معصومه ابتکار


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter




Forward from: پايش محيط زيست
▫️یادداشت پانزدهم

🔻آلودگی هوا درد بی‌‌درمان نیست؛ اما...

▫️در یادداشتی که ماه گذشته با موضوع «چند واقعیت درباره آلودگی هوا» در همین کانال منتشر شد؛ اشاره کردم که حل مسئله آلودگی هوا درکوتاه‌مدت ممکن نیست. آلودگی هوا یک شبه حاصل نشده و معلول نگرش غلط ما به مقوله «توسعه» در دهه‌های گذشته بوده است. نگرشی که هنوز هم غالب است.

▫️باید این واقعیت را بدانیم که بدون اجماع بر سر راه‌های درست اما دشوار، کاهش آلودگی هوا ممکن نیست. پرهیز دستگاه‌ها از بخشی‌نگری و توافق بر سر اجرای برنامه‌های اصولی یکی از مهمترین موضوعات محیط زیستی کشور است.

▫️ کاهش آلودگی هوا راهکارهایی معین دارد که ‌باید در ظرف زمانی منطقی عملی شوند. از اسقاط و خارج‌ کردن خودروها و موتورسیکلت‌های فرسوده از چرخه حمل و نقل گرفته تا توسعه حمل‌ونقل عمومی، بهبود کیفیت سوخت، ارتقای استاندارد خودروهای تولیدی، کنترل آلودگی صنایع و سایر منابع ثابت در طول سال باید عملی شوند تا آلودگی در عمل کاهش یابد. در جدول پیوست که همکارانم آن را تهیه کرده‌اند به روشنی این راهکارها مشخص شده است.

▫️تقلیل این مسئله و توجه موقت و مقطعی به آن، صرفاً در شرایط هشدار و اضطرار با راهکارهای ضربتی مانند توقف فعالیت‌ها، محدودیت تردد خودروها و حتی تعطیلی شهر، نمی‌تواند محملی اثرگذار برای مدیریت آلودگی هوا فراهم کند.

▫️در روزهای گذشته برخی افراد درباره اثر مازوت‌سوزی بر رفع ناترازی انرژی یا انکار اثر آن بر افزایش آلودگی اظهارنظرهایی مبالغه‌آمیز و غیرتخصصی کرده‌اند.

▫️رفع این ابهام ضروری است که با مازوت‌سوزی، ناترازی انرژی در کشور رفع نمی‌شود. ضمن این‌که در بسیاری از شهرها مازوت‌سوزی یگانه عامل آلودگی هوا نیست.

▫️در شهر تهران سهم منابع متحرک در انتشار ذرات معلق ۵۸ درصد است و اتفاقا فعالیت نیروگاه با مصرف مازوت در آن وجود ندارد. از این رو برای هر شهر باید متناسب با سهم منابع انتشار آلودگی برنامه‌ریزی کرد و نسخه مدیریتی میان‌مدت و بلندمدت تجویز کرد.

▫️تجربه بسیاری از شهرهای جهان نشان می‌دهد که آلودگی هوا درد بی‌درمان نیست. برخی از این شهرها با مشکلاتی مشابه تهران توانسته‌اند با سیاست‌گذاری و اولویت‌بخشی به برنامه‌های کاهش انتشار آلاینده‌ها، سرمایه‌گذاری برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه حمل و نقل عمومی از این مشکل گذر کنند.

▫️ بنابراین می‌توان با درک درست مسئله و ایجاد وفاق و همگرایی بین دستگاه‌های متولی و همراهی و مشارکت مردم بر مسئله آلودگی هوا فائق آمد. البته که در این میان چالش کمبود منابع مالی برای اجرای برنامه‌های اصلی را هم نمی‌توان نادیده گرفت. اگر کاهش آلودگی هوا به اولویت همه سیاستگذاران کشور تبدیل شود می‌توان با استفاده از روش‌های نوین تامین مالی، برای اجرای طرح‌ها هم راهی پیدا کرد.

▫️سازمان حفاظت محیط زیست با فعال کردن کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا در دولت چهاردهم که تاکنون چهار جلسه با حضور معاون اجرایی رییس جمهور برگزار شده است، موضوع سه شهر اراک، اصفهان و اهواز را با حضور مسئولان استانی بررسی کرده است. بررسی وضعیت سایر کلانشهرهایی که از آلودگی شدید هوا رنج می‌برند هم در دستور کار کارگروه ملی قرار دارد.

▫️البته صرفا به برگزاری جلسه‌های کارگروه بسنده نمی‌کنیم. پیگیری مصوبه‌ها و انتشار گزارش‌های نظارتی و سیاستی سازمان در زمینه عملکرد دستگاه‌های مسئول برای اجرای قانون هوای پاک از اقدامات آتی ما خواهد بود.

@payeshemohitzist


خط ۱۵۷۰ خط اورژانس دانش‌‌آموزی است.

☎️خط ملی نماد ۱۵۷۰ شماره تلفنی است كه برای ارائه خدمات راهنمايي و مشاوره به دانش‌آموزان، والدین و فرهنگیان راه اندازی شده است.

🔹شما در موقعیت‌هایی مانند، قرار داشتن در شرایط دشوار و بحرانی، افسردگی و اضطراب و . . . می‌توانید با این شماره تماس گرفته و به صورت رایگان، خدمات مشاوره‌اي دريافت كنيد.

🔹خط ملی نماد ۱۵۷۰، خدمات حمایتی، مشورتی و مددکاری به تماس‌ گیرندگان، ارائه می‌دهد.

🔸هزینه تماس با خط ملی نماد، به صورت رایگان محاسبه خواهد شد
   
@massoumehebtekar


۶ راهبرد توسعه منطقه‌ای؛ دستور مهم وزیر کار در ماهشهر برای توسعه منطقه‌ای:

▪️استخدام ها باید آزمونی شود
▪️هیات مدیره‌ها باید اکثریت بومی باشند
▪️مدیران پروازی نداریم؛ مدیران باید در منطقه مستقر باشند
▪️حساب‌های شرکت‌ها باید به منطقه برگردد
▪️خریدها باید در استان انجام شود
▪️مسئولیت‌اجتماعی باید در حوزه آموزش و پروش و فنی و حرفه‌ای انجام شود

میدری وزیر کار در جمع مدیران شرکت‌های وزارت کار در استان خوزستان:

🔹هیچ مدیری حق استخدام موردی ندارد و هرگونه استخدام باید هر ۳ یا ۶ ماه از طریق آزمون و سازمان امور استخدامی باید صورت پذیرد.

🔹کلیه حساب های شرکت‌های تابعه وزارت کار، مستقر در خوزستان باید به استان منتقل شود.

🔹دفاتر مالیاتی باید به استان خوزستان منتقل شود. خریدهای شرکت‌ها  نیز باید در داخل خوزستان انجام شود.

🔹طبق دستور رییس جمهور مسئولیت اجتماعی باید در حوزه آموزش و پرورش و فنی‌و حرفه‌ای باشد؛ اگر مورد خاصی بود باید با تایید وزیر انجام شود.

🔹مدیر پروازی نداریم؛ مدیران باید در شهر محل خدمت مستقر شوند.

🔹اکثریت هیات مدیره باید بومی باشند.
@PadDolat

@massoumehebtekar


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
سرچشمه خورشید تو
سرچشمه امید تو
ای تکیه گاه آخرین
جان جهان ایران زمین

احیاء زیست گاه بلوط در منطقه
حفاظت شده ارژن پریشان

https://x.com/ebtekarm_ir/status/1866110840501420507?t=p9go8WgrsC7XrbSjK4bxcA&s=35

@massoumehebtekar




Video is unavailable for watching
Show in Telegram
روشنایی و گرما را با همه هموطنان قسمت کنیم و با اراده ای محکم به سوی همبستگی و انسجام برویم. ما فقط خودمان را داریم...

درخواست رئیس‌جمهور پزشکیان از مردم ایران ⁩برای کاهش ٢ درجه‌ای دمای محیط


@massoumehebtekar


بیانیه فعالان و نهادهای حقوق کودک: قانون عفاف و حجاب در تقابل با حقوق بنیادین کودک است

✍🏻در بیانیه جمعی از فعالان  و نهادهای حقوق کودک در خصوص قانون حجاب و عفاف آمده است:

🔹قانون موسوم به حجاب و عفاف آشکارا در تقابل با حقوق بنیادین کودکان وفق قوانین بین‌المللی و داخلی کشور است. این متن در فصل پنجم خود از ماده ۳۷ تا ۷۴ به تعیین مجازات برای طیف وسیعی از پوشش‌های عرفی تحت عناوینی از قبیل برهنگی، بی‌عفتی، کشف حجاب و بدپوششی در انظار عمومی، معابر یا اماکن عمومی اعم از فضای حقیقی یا مجازی پرداخته و در این میان برای کودکان ۹ تا ۱۸ سال نیز جرم انگاری‌های جدیدی را در نظر گرفته است.

🔹این در حالیست که در دهه‌های گذشته تلاش‌های جامعه مدنی و نهادهای متولی دفاع از حقوق کودکان با پیوستن به کنوانسیون حقوق کودک مصوب ۱۳۷۲و تصویب قانون حمایت از اطفال و نوجوانان مصوب سال ۱۳۹۹ معطوف به رسمیت شناختن حقوق کودکان و تضمین بالاترین استانداردها در سطح بین‌المللی و با توجه به واقعیت‌های اجتماعی جامعه ایران بوده است. اصول کنوانسیون حقوق کودک و مشخصاً ماده ۳ این کنوانسیون اعلام می‌دارد که در تمام اقدامات مربوط به کودکان که توسط مؤسسات رفاه اجتماعی عمومی و یا خصوصی، دادگاه‌ها، مقامات اجرایی، یا ارگان‌های حقوقی انجام‌ می‌شود، منافع کودک از اهم ملاحظات است...

متن کامل

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-951456

@massoumehebtekar




نشست معاون اول رئیس جمهور با وزرای ادوار همه دولت های پيشين

دکتر محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور درباره این نشست که با بهره مندی از ظرفیت مجمع وزرای ادوار تشکیل شد، گفت: چند دهه آرزوی برگزاری چنین نشستی را داشتم که همه معاونان رئیس جمهور و وزرای دولت‌های مختلف دور یک میز درباره راهکارهای پیشرفت کشور جمع شوند.

در این جلسه که دهها وزیر و معاون رئیس جمهور از دولت اول جمهوری اسلامی‌تا دولت چهاردهم حضور داشتند، مطالب مختلفی مطرح شد که در لینک زیر در دسترس است.

معصومه ابتكار نیز به عنوان رئيس كميسيون محيط زيست مجمع وزیران ادوار با اشاره به چالش‌های محيط زيستی كشور تاکید کرد اگر هرچه زودتر برنامه های جدی برای حفاظت از محیط زیست و تنوع زیستی اجرا نشود، شايد فردا دير باشد.

وی بر استفاده از انرژی پاك خورشيدی برای رفع ناترازی برق تاكيد کرد و گفت کارشناسان بين‌المللی، ‌ايران را بهترين كشور برای توليد انرژی خورشيدی می دانند.

ابتکار اظهار امیدواری کرد با سرمايه گذاری در اين حوزه و كاهش مصرف و جراحی ساختار پرهزینه دولتی بتوان به دولت كارآمد رسيد.

http://fvpresident.ir/fa/news/10817

@massoumehebtekar


بخشی از بنزین مصرفی با استانداردها همخوانی ندارد

شینا انصاری، معاون رئیس‌جمهور در میزگرد "انرژی، آلاینده‌ها و صنعت":

به جای برنامه‌های بلندمدت و میان‌مدت به برنامه‌های کوتاه مدت روی می آوریم و نیز با تغییرات مدیریتی اجرای برنامه‌ها متوقف می‌شود.

راهکار برون رفت این است که همه دستگاه‌ها مشارکت داشته باشند و اقدامات مهمی مانند استفاده از انرژی تجدیدپذیر، ارتقا کیفی سوخت مایع، افزایش راندمان نیروگاه‌ها، گوگردزدایی از سوخت مازوت همواره تداوم داشته باشد و استاندارد شدن معیار مصرف سوخت در خودروهای سواری صورت گیرد.

در بحث انرژی سیاست‌گذار باید امنیت انرژی را با ملاحظات محیط زیستی در نظر بگیرد تا خروجی آن‌ هم انرژی را تامین کند و هم به محیط زیست و سلامتی مردم آسیب نزند.

لزوم حکمرانی یکپارچه در صنعت، انرژی و محیط زیست باید مورد تاکید قرار گیرد. سیاست‌های حمایتی دولت‌ها در دهه های گذشته برای حفظ سطح تولید صنعتی به هر قیمتی، باعث انباشت مسائل و بروز مشکلاتی در حوزه محیط زیست شده است و در حوزه تولید انرژی سبب تشدید آلاینده‌ها و از جمله آلودگی هوا شده است. 

اثرات ناترازی انرژی باعث تشدید آلایندگی هوا شده است. وقتی صنایع به استفاده از سوخت های سنگین نظیر نفت کوره روی می‌آورند باعث ایجاد گازهای آلاینده در هوا می‌شوند.

موضوع دیگر ناترازی بنزین است. بخشی از بنزین مصرفی منابع متحرک از جمله خودرو با استانداردهای مصوب ملی در سازمان ملی استاندارد، مطابقت ندارد. 

http://isna.ir/xdSsG4

@massoumehebtekar


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
نکته مهم نگاه دینی در حوزه عرف و اجتماع

صحبت استاد مطهری با امام درباره حجاب توسط یدالله سعدی ناشر آثار استاد محمدرضا حکیمی (انتشارات دلیل ما) برای پایگاه خبری جماران ارسال شده است👇

این جانب به مناسبت مطرح شدن ابلاغ قانون حجاب به دولت، یاد خاطره ای از مرحوم استاد محمدرضا حکیمی افتادم

امام بیانیه ای صادر کردند که باید خانم ها با حجاب وارد ادارات بشوند... اوایل پیروزی انقلاب بود و هنوز بعضی خانم ها بدون حجاب به ادارات وارد می شدند.

استاد حکیمی گفتند من وقتی این بیانیه را از امام شنیدم، با شهید مرتضی مطهری تماس گرفتم و گفتم: آقای مطهری! ما قرارمان با امام این نبود. حالا کجا نوبت حجاب بود؟ ما به مردم وعده اجرای عدالت دادیم.

🔸استاد مطهری گفته بودند من هم نظرم همین است... شهید مطهری رفتند محضر امام و موضوع را با ایشان طرح کردند که آقای حکیمی نظرش این است و من هم با نظر آقای حکیمی موافقم.

✅ امام فرموده بودند: من بیان حکم شرعی را کردم، اگر قابل اجرا نیست، اجرا نکنید.

☑️ دکتر علی مطهری هم فرمودند: این دیدار موضوع حجاب را من هم در یادداشت های شهید مطهری دیده ام./ جماران

@massoumehebtekar


تصاویری در گرامیداشت کوهستان

و
گردهمایی
فعالان محیط زیست، کوهنوردان و علاقه‌مندان به طبیعت...
بیایید با هم از ارزش‌های کوهستان حفاظت کنیم.

چهارشنبه، ۲۱ آذرماه، ساعت: ۱۶
کیلومتر ۶۸ آزادراه تهران قزوین، شهر جدید مهستان، میدان شهرداری، پارک گلستان، سالن آمفی تئاتر

@massoumehebtekar




تغییر اقلیم.pdf
5.7Mb
تغییر اقلیم در ۱۲ تصویر 📸
🌎🌿🍂🌪

راهنمای کوتاه برای پیامدهای تغییر اقلیم و راه حل های ممکن برای سازگاری با آن

تالیف: موسسه IUCN
مترجمان: الهام آبتین- اصغر مبارکی

@massoumehebtekar


علی ربیعی: به عواقب کارمان بیندیشیم

این روزها با هر یک از افراد دلسوز نظام از هر طیفی صحبت می‌کنم، معتقدند قانون حجاب و عفاف عملی نیست و نافرمانی مدنی در پی خواهد داشت و در نهایت به سرنوشتی همانند قانون ماهواره دچار می‌شود.

من با وجود همه تجارب، دلبستگی‌ و اعتقاداتم نگران ابلاغ این قانون هستم. با اندکی تفکر و تعمق در ظرفیت‌ها و تاب‌آوری اجتماعی و آستانه شکننندگی‌ها، می‌توان به عواقب اجرای چنین قانونی پی برد.

تجربه صدساله اخیر ایران و تاریخ اجتماعی سایر جوامع نشان می‌دهد تغییر فرهنگی و ارزشی با اجبار تنبیهی از هر نوع (بازداشت یا جریمه) نتیجه عکس می‌دهد.

ضمن اینکه با نگاهی به جامعه در عرصه‌های مختلف و همچنین دانشگاهها، وضعیت نسبتا متعارفی را شاهدیم.

در شرایط بحران‌های منطقه‌ای و انتظار بدخواهی ستیزه‌گران با ایران عزیز؛ من مداخله و تحریک جامعه را درک نمی‌کنم.

به خاطر خدا، به خاطر مردم، به خاطر دین، به خاطر انقلاب و به خاطر ایران‌مان به عواقب اقداماتمان بیندیشیم.
به همدلی قوا در حل این مساله امید دارم.

#حجاب #ایران

@alirabiei_ir

@massoumehebtekar


🔴 سانسور مسئول پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی ریاست جمهوری به خاطر نقد قانون حجاب

سکینه سادات پاد: پیام‌های تهدید آمیز به برنامه رسید

مسئول پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی ریاست جمهوری در یادداشتی به عنوان «وقتی که آزادی بیان مسئول آزادی‌های اجتماعی نیز سلب شد»، نوشت:


🔹در تاریخ ۱۷ آذر ماه در برنامه آن سو دعوت شدم... از قانون اساسی و فرایند تدوین مترقی آن حرف زدم، از فرایند غیرمبتنی بر اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی در قانون حجاب، کاملا علمی و حقوقی... برنامه‌ای که قرار بود یک ساعت باشد، سهم منِ پاد ۱۵ دقیقه شد... اجازه انتشار همین ۱۵ دقیقه را هم گرفتند.

هنگام پخش برنامه پیام‌های تهدید آمیز از طرف فردی که او را جامعه شناس می‌دانند و یکسره آنتن زنده تلویزیون ملی در اختیارش هست به بعضی عوامل برنامه رسید. بعد هم...

🔻حتی تحمل یک برنامه کوتاه اینترنتی مبتنی بر آزادی بیان و تحمل اندیشه‌های متفاوت اما در چارچوب نظام و انقلاب را هم ندارند.

🔻آفت واقعی انقلاب، امروز این جماعت هستند! جماعتی خود عمار پندار انقلابی‌نما...

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1652351

@massoumehebtekar


🟢 پنل‌های تخصصی بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی محیط‌زیست

شتاب دهنده دانش‌بنیان توسعه‌فناوری‌های نوین ایرانیان (لیداکس) با همکاری شرکت ایده تجارت هرمس و با حمایت سازمان حفاظت محیط زیست، برگزار می‌کند:

استودیو محصول با محوریت فناوری‌های نوین برای آینده سبز

فرصتی ویژه برای ارائه و معرفی رایگان محصولات و خدمات نوآور شرکت ها و استارتاپ‌های فعال در حوزه محیط زیست

محورهای اصلی:
۱. اقتصاد چرخشی، مدیریت پسماند و بهینه‌سازی زنجیره تامین
۲. توسعه فناوری‌های پاک در صنایع
با محوریت پالایشگاه‌ها، صنایع پلیمر و پتروشیمی و صنایع خودروسازی
۳. هوشمند‌سازی محیط زیست برای سازگاری با تغییرات اقلیمی

مخاطبین: شرکت‌ها، استارتاپ‌ها و صاحبان طرح و ایده‌های نوآورانه حوزه محیط‌زیست

✨️ با امکان برگزاری جلسات B2B برای شرکت‌ها و استارتاپ‌ها و بهره‌مندی از مشاوره تخصصی پاویون مشاورین

تاریخ برگزاری: ۲۹ آذر الی ۱ دی ۱۴۰۳
مهلت ثبت نام: ۲۴ آذر ۱۴۰۳

🧭محل برگزاری:سایت نمایشگاهی شهر آفتاب

راه ارتباطی دبیرخانه:09960063164
lidacc.ir@gmail.com

لینک ثبت محصول شرکت‌ها و استارتاپ‌ها:
https://forms.gle/4zGg3N5Cf2nFgWW88

@massoumehebtekar




گرامی مقدم: قالیباف درصورت ابلاغ قانون حجاب و عفاف باید مسئولیت تبعات آن را بپذیرد

قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی درباره ابلاغ قانون حجاب و عفاف توسط رئیس مجلس گفت:

طرح این قانون خالی از اشکال نیست و بسیار هزینه بر است، در حالیکه می‌توان این هزینه‌ها را به معیشت و امنیت مردم اختصاص داد. قالیباف در صورت ابلاغ قانون عفاف و حجاب باید مسئولیت تبعات آن را هم بپذیرد./ایلنا

@massoumehebtekar

20 last posts shown.