اندیشکده خرد جنسی


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


تلاش برای توصیف، تحلیل و تولید گفتمان با تکیه برجمهوریت، در حوزه زیست جنسی مان.
ارتباط با ادمین
@Yek_pishnahad_sade

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


آمار پرونده‌های طلاق یکی از شعب دادگاه های تهران در دی ماه امسال:

بیشترین علت طلاق: خیانت
و بیشترین آمار خیانت توسط زوج است اما آمار خیانت زوجه نیز قابل توجه است، در واقع از هر سه پرونده با موضوع خیانت، یک خیانت زنانه است.

@EveDaughters
@kherad_jensi

1.6k 0 87 11 29

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📺برشی از خاطره‌ای تلخ!
✍یاسرعرب

در سال ١٣٩٦ که مجموعه آموزشی یک پیشنهاد ساده (آموزشی جنسی به والدین جهت رشد جنسی کودکان) را تهیه کردیم وضعیت حوزه سلامت جنسی کودکان چون شب تاریک بیابانی بود که با ایجاد رعد و برقی امکان توجه و روشن کردن جامعه وجود داشت!

امروز که اولین قسمت از مجموعه《سلامت جنسی ما ایرانیان》با ارائه《سرکار خانم دکتر زهره‌کشاورز》تقدیم نگاه شما میشود شرایط اما بسیار دشوارتر است‌!

حالا انواع و اقسام داده‌های غلط و نویزهای شبه علم و برش‌های زردِ سکسولوژیست نمایانی که معلوم نیست جز جذب لایک و فالوور چه می‌خواهند، آنچنان در شبکه‌های اجتماعی گسترده شده که کار ما را دو‌چندان سخت‌تر کرده!

همتی باید که هم با داده‌های آسیب‌زایی که مردم بيچاره را اسیر کاسبکاران کرده مقابله کرد و هم در میان انبوهی از انفجار ناآگاهی‌ها صدای متخصصین را به گوش مردمی رساند که توان تشخیص سره از ناسره ندارند!

ویدئوی الصاقی را مشاهده فرموده و مخاطب اولین قسمت در لینک زیر باشید👇


https://youtu.be/GcWRABQ4CCg


خرد جنسی هیچ حامی نهادی، سازمانی، یا دولتی ندارد. برای حمایت به این آی دی پیام دهید👇
@Yek_pishnahad_sade


@kherad_jensi


قتل ۷ زن و دختر توسط مردان خانواده طی دو هفته اول بهمن ماه!

روزنامه اعتماد نوشت:

طی دو هفته اخیر (از ابتدای بهمن تا ۱۳ بهمن ماه جاری) ۷ زن و دختر به دست «پدر و همسر» خود در شهرستان‌های «اسدآباد، بروجرد، مراغه، کرمانشاه، شوشتر و پیرانشهر» به قتل رسیده‌اند. قبل از سال ۱۴۰۰ مقاله‌های دانشگاهی که به بررسی قتل زنان و دختران می‌پرداختند، آمار این‌گونه قتل‌ها را سالانه بین ۳۷۵ تا ۴۵۰ مورد اعلام می‌کردند که استان‌هایی همچون «کردستان، خوزستان، ایلام و سیستان و بلوچستان» در رده بالاتری نسبت به استان‌های دیگر قرار داشتند.

طبق بررسی‌های «اعتماد» از همین مقاله‌های دانشگاهی؛ قتل‌هایی با انگیزه‌های ناموسی یا اختلافات خانوادگی در چنین استان‌هایی با «نگرش مثبت» رخ می‌دهد به گونه‌ای که متهم یا متهمان به جنایتی که مرتکب شده‌اند، افتخار می‌کنند؛ متغیر یادگیری اجتماعی، قوی‌ترین و مهم‌ترین پیش‌بینی‌کننده مستقیم نگرش مثبت به قتل ناموسی است. از میان این عوامل، متغیرهای نابرابری جنسیتی، پذیرش باورهای مردسالارانه و پایبندی به باورهای سنتی، به ‌ترتیب مهم‌ترین متغیرهای پیش‌بینی‌کننده نگرش مثبت به قتل ناموسی است!

@kherad_jensi

1.8k 0 32 14 44

خانۀ هولناک پدری

🔹سکانس افتتاحیه «خانه پدری» کیانوش عیاری اگر بهترین سکانس افتتاحیه نباشد، حتماً جزو چندتای اول است. گیر فیلم هم همین بود. سکانسی وحشتناک از قتل دختری توسط برادر و پدرش که هر بیننده‌ای را متاثر می‌کند. من که سالو پازولینی را هنگام غذا خوردن دیده بودم، تا ده روز بعد از این دیدن سکانس اول خانه پدری حال خوشی نداشتم.

🔹آنان‌که فیلم را توقیف کردند اصرار داشتند که این سکانس حذف شود، کیانوش عیاری هم به درستی به حذف یکی از مهمترین سکانس‌های تاریخ سینمای ایران تن نمی‌داد. ضابطین معتقدند که خشونت عریان فیلم برای جامعه مناسب نیست. همان‌ها که به سریال و فیلم‌های مدشدۀ این روزها که یکسره دعوا، قمه‌کشی و قتل است مجوز دادند، سکانس کشته شدن دختر را چنین تفسیر کردند.

🔹شوربختانه جامعۀ ایران این سکانس را هر روز زیست می‌کند. «خانه پدری» هرگز اقبال اکران عمومی پیدا نکرد، ولی بعد از آن دختری با داس پدر سر بریده شد، در شمال کشور. در جنوب هم پسری سر بریده دخترعمویش را در کوی و برزن گرداند و بارها و بارهای دیگر از شرق و غرب و شمال و مرکز و جنوب «خانه پدری» را زیستیم. آنان‌که خانه پدری را توقیف می‌کنند، آمار رسمی‌ای از تکرار مکرر چنین قتل‌های دلخراش منتسب به مسائل ناموسی را نمی‌دهند. طبق آمار غیررسمی تهیه‌شده توسط روزنامه‌نگاران، فقط در سه ماه ابتدایی سال 1402، 182 زن به دست نزدیکان‌شان کشته شدند.

🔹همین روزها هنوز جوهر گزارش همکارم دربارۀ کشته شدن «کانی عبداللهی» دختری در روستای ماشکان پیرانشهر خشک نشده که می‌شنویم پدر با همدستی پسرش دختر 17 ساله را جلوی چشم نوزادش تیرباران کرده است. اینها خبرهایی است که به قیمت جان از دست رفته می‌شنویم. خدا می‌داند هر روز چند زن زیر بار خشونت تا مرز مرگ می‌روند و هیچ احدی خبردار نمی‌شود.

🔹مسئله کشته شدن زنان به بهانه ناموسی مسئله دیروز و امروز ما نیست. پژوهشگران زیادی در این رابطه تحقیق کرده‌اند و از ریشه‌های این سنت نامیمونِ و پلشت گفته‌اند. سنت غیراخلاقی، غیرعرفی و غیردینی‌ای که ریشه‌های عمیق در وجود همه ما دارد. از بین بردن این سنت فقط کار پژوهشگر و روزنامه‌نگار نیست. ما با کوه عظیم یخی طرف هستیم که هرازگاهی نوکش را می‌بینیم. مثلاً نگاه کنید به متون کلاسیک ادبیات فارسی؛ متونی که یکی از معدود دارایی‌های ماست که در گستره جهان حرفی برای گفتن دارد و جایگاه ویژه‌ای. ریشه‌های تفکراتی که منجر به تفوق و مالکیت مرد بر زن می‌شود حتی در متونی که نویسندگان و شعرایش عالم‌ترین و بارزترین چهره‌های تاریخ ادب و اندیشه ایران هستند هم می‌بینیم.

🔹آن داستان مولانا را به خاطر بیاورید که پسری مادرش را می‌کشد برای اینکه هر روز با مردی بوده و.... مولانا بعدتر استفاده دیگر از آن داستان و مادر را به نفس تشبیه می‌کند، به این کار نداریم. اینکه مولانا نابغه‌ای بوده که همه نوع بشر حتی در زبان‌های دیگر هم از آموزه‌های او استفاده می‌کند هم جای خود، مسئله فقط ریشه‌های سنت غلطی است که حتی در متن مولانای کبیر هم جا خوش کرده است.

🔹برای همین اگر قرار به حذف است باید چنین چیزهایی در فرهنگ ما حذف شود که نتیجه عینی وحشتناک آن را دائم می‌بینیم. از قضا باید امثال عیاری و سینایی را که هنرمندانه پلشتی سنتی نامبارک را به سطح عموم می‌آورند، قدر دانست و بر صدر نشاند. پلشتی این رسم باید چنان هر روز و هر روز جلوی صورت همه قرار گیرد تا به وقتش هیچ برادر، پدر، پسر و مردی به خودش اجازه ندهد با زنی به مثابه بخشی از مایملکش برخورد کند و جان و زندگی زنی مایه آبرو و بی‌آبرویی کسی نشود. چقدر هوشمندانه بود فیلم عیاری که اصلاً مطرح نکرد دلیل کشته شدن دختر توسط پدر و پسر چیست. مسئله اساسی همین است؛ پلشتی این خشونت و اینکه هیچ، مطلقاً هیچ توجیهی برای چنین کاری وجود ندارد.

🖌علی ورامینی | دبیر گروه فرهنگ

📌ادامه مطلب در سایت هم‌میهن آنلاین

@hammihanonline
hammihanonline.ir


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
در هفته‌ی گذشته مباحثه‌ای پیرامون موضوع تجاوزات جنسی در ایران به میزبانی برنامه‌ی 《حرف نو》 برگذار شد که در آن آقای یاسر عرب و خانم ندا شمس به بیان نظرات خود پرداختند.

این برنامه به دلایل حقوقی و قضایی چند ساعت پس از بارگذاری توسط میزبان حذف شد و با برش‌هایی که گفتگو را مطابق هنجارهای قضایی کند دوباره بارگذاری گرديد.

ضمن دعوت از شما برای‌تماشای آخرین برش انتخابی که در ویدئوی پیوست شده آمده به اطلاع می‌رسانیم این گفتگو اینک در دسترس شماست؛

لینک آپارات؛
https://aparat.com/v/iwkmh49

لینک یوتوب؛
https://youtu.be/ebWPgiVTuaE?si=gS2JUNPRCLrVCM66


پ.ن:
بزرگوارانی که به رخداد فحاشی ناموسی بسیار شدید در مسابقه فوتبالی که به تازگی برگذار شده، واکنش نشان داده‌اند روی مطلب عنوان شده در این برش با دقت بیشتری تامل بفرمایند.

@kherad_jensi


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
از کودکی به دختران آموزش می‌دهند که آینده آنها ازدواج و مادری است، زن باید در خدمت شوهر باشد و در همه موارد از او اطاعت کند. دختر نوجوان را به خانه بخت می فرستند و در گوشش می‌خوانند مهمترین وظیفه زن تمکین از خواسته‌های جنسی شوهر است، هر زمان، هر جا و هر طور که او بخواهد. زنی که تمکین نکند ناشزه است و نفقه ندارد.

اما هیچ‌کس نمی‌گوید کودک‌همسری چه لطماتی می‌زند، هیچ‌کس نمی‌گوید اگر شوهر رابطه جنسی خشن و تجاوزگونه را دوست داشت زن چه باید بکند؟ اگر شوهر سال‌های سال زن را تحقیر می‌کرد و برایش بیش از یک اسباب‌بازی جنسی ارزشی قائل نبود، خشم انباشته زن چه عاقبتی خواهد داشت؟

#مصاحبه_با_زندانیان

@kherad_jensi

3k 0 63 5 91

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
تجاوز جنسی و فاعلیت افغانستانی‌های مقیم ایران و آلمان در آن!
آیا مشکل فراوانی آسیب‌های اجتماعی از افغانستانی‌ بودن مهاجران است؟

برشی از مباحثه آقای یاسر عرب و خانم ندا شمس در مناظره‌ی گفتگوی حرف نو


@kherad_jensi

5.4k 1 132 12 21

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
از ملت پرسیده‌ایم؛
اگر خودت دارای مسئولیت بودی به فرزندت پست و مقام می‌دادی؟

♨️پاسخ‌ها شنیدنی است!

قسمت ششم از مجموعه داستان سکسوالیته ایرانی با موضوع 《خون‌سالاری/ ژن خوب》در لینک زیر آماده مشاهده می‌باشد👇

https://youtu.be/Jyz6pnSlHRQ


@kherad_jensi


رئیس پلیس راهور فراجا:
باید تکلیف قانونی اخذ گواهینامه موتورسیکلت برای زنان حل شود
خانم‌ها به واسطه هوش ذاتی خود، می‌توانند موتورسواران خوبی باشند.
@kherad_jensi


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
خون سالاری!

✍یاسرعرب

تاریخ بشر تاریخ خون سالاری است. تاریخ پسرشاه و پدرشاه. تاریخ من آنم که رستم بود پهلوان. داستانش را البته ما در ایران از زبان پسر جناب عارف معاون اول دولت پزشکیان می‌شناسیم با عنوان 《ژن خوب!》

این برنامه در بهمن ماه بارگذاری می‌شود. ماهی که همیشه یادآور پيروزی انقلاب سال ١٣٥٧ مردم ایران بود. انقلابی که قرار بود در مقابل آقازاده پروری، و دامادگماری ایده‌ای دیگر را محقق کند به نام 《شایسته سالاری!》

زور خون و ژنتیک و ساختار اسپرموکراسی البته بسیار بیشتر از هیجان تاريخی بود که ما را برانگیخت و وضعیت نوع آقازاده‌هایی که حتی حاضر نیستند قبول کنند خانم‌زاده هستند! نیز مويد این ادعاست...

ویدئوی پیوست برشی از گفتگوی ما در قسمت ششم داستان سکسوالیته ایرانی و شنیدن ارائه‌ی دکتر محسن بدره در این خصوص است که کامل آن در لینک زیر قابل تماشا است👇

https://youtu.be/Jyz6pnSlHRQ


و باز هم...

خرد جنسی هیچ حامی نهادی، سازمانی، یا دولتی ندارد.
برای عضويت در گروه حامیان خرد جنسی یا حمایت از چنین تولیداتی لطفا در تلگرام به این آی دی پیام دهید👇
@Yek_pishnahad_sade



@kherad_jensi


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
از ملت پرسیده‌ایم:
یک خانم زیبا چه شکل و اندامی دارد؟
زیبایی چطور در بازار کسب و کار تبدیل به پول می‌شود؟
ممکن‌است آقایان بخاطر زیبایی جسمی راحت‌تر کار پیدا کنند؟

♨️پاسخ‌ها شنیدنی است!

مخاطب قسمت پنجم از مجموعه داستان سکسوالیته ایرانی با عنوان 《سرمایه جنسی》 در لینک زیر باشید👇
https://youtu.be/DdcZecEWd4g


@kherad_jensi


چند نکته استادیومی!
✍سلمان کدیور

🔹 امروز کلیپ های بسیاری از سکوی تماشاگران بازی پرسپولیس - تراکتور که با تماشاگران خانم برگزار شد، وایرال شد. نکته غالب این فیلم ها فحاشی های رکیک تماشاگران حتی خانم ها بود. کنار خشونت و درگیری های طرفین.

🔹این مسئله سبب شده که مسئله عدم ورود خانم ها به ورزشگاه ها مجدد طرح شود. که بله چنین جوی شایسته خانم ها نیست، یا اینکه حضور خانم ها در ورزشگاه ها خلاف نظر برخی، سبب بهبود فضای آن نشده است.

🔹 در این باب چند نکته مهم است.

🔹اول اینکه آنجا ورزشگاه است نه هیئت و مدرسه و سینما. جایی که هیجان در اوج است و این دست رفتارها خواه ناخواه رخ می دهد.

🔹دوم اینکه، فحش دادن در نسل جوان امروزی ما خاص ورزشگاه نیست. شما در ماجراهای سال 1401 هم دیدید که چند صد دانشجو آن هم دانشگاه‌ شریف یا...، دختر و پسر چه فحش های رکیکی حواله می کردند.

از سویی در همان ماجراهای 1401، چه اندازه از نیروهایی منتسب به نظام که به مخالفین فحش های رکیک می دادند، که کلیپ های بسیاری از آن منتشر شد.

کلا به نسل تازه که دقت کنید، حرف رکیک زدن، دادن فحش های ناموسی برای شوخی، امر طبیعی و عرفی شده است متاسفانه.

پس یک وجه پررنگ این مسئله، فرهنگ عمومی ما است متأسفانه نه مخصوص ورزشگاه. مذهبی و غیر آن هم ندارد. هر دو در یک سطحی، به این رذیله مبتلا هستند.

🔹سوم اینکه طبق نظریه روانشناسی "فروپاشی هیجانی"، وقتی یک فرد یا گروه برای مدت طولانی احساس کند صدایش شنیده نمی‌شود یا ارزش‌هایش نادیده گرفته می‌شود، خشم به تدریج تبدیل به یک هیجان انباشته می‌شود که منتظر یک جرقه است تا فوران کند.

این جرقه ممکن است کوچک و حتی بی‌ربط به اصل مشکل باشد، اما به عنوان تخلیه روانی عمل می‌کند و چند سالی است که ورزشگاه محلی برای تخلیه این سرخوردگی های اجتماعي سیاسی شده که گاه به تریبیونی سیاسی نیز تبدیل شده است.
از این منظر، رفتار اجتماعی در ورزشگاه کاملا خلاف خواست و نظر حاکمیت رقم خواهد خورد تا نشانی از عصیان و اعتراض از خود منتشر کرده باشد.

🔹چهار اینکه، سوال اصلی وضعیت اخلاقی نسلی است که عموما دست پروده ساختارهای موجودند اگر قرار باشد مسئله ‌شکافته شود، این امر کم اهمیت نیست.

پس راه ندادن خانم ها، پاک کردن صورت مسئله است و دیر یا زود با فشار فیفا یا مجبور خواهیم شد مجددا زمینه حضور بانوان را فراهم کنیم یا باید کل فوتبالمان تعلیق شود که بنابراین این راهکار نشدنی و دامن زدن به بحران بیشتر است.

@Falaakhon
@kherad_jensi

3.9k 0 57 17 76

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
تحلیل جناب یاسرعرب پژوهشگر حوزه‌ی مسائل اجتماعی و فیلم‌ساز در مورد علل زمینه‌‌ای شیوع تجاوزات جنسی در کشور.

برنامه‌ی حرف نو

@kherad_jensi

10.4k 1 334 20 25

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
#تیزر

✅ تحلیل تجاوز جنسی در ایران

👥 گفتگو خانم ندا شمس و آقای یاسر عرب

🔹 ندا شمس
ما قوانین بازدارنده نداریم./ کمبود پلیس زن یکی از مشکلات جدی ماست./ متجاوز از دید قانون مجرم است./ شرایط اعدام در قانون غیر قابل تحقق است./ قانون ما صفر و صدی است./ تجاوز علل و انگیزه های مختلفی دارد./ تمام پرونده های لواط که بررسی کردم؛ مشخص شد فرد لواط کار؛ در گذشته مورد تجاوز قرار گرفته است. 

🔸یاسر عرب
متجاوز می‌تواند هم بیمار باشد و هم‌ مجرم./ تجاوز دلایلی غیر از مسائل جنسی دارد./ مردم‌ ما مدتهاست مورد تجاوز قرار گرفته اند./ متجاوز در سایر امور خود هم تجاوز گر است./ نیاز به یک اورژانس جنسی داریم./ ساختار حکومتی ما با پیچیدگی های جامعه ما ناهمخوان است.

📆 یک شنبه ۳۰ دی ماه ۱۴۰۳
@kherad_jensi
@kherad_jensi


◀️ برای مشاهده فیلم کامل گفتگو از طریق لینک زیر اقدام کنید.

https://youtu.be/JgKzQlQir5Q

https://aparat.com/v/cvxuvil
#حرف_نو

✅🆔 t.me/new_harf
✅🆔 eitaa.com/new_harf
✅🆔 www.aparat.com/new_harf
✅🆔http://youtube.com/@new_harf1

4k 0 63 2 29

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
این روایت کوتاه مجموعه همه آسیبهای اجتماعی است.
خانواده‌ای گرفتار اعتیاد و طلاق، مادری غایب و به دنبال زندگی خود، پدری که اعتیاد روز و شبش را بهم ریخته و به درجه‌ای از پستی رسیده که به دخترش تعرض می‌کند.

دختر نوجوانی که به حال خود رها شده و دوست پسر و دوست اجتماعی ردیف کرده تا بلکه ثبات و محبتی که در خانواده نبوده را به دست آورد و در برابر تعرض پدر گیج است و نمی داند باید به چه کسی پناه ببرد. نه مادربزرگش نه معلم مدرسه نه پلیس هیچ‌کدام فریادرس به نظر نمیرسند.

و از همه مهمتر دولتی که غایب است، سیاستگذار خانواده را حوزه خصوصی می‌داند و حتی در خانواده آسیب‌دیده هم خود را مجبور به دخالت نمی‌بیند. پلیس نیز وقتی جسدی می‌بیند سریع‌ترین راه برای گرفتن اعتراف را کتک زدن متهمان می‌داند و زحمتی برای بازپرسی و کشف حقیقت نمی‌کشد. می‌خواهد با اعمال خشونت زودتر پرونده بسته شود.

دولتی که هرکجا بخواهد خشونت و هر جا بخواهد خود را به ندیدن می‌زند، خشونت پلیس علیه متهم و خشونت پدر علیه فرزند که از محدودیت گرفته تا کتک زدن و تعرض و قتل دست گشوده و گاهی خود قربانی خشونتی می‌شود که جاری و ساری است. راه‌حل کجاست؟
@kherad_jensi


قتل ناموسی در پیرانشهر
تراژدی قانون و فرهنگ

✍ عبدالرضا خزایی/ روزنامه نگار

قتل دختر ۱۷ ساله در پیرانشهر به دست پدرش، پرده دیگری از بحران‌های اجتماعی و ضعف قوانین در برخورد با خشونت‌های خانوادگی را نمایان کرد. این جنایت هولناک، نه تنها زاییده تابوهای فرهنگی و مردسالاری است، بلکه نتیجه بی‌عملی قانون‌گذارانی است که با ارائه تخفیف مجازات برای پدران قاتل، چراغ سبزی به تکرار این فجایع نشان می‌دهند.

چگونه جامعه‌ای که مدعی عدالت و اخلاق است، می‌تواند در برابر قانونی که این جنایات را توجیه می‌کند، سکوت کند؟ نظام قضایی که به نام «حق ولایت»، پدران قاتل را از مجازات سخت می‌رهاند، به جای بازدارندگی، خود به مشوق تبدیل می‌شود. این سازوکار نه تنها به زنان و دختران امنیت نمی‌دهد، بلکه با مشروعیت‌بخشی به خشونت، بنیان خانواده را متزلزل‌تر می‌کند.

تا زمانی که قوانین تغییر نکند و فرهنگ عمومی در برابر این قتل‌ها حساس نشود، هیچ دختری از خطر تعصب‌های کور در امان نخواهد بود. قتل این دختر نوجوان، باید به صدای اعتراض جامعه علیه این معافیت‌های ناعادلانه تبدیل شود.وقت آن رسیده که قانون و جامعه، جان انسان‌ها را برتر از غیرت‌های کاذب بدانند.

@eskannews_com
@kherad_jensi

4.1k 1 34 14 73

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
سرمایه جنسی!
✍یاسر عرب

در طول تاریخ بشر انواع سرمایه‌ اقتصادی، سرمایه فرهنگی، سرمایه اجتماعی و... وجود داشته که به تدریج داخل دسته‌بندی علمی قرار گرفته.

سرمایه جنسی مفهومی است که در دهه‌های اخیر رواج پیدا کرده. باز سازی علمی این مفهوم به تلاش خانم کاترین حکیم جامعه‌شناس برجسته بریتانیایی و کتاب مهم او honey money پیوند خورده.

اینکه عدم انتفاع زنان از سایر شئون قدرتی که تبدیل به سرمایه شود، یا امکان دسترسی به فرصت‌های برابر در جامعه تا چه میزان آنها را به سمت استفاده از《سرمایه جنسی》سوق داده، خود موضوعی مهم است.

ما در قسمت پنجم مجموعه《داستان سکسوالیته ایرانی》راجع به این مفهوم و مصادیق آن در غرب و شرق و تاریخ اجتماعی ما ایرانیان گفتگو کرده و نشان داده‌ایم این نوع سرمایه حالا فقط متعلق به زنان نیست!

ضمن دیدن ویدئوی پیوست شده، در لینک زیر میتوانید مخاطب ارائه‌ی دکتر محسن بدره باشید👇
https://youtu.be/DdcZecEWd4g

و باز هم...

خرد جنسی هیچ حامی نهادی، سازمانی، یا دولتی ندارد.
برای عضويت در گروه حامیان خرد جنسی یا حمایت از چنین تولیداتی در تلگرام به این آی دی پیام دهید👇
@Yek_pishnahad_sade


@kherad_jensi


گزارش اعتماد از قتل فجیع همراه با تجاوز جنسی دختر بچه ۶ ساله در بوکان؛ پدر نیان در قتل دخترش چه نقشی دارد؟

پنجشنبه ۲۷ دی ماه سال جاری، رسانه‌های محلی شهرستان بوکان واقع در آذربایجان غربی اعلام کردند که دختربچه‌ای ۶ ساله به نام «نیان جبرئیل‌پور (چلبیان)» بر اثر آزار جنسی و شکنجه پدر و نامادری خود جان خود را از دست داده است، اما یک روز بعد همان رسانه‌ها نوشتند متهم اصلی آزار جنسی یک پسر جوان ۱۹ ساله بوده است تا اینکه رییس کل دادگستری استان آذربایجان غربی در واکنش به این خبر اعلام کرد: متهم اصلی کودک‌آزاری و تعرض به یک کودک که منجر به فوت او شده، شناسایی و دستگیر شده است.

در بازپرسی‌های دقیق و فنی به عمل آمده توسط بازپرس ویژه این پرونده معلوم شده است که پدر خانواده با خانمی روابط ناسالم برقرار کرده و برادر این خانم با سوءاستفاده از این روابط وارد آن خانه شده و کودک را مورد تعرض قرار داده است.

خانم نامحرمی که با پدر طفل روابط ناسالم داشته به همراه برادرش (متهم اصلی کودک‌آزاری و تعرض)، کودک را برای جلوگیری از افشای موضوع مورد ضرب و جرح شدید قرار داده‌اند که منتهی به فوت کودک در بیمارستان شده است.

با این حال یک منبع مطلع در مورد این پرونده به «اعتماد» می‌گوید: این زن اهل سقز بوده و پدر نیان خانه را در اختیار او قرار داده، اما پدر از موضوع آزار جنسی فرزندش بی‌خبر بوده است./اعتماد

@kherad_jensi

4.1k 0 36 13 116

٦ میلیون پسر ۲۰ تا ۴۵ ساله ازدواج نکرده‌اند!

سپهر کرمی، کارشناس و پژوهشگر اندیشکده موج:

✅در زمان حاضر حدود ۱۲ میلیون مجرد در کشور داریم که از این میان ۶ میلیون پسر ۲۰ تا ۴۵ ساله و ۵.۶ میلیون دختر ۱۵ تا ۴۰ ساله مجرد هستند که درواقع ازدواج و فرزندآوری آنها به معنای حداقل افزایش ۶ میلیونی جمعیت جوان و کودک خواهد بود.

✅تحلیل آماری از آمار نفوس و مسکن در سال ۹۵ نشان می‌دهد ۲۰.۴ درصد مردان متأهل کشور بدون فرزند هستند، همچنین مدیر کل دفتر اطلاعات، آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال، میزان خانواده‌های بدون فرزند در کل کشور را ۱۴.۴ عنوان کرده است.

@kherad_jensi

4.6k 0 78 65 34

‍ زوال نهاد خانواده ایرانی

✅ فائزه مومنی در گزارشی که با مشورت دکتر مریم زارعیان، جامعه‌شناس و پژوهشگر، نوشته به بررسی ابعاد مشکلات خانواده‌های ایرانی پرداخته است.

🔹خانواده‌های ایرانی در سال‌های اخیر با چالش‌هایی روبه‌رو بوده‌اند که از مسائل روزمره فراتر رفته و به بحران‌های پایدار تبدیل شده‌اند.

🔹 این مشکلات که ترکیبی از عوامل داخلی و خارجی هستند، از تورم و بیکاری تا مهاجرت گسترده نخبگان و پزشکان و حتی کاهش امید به زندگی، را شامل می‌شوند و بر همه ابعاد جامعه تاثیر گذاشته‌اند.

🔹ایران در سال‌های اخیر یکی از بالاترین نرخ‌های تورم را در جهان تجربه کرده است.

🔹طبق گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالانه در سال ۱۴۰۳ به بیش از ۴۵ درصد رسیده، که تاثیر مستقیم بر قیمت کالاهای اساسی داشته است.

🔹قیمت اقلام ضروری مانند نان، گوشت، لبنیات و برنج به‌شدت افزایشی بوده و قدرت خرید خانوارهای شهری و روستایی کاهش یافته است.

🔹در سال ۱۳۹۷ قیمت هر کیلو گوشت قرمز حدود ۷۰ هزار تومان بود، اما در سال ۱۴۰۳ این رقم به بیش از ۸۰۰ هزار تومان رسید.

🔹بسیاری از خانواده‌ها مجبور شده‌اند مصرف اقلام ضروری مانند پروتئین و لبنیات را کاهش دهند. گزارش‌ها نشان می‌دهند که بیش از ۴۰ درصد خانواده‌ها به‌طور روزافزون به زیر خط فقر کشیده شده‌اند.

🔹بر اساس آمار، در حال حاضر بیش از نیمی از خانوارهای شهری و روستایی زیر خط فقر زندگی می‌کنند.

🔹این بدان معناست که بسیاری از خانواده‌ها قادر به تامین هزینه‌های اولیه زندگی خود نیستند، چه رسد به هزینه‌های تحصیل، درمان یا حتی اجاره مسکن.

🔹نرخ فقر مطلق در ایران به یکی از بالاترین سطوح خود در دهه گذشته رسیده است. تحریم‌ها و کاهش فعالیت‌های اقتصادی به تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی منجر شده است.

🔹نرخ بیکاری به‌ویژه در میان جوانان افزایش یافته است. طبق آمار رسمی، نرخ بیکاری در میان جوانان به حدود ۲۷ درصد رسیده که یکی از بالاترین نرخ‌های منطقه محسوب می‌شود.

🔹تحریم‌های اقتصادی بین‌المللی، به‌ویژه تحریم‌های ایالات‌متحده، به کاهش درآمدهای نفتی ایران منجر شده است.

🔹از دست رفتن منابع ارزی باعث شده است که دولت قادر به واردات کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی نباشد.

🔹علاوه بر این، محدودیت‌های بانکی، تجارت بین‌المللی ایران را به‌شدت محدود کرده است.

🔹همزمان تحریم‌ها باعث کاهش امنیت سرمایه‌گذاری و خروج سرمایه از کشور شده‌اند.

🔹این امر به کاهش رشد اقتصاد و افزایش نرخ بیکاری انجامیده است.

🔹نرخ دلار در بازار آزاد از حدود ۱۰ هزار تومان در سال ۱۳۹۷ به بیش از ۸۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۳ رسیده است.

🔹این افزایش نرخ ارز تاثیر مستقیمی بر قیمت کالاها و خدمات داشته و هزینه واردات را به‌شدت افزایش داده است.

🔹همچنین طبق گزارش‌های منتشرشده از سوی سازمان ملل متحد، ایران در میان ۱۰ کشور اول جهان از نظر مهاجرت نخبگان قرار دارد.

🔹دلایل اصلی این مهاجرت شامل مشکلات اقتصادی، نبود امنیت شغلی و نبود آزادی‌های اجتماعی است.

🔹تنها طی چهار سال گذشته بیش از ۲۶ هزار پزشک و کادر درمان کشور را ترک کرده‌اند.

🔹این خروج گسترده نیروی متخصص، نظام سلامت کشور را به‌شدت تحت فشار قرار داده است.

🔹هزینه‌های سنگین برگزاری مراسم عروسی و تامین مسکن باعث شده است که بسیاری از جوانان از ازدواج منصرف شوند.

🔹در مقابل، نرخ طلاق در حال افزایش است. در سال ۱۴۰۲، از هر سه ازدواج، یک مورد به طلاق ختم شده است.

🔹همچنین آمارهای سازمان ثبت‌احوال نشان می‌دهد میزان موالید در دهه ۹۰، از سال ۱۳۹۶ سیر نزولی داشته، به‌طوری‌ که از آن تاریخ تا آذرماه ۱۴۰۲، هر سال حدود ۱۱۰هزار نفر از تعداد نوزادان  کم شده است.

🔹فشارهای اقتصادی و اجتماعی به افزایش اختلالات روانی در جامعه منجر شده است. طبق آمار وزارت بهداشت، بیش از ۳۰ درصد جمعیت ایران به نوعی از اختلالات روانی رنج می‌برند.

منبع: تجارت فردا، شماره ۵۷۶
@kherad_jensi

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.