کانال رسمی زهرا نژادبهرام


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


*منتخب مردم تهران، ری و تجریش در شورای پنجم
*نخستین معاون فرماندار زن در ایران
*مدیرکل اسبق اجتماعی و امور انتخاباتِ استانداری تهران
#تهران_امن_بدون_تبعیض_و_بدون_فساد_برای_همه

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🟥زهرا نژادبهرام

🟥چالش رسانه های نوین در بستر حاکمیت دولت ها

☑️با ممنوعیت تیک تاک در آمریکا طی روزهای گذشته و فعالیت مجدد ، تصویری متفاوت از چالشهای حاکمیتی در برابر رسانه های نوین ایجاد شده که بخشی از آن برگرفته از تمایل دولتها به کنترل آنها به بهانه های امنیتی و ابر داده ها و ... است .
☑️دولت قبلی این کشور با رای دیوان عالی تیک تاک را فیلتر کرد و دولت جدید رای به گشوده شدن داد تا بتواند با خرید بخشی از سهام آن مشکل امنیتی و حاکمیتی خودش را مرتفع کند .
☑️ظاهرا سیاستمداران آمریکایی نیز نسبت به این شبکه اجتماعی که بیش از 170 میلیون نفر در آمریکا عضویت آن را دارند با همان نگرانی هایی که دیگر دولتها نظیر فرانسه نسبت به تلگرام یا ایران نسبت  به اینستا گرام و تلگرام و فیس بوک دارند روبرو است !
☑️نکته قابل تامل دراین همسویی دولتها نسبت به فیلترینگ برخی شبکه های اجتماعی تلاش آنها برای اعمال نوعی کنترل برای کاربران است و دلایل امنیتی و ابر داده و ...شاید بخشی از آن باشد .
☑️این مهم موید آن است که نسل آتی همه کشورهای جهان بخش بزرگی از زندگی خود را دراین فضا ها جستجو میکنند که مقابله با آنها از طریق فیلترینگ به معنای نوعی فاصله اندازی با آینده گان نیز است .
☑️دغدغه دولتها برای اعمال حاکمیت امری پذیرفته شده است، اما با توجه به تحولات ایجاد شده در جهان و شکل گیری نوعی دیگر از زندگی ،حاکمیت کشورها نیازمند تغییر در مواجه با رسانه های نوین هستند.
☑️آنگونه که آن را به عنوان فرصتی برای تعامل و بهبود در نظر بگیرند نه ابزاری برای به چالش کشیده شدن حاکمیت کشورها ؛
☑️از این رو بازنگری بر شیوه حکمرای شاید سهلتر از مواجه با رسانه های نوین باشد .
🟥روزنامه آرمان امروز ٣ بهمن ١٤٠٣

 🟥 https://armandaily.ir/%da%86%d8%a7%d9%84%d8%b4-%d8%b1%d8%b3%d8%a7%d9%86%d9%87%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%86%d9%88%db%8c%d9%86-%d8%af%d8%b1-%d8%a8%d8%b3%d8%aa%d8%b1-%d8%ad%d8%a7%da%a9%d9%85%db%8c%d8%aa-%d8%af%d9%88/


کانال انجمن ایرانی مطالعات زنان dan repost
اولین پیش نشست
همایش بین المللی زنان،قدرت و مدیریت سیاسی در ایران
(یاد بود دکتر زهرا شجاعی)


با عنوان
ساز و کارهای توانمندسازی زنان در عرصه مدیریت سیاسی ایران

https://t.me/IranAWS

سخنرانان
دکتر زهرا نژاد بهرام
دکتر صدیقه شکوری راد

دبیر نشست
دکتر نسیم السادات محبوبی شریعت پناهی


زمان.: سه شنبه ۱۶ بهمن ماه ساعت ۱۶
مکان با گزینه میهمان در لینک زیر برگزار می شود

https://www.skyroom.online/ch/iraws/womenpolitics1


💢انجمن ایرانی مطالعات زنان


🟥زهرا نژادبهرام
🟥جامعه مدنی را سکوی شنیدن و گفتن کنید  
☑️جامعه مدنی یکی از ظرفیت های اصلی کشورها برای تقویت رابطه مردم با دولت و جستجوی راهکارهای مناسب برای حل مسائل کشور است .
☑️جامعه مدنی که بر اساس تعریف شامل کلیه نهادهای صنفی ، اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی می باشد، بستری برای باروری استعدادهای شهروندان و فرصتی برای حاکمیت است تا بتواند راهکارهای مطلوب برای حل مسائل را با اتکا به این نهادها جستجو کند .
☑️ازا ین رو یکی از اقدامات جدی دولت چهاردهم برای شکل گیری وفاق ملی بهره گیری از ظرفیت جامعه مدنی است؛ این مهم می تواند با در بر گیری کلیه نهادهای دیرین  و جدید ایده وفاق ملی را معنا دار کند .
☑️دولت با ایجاد تسهیلات در شکل گیری و ایمن سازی فعالیت در این سازمانها و تشکلهای فرهنگی ، اجتماعی و سیاسی و صنفی و به ویژه رسانه ها ، قادر است بستر تعامل و در عین حال شنیدن را برای خود مهیا کند .
☑️دولت وفاق ملی برای تحقق ایده خود نیازمند ابزار است و این مهم تنها در دستان جامعه مدنی پویا و فعال و درعین حال مورد پذیرش شکل میگیرد .

☑️طی چند ماه اخیر که از روی کار آمدن دولت وفاق ملی گذشته، ریس جمهور پزشکیان با گروههای مختلف اجتماعی و اقتصادی و سیاسی دیدارهایی داشته است. این دیدارها برای گام نخست بسیار قابل توجه است اما سوال اینجاست که :
☑️ریس جمهور پزشکیان و دولت وفاق برای تدوام و بهره گیری از ظرفیت آنها چه مکانیسمی طراحی کرده است؟
☑️آیا این گروهها توانسته اند صدای بخشی از مخاطبان خود باشند و راهکارهای شنیدن و شنیده شدن را فراهم کنند ؟ 
☑️آیا ریس جمهور پزشکیان با این نوع نهادها و تشکلها فرصت های تازه ای را خلق کرده است ؟
☑️آیا ریس جمهور پزشکیان توانسته است با گفتگو با آنها فضای حل مسئله را ایجاد کند ؟
☑️آیا ریس جمهورپزشکیان توانسته با اتکا به جامعه مدنی ظرفیت های مختلف را با خود برای حل مسئله های مشترک بسیج کند ؟

🟥روزنامه اعتماداول
بهمن ١٤٠٣
🟥
https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/228382/%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9%D9%87-%D9%85%D8%AF%D9%86%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%D8%B3%D9%83%D9%88%DB%8C-%D8%B4%D9%86%DB%8C%D8%AF%D9%86-%D9%88-%DA%AF%D9%81%D8%AA%D9%86-%D9%83%D9%86%DB%8C%D8%AF-


🟥زهرا نژادبهرام

🟥تلاش اروپا برای تثبت جایگاه و  فرصتی برای ایران
☑️اتحادیه اروپا که دوره ای سخت را در کاهش قدرت پس از خروج انگلستان از این اتحادیه طی کرده و بخش بزرگی از آن را در حمله روسیه به اکراین تجربه کرده  است ، اکنون در پی باز آرایی قدرت در صحنه بین المللی با تکیه بر مشارکت در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری های جهانی است ؛
☑️این مهم فرصت های تازه ای را برای حل مناقشات با ایران گشوده که بهره گیری از آن به نفع طرفین است.
☑️مذاکرات اخیر ایران با تروئیکا و تلاش برای کاهش تنش ها و گشودن فرصت دوباره برای شرکتهای هواپیمایی ایرانی جهت برقراری پروازها به اروپا در پی تحریم شرکت هواپیمایی " ایران ایر" به همراه آزادی برخی از زندانی های دو تابعیتی و خبرنگار ایتالیایی .... جملگی نماینگر عزمی دیگر از سوی این اتحادیه وایران برای کاهش تنش است
.☑️رویکرد مذاکره محوری و صلح جویی ایران که با روی کار آمدن دولت چهاردهم جان دیگری گرفته ،تصویری آشکار از تهران برای کاهش مناقشات و گشایش در رفع سوء تفاهم های موجود است . ☑️طرفین با پذیرش ضرورتهای جهانی در تلاش هستند که مسائل فی مابین را به شکلی مرتفع سازند .
☑️روی کارامدن ترامپ در امریکا و خط و نشانهای متعدد او برای اروپا و برخی سرزمین هایی که هم اکنون در اختیار این کشورها است با تکیه بر نگاه خاص وی در دور اول ریاست جمهوری و خروج از پیمانهای منطقه ای و بین المللی، این نگاه را در میان اتحادیه اروپا بوجود آورده که بایستی با رویکردی دیگر به مسائل جهانی وارد شود تا بتواند موقعیت و جایگاه خود را بازیابد .
🟥روزنامه آرمان امروز ٢٦ دي ماه ١٤٠٣
🟥 https://armandaily.ir/%d8%aa%d9%84%d8%a7%d8%b4-%d8%a7%d8%b1%d9%88%d9%be%d8%a7-%d8%a8%d8%b1%d8%a7%db%8c-%d8%aa%d8%ab%d8%a8%db%8c%d8%aa-%d8%ac%d8%a7%db%8c%da%af%d8%a7%d9%87-%d9%88-%d9%81%d8%b1%d8%b5%d8%aa%db%8c-%d8%a8%d8%b1/


🟥تغییرات اقلیمی و فاجعه هایی که در راه است

🟥زهرا نژادبهرام

☑️امروزه تغییرات علمی از مرز هشدار عبور کرده و چهره واقعی خود را به همه جهانیان فارغ از هر نوع  توسعه یافتگی و یا در حال توسعه گی نشان می دهد . آتش سوزی در لوس انجلس که هنوز ادامه دارد .
☑️سیل در عربستان سعودی ، بارش برف و باران خارج از تصور از ژاپن و .....کم بارشی در ایران و بسیاری از نقاط جهان  ؛جملگی تصویر واقعی تغییرات اقلیمی است که دولتها را در برابر این حقیقت قرار داده که اولویت اول شما برای ادامه زندگی در این کره خاکی ایجاد تاب آوری مشترک میان مردم و نهادهای حاکمیتی و دیگر بخش ها است و شما راهی بجز تغییر در شیوه
مدیریتی خود ندارید !
☑️فراموش نکنیم که تغییرات اقلیمی برای دیگری نیست بلکه برای ما نیز هست آتش سوزی های سالهای گذشته در جنگلهای زاگرس و ... درایران تصویری دیگر از این تغییرات است که ما بی توجه به آن برنامه ریزی میکنیم در حالیکه اولویت اصلی همه کشورها به خصوص ما دراین برهه از زمان باور پذیری این تغییرات و تلاش برای ارتقا تاب آوری در برابر آن است .

☑️انتظار می رفت برنامه نویسان برنامه هفتم و بودجه نویسان 1404 با باور این حقیقت راهی متفاوت را برای کشور تعریف کنند که بتوان فرآیند تاب آوری در برابر این تغییرات اقلیمی را ارتقا داد اما تصویری که امروز در برنامه و آموزشها و ... مشاهده می شود نشانی از این مهم ندارد .
☑️در حالیکه بودجه سال آینده به گزارش کارشناسان از نظر ساختار دارای نقاط مثبتی است و تصویر شرایط امروز کشور را دارد اما یک عیب اساسی دارد و آن نادیده انگاری تغییرات اقلیمی وضرورتهای تاب آوری در برابر آن است ! ☑️فاجعه لوس انجلس امری نیست که بتواند برنامه ریزان و تصمیم سازان را از پدیده تغییرات اقلیمی دور نگه دارد.
🟥روزنامه اعتماد ٢٦ دي ماه ١٤٠٣
🟥
https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/228153/%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D9%82%D9%84%DB%8C%D9%85%DB%8C-%D9%88-%D9%81%D8%A7%D8%AC%D8%B9%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D9%83%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-


🔹 زهرا نژادبهرام در گفت‌وگو با «آرمان ملی»:
🔹 طرح انتقال پایتخت آدرس غلط دادن است
🔹 در لينک زير بخوانيد:
https://www.armanmeli.ir/fa/tiny/news-1153856
🔹 تمرکز بیش از حد مراکز گوناگون در تهران و مشکلات ترافیکی، آلودگی هوا و انواع مسائل دیگر از جمله مشکلات زیرساختی طی 2 دهه اخیر در تهران سال‌هاست که موجب طرح موضوع انتقال پایتخت شده، در نهایت این مسئله منجر به تصویب قانون امکان‌سنجی انتقال مرکز سیاسی و اداری کشور و ساماندهی و تمرکززدایی از تهران در اردیبهشت‌ماه سال 94 شد.


تهران فوری 🏙 dan repost
درگذشت تنها زن نماینده مجلس خبرگان در ایران

🔹استاد منیره گرجی، قرآن پژوه و تنها زنی که توانست به مجلس خبرگان راه پیدا کند، چشم از جهان فروبست.
🔹 
🔹منیره گرجی، متولد سال ۱۳۰۸ در تهران، یکی از زنان برجسته در تاریخ معاصر ایران است که نقش مهمی در تحولات سیاسی و اجتماعی پس از انقلاب اسلامی ایفا کرد. او به‌عنوان تنها زن عضو مجلس خبرگان قانون اساسی، جایگاه ویژه‌ای در تدوین قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران داشت./شرق
🏙 @Tehran_Fouri


🟥زهرا نژدبهرام


🟥وفاق اجتماعی  در آینه رسانه های نوین


☑️امروزه رسانه ها به ویژه رسانه های نوین نقش متفاوتی را در عرصه زندگی اجتماعی برعهده گرفته اند که شاید پیش از این کمتر و یا بندرت قابل مشاهده بود؛☑️رسانه های نوین با بدست گرفتن ابتکارتعامل دوسویه با مخاطب و نقش پذیری نوینی را ایجاد کرده که شاید بتوان گفت بدل عرصه عمومی در فضای مجازی است .
☑️با این نگاه ابزار نوینی در بستر عرصه عمومی شکل گرفته که امکان  گفتگوی مشترک را برای کاربران فراهم میکند، دراین فضا مخاطبان با طرح موضوعات مورد نظر قادر خواهند بود فضای گفتگویی را تسهیل کنند .
☑️
این مهم به این معنا است که اکنون در فضای مجازی با اتکا به ظرفیت های رسانه ها نوین شکل گیری این نوع شبکه ها و انجمن ها در قالب گروههای مختلف تصویری از ارتباطات انجمنی را معنا کرده است.
☑️اگر معیارهای گفتگو را در قالب نادیده گرفتن تمایزات ، عقلانی بودن وموضوعات مشترک شهروندان بدانیم شاید آنها بتوانند    تصویری از  حوزه عمومی را تبیین کنند .
☑️ازاین رو با نگاهی متفاوت به رسانه های نوین که بستری برای تحقق عرصه عمومی با تکیه بر شکل گیری انجمن های مجازی در راستای گفتگوی مشترک میان است و با عنایت به این مهم که کاربران ایرانی امروزه بالغ بر 80 درصد شهروندان کشور هستند .
☑️و قریب به 50 میلیون نفر از آنها کار می باشند ، تحلیل عرصه عمومی و شکل گیری انجمن های مجازی برای گفتگو امری دور از ذهن نیست !
☑️این مهم به معنی آن است که فضای عمومی ایجاد شده در بستر انجمن ها و گروههای مشترک  قادراست در بستری دیگر امکان گفتگو را شکل دهد ؛ ☑️آنگونه که اهمیت آن کمترا ز عرصه عمومی درفضای واقعی ( فضای مادی ) نیست .
☑️سازماندهی و ساماندهی این شبکه با استفاده از ظرفیت های سر گروههای فعال در بستر کشف مسئله و گفتگوی مبتنی بر پذیرش تمایزها که اکنون دراین گروهها وجود دارد ،قادر است فضای دسترسی به وفاق را معنی دار تر کند !
🟥روزنامه آرمان امروز ١٩ دي ماه ١٤٠٣
🟥
https://armandaily.ir/%d9%88%d9%81%d8%a7%d9%82-%d8%a7%d8%ac%d8%aa%d9%85%d8%a7%d8%b9%db%8c-%d8%af%d8%b1-%d8%a2%db%8c%d9%86%d9%87-%d8%b1%d8%b3%d8%a7%d9%86%d9%87%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%86%d9%88%db%8c%d9%86/


🟥زهرا نژادبهرام

🟥برای مهاجرت راه گریزی جستجو کنیم یا نظاره گر باشیم !

☑️طی سالهای گذشته آمار مهاجرت از کشور روند صعودی داشته است ،نخبگان درهمه عرصه ها و دیگر گروههای اجتماعی تمایل به مهاجرت پیدا کرده یا آنکه مهاجرت کرده اند . ☑️مهاجران از ایران در تلاش برای ایجاد فرصت های تازه کشور را ترک می کنند. شاید تمایل آنها به مهاجرت نه به عنوان تنها راه بلکه از منظر راهی تازه برای زندگی است
!
☑️به عبارت دیگر توجه به این مسئله فارغ از همه تبعات اجتماعی و فرهنگی آن ، دغدغه دیگری به نام نسلی جدید از میان مهاجران است که ایران را تنها بر روی نقشه می شناسند ، کسانی که والدین آنها در هر قشر شغلی به صورت خانوادگی یا فردی تصمیم به مهاجرت می گیرند تصویری متفاوت از کشور مادر دارند .
☑️تصویری که شاید  سهم ما را در توجه بیشتر به این نسل و تقویت احساس تعلق به آنها بیشتر میکند.

☑️بسیاری از نخبگان علمی و دانشجویی کشور در جهت کسب فرصت های دیگر و شاید بهتر رخت مهاجرت می پوشند اما تلاش ما برای ایجاد آن فرصت ها در کشور چه بوده است ؟ سوالی که امروزه ذهن بسیاری از ما را درگیر ساخته است .
☑️در نهایت با توجه به وضعیت آمار و دغدغه های مهاجرین و نگرانی های ناشی از مهاجرت برخی شهروندان لازم است با نگاهی دیگر به سیاست گذاری دراین امر برای امروز و آینده ایران توجه شود.ازاین رو ضروری است نکات زیر را جدی بگیریم.

☑️- حفظ منزلت و حس وجود آن ،مهمترین مسئله شهروندان به خصوص طبقه متوسط و نخبه گان برای کاهش تمایل به مهاجرت است .
☑️- رفع بی توجهی به مطالبات شهروندان در حوزه های فرهنگی و اجتماعی با هرنوع  تعلقات فرهنگی و سیاسی و جنسیتی مهمترین رکن برای کاهش تمایل به مهاجرت است .
☑️- رفع فساد و رانت دو رکن اصلی در ایجاد ظرفیت لازم برای شایسته سالاری است که قادر به کاهش حس مهاجرت در میان شهروندان خواهد شد .
 
🟥روزنامه اعتماد ١٧ دي ١٤٠٣

🟥https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/227731/%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%AA-%D8%B1%D8%A7%D9%87-%DA%AF%D8%B1%DB%8C%D8%B2%DB%8C-%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C%D9%85-%DB%8C%D8%A7-%D9%86%D8%B8%D8%A7%D8%B1%D9%87%E2%80%8C%DA%AF%D8%B1-%D8%A8%D8%A7%D8%B4%DB%8C%D9%85


🟥زهرا نژادبهرام

🟥گوش دادن را روش حکومت داری کنیم

☑️یکی از مشکلات جدی جوامع گوناگون خصوصا در کشور ما عدم گوش دادن است؛ به رغم آنکه صداهای بلند و کوتاهی برای حل مسائل یا طرح مشکلات از سوی بخش های گوناگون تخصصی و فنی از یک سو و مطالبه گران از سوی دیگر به طور مداوم  طرح می گردد، اما شنیده شدن آنها ظاهرا مسئله حاکمیت نیست .
☑️طرح مشکلات و مشاهده آنان از سوی همه مردم و کارشناسان و دست اندرکاران مدیریت و اجرا آنقدر زیاد شده که نیاز به دریافت راه حلها از سوی مدیریت اجرایی و قانون گذاری و قضایی کشور الزامی جدی است ، ☑️امروز دیگر نیازی به طرح مشکلات نیست، چرا که همگان نسبت به ابعاد گوناگون آن آگاه هستند و این مهم نه درمیان کارشناسان و تصمیم گیران بلکه در میان همه آحاد مردم نیز وجود دارد ؛
☑️لذا نیاز به دریافت راه حلها و گشایش ها است !
☑️ظاهرا بدنه کارشناسی در حاکمیت آنقدر به ظرفیت های خود اعتماد دارد که ضرورت بازیابی برخی راهکارها ی قابل حصو ل و قابل دسترس را از مردم جدی نمی گیرد و تصویر ی دیگر از مردمان که جمعی از فرهیخته گان اعم از دانشگاهی و غیر دانشگاهی و رسانه ای را در دامن خود پرورانده باور ندارند !
☑️تصویر چهار دهه گذشته از حاکمیت این نگاه موید این واقعیت است که نادیده انگاری صدای جامعه نه تنها برای اعلام نظر و دیدگاه بلکه برای دریافت راه حلهای گوناگون  نتوانسته به بهبود کمکی کند بلکه منجر به فاصله میان نظرات تصمیم سازو  تصمیم گیر از جامعه شده است !
☑️به واقع برای رفع این مهم چیزی به جز شنیدن  صدای مردم که در بستر رسانه ها و نشستهای گوناگون و یادداشت های متعدد نخبگان مردمی در جامعه منتشر می شود ، وجود ندارد .
🟥روزنامه اعتماد ١٢ دي ماه ١٤٠٣
🟥
https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/227503/%DA%AF%D9%88%D8%B4-%D8%AF%D8%A7%D8%AF%D9%86-%D8%B1%D8%A7-%D8%B1%D9%88%D8%B4-%D8%AD%D9%83%D9%88%D9%85%D8%AA%E2%80%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%83%D9%86%DB%8C%D9%85


🟥زهرا نژادبهرام

🟥یاد آوری یک حقیقت پنهان شده در حلقه دوستان !

☑️طی روزهای اخیر شاهد انتشار دو فهرست از سوی دو نهاد یعنی خبر گزاری جمهوری اسلامی ایران ( ایرنا) و شورای اطلاع رسانی دولت برای عضویت درهییت امنا و شورا تحت عنوان افراد حقیقی بودیم .
☑️افراد فرهیخته ای که به عضویت این دو بخش از بدنه دولت در آمدند ، از عزیزان متخصص و کار آمد هستند ت که از سوی مسوولین مربوطه بادقت انتخاب شده بودند .
☑️اما نکته ای نگران کننده دراین دو انتخاب بود و آن نادیده انگاری حضور زنان دراین دو بخش بود!
☑️اصولا ، مدیران در کشورهای در حال توسعه  در بستر دایره نزدیکان به دنبال نیروهای همکار هستند و عموما هم از آنجا که قدرت بلامنازع در عرصه سیاست و اجرا در اختیار مردان بوده است طبیعتا نزدیکان "مرد" بیشترین فرصت را برای دستیابی به جایگاه تصمیم سازی و تصمیم گیری دارا هستند .
☑️
به عبارتی اگر در ترسیم دایره قدرت در ایران  تاملی کنیم این مهم به روشنی قابل مشاهده است و تنها راهکار برای برون رفت از آن گسترش نهادهای مدنی با تاکید بر "احزاب " است،
☑️اگر چه بسترهای مدنی برای شناسایی نیروها و درک توانمندی آنها در کشورهای در حال توسعه معمولا کم توان هستند اما این به این معنا نیست که در صدد پنهان ساختن ضرورت ها و بهره گیری از ظرفیت های موجود بهره نبریم .
🟥روزنامه آرمان امروز صفحه اول١٢ دي ١٤٠٣
🟥 https://armandaily.ir/%d8%b1%d9%88%d8%b2%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d8%a2%d8%b1%d9%85%d8%a7%d9%86-%d8%a7%d9%85%d8%b1%d9%88%d8%b2-%d9%85%d9%88%d8%b1%d8%ae%d9%87-%da%86%d9%87%d8%a7%d8%b1%d8%b4%d9%86%d8%a8%d9%87-12-%d8%af/


🟥زهرا نژادبهرام

🟥رسانه های نوین در بستر تفاهم بخشی

☑️رسانه ها ی نوین فرصت کم نظیر برای طرح مسائل اجتماعی سیاسی و اقتصادی و فرهنگی جوامع محسوب می شوند که قادرند به نوعی با اتکا به ظرفیت های متعد اطلاع رسانی و آموزش و تبلیغ بستری متفاوت از همگرایی اجتماعی را ایجاد کنند .آنها قادرند با اتکا به این ظرفیت در تقویت پیوندهای اجتماعی میان شهروندان با تبیین و تشریح مسائل و مشکلات عرصه های سرمایه های اجتماعی را برای جامعه تدارک ببینند.

☑️این مهم به این معنا است که رسانه های جدید قادر هستند تصاویر تولید سرمایه اجتماعی جدیدی را در بر داشته باشند که در بستر اعتماد متقابل میان اعضا گروه مبدل به بسته هایی از سرمایه متقابل میان گروهها ی گوناگون شود . ☑️درصورت پیوستگی شبکه ای این هسته ها قادرند در کنار هم حجم بزرگی از سرمایه شبکه ای را تولید کنند که تعریفی متفاوت از تجمع  سرمایه اجتماعی در جوامع دارد .
☑️به عبارت دیگر عضویت در گروهها یا کانالهای این رسانه ها موید نوعی اعتماد حداقلی است که فرد را به عنوان کنشگر فعال یا غیر فعال در گروه یا .. نگه داشته تا با بهره گیری از ظرفیت های گروه در جهت کسب اطلاعات یا ارائه نظر حضور داشته باشد .

☑️با این نگاه اگر به رسانه به عنوان کانونی برای تولید و بازخوانی  سرمایه اجتماعی بنگریم قادریم در جهت بیان مسائل اجتماعی و سیاسی از یک سو و ارائه راهکار برای حل آنها توافقی جمعی را در قالب شبکه های ارتباطی جستجو کنیم .
🟥روزنامه آرمان امروز ٥دي ١٤٠٣
🟥
https://armandaily.ir/%d8%b1%d8%b3%d8%a7%d9%86%d9%87%d9%87%d8%a7%db%8c-%d9%86%d9%88%db%8c%d9%86-%d8%af%d8%b1-%d8%a8%d8%b3%d8%aa%d8%b1-%d8%aa%d9%81%d8%a7%d9%87%d9%85-%d8%a8%d8%ae%d8%b4%db%8c%d8%9f/


🟥زهرا نژادبهرام

🟥احزاب سیاسی تابو یا ضرورت حل مسائل امروز کشور

☑️در کشورهایی که نهادهای مدنی و احزاب سیاسی از سوی حاکمیت و مردم چندان به رسمیت شناخته نمی شوند یا جدی گرفته نمی شوند ، همواره راه گفتگو و مذاکره برای حل مسائل اجتماعی با مردم با چالشهای زیادی روبه رو است که بخشی از آنها در قالب اعتصابات و تجمع های مکرر و ... صورت می پذیرد.
☑️
امروزه فعال سازی احزاب سیاسی موجود و گشایش فرصت برای توانمند سازی آنها و بکار گیری نظرات آنها راهکاری شناخته شده درمیان همه کشورها است .
☑️ایران نیز جدا از این نوع تجربه بشری نیست ؛ لذا لازم است با اتکا به این تنوع فرهنگی و اجتماعی و حتی سیاسی این نهادها جدی گرفته شود چراکه نیاز کشور برای گفتگو با توجه به تنوع ذکر شده هنوز تامین نشده است !☑️اگر احزاب سیاسی را براساس تعاریف رسمی از فعالیت نهادهای مدنی به عنوان واسط نهاد سیاسی و جامعه بدانیم این مهم درایران هنوز نتوانسته شکل لازم و کارکرد مطلوب را داشته باشد و یکی از جدی ترین دلایل آن بی توجهی از سوی ساختار سیاسی ایران نسبت به آنها است !!
☑️اگر مشی دولت چهاردهم گفتگو ی سازنده است، اگر مشی دولت چهاردهم وفاق است، اگر مشی دولت چهاردهم حل مسئله با کمک مردم است، اگر مشی دولت چهاردهم نگاه برابر به همه اقشار و باور پذیری مسائل و مشکلات آنها است ،چاره ای بجز پذیرش نهادهای موثر برای ساماندهی نظرات گوناگون ندارد تا بتواند با شنید ن صدای واحد و جستجوی راهکار مشترک با آنها ، نسخه بهبود را تهیه واجرا کند .
☑️دور شدن از احزاب سیاسی حتی با نقاط ضعف متعدد موجود در میان آنها  به معنای نقطه قوت برای نظام سیاسی و دولت نیست ؛☑️این رویکرد  فقط  احزاب و تشکلهای سیاسی  را در نظر مردم قابل اتکا برای حل مسئله نمی کند  و امکان ایجاد سکویی واحد برای جمع آوری  نظرات اقشار گوناگون از طریق سکوهای متفاوت را حذف می کند! که یقینا آسیب آنها برای نظام سیاسی کشور بسیار زیاد است.
🟥روزنامه اعتماد ٥ دي ١٤٠٣
🟥
https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/227167/%D8%A7%D8%AD%D8%B2%D8%A7%D8%A8-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%AA%D8%A7%D8%A8%D9%88-%DB%8C%D8%A7-%D8%B6%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%AD%D9%84-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%A6%D9%84-%D8%A7%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D9%83%D8%B4%D9%88%D8%B1-


🟥زهرا نژادبهرام

🟥جایگاه منطقه ای ایران در تعامل برای آینده خاورمیانه

☑️آینده سیاسی منطقه در بستر تحولات اخیر در سوریه ، لبنان و فلسطین تصویری متفاوت از نقش منطقه ای ایران را تبیین ساخته که بدون اتکا به جایگاه ژئوپولتیک و ظرفیت ها سرزمینی آن تحقق پذیر نیست .
☑️ایران به عنوان قدرت منطقه ای با اتکا به همین ظرفیت اکنون در آزمونی بزرگ برای تبیین نقش آتی خود در تغییرات سیاسی منطقه قرار گرفته است . تلاش دولتهای بزرگ و منطقه ای نظیر ترکیه و عربستان و حتی کشورهای کوچک نظیر قطر برای طراحی آینده سیاسی منطقه بدون حضور ایران تصویری ناممکن و درعین حال غیر واقعی است ؛
☑️جایگاه ایران در طول تاریخ در ترسیم شرایط سیاسی منطقه همواره قابل تامل و ارزیابی بوده است؛
☑️جلسات آینده سوریه در کشورهایی نظیر عراق ، اردن و تلاش برای نادیده انگاری ایران تصویری است که این دولتها در صدد ساختن آن هستند!
☑️اما حقیقت را نمی توان انکار کرد جایگاه ایران دراین برهه از تاریخ نه تنها ضروری بلکه الزامی است .
☑️لذا ضروری است دولتمردان ایرانی با تکیه بر این ظرفیت ها تلاشی دیگر را برای تبین نقش تاریخی در منطقه با اتکا به روند صلح محوری و گفتگو در کنار اطمینان بخشی به همسایگان در پیش گیرند ؛
☑️تا نگاههای غیر واقعی برای رسیدن به نقشه های تازه برای خاورمیانه را در میز گفتگو با حضور خود تبیین نمایند
.
☑️یا دآورمی شود که نظریه وفاق که از سوی پزشکیان مورد تاکید قرار گرفته بخش مهم و اساسی آن که وفاق با ملت است هنوز شکل نگرفته و این مهم  بر عهده همه دست اندرکاران سیاسی و اجتماعی کشور است که با باور به قدرت مردم جایگاه اساسی ایران را در تبیین آینده منطقه به اثبات برسانند.
☑️ریس جمهور پزشکیان به روشنی می داند که تنها قدرت اثر گذار بر معادلات روی کاغذ این قدرتهای برون و درون منطقه ای که سعی در کنار گذاشتن ایران در منطقه دارند جدا از ظرفیت ها ی منطقه ای و تاریخی و سیاسی ایران مردم هستند .
🟥روزنامه اعتماد٢٨ آذر ١٤٠٣
🟥
https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/226828/%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%85%D9%86%D8%B7%D9%82%D9%87%E2%80%8C%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%AA%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%AE%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%D9%87


🟥زهرا نژادبهرام

🟥در سايه ناترازي ها وفاق گم نشود

☑️در هفته جاری با تعطیلی گسترده به دلیل برودت هوا و مسئله ناترازی و کمبود برق و گاز بخش بزرگی از کشور در تعطیلی سراسری بسر برد و دولت که تازه سکان اداره کشور را در دست گرفته با مشکلات عدیده برجای مانده از سالها بی توجهی به سرمایه گذاری برروی زیر ساختها ی کشور در شرایط دشواری قرار گرفته است.
☑️اما مسئله ناترازی ها و ضرورت برنامه معین و مشخص دولت برای کاهش آنها از یک سو و انتظار دولت از مردم برای همراهی و مدیریت شرایط کنونی از سوی دیگر ،امری نیست که بتوان آن را نادیده انگاشت .
☑️ریس جمهور پزشکیان با ایجاد پویش دو درجه کمتر برای مردم خواهان همراهی شهروندان جهت مدیریت شرایط کنونی شد؛ این انتظار به حقی است که هر ریس دولتی باید از مردم داشته باشد! ☑️اما یک انتظار به حق نیز از سوی مردم وجود دارد و آن اینکه ریس جمهور نسبت به مطالبات برزمین مانده شهروندان چگونه مواجه خواهد شد؟
☑️آیا همانگونه که توانست قانون مشکل زای عفاف و حجاب را تحت مدیریت در آورد نسبت به رفع فیلترینگ اقدام کرده است ؟
☑️آیا توانسته است مطالبات بیش از 50 درصدی که در انتخابات شرکت نکردند را حتی به صورت محدود مورد توجه قرار دهد ؟
☑️آیا ریس جمهور نسبت به افراد دارای معلولیت که منتظر اجرایی شدن ماده 27 و بقیه مواد قانونی حمایت از معلولین بر آمده است ؟
☑️آیا ریس جمهور در باور پذیری بر نقش زنان در اداره کشور توانست حتی یک استاندار زن را در عرصه سیاسی استانداری ها منصوب کند ؟
☑️هزاران آیا که شاید برخی از آنها در درارزمدت پاسخ بدهد اما بعضی از آنها به روشنی در کوتاه مدت دست یافتنی است ، ولی آثار کمی از پاسخگویی به این سوالات مشاهده می شود !
☑️ازاین رو به نظر می رسد ریس جمهور پزشکیان که در صداقت و راستگویی مورد تایید عام و خاص است باید در باور پذیری وفاق برای شهروندان بیش تر توجه نشان دهد چرا که مردم در انتظار راهی به سوی بهبود هستند و این مهم حادث نمی شود مگر آنکه ریس جمهور با نگاهی دیگر با آنها مواجه شود !

🟥روزنامه آرمان امروز ٢٨ آذر ١٤٠٣
🟥
https://armandaily.ir/%d8%af%d8%b1%d8%b3%d8%a7%db%8c%d9%87-%d9%86%d8%a7%d8%aa%d8%b1%d8%a7%d8%b2%db%8c-%d9%87%d8%a7-%d9%88%d9%81%d8%a7%d9%82-%da%af%d9%85-%d9%86%d8%b4%d9%88%d8%af/


🟥زهرا نژادبهرام


🟥اولویت های اصلی کشور زیر سایه طرح ها ي غیر ضرور
 
☑️در شرایطی که کشور دچار چالشهای متعدد و فراوان داخلی  و خارجی است ،مجلس و دولت در پی طرح ها و دیدگاههای غیر ضرور با یکدیگر در رقابت هستند .
☑️مجلس در پی بکار گیری افرادی که خانواده آنها به نوعی دارای تابعیت کشورهای خارجی می باشند، رسیدگی به اصلی ترین امور کشور را رها کرده و با طرح موارد غیر ضرور در شرایط خاص منطقه ای و جهانی به دنبال ایجاد چالش برای دولت است.
☑️از سوی دیگر دولت نیز با طرح موارد ی که ضرورت آنها جای ابهام بسیار دارد، نظیر طرح انتقال پایتخت پا در چاله ای گذاشته که دولتهای قبل نیز در آن گیر افتاده بودن و اصلی ترین مسائل خود را با پرداختن به این موضوعات در بستر تعارفات و تاخیر انداخته است !
☑️قول دولت برای رفع فیلترینگ و قانون چالش برانگیز حجاب و عفاف و رفع مشکلات خارجی کشور همچنان در هاله ای از ابهام است .
☑️يقینا دست اندرکاران دولت و مجلس به روشنی از وضعیت آگاه هستند ولی اینکه چرا زمان خود را به این نوع مسائل که شاید در رتبه بندی بسیار پایینتر از مسائل اصلی کشور است،  اختصاص می دهند جای سوال دارد !
☑️از این رو به نظر می رسد چالشهای کشور فقط مسائل خارجی و مشکلات داخلی نیست بلکه بیش از هر چیز نادیده انگاری مسائل اصلی کشور از سوی بخش های تصمیم ساز و تصمیم گیر است .
☑️بی توجهی به خواست عمومی مردم برای تحقق نظریه وفاق  ریس جمهور برای کاهش مشکلات مردم امری نیست که به توان به راحتی از آن عبور کرد !
🟥روزنامه اعتماد ٢١ آذر ١٤٠٣
🟥
https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/226481/%D8%A7%D9%88%D9%84%D9%88%DB%8C%D8%AA%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B5%D9%84%DB%8C-%D8%B2%DB%8C%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D9%87-%D8%B7%D8%B1%D8%AD%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%BA%DB%8C%D8%B1%D8%B6%D8%B1%D9%88%D8%B1-


🟥زهرا نژادبهرام

🟥آلودگی هوا در دستان ما جا خوش کرده است

☑️پس از طی سه روز از آلودگی هوا و تعطیلی مدارس و مجازی شدن آنها ،همچنان هوای شهرهای بزرگ از جمله تهران در لایه خاکستری قرار گرفته و تنفس درشهر را با دشواری همراه ساخته است .
☑️شهری با داشتن بیش از 12 میلیون نفر جمعیت در روز و نزدیک به 9 میلیون نفر درشب با مه خاکستری به حیات خود ادامه می دهد، اما نفس زنان در حال شمارش پایان این آلودگی به لطف طبیعت است ، شدت آلودگی و قرمز شدن علائم هشدار موید این حقیقت است که ما توان نگهداری هوای سالم را نداریم !
☑️آثار سوء آلودگی هوا گذشته از آنکه جان انسانها را می گیرد قادر است برروی سلامت کودکان و جوانان آثار مخربی بر جای بگذارد ، شیوع برخی بیماری ها که شاید پیش از این در کشور محدود بوده قابل توجه است .
☑️از این جهت مسئله آلودگی هوا امری ملی و حاکمیتی است که بایستی از سوی همه نهادهای مرتبط به مسئله اساسی مبدل شده و راهکار موثری برای آن تدارک دیده شود ؛ به قول ریس جمهور که پزشک حاذقی هستند مسکن ها پاسخ نیستند، بلکه موقت است ( تعطیلی و زوج و فرد کردن خودروها و انتظار باران و باد ...) لذا بایستی درمان پیشه کرد هر چند درد آلود!
☑️جلوگیری از مازوت سوزی در نیروگاه امری مبارک است اما به تنهایی کافی نیست بلکه بایستی اقداماتی جدی در بهبود کیفیت سوخت مصرفی خودروها و معاینه موثر فنی موتور سیکلت ها با تاکید بر کارخانه های سازنده آنها در دستور کار همه نهادهای مرتبط قرار گیرد
🟥روزنامه آرمان امروز ١٩ آذر ١٤٠٣
.🟥 https://armandaily.ir/%d8%a2%d9%84%d9%88%d8%af%da%af%db%8c-%d9%87%d9%88%d8%a7-%d8%af%d8%b1-%d8%af%d8%b3%d8%aa%d8%a7%d9%86-%d9%85%d8%a7-%d8%ac%d8%a7-%d8%ae%d9%88%d8%b4-%da%a9%d8%b1%d8%af%d9%87/


🟥زهرا نژادبهرام

🍀روز جهانی حمایت از افراد دارای معلولیت در انتظار تصمیم مجلس و دولت
☑️جشن های همه ساله و دیدارهای کلیه دولتها با افراد دارای معلولیت در این روز به امری عادی مبدل شده بدون آنکه خروجی خاصی برای بهبود شرایط زندگی و اشتغال و درمان آنها حاصل شود .
☑️افراد دارای معلولیت که با مانیفست ریس جمهور پزشکیان به او اعتماد و به پای صندوق های رای آمده اند ،اکنون انتظار دارند در فضای غیر سیاسی تنها با اتکا به ظرفیت های دولت و مجلس مطالباتشان به صورت برنامه ریزی شده پاسخ داده شود .
☑️شاید اصلی ترین انتظار آنها حق حضور در اجتماع است که می تواند اولویت اصلی دولت باشد.
یعنی مناسب سازی شهری!
☑️استفاده از ظرفیت فنی و تجربی و نیازآنها در مشاوره پروژه ،گامی ویترینی نیست بلکه امری ضروری است که الزام به آن می تواند در تسهیل دسترسی و تردد در شهر ها ،گام بلندی برای حقوق شهروندی آنان باشد .
🟥روزنامه آرمان امروز ١٤ آذر ١٤٠٣

🟥
https://armandaily.ir/%d8%ad%d9%85%d8%a7%db%8c%d8%aa-%d8%a7%d8%b2-%d9%85%d8%b9%d9%84%d9%88%d9%84%d8%a7%d9%86-%d8%a8%d8%a7-%d8%aa%d8%b5%d9%85%db%8c%d9%85-%d9%85%d8%ac%d9%84%d8%b3-%d9%88-%d8%af%d9%88%d9%84%d8%aa/


🟥قانون حجاب
سنگ بزرگ عدم وفاق اجتماعی

🟥زهرا نژادبهرام

☑️با اعلام رئیس مجلس شورای اسلامی برای اجرا قانون حجاب و عفاف در 23 آذر ماه و دایره جرم انگاری این قانون و بسیج منابع مالی گسترده برای اجرای آن و در عین حال مخاطب قراردادن زنان که نیمی از جمعیت کشور هستند بستر وفاق اجتماعی و حاکمیتی در دولت چهاردهم با صخره بزرگی روبه روشده است.

☑️قانونی که نیمی از جمعیت کشور را بر حسب جنسیت، مخاطب قرار داده و تمام نهادهای عمومی و خصوصی و دولتی را مکلف به اجرای آن در جزیی ترین مسائل زندگی شهروندان کرده از عجایب روزگار است .
☑️اين به معني انست که نوید وفاق که امیدی برای پایان بخشیدن به تنش های اجتماعی و سیاسی و فرصتی برای رفع مشکلات اقتصادی و فرهنگی در کشور بوده است را با علامت سوال بزرگی از جنس نا امیدی روبه رو ساخته است.

☑️یادآور می شود بر اساس آمار حدود 60 میلیون نفر برای دریافت کمک هزینه معیشتی در نظر گرفته شده اند که به دلیل مشکلات بودجه ای کاهش یافته و به حدود 40 میلیون نفر کاهش پیدا کرده است ؛

☑️با اجرای این قانون این افراد یعنی نصف جمعیت با مشکلات ناشی از جرایم ذکر شده در قانون در زمره بدهکاران به دولت خواهند شد چراکه قادر به پرداخت جرایم ذکرشده نیستند
.

☑️آسیب زایی اجرای این قانون نه تنها در ابعاد مالی بلکه ،مواجه با یک رفتار اجتماعی – فرهنگی و تبدیل آن به امری جرم محورانه مبدل به یک آسیب جدی در عرصه اجتماع و فرهنگ خواهد شد که از نگاه طراحان قانون مغفول مانده است.
🟥روزنامه اعتماد ١٣ آذر ١٤٠٣

🟥https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/226115/%D8%B3%D9%86%DA%AF-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF-%D8%B9%D8%AF%D9%85-%D9%88%D9%81%D8%A7%D9%82-%D8%A7%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%A7%D8%B9%DB%8C


🟥زهرا نژادبهرام

🟥قدرت عامل اصلی خشونت علیه زنان است

☑️قدرت اصلی ترین عامل برای بروز خشونت علیه زنان است .این مهم نه تنها در عرصه خصوصی بلکه در حوزه عمومی نیز به روشنی قابل درک است .ابراز قدرت تلاش برای نمایش و اعمال آن   در کنار بهره گیری از ظرفیت فیزیکی وابسته به جنسیت ،مهمترین شاخصه بروز خشونت علیه زنان است .
☑️درنگاهی به تاریخ بشریت به روشنی موضوع قدرت و نحوه و تلاش برای اعمال آن قابل مشاهده است، اما اعمال قدرت بر علیه زنان دایره وسیعتری دارد که شناخت آن می تواند در پیشگیری و بروز آن ممانعت بعمل آورد .
☑️به عبارت دیگر اعمال قدرت تنها فردی نیست بلکه به صورت سیستماتیک با ابزار پنداری نسبت به زنان به امری شایع در میان سیاست ورزان قابل مشاهده است .
☑️تداوم جهان "قدرت ورز" به جهان" قدرت وابسته به جنس " به عارضه ای بلند مدت مبدل شده که نیاز بر هم ریختن این نظم برای عبور از خشونت علیه زنان الزامی است !
☑️
از اینرو لازم است با نگاهی دوباره به تقسیم بندی نانوشته جهانها تلاشی فراگیر ازسوی افکار عمومی جهان و سیاست ورزان برای کاهش رنج و درد زنان که ناشی از خشونت وابسته به جنسیت است صورت پذیرد .
☑️و کنوانسیون ها و جلسات و کنگره های با باز نگری بر آموزه ها به نوعی دیگر جهان را تعریف کنند که زنان ومردان را در قدرت برابربدانند .
☑️آنها بايد مانع اعمال خشونت بر علیه زنان شوند این مهم موثر واقع نمی شود مگر آنکه قوانین کشورها به صورت جدی در مقابله با این پدیده خطرناک تدوین شوند و جان و روح زنان را از خشونت دور کنند .
🟥روزنامه اعتماد ٨ آذر ١٤٠٣
🟥 https://www.etemadnewspaper.ir/fa/main/detail/225870/%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA-%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84-%D8%A7%D8%B5%D9%84%DB%8C-%D8%AE%D8%B4%D9%88%D9%86%D8%AA-%D8%B9%D9%84%DB%8C%D9%87-%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA-

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.