📝: دوره MPH چیست؟
🗣️: محمدمهدی سالارعابدیسلام بچهها👋👋
میخوایم درمورد MD-MPH براتون صحبت کنیم.
حالا اصن MPH چیه⁉️
✅ دوره MPH(Master of public health) از دوره هاییه که میتونید همزمان با تحصیل توی رشته پزشکی بخونید. همون طور که از اسمش هم برمیاد اینجا انسانها به عنوان یک گروه مورد مطالعه قرار میگیرن، مطالعات و مداخلات ما در اینجا بر یک جمعیت و نه بر یک فرد اعمال میشن.
🔦🔦 بذارید یه مثال براتون بزنم که موضوع روشن تر بشه:
یه زمانی تو مملکت ما کمبود ید(Iodin) خیلی شایع بود، دیدن گواترهای مولتی ندولر توی کوهپایههای البرز و زاگرس اصن چیز نادری نبود. تا اینکه از دهه ۶۰، به همت مرکز تحقیقات غدد دانشگاه مجموعهای از مطالعات اپیدمیولوژیک در مناطق مختلف کشور برای اندازه گیری شیوع گواتر و عوارض جسمی و ذهنی حاصل از اون انجام میشه.
💡نتایج این تحقیقات مشخص میکنن که شیوع گواتر در اکثر مناطق ایران در حد هیپراندمیکه، نتایج به اطلاع وزارت بهداشت میرسه و رسیدگی به کمبود ید میشه جزو الویتهای بهداشتی کشور. وزارت بهداشت تو سال ۱۳۶۸ تصمیم میگیره یه مطالعه ملی برای سنجش شیوع گواتر توی ۱۴ استان کشور انجام بده. نتایج این مطالعه هم موید کمبود ید ۱۲تا ۷۲ درصدی در سطح کشور بودن. از همون سال سیاست ید دار کردن نمکها اجرایی میشه و از سال ۱۳۷۱ مصرف نمک ید دار توسط بهورزان به مردم توصیه میشه.
نتیجه مطالعاتی که برای سنجش شیوع گواتر انجام شد و تصمیماتی که با استناد بر اونها برای جبران کمبود ید گرفته شد این بود که در دومین پایش ملی سنجش شیوع گواتر در کشور در سال ۱۳۷۵ شیوع گواتر به ۵۸ درصد رسیده بود یعنی ۲۰٪ کمتر از سال ۱۳۶۸. و توی سومین پایش ملی شیوع گواتر هم این عدد توی دانشآموزای خیلی از استان ها به زیر ۱۰٪ رسید. این مثالی بود از اینکه توجه به مسائل سلامت و بیماری در سطح جامعه میتونه چه اثرات بزرگی بذاره و مشکلهای بزرگتری رو از مردم حل کنه. حالا اگه این مداخلات انجام نمیشد تعداد زیادی از بچههای مردم به علت کمبود ید دچار عقبماندگی ذهنی و رشد جسمی میشدن.
🔧 مشکلاتی که گریبان سلامت انسانها رو میگیرن تمومی ندارن و برای اینکه شماهم بتونید کاری مثل اون چیزی که درمورد کمبود ید انجام شد رو انجام بدید به غیر از دانش بالینی که تو دانشکده پزشکی و بعدا تو بیمارستان یادمیگیرید باید مهارتهای دیگهای هم بلد باشید. مثل:
📊اپیدمیولوژی بیماریها
📈آمار و احتمال
💻روش تحقیق
💉برخورد با اپیدمیها
🪑مدیریت نظام سلامت
💵اقتصاد سلامت
📝آموزش بهداشت
🌆جمعیتشناسی و جامعهشناسی سلامت
🏡بهداشت محیط و ...
🪄اینا مباحثی هستندکه توی دوره MPH دانشگاه بهشتی بهتون یادمیدن.
🗓اطلاعیه شرکت توی دوره هرسال حوالی مهرماه منتشر میشه، دانشجوهای استعداد درخشان میتونن از طریق واحد استعداد درخشان برای این دوره ثبت نام کنن. از ثبت نام کنندگان آزمونی گرفته میشه و ۲۴ نفر وارد دوره میشن. کلاسهای این دوره هر جمعه از ساعت ۸ صبح تا ۱۷ برگزار میشن. شرکت در کلاس ها الزامیه و حتی یک غیبت هم موجه نمیشه.
🎓 این دوره تو دانشگاه بهشتی ۹ماه طول میکشه پس از اتمام دوره و ارائه پایان نامه به شما "گواهي دوره عالي بهداشت عمومي، همسطح كارشناسي ارشد" داده میشه.
صرف نظر از اینکه این مدرک توی رزومه تون وزنه نسبتا سنگینی خواهد بود(چه بخواهید توی ایران کار کنید و چه خارج از ایران)، شرکت توی این دوره دید جامع تری نسبت به بیماریها و عوامل ایجاد کننده اونها میده تا بتونیم سلامتی مردم رو حفظ کنیم و اگر هم بیمار شدن در زمان کمتری تعداد بیشتری از آدما رو نجات بدیم.
من محمدمهدی سالارعابدی، دانشجوی پزشکی و MPH دانشگاه بهشتی هستم.
خوشحال میشم اگه از دستم براومد راهنمایی تون کنم:
@MMsalarabedi#دوره_mph
🆔
@mentoring_sbmu