Science Magazine


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Edutainment


Science channel, videos and articles - international project
Admin : @Persian_Scientist

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Edutainment
Statistics
Posts filter






Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#توهم_بصری ناشی از زاویه‌ی دید مصنوعی


🆔 Science Magazine

1.1k 0 16 10 16

Video is unavailable for watching
Show in Telegram


📢 تصویر روز ناسا

🗓 چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

عنوان: آسمان شادی بالای تپه بوفا در مکزیک

گاهی وقت‌ها، انگار خودِ آسمان لبخند می‌زند. چند روز پیش، در بیشتر نقاط دنیا، ترکیب جالبی از ماه و سیاره‌های زهره و زحل باعث شد آسمان شبیه یک صورت خندان به نظر برسد. به طور خاص، ماه هلال وقتی کنار این دو سیاره قرار گرفت، انگار لبخند می‌زد. در این عکس، این منظره را بالای شهر زاکاتکاس مکزیک می‌بینید که تپه معروف بوفا هم در جلوی تصویر دیده می‌شود. در سمت راست و دورترین نقطه، سیاره زحل قرار دارد. کمی نزدیک‌تر و بالاتر از زحل، سیاره زهره دیده می‌شود که پرنورترین سیاره آسمان است. درست بالای افق مرکزی، ماه زمین را می‌بینیم که در حالت هلال رو به کاهش است. برای اینکه این شکل بزرگ و نمادین ایجاد شود، باید هلال ماه در جهت درست لبخند بزند.... 🔗

🤖 بات‌های علمی دیگر | 🗄 آرشیو گزارش‌ها | 📨 تماس


🔵 'https://t.me/addlist/4qNsFCAkbh5jYmNk' rel='nofollow'>به زودی این پست حذف خواهد شد لطفاً
زودتر وارد شوید .
'https://t.me/addlist/4qNsFCAkbh5jYmNk' rel='nofollow'>🏴〰


Forward from: تبادلات درخشان
🎯 🎯 🎯

'https://t.me/addlist/4qNsFCAkbh5jYmNk' rel='nofollow'>🔳 با انتخاب کلید موردنظر، به جامعه دوستداران دانش، هنر و فلسفه بپیوندید.

این پست تبلیغاتی نیست، برای پیشرفت و رشد شماست،
'https://t.me/addlist/4qNsFCAkbh5jYmNk' rel='nofollow'>مجموعه ای از بهترین ها.

🔰درخواست عضویت در تبادلات
🆔
@tabadolat_derakhshan


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
سیاره زحل...

🆔 Science Magazine

2k 0 51 4 57

📢 تصویر روز ناسا

🗓 سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

عنوان: حلقه‌های زحل ناپدید می‌شوند
عکس: ناتان فونتس

گالیله اولین کسی بود که در سال ۱۶۱۰ حلقه‌های زحل را دید. او با تلسکوپ تازه اختراع‌شده، این حلقه‌ها را دید اما نمی‌دانست چیستند و به آن‌ها "گوش" گفت. در سال ۱۶۱۲، این گوش‌ها به طور مرموزی ناپدید شدند و گالیله را گیج کردند. امروزه می‌دانیم چه اتفاقی افتاده بود: از دید زمین، حلقه‌های زحل خیلی نازک شده بودند و دیگر دیده نمی‌شدند. این اتفاق هر ۱۵ سال یک‌بار تکرار می‌شود، چون زحل هم مثل زمین فصل‌هایی دارد که به خاطر کج بودن محورش به وجود می‌آید. یعنی وقتی زحل دور خورشید می‌چرخد، حلقه‌هایش گاهی به سمت خورشید و منظومه شمسی داخلی خم می‌شوند و به راحتی دیده می‌شوند، اما در بعضی موقعیت‌ها تقریبا اصلا دیده نمی‌شوند. عکس بالا که در برازیلیا، برزیل گرفته شده، همین موضوع را نشان می‌دهد: عکس بالایی که حلقه‌ها کاملا مشخص‌اند مربوط به سال ۲۰۲۰ است و عکس پایینی که حلقه‌ها تقریبا دیده نمی‌شوند، مربوط به اوایل ... 🔗

🤖 بات‌های علمی دیگر | 🗄 آرشیو گزارش‌ها | 📨 تماس


قارچی که درست شبیه یک درخت کوچک به نظر می‌رسد!

با دندروسفائرا ابرهاردتی (Dendrosphaera eberhardtii) آشنا شوید؛ قارچی نادر از خانواده تریکوکوماسه (Trichocomaceae). این قارچ در جنگل‌های گرمسیری جنوب شرق آسیا، از اندونزی تا اوکیناوا رشد می‌کند.

آنچه شبیه به "تنه" به نظر می‌رسد، در واقع استروما است؛ دسته‌ای ضخیم از رشته‌های قارچی که می‌تواند تا ۱۷ سانتی‌متر ارتفاع داشته باشد! در بالای آن، مانند یک درخت مینیاتوری شاخه شاخه می‌شود و هر "شاخه" به یک اندام باردهی زرد روشن ختم می‌شود.

هنرنمایی بی‌نظیر طبیعت!

🆔 Science Magazine

2k 0 16 1 34

مخچه، گوهر پنهان مغز

مخچه بیش از 80 درصد از نورون های مغز و بیش از 50 درصد از نورون ها در سیستم عصبی مرکزی را در خود جای داده است و دارای سطحی برابر با 80 درصد از سطح قشر مغز است.
در حالی که توسط بسیاری از محققان به عنوان یک ساختار حرکتی در نظر گرفته می شود، دهه ها تحقیق در انسان و حیوان نشان می دهد که مخچه نیز در شناخت، از جمله زبان، حافظه کاری، پردازش پاداش و شناخت اجتماعی نقش دارد.

📌علاوه بر این، مخچه در تعدادی از اختلالات عصبی رشدی، خلقی و روانی نقش دارد و شایع ترین محل تومورهای مغزی کودکان است. با وجود این شواهد، مخچه از نظر تاریخی تا حد زیادی در تحقیقات تصویربرداری عصبی نادیده گرفته شده است و باقی مانده است.
در واقع، مقالات منتشر شده در مورد بررسی قشر مغز (1.46 میلیون مقاله) از ادبیات بررسی مخچه (188000 مقاله) با نرخ 7.8:1 بیشتر است.
در برخی موارد، حذف مخچه عمدی است، با بسیاری از مطالعات تصویربرداری عصبی به صراحت مخچه را در طول جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل و تفسیر نتایج حذف می‌کنند.
این مورد حتی در مطالعات تصویربرداری عصبی در مقیاس بزرگ که مدعی بررسی "کل مغز" هستند نیز صادق است.

🆔 Science Magazine


در یک مطالعه جدید، نوعی کرم‌پیلۀ جدید به نام "جمع‌آورنده استخوان" در هاوایی شناسایی شده است. این کرم‌پیلۀ منحصر به فرد با استفاده از بقایای حشرات مرده که از تارهای عنکبوت جمع‌آوری می‌کند، خود را می‌پوشاند و به این ترتیب از شکارچیان پنهان می‌شود. محققان پس از ۱۷ سال تحقیق، این رفتار را به عنوان ویژگی‌ای معمول برای این گونه تأیید کردند.

Source

🆔 Science Magazine


📢 تصویر روز ناسا

🗓 دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴

عنوان: گام ۳۷ و بچه‌قورباغه‌های جنوبی

این تصویر زیبای کیهانی، گازهای درخشان و ابرهای تیره‌ی غبار رو کنار ستاره‌های جوان خوشه‌ی NGC 3572 نشون می‌ده. این سحابی نشری و خوشه‌ی ستاره‌ای قشنگ، توی صورت فلکی کارینا و در آسمون‌های جنوبی قرار داره. ستاره‌های NGC 3572 تقریباً در بالای مرکز تصویر دیده می‌شن و اگر بخوایم اندازه‌ش رو حساب کنیم، این قاب تلسکوپی حدود ۱۰۰ سال نوری پهنا داره و فاصله‌ش تا ما تقریباً ۹۰۰۰ سال نوریه.

گاز و غبار بین‌ستاره‌ای که با رنگ‌های مخصوص عکس‌های هابل نشون داده شده، بخشی از ابر مولکولی مادر این خوشه‌ست که به اسم گام ۳۷ هم شناخته می‌شه. رشته‌های غلیظی از مواد داخل سحابی، به خاطر بادها و پرتوهای قوی ستاره‌ها فرسوده شدن و به وضوح دنباله‌هایی از ستاره‌های جوان و پرانرژی رو نشون می‌دن. احتمالاً اینجاها محل شکل‌گیری ستاره‌های جدید هستن و ظاهرشون آدم رو یاد بچه‌قورباغه‌های سحابی IC 410 می‌ندازه که توی آسمون شمالی معروف‌ترن.

... 🔗

🤖 بات‌های علمی دیگر | 🗄 آرشیو گزارش‌ها | 📨 تماس


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
دیدن ریلز ها و پستای اینستاگرام و فضای مجازی چه بلایی سر ما میاره؟!!!


🆔 Science Magazine

2.8k 0 199 2 43

سم‌زدایی دیجیتال و تأثیر آن بر مغز

مطالعات نشان می‌دهد که استفاده مداوم از گوشی‌های هوشمند و شبکه‌های اجتماعی باعث تحریک دائمی مغز، افزایش استرس، اضطراب و کاهش تمرکز می‌شود. اما با انجام «سم‌زدایی دیجیتال» یا همان فاصله گرفتن موقت از وسایل دیجیتال، مغز فرصت بازیابی پیدا می‌کند.

در این مدت، بخش‌هایی از مغز که مسئول تصمیم‌گیری و تمرکز هستند (مانند قشر پیش‌پیشانی)، می‌توانند از فشار اطلاعاتی رها شوند و عملکرد بهتری داشته باشند. افراد پس از این دوره معمولاً خواب بهتری تجربه می‌کنند، خلاقیت‌شان افزایش می‌یابد و روابط اجتماعی‌شان بهبود پیدا می‌کند.

البته ممکن است در روزهای اول، فرد دچار بی‌قراری یا اضطراب شود، اما این علائم موقتی است و پس از مدتی کاهش می‌یابد. در نهایت، سم‌زدایی دیجیتال باعث افزایش حضور ذهن، آرامش روان و بهبود سلامت مغز می‌شود.

Source

🆔 Science Magazine

2.6k 0 123 3 52

یه ‎ویروس آزمایشگاهی تهیه کردن که وقتی به فرد مبتلا به ‎سرطان (کبد) تزریق میشه، باعث میشه بافت سرطانی شبیه بافت بدن خوک دیده بشه و به همین خاطر، سیستم ایمنی بدن به عنوان عضو خارجی، به بافت سرطانی حمله کنه و ترتیبش را بده! واقعا زیبا و هوشمندانه!

Source

🆔 Science Magazine

2.9k 0 113 4 132

📢 تصویر روز ناسا

🗓 یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

عنوان: ء IC 418: سحابی اسپایروگراف
عکس: ناسا، ESA و تیم میراث هابل؛ با تشکر از R. Sahai و همکارانش

چه چیزی باعث این بافت عجیب در IC 418 شده؟ به خاطر شباهتش به نقاشی‌هایی که با ابزار چرخشی کشیده می‌شوند، به این سحابی لقب "اسپایروگراف" داده‌اند. سحابی سیاره‌ای IC 418 الگوهایی دارد که دانشمندان هنوز دلیلشان را دقیق نمی‌دانند. شاید این الگوها به خاطر بادهای بی‌نظم و متغیری باشد که از ستاره مرکزی و متغیر آن می‌آید؛ ستاره‌ای که روشنایی‌اش فقط در چند ساعت به طور غیرقابل پیش‌بینی تغییر می‌کند. جالب است بدانید که شواهد نشان می‌دهد فقط چند میلیون سال پیش، IC 418 یک ستاره معمولی شبیه خورشید ما بوده است. حتی فقط چند هزار سال پیش، این سحابی یک ستاره غول سرخ معمولی بوده. اما از وقتی سوخت هسته‌ای‌اش تمام شده، لایه‌های بیرونی‌اش شروع به گسترش کرده‌اند و هسته داغی از آن باقی مانده که قرار است در آینده به یک کوتوله سفید تبدیل شود؛ همان نقطه روشن وسط تصویر. نو... 🔗

🤖 بات‌های علمی دیگر | 🗄 آرشیو گزارش‌ها | 📨 تماس


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
چرا انسان ها در گذشته دندان های صاف و یکدستی داشتند، اما در حال حاضر اکثر انسان ها دندان های کجی دارند؟ و اکثرا نیاز به ارتودنسی پیدا میکنن؟!!!

🆔 Science Magazine

4.7k 0 155 10 48

مغز ما برای بقا برنامه‌ریزی شده، نه موفقیت!

+ واسه همینه ترس از دست دادن، قوی‌تر از لذت به دست آوردنه!

+ واسه همینه منتقد درونمون صدای بلندتری داره تا حمایت‌گر درونمون!

+ واسه همینه با یه شکست کوچیک، مدت‌ها خودمون رو سرزنش می‌کنیم، ولی موفقیت‌های بزرگ زود عادی میشن!

‏+ واسه همینه خبرهای بد، بیشتر از خبرهای خوب تو ذهنمون می‌مونه!

+ واسه همینه که وقتی یه نفر یه بار بهمون بی‌احترامی کنه، بیشتر از ده تا محبتش تو ذهن‌مون می‌مونه!

+ واسه همینه که وقتی می‌خوایم یه تغییر مثبت تو زندگی‌مون بدیم، اول هزار تا سناریوی شکست و فاجعه تو ذهنمون ساخته میشه!

این مغز ما از قدیم یاد گرفته:

زنده موندن از همه چی مهم‌تره.
برای همین همیشه خطر رو زودتر می‌بینه تا فرصت رو!
اگه راهی رو شروع کردی و ترسیدی! و قدم‌هات لرزیده، خودت رو سرزنش نکن. مغز داره کارش رو درست انجام میده.

ببین تو هم کارت رو درست انجام میدی!؟...

🆔 Science Magazine

3.6k 0 225 9 88

ژانویه ۲۰۲۵ رکورد گرم‌ترین ماه ژانویه ثبت شده تاریخ را زد!

ما تو سال ۲۰۲۴ به رکورد گرمایش ۱/۵ درجه‌ سانتی‌گراد رسیدیم در حالی که سال ۲۰۱۷ پیش‌بینی میشد تو ۲۰۴۰ بهش برسیم!). تو این ژانویه که گذشت، رکورد ۱/۷۵ درجه سانتی‌گرادم ثبت شد. واقعا ترسناکه!

🆔 Science Magazine

20 last posts shown.