Azadi Today |آزادی


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: not specified


«آزادی» جنبه های انسانی سیاست و اجتماع را بازتاب می دهد؛ گاهی هم قصه های شما مردم را؛ برای امید و آگاهی!
azaditoday.ir

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
not specified
Statistics
Posts filter


تو تکلیف خودت را روشن کن

@azaditoday
@azaditoday


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
ببینید: جهت ثبت در تاریخ

دولت مرحوم رئیسی در این سه سال چه بر سر مردم آورد؟
منبع: انتخاب
@azaditoday
@azaditoday


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
غرض نقشی است کز ما باز ماند
‏که هستی را نمی‌بینم بقایی

‏مگر صاحبدلی روزی به رحمت
‏کند در حق مسکینان دعایی

‏سعدی
تضمین «حزین لاهیجی»
‏برگرفته از « نقش و خیال»

برگرفته از صفحه سهند ایرانمهر

@azaditoday
@azaditoday


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
باور کنید فرق دارد!

شما سخنان وزیر ارشاد کنونی را با سخنان وزیر ارشاد دولت قبل مقایسه کنید!

خیلی فرق دارد!

@azaditoday
@azaditoday


حسین جابری انصاری، جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران را دریافت کرد.

این جایزه معتبر به خاطر ترجمه کتاب اخگر به گریبان نوشته استاد منیر شفیق به این دیپلمات، سیساستمدار و فعال فرهنگی کشور داده شده است.

ناشر این کتاب در توضیحاتی در باره این کتاب می نویسد:

حسین جابری انصاری در حوزه کشورهای عربی در چهارمین ترجمه خود از جهان عرب به سراغ زندگینامه اندیشمند و مبارز فلسطینی منیر شفیق رفته است. منیر شفیق در خانواده ای مسیحی در شهر بیت المقدس به دنیا آمده است.

پدر او حقوق دان و گرایشات چپ و مارکسیستی داشته است اما با اشغال فلسطین توسط نیروهای صهیونیستی از فعالیت سیاسی کناره گیری می کند. منیر اما با همان گرایشات چپ پدر وارد فاز مبارزاتی و سیاسی می شود و بسیار زود به خاطر فعالیت هایش در اردن به زندان می افتد.

او پس از آن در دوره ای از جبهه کمونیستی خارج می شود و به دنبال تفکرات ناسیونالیستی به جنبش آزادی بخش فلسطین به رهبری یاسر عرفات بپیوندد اما رفتار سازش کارانه عرفات با سران صهیون سبب می شود تا از این گروه نیز فاصله گرفته و خود به عنوان موسس جنبش فتح و گروه های جهاد اسلامی مسیر مبارزاتی اش را ادامه دهد.

پیروزی انقلاب اسلامی دوران جدیدی در تفکرات سیاسی و اعتقادی منیر شفق ایجاد می کند و او را به گرایشات اسلامی نزدیک می گرداند. او نویسنده صدها مقاله و ده ها کتاب در مورد ماجرای فلسطین و اسرائیل است و مرور زندگی او اطلاعات بسیار ارزشمندی در مورد تاریخ فلسطین و اتفاقاتی که در این دوره طولانی اختلاف و مبارزه میان احزاب عرب رخ داده را به مخاطب ارزانی می دارد.

مطالعه این اثر به تمام علاقه مندان به تاریخ خاورمیانه و دانشجویانی که به مناسبات سیاسی منطقه علاقه مند هستند پیشنهاد می شود.

https://t.me/azaditoday


✔از توافق تا وفاق
✍سهند ایرانمهر


دیدم که بسیاری برای فاشگویی‌های امروز دکتر پزشکیان در مجلس که به منزله هماهنگی‌ها و تضمین مهر تایید بر وزرای پیشنهادی بود به شعف آمده‌اند.

اگرچه هنوز برای خود من مسجل نشده است که این باد موافق با «رییس الوزراء» تا کی می‌وزد و یا نفس‌قدس که این بار مدد فرموده، برای تغییر است یا تثبیت اما طبیعی است که بسیاری از همراهانش به شیرینی آنچه «اکنون» اتفاق می‌افتد فکر می‌کنند و نه به فردا.

با این حال اگر مجلس «خانه ملت» باشد، نماینده شدن امکانی برای هرکسی که پروسه سیاست را آزاد و طبیعی و به رای مردم طی کرده باشد، رییس جمهور، رییس‌جمهور باشد و سیاست نتیجه مشارکت، حق انتخاب و محصول تنوع جامعه، آنگاه رای آوردن یا نیاوردن فلان نماینده یا فلان کاندیدای ریاست جمهوری و تصویب یا عدم تصویب فلان قانون، جملگی فرع قضیه است چون اصل قضیه رخ داده است. در غیر این صورت اگرچه ممکن است ماجرا برای عده‌ای از بازیگران مجوزدار سیاست، شیرین باشد اما «مستعجل» و شادی آنان برای فرع قضیه است.

چپ و راست مصطلح با تمام ملحقات جدید و قدیمش در سپهر سیاسی ایران بعد از انقلاب، بارها همراهی اینگونه‌ی بخت و اقبال را تجربه کرده اما از آن درسی نیاموخته است. سخن در این‌باره درازدامن اما این نیز راست است که عالم واقعیت نمی‌تواند فهرست آرزوها را جایگزین برنامه عملی و تدریجی کند.

سیاست، تقلایی در تلاطم امواج متغیر و فرصت های محدود است اما خردمند لااقل می‌تواند موقع مواجهه با واقعیت و لذت بردن از روز خوب خود به روزهای بعد و نسبتی که میان این ترکیب و مطالبات مردم برقرار خواهد شد نیز بیاندیشد زیرا توافقی که امروز کام دولت را شیرین کرد وقتی به وفاق تبدیل می‌شود که کام ملت را هم شیرین کند ولو منشا آن برخاستن باد موافق باشد.

@azaditoday
@azaditoday



این «رئیس الوزرا» که در مجلس اصولگرا می‌تواند ظفرقندی را وزیر بهداشت کند را هزار بار ترجیح می‌دهیم به رئیس جمهوری که در مجلس اصلاح طلب وزیر بهداشتش نمکی می‌شود!

▫️پاسخ عباس عبدی به حسام‌الدین آشنا - جماران

🔹البته من نمی‌دانم خواسته‌اند با کاربرد کلمه «رئیس الوزرا» تعریف کنند یا تخفیف دهند. اما اگر تخفیف باشد که ظاهرا این طوری است، باید گفت در مقایسه با رئیس جمهوری که در مجلس اصلاح‌طلب وزیر بهداشتش آقای نمکی می‌شود، ما این رئیس الوزرا را هزار برابر ترجیح می‌دهیم که در مجلس اصولگرا می‌تواند یک کسی مثل ظفرقندی را وزیر کند؛ یا رئیس جمهوری که در مجلس اصلاح‌طلب نفر بیست و یکمش را معرفی می‌کند، چرا نیامد اینها را اعلام کند که مقامات بالا نگذاشتند یا چرا نتوانست توافق‌سازی کند؟

🔹نگفتن یک مساله به معنای نبودن آن نیست. آنچه هست را باید گفت و این صداقت آقای پزشکیان مهمتر از هرچیز است. اگر منظور تخفیف است که امیدوارم نباشد، این را شاهدی می‌گیرم به اینکه اصولا چرا دولت روحانی به آن وضعیت دچار شد و شکست فاحش خورد. دلیل اصلیش این است که هیچ درکی از وفاق، همراهی و همفکری با هیچ‌کس نداشتند؛ نه با بالا و نه با پایین. نتیجه طرد از سوی دو طرف بود.
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1640947

@azaditoday
@azaditoday


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
قدردانی و حمایت رهبر انقلاب از اقدامات پولی و ارزی در دوره ریاست همتی در بانک مرکزی

(هفته دولت شهریور ۱۳۹۹)

@azaditoday
@azaditoday


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
✔️وسواس ابتذال
سهند ایرانمهر

جامعه، تنها‌ «مبتذل» نمی‌شود. مبتذل شدن محدود به یک مورد یا یک حوزه است، جامعه «وسواس ابتذال» می‌گیرد. وسواس ابتذال یعنی میلی تکرارشونده در همه لحظات زندگی روزمره برای انجام امر مبتذل که ریشه در اضطرابی جمعی دارد:«اضطرابِ بی‌معنایی و بی‌محتوایی».

‏هیچ قدرت فائقه‌ای در گام اول، خواستار اضطراب در محدوده تحت تسلط خود نیست اما ترس از جلوه‌گری «معنا»یی جز خودش به تقلا برای «بی‌معنا کردن همه‌چیز» منتهی می‌شود و اضطراب این بی‌معنایی به «وسواس ابتذال» ختم می‌شود.

‏وسواس ابتذال، آرامش کاذب و توهم «خودت بودن» ایجاد می‌کند و این راز ِگستره وسیع مشتری‌های ابتذال در معرکه سلبریتی‌ها، شاخ‌ها و سیاسیون است.

https://t.me/azaditoday


هدف‌گیری اصلی سیاست خارجی باید تثبیت و تداوم قدرت منطقه‌ای ایران باشد
▫️گفتگوی سارا معصومی با حسین جابری انصاری| پایگاه خبری جماران

🔹با ستیزه دائمی، اقتصاد ملی و توانایی نظامی ایران دچار فرسایش و فروپاشی تدریجی می شود.
🔹در سایه تحریم، سقف پرش کشور محدود است.
🔹رژیم صهیونیستی و نظام رسمی عربی تمام توان خود را برای تخریب برجام به کار گرفتند.
🔹در سیاست خارجی باید قدرت تخریبی برخی بازیگران را جدی گرفت.
🔹مذاکره کنندگان برجام براساس دستورالعمل اساسی که اجماع نظام روی آن بود، مذاکره ‌کردند.
🔹آمریکا نه، تنها قدرت بلامنازع جهان است و نه، دچار فروپاشی شده است.
🔹باید از افراط و تفریط در سیاست خارجی پرهیز کنیم.
🔹آیا ما می‌خواهیم همواره در شرایط اضطراری باشیم؟ می‌خواهیم زیست حداقلی، اقتصاد حداقلی و گشایش‌های حداقلی داشته باشیم؟
🔹ما باید سیاست‌ورزی را از تثبیت هسته قدرت خودمان شروع کنیم و به سمت توافقات بین‌المللی برویم.
🔹در روابط و سیاست بین‌الملل همه توافق‌ها دادوستدی است؛ هیچ توافقی یک طرفه نیست.
🔹اگر کسی می‌خواهد در توافقی صددرصد منفعت داشته باشد، آن توافق نیست، جنگ است.
🔗 مشروح گفتگو در مشاهده فوری:
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1640686

https://t.me/azaditoday


سمفونی سیاست
جواد کاشی
در شرایط حاضر نشانی از «وفاق ملی‌» نیست. لطف کنید حرمت نام‌ها را نگه دارید. این روزها وفاق ملی را تلاش برای «التیام برخی گسیختگی‌های درون نظام» بخوانید. همین و بس. البته شاید وفاق ملی در آینده از همین مسیر بگذرد.
در متونی که این روزها تولید شده، سه مسیر پیش رو نهاده می‌شود: اول تکیه بر اصول انقلاب یا متن قانون اساسی است. دوم پذیرش یکدیگر بر اساس وزن و قدرتی که هر کدام از طرفین در عمل کسب کرده‌اند و سوم صلوات بر گذشته‌ها و تمرکز توجهات به حل مشکلات پیش رو است. هیچ‌کدام را نمی‌توان یکسره کنار گذاشت. اما پرسش این است: از کدام یک باید آغاز کرد؟ شروع از مسیر اول به بازجویی و حذف می‌انجامد. هر کدام تفسیری از قانون اساسی یا انقلاب دارند و دیگری را به انحراف از اصول متهم می‌کنند و طرف خود را به پذیرش حذف یا توبه توصیه می‌کنند. چون حذف و توبه واقعی هم در کار نیست، شکاف‌ها همینطور افزون‌تر می‌شوند.
شروع از مسیر دوم هم معیار روشنی ندارد. هر کدام بر اساس معیارهایی قدرت خود را بیش از دیگری ارزیابی می‌کند. به جای آنکه به گسیختگی‌ها

بیاندیشد به تسلیم طرف ضعیف‌تر می‌اندیشد.
مسیر سوم برای شروع از همه سالم‌تر است: خوب است تمرکز توجهات به حل مشکلات باشد. اما اولین مشکل نفس تولید و تداوم این گسیختگی‌هاست. نظام گسیختگی درونی می‌زاید. چنین ساختاری خود مشکل زاست و قادر به حل مشکلات نیست. مثل ماشینی می‌ماند که هر روز یک مشکل تازه فنی پیدا می‌کند و در جاده می‌ماند.

به چه دلیل نظام گسیختگی‌های نو به نو می‌زاید؟ نظام سیاسی با موسیقی سنتی ایران نسبت دارد. خیال می‌کند سیاست ورزی هنگامی روی می‌دهد که یک ملودی نواخته شود و همه آن را تکرار کنند. این اتفاق در موسیقی ممکن و در سیاست محال است. صداها فراوان‌اند هنر سیاسی را کسی دارد که میان این صداهای گوناگون همسازی و هماهنگی ایجاد کند. سیاست مدرن با سمفونی بیشتر همساز است.
حال می‌توان از مسیر سوم سراغ دو مسیر اول و دوم هم رفت. هر تفسیری از انقلاب و قانون اساسی که ساختار متصلب تک صدا را موجه کند مادر و زایشگاه مشکلات است. در ارزیابی موازنه قوا، طلب تسلیم و توبه از طرف تضعیف شده هم خطرناک است.
هنگامی که همه چشم‌ها به سمت مشکلات خیره می‌شود؛ هر کس از هر منظری که در آن ایستاده، سهم خود را ادا خواهد کرد. تفسیری از قانون یا انقلاب موجه است که در حال حاضر دردی را دوا کند. در ارزیابی قوت و ضعف دیگری هم میزان توانایی دخالت برای حل مشکل تعیین کننده است. توجه همه به حل مشکلات، و تعهد به حرکت به سمت تقلیل آنها، بنیاد یک نظام قدرتمند و در همان حال اخلاقی است. آنگاه نظام سیاسی پس از تحصیل هماهنگی درونی، به سمت پذیرش اغیار در اجتماع سیاسی خود هم حرکت خواهد کرد. آنگاه شاید مسیری به سمت وفاق ملی گشوده شود.

https://t.me/azaditoday
@javadkashi


کابینه پزشکیان از نگاه چهره ها

«کابینه پزشکیان از نگاه چهره ها» مجموعه نوشته های کوتاه ادامه داری است که به صورت جدی- طنز، نگاه افراد مختلف را به کابینه پزشکیان منعکس می کند

پنجم:محمد فاضلی

محمد فاضلی که در مناظره فرهنگی میکروفن پرت کردنش، بسیار وایرال شد، به صورت نسبی طرفدار کابینه ارائه شده است. به نظر می رسد خط قرمز فاضلی، میدری وزیر معرفی شده برای وزارت کار باشد؛ اگر میدری به عنوان وزیر معرفی نمی شد احتمالا فاضلی اکنون یکی از معترضان به پزشکیان بود، لذا پیش بینی می شود در صورتی که میدری نتواند از مجلس تایید بگیرد، فاضلی به جمع منتقدان کابینه بپیوندند. فعلا که دولت پزشکیان دارد برای فاضلی موش می گیرد سیاه و سفیدش هم فرقی ندارد!

https://t.me/azaditoday


کابینه پزشکیان از نگاه چهره ها

«کابینه پزشکیان از نگاه چهره ها» مجموعه نوشته های کوتاه ادامه داری است که به صورت جدی- طنز، نگاه افراد مختلف را به کابینه پزشکیان منعکس می کند

چهارم: رفیق رسایی، ثابتی، کوچک زاده

رفیق رسایی، ثابتی، کوچک زاده با تاکید بر رفیق، در مقابل ظریف، طرفدار پزشکیان اند؛ در مقابل قالیباف مخالف پزشکیان اند؛ در مقابل دولت مرحوم رئیسی، مخالف پزشکیان اند! کلا این رفقا معیار مخالفت و موافقت شان، ابعادی دارد که نمی شود به صراحت در مورد آن صحبت کرد. لذا به صورت کلی افسرده،گاهی خوشحال و برخی مواقع هیجانی هستند.

https://t.me/azaditoday


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
تازه عراقچی روز گذشته در مجلس‌گفته بود که، همان روحیه پاسداری سابق را دارد !

نرمش در مقابل پایداری، برای هیچکس عاقبت خوشی ندارد! یک قدم عقب نشینی در مقابل پایداری یعنی حرکت به سمت نابودی

https://t.me/azaditoday
href='' rel='nofollow'>


ظریف هنوز می‌تواند میلیون‌‌ها ایرانی را پای صندوق رای بیاورد و این جرم کمی نیست!

فیاض زاهد و محمد مهاجری در یادداشتی مشترک با عنوان «ظریف که در 1403 ظریف نشد!» برای روزنامه اعتماد نوشتند؛ خداحافظی تلخ محمدجواد ظریف در ساعات پایانی یکشنبه، به سرعت برق در فضای رسانه پیچید و یک بار دیگر نشان داد شاید رنجشی دوباره آن را پدید آورده باشد. چه فرقی می‌کند که دلیلش اعتراض به انتخاب وزیر کشور کابینه پزشکیان نه در دقیقه90 که در دقیقه 120 آن‌هم در فرآیندی غیرمتعارف باشد یا در واکنش به قانونی که تابعیت اعضای خانواده، مانع گرفتن پست‌های حساس است.

مهم آن است که محمدجواد ظریف در یک دهه گذشته از مردان اول در عرصه سیاست ایران است. بدون او نه مذاکره‌ای برای رفع تحریم صورت می‌گرفت، نه برجام به نتیجه می‌رسید، نه مردم به زندگی بهتر امیدوار می‌شدند، نه برگ‌هایی درخشان به نام «محمدجواد ظریف» به کتاب تاریخ ایران افزوده می‌شد. اگر تمام سابقه‌اش را نگاه کنید، نقطه تاریک پیدا نمی‌کنید. رفتار 40 ساله شخصی‌اش حتی از پزشکیان بی‌حاشیه‌تر است، اما تعداد مخالفانش و حتی دشمنانش بسیارند. همه دشمنی‌ها هم به این دلیل است که شکست‌شان را از چشم او می‌بینند.

ظریف دکترای بدون رانت و سهمیه‌اش را از دانشگاه معتبر امریکایی در سال 1366 گرفت. 7 سال بعد به عنوان استادیار در دانشکده وزارت خارجه مشغول شد و اکنون پس از 40 سال تدریس و ده‌ها مقاله علمی، هنوز دانشیار است و در برابر ارتقای او به مقام استادی مقاومت می‌شود. این درحالی است که بسیاری از دانشجویانش استاد تمام‌اند. او با اینکه وزیر و رییس هیات امنای دانشکده وزارت خارجه بود، در سال 98 برای جلوگیری از هرگونه شائبه رانت، با رتبه استادیاری به دانشگاه تهران منتقل شد و درآنجا به دانشیاری رسید.

ظریف از طرف پدری و به ویژه مادری، خانواده‌ای ثروتمند داشته اما امروز منبع درآمدی جز حقوقش ندارد. هرگز تن به کار اقتصادی و اصطلاحا بیزینس نداده است. فرزندان ظریف از جنس بعضی آقازاده‌ها نیستند. پسر، دختر و عروسش با اینکه در رشته‌های تخصصی درس خوانده‌اند، بیکارند و او حتی یک سفارش برای هیچ‌کدام نکرده است. پسرش با نام خوانساری (پسوند نام خانودگی‌اش) خود را معرفی می‌کند که از رانت پدر استفاده نکند. از کار در بهترین شرکت مخابراتی امریکایی بیرون آمد تا قبل از وزارت پدرش به ایران برگردد. از چندین شرکت بزرگ ایرانی کناره‌گیری کرده تا توقعات‌شان برای استفاده از نام پدرش را پیگیری نکند.

عروس دکتر ظریف هم با مدرک دکترای نانو از امریکا در دانشگاه امیرکبیر کار اداری می‌کند. پدر عروسش نیز که معاون دکتر عارف در دانشگاه تهران بوده و ‌تلاشی برای استخدام او در هیات علمی نکرده چون ملاحظه ایجاد شائبه را دارد. از ظریف باز هم می‌توان گفت و نوشت، اما چنین سخنانی در دل سنگ کسانی که با او سر دشمنی دارند، کارگر نمی‌افتد.
ظریف، هنوز می‌تواند میلیون‌ها ایرانی را پای صندوق رای بیاورد تا بدخواهان نتوانند، آدم خود را از صندوق درآورند و همین جرم کوچکی برای ظریف نیست. دشمنانش وقتی آسوده خاطر می‌شوند که مانند تاریخ امیرکبیر، حکمی را به علیخان فراشباشی بسپارند که در آن به راحت کردن امیر، امر کرده باشند. اما امروز امیر کجاست و دشمنانش کجا؟ نام امیر بر تارک تاریخ می‌درخشد و دشمنانش به لعنت تاریخ گرفتار آمده‌اند.


https://t.me/azaditoday


کابینه پزشکیان از نگاه چهره ها

«کابینه پزشکیان از نگاه چهره ها» مجموعه نوشته های کوتاه ادامه داری است که به صورت جدی- طنز، نگاه افراد مختلف را به کابینه پزشکیان منعکس می کند


سوم :دولت مرحوم رییسی

اگر از تاج گردون خوشحال تر نباشند، حداقل به همان اندازه خوشحالند، آنان که به اسم خالص سازی هر کسی غیر از خودشان را حذف کردند، امروز به اسم وفاق ملی بیش از هر گروه متشکل دیگری در کابینه حضور دارند و احتمالا در مدیریت های میانی نیز حضور پررنگی خواهند داشت. اما مشخص نیست هنوز برای آنها دولت پزشکیان، دولت محرومان است یا دولت مسدودان یا دولت مرعوبان!

https://t.me/azaditoday


کابینه پزشکیان از نگاه چهره ها

«کابینه پزشکیان از نگاه چهره ها» مجموعه نوشته های کوتاه ادامه داری است که به صورت جدی- طنز، نگاه افراد مختلف را به کابینه پزشکیان منعکس می کند


نفر دوم :غلام تاجگردون


تاج گردون این روزها روی ابرها سیر می کند از خوشحالی! او که دوباره توانسته به مجلس باز گردد و رقیب دیرینه اش زاکانی هم در وضعیت رو به زوالی به سر می برد، مهره هایش را در دفتر رئیس جمهور و در نهادهای اقتصادی، چیده است و کبکش خروس می خواند! کبک تاج گردون کبک خطرناکی است چه بهتر که خروس بخواند فعلا!

https://t.me/azaditoday


کابینه پزشکیان از نگاه چهره ها

«کابینه پزشکیان از نگاه چهره ها» مجموعه نوشته های کوتاه ادامه داری است که به صورت جدی- طنز، نگاه افراد مختلف را به کابینه پزشکیان منعکس می کند

نفر اول :محمد باقر قالیباف

قالیباف تمرکزی بر وزارتخانه های پولی و مالی ندارد و در مقابل در حوزه وزارتخانه های پولدار بر وزارت رفاه و صنعت متمرکز شده است؛ وزارتخانه های سیاسی از جمله وزارت امور خارجه و وزارت کشور را دیگر می توان اصصلاحا مالِ قالیباف دانست. به قول خودش آنان اکنون در دولت پزشکیان یک جنبش هستند!

htt rel='nofollow'>ps://t.me/azaditoday


کناره گیری ظریف از دولت پزشکیان آری یا خیر؟

دکتر مهدی ذاکریان
استاد دانشگاه و کارشناس مسائل بین‌‌الملل

🔹محمد جواد ظریف در این مقطع و پس از لیست پزشکیان با کناره‌گیری از دولت، صحیح ترین کار را انجام داد.

🔸از ابتدا با ورود ایشان به انتخابات مخالف بودم، خودشان تردید داشتند تا اینکه وارد مناظره شدند. بعد از آن به ایشان گفتم حالا که آمدند با تمام توان وارد شوند اگر چه ملت رای نمی دهند و خودم هم در دور اول رای ندادم.

🔹 او مردانه ایستاد، با همان ادبیات ستایش آمیز تخصصی اش با برنامه‌های دقیق و ابتکارات منافع ملی محور توانست کاری کارستان انجام دهد در حالی که مخالفانش اخلاق سیاسی، انتخاباتی و اسلامی را رعایت نکردند و انواع اتهامات و دروغ‌ها را به وی نسبت دادند

🔸معتقدم نگرانی از وضع مردم عامل اصلی حضور ظریف در کارزار انتخاباتی آقای پزشکیان بود. حیف که قدرش را ندانستند

🔹این یک واقعیت است که  پزشکیان نه برنامه ای مشخص داشت و نه می دانست حکمرانی و سیاستگزاری چیست! او حتی پس از پیروزی، به جای ائتلاف با قاطبه ملت، با اظهارات نامناسب سبب دلخوری مردمی شد که رای ندادند یا از سر اکراه به او رای دادند

🔸 پزشکیان به دلایل مختلف نمی خواست یا نمی‌تواند متوجه تناقض سخنان و وعده هایش شود. او از مردم رای گرفت ولی با حاکمان ائتلاف کرد!

🔹او می توانست از ظریف به عنوان نماینده ملت ایران بهره‌ ببرد به شکلی که در تصمیم‌گیری ها کنار یکدیگر باشند و با هم تصمیم بگیرند ولی لیست ایشان نشان داد او با مردم وعده می کند و با مشکل سازان مردم ائتلاف!

🔸بهتر بود انتخاب‌ وزرا بر پایه منافع ملی ایران و خواست ملت ایران باشد ولی او شیرینی پیروزی مردم را تلخ کرد

🔹یکشنبه وقتی لیست پیشنهادی کابینه منتشر شد واکنش شدید و منفی مردم را برانگیخت و همین واکنش مردم سبب کناره‌گیری آقای ظریف شد، ضمن اینکه ایشان اصلا در کابینه حضور نیافت

🔸ظریف جدای از اینکه زبان بین المللی دنیا را می‌داند، حرف و زبان مردم خودش را هم به خوبی می فهمد و می شنود و تا امروز صدای مردم بوده است. اگر چه در مواردی خطا هم داشته، در نهج‌البلاغه حضرت علی می فرماید کنار مردم باشید

🔹با از دست دادن ظریف، پزشکیان دیگر کنار مردم نیاستاده بلکه کنار حاکمان ایستاد و مردم را از دست داد

🔸نه اینکه آقای ظریف معصوم از خطاست اما سخنانش انعکاس سخنان مردم بوده و پزشکیان باید به مردم برگردد و نماینده اصلی مردم چه 16 میلیون نفری که به او رای دادند و چه 31 میلیونی که رای ندادند، باشد

🔹این یک واقعیت است که صدای آنها از طریق ظریف منعکس شد و رفتن او از دولت می‌تواند یک خسارت بزرگ نه تنها برای پزشکیان بلکه برای ایران محسوب شود

🔸🔸هنوز دیر نشده! جناب پزشکیان لیست را پس گرفته، چهار وزارت اصلی تصمیم گیری کشور را با هم اندیشی با دکتر ظریف جا به جا و نهایی کند و ابقای ایشان در معاونت راهبردی را خواست ملت ایران بداند.

https://t.me/azaditoday


آقای دکتر پزشکیان: من ۲۲ سال پیش، گرفتن پست و مقام دولتی را در این ساختار سیاسی برای خود حرام کرده‌ام و تاکنون رعایت کرده‌ام. با درخواست شما، بدون هیچ مواجب و منفعتی، سه هفته به تهران آمدم و شبانه‌روزی با شورای راهبری همکاری کردم و به خانه برگشتم. اگر هیچ اثری از عزم شما برای حفظ سرمایه‌اجتماعی خودتان پدیدار نشود، ما نه تنها کمکی نمی‌توانیم بکنیم بلکه ممکن است مجبور شویم بابت همان سه هفته همکاری هم استغفارنامه بنویسیم. همه ما منتظر گفت‌وگوی شما با مردم و تصمیم شما برای حفظ دستاوردهای انتخاب چهاردهم هستیم.

با احترام – محسن رنانی – ۲۲ مرداد ۱۴۰۳

20 last posts shown.