Sushyian Liberta


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Siyosat


پژوهشگاه سوشیان لیبرتا 🎓📜
آزادی 🗽 | مالکیت⚜️ | سنت📚

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
Siyosat
Statistika
Postlar filtri


Iranian Neo-con dan repost
«پس از مرگِ ناصر‌الدین شاه، تا یک ربع قرن ایران چیزی جز نابسمانی، هرج و مرج و انقلاب به خود ندیده بود»

«محمد علی کاتوزیان،اقتصاددان و تاریخدان»

@Iranian_Neocon


کوچکترین اقلیت بر روی زمین ،‌فرد است. آنهایی که حقوق فردی را انکار می‌کنند نمی‌توانند ادعا کنند که مدافع حقوق اقلیت ها هستند.

آین رند


اعتقاد به عقل، نیز به عقل دیگران، اندیشهٔ بی‌غرضی و بردباری، طرد هر ادّعای اقتدار را در بر می‌گیرد.

کارل پوپر؛ انقلاب یا اصلاح: زمینهٔ نظری کارل پوپر


چرا ملتها شکست می خورند؟ dan repost
آیا اصلاحات ارضی، سوسیالیستی نبود!؟

برای درک چرایی و پیامدهای اصلاحات ارضی تحقیق و تدقیق بسیار لازم است چرا که عواقب جدی برای ایران مدرن داشته است. اما اخیراً، تلاش‌هایی صورت می‌گیرد تا اصلاحات ارضی را «مترقیانه» نشان داده و آنرا از ایده‌ای چپ‌گرایانه جدا کرده و حتی در این میان به مارکسیست‌ها فخرفروشی شود! یکی از آن مقالات جدید از جناب تدینی گرامی است که از اینجا قابل مطالعه است.

ایشان در متنی کوتاه برای تبرئهٔ سوسیالیستی بودن اصلاحات ارضی، به این مطلب اشاره می‌کنند که زمین‌ها تنها بازتوزیع شده و فقط مالک خصوصی آن تغییر کرده است. ابتدا لازم است شروط صحت یک معامله مورد توجه نویسنده قرار بگیرد. اولین شرط صحت هر معامله «رضایت طرفین» است. وقتی شخصی مایل نباشد اتومبیل خود را حتی به قیمت روز، بشما بفروشد اما از طرف خریدار یا شخص ثالثی مجبور به انجام معامله شود، چنین اجباری، صحت معامله را زیر سوال برده و آنرا باطل می‌کند. اگر مالکان اراضی تمایل به چنین معامله‌ای داشتند خود با زارع انجام داده و نیازی به مداخلهٔ دولت در آن نبود. دولت چه شانی در این میانه داشت و چه حقی!؟

اگر مالکان خصوصی مایل به فروش زمین‌های خود ولو با دریافت ثمن آن نبودند و دولت آنها را به چنین کاری مجبور کرده است پس نوع معامله زوری، و انجام آن نقض حقوق فردی آنهاست و باید توسط هر فرد منصفی محکوم شود. همانطور که شواهد تاریخی نشان می‌دهد بسیاری از مالکان مایل به انجام چنین معامله‌ای نبودند و تنها با داغ و درفش حکومت وقت و پروپاگاندای چپ‌گرایانه آن که زارعین را علیه مالکان تحریک و تهییج می‌کرد به انجام آن مبادرت ورزیدند.

از سویی دیگر نویسنده باید نگاهی به عقیدهٔ مجریان اصلاحات ارضی و تصور عاملان اصلی اجرای آن از شخص پهلوی دوم-که خود را رهبر انقلاب می‌نامید- گرفته تا روزنامه‌نگار چپ‌گرایی مانند ارسنجانی که مدتی وزیر اصلاحات ارضی بود، بیاندازد که نشان می‌دهد رژیم وقت کاملاً به این مهم آگاهی داشت که اصلاحات ارضی او با حقوق و آزادی‌های مشروع منافات دارد و در تمام دنیا بعنوان سیاستی سوسیالیستی شناخته می‌شود. بطوریکه که محمدرضا پهلوی در سال ۱۳۵۳-یعنی در آغاز شوک نفتی و کامل نمودن انقلاب سفید-اینگونه خود را معرفی می‌کند:

من چپ‌گراتر از چپی‌ها هستم!


یا اظهارنظر عریانِ فرح پهلوی دهه‌ها پس از اجرای اصلاحات ارضی که ضمن سوسیالیست خواندن خود می‌گوید:

سوسیالیست‌تر و چپ‌گراتر از من اعلیحضرت بودند که انقلاب سفید کردند!


بنابراین برخلاف تصور و تحلیل جناب تدینی، مجریان و رهبران سیاسی اصلاحات ارضی کاملاً به سوسیالیستی بودن اقدامات خود آگاهی داشتند و آنرا با افتخار اعلام کرده‌اند. روشن است که شواهد تاریخی و خاطرات رجال وقت به اندازه‌ای هست که نتوان اصلاحات ارضی سوسیالیستی را هم «قلب» کرد و چیزی دیگر از واقعیت تاریخی آن به مخاطب عرضه نمود.

در پایان لازم است تاکید شود که در تصویب و اجرای اصلاحات ارضی هم انواع و اقسام تعدیات قانونی، شرعی و حقوقی صورت پذیرفته که قابل روفو کردن نیست. اصلاحات ارضی برخلاف قانون اساسی مشروطه است و توسط مجلس شورای ملی تصویب نشده بلکه از طریق «رفراندوم خاورمیانه‌ای» تایید می‌شود. این اصلاحات برخلاف شرع اسلام نیز است چرا که قاعدهٔ تسلیط در باب مالکیت خصوصی را نقض می‌کند و از طرفی دیگر ضد حقوق فردی است چرا که مالک را مجبور به انجام معامله‌ای می‌نماید که خود راضی به انجام آن نیست. پیامدهای دهشتناک سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و محیط‌زیستی آن که دیگر جای خود دارد و در این مقال نگنجد.


«برابری دربرابر قانون» یک واقعیت نیست، بلکه خواستی سیاسیست که بر مبنای تصمیمی اخلاقی قرار دارد.

کارل پوپر؛ انقلاب یا اصلاح: زمینهٔ نظری کارل پوپر


محمد[ص] نخستین کسی بود که اعراب را زیر لوای حکومت واحد متحد کرد. با این حال هرگز تشکیل یک حکومت جدید را اعلام نکرد.او وقتی در مدینه مستقر شد،در آنجا دو نهاد مسجد و بازار که شکل دهنده به عرصۀ عمومی بودند را تاسیس کرد .
یک نمونۀ جالب توجه از نخستین نوآوری های محمد[ص] برداشتن محدودیت بر تعیین قیمت ها بود ،‌آن هم در زمانیکه قیمت ارزاق عمومی شدیدا افزایش یافته بود و مردم شهر از او می‌خواستند که سقفی برای قیمت ها تعیین کند ، او هزار سال پیش از مفهوم دست نامرئی آدام اسمیت در بازار مدینه به صراحت اعلام کرد «تعیین قیمتها در دست خداست»


بندیکت کهلر


من روی یک سیستم نقدی الکترونیکی جدید کار کرده‌ام که کاملاً همتا به همتا است و شخص ثالث قابل اعتمادی ندارد.

ساتوشی ناکاموتو (نام شخص یا اشخاص خالق بیت کوین) - نوامبر 2008


انباشت تمام قدرت چه به شکل موروثی باشد چه خودخوانده و چه انتخاباتی ، تعریف واضح استبداد است

جیمز‌ مدیسون


Iranian Neo-con dan repost
«باتوجه به اینکه نفتِ ایران، یک درامد بیست میلیارد دلاری در سال داشت و من حساب کردم، خود این درامد در عرض پنج‌ سال، صد میلیارد دلار، یک برنامه‌ای بود که هندوستان با جمعیتی حدود بیست برابر جمعیت ایران، چنین برنامه‌ای را نداشت! در حالی که ایران با توجه به یک برنامه‌ی بسیار بزرگ سازمانِ برنامه، نزدیک به ورشکستگی قرار گرفته بود و تمام این شرکت‌های مختلف دولتی، که هفتاد هشتاد درصد منابعِ سازمانِ برنامه به این‌ها داده می‌شد، هیچ مسئولیتی نشان نمی‌دادند و هیچ حساب و کتابی نداشتند و همان موقع‌ها بود که بالاخره انقلاب شروع شد. بانک‌ها به طور غیرمعقولی وام می‌دادند به هر کسی که می‌خواستند. بخش‌های مختلف سازمانِ برنامه، مثلا شهرسازی، صحبت از میلیاردها دلار می‌شد، بدون این‌که بدانند برای چه می‌خواهند این منابع را خرج کنند»

«بهمن ابادیان، رئیس اداره‌ی بررسی‌های اقتصادیِ بانک مرکزی و معاونِ سازمان برنامه در دوره‌ی پهلویِ دوم»


@Iranian_Neocon


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
💰راز خلق بلاکچین ، دشمن بزرگ پول فیات و دخالت دولت ها و بانک ها در گردش مالی، از زبان ساتوشی ناکاموتو(نام شخص یا اشخاص ناشناس خالق بیت کوین)


مدارس خصوصی راه فراری برای والدینی است که از کیفیت پایین مدارس دولتی خسته شده اند. در حالی که هزینه آن بسیار کمتر است از والدینی که هنوز بودجه مدارس دولتی را با دلارهای مالیاتی خود تأمین می کنند.

داگلاس فرنچ


Economic Library dan repost
آزادی یعنی انسان مالک خود باشد؛ یعنی هیچ فرد یا نهادی حق ندارد به بدن، ذهن یا دارایی‌های او تعرض کند. این اصل ساده، قلب عدالت و پایهٔ اخلاق انسانی است. لیبرتارینیسم فلسفه‌ای است که بر پایهٔ عشق به آزادی بنا شده است. این عشق ما را به جهانی می‌خواند که در آن همکاری داوطلبانه جای اجبار را بگیرد، و خلاقیت و ارادهٔ انسان‌ها بدون محدودیت شکوفا شود. دولت‌ها، با هر نام و عنوانی، دشمنان آزادی‌اند، زیرا آنها بر زور و اجبار بنا شده‌اند. اما باور ما این است که انسان‌ها، فارغ از هر قدرتی که به زور تحمیل شود، می‌توانند جهانی عادلانه و آزاد بسازند.


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
آیا فردوسی مسلمان بوده؟

■ استاد جلال خالقی مطلق - پژوهشگر زبان‌و ادبیات فارسی



@Sushyanism


دولت شبه مردمی مورد نظر مارکس ، در اصل چیزی جز حکومت توده‌ای ، که توسط یک اقلیت تحصیل‌کرده و در نتیجه ممتاز که ظاهراً واقعیت رابهتر درک می‌کند و منافع مردم بهتر از خود مردم می شناسد ، نیست.

میخائیل باکونین


به هر روی، حرکت از قعر جدول آزادی اقتصادی به صدر آن را می‌توان آغاز کرد، اگر سیاست‌سازان ایرانی عینک سوسیالیستی را از چشمان خود بردارند و اندیشه‌سازان ایرانی به این باور دست یابند که نه تنها اقتصاد بازار با عدالت اجتماعی و اخلاق و معنویت در تنافر نیست، بلکه شرط لازم برای تحقّق آنهاست.

محمّد ماشین‌چیان؛ صدر اسلام و زایش سرمایداری: پیشنهادی برای اقتصاد غیراسلامی ایران


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
رعایت حقوق مالکیت خصوصی شهروندان و آزادسازی اقتصادی میراث بنیادین قانون نامه روم تا قرون بعدی بود و بیشتر آن توسط کشورهای غرب مسیحی پذیرفته شد

موری راتبارد



نکته: ویدئو مربوط به امپراتوری بیزانس (روم شرقی)‌است نه روم غربی


سوالی که باید از خود بپرسیم‌این است که آیا دستورات اسلامی مقوله حقوقی اند یا اخلاقی؟ وقتی مسلمانان می گویند اسلام به نمازهای یومیه دستور داده یا مشروبات الکلی را ممنوع کرده است، آیا در مورد تعهدات عمومی صحبت می کنند که توسط دولت اجرا می شود یا تعهدات شخصی که توسط خداوند قضاوت می شود؟

مصطفی آکیول ، متفکر مسلمان و آزادیخواه


فلسفه به خوبی می‌تواند مسائل سیاسی را در سطوح مختلف کلی و انتزاعی، که همگی ارزشمند و قابل توجه هستند، مطالعه کند

جان رالز


آنچه مقبولیت حزب توده و تشکیلات چپ در ایران را تقویت می‌کرد، کارنامه عملکرد سیاه قدرت های امپریالیستی مثل تزار درایران بود که نگرش جدید نسبت به غرب را تغییر داد، بر خلاف عصر مشروطه دیگر غرب گرایی ، مشروطه ، اومانیسم،قرار داد اجتماعی و... برای روشنفکران آن دوره مدینه فاضله و سرمشق نبود بلکه این مفاهیم توجیه گر نظام سرمایه تلقی میشد

ما چگونه،‌ما شدیم؟ | صادق زیباکلام


هیتلر یک‌محافظه‌کار نبود ، او یک کمونیست بود حزب Afd یک حزب"محافظه‌کار و آزادیخواه" است و سیاست های ما کاملاً مخالف دستور کار اقتصادی توتالیتر رایش سوم است

آلیس وایدل ، رهبر حزب راستگرای آلترناتیو برای آلمان در گفتگو با ایلان ماسک

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.