Vahid Headline وحید هدلاین


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha


مطالب #وحیدهدلاین خودکار منتشر می‌شوند.
نرم‌افزاری نوشتم که مطالب بعضی از رسانه‌های فارسی زبان رو بخونه و بعضی‌هاشون رو اینجا پست کنه.
اون نرم‌افزار رو برای رصدگری نوشتم برای همین ممکنه یک خبر چند بار از چند منبع تکرار بشه.
👈 کانال اصلی من: @VahidOnline

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


🖊ماینی جونز، بی‌بی‌سی، ژوهانسبورگ

این گزارش حاوی جزئیاتی – از جمله یک ویدیو – است که ممکن است برای برخی مخاطبان آزاردهنده باشد.

برای جاناتان، که شش ماه طاقت‌فرسا را در زیرزمین یک معدن طلای متروکه در آفریقای جنوبی زندگی و کار کرده بود، تکان‌دهنده‌ترین چیزی که دیده بود، سوءاستفاده‌هایی بود که از کودکان می‌شد.

کنش‌گران می‌گویند که گروهی از کودکان به عنوان نیروی کار ارزان به کار گرفته می‌شوند، اما برخی دیگر را مشخصاً برای سوءاستفاده جنسی به معادن می‌برند.

جاناتان، که اکنون در آستانه سی‌سالگی است، با وعده کسب درآمد آسان به آفریقای جنوبی مهاجرت کرده بود تا در یکی از ده‌ها معدن متروکه‌ای کار کند که شرکت‌های چندملیتی به دلیل سود نداشتن‌شان آن‌ها را تعطیل کرده بودند.

آنچه بر سر این نوجوانان می‌آمد، پس از آن افشا شد که در اواخر سال گذشته و در جریان محاصره پلیس، ده‌ها معدنچی غیرقانونی در نزدیکی شهر استیلفونتین کشته شدند.

آلبوم را ورق بزنید و برای خواندن مطلب کامل به وب‌سایت بی‌بی‌سی مراجعه کنید.
@BBCPersian
📷AFP via Getty Images / AFP / Washington Post via Getty Images
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline


سکس در برابر وعده طلا؛ سوءاستفاده از کودکان در معادن غیرقانونی

تحقیق درباره معادن غیرقانونی آفریقای جنوبی سوءاستفاده از کودکان را در معادن تایید می‌کند.
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline
📷 یک شمش طلای کوچک روی کف دست در نمای نزدیک می‌نشیند. مچ بند «روز جهانی ایدز» نیز قابل مشاهده است.


❗️#تیتر_یک: وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که برنامه هسته‌ای ایران باید بدون غنی‌سازی باشد

#پرونده_هسته‌ای_ایران:
وزیر خارجه ایالات متحده ابراز امیدواری کرد که با ایران توافق هسته‌ای حاصل شود، زیرا گزینه دیگر «بسیار بدتر خواهد بود»؛ او همچنین بار دیگر تاکید کرد که برنامه هسته‌ای ایران باید بدون غنی‌سازی اورانیوم باشد.

مارکو روبیو روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت دولت دونالد ترامپ در تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران است که به تهران اجازه دهد برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز اما بدون غنی‌سازی اورانیوم داشته باشد.

او در عین حال اذعان کرد که دستیابی به چنین توافقی «کار ساده‌ای نخواهد بود».

تهران و واشینگتن تاکنون چهار دور مذاکرات هسته‌ای برگزار کرده‌اند و بر اساس گزارش‌ها، موضوع غنی‌سازی به کانون اختلاف در این مذاکرات تبدیل شده است.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه با اشاره به اینکه گمان نمی‌کند مذاکرات با آمریکا به نتیجه برسد گفت: «اینکه بگویند ما به ایران اجازه غنی‌سازی نمی‌دهیم، این غلط زیادی است.»

مارکو روبیو در جلسه کمیته روابط خارجی سنای آمریکا گفت: «مذاکراتی در جریان است، امیدوارم در جریان باشد چون گزینه بدیل به نظرم بسیار بدتر است اما شاید ضروری باشد.»

او گفت اگر آنچه مقامات ایران می‌خواهند یک برنامه هسته‌ای غیرنظامی است، می‌تواند مانند چندین کشور جهان «راکتور بسازند و سپس مواد غنی‌شده را بیاورند و از آن برای تولید برق استفاده کنند».

وزیر خارجه ایالات متحده افزود: «وقتی غنی‌سازی در هر سطحی را بدانید، برای غنی‌سازی در سطح بالاتر تنها چیزی که نیاز دارید زمان است... آنها قبلا این کار را کرده‌اند و اکنون هم دارند انجام می‌دهند.»

پس از خروج آمریکا از برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، ایران در چندین مرحله از تعهدات خود ذیل آن توافق عدول کرد و میزان غنی‌سازی اورانیوم را که سقف مجاز آن ۳.۶۷ درصد بود تا ۶۰ درصد بالا برد؛ سطحی که به غنی‌سازی ۹۰ درصدی برای ساخت سلاح هسته‌ای بسیار نزدیک است.

ایران همواره برنامه هسته‌ای خود را دارای مقاصد صلح‌آمیز معرفی کرده است.

با این حال گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد که میزان ذخایر اورانیوم ایران به حدی رسیده که در صورت غنی‌سازی ۹۰ درصدی، برای ساخت شش بمب اتمی کفایت می‌کند.

مقام‌های جمهوری اسلامی، از جمله عباس عراقچی وزیر خارجه ایران، گفته‌اند که بر اساس پیمان ان‌پی‌تی غنی‌سازی را حق خود می‌دانند و «این موضوع قابل مذاکره نیست».

مارکو روبیو در جلسه کمیته روابط خارجی سنا گفت: «آنها ادعا می‌کنند که غنی‌سازی یک موضوع غرور ملی است. نظر ما این است که آنها غنی‌سازی را به عنوان یک عامل بازدارنده می‌خواهند.»

آقای روبیو بدون اشاره به جزئیات گفت: «بازیگران دیگری هم هستند، من خیلی عمیق‌تر به آن نمی‌پردازم، اما کشورهای دیگری در منطقه هستند که نسبت به حفظ بلند مدت غنی‌سازی در ایران دیدگاه‌هایی از ناراحتی گرفته تا تهدید وجودی احساس می‌کنند.»

وزیر خارجه ایالات متحده با اشاره به مذاکرات هسته‌ای با مقام‌های ایران افزود: «امید ما این است که بتوانیم آنها را به مسیری به سمت رفاه و صلح ترغیب کنیم. مسیری که به آنها اجازه می‌دهد اقتصاد خود را توسعه دهند و ب آنها اجازه می‌دهد - اگر بخواهند - یک برنامه انرژی هسته‌ای غیرنظامی و مانند سایر کشورهای جهان بدون غنی‌سازی داشته باشند.»

دونالد ترامپ و همچنین فرستاده ویژه او، استیو ویتکاف، در هفته‌های اخیر به موضوع غنی‌سازی در ایران اشاره کرده‌اند.

استیو ویتکاف چند روز پیش بار دیگر تاکید کرد که ایالات متحده نمی‌تواند حتی یک درصد غنی‌سازی در ایران را بپذیرد.

آقای ترامپ نیز ۲۶ اردیبهشت به شبکه تلویزیونی فاکس نیوز گفت: «ما به هر حال به یک راه‌حل خواهیم رسید. خشونت‌آمیز یا غیرخشونت‌آمیز؛ و من به شدت غیرخشونت‌آمیز را ترجیح می‌دهم».

رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به پرسشی درباره سرنوشت برنامه هسته‌ای غیرنظامی ایران گفت: «آنها نفت عظیمی دارند. برای ۳۰۰ سال نفت دارند و نفت مرغوبی هم دارند... وقتی این همه نفت دارید چه نیازی به برنامه هسته‌ای غیرنظامی هست؟ متوجه نمی‌شوم».
[...]

ادامه مطلب در منبع:
🇺🇸 🇨🇿 RadioFarda

🤖 @VahidHeadline


⚽️کنفدراسیون فوتبال آسیا رسما اعلام کرده سهمیه فوتبال باشگاهی ایران در دو فصل آینده لیگ نخبگان این قاره کاهش یافته است.

به این ترتیب ایران در دو فصل آینده لیگ نخبگان آسیا یک نماینده مستقیم (قهرمان لیگ برتر) و یک نماینده غیرمستقیم (نایب قهرمان لیگ برتر) را به این مسابقات اعزام خواهد کرد که تیم دوم تنها در صورت برنده شدن در دیدار پلی‌اف به مرحله گروهی راه خواهد یافت.

خبر کاهش سهمیه فوتبال ایران در لیگ نخبگان آسیا از ماه‌ها پیش در رسانه‌ها مورد اشاره بود اما روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت کنفدراسیون فوتبال آسیا - ای‌اف‌سی - رسما آن را اعلام کرد. علت این تصمیم نتایج ضعیف تیم‌های فوتبال باشگاهی ایران در سال‌های اخیر عنوان شده است.

این در حالی است که پیش از این ایران دو نماینده مستقیم و یک نماینده مستقیم در این مسابقات داشت که سال گذشته این دو تیم استقلال و پرسپولیس بودند و سپاهان هم به عنوان سهمیه پلی اف معرفی شده بود.

قهرمان جام حذفی ایران هم مانند سال‌های گذشته به طور مستقیم به لیگ نخبگان دو آسیا خواهد رفت.
📷Wana News Agency
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline


سی‌ان‌ان: اسرائیل برای حمله احتمالی به تاسیسات اتمی ایران آماده می‌شود

#پرونده_هسته‌ای_ایران:
سی‌ان‌ان به نقل از چند مقام آمریکایی گزارش داده که اطلاعات جدید نشان می‌دهد اسرائیل در حال آماده‌سازی برای حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران است؛ با این حال این مقامات گفته‌اند مشخص نیست که رهبران اسرائیل تصمیم نهایی را گرفته‌اند یا خیر.

شبکه خبری سی‌ان‌ان این گزارش را شامگاه سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت به نقل از چند مقام آمریکاییِ آشنا با آخرین اطلاعات منتشر کرد.

بر اساس این گزارش، ایالات متحده اطلاعات جدیدی به دست آورده که نشان می‌دهد اسرائیل با وجود پیگیری دولت دونالد ترامپ برای دستیابی به توافق دیپلماتیک با تهران، در حال آماده‌سازی برای حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای ایران است.

مقام‌های رسمی ایالات متحده و اسرائیل هنوز واکنشی به این گزارش نشان نداده‌اند.

ایران و آمریکا تاکنون چهار دور مذاکرات هسته‌ای برگزار کرده‌اند و به گفته کاظم غریب‌آبادی، معاون وزیر خارجه ایران، تهران پیشنهادی برای دور پنجم مذاکره دریافت کرده است.

با این حال علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه با اشاره به اینکه گمان نمی‌کند مذاکرات با آمریکا به نتیجه برسد گفت: «اینکه بگویند ما به ایران اجازه غنی‌سازی نمی‌دهیم، این غلط زیادی است.»

چند مقام آمریکایی به سی‌ان‌ان گفته‌اند که مشخص نیست رهبران اسرائیل تصمیم نهایی را در مورد حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران گرفته باشند.

با این حال این شبکه خبری به نقل از فرد مطلع دیگری نوشته است: «احتمال حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران در ماه‌های اخیر به طور قابل توجهی افزایش یافته است.»

به گفته این منبع، چشم‌انداز حصول توافقی بین تهران و واشینگتن که باعث «از بین رفتن همه اورانیوم ایران» نشود «احتمال حمله را بیشتر می‌کند».

سی‌ان‌ان به نقل از منابع متعدد افزوده است که نگرانی‌های فزاینده درباره اقدام احتمالی اسرائیل نه تنها مبتنی بر پیام‌های عمومی و خصوصی مقامات ارشد اسرائیلی درباره بررسی چنین اقدامی، بلکه از شنودها و مشاهده تحرکات نظامی اسرائیل ناشی می‌شود.

این منابع از جمله به تحریکات نظامی اخیر اسرائیل مانند جابه‌جایی مهمات هوایی و انجام یک رزمایش هوایی که ایالات متحده مشاهده کرده اشاره کرده‌اند.

با این حال به نوشته سی‌ان‌ان، این تحرکات می‌تواند به سادگی نشانگر تلاش اسرائیل برای تحت فشار قرار دادن ایران باشد و اینکه اگر تهران موارد کلیدی برنامه هسته‌ای خود را کنار نگذارد چه پیامدهایی رخ خواهد داد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، تصریح کرده است که گزینه مذاکره و دستیابی به توافق هسته‌ای را ترجیح می‌دهد اما در صورت شکست تلاش‌های دیپلماتیک، به گزینه اقدام نظامی علیه ایران روی می‌آورد.

آقای ترامپ در اظهارات عمومی خود محدودیت زمانی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات تعیین نکرده اما رسانه‌ها، از جمله سی‌ان‌ان، به نقل از منابع خود گزارش داده‌اند که او در نامه‌ای که اواسط اسفند پارسال برای علی خامنه‌ای فرستاد مهلتی ۶۰ روزه تعیین کرد.

اکنون بیش از ۶۰ روز از ارسال آن نامه و ۳۸ روز از آغاز دور اول مذاکرات تهران و واشینگتن گذشته است.

بر اساس گزارش‌ها، موضوع غنی‌سازی به کانون اختلاف در مذاکرات هسته‌ای تهران و واشینگتن تبدیل شده است. مقام‌های آمریکایی از جمله مارکو روبیو و استیو ویتکاف گفته‌اند تهران نمی‌تواند غنی‌سازی اورانیوم داشته باشد، اما مقام‌های جمهوری اسلامی غنی‌سازی را «خط قرمز» خود دانسته‌‌اند.

اسرائیل بارها گفته است هر گونه توافق با تهران را که به نابودی تاسیسات هسته‌ای ایران منجر نشود و «مشابه مدل لیبی» نباشد «توافق بد» تلقی می‌کند.

در سال‌های گذشته حملاتی منتسب به اسرائیل علیه برخی تاسیسات هسته‌ای ایران صورت گرفته و پنجم آبان پارسال نیز اسرائیل از سه موج حملات هوایی علیه مراکز نظامی ایران خبر داد.
[...]

ادامه مطلب در منبع:
🇺🇸 🇨🇿 RadioFarda

🤖 @VahidHeadline
📷 عکس آرشیوی از شلیک موشک‌ اسرائیلی رمپیج از یک جنگنده اف-۱۶


🖋جرمی بوئن، سردبیر اخبار بین‌المللی، بی‌بی‌سی

پس از حملات حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ اسرائیل با زرادخانه تسلیحاتی خود که تأمین هزینه و تهیه آن به طور عمده توسط ایالات متحده انجام می‌شود، وارد جنگ شد.

اسرائیل از سایر متحدان خود هم چیزی هم‌وزن کمک آمریکا دریافت کرده است: اعتباری عمیق بر اساس حسن نیت و همبستگی با اسرائیل به دلیل نفرت از کشتار ۱۲۰۰ فرد عمدتا غیرنظامی اسرائیلی، و مشاهده تصاویر ۲۵۱ نفر که مهاجمان به عنوان گروگان با خود به غزه می‌بردند.

اکنون به نظر می‌رسد که اعتبار اسرائیل حداقل از نظر فرانسه، بریتانیا و کانادا از بین رفته است. دولت‌های این کشورها نحوه عملیات اسرائیل در جنگ در غزه را با شدیدترین لحن محکوم کرده‌اند.

آلبوم را ورق بزنید و برای خواندن مطلب کامل، از لینک بایو به وب‌سایت بی‌بی‌سی مراجعه کنید.

@BBCPersian
bbc.in
Photo: Reuters / EPA / Anadolu via Getty Images / AFP via Getty Images / Bloomberg via Getty Images
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline


آیا حسن‌نیت بریتانیا، فرانسه و کانادا نسبت به اسرائیل رو به پایان است؟

به نظر می‌رسد که اعتبار اسرائیل حداقل از نظر فرانسه، بریتانیا و کانادا از بین رفته است. دولت‌های این کشورها نحوه عملیات اسرائیل در جنگ در غزه را با شدیدترین لحن محکوم کرده‌اند.
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline
📷 از زمان پایان آتش‌بس توسط اسرائیل در ماه مارس، حملات ارتش این کشور به غزه هزاران هزاران کشته برجای گذاشته است


❗️#تیتر_یک: خطر قحطی در غزه؛‌ بریتانیا مذاکرت تجاری با اسرائیل را تعلیق کرد، اروپا تجارت آزاد با اسرائیل را بازبینی می‌کند

در حالی که سازمان ملل متحد همچنان درباره خطر مرگ هزاران کودک در غزه به علت توقف کمک‌رسانی هشدار داده، وزیرخارجه بریتانیا می‌گوید جنگ در غزه وارد «مرحله تاریک و سیاهی» شده و به همین علت هم بریتانیا مذاکرات تجاری خود با اسرائیل را تعلیق کرده است. همزمان اتحادیه اروپا هم در اعتراض به عملیات گسترده ارتش اسرائیل در غزه که بنیامین نتانیاهو گفته هدف آن تصرف و تسلط کامل بر غزه است، اعلام کرده توافق تجارت آزاد خود با اسرائیل را مورد بازبینی قرار می‌دهد.
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline
📷 غزه


سازمان امنیت داخلی اسراییل (شین‌بت) و پلیس این کشور، روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ اعلام کردند که در جریان عملیاتی مشترک، دو شهروند اسراییلی را به ظن ارتکاب جرایم امنیتی مرتبط با جمهوری اسلامی ایران بازداشت کرده‌اند.
به گفته شین‌بت و پلیس اسراییل، این دو متهم با نام‌های «روی مزراحی» و «الموگ آتیاس»، به دلیل جمع‌آوری اطلاعات حساس از محل سکونت «یسرائیل کاتس»، وزیر دفاع اسراییل، دستگیر شده‌اند.


#اطلاع_رسانی


بیشتر بخوانید: iranwire.com
🇺🇸 Farsi_Iranwire

🤖 @VahidHeadline


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
سینمای ایران امسال دو فیلم در بخش مسابقه 🔻هفتاد و هشتمین فستیوال فیلم کن، دارد یکی «زن و بچه» ساخته سعید روستایی و دیگری فیلم «یک تصادف ساده» ساخته جعفر پناهی که ساعاتی پیش در کن به نمایش درآمد.

گفت‌وگو با مریم زهدی، در محل جشنواره کن.
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔻دولت آقای ترامپ، پذیرفته به خانواده اشلی ببیت، زنی که در جریان یورش به کنگره آمریکا در سال ۲۰۲۱ کشته شد، پنج میلیون دلار غرامت بپردازد. خانواده خانم ببیت از دولت آمریکا بابت کشته شدن این شهروند به دست پلیس کنگره شکایت کرده بودند.

بعد از بررسی اتفاق‌های منجر به مرگ خانم ببیت، پلیس کنگره به این نتیجه رسیده بود که افسری که به او شلیک کرده توانسته با اقداماتش از کشته یا مجروح شدن نمایندگان مردم و کارمندان کنگره که در سالن مجلس بودند جلوگیری کند. اقدام آقای ترامپ برای پرداخت پول به خانواده ببیت، با مخالفت‌هایی در پایتخت روبه‌رو شده.

📸GettyImages
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline


🔻مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا امروز در کمیته روابط خارجی سنا ابراز امیدواری کرد که با ایران توافقی حاصل شود زیرا به نظر او آن گزینه دیگر بسیار بدتر خواهد بود هرچند ضروری باشد.

او به نمایندگان سنا گفت که اگر ایران خواهان برنامه هسته‌ای غیرنظامی و توانایی توسعه انرژی هسته‌ای است، مدلی وجود دارد که چندین کشور در سراسر جهان در حال حاضر از آن پیروی می‌کنند و به آنها اجازه می‌دهد راکتور بسازند و سپس مواد غنی‌شده را وارد کنند و از آن برای تولید برق استفاده کنند.

آقای روبیو گفت: «وقتی بدانید که چگونه در هر سطحی غنی‌سازی کنید، تنها چیزی که نیاز دارید زمان است تا بتوانید در سطح بالاتری غنی‌سازی کنید. و آنها قبلاً توانایی غنی‌سازی در سطح بالاتر را ثابت کرده‌اند. در واقع، آنها این کار را کرده‌اند و اکنون نیز انجام می‌دهند.»

وزیر امور خارجه آمریکا می‌گوید که ایران فقط انرژی نمی‌خواهد و با جلوه دادن غنی‌سازی به عنوان غرور ملی می‌خواهد از این عامل بازدارنده برخوردار شود.

📸AFP via Getty Images
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline


نسرین روشن، زندانی دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی، روز سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ به صورت مشروط از زندان اوین آزاد شد.
خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با اعلام این خبر نوشت آزادی خانم روشن ساعاتی پیش و در چارچوب آزادی مشروط صورت گرفته است.
#اخبار_ایران
بیشتر بخوانید: iranwire.com
🇺🇸 Farsi_Iranwire

🤖 @VahidHeadline


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔻‌‌جعفر پناهی، فیلمساز سرشناس ایرانی، امروز برای نمایش فیلمش «یک تصادف ساده» پا بر فرش قرمز جشنواره فیلم کن گذاشت.

این اولین حضور آقای پناهی بر فرش قرمز جشنواره‌های فیلم خارجی پس از حدود ۱۵ سال است. به‌دلیل حمایت از اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری آن سال که به جنبش سبز معروف شد، آقای پناهی مدتی به زندان رفت و حدود ۱۵ سال ممنوع‌الخروج بود.

این کارگردان ۶۴ ساله گفته است تقریباً هفت ماه زندان در اوین الهام‌بخش این فیلم شوخ بوده است.

آقای پناهی به مجله اسکرین گفت: «یکی از ویژگی‌های مردم ایران، شوخ‌طبعی آنهاست.»

«این رژیم بیش از چهار دهه است که تلاش می‌کند تراژدی و اشک و رنج را به مردم ایران تحمیل کند، اما ایرانی‌ها همیشه با طنز و لطیفه پاسخ داده‌اند.»


bbc.in
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline


بازگشت جعفر پناهی به جشنواره کن پس از ۲۰ سال ممنوعیت سفر

#فرهنگ_و_هنر:
جعفر پناهی، کارگردان سرشناس ایرانی، شامگاه سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ماه، برای نخستین‌بار در بیش از دو دهه گذشته، بر فرش قرمز جشنواره فیلم کن حاضر شد. فیلم تازهٔ او با عنوان «یک تصادف ساده» در بخش رقابتی جشنواره امسال به نمایش درآمد.

پناهی، که به‌دلیل ساخت فیلم‌هایش بارها بازداشت شده، آخرین بار در سال ۲۰۰۳ با فیلم «طلای سرخ» به‌صورت حضوری در جشنواره کن شرکت کرده بود. آن فیلم در بخش «نوعی نگاه» به نمایش درآمده بود.

در مراسم سه‌شنبه شب در سالن باشکوه «گران لومیر»، همسر و دختر او، همچنین چند تن از بازیگران فیلم از جمله وحید مُبَصری، بازیگر نقش اصلی، در کنار پناهی حضور داشتند.

سخنگوی فیلم اعلام کرده که پناهی در سال‌های اخیر تحت هیچ‌گونه حکم یا ممنوعیت رسمی نبوده و پرونده قضایی فعالی نیز علیه او وجود ندارد. این در حالی است که در سال ۲۰۱۰، دادگاهی در ایران پناهی را به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۲۰ سال ممنوعیت فیلم‌سازی و خروج از کشور محکوم کرده بود.

جعفر پناهی پس از نمایش فیلم، با چشمانی اشک‌بار روی صحنه رفت و در حالی که صدایش می‌لرزید، این فیلم را به کارگردانان ممنوع‌الکار در ایران، به‌ویژه زنان فیلم‌ساز و بازیگری تقدیم کرد که از جنبش‌های اعتراضی در دفاع از حقوق زنان حمایت کرده‌اند.

او در گفت‌وگویی که روز سه‌شنبه در نشریهٔ «اسکرین دیلی» منتشر شد، تأکید کرد که با وجود لغو برخی محدودیت‌ها، همچنان ناچار است کارهایش را در خفا انجام دهد و روند تولید فیلم را به‌طور غیررسمی و خارج از مجاری قانونی پیش ببرد.

فیلم «یک تصادف ساده» داستان مردی به نام وحید (با بازی وحید مبصری) را روایت می‌کند که فردی با پای مصنوعی را می‌رباید، چرا که گمان می‌برد این همان کسی است که در زندان شکنجه‌اش داده و زندگی‌اش را نابود کرده است. او سپس در تلاش است با تأیید دیگر بازماندگان، مطمئن شود که این همان شکنجه‌گر سابق است و تصمیم بگیرد که با او چه کند.

پناهی پیش‌تر نیز جوایز معتبری از جشنواره‌های جهانی دریافت کرده، از جمله دوربین طلایی کن برای فیلم «بادکنک سفید» در سال ۱۹۹۵ و خرس طلایی جشنواره برلین برای فیلم «تاکسی» در سال ۲۰۱۵ که در دوران آزادی موقت در تهران ساخته شده بود.

مهدی رجبیان جایزه بین‌المللی تلی را دریافت کرد:

در یک خبر فرهنگی دیگر، مهدی رجبیان، آهنگساز و نوازنده ایرانی، برای ساخت موسیقی تیزر تبلیغاتی مرسدس بنز جایزه بین‌المللی «تلی» (Telly) را دریافت کرد.

برپایه نتایج منتشر شده در وب‌سایت این جایزه، آقای رجبیان در بخش استفاده خلاقانه از موسیقی دو جایزه نقره و برنز تلی را از آن خود کرده است.

مهدی رجبیان پیشتر در گفت‌وگویی با رادیو فردا گفته بود از جمله دلایل همکاریش با شرکت مرسدس بنز، نزدیکی این شرکت در زمینه‌هایی به ایران بوده است.

مهدی رجبیان سال ۱۳۹۲ به اتفاق برادرش حسین رجبیان به دلیل بنیان‌گذاری و گرداندن وب‌سایت «برگ‌موزیک» که به انتشار موسیقی‌های زیرزمینی اختصاص داشت، به اتهام «توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام» بازداشت و بیش از دو سال را در زندان اوین گذراند. بازداشت این دو برادر هنرمند در آن زمان واکنش‌های جهانی متعددی در پی داشت.
🇺🇸 🇨🇿 RadioFarda

🤖 @VahidHeadline
📷 جعفر پناهی، کارگردان سرشناس ایرانی، شامگاه سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت‌ در هفتاد‌وهشتمین جشنواره فیلم کن


طرح محدود کردن مهریه به ۱۴ سکه در مجلس ایران؛ چالش جدید زنان در حکومتی مردسالار

دولت ایران با طرح جدید کاهش مهریه به ۱۴ سکه مخالفت کرده است اما مجلس این روزها طرحی در دست بررسی دارد که سقف مهریه را از ۱۱۰ به ۱۴ سکه کاهش می‌دهد.
🇬🇧 BBCPersian

🤖 @VahidHeadline
📷 مجلس این روزها طرحی در دست بررسی دارد که سقف مهریه را از ۱۱۰ به ۱۴ سکه کاهش می‌دهد.


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 ​​در تازه‌ترین اقدام تبلیغاتی جمهوری اسلامی علیه روش‌های پیشگیری از بارداری، در ایستگاه‌های مترو تهران، پوسترهایی با مضمون ضدکاندوم نصب شده که با لحنی احساسی و گمراه‌کننده، استفاده از این وسیله پیشگیری را معادل «محروم کردن یک قهرمان از تولد» معرفی می‌کنند.

در یکی از این تبلیغات آمده «پرستاری که مرهم زخم‌های مادرم شدی، خیلی خانومی» و در کنار تصویری از یک کاندوم نوشته شده «پرستاری که به دنیا نیامد.» این پیام در تلاش است تا مخاطب را با القای حس گناه بابت جلوگیری از بارداری، به سلب حق تصمیم‌گیری بر بدن خود سوق دهد.

تحمیل بارداری ناخواسته نه‌تنها نقض حق فردی، بلکه عاملی در افزایش فقر، خشونت خانگی و آسیب‌های روانی است. در مقابل، دسترسی آزاد و آگاهانه به وسایل پیشگیری و آموزش جنسی نه‌فقط یک حق، بلکه ضرورتی برای سلامت عمومی و کرامت انسانی است.
🇺🇸 Farsi_Iranwire

🤖 @VahidHeadline

17 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.