Science Magazine


Channel's geo and language: Iran, Persian
Category: Edutainment


Science channel, videos and articles - international project
Admin : @Persian_Scientist

Related channels  |  Similar channels

Channel's geo and language
Iran, Persian
Category
Edutainment
Statistics
Posts filter


📢 تصویر روز ناسا

🗓 چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳

عنوان: ان‌جی‌سی ۶۶۰: کهکشان حلقه قطبی

این چه نوع کهکشان عجیبی است؟ این ساختار نادر به عنوان کهکشان حلقه قطبی شناخته می‌شود و به نظر می‌رسد دو حلقه متفاوت از ستاره‌ها دارد. در این کهکشان، ان‌جی‌سی ۶۶۰، یک حلقه از ستاره‌های روشن، گاز و غبار تیره تقریباً به صورت عمودی دیده می‌شود، در حالی که حلقه‌ای مشابه اما کوتاه‌تر به صورت مورب از بالا سمت چپ عبور می‌کند. چگونگی به‌دست آوردن ظاهر چشم‌گیر کهکشان‌های حلقه قطبی همچنان موضوع تحقیق است، اما یک نظریه پیشرو این است که این معمولاً نتیجه برخورد دو کهکشان با صفحات حلقه مرکزی متفاوت است. ان‌جی‌سی ۶۶۰ حدود ۵۰,۰۰۰ سال نوری گستردگی دارد و حدود ۴۰ میلیون سال نوری دورتر به سمت صورت فلکی ماهی (حوت) قرار دارد. تصویر برجسته اخیراً از رصدخانه ال سوس در شیلی گرفته شده است.... 🔗

🤖 بات‌های علمی دیگر | 🗄 آرشیو گزارش‌ها | 📨 تماس



901 0 42 3 14

✔️ این سایت به درد کسایی می‌خوره که می‌خوان #تافل/ #آیلتس و هر آزمون دیگه‌ای که مربوط به زبان #انگلیسی هستش رو بدن.

💥 این سایت، یه سایت فوق‌العاده‌ست که فلش کارت‌های مختلفی داره که به روند یادگیریتون کمک می‌کنه اما خوبی‌های این سایت فقط به این ختم نمی‌شه! شما تو این سایت نمره دلخواهتونو وارد می‌کنید و سایت، براتون یه برنامه درسی درست می‌کنه.

➕تو این سایت می‌تونید قسمت‌هایی که مشکل دارید رو بنویسید تا بهتون یه استراتژی خوب بده. اگه تو قسمت رایتینگ ضعیفید، بهتون اصولی این بخش رو آموزش میده.

➕حتی می‌تونه برای تمرین speaking هم کلی به دادتون برسه و غلطاتونو بگیره. خلاصه که حتماً ازش استفاده کنید و برای دوستاتونم بفرستید.

🔗 magoosh.com/
#معرفی_سایت


🆔 Science Magazine


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
دوپامین با مغز ما چیکار می‌کنه و چطور میشه مدیریتش کرد؟

این‌روزها درباره‌ی مفهوم «دوپامین» و تاثیرات منفی اون زیاد می‌شنویم. در این بخش از گفت‌وگوی من با علی‌اصفر هنرمند، او توصیف دقیق و علمی ماهیت دوپامین رو ارائه کرد و روشی کمی دشوار -و شاید عجیب- برای فائق اومدن به اثراث منفی‌اش رو پیشنهاد کرد..

🆔 Science Magazine

1.8k 0 151 8 18

📢 تصویر روز ناسا

🗓 سه‌شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳

عنوان: نزدیک سحابی قلب

عکس: جف هورن و درو ایوانز

چی سحابی قلب رو هیجان‌زده می‌کنه؟ اول از همه، این سحابی بزرگ که در بالا سمت چپ قرار داره و به نام IC 1805 شناخته می‌شه، کمی شبیه قلب انسانه. این سحابی به خاطر عنصر اصلی خودش، هیدروژن، به رنگ قرمز روشن می‌درخشه، اما این تصویر با نور ساطع شده از گوگرد (زرد) و اکسیژن (آبی) هم ترکیب شده. در مرکز سحابی قلب، ستاره‌های جوانی از خوشه ستاره‌ای باز Melotte 15 قرار دارن که با نور و بادهای پرانرژی خودشون، ستون‌های زیبای غبار رو فرسایش می‌دن. سحابی قلب حدود ۷۵۰۰ سال نوری دورتر و به سمت صورت فلکی ذات‌الکرسی قرار داره. این تصویر وسیع چیزهای بیشتری رو نشون می‌ده، از جمله سحابی سر ماهی که درست زیر قلب قرار داره، بقایای یک ابرنواختر در پایین سمت چپ و سه سحابی سیاره‌ای در سمت راست تصویر. این عکس در طول ۵۷ شب گرفته شده و به قدری عمیقه که رشته‌های بلند و پیچیده کم‌نورتر رو به وضوح نشون می‌ده.... 🔗

🤖 بات‌های علمی دیگر | 🗄 آرشیو گزارش‌ها | 📨 تماس

2k 0 12 6 23

👈🏻دکتر #اسپنسر_جانسون، نویسنده کتاب چه کسی پنیر من را برداشت، فرق بین آدم‌ها و موش‌ها را این طور توصیف می‌کند.

👈🏻وقتی یک موش حس می‌کند تلاش‌هایش به نتیجه نمی‌رسد، روش خود را عوض می‌کند، اما وقتی آدم‌ها حس می‌کنند کاری که انجام می‌دهند به نتیجه نمی‌رسد، عصبانی و خسته می‌شوند و دوست ندارند روش خود را عوض کنند. حتی گاهی اگر کسی راهکار تازه‌ای را به آنها نشان دهد، حالت دفاعی به خود می‌گیرند و می‌گویند: «من همیشه این کار را همین طور انجام داده‌ام. «یا» من آدمی این مدلی هستم.»

👈🏻در اصل این آدم‌ها از پذیرفتن راهکار تازه و انجام آن می‌ترسند و حس می‌کنند ترسشان به این معناست که دیگر روش‌ها اشتباه است.

👌🏻اگر واقعا می‌‌خواهید در زندگی خود نتایج متفاوتی به دست بیاورید باید از حصاری که به منظور راحتی دور خود کشیده‌اید، پا را فراتر بگذارید و راهکارهای متفاوتی را امتحان کنید.

🆔 Science Magazine


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
علم خارق‌العاده حباب‌ها
لی وی تان
‌Li Wei Tan
The fascinating science of bubbles, from soap to champagne
#TED

در این گفتگوی سرگرم‌کننده و نمایش زنده، دانشمند لی وی تان رموز حباب‌ها را با شما درمیان می‌گذارد. از تمایل شدیدا بیرحمانه آن‌ها برای رسیدن به بهترین شکل هندسی تا کاربرد آن‌ها در کشتی‌رانی و درمان، که طراحان با تقلید از حباب‌های ایجاد شده توسط پنگوئن‌ها رگ‌های کارآمدتری می‌سازند.
درمورد این عجایب محاسباتی و مخفی در دنیا بیشتر بدانید.

🆔 Science Magazine


خواب نامنظم می‌تواند خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد

دانشمندان با انجام یک مطالعه تازه دریافته‌اند که خوابیدن و بیدار شدن در ساعات مختلف و الگوهای خواب نامنظم می‌تواند خطر حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد، حتی در افرادی که تعداد ساعات خواب توصیه‌شده را رعایت می‌کنند.

Source

🆔 Science Magazine

2.2k 0 48 10 12

Video is unavailable for watching
Show in Telegram
The Mandarin duck is native to East Asia. These ducks are famous for their colorful and intricate feathers, which have symbolic meaning, representing love and loyalty in Chinese culture. With vibrant colors ranging from blue, green, orange to white, these ducks undergo intriguing changes after the breeding season. After this period, male ducks molt, acquiring a more subdued plumage, reminiscent of the subdued appearance of females.

#wildlife
🆔 Science Magazine


📢 تصویر روز ناسا

🗓 دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳

عنوان: صخره‌ای به ارتفاع یک کیلومتر روی دنباله‌دار چوریوموف-گراسیمنکو

این صخره بلند روی سطح یک دنباله‌دار قرار دارد. این صخره روی هسته تاریک دنباله‌دار چوریوموف-گراسیمنکو (CG) توسط فضاپیمای رباتیک روزتا که توسط آژانس فضایی اروپا (ESA) به فضا پرتاب شده بود و از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ به دور دنباله‌دار می‌چرخید، کشف شد. این صخره ناهموار در اوایل مأموریت روزتا تصویربرداری شد. با اینکه ارتفاع آن حدود یک کیلومتر است، جاذبه سطحی کم دنباله‌دار CG احتمالاً باعث می‌شود که پریدن از این صخره‌ها برای یک انسان قابل بقا باشد. در پای این صخره‌ها، زمینی نسبتاً صاف با سنگ‌های بزرگی به قطر ۲۰ متر دیده می‌شود. داده‌های روزتا نشان می‌دهد که یخ در دنباله‌دار CG دارای نسبت دوتریوم متفاوتی است و بنابراین احتمالاً منشأ متفاوتی نسبت به آب اقیانوس‌های زمین دارد. این کاوشگر به نام سنگ روزتا نام‌گذاری شده است، سنگی که متن‌های مشابهی به سه زبان مختلف روی آن نوشته شده بود و به ... 🔗

🤖 بات‌های علمی دیگر | 🗄 آرشیو گزارش‌ها | 📨 تماس


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
زنی که جهان را متحول کرد و با اختراعش بشر توانست فضا را تحلیل کند : ( زندگینامه مریم اسطرلابی )

#بیوگرافی

🆔 @science_magazine

2.3k 0 105 2 29

5 تا از زیباترین و چشم انگیزترین پل های چین


➕چین اخیراً از پل کانال دریایی هوانگمائو رونمایی کرده است که شهرهای ژوهای و جیانگمن در استان گوانگدونگ چین جنوبی را به هم متصل می کند. پل هوانگمائو همچنین بخش مهمی از شبکه حمل و نقل در منطقه خلیج بزرگ در جنوب چین است.


📌پل بیپانجیانگ مرتفع ترین پل در جهان است که جاده آن بیش از 565 متر بالاتر از کف دره قرار دارد. این شهر در مرز بین استان های گوئیژو و یوننان واقع شده است.

📌پل پینگ تانگ سومین پل بلند جهان است و در استان گوئیژو قرار دارد. پل پینگتانگ با ارتفاع 332 متری، بزرگراه پینگتانگ لودیان را بر روی دره عمیق رودخانه کائودو می‌گذراند.

📌پل هیونگ هوان روی منطقه هیونگ هوان قرار دارد و استاندارد بزرگراه شش خطه دو طرفه با محدوده 300 متر را دارا است. طول آن 839 متر و عرض آن 33.5 متر است.

📌پل رودخانه لونگلی سلطان پل شیشه ای است که در تمام مناطق چین گسترش یافته است. با ارتفاع 288 متر و طول اصلی 528 متر، پل عابر پیاده و جاده کابلی 4 خطه دارای طولانی ترین و سومین پل شیشه ای مرتفع است که تاکنون ساخته شده است.

🆔 Science Magazine

2.2k 0 52 14 22

📢 تصویر روز ناسا

🗓 یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳

عنوان: شهاب‌های جوزایی بر فراز جنگل پوشیده از برف

شهاب‌ها از صورت فلکی جوزا به زمین می‌بارند. این موضوع قابل پیش‌بینی بود، چون اواسط دسامبر زمان بارش شهابی جوزایی است. در این تصویر، بیش از بیست شهاب در نوردهی‌های متوالی که طی چند ساعت در صبح زود شنبه از یک جنگل برفی در لهستان گرفته شده، ثبت شده‌اند. این شهاب‌های زودگذر به اندازه‌ای روشن بودند که درخشش آن‌ها بر نور تقریباً کامل ماه در بالا سمت راست غلبه کند. همه این شهاب‌ها را می‌توان به نقطه‌ای در آسمان ردیابی کرد که به سمت ستاره‌های روشن پولوکس و کاستور در مرکز تصویر اشاره دارد. شهاب‌های جوزایی به صورت ذراتی به اندازه شن از سیارک 3200 فایتون در مدار بیضوی آن درون منظومه شمسی به وجود آمده‌اند.... 🔗

🤖 بات‌های علمی دیگر | 🗄 آرشیو گزارش‌ها | 📨 تماس


✅ چگونه به کسی تبدیل شوید که همیشه می خواستید باشید

🔰 اپیزود ۹۴: خلاصه کتاب خودتان را دوباره بسازید (قسمت اول)

📖 خلاصه کتاب خودتان را دوباره بسازید | Reinventing yourself
📝 نویسنده: استیو چندلر | Steve Chandl

#podcast #پادکست
🆔 Science Magazine

2.5k 0 202 2 16

🍃برای مسیرهای قدیمی راه میانبری وجود ندارد.
درستکاری ،حقیقت ،خوبی ،ماندگاری ،با ارزش بودن ،برکت. برای رسیدن به اینها راه میان بُری وجود ندارد اینها شاهراه های اصلی هستند

نمیشود با زرنگی و دور زدن این راه ها به نتیجه رسید. راه های با ارزش و بادوام و پر از خیر را فقط باید با صبر و حوصله و به شکل درست طی کرد و جلو رفت.

هیچ راه در رویی برای شما وجود ندارد. کسی که میخواهد در این راه زیرکی کند در اصل دست و پای خودش را می بندد

آنهایی که برای رسیدن به هدفشان دنبال راه های کوتاه تر و میانبر هستند معمولاً یا راه را گم کرده یا هدفشان را غیر قابل دسترس می کنند. اگر برای خود راهی انتخاب کرده ای باید یاد بگیری که به شکلی درست و با صبوری آن را طی کنی


📢 تصویر روز ناسا

🗓 شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳

عنوان: کشتی ماه آپولو ۱۷

ظاهر نامتعارف و زاویه‌دار ماژول قمری آپولو ۱۷ به نام چلنجر برای پرواز در فضای نزدیک به خلاء طراحی شده بود. این تصویر که به‌صورت دیجیتالی بهبود یافته و بازپردازش شده، از ماژول فرماندهی آپولو ۱۷ به نام آمریکا گرفته شده و مرحله صعود چلنجر را در مدار ماه نشان می‌دهد. در دو طرف کشتی ماه، پیشرانه‌های کوچک کنترل واکنش قرار دارند و موتور موشک صعود در زیر آن است. دریچه‌ای که اجازه دسترسی به سطح ماه را می‌دهد در جلو دیده می‌شود و یک آنتن رادار گرد در بالای آن قرار دارد. فرمانده مأموریت، جین سرنان، از طریق پنجره مثلثی به وضوح قابل مشاهده است. این سفینه به‌خوبی عمل کرد و در دسامبر ۱۹۷۲ بر روی ماه فرود آمد و فضانوردان آپولو را به ماژول فرماندهی در حال گردش بازگرداند. حالا چلنجر کجاست؟ مرحله فرود آن در محل فرود آپولو ۱۷ در دره تائوروس-لیتروا باقی مانده است. مرحله صعود که در تصویر دیده می‌شود، عمداً پس از جدا شدن از ماژول فرماندهی و... 🔗

🤖 بات‌های علمی دیگر | 🗄 آرشیو گزارش‌ها | 📨 تماس


Video is unavailable for watching
Show in Telegram


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
#wildlife

🆔 Science Magazine


📢 تصویر روز ناسا

🗓 جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳

عنوان: ء M51: جریان‌های جزر و مدی و صخره‌های H-alpha

ء M51 یک جفت کهکشان جذاب و در حال تعامل است که به عنوان پنجاه و یکمین ورودی در فهرست معروف شارل مسیه ثبت شده است. شاید این کهکشان بزرگ با ساختار مارپیچی شبیه گرداب که تقریباً به صورت رو به رو دیده می‌شود، همان سحابی مارپیچی اصلی باشد که به عنوان NGC 5194 نیز شناخته می‌شود. بازوهای مارپیچی و خطوط گرد و غبار آن در جلوی کهکشان همدم کوچکترش، NGC 5195، قرار می‌گیرند. در فاصله حدود ۳۱ میلیون سال نوری و در محدوده صورت فلکی سگ‌های شکاری، M51 در دید مستقیم تلسکوپی به صورت کم‌نور و مه‌آلود دیده می‌شود. اما این تصویر بسیار عمیق جزئیات خیره‌کننده‌ای از رنگ‌های چشمگیر و جریان‌های جزر و مدی کم‌نور این جفت کهکشان را نشان می‌دهد. تصویر شامل داده‌های باند باریک گسترده‌ای است که یک ابر وسیع قرمز رنگ از گاز هیدروژن یونیزه شده را که به تازگی در سیستم M51 کشف شده و به برخی به عنوان صخره‌های H-alpha شناخته می‌شو... 🔗

🤖 بات‌های علمی دیگر | 🗄 آرشیو گزارش‌ها | 📨 تماس


Video is unavailable for watching
Show in Telegram
پس فضایی‌ها کجا هستند؟
استفان وب
Stephen Webb
Where are all the aliens?


این جهانی بی نهایت قدیمی است، به شکلی حیرت‌آور گسترده و انباشته از تریلیون‌ها سیاره .
پس این فضایی ها کجا هستند؟ استفان وب که ستاره‌شناس است برای این موضوع توضیحی دارد:
ما در این جهان تنها هستیم. در یک سخنرانی اندیشمندانه، او به بررسی موانعی می پردازد که یک سیاره باید جدای از آنها باشد تا بتواند پذیرای یک تمدن فرازمینی باشد و به بررسی زیبایی احتمال تنهایی کیهانی می پردازد. وب می گوید:
«سکوت این جهان فریاد می زند، ما موجودات خوش شانسی هستیم».

#TED

🆔 Science Magazine

20 last posts shown.