اقتصاد در گذر زمان(م.ع مختاری)


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


کانال شخصی محمد علی مختاری دکتری اقتصاد و پژوهشگر اقتصاد توسعه در ایران و سوئیس با هدف ترویج دانش اقتصاد
تماس با نویسنده:
@Ali_Mokh

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🔵 محققان: استرس در دوران کودکی می‌تواند دستکم منجر به ۲۰ نوع بیماری‌ در بزرگسالی شود

نتایج یک مطالعه در آمریکا نشان داده است که آسیب‌های وارده در دوران خردسالی به طور مشخص می‌تواند بر خطر ابتلا به شماری از بیماری‌ها از افسردگی و اختلالات گوارشی گرفته تا فشار خون بالا و تیروئید تاثیر عمده بگذارد.

اگرچه تعداد پیش از این تحقیقات زیادی نشان نشان داده بودند که ناملایمات دوران کودکی می‌تواند تأثیرات طولانی‌مدتی بر زیست‌شناسی و سلامت افراد داشته باشد، با این حال مطالعات کمی در مورد عوامل استرس‌زا بر عملکردهای بیولوژیکی افراد انجام شده است.

حالا اما پژوهشگران در دانشگاه کالیفرنیا (UCLA) می‌گویند تجزیه و تحلیل داده‌های سلامت بیش از ۲۱۰۰ شرکت‌کننده نشان داده است که نه تنها عوامل استرس‌زا در دوران کودکی می‌توانند تأثیرات خاصی بر سلامتی داشته باشند، بلکه این تأثیرات به طور سیستماتیک برای مردان و زنان نیز متفاوت هستند.

دکتر جورج اسلاویچ، مدیر آزمایشگاه ارزیابی و تحقیقات استرس در دانشگاه کالیفرنیا و نویسنده ارشد این مطالعه، در این باره گفت: «یافته‌های ما یکی از جامع‌ترین تحلیل‌ها از پیامدهای بیولوژیکی و بالینی تجربیات نامطلوب دوران کودکی محسوب می‌شود.»
وی اضافه کرد: «بیشتر افرادی که استرس قابل توجه یا آسیب در مراحل اولیه زندگی را تجربه کرده‌اند، بعدتر در دوره بزرگسالی هرگز مورد غربالگری قرار نمی گیرند. این یافته‌ها اهمیت حیاتی غربالگری با محوریت استرس دوران کودکی را در محیط‌های بالینی برجسته می‌کند.»

اسلاویچ و همکارانش برای بررسی تأثیر قرار گرفتن زودهنگام در معرض ناملایمات بر سلامتی در مراحل بعدی زندگی، از یک منبع داده بزرگ استفاده کردند که شامل اطلاعاتی در خصوص ناملایمات اولیه زندگی افراد و وضعیت سلامت روانی و جسمی افراد میانسال در ایالات متحده بود.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

✅ رسانه اقتصادی اجتماعی دورنمای اقتصاد
👇👇👇👇
@econviews


📝 گزارش اکونومیست از فرار سرمایه از اسرائیل: فروپاشی اقتصادی در صورت گسترده‌تر شدن جنگ

▫️از منظر نشریه اکونومیست، 300 هزار نفر از افرادی که کار خود را برای شرکت در جنگ ترک کرده بودند به مزارع و کارخانه‌ها بازگشته‌اند. اقتصاد اسرائیل باید به سمت بهبود حرکت می‌کرد، اما شرایطِ سخت، حتی حادتر هم شده است؛ رشد تولید ناخالص داخلی در سه ماهه آوریل تا ژوئن به تنها 0.7 درصد رسیده است، که 5.2 درصد پایین‌تر از انتظارات اقتصاددانان بوده است.

▫️وزیر دارایی اسرائیل این ماه مجبور شد از قانونگذاران بخواهد یک افزایش فوری در کسری بودجه را تایید کنند. این دومین بار در سال جاری بود او چنین درخواستی را مطرح کرده است.

▫️ترجمه کامل این گزارش را می‌توانید در سایت اکوایران بخوایند.


«یازده سپتامبرِ هفت اکتبر»

✍️مهدی تدینی


آیا زمان آن نرسیده است که ما هم اجازه داشته باشیم دربارۀ عملیات هفتم اکتبر سؤال کنیم؟ آیا زمان آن نرسیده است بپرسیم عملیات هفتم اکتبر را دقیقاً چه کسانی با چه انگیزه‌ای برنامه‌ریزی و اجرا کردند؟ فقط یک هفته به سالگرد عملیات هفت اکتبر مانده و هیچ یک از فرماندهان حماس و حزب‌الله بر کرسی فرماندهی خود نمانده‌اند. فضای رسمی حاکم بر کشور، جو مطلقاً تبلیغاتی رسانه‌های رسمی و تک‌صدایی محض موجود در مسئلۀ فلسطین چنان بلند است که هیچ صدای دیگری نه مجال شنیده شدن دارد و نه اجازۀ طرح و بحث. اما دقیقه‌ای هم به ما فرصت دهید حرفی بزنیم!

اسرائیل محل دقیق اقامت هنیه در تهران را می‌دانست (از مباحث عملیاتی سر درنمی‌آورم که نظر دهم). مکان و ساعت جلسۀ فرماندهان ایرانی در کنسولگری ایران در دمشق را می‌دانسته است. دربارۀ پیجرها فقط انگشت حیرت به دهان گرفته‌ایم که سطح نفوذ تا چه حد می‌توانسته است باشد که چنین محالی ممکن شود. علاوه بر نمونه‌های متعدد دیگر ــ مانند حمله به جلسۀ فرماندهان رضوان ــ که می‌توان ذکر کرد، در آخرین و بزرگ‌ترین مورد، اسرائیل می‌دانسته است سیدحسن نصرالله چه ساعتی کجا حضور می‌یابد. اجازه داریم دست از دهان عقل سلیم برداریم و بپرسیم چطور ممکن بوده است نهادهای امنیتی اسرائیل که چنین اطلاعات دقیقی را در امنیتی‌ترین سطح می‌توانسته‌اند کسب کنند، از قضا از عملیات هفتم اکتبر هیچ چیز نمی‌دانسته‌اند؟!

دقیقه‌ای از تبلیغ ــ که بخش طبیعی هر جنگی است، اما آفت تحلیل است ــ فاصله بگیرید، و خود قضاوت کنید آیا این تناقض عقل را نمی‌آزارد؟ عملیات هفتم اکتبر بسیاری چون مرا بهت‌زده کرده بود، چون دقیقاً پرسشم این بود که «خب! فردا چه؟» یک سال گذشت و دیدیم چه فرداهایی در پیش بود. شخصاً اعتقاد داشتم ــ و هنوز اعتقاد دارم ــ طراحان و مجریان عملیات هفتم اکتبر نه حزب‌الله و نه جمهوری اسلامی را در جریان عملیاتشان قرار داده بودند و یقین دارم اگر هر یک از این دو مطلع بودند مانع آن می‌شدند، زیرا آشکار بود این عملیات تله‌ای می‌شود برای حزب‌الله (و طبعاً حزب‌الله هم تله‌ای برای به واکنش کشاندن جمهوری اسلامی). سال‌ها بود که درگیری حزب‌الله و اسرائیل در چنین ابعادی به احتمالی بسیار کمرنگ بدل شده بود. فقط چیزی چون هفتم اکتبر و واکنش اسرائیل ــ که همان صبح هفتم اکتبر هم انتظار آن می‌رفت ــ می‌توانست چنین تنشی میان حزب‌الله و اسرائیل پدید آورد.

چه حزب‌الله و چه جمهوری اسلامی آشکارا «جنگ‌پرهیزی» پیشه کرده بودند. حزب‌الله بیشتر قصد داشت نشان دهد بی‌تفاوت نیست، اما قصد جنگ هم نداشت. در آخرین سخنرانی نصرالله مسجل شد حزب‌الله قصد جنگ ندارد (آن هم با وضعیت پساپیجری) و فقط گفت اگر حملۀ زمینی صورت گیرد جنگ خواهند کرد و گفت تا زمانی که غزه درگیر است، به حملات راکتی ادامه خواهند داد. اما این «جنگ‌پرهیزی» نصرالله دقیقاً همان پیامی بود که اسرائیل منتظر شنیدنش بود و وارد شدیدترین فاز حملات خود شد. اما حقیقت این است که کار دیگری هم نمی‌شد کرد؛ حزب‌الله یک سازمان قومی‌ـ‌مذهبی است و پاسخگویی به دیگر بخش‌های مردم لبنان ــ که جنگ دامان آنها را هم می‌گیرد ــ برایش از جنگ با اسرائیل سخت‌تر است.

خلاصه اینکه فقط چیزی چون «هفت اکتبر» می‌توانست چنین زنجیره‌ای از حوادث را رقم بزند. من هیچ جوابی برای پرسشم ندارم. فقط می‌پرسم آیا طراحان و مجریان عملیات هفت اکتبر، که با دوربین‌های روشن روی پیشانی‌ راهی آن عملیات شدند، حساب فردا و فرداها را کرده بودند؟ حساب کرده بودند چه زنجیره‌ای از حوادث مهارناشدنی را به جریان می‌اندازند؟ آیا طرفشان را نمی‌شناختند، نظم جهانی را نمی‌شناختند، نمی‌دانستند غزه محاصره است و چه بلایی سر ساکنان غزه می‌آید ــ با توجه به رفتاری که از اسرائیل سراغ داشتیم و امکان بازدارنده‌ای هم در برابر آن نبود. نفوذ در میان نیروهای حماس و تصمیم‌گیرندگانشان از نفوذ به پیجرهای حزب‌الله سخت‌تر است؟

در همان هفتم اکتبر این عملیات را نوعی «عملیات انتحاری» توصیف کردم؛ یعنی عملیاتی که فرد خود را آگاهانه به کشتن می‌دهد تا دشمنش را هم بکشد. اما عملیات انتحاری هم منطقی دارد و منطقش این است که فرد فقط خود را به کشتن می‌دهد. اسرائیل از همه چیز باخبر بوده است، مگر از اینکه قرار است چند صد رزمنده صبح از خواب بیدار شوند و با دوربین‌های روشن به جشنوارۀ موسیقی که از ملیت‌های مختلف در آن حضور داشته‌اند، حمله کنند؟

از این بیشتر نه می‌دانم و نه اگر بدانم میلی دارم درباره‌اش بنویسم. فقط ای کاش چنین تکصدایی محضی دربارۀ این مسئله وجود نداشت تا تبلیغ دستمایۀ تحلیل نشود.


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
♈️ در سوگ کارگران مظلوم جان باخته معدن در ایران زمین ،


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 چرخ‌دنده‌های ناترازی در اقتصاد ایران

🔸ناترازی‌های اقتصاد ایران در کجا ریشه دارند؟ این اولین سؤالی است که برای رفع ناترازی‌های اقتصاد ایران باید برای آن پاسخی جست‌و‌جو کرد. اقتصاددانان در پاسخ به این سؤال دو دسته عامل اصلی را شناسایی کرده‌اند. دستۀ نخست به درون بخش اقتصاد مربوط می‌شود و گروه دیگر به اقتصاد سیاسی کشور و نحوۀ تنظیم رابطۀ سیاست‌مداران با مردم باز می‌گردد.

🔸مسعود نیلی، در سلسله‌نشست‌های هم‌اندیشی اقتصاد ایران که به همت گروه رسانه‌ای «دنیای اقتصاد» برگزار می‌شود به تشریح عوامل اقتصاد سیاسی در بروز ناترازی‌های اقتصاد ایران پرداخته و چگونگی بازطراحی رابطۀ سیاست‌مدار و مردم را در جهت رفع این ناترازی‌ها ارائه کرده است.

🔸این نشست هم‌اندیشی با حضور نخبگان در حوزۀ اقتصاد، علوم اجتماعی، مدیریت، روابط بین‌الملل و برخی فعالان اقتصادی و در کنار روزنامه‌نگاران برگزار شده است.
نسخۀ صوتی این نشست نیز در کانال تلگرام اکوایران در دسترس مخاطبان قرار دارد.


کانال تحلیلی حسین صبوری dan repost
دکتر حسین صمصامی، این جدولو برای مثلا اثبات اینکه حذف ارز ترجیحی 4200 تومانی باعث افزایش قیمت کالاهای اساسی شده منتشر کرده که اتفاقا این جدول، درست ادعاهای ایشونو رد میکنه!
ایشون توضیح بدن که از انتهای سال96 که شاهد تولد ارز 4200 تومانی بودیم تا انتهای 1400 که شاهد حفظ این نرح بودیم، چرا قیمت هر کیلو مرغ از 7600 تومان شده31000 تومان(بیش از4برابر)؟؟ مگر نرخ ارز ترجیحی از سال 97 تا پایان 1400 ثابت و روی 4200 نبود، پس دلیل رشد 4 برابری قیمت مرغ تولید داخل چه بوده؟؟؟ در مورد سایر کالاها هم دقیقا همینه.
ایشون گویابا منطق قیمت سایه آشنا نیستند،!
فاجعه اینجاست که اینا دارن
بر پایه چنین اشتباه عینی، ادعای علم می کنن!


علی شریفی زارچی:
«به همراه یک تیم ۷۰ نفره و برای نخستین بار افتخار داریم میزبان دانشجویان علاقمند به فراگیری هوش‌مصنوعی از سراسر ایران و جهان باشیم.
از اول مهر می‌توانید به صورت زنده و آنلاین در کلاس «یادگیری ماشین» دانشگاه شریف شرکت فرمایید.
اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام رایگان:
http://sharifml.ir »


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📹 اقتصاد ایران قبل و بعد از دولت سیزدهم

▫️مطابق آخرین آمارها نرخ رشد نقدینگی در نقطه پایان دولت سیزدهم به 27.5 درصد رسید. این رقمی است که محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی ایران اعلام کرده است.

 ▫️اگرچه این نرخ از سال 1400 روندی نزولی را آغاز کرد با این حال بررسی روند دولت‌ها نشان می‌دهد دولت سیزدهم رکورد کم‌سابقه‌ای در این مورد ثبت کرده است.

 ▫️از سوی دیگر مطابق ارقام اعلام شده رشد تولید کشور در بهار امسال نسبت به سال گذشته کاهش یافته که در این میان یک بخش وضعیت بهتری نسبت به دو بخش دیگر اقتصاد داشته است.

 ▫️با این حساب می‌توان یک ارزیابی کلی از وضعیت اقتصاد کشور در دولت سیزدهم در زمینه سیاست‌های پولی و تولیدی انجام داد.
منبع:
📺 @ecoiran_webtv


نگاه متفاوت (احمد زیدآبادی) dan repost
ماجرای مشکوک!

جمهوری اسلامی گرچه در جنگ اوکراین آشکارا جانب روسیه را گرفته، اما در عین حال تأکید کرده است که خواهان پایان فوری جنگ، مخالف حمله به زیرساخت‌های اقتصادی و مراکز غیرنظامی و ارسال سلاح به طرف‌های درگیر در جنگ است.
با این وضع، روی چه حسابی هر از چندی غائلۀ ارسال پهپادهای انتحاری و موشک‌های کروز یا بالستیک از طرف جمهوری اسلامی به روسیه بالا می‌گیرد؟
منطقاً موضوع از سه حال خارج نیست. یا ادعای کشورهای اروپایی و آمریکا در این باره دروغ است، یا بین سیاست اعلامی و سیاست عملی جمهوری اسلامی در این باره تفاوت فاحش وجود دارد و یا اینکه محافلی خارج از کنترل نهادهای تصمیم‌گیر اقدام به صدور سلاح تهاجمی به روسیه می‌کنند.
به نظرم طرفِ ثالثِ معتبر و بی‌طرفی باید تکلیف این موضوع را روشن کند. حال که مقام های رسمی جمهوری اسلامی، طرف‌های غربی را به اتهام زنی و دروغگویی در این زمینه متهم می‌کنند، بهتر است از آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل درخواست رسیدگی به این مسئله را کنند تا ماجرا برای افکار عمومی مردم جهان روشن شود.
اینکه درست در ابتدای کار دولت آقای پزشکیان که با وعدۀ رفع تحریم‌های اقتصادی علیه کشور سر کار آمده است، بحث فروش موشک از جانب ایران به روسیه بالا بگیرد و سبب تشدید تحریم‌ها شود، از هر جهت مشکوک می‌نماید. مقام‌های دولت پزشکیان لازم است با بررسی موضوع، اطلاعات روشن و شفافی در این ماجرا به مردم ایران ارائه کنند تا بدانیم چه خبر است!
#احمد_زیدآبادی
@ahmadzeidabad


براساس نظرسنجی pew مهم‌ترین الویت رای دهندگان آمریکایی اقتصاد است و پس از آن سلامت


فرق میکنه کدوم دولت باشه! یک دولت کار غیرقانونی میکنه و یک دولت دیگه کار غیرقانونی رو باهاش برخورد میکنه! صمصامی از ریاست دانشکده اقتصاد کنار رفت!
@sadegh_alhosseini

پ.ن: اول تبریک به دانشجویان دانشکده مظلوم اقتصاد شهید بهشتی جهت آزادی.
دوم تشکر از جناب صادق الحسینی بابت شفاف سازی.
سوم آیا ایشان برای این مدت که غیر قانونی رئیس دانشکده بودند نیز بازخواست می شوند؟


🔻سهم اسکناس و مسکوکات در دست اشخاص از کل پول؛ ۱۳۸۱ تا ۱۴۰۳

اقتصاد در گذر زمان:
@m_ali_mokhtari


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
معاک خیریه ای با هدف کمک به دانش آموزان محروم توسط برخی از همکاران سابق شاغل در حوزه آموزش ایجاد شده است.


محمد طبیبیان:
این هم نکته تاریخی قابل ملاحظه ای است

بسیار نکته درستی است در هر دو مورد زمانی ایران فرصتی برای  تحرک پیدا کرد که روسیه امکان دخالت و خرابکاری نداشت.


کانال تحلیلی حسین صبوری dan repost
آقای دکتر پزشکیان، جراحی اقتصادی در گام نخست باید از خود دولت شروع بشه. بودجه سال 1404 فرصت خوبی ست برای سنجش تمامی وعده‌های شما در این زمینه.
گام دوم، اصلاح بانک مرکزی و سیستم بانکی و گام سوم، اصلاح سیاست خارجی ست. هر وقت این سه گام را درست برداشتین، اونوقته که میتونین جوالدوز دستتون بگیرین و از مردم و سفره شون شروع کنین.
بسم الله


واکنش همتی به وام ۴ درصدی عشقی و سایر اعضای هیات مدیره بورس به خود.


🔻 قیمت دلاری مسکن تهران؛ ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳


مجید عشقی⁩، رئیس امام‌صادقی سازمان بورس، دولت که در حال تغییر بوده، ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون «تومان» وام قرض الحسنه ۴ درصد با بازپرداخت ۱۰ ساله از منابع سازمان بورس برداشت کرده است!

پ.ن: مدیریت وی نیز سیاه ترین دوران بورس را رقم زد.


کانال صادق الحسینی dan repost
حسین صمصامی مزرعه آخوند که معلوم نیست با چه سوابقی رئیس دانشکده اقتصاد بهشتی شده و با وجود رای ۳ درصدی مردم تهران الان نماینده مجلس است و بصورت غیرقانونی هنوز ریاست دانشکده را بر عهده دارد یکی از مسببین وضعیت امروز اقتصاد ایران و از بیسوادترین اقتصادخوانده هایی است که می شناسیم. او حتی هنوز نفهمیده به عنوان نماینده مجلس، نوکر مردم است و باید درست جواب دیگران را بدهد. وزیر علوم نباید تعلل کرده و باید سریعتر عزل ایشون از ریاست دانشکده اقتصاد بهشتی رو انجام بدن و برای دورانی که هر دو سمت رو داشتن باید محاکمه بشن.

@sadegh_alhosseini


شهاب رحیمی از دوستان و همکاران سابق رسانه، کانال تخصصی تحلیل طلا را راه اندازی کرده اند. اگر علاقه مند به سرمایه گذاری در طلا هستید، کانال ایشان از بهترین ها در این حوزه تخصصی است.

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.