⚛کانال علوم جنایی


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


نشر آموزه‌ها و یافته‌های مربوط به تمامی شاخه‌های علوم جنایی (فقهی، حقوقی، تجربی، تدبیری و فلسفی)
📲ارسال نقد و پیشنهاد✉
@Drmoradi67
🔮جهت ارتباط با
مدیر تبادلات و تبلیغ⤵️
@Afroditea

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی  قوه قضاییه

🔹موضوع:

چنانچه نسبت به رای دادگاه کیفری دو اعتراض ثالث موضوع ماده ۴۱۷ قانون آیین دادرسی مدنی مطرح شود و رای کیفری نیز سه نفر متهم داشته باشد و نسبت به متهم ردیف اول رای صادره در همان دادگاه بدوی و در خصوص دیگر متهمان در دادگاه تجدید نظر قطعی شده باشد مرجع صالح برای رسیدگی به اعتراض ثالث دادگاه تجدید نظر است یا آنکه باید دادخواست جداگانه به طرفیت
خوانده (متهم) اول در دادگاه بدوی و نسبت به دیگر افراد در دادگاه تجدید نظر مطرح شود؟


✅ رای دیوان عدالت اداری

🔹موضوع:

دهیاری ها و شوراهای اسلامی روستا  با چه شرایطی می توانند قراردادهای عادی معاملات املاک را تائید کنند؟

🔹نظر مشورتی دیوان عدالت اداری

موضوع:
آیا اسناد عادی مربوط به اراضی روستایی فاقد سند رسمی و سابقه ثبتی، می‌تواند مبنای اقدامات سازمان های مربوط جهت اموری مانند تغییر کاربری و... باشد؟ 


با سلام احترام . دانشجو کدام یک از استان های زیر می باشید؟ . . 🎓اتحادیه رسانه دانشجویان کشور🎓
So‘rovnoma
  •   تهران / البرز / قم
  •   خراسان رضوی/ خراسان شمالی / خراسان جنوبی
  •   آذربایجان غربی / آذربابجان شرقی/ اردبیل
  •   سیستان و بلوچستان /هرمزگان /فارس
  •   بوشهر/ خوزستان /کهکیلویه وبویراحمد
  •   لرستان / ایلام/ چهارمحال و بختیاری
  •   مرکزی/ همدان/ زنجان/قزوین
  •   کردستان / کرمانشاه
  •   اصفهان /یزد / کرمان/ سمنان
  •   گیلان/مازندران / گلستان
86 ta ovoz


دانشجو کدام یک از مجموعه و رشته های زیر می باشید؟ 🎓اتحادیه رسانه دانشجویان کشور🎓
So‘rovnoma
  •   مجموعه فنی و مهندسی
  •   مجموعه علوم پایه
  •   مجموعه حقوق
  •   مجموعه فرهنگیان
  •   مجموعه پزشکی و دارو سازی
  •   مجموعه زبان های خارجه و مترجمی
  •   مجموعه تربیت بدنی
  •   مجموعه مدیریت و حسابداری
  •   مجموعه روانشناسی
  •   سایر رشته های تحصیلی
70 ta ovoz


دانشجوی کدام یک از مقاطع تحصیلی زیر می باشید؟
So‘rovnoma
  •   کاردانی
  •   کارشناسی
  •   کارشناسی ارشد
  •   دکتری
74 ta ovoz


✅رای دادگاه بدوی و تجدید نظر

✅چکیده :
شرط دعوای الزام به تحویل به مبیع و مطالبه اجرت المثل مالکیت رسمی خواهان است؛ بنابراین سند عادی مالکیت در خصوص املاک دارای سابقه ثبتی فاقد اثر است.


🔷تاریخ دادنامه قطعی : 1394/06/02
🔷شماره دادنامه قطعی : 9409970221200759


✅رای دادگاه بدوی :

در خصوص دادخواست م. ف. به طرفیت س. م. به خواسته صدور حکم محکومیت مبنی بر تحویل یک دستگاه آپارتمان مسکونی به متراژ تقریبی 45 متر مربع موضوع مبایعه نامه تنظیمی مورخه 1389/11/28 و اجرت المثل ایام تصرف خوانده در ملک از زمان انعقاد بیع لغایت صدور و اجرای حکم با ارجاع به کارشناس به انضمام خسارات دادرسی دادگاه باعنایت به محتویات پرونده دادخواست تقدیمی و مدارک ابرازی و نظر به اینکه مستند دعوی :
خواهان یک برگ سند عادی می باشد به عبارتی ملک موصوف فاقد سند مالکیت رسمی می باشد. مستفاد از رای وحدت رویه شماره 672 مورخه1383/10/1 دیوان عالی کشور تحویل مبیع فرع بر تنظیم سند رسمی می باشد در مانحن فیه چنین نمی باشد.از طرف دیگر چون مالکیت رسمی خواهان به اثبات نرسیده است مطالبه اجرت المثل نیز محفل قانونی نخواهد داشت.
لذا دادگاه در مجموع ادعای خواهان را وارد ندانسته و مستندا به ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی و رای وحدت رویه شماره 672 مورخه 1383/10/1 دیوان عالی کشور قرار رد دعوی خواهان را صادر و اعلام می دارد.
در خصوص دادخواست آقای غ. ش. به طرفیت1ـ س. م. 2ـ م. ف. مبنی بر ورود ثالثدر کلاسه پرونده 540ـ90 شعبه دوم حقوقی بهارستان به خواسته :صدور حکم بر بطلان بیعنامه 1389/11/28 به مبلغ هیجده میلیون تومان با احتساب کلیه خسارات قانونی دادگاه نظر به اینکه : در پرونده اصلی نسبت به دعوی خواهان قرار رد دعوی صادر گردیده است. دعوی ورود ثالث به تبع دعوی اصلی طرح گردیده است.با رد دعوی اصلی دعوی مذکور نیز مرتفع و قرار رد دعوی مذکور صادر و اعلام می گردد.
رای صادره حضوری بوده و ظرف مهلت 20 روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران می باشد.
🔹رییس شعبه دوم حقوقی دادگستری بهارستان - فرامرز اصفهانی


✅رای دادگاه تجدیدنظر استان :

تجدیدنظرخواهی آقای م. ف. بطرفیت خانم س. م. نسبت به قرار رد دعوی تحویل یک دستگاه آپارتمان مسکونی و مطالبه اجرت المثل بجهت اینکه تجدیدنظرخواه فاقد سند رسمی مالکیت است وارد نمی باشد.
باعنایت به محتویات اسناد عادی ابرازیملک موضوع دعوی دارای سابقه ثبتی ( .... ) اعلام شده است. به دلالت مادتین 46 و 48 قانون ثبت اسناد و املاک سند عادی که بر خلاف مقررات آن قانون در مورد انتقال ملک دارای سابقه ثبتی تنظیم شده بعنوان دلیل مالکیت قابل ترتیب اثر نبوده است.
تجدیدنظرخواهی باجهات مقرر در ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی انطباق نداشته و دادگاه به استناد ماده 353 آن قانون تجدیدنظرخواهی را رد و دادنامه مذکور را در بخش مورد اعتراض با استدلال فوق تایید می نماید این رای قطعی است.
🔹رییس و مستشار شعبه 12 دادگاه تجدید نظر استان تهران سید عطا قیصری - علی حاجی حسنی


✅در برخی از قراردادها، شرط وجه التزام در صورت مستحق للغیر در آمدن مبیع تعیین می گردد.حال اگر بعد از گذشت مدتی ،مستحق للغیر در آمدن مبیع ثابت گردد با باطل شدن قرارداد،آیا شرط ضمن عقد هم باطل می گردد یا شرط مستقل تلقی می گردد؟و از سوی دیگر آیا خریدار ، مستحق همان مبلغ تعیین شده می باشد و یا می تواند در اجرای آرای وحدت رویه با شماره های ۷۳۳و۸۱۱دیوان عالی کشور،درخواست مطالبه غرامت به قیمت روز درخواست نماید؟
🔹در رویه قضایی دو نظر متفاوت وجود دارد و برای هر نظر دلایل قابل تامل وجود دارد.اما به لحاظ اینکه فلسفه علم حقوق ،رساندن حق به ذیحق و ایجاد عدالت در پرتو آزادی اراده می باشد،شاید بتوان با دلایلی از سویی به استقلال شرط فوق نظر داد و همزمان هم به ناکارآمدی شرط وجه التزام و استحقاق خریدار به غرامت قانونی یا همان بهای روز نظر داد.سوءنیت فروشنده و عدم جبران واقعی خسارت  با وجه التزام تعیین شده و انقضای مدت زیاد از زمان وقوع قرارداد می تواند در ناکارآمدی شرط وجه التزام موثر باشد
/منبع: کانال حقوقی دکتر حسن فضلی/منبع :حقوق بانکی


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی  قوه قضاییه

🔹موضوع:

در موارد علم اجمالی به انتساب جنایت به یکی از دو یا چند نفر و عدم امکان تعیین مرتکب که قصاص ساقط و دادگاه وفق ماده ۴۸۲ قانون مجازات مبادرت به تعیین دیه می‌نماید، آیا نحوه پرداخت دیه وفق آنچه در ماده ۴۷۹ قانون پیش گفته آمده، بالسویه است یا به قید قرعه یا به طریق دیگر؟


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی  قوه قضاییه

🔹موضوع:

بر اساس بر اساس ماده ۲۳ قانون صدور چک اجراییه صادر شده است؛ اما مقام صادر کننده، با طرح دعوای ابطال اجراییه، مدعی است که چک صیادی نبوده است با توجه به ماده ۲۱ مکرر قانون صدور چک ،چنانچه دارنده ظرف ۲ سال از اسفند ماه ۱۳۹۹ برای چک‌های قدیمی صیادی نیستند، اقدام نکند، نباید اجراییه صادر شود. آیا چنین استدلالی صحیح است؟ از کدام قسمت ماده ۲۱ چنین برداشتی می‌شود؟
توضیح آنکه چک بر اساس مواد ۴ و ۵ قانون صدور چک، دارای کد رهگیری بوده و دیگر شرایط صدور اجراییه نیز وجود داشته است آیا موجبی برای ابطال اجراییه وجود دارد؟


✅رای شعبه دیوان عالی کشور


✅چکیده : 
از آنجایی که صلاحیت دادگاه، تابع عنوان دعوایی است که خواهان اقامه کرده؛ رسیدگی به دعوی "ابطال سند"، هرچند که منوط به اصلاح سند مالکیت خواهان توسط مراجع ثبتی باشد؛ در صلاحیت دادگاه بوده و صدور قرار عدم صلاحیت از سوی دادگاه به اعتبار صلاحیت مراجع ثبتی، جایز نیست.


🔷تاریخ دادنامه قطعی : 1395/04/30
🔷شماره دادنامه قطعی : 9509970910700459
🔷شماره پرونده : 9409982424300317


✅خلاصه جریان پرونده :

شعبه سوم دادگاه حقوقی ابهر در خصوص دعوی آقای ه. ن. به طرفیت اداره ثبت اسناد ابهر و آقایان م. ح. ، ک. ع. و ..... به خواسته های ابطال رأی شماره 9671 - 1388/4/14 هیأت حل اختلاف موضوع مواد 147 و 148 اصلاحی قانون ثبت اسناد و املاک ابطال سند صادره تحت پلاک .... فرعی از ..... فرعی به میزان 15/90 متر مربع
به موجب دادنامه شماره 1395/3/20 به لحاظ این که حسب نظر کارشناسان حدود و مشخصات پلاک 1272 متعلق به خواهان با مجاورین مطابقت ندارد و نیازمند اصلاح و تعیین تکلیف در اداره ثبت می باشد.
به استناد ماده 25 قانون ثبت اسناد و املاک قرار عدم صلاحیت به اعتبار صلاحیت هیأت نظارت ثبت استان زنجان صادر و پرونده را برای تشخیص صلاحیت به دیوان عالی کشور ارسال نموده که پس از وصول و ثبت در دبیرخانه برای رسیدگی به این شعبه ارجاع گردیده است.

هیأت شعبه در تاریخ بالا تشکیل گردید و پس از قرائت گزارش عضو ممیز و بررسی اوراق پرونده و مشاوره چنین رأی می دهد.

✅رای شعبه:

رأی قرار عدم صلاحیت مورد اشاره در فوق با موازین قانونی انطباق ندارد و شایسته تأیید نیست ، زیرا :صلاحیت دادگاهتابع عنوان دعوایی است که خواهان اقامه کرده است. لذا دعوی خواهان با توجه به خواسته های اوطبق تبصره 6 ماده 147 اصلاحی قانون ثبت در صلاحیت ذاتی دادگاه است.بر فرض که رسیدگی به دعوی منوط به اصلاح سند مالکیت خواهان از سوی مراجع ثبتی باشداین امر جواز صدور قرار عدم صلاحیت از سوی دادگاه نیست و دادگاه باید با توجه به مقررات قانون آیین دادرسی ... مدنی تصمیم قانونی اتخاذ نماید.

بنا به مراتب و مستنداً به ماده 28 همان قانون قرار موصوف نقض و پرونده برای اقدام قانونی به دادگاه اعاده می گردد.

🔹شعبه سی و چهارم دیوان عالی کشور
رئیس_جواد اسلامی مستشار_حسن قاسمی


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی  قوه قضاییه

🔹موضوع:

وفق ماده ۱ قانون افراز و فروش املاک مشاع،افراز املاکی که عملیات ثبتی آن خاتمه یافته است، در صلاحیت واحد ثبتی محل است؛ چنانچه واحد ثبتی به تقاضای افراز ملکی رسیدگی کند؛ بدون آنکه این امر در صلاحیت آن مرجع باشد و به تصمیم واحد ثبتی یاد شده در دادگاه اعتراض شود، با توجه به عدم صلاحیت اداره ثبت اسناد و املاک، دادگاه چه تصمیمی باید اتخاذ کند؟ آیا باید صورتجلسه افراز را باطل کند یا آنکه قرار عدم صلاحیت صادر نماید و یا به سبب ورود اداره ثبت به موضوع، به امر صلاحیت توجهی نداشته باشد و در ماهیت رسیدگی و اتخاذ تصمیم کند؟


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی  قوه قضاییه

🔹موضوع:

آیا توقیف و مزایده حق عمری در فرضی که فرضی فاقد قید مباشرت و متعلق به محکوم علیه و عین مال مربوط به ثالث است امکان‌پذیر است؟
در صورت مثبت بودن پاسخ نحوه ارزیابی و توقیف و همچنین انتقال و سپس انتفاع از آن توسط برنده مزایده چگونه و تا چه زمانی است؟آیا تا پایان عمر برنده مزایده حق انتفاع برای وی وجود دارد و در فرضی که قید مباشرت شده باشد امکان توقیف و مزایده امکان‌پذیر است؟


✅تازه ترین رای وحدت رویه هیأت عمومی دیوان عالی کشور صادر شد

✅چکیده:
دعوای ابطال مزایده و سند رسمی ناشی از آن، پس از تنفیذ صحت جریان مزایده به لحاظ تخلف از مقررات مزایده و اقدامات اجرایی در فرایند مزایده، قابلیت استماع را دارد.

خبرگزاری میزان - جلسه هیئت عمومی دیوان عالی کشور روز سه شنبه ۸ اسفند ماه با موضوع قابلیت استماع یا عدم استماع دعوای ابطال مزایده و سند رسمی ناشی از آن، با حضور رئیس و قضات عالی رتبه دیوان عالی کشور برگزار شد.
در این جلسه پیرامون اختلاف نظر بین شعب هفتم دادگاه تجدیدنظر استان ایلام و یازدهم دادگاه تجدیدنظر استان لرستان در خصوص قابلیت استماع یا عدم استماع دعوای ابطال مزایده و سند رسمی انتقال پس از احراز صحت جریان مزایده موضوع ماده ۱۴۳ قانون اجرای احکام مدنی، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
طبق گزارش پرونده وحدت رویه قضایی هفته جاری، شعبه هفتم دادگاه تجدیدنظر استان ایلام دعوای مذکور را به رغم تخلفات حادث شده در روند اجرایی و مزایده قابل استماع ندانسته لکن شعبه یازدهم دادگاه تجدیدنظر استان لرستان در مورد مشابه، آن دعوا را قابل استماع دانسته و با ورود در ماهیت، رأی بدوی را نقض و رأی ماهیتی صادر کرده است.
قضات هیئت عمومی دیوان عالی کشور پس از بحث مفصل پیرامون موضوع مطرح شده، در نهایت، رأی شعبه یازدهم دادگاه تجدیدنظر استان لرستان را موافق موازین شرعی و قانونی تشخیص دادند.
گفتنی است: از مجموع ۱۰۱ نفر از قضات حاضر در جلسه هیئت عمومی، ۶۰ نفر رأی شعبه یازدهم دادگاه تجدیدنظر استان لرستان را تایید کردند.
گفتنی است: رأی وحدت رویه هیئت عمومی دیوان عالی کشور پس از تنظیم در روزنامه رسمی کشور منتشر خواهد شد و مطابق قانون پس از انتشار در روزنامه رسمی کشور برای شعب دیوان عالی کشور، دادگاه‌ها و سایر مراجع قضایی و غیر آن لازم الاتباع است؛ مشروح مذاکرات هیئت عمومی نیز در مجلد سالیانه منتشر می‌شود.

#رای_وحدت_رویه


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی  قوه قضاییه

🔹موضوع:

با عنایت به تصریح ماده ۱۲۶ قانون محاسبات عمومی که مقرر می‌دارد: «حقوقی که بر اثر تخلف از شرایط مندرج در قراردادها برای دولت ایجاد می‌شود جز در مورد احکام قطعی محاکم دادگستری که لازم الاجرا خواهد بود کلاً یا بعضاً قابل بخشیدن نیست» آیا بخشش مبلغ خسارت تاخیر تادیه و صرف دریافت اصل طلب توسط شرکت‌های دولتی امکان‌پذیر است؟


نظریه مشورتی اداره کل حقوقی  قوه قضاییه

🔹موضوع:

با توجه به ماده ۴۵ قانون توزیع عادلانه آب که جبران خسارت وارده را مورد تصریح قرار داده و با عنایت به تبصره ماده ۵ ماده واحده قانون تعیین تکلیف چاه‌های آب فاقد پروانه بهره‌برداری که رسیدگی به اختلافات ناشی از اجرای این قانون و قانون توزیع عادلانه آب را در صلاحیت کمیسیون رسیدگی به آب‌های زیرزمینی موضوع این تبصره قرار داده است آیا مطالبه خسارت ناشی از استفاده از آب‌های زیر زمینی به صورت غیر مجاز در صلاحیت این کمیسیون است و یا آنکه موضوع در صلاحیت محاکم دادگستری است؟ همچنین آیا دعوای اعتراض ثالث نسبت به آرای صادرات کمیسیون مذکور قابلیت رسیدگی دارد؟


✅رای دادگاه بدوی و تجدیدنظر

✅چکیده :
اگر خواهان قبلاً دعوای خلع ید از کل ساختمان و پلاک ثبتی را طرح کرده و طی دادنامه ای، صریحاً در خصوص آن، اظهارنظر شده باشد، دعوای جدید به خواسته خلع ید خوانده از یک واحد آپارتمان احداثی در آن ساختمان، با قرار رد دعوا مواجه می شود زیرا آپارتمان موضوع خواسته، جزیی از کل پلاک ثبتی بوده و موضوع مشمول قاعده اعتبار امر قضاوت شده می باشد.


🔷شماره دادنامه قطعی : 9209980001200958
🔷تاریخ دادنامه قطعی : 1394/05/10


✅رای دادگاه بدوی :

در خصوص دعوی خانمها م. و م. و آقای ر. شهرت هر سه ص. با وکالت آقای الف. ک. و خانم س. خ.ب.س. بطرفیت آقای م. ب.ز. بخواسته : خلع ید از یک واحد آپارتمان تحت پلاک ثبتی .../..فرعی بخش .....تهران و مطالبه اجرت المثل ایام تصرف بانضمام خسارات دادرسی و خسات تاخیر تادیه.
با توجه به دلایل موجود در پرونده و صرفنظر از صحت یا سقم ادعای طرفین
اولاً_در خصوص خلع ید از آپارتمان
الف_موضوع دعوی سابقا طی دادنامه شماره 165 و غیره در پرونده کلاسه 240/84 بطور صریح اظهار نظر گردیده است و موضوع اعتبار امر مختومه دارد.
ب_اینکه وکلای خواهانها مدعی گردیده اند. قبلا خواسته خواهانها خلع ید از کل ساختمان و پلاک ثبتی بوده است و حال خلع خوانده را از یک واحد آپارتمان احداثی در طبقه دوم بوده مورد پذیرش نیست زیرا آپارتمان موضوع خواسته جزیی از کل پلاک ثبتی بوده است.
لهذا در خصوص خلع ید مستندا به بند 6 ماده 84 و ماده 89 قانون آئین دادرسی مدنی دادگاه های عمومی و انقلاب قرار رد دعوی صادر و اعلام می گردد.
ثانیاً_در خصوص مطالبه اجرت المثل با عنایت به اینکه
الف_رابطه طرفین دعوی رابطه قراردادی مشارکت در ساخت و احداث آپارتمان در عرصه متعلق به خواهانها بوده است.
ب_چنانچه خوانده سهم خواهانها را تحویل ننموده است می بایست مطالبه خسارت ناشی از عدم انجام تعهد در موعد مقرر نه مطالبه اجرت المثل
فلذا این قسمت از خواسته و نیز وارد ندانسته و قابل استماع نیست و مستندا به ماده 2 قانون آیین دادرسی مدنی مارالذکر قرار عدم استماع دعوی صادر و اعلام می گردد.
رای صادره حضوری و ظرف مدت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل جدید نظر در محاکم محترم تجدید نظر استان تهران می باشد.
🔹رئیس شعبه 105 دادگاه عمومی حقوقی تهران - فرهادی


✅رای دادگاه تجدیدنظر استان :

تجدیدنظرخواهی آقای الف. ک. و خانم س. خ.ب.س. به وکالت از خانمها م. و م. وآقای ر. شهرت هرسه ص. به طرفیت آقای م. ب.ز. از دادنامه شماره 0490-930 مورخ1393/5/21 صادره از شعبه 105دادگاه عمومی حقوقی تهران که متضمن صدور قرارهای رد دعوا بخواسته های خلع ید و مطالبه اجرت المثل یک واحدآپارتمان تحت پلاک ثبتی ..../... فرعی بخش ....تهران می باشد به گونه ای نیست که موجب خدشه به ارکان دادنامه مذکورگردد زیرا برحسب محتویات پرونده و مستندات ابرازی از جمله دادنامه صادره دراین خصوص به شماره 165و نیز قرارداد منعقده فی مابین و تعیین وجه التزام عدم انجام تعهد دادنامه صادره صحیحاً اصداریافته وخدشه ایی به آن وارد نیست و دراین مرحله از دادرسی دلیل خاصی که موجب نقص آن گردد از سوی تجدیدنظرخواهان به دادگاه ارائه نشده فلذا به لحاظ عدم انطباق تجدیدنظرخواهی با هیچیک ازشقوق ماده 348 قانون آیین دادرسی مدنی مستنداً به ماده 353 قانون مذکورضمن رد تجدیدنظرخواهی دادنامه معترض عنه را عیناً تایید و اعلام می دارد این رای قطعی است.
🔹شعبه اول دادگاه تجدیدنظراستان تهران - مستشاران سید محمد فاضل حسینی - داودصادقی


✅چکیده:
در صورت عدم حصول توافق بین شرکا، مال مشاعی، افراز یا فروش آن مقرر شده و اساساً دادگاه حق پلمپ ملک را ندارد بلکه در صورت تحقق غصب، مکلف است از ملک خلع‌ ید کند و آثار غصب را مرتفع نماید و با تحویل کلید به همه مالکین موجبات وضع ید همه را فراهم نماید.


🔷تاریخ صدور : 1391/10/30
🔷شماره دادنامه قطعی : 9109970221701577


✅رای دادگاه بدوی :

به تاریخ 1390/7/18 آقای ح.ک. به وکالت از آقای م.ج. دادخواستی به طرفیت خانم ز.ع. به خواسته خلع‌ید از سه دانگ مشاع از شش دانگ یک دستگاه آپارتمان در دو طبقه به پلاک ثبتی 46701/6933 واقع در بخش دو تهران با لحاظ خسارت دادرسی را تقدیم این دادگاه کرده‌اند. مختصر ادعا بر این اساس است که :
آپارتمان مورد نظر به صورت اشتراکی در مالکیت به نحو تساوی اصحاب دعوی قرار داشته است.
خوانده قریب به 5 سال است که ملک موصوف را متصرف گردیده است.
هیچ‌گونه اجازه انتفاعی را به موکل نمی‌دهد به هیچ وجهی حاضر به تصرف موکل یا فروش و اجاره آن به غیر نمی‌باشد.
بنابراین تقاضای اخذ تصمیم به شرح خواسته را کرده است.
دادگاه با توجه به دفاعیات به عمل آمده از ناحیه وکیل محترم خواهان و خوانده دعوی در قالب لایحه و صورتجلسه دادگاه و مستندات ابرازی نظر به اینکه :نامبردگان در زوجیت یکدیگر قرار داشته‌اند و منشاء اختلافات نامبردگان برگرفته از روابط خانوادگی و زناشویی است.
مطابق پاسخ واصله از ثبت منطقه، مالکیت اشتراکی نامبردگان ثابت و محرز است.
برابر دادنامه صادره از شعبه 89 ، زوج به واسطه تسلط بر مکان، محکوم به پرداخت اجرت‌المثل گردیده است.
حالیه صرف‌نظر از اینکه وکیل محترم مکان را واجد خصیصه کاربری اداری می‌داند.
اولاً_دلیلی که مؤید تصرفات انفرادی خوانده در ملک باشد یا مانع حضور زوج در مکان شود، به دادگاه تقدیم نکرده‌اند‌.
ثانیاً_صرف عدم حضور ارادی احد از مالکین مشاع در ملک، مؤید تحقق غصب یا تصرف عدوانی و غیره نخواهد بود.
ثالثاً_قانون‌گذار در خصوص مال مشاع عدم حصول توافق شرکاء را با رجوع به ضمانت اجرای قانون افراز و فروش املاک مشاع معین و مشخص ساخته است.
رابعاً_در مال مشاع مطابق ماده 43 قانون اجرای احکام مدنی، اساساً دادگاه حق پلمپ ملک را ندارد.
خامساً_در صورت تحقق غصب مکلف است ملک را خلع‌ ید و آثار غصب را مرتفع نماید.
سادساً_در مال مشاع با تقدیم تحویل کلید به همه مالکین، موجبات وضع ید همه را فراهم نماید.
سابعاً_ دادگاه لزوماً مفاد و مدلول ماده 693 قانون مجازات اسلامی [تعزیرات] و ضمانت اجرای آن را به جمله مالکین مشاعی توجه و تذکر دهد.
هر چند در دعوی حاضر اساساً ارکان تحقق دعوی غصب، در جهت خلع‌ ید هم احراز و ثابت نگردیده است.
بر این اساس، دادگاه با استناد به مدلول مفهوم مخالف مواد 308 و 311 ، 1257، 1258، 1284، 1286، 1321 و 1324 قانون مدنی و مواد 197 و 198 قانون آیین داردسی مدنی حکم بر بطلان دعوی و بی‌حقی خواهان را صادر و اعلام می‌دارد.
حکم دادگاه حضوری و ظرف مهلت بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظر در مرجع محترم تجدیدنظر استان تهران می‌باشد.

🔹رئیس شعبه 86 دادگاه عمومی حقوقی تهران


✅ رای دادگاه تجدیدنظر استان :

در خصوص تجدیدنظرخواهی م.ج. با وکالت آقای ح.ک. به طرفیت خانم ز.ع. نسبت به دادنامه شماره 311 مورخ 1391/3/31 صادره از شعبه 86 دادگاه عمومی حقوقی تهران، که به موجب آن حکم بر بطلان دعوی اولیه تجدیدنظرخواه به خواسته خلع‌ید تجدیدنظر خوانده از سه دانگ مشاع از شش دانگ دو طبقه آپارتمان به پلاک ثبتی 46701/6933 واقع در بخش 2 تهران با منظور نمودن خسارات دادرسی صادر شد.
نخست اینکه_صرف‌نظر از آنکه آپارتمان‌های موضوع دعوی در تصرف مشاع تجدیدنظرخوانده و فرزندان مشترک متداعیین قرار دارد و تجدیدنظر خوانده به تنهایی متصرف محل نیست.
دوم اینکه_با عنایت به اینکه دلیلی مبنی بر ممانعت تجدیدنظر خوانده نسبت به تصرف مشاع تجدیدنظر خواه بر محل وجود ندارد.
همان‌گونه که در رأی بدوی تشریح شد.
سوم اینکه_عدم حضور تجدیدنظر خواه در محل به لحاظ اختلاف خانوادگی و ناسازگاری دو طرف دعوی است.
لذا دادگاه با بررسی و مداقه در محتویات پرونده نظر به اینکه تجدیدنظر خواه دلیل قانونی در جهت نقض دادنامه ارائه نداده و حکم صادره وفق موازین ساری وجاری صادر گردیده است، مستنداً به ماده 358 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی ضمن رد تجدیدنظر خواهی، دادنامه معترض‌ٌعنه عیناً تأیید می‌گردد این رأی قطعی است.

🔹رئیس و مستشار شعبه 17 دادگاه تجدید نظر استان تهران


✅چکیده :
دفتر صورتحساب مغازه مشتکی عنه در زمره دفاتر تجاری نبوده و فاقد امضاء و اثر انگشت شاکی در ذیل ورقه آن است و چنین نوشته ای مالاً قابلیت استناد علیه شاکی را ندارد تا تغییرات بعدی در آن ولو بافرض خلاف واقع موجب صدق عنوان جعل شود.


🔷تاریخ دادنامه : 1400/2/8
🔷شماره دادنامه : 140037390000744316



✅رای دادگاه تجدیدنظر استان :

در خصوص تجدید نظر خواهی شاکی آقای ح . ش فرزند ص از دادنامه شماره  9909976140802038 _ 1399/11/29 صادره از شعبه اول دادگاه عمومی ...... که به موجب آن راجع به شکایت تجدید نظرخواه علیه آقای غ. ج فرزند ق  مبنی بر جعل سند ( دفتر صورتحساب) از طریق تغییر عدد 5 به 50 قالب به استناد فقد دلیل اثباتی حکم به برائت صادر و شاکی به این دادنامه در فرجه قانونی اعتراض و پرونده به این دادگاه ارجاع شده است.

دادگاه علی القاعده نوشته یا سندی می تواند محل و مظروف صدق جعل واقع شود که آن


ح . مثل حقوق dan repost
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی  قوه قضاییه

🔹موضوع:
در فرضی که نماینده... طرف دوم قرارداد، به منظور اخذ امضای صاحبان امضای مجاز ....، نسخه‌های قرارداد را از طرف تحویل گرفته و پس از امضای رئیس هیات مدیره و مدیرعامل و ممهور نمودن به مهر شرکت و همچنین پس از ظهرنویسی چک‌ها (صادره از سوی شخص ثالث) نسخه‌های قرارداد و چک‌های مربوطه را به طرف اول تحویل می دهد؛ اما پس از اجرای قرارداد و در زمان مطالبه وجه چک ها که بابت حق الزحمه و جزئی از مبلغ قرارداد بوده و به صدور گواهی عدم پرداخت منجر شده است مدعی عدم تعلق امضای مدیرعامل ذیل قرارداد و ظهر چک‌ها می‌شود با توجه به اینکه از حیث ظاهر قرارداد و ظهر چک‌ها با امضای صاحبان مجاز حق امضا و ممهور به مهر شرکت.... آیا این ایراد قابل پذیرش است و یا آنکه موضوع مشمول مواد ۱۱۸ و ۱۳۵ لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب۱۳۴۷بوده و  اعمال مدیران از حیث عدم رعایت تشریفات قانونی در روابط داخلی آنها ارتباط به اشخاص ثالث ندارد؟


🔎اتاق قاضی dan repost
ثبت لایحه دیوان.pdf
1.7Mb
دانلود کنید

راهنمای ثبت لایحه دیوان عدالت اداری
در سامانه خودکاربری شخص حقوقی


🔹این فایل آموزشی را مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه تهیه کرده است

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.