی استراتژیک می‌نویسند اما عجیب اینکه حتی یک نفر از این مدعیان نمی‌تواند باتلاقی را که ترکیه بعد از خروج ناگهانی و‌ شاید «تاکتیکی» ایران از سوریه در آن افتاده ببیند.

به هر حال می‌خواهم بگویم مرعوب جار و جنجال رسانه‌ها و‌ چهره‌های معروف نشوید. آنها کارشان گمراه کردن شماست. به زندگی‌تان برسید و تا می‌توانید از اخبار دور باشید تا به آرامش برسید.

1.2k 0 28 26 42

یکی از غلط‌های رایج اقتصاد خوانده‌های وطنی محدود کردن علت تورم به «کسری بودجه» است.

این در حالیست که تقریبا تمام دولت‌های دنیا کسری بودجه دارند اما به چنین تورم‌هایی دچار نیستند.

در واقع نه فقط دولت‌ها بلکه همه شرکت‌های بزرگ خصوصی بزرگ هم کسری بودجه دارند.

بنابراین کسری بودجه لزوما به معنای تورم‌زایی نیست زیرا این کسری اگر تبدیل به بدهی شود و این بدهی نکول نشود هیچ تورمی به وجود نمی‌آورد.

شاید خیلی‌ها ندانند که ماهیت پول همان بدهی است یعنی هر اسکناسی که در دست شماست معادل‌اش بانک‌مرکزی به شما بدهی دارد.

پس وقتی شرکتی از طریق وام یا فروش اوراق، کسری بودجه‌اش را تبدیل به بدهی می‌کند این بدهی در واقع بصورت پول در اقتصاد به کار می‌افتد.
در همین رابطه، دولت آمریکا با بیش از 30هزار میلیارد دلار بدهی، 3برابر پایه پولی فدرال رزرو پول به اقتصاد دنیا اضافه کرده و سایر دولت‌ها و شرکت‌های خصوصی و… نیز هر کدام ده‌ها میلیارد بدهی یا همان پول به این مقدار افزوده‌اند و اینگونه نقدینگی دلاری دنیا بیش از 80هزار میلیارد دلار شده است.

چین نیز با 14هزار میلیارد یوان معادل 2هزار میلیارد دلار خلق بدهی در رتبه بعدی قرار دارد و سایر کشورها…

حال آنکه دولت ایران با بدهی داخلی رسمی حدود 700هزار میلیارد تومان (بدون احتساب دیون به زیرمجموعه‌ها) حدود 10میلیارد دلار بدهی ایجاد کرده که در مقایسه با کشورهای دیگر تقریبا هیچ است.

به بیان دیگر اقتصاد جهانی با وجود این همه بدهی در حال حاضر تورم بسیار کمتری از ایران با کمترین بدهی دارد زیرا در اقتصاد جهانی فعلا نکول عمده‌ای اتفاق نیافتاده و بدهی‌ها یا با تولید کالا و خدمات و یا با بدهی‌های جدید پاسخ داده شده است.

بنابراین تاکید زیاد روی مساله کسری بودجه دولت (تا زمانی که می‌تواند به بدهی تبدیل شود) به عنوان عامل تورم اشتباه است نه اینکه کسری بودجه کاملا موجه باشد (قطعا از نگاه باورمندان به اقتصاد آزاد کسری بودجه دولت هرچه کمتر بهتر) اما کسری بودجه، علت اصلی تفاوت اندازه تورم در ایران با سایر کشورهای بدون تورم را توضیح نمی‌دهد.
(مگر اینکه نکول جهانی اتفاق بیافتد و ساختار بدهی بر اساس دلار فرو بریزد و ابرتورم جهانی شکل بگیرد؛ آنگاه می‌توانیم بگوییم کسری بودجه عامل تورم در ایران و سایر نقاط جهان است.)

ریشه اصلی تورم در ایران یک چیز است:
«فساد سیستماتیک از مسیر قیمت‌گذاری دستوری»

1.7k 2 34 29 26

آقای همتی همین چند روز پیش وقتی می‌خواست قیمت فعلی دلار را توجیه کند، سال پایه را سال1401 قرار داد و با توجه به شاخص قیمت‌ها نتیجه گرفت عدد منطقی برای دلار 73هزار تومان است.

حال اینکه همین آقای همتی در «سخنرانی» چند هفته پیش که در آن می‌خواست چاپ 300همت پول برای مافیاهای اقتصادی را توجیه کند، سال پایه را سال96 قرار داد و بر اساس مقدار دلاری نقدینگی نتیجه گرفت که‌ مقدار نقدینگی الان به دلار نسبت به سال96 حدود یک سوم است و این یعنی کمبود نقدینگی داریم و باید پول چاپ کنیم؛
در حالی از همین محاسبه می‌توانست نتیجه بگیرد که قیمت دلار 3برابر قیمت واقعی است و نرخ درست 25هزار تومان است!

خلاصه استفاده‌ای که از «علم اقتصاد» در کشور ما می‌شود همین کثافتکاری‌هاست.
کافیست شما سال پایه یا نرخ ارز مبنا یا شیوه محاسبه را کمی این طرف آن طرف کنی تا نتیجه از زمین تا آسمان تفاوت کند.

Показано 20 последних публикаций.