Citadelle


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Politics


کانال تحلیل های آکادمیک در زمینه روابط بین الملل، حقوق بشر، سیاست و حقوق بین الملل
Nima Bahrami
Human Rights & Intl. Politics student at University of Glasgow
ارتباط با نیما بهرامی:
@Nima_Bahrami_UOG

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Politics
Statistics
Posts filter


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
یک تحلیل درست، منطقی، علمی و واقع بینانه از روابط اسراییل و آمریکا

به هیچ عنوان اسراییل تعیین کننده سیاست های ایالات متحده نیست. سخنانی که برخی اعلام می کنند که اسراییلی ها ایالات متحده را می‌چرخانند، سخنانی غیر علمی و بی پایه و اساس است.

@Human_rights_for_world


«ملا» یک «گلوله پشم» است که از ۱۴۰۰ سال پیش با منجنیق حوزه علمیه به قرن بیستم پرت شده است؛ از حقوق، روابط بین الملل، حقوق بشر، دیپلماسی، انسانیت، شادی، عشق و از زندگی هیچ‌ بهره ای نبرده و فهمی ندارد./نیما بهرامی

@Human_rights_for_world


«دو روئی بین المللی»


جمهوری اسلامی ایران در نشست غیررسمی ۲۴ فوریه (2021) شورای امنیت سازمان ملل (UNSC) حضور داشت و موضع خود را درباره استفاده از زور علیه بازیگران غیردولتی در قلمرو کشورهای دیگر، بدون رضایت آن کشورها بیان کرد.

موضع ایران:
مخالفت قاطع با استفاده از زور بدون رضایت دولت میزبان



ایران به‌ وضوح اعلام کرد که:
استفاده از زور در قلمرو یک کشور دیگر بدون رضایت آن کشور، نقض صریح منشور ملل متحد و حاکمیت ملی آن کشور است.
دفاع مشروع طبق ماده ۵۱ منشور ملل متحد فقط در صورت وقوع حمله مسلحانه واقعی و روشن علیه یک دولت و در چارچوب قواعد سخت‌گیرانه ضرورت و تناسب (necessity and proportionality) مجاز است.

اقدامات نظامی یک‌جانبه علیه بازیگران غیردولتی (از جمله گروه‌های تروریستی) در خاک کشورهای دیگر نمی‌تواند با استناد به دفاع مشروع توجیه شود، مگر اینکه آن دولت از حمله حمایت کرده یا خود عامل حمله باشد.

ایران همچنین هشدار داد که:
«توسل به زور بدون رضایت کشور میزبان، آن هم به بهانه مقابله با تروریسم یا دفاع پیش‌گیرانه، راه را برای سوءاستفاده سیاسی و تجاوزگری باز می‌کند و امنیت بین‌المللی را تضعیف خواهد کرد.
»


😭پرسش اساسی
آقای خامنه ای؛ دم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس تان را؟

✔️ یکی نیست از ملاها بپرسه آیا اقلیم کردستان به شما اجازه داده بود که بارها با موشک به این کشور حمله کردید؟ یا بارها اقدام به گلوله باران کردستان عراق به بهانه مبارزه با گروههای کرد نمودید؟

✔️ سال گذشته با موشک به پاکستان حمله کرده و عنوان داشتید که مواضع تروریست ها را هدف قرار داده اید. آیا دولت پاکستان رضایت داشت؟

@Human_rights_for_world


یک نمونه از قطعنامه های صادره توسط شورای امنیت سازمان ملل (قطعنامه ۲۲۴۹ شورای امنیت صادره در بیست نوامبر ۲۰۱۵)

Ref:
UN Doc. S/RES/2249 (2015)


@Human_rights_for_world


International law does not seek to prohibit the use of force fully: as both this chapter and Chapter 15 demonstrate, there are highly developed legal rules that render certain violent acts perfectly permissible. Law, in this respect, functions simultaneously to constrain and to facilitate violence. One should be cautious, therefore, in presuming a linear progression towards stronger rules against using force in international law. Regrettably, the arc of history does not bend unequivocally towards peace.

حقوق بین‌الملل در پی ممنوعیت کامل استفاده از زور نیست. مجموعه‌ای از قواعد حقوقی پیشرفته وجود دارد که برخی از اعمال خشونت‌آمیز را کاملاً مجاز می‌دانند.

بنابراین، حقوق، در این زمینه، همزمان در محدودسازی و تسهیل خشونت ایفای نقش می‌کند.
از این رو، نباید ساده‌انگارانه گمان کرد که تاریخ به‌طور خطی و پیوسته به سمت تقویت ممنوعیت استفاده از زور در حال حرکت است.
متأسفانه، قوس تاریخ همواره به سوی صلح خم نمی‌شود.

@Human_rights_for_world


Forward from: DorrTV شبکه جهانی دُرّ تی وی
⚪️چین در جنگ اقتصادی آچمز شد: پرزیدنت ترامپ به جای حرکت مهره‌ها صفحه بازی را چرخاند!

دونالد ترامپ بار دیگر نشان داد که اگر شطرنج اقتصادی جهانی یک بازی جدی باشد، آمریکا فقط بازیکن اصلی آن نیست، بلکه کسی‌ست که صفحه بازی را آورده، و قوانین بازی را نوشته، و اگر خوشش نیاید، بازی را از نو طراحی می‌کند!

ساعاتی پیش، او تعرفه واردات کالا از #چین را به شکل فوری از ۱۰۴ درصد به ۱۲۵ درصد رساند. یعنی اگر جنس چینی تا دیروز با خُرده مالیات وارد آمریکا می‌شد، حالا باید با جریمه‌ای که بیشتر شبیه "حق توهین" است، وارد گمرک شود!

اما قصه فقط به چین ختم نمی‌شود: ترامپ در یک اقدام موازی، به بیش از ۷۰ کشور دیگر که ظاهراً پشت در دفترش چادر زده‌اند، ۹۰ روز "فرصت طلایی" داده تا با آمریکا قرارداد ببندند؛ تعرفه‌های متقابل برای آن‌ها در همین مدت تا ۱۰ درصد کاهش یافته.

🟣بازارها به وجد آمدند؛ #بورس آمریکا گل از گلش شکفت
لحظاتی بعد از اعلامیه ترامپ، بازارهای مالی آمریکا سبز شدند؛ شاخص‌ها جهش کردند و بورس وال‌استریت نفس تازه‌ای کشید. البته تعجبی هم ندارد، چون رئیس‌جمهور کمی قبل‌تر در یک پست دیگر گفته بود: "الان وقت خرید سهمه!" — و سرمایه‌گذاران زرنگ‌تر از آن هستند که این سیگنال را نادیده گرفته باشند!


🟣چین در تله افتاد؛ نه راه پیش دارد، نه راه پس
برای چین اما اوضاع مثل کسی است که هم چای‌ش را سرد خورده، هم لیوانش شکسته! از یک سو، تعرفه‌های آمریکا سر به فلک کشیده، و از سوی دیگر، گزینه‌ای جز نرمش یا عقب‌نشینی روی میز ندارد. چون اگر بخواهد تلافی کند، بازی وارد فاز جنگ کامل تجاری می‌شود — آن هم با کشوری که هنوز بزرگ‌ترین مصرف‌کننده دنیا و چاپخانه دلار است!


🟣این فقط یک جنگ تعرفه نیست، یک پیام است
ترامپ با این اقدامش نه‌فقط قیمت کالاها را تغییر داد، بلکه معادلات قدرت را هم جابه‌جا کرد.

او دارد به دنیا اعلام می‌کند: اگر می‌خواهی در زمین اقتصاد جهانی بازی کنی، یا باید با آمریکا کنار بیایی، یا هزینه‌اش را بدهی!

و این پیام را با همان زبانی می‌فرستد که بیشتر از دیپلماسی جواب می‌دهد: زبان قدرت اقتصادی.


👑 تحریریه "دُرتی‌وی"

#انقلاب_ایران
#مهسا_امینی
#دفاع_مشروع
#همیاری_ایرانیان
#اعتصابات_سراسری
@DORRTV


👍تشخیص وقوع نقض کامل صلح (breach of peace) از سوی شورای امنیت، امری نادر است.

تنها چهار مورد تاکنون چنین تشخیصی داده شده:

۱. تهاجم کره شمالی به کره جنوبی در سال ۱۹۵۰
۲. تهاجم آرژانتین به جزایر فالکلند در سال ۱۹۸۲
۳. جنگ ایران و عراق (۱۹۸۰ تا ۱۹۸۸)
۴. تهاجم عراق به کویت در سال ۱۹۹۰


جنگ ایران و عراق؛ روند شورای امنیت

جنگ ایران و عراق یکی از طولانی‌ترین و خون‌ بارترین درگیری‌های قرن بیستم بود که در آن صدها هزار نفر کشته و میلیون‌ها نفر آواره شدند. شورای امنیت در طول جنگ، چند قطعنامه صادر کرد، اما تا سال‌های پایانی جنگ از تعیین عامل آغاز جنگ یا تشخیص نقض صلح خودداری کرد. علتش هم حفظ بی‌طرفی ظاهری و جلوگیری از تشدید تنش‌ها بود!

اما در نهایت:
قطعنامه ۵۹۸ (سال ۱۹۸۷)

در این قطعنامه، شورای امنیت خواستار آتش‌بس فوری شد، اما هنوز نگفت کدام طرف جنگ را آغاز کرده یا آیا صلح نقض شده یا نه.

گزارش دبیرکل در سال ۱۹۹۱
در سال ۱۹۹۱، پس از پایان جنگ و تهاجم عراق به کویت، دبیرکل وقت سازمان ملل (خاویر پرز دکوئیار) گزارشی منتشر کرد که در آن
به‌صراحت اعلام شد عراق آغازگر جنگ بوده است.

این گزارش مبنایی شد برای برداشت رسمی جامعه جهانی از جنگ ایران و عراق به‌عنوان نقض صلح از سوی عراق.

در نتیجه، جنگ ایران و عراق نیز وارد فهرست معدود مواردی شد که نقض صلح (نه فقط تهدید به آن) به‌ صورت رسمی از سوی شورای امنیت (ولو ضمنی و پس از پایان جنگ) پذیرفته شده است.

اهمیت حقوقی و سیاسی
تشخیص رسمی «نقض صلح» آثار مهمی دارد:
- به کشور قربانی امکان استناد به دفاع مشروع می‌دهد؛ 
- راه را برای ادعاهای غرامت و پیگیری مسئولیت بین‌المللی باز می‌کند؛ 
- و جایگاه بین‌المللی طرفین را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد.


⭐️ علی رغم صدمات سنگین، تلفات بالا و زیان‌ های هنگفت ایران در اثر این جنگ، جمهوری اسلامی تا کنون درخواست غرامت از عراق ننموده است.

@Human_rights_for_world


عرب‌های مرداب (Marsh Arabs یا در عربی: عرب الأهوار)
گروهی از عرب‌های بومی جنوب عراق هستند که در منطقه‌ی تالاب‌ها و مرداب‌های گسترده‌ای زندگی می‌کنند که به نام اهوار (به‌ویژه هور الحویزه، هور الحمار و هور مرکزی) شناخته می‌شوند. این تالاب‌ها در منطقه‌ای میان رودهای دجله و فرات قرار دارند، در نزدیکی مرز ایران و در جنوب استان‌هایی مانند میسان (عماره)، ذی‌قار (ناصریه) و بصره.

ویژگی‌های فرهنگی و معیشتی
- شیوه زندگی سنتی: عرب‌های مرداب برای قرن‌ها زندگی نیمه‌بدوی و سنتی خود را بر پایه‌ی ماهیگیری، پرورش گاومیش آبی، کشاورزی کوچک‌مقیاس، و خانه‌هایی از نی به نام مضیف بنا کرده‌اند. 
- لباس و هنر خاص: پوشش، زبان و آیین‌های فرهنگی آنان با سایر عرب‌های عراق تفاوت‌هایی دارد. 
- دین: بیشتر عرب‌های مرداب، شیعه دوازده‌امامی هستند، و در مراسم و مناسک مذهبی جنوب عراق نقش فعالی داشته‌اند.

سرکوب در دوران صدام
در دهه ۱۹۹۰، پس از قیام‌های مردمی جنوب عراق (به‌ویژه پس از جنگ خلیج فارس در ۱۹۹۱)، رژیم صدام حسین با هدف انتقام و کنترل جمعیت معترض، اقدام به خشکاندن گسترده‌ی تالاب‌ها کرد. این پروژه شامل:

- ساختن کانال‌های انحرافی برای قطع آب‌رسانی به مرداب‌ها 
- سوزاندن روستاها 
- وادار کردن مردم به ترک منطقه 

این اقدامات منجر به نابودی یکی از مهم‌ترین اکوسیستم‌های جهان شد و صدها هزار نفر از عرب‌های مرداب یا آواره شدند یا به اجبار به مناطق دیگر منتقل گشتند.

پس از ۲۰۰۳
با سقوط صدام، تلاش‌هایی برای احیای تالاب‌ها و بازگشت مردم به زندگی سنتی‌شان صورت گرفت. بسیاری از عرب‌های مرداب به منطقه بازگشتند، اما چالش‌هایی مانند:

- کاهش منابع آب 
- سدسازی در ترکیه و ایران 
- تغییرات اقلیمی 
- و ضعف خدمات دولتی 

مانع بازسازی کامل زندگی پیشین آن‌ها شده است.

اهمیت بین‌المللی
- اَهوار جنوب عراق در سال ۲۰۱۶ در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شد، به‌عنوان ترکیبی از میراث طبیعی و فرهنگی. 
- سازمان‌های بین‌المللی از اَهوار به‌عنوان «ونیز خاورمیانه» یاد می‌کنند.


😭 فرآیند مشابهی نیز توسط جمهوری اسلامی در استان خوزستان و علیه هموطنان عرب مان در جریان است؛ که طی آن تالاب ها عمدا در حال خشک شدن می باشند!

@Human_rights_for_world


🧠 چرا جمهوری اسلامی عادت به حمله به کشتی های تجاری دارد؟

چون حمله به کشتی‌های تجاری در مرز خاکستری حقوق بین‌الملل قرار می‌گیرد و واکنش نظامی صریح کشور هدف (مثلاً آمریکا) را سخت‌تر می‌شود توجیه کرد.

زیرا:
۱. حمله به کشتی تجاری به معنای حمله مستقیم به دولت نیست.


در حقوق بین‌الملل، وقتی کشوری به یک کشتی نظامی حمله می‌کند، این حمله به مثابه حمله مستقیم به حاکمیت و نیروی مسلح آن کشور تلقی می‌شود. چنین حمله‌ای، اگر شدت کافی داشته باشد، حمله مسلحانه محسوب می‌شود و طبق ماده ۵۱ منشور ملل متحد، کشور قربانی می‌تواند به دفاع مشروع متوسل شود.

اما حمله به کشتی تجاری – حتی اگر آن کشتی تحت پرچم یک کشور باشد – لزوماً به عنوان حمله به آن کشور شناخته نمی‌شود، مگر این‌ که حمله بسیار شدید و هدفمند باشد.

۲. استفاده از ابهام حقوقی برای جنگ نامتقارن
 

ایران و بازیگرانی مشابه (مانند گروه‌های نیابتی یا شبه‌نظامیان همسو با ایران) گاهی از این ابهام حقوقی بهره می‌برند تا فشار سیاسی یا نظامی وارد کنند، بدون آن‌ که خطر واکنش نظامی گسترده از سوی قدرت‌های بزرگ مثل آمریکا را به جان بخرند. این رویکرد همچنین به آن‌ها امکان انکار پذیری می‌دهد؛ یعنی می‌توانند ادعا کنند که مسئول حمله نبوده‌اند یا مدرکی در دست نیست.

۳. پرونده سکوهای نفتی چه درسی به ایران داد؟ 


در پرونده سکوهای نفتی، دیوان بین‌المللی دادگستری به‌صراحت اعلام کرد که حملات ایران به کشتی‌های تجاری آمریکا در دهه ۱۹۸۰ به اندازه‌ای شدید نبوده‌اند که آمریکا بتواند به بهانه دفاع مشروع به ایران حمله کند. این رأی در عمل سابقه‌ای حقوقی ایجاد کرد که به ایران نشان داد حمله به کشتی‌های تجاری فضای مانور بیشتری دارد تا مثلاً حمله به یک ناو جنگی.

۴. حملات امروز؛ جنگ سایه‌ها در دریا

 
در سال‌های اخیر نیز شاهد حملات به نفت‌کش‌ها، مین‌ گذاری‌ها و خرابکاری‌ هایی در خلیج فارس و دریای عمان بوده‌ایم. اغلب این حملات به ایران نسبت داده می‌شود یا توسط گروه‌های نیابتی مانند حوثی‌ ها یا گروه‌های شبه‌نظامی در عراق انجام می‌شود. این اقدامات در چارچوب آن‌چه "جنگ سایه" نامیده می‌شود قرار دارند؛ نه صلح کامل است و نه جنگ تمام‌ عیار.


😄 نتیجه 
در نهایت، ایران و برخی دیگر از بازیگران منطقه‌ای به کشتی‌های تجاری حمله می‌کنند نه چون بی‌خطر است، بلکه چون هزینه چنین حملاتی از نظر حقوقی و سیاسی کمتر از حمله به اهداف نظامی مستقیم است و مانع آن می‌شود که کشورهای غربی بتوانند به‌راحتی واکنش نظامی مشروع و قانونی نشان دهند.

@Human_rights_for_world


پرونده سکوهای نفتی (Oil Platforms Case)

یکی از دعاوی حقوقی مهم در دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) بود که از سوی جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده آمریکا مطرح شد. این پرونده موضوعاتی چون استفاده از زور، حق دفاع مشروع و تفسیر معاهدات دوجانبه را در بر داشت و نقش مهمی در توسعه حقوق بین‌الملل ایفا کرد.

نام کامل پرونده:
Islamic Republic of Iran v. United States of America


موضوع:
تخریب سکوهای نفتی ایران توسط نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس

✔️زمینه تاریخی:
در طول دهه ۱۹۸۰ و در بحبوحه جنگ ایران و عراق، خلیج فارس شاهد درگیری‌های گسترده‌ای بود. ایالات متحده، که در این دوره از منافع نفتی خود و کشورهای خلیج فارس حمایت می‌کرد، چندین کشتی جنگی را برای اسکورت نفت‌کش‌های کویتی تحت پرچم آمریکا (در قالب عملیات "پرچم‌گذاری مجدد") به منطقه اعزام کرد. پس از چند حادثه انفجاری علیه کشتی‌های آمریکایی (که آمریکا ایران را مسئول آن‌ها می‌دانست)، در سال‌های ۱۹۸۷ و ۱۹۸۸، نیروی دریایی آمریکا اقدام به حمله و تخریب چند سکوی نفتی متعلق به ایران در خلیج فارس کرد.

✔️ادعای ایران:
ایران در سال ۱۹۹۲ علیه آمریکا در دیوان بین‌المللی دادگستری شکایت کرد و ادعا نمود که این حملات نقض تعهدات ایالات متحده بر اساس معاهده مودت، روابط اقتصادی و حقوق کنسولی ۱۹۵۵ میان دو کشور بوده است. ایران همچنین استدلال کرد که این اقدامات ناقض اصول بنیادین حقوق بین‌الملل، به‌ویژه ممنوعیت توسل به زور هستند.

✔️پاسخ آمریکا:
ایالات متحده در پاسخ گفت که حمله به سکوهای نفتی ایران در چارچوب دفاع مشروع (self-defence) بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد صورت گرفته و به‌دنبال حملات ایران به کشتی‌های آمریکایی انجام شده است.

✔️رأی دیوان:
در سال ۲۰۰۳، دیوان بین‌المللی دادگستری رأی نهایی خود را صادر کرد و نتیجه گرفت:

حمله آمریکا به سکوهای نفتی ایران، در سطح حمله مسلحانه‌ای که دفاع مشروع را توجیه کند نبود؛ در نتیجه، دفاع مشروع آمریکا پذیرفته نشد.

با این حال، دیوان نتیجه گرفت که ایالات متحده مفاد معاهده مودت را نقض نکرده، زیرا حمله به سکوهای نفتی را نمی‌توان به‌طور مستقیم و اثبات‌پذیر در تضاد با مقررات اقتصادی و تجاری آن معاهده دانست.

در نتیجه، شکایت ایران رد شد، اما نکات حقوقی مهمی از سوی دیوان ارائه گردید.

✔️نکات حقوقی مهم پرونده:

تفکیک میان حمله به کشتی‌های نظامی و کشتی‌های تجاری در تحلیل دفاع مشروع

استاندارد بالای لازم برای اثبات وقوع "حمله مسلحانه"

محدودیت‌های استفاده از زور تحت ماده ۵۱ منشور ملل متحد

تفسیر مضیق دیوان از مفاد معاهدات دوجانبه در زمینه تجارت و روابط اقتصادی

این پرونده، علیرغم رد شدن شکایت ایران، برای حقوق‌دانان بین‌الملل بسیار اهمیت دارد، چرا که استانداردهایی مهم در زمینه استفاده از زور و اجرای معاهدات دوجانبه در شرایط بحرانی ارائه کرد.

@Human_rights_for_world


🔻🔺 «نزاع‌های مرزی میان کشورها آن‌قدر رایج و فراوان هستند که اگر اجازه داده شود کشوری به بهانه اشغال سرزمین مورد ادعایش (یعنی سرزمینی که می‌گوید حق اوست، ولی اکنون تحت کنترل کشور دیگری است) از زور استفاده کند، در یکی از اصول اساسی حقوق بین‌الملل – یعنی ممنوعیت توسل به زور – شکافی جدی و خطرناک به‌وجود خواهد آمد.»

@Human_rights_for_world


از بی طرفی تا خدمتگزاری


در تاریخ ۲۷ مارس ۲۰۱۴، مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه ۲۶۲/۶۸، همه‌پرسی الحاق کریمه به روسیه را نامعتبر اعلام کرد و از تمامی کشورها خواست که تغییر وضعیت این منطقه را به رسمیت نشناسند. این قطعنامه با ۱۰۰ رأی موافق، ۱۱ رأی مخالف و ۵۸ رأی ممتنع به تصویب رسید. در این میان، ۲۴ کشور از جمله ایران و اسرائیل در رأی‌گیری شرکت نکردند و عملاً غایب بودند. این بدان معناست که جمهوری اسلامی در آن مقطع، نه تنها از اقدام روسیه در الحاق کریمه حمایت نکرد، بلکه نخواست در صف کشورهایی قرار گیرد که آشکارا اشغال این منطقه را تأیید می‌کردند.

نکته قابل تأمل اینکه اسرائیل نیز ـ با وجود روابط راهبردی با ایالات متحده ـ موضعی مشابه اتخاذ کرد و واکنشی خنثی و منفعلانه از خود نشان داد.

اما پرسش اساسی اینجاست: چه تحولات و اضطرارهایی طی یک دهه گذشته، جمهوری اسلامی را از این بی‌طرفی نسبی، به موقعیت کنونی‌اش کشانده است؟ چگونه آن سیاست نیمه‌مستقل، به وابستگی تحقیرآمیز امروزین در برابر روسیه بدل شد؟

جمهوری اسلامی‌ای که در سال ۲۰۱۴ حاضر نشد از اشغال کریمه حمایت دیپلماتیک کند، امروز به یکی از حامیان نظامی و اقتصادی تجاوز روسیه به خاک اوکراین بدل شده است.

چه رخ داد که ایران، نه تنها در برابر پوتین سکوت کرده؛ بلکه عملاً در زمین جنگ مسکو در حال خدمت است؟/نیما بهرامی، ۹ آپریل ۲۰۲۵

@Human_rights_for_world


⭐️
«مداخلات بشردوستانه» به دولت‌ها اجازه می‌دهد برای حمایت از مردم درون قلمرو یک دولت دیگر که در معرض نقض فاحش و نظام‌ مند حقوق بشر هستند، و دولت هدف نیز مایل یا قادر به مداخله نیست، از زور استفاده کنند.

@Human_rights_for_world


Forward from: محمد رضا عالی پيام - هالو
ضرب المثل‌ها (۱)
این برنامه:
آش نخورده و دهن سوخته

https://youtu.be/emitpCtjTU8




رسانه شمایید
از این که لینک را برای دیگران می‌فرستید و در گروه‌ها قرار می‌دهید سپاسگزارم
با لایک، کامنت گذاری و سابسکرایب از کانال حمایت کنید.


Forward from: سایهٔ سعیدی‌ سیرجانی
طرح از «اًسامه حجاج»


🔻🔺 تحلیل روز


⭐️سرانجام مذاکرات ایران - آمریکا چه خواهد شد؟


چهارشنبه ۲۰ فروردین


😃نیما بهرامی
دانشجوی کارشناسی ارشد "حقوق بشر و سیاست بین الملل" دانشگاه گلاسگو

@Human_rights_for_world


جمهوری خاک فروشی

محمدرضا صباغیان، نماینده مهریز، با اشاره به امضای «توافق‌نامه جامع راهبردی ایران و روسیه» و تصویب آن در مجلس دومای روسیه، گفت نمایندگان مجلس در ایران هنوز از این قرارداد خبر ندارند.

محمدباقر قالیباف، رییس مجلس، در پاسخ به تذکر نماینده مهریز گفت که همه مقاوله‌نامه‌ها، قراردادها و معاهده‌های بین‌المللی باید به صحن مجلس بیایند، اما درباره توافق ۲۵ ساله جمهوری اسلامی با روسیه هنوز لایحه مربوطه به مجلس ارائه نشده است.

مانند قرارداد ۲۵ ساله با چین که مفاد آن هرگز به‌طور جامع، شفاف و رسمی اعلام نشد، تهران و مسکو درباره جزئیات توافق‌نامه استراتژیک که در دولت رئیسی تدوین شد، سکوت کرده‌اند.

پیش‌تر در سال ۱۴۰۰، محمد باقری، رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، در سفری به روسیه با اشاره به گسترش همکاری نظامی دو کشور گفته بود علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، برای توسعه روابط تهران و مسکو «اهمیت خاصی» قائل است.

@Human_rights_for_world


😢 ارز و‌ طلای خود را نفروشید !


«خدعه گر بی شرف»

- خامنه ای از مذاکرات قصد خرید زمان و دور کردن خطر جنگ و داره. در طی این مدت هم با پایین آمدن موقت نرخ ارز، طلا و دلارهای مردم و هم مفت و ارزان خواهند خرید.

- مرحله بعدی تلف کردن زمان با دادن پوئن های سطحی، بی ارزش ولی پر طمطراق به ترامپ خواهد گذشت تا سر او را گرم کنند. 

- نهایتا با گذشت زمان و به هم خوردن تمرکز ترامپ از روی ایران، مجددا خامنه ای توافق را نرم بر هم خواهد زد.

- در آن زمان عنوان خواهد کرد که من می‌دانستم مذاکره با آمریکا بی فایده ست. بی شرافتی ست. اما دولت و فریب خوردگان من و تحت فشار گذاشتن. من باز هم بعلت آنکه نگویند هزینه به مردم تحمیل کرده ام، پذیرفتم. آیا حقانیت من را مشاهده کردید؟/ نیما بهرامی، ۹ آپریل ۲۰۲۴

@Human_rights_for_world


Forward from: DorrTV شبکه جهانی دُرّ تی وی
⚪️ گزارش اختصاصی | افشای شبکه مافیای دامپزشکی جمهوری اسلامی به سرکردگی دکتر رامین سلامتی

تهیه و تنظیم: نیما بهرامی

در یک پرونده تازه از فساد ساختاریافته در درون نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی، اسناد و شواهدی به‌دست آمده که از وجود یک شبکه مافیایی گسترده در بازار دارو و درمان دامپزشکی ایران پرده برمی‌دارد. در رأس این شبکه فردی به نام دکتر رامین سلامتی قرار دارد؛ شخصیتی بانفوذ که طی دو دهه گذشته با اتکا به رانت اطلاعاتی، روابط ناسالم دولتی، و پوشش‌های قانونی، امپراتوری‌ای به ارزش میلیاردها دلار بر مبنای فساد مالی، رانت‌خواری و پولشویی بنا نهاده است.

🟣شبکه نفوذ در سازمان دامپزشکی
رامین سلامتی با بهره‌گیری از مهره‌های کلیدی در ارکان دولتی، توانسته شبکه‌ای منسجم و هدفمند در سازمان دامپزشکی کشور ایجاد کند.

از جمله چهره‌های نزدیک به او می‌توان به افراد زیر اشاره کرد:

- سید محمد آقامیری: رئیس سابق سازمان دامپزشکی و استاندار پیشین قم؛ شریک ثابت‌قدم سلامتی در بسیاری از پروژه‌های رانتی.
- دکتر مسعود محمدیان: رئیس اداره کل دامپزشکی تهران؛ یکی از پرورش‌یافتگان و مهره‌های وفادار این شبکه.
- دکتر فرانک ابنا رودحله: با وجود سابقه فساد و عزل از سمت، مجدداً با لابی‌گری سلامتی به عنوان سرپرست بخشی از دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی بازگردانده شد – آن‌هم در حالی‌که داشتن سمت هم‌زمان در دولت و بخش خصوصی، خلاف قانون است.


🟣تسلط کامل بر نظام دامپزشکی کشور
نظام دامپزشکی جمهوری اسلامی که باید نهاد ناظر و حافظ منافع حرفه‌ای دامپزشکان کشور باشد، عملاً به حیاط خلوت رامین سلامتی بدل شده است. او طی یک دهه اخیر، با تحمیل مهره‌های خود بر رأس این نهاد، توانسته کنترل کامل بر صدور مجوزها، پروانه‌ها و معاملات رانتی را در اختیار بگیرد.

با وجود گردش سالانه میلیاردی در قالب صدور پروانه‌ها، منافع مالی این سازمان به سود شخصی او و اطرافیانش منحرف شده است. پست خزانه‌داری و ریاست نظام دامپزشکی استان تهران به‌طور مداوم در اختیار سلامتی باقی مانده تا کانال‌های مالی مستقیم را در اختیار داشته باشد و با پرونده‌سازی و حذف سیستماتیک رقبا و منتقدان، هر صدای مستقلی در این نهاد خاموش شده است.

مهره‌های کلیدی در نظام دامپزشکی وابسته به سلامتی:

- محمدرضا جهانبخش رفیعی: کارپرداز اصلی پروژه‌ها
- دکتر سعید کرمی: عضو فعال در شرکت‌های رانتی
- دکتر ماهان بی‌طرف و حسنی: همکاران اجرایی


🟣استفاده از رسانه‌ها به‌عنوان ابزار پروپاگاندا
سلامتی مالک رسانه حکیم مهر است؛ وب‌سایتی که در ظاهر تخصصی، اما در باطن به‌مثابه یک تریبون تبلیغاتی و سانسور برای مشروعیت‌بخشی به عملکردهای او و مهره‌هایش فعالیت می‌کند.

محمد یادگاری (هم‌اندیشی) نیز به عنوان نیروی رسانه‌ای مطیع و مجری دستورات رسانه‌ای او شناخته می‌شود.


🟣فساد در پروژه‌های ساخت‌وساز و تعاونی مسکن
رامین سلامتی با نفوذ در تعاونی‌های مسکن کارکنان سازمان دامپزشکی، پروژه‌هایی با اهداف ظاهری رفاه کارکنان را به منبع منافع شخصی بدل کرده است.

کلیه پروژه‌های ساخت‌وساز در این تعاونی‌ها به نحوی طراحی می‌شوند که سهم اصلی از سود به جیب او و نزدیکانش برود – نه اعضای تعاونی.


🟣پولشویی و تجارت دارو در شرکت‌های پوششی
سلامتی از طریق شرکت‌ها و مراکز درمانی صوری، از جمله بیمارستان بزرگ پرندگان در اتوبان ستاری تهران، عملیات گسترده‌ای برای پولشویی و فرار مالیاتی سازماندهی کرده است. بخشی از این ساختمان به عنوان "پژوهشکده بهداشت پرندگان" معرفی شده اما در واقع تنها پوششی صوری برای فعالیت‌های مالی مشکوک است.

شرکت‌های تحت مدیریت یا نفوذ رامین سلامتی (در ابتدا نام شرکت درج شده و سپس سمت سلامتی در آن شرکت):

سانا درمان - رئیس هیئت مدیره
پرتو بشاش دانش گستر - عضو هیئت مدیره
رویان مدیسا - رئیس هیئت مدیره
ماکیان ژن - رئیس هیئت مدیره
رویان فارمد - رئیس هیئت مدیره
پارسیان اکسیر آسیا - رئیس هیئت مدیره
سانا درمان پارسیان - رئیس هیئت مدیره
تعاونی مسکن سازمان نظام پزشکی - عضو هیئت مدیره


🟣پشت پرده: پیوند با آقازاده‌ها و ساختارهای قدرت
اطلاعات موجود نشان می‌دهد که فعالیت‌های این شبکه بدون حمایت و دخالت مستقیم برخی از آقازاده‌ها و مدیران ارشد نظام جمهوری اسلامی امکان‌پذیر نبوده است. حضور این افراد در پشت پرده تجارت دارو، واکسن، و حتی لوازم آرایشی، سلامت عمومی را به گروگان منافع سیاسی و اقتصادی خود گرفته‌اند.


💠 برای مطالعه ادامه‌ی مطلب اینجا کلیک کنید.

#انقلاب_ایران
#مهسا_امینی
#دفاع_مشروع
#همیاری_ایرانیان
#اعتصابات_سراسری
@DORRTV

20 last posts shown.