سخنرانی‌ها


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


آخرین سخنرانی ها در حوزه علوم انسانی
فلسفه غرب و اسلامی ، عرفان، ادبیات، روانشناسی، جامعه_شناسی
.
.
معرفی این کانال به دیگران یک حرکت فرهنگی است
.
.
برای نجات یک کشور باید فرهنگ آن کشور را ساخت
.
.
به جای لعنت بر تاریکی شمعی روشن کن
.
.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


✍️ خوشا به حال صلح‌جویان، زیرا آنان فرزندان خدا خوانده خواهند شد.


👤
حضرت عیسی(ع)
📗_مَتّی 1:5-12 NMV


#روجین
🌹

4.1k 0 52 22 88

🔊فایل صوتی

دکتر مصطفی مهرآیین

سخنرانی با عنوان " دوره بندی تاریخ: لزوم دوره بندی تاریخ بر مبنای دنیاهای زبانی و گفتمانی" که به تاریخ سی ام آبانماه چهارصد و سه در همایش "دوره بندی تاریخ" در پژوهشکده تاریخ اسلام ارائه شد.


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @mostafamehraeen
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

5.5k 0 160 1 27

🔊فایل صوتی

سخنرانی دکتر نعمت الله فاضلی در مراسم

🔻رونمایی فصلنامه تنور🔻

🔹حجم فایل: 5.26MB، زمان: 23 دقیقه

🔹18 آبان 1403، فرهنگسرای نیاوران

✅ غذا و آشپزی برای انسان ها نشانه و آمیخته با تاروپودهای معنایی است.

✅ طباخی و آشپزی ما را درگیر روابط قدرت و سلطه، نقش های جنسیتی، مذهب و سایر موضوعات اجتماعی می کند.

📝گزارش مکتوب نشست: اینجا



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹


🔊فایل صوتی

سخنان دکتر محمدجواد ظریف در نشست رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست» نوشته‌ی محمد رهبری، نشر اگر

«دلیل اصلی مشکلات امروز توئیتر در کشور به مساله فیلترینگ باز می‌گردد زیرا فقط افراد خاص به اصطلاح پروژه‌بگیر امکان بهره‌برداری از آن را دارند.»

«فضای توئیتر فضای پیام‌های کوتاه است، برای فهم نیست بلکه برای انتقال نگرش و یا دیدگاه سیاسی و یا حتی تعارض است. در ۲۸۰ کاراکتر جای گفت وگو و شنیدن نیست، جای نوشتن است، از این رو نباید توقع داشته باشیم که توئیتر فضای هابرماسی برای گفت‌ وگو فراهم کند.»

.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @agarpub
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

6.6k 0 147 2 43

🔊فایل صوتی

سخنرانی دکتر رحیم محمدی

در نشست دانشگاه ایرانی: نقدی بر نظام دانشگاهی در ایران

عنوان: درنگی در مسئله دانشگاه ایرانی

دوشنبه 12 آذر 1403

#انجمن_جامعه_شناسی_ایران


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @iran_sociology
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹


🔊فایل صوتی


سخنرانی دکتر جبار رحمانی

در نشست دانشگاه ایرانی: نقدی بر نظام دانشگاهی در ایران

عنوان: بحران اجتماع علمی در دانشگاه ایرانی؛ سیاست توزیع رساله‌ها و فروبستگی دپارتمانی

دوشنبه 12 آذر 1403


#انجمن_جامعه_شناسی_ایران



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @iran_sociology
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

7k 0 94 3 12

🔊فایل صوتی

دموکراسی یک "امر کنترل شده" در میان همۀ ساختارهاست

🔹دکتر یونس احمدی: دین‌پژوه، ساختارپژوه

🔸مصاحبه با خبرگزاری ایسنا/ مرداد۱۴۰۳

ساختارهای ایرانی


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @Iranianstructures
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹


🔊فایل صوتی

درس های تفکر با دکتر باقری

درس پنجم، انواع ناهماهنگی های شناختی و روش های برطرف کردن آنها

📺 ویدیو


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹


🔊فایل صوتی

چرا هرچی کمتر اهمیت بدیم، اوضاع بهتر میشه ؟ فلسفه کنفوسیوس


➕ فلسفه کنفوسیوس همیشه با مفاهیم بنیادی جالبی همراه بوده و امروز به کمک کتاب فرضیه خوشبختی نوشته آقای جاناتان هایت و کتاب پادشکننده نوشته آقای نسیم نیکلاس طالب به این سوال میپردازیم که چجوری زندگی کنیم که هیچی آزارمون نده ؟! سوالی که باید چندین مفهوم رو اول باید بررسی کنیم تا بتونیم به یک جواب قطعی و کاربردی برسیم ، پس توی این سفر همراه باشید که کلی کار داریم...

📺 ویدیو


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @zistboommedia
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

7.6k 0 561 6 32

🔊فایل صوتی


چرا خرافات به وجود آمد!؟

▪️رویا صمدی

➕ صحبتی که امروز می‌خواهم داشته باشم درمورد علم روان‌پزشکی به لحاظ تاریخی است که از کجا شروع شد و ابتدای امر که تقریباً علمی وجود نداشت، و آنچه ما از روان‌پزشکی داریم یک‌سری باورهای خرافی بود که تدریجاً چه از لحاظ تشخیص و چه از لحاظ درمان به سمت علم رفت و اینکه چه شد اصلاً خرافات درست شد؟ همه می‌دانیم که یک زمانی علم وجود نداشت و برای توضیح اتفاقاتی که بشر در اطرافش می‌دید و نمی‌دانست که به چه دلیلی اتفاق می‌افتد خرافات را خودش اختراع کرد که الان بلای جان خودش است...

.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @zistboommedia
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

7.6k 0 358 9 33

✍️ سيدحسن اسلامي اردكاني

🖊 چالش اخلاقی ازدواج

@sokhanranihaa
آدمي غالبا تكليف خودش را درباره ازدواج نمي‌داند. در حالي كه اقدام به ازدواج در جامعه ما پيچيدگي خود را دارد، بحث درباره درستي يا نادرستي آن پيچيده‌تر است. كساني سقراط‌گونه از نهاد ازدواج دفاع مي‌كنند و معتقدند در هر صورت ازدواج خوب است. انسان اگر ازدواج موفقي داشته باشد، خوشبخت مي‌شود و اگر ازدواج ناكامي داشته باشد، فيلسوف مي‌شود. معروف است كه همسر سقراط، گزانتيپه، آنقدر عرصه خانه را بر سقراط تنگ كرده بود كه او مي‌زد به كوچه و خيابان و آنجا فلسفه‌ورزي مي‌كرد. 
در مقابل، كساني معتقدند كه اصولا اقدام به ازدواج نادرست است و ازدواج در نهايت سبد عواطف باطله است. ازدواج در نهايت ما را خسته، فرسوده و درمانده مي‌كند. اسكار وايلد جلوتر مي‌رود و ادعا مي‌كند: «ازدواج هم مثل سيگار موجب تباهي و فساد اخلاق است، منتها خيلي گران‌تر تمام مي‌شود.»

گروه سومي معتقدند كه چه ازدواج كنيم و چه ازدواج نكنيم، پيشمان خواهيم شد. كي‌ير كه‌گور، متفكر و الهي‌دان دانماركي، در كتاب «اين يا آن»، مدعي مي‌شود كه اصولا اقدام‌ها و عدم اقدام‌هاي ما در نهايت مايه پشيماني است. ازدواج هم از اين حكم بيرون نيست.
باري، در اين ميانه من خودم هوادار سقراط و نهاد ازدواج هستم. بيش از ده سال پيش كه بحث ازدواج در فضاي مجازي بالا گرفته بود و من در معرض پرسش دانشجويانم قرار داشتم، مقاله «ازدواج به‌مثابه اقدامي اخلاقي: پاسخ به سه استدلال» (1392) را نوشتم و در آن از ازدواج دفاع كردم و كوشيدم به اشكال‌هايي كه پيش كشيده شده بود و ازدواج را امري غيراخلاقي مي‌دانست، پاسخ دهم. هنوز هم از اين موضع دفاع مي‌كنم و معتقدم كه بهترين نهادي كه در نهايت مي‌تواند شهروندان مسوول بار آورد، ازدواج است. ازدواج به ‌خودي ‌خود خير است و زمينه‌ساز خيرات ديگر هم مي‌شود. از قضا مطالعاتي كه بعدها در روانشناسي تكاملي داشتم اين موضوع را تقويت كرده است.

البته به پيچيدگي موضوع وقوف دارم و نمي‌خواهم از هر نوع ازدواجي و به هر قيمتي دفاع كنم. در واقع، اشكالاتي كه به نهاد ازدواج مي‌شود بسيار جدي است. با اين همه، سخنم آن است كه در مجموع نهاد ازدواج در گذر زمان نشان داده است كه نهادي كارآمد و مفيد  و براي يك زندگي بهينه لازم است. جامعه‌شناسي چون گيدنز هم با بررسي موقعيت ازدواج در گذشته و حال بر اين باور است كه اين نهاد با وجود دشواري‌هاي موجود همچنان به حيات خودش ادامه خواهد داد.

البته مي‌دانم كه مخالفان اين نظر، شواهد متعددي عليه من ارايه خواهند كرد و مي‌كوشند نشان بدهند كه ازدواج به اين سادگي قابل‌دفاع نيست. با اين همه به نظر مي‌رسد كه بايد اين مساله را از جوانب گوناگوني ديد. كتاب «درباره ازدواج: جستارهايي فلسفي» (تاليف و ترجمه مهدي اخوان، تهران، كرگدن، 1403) درآمد خوبي جهت يافتن منظري مناسب براي بحث درباره ابعاد مختلف اخلاقي ازدواج است. در اين كتاب شاهد ترجمه و تحليل سه مقاله كليدي درباره اخلاقي بودن يا نبودن ازدواج هستيم. من اين مقالات را قبلا در مقاله خودم بررسي كرده بودم. اما اين كتاب شامل مباحث ديگري است كه در واقع تمهيد و صحنه‌آرايي بحث درباره ازدواج است. جنبه قابل‌تامل اين كتاب، مرور تاريخي ديدگاه فيلسوفاني چون افلاطون، كانت، نيچه و گابريل مارسل و الهي‌داناني چون آگوستين و كي‌ير كه‌گور در قبال نهاد ازدواج است. حال هر موضعي در قبال ازدواج داشته باشيم، اين كتاب مايه خوبي به دست مي‌دهد تا درباره سويه اخلاقي ازدواج و چالش‌هاي آن بينديشيم.


چهارشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

7.7k 0 148 6 42

✍️ وحید سهرابی فر

🖊 آیا دینداری نسل‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است؟


@sokhanranihaa
◽️« اگر از یک الهیدان بپرسید که آیا گزینش در دین ورزی روا است یا خیر؟ طبیعتا پاسخ او منفی است. چرا که شما وقتی قرار است دیندار باشید، باید به تمام مجموعه دین معتقد و ملتزم باشید. به تعبیر قرآنی نوئمن" نوئمن ببعض و نکفر ببعض" نباشیم و کل پک را یکجا دریافت کنیم. اما اگر  از یک دین شناس به عنوان کسی که از بیرون به دین نگاه می‌کند و دین را به مثابه یک پدیده بررسی می‌کند، یپرسید قطعا خواهد گفت که دینداری اشکال مختلفی دارد و ما دیندارانی داریم که برایشان مناسک برجسته‌ و دیندارانی داریم که برایشان شریعت برجسته است. همچنین همه آن‌ها گونه‌های مختلف دینداری‌ست و همه ادیان نیز به همین شکل است.


◽️ مثلا یک مسیحی در روزهای یکشنبه به کلیسا برود و ارتباط وجودی خاصی با عیسی مسیح بگیرد اما اعتقادی به خواندن همیشگی انجیل نداشته باشد و تنها ارتباط معنوی و وجودی برای او حائز اهمیت باشد. بنابراین من فکر می‌کنم در طول تاریخ و حتی در میان اندیشمندان نیز می‌بینیم که هرکدام یک بخشی از دین برایشان برجسته‌تر است. مثلا فقها، عرفا، متکلمین، مفسرین و فیلسوفان هر کدام یک بخش از دین برایشان پررنگ‌تر است. انگار که ذات بشر یک نوع گزینش‌گری دارد و حتی در روایت‌گری‌مان از زندگی و دین، گزینش‌گری داریم. اما به هرحال پاسخ الهیاتی به این پرسش این است که نمی‌شود یک بخش از دین را پیش ببریم و بخش دیگرش را نخواهیم. هر چند این مسئله محقق شده ولی تنها به ما مربوط نیست و در تمام جهان مطرح است و معنویت‌های جدید در این فضا شکل گرفته است.»


◽️بنابراین شاید بتوان گفت دینداری در دهه‌های مختلف و در طول تاریخ متفاوت و دستخوش تغییر می‌شود. چرا که اگر دینداری را امری دو سویه بدانیم که یک سمت آن امر قدسی و الوهی است و سمت دیگرش انسان زمینی‌ای است که در بافت جامعه زندگی می‌کند که دغدغه‌های او در دهه‌های مختلف، متفاوت است. در برآیند تلفیق امر الوهی و انسان زمینی که دینداری را شکل می‌دهد، بسیار طبیعی است آن سمتی که در دهه‌های مختلف تغییر می‌کند به دنبال آن شکل دینداری نیز تغییر کند. دغدغه انسان‌های امروزی با آدم‌های عصرهای گذشته متفاوت است و برای همین نیز هست که دینداری شکل‌های مختلفی به خود بگیرد.

📌 ادامه اینجا

.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @majmaqomh
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹


✍️ علی ربیعی و لیلا فلاحتی

🖊 فهم زن ایرانی در قرن پانزدهم


@sokhanranihaa
🔹 توجه به نقش زنان از منظر حقوقی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در یکصدسال گذشته در جهان همواره مورد توجه بوده و با تاخیر زمانی این مباحث در داخل ایران نیز در گفتمان های سیاسی و اجتماعی جای گرفته است. تاکید بر گفتمان در این جا ناشی از آن است که در چهار دهه گذشته دو گفتمان قدرتمند که یکی زن را در چارچوب خانواده و دیگری زن را در چارچوب اجتماع تعریف می‌کند؛ در سپهر سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری کشور ما در حال منازعه بوده و اگرچه در یک دهه گذشته گفتمان میانه‌ای که توازن هر دو حوزه را در نظر دارد، برآمده اما همچنان کشاکش‌ها بر سر موقعیت زن در میان سیاستگذاران ایران باقی مانده است. از همین روست که نگاهی به وضعیت زنان در کشور نشان می‌دهد که عدم توازن جدی در بسیاری از شاخص‌های حوزه زنان بویژه در موضوعات حقوقی و قضایی، اقتصادی و سیاسی وجود دارد.

🔹 سهم ۱۴ درصدی زنان در مشارکت اقتصادی و سهم کمتر از ۶ درصد در پارلمان نتیجه‌ای جز رتبه‌بندی ایران در مجموع ۳ کشور دنیا با بیشترین شکاف جنسیتی در حوزه مشارکت اقتصادی و سیاسی  در سال ۲۰۲۴ میلادی، نداشته است. به تبع همین فاصله می‌توان از نابرابری در دسترسی به فرصت‌هایی مثل حضور در موقعیت‌های مدیریتی و عضویت در هیات مدیره‌ها و ساختارهای ارشد نیز سخن گفت. در کنار این شاخص‌ها، می توان به بخش دیگری از نابرابری‌های حقوقی و قضایی که سرنوشت شومی را برای بسیاری از زنان رقم زده که مورد اخیر آن قتل خبرنگار ایرنا بود، اشاره کرد. شاید در یک نگاه کلی این تصویر ترسیم شده، تاریک و ناامید کننده به نظر برسد، اما بخش روشن و امیدبخش آن وجود پتانسیل عظیم زنان ایرانی است که با تکیه بر ظرفیت‌های فردی و اجتماعی خود، مسیر تحولات عمیق و اثربخش را در دست گرفته و هر روز بالنده تر در عرصه‌های جدید رخ می نماید.

🔹 ظرفیت زنان ایرانی در عرصه خیرجمعی یکی از مهمترین نمودهای این عاملیت است که در بسیاری از حوزه‌ها همچون مدرسه‌سازی و محرومیت زدایی به عنوان پیشرانان این حوزه حضور دارند. حضور معنادار زنان در آموزش عالی کشور و تغییر بافت جمعیت تحصیل‌کرده دانشگاهی به سوی زنان در دهه آتی نشان می‌دهد، مسیر حرکت زنان در ایران بسیار فراتر از این مباحث در حال تغییرات بنیادین است. رشد آگاهی و در عین حال مطالبه‌گری زنان در کنار تحولات اجتماعی عمیق در لایه‌های زیرین همچون سبک زندگی، بیانگر این است که تحولات پیش‌روی جامعه ما غالبا «زن‌پایه و زن‌محور» هستند.

🔹 از همین منظر، در سپهر سیاستگذاری نباید زنان را به عنوان ابژه و جمعیتی نیازمند مدیریت و برنامه‌ریزی در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی خوانش کرد، بلکه باید آنها را در مقام ظرفیت جریان‌ساز و تحول‌آفرین خوانش کرد. اگر معتقدیم که تحولات آینده ایران باید در یک بستر فرهنگی به نحوی باشد که توسعه زیست مسالمت آمیز و همکاری با هم به یک فرهنگ عمومی و مسلط تبدیل شود، بدانیم که در واقع این زنان هستند که در کانون آن نقش‌آفرینی خواهند کرد.

🔹 در این چارچوب، در نظر داشته باشیم که در منظومه فرهنگی جامعه ایرانی خانواده کانون اجتماعی شدن و زنان به عنوان محور آن ادراک می شوند و از همین رو اگر طرحواره زن در نقش‌های مختلف (مادر، دختر، همسر) در جامعه، تصویری شکست خورده، محروم، منزوی، مورد تبعیض و تحقیر باشد، نمی‌توان انتظار داشت که برونداد فرایند اجتماعی شدن نسلی سازگار و هم‌آوا با ارزش‌های مورد تبلیغی که همین نابرابری‌ها را تولید می‌کند؛ باشد.

🔹 تجربه و نیازهای جامعه امروز و فردا نشان می‌دهد که باید از فرایندهای تک بعدی و یکجانبه‌گرایی پیرامون زنان گذر کرد و با نگاهی چندبعدی و با تکیه بر ظرفیت و عاملیت‌های گوناگون زنان در مسیر فهم زنان ایرانی قرن پانزدهم حرکت کرد.


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @andishemaa
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹


✍️ مسیح حکومتِ الهی را بر بسیطِ زمین مستقر ساخت،
اما:
دچارِ سوءِتعبیر شد و حکومتِ کشیشان بر ما تحمیل گشت.


👤 ایمانوئل کانت


#روجین
🌹

11k 0 150 53 181

🔊فایل صوتی

با فلسفه رواقی بر عاداتی که شما را ضعیف میکند غلبه کنید!

فلسفه زندگی


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹


🔊فایل صوتی

سخنرانی دکتر فراستخواه در همایش :

دانشگاه و هوش مصنوعی و مسألۀ اجتماعی شدن آن،

سوم آذر ۱۴۰۳


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @mfarasatkhah
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹


🔊فایل صوتی


سخنان دکتر محمد فاضلی در نشست رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست» نوشته‌ی محمد رهبری، نشر اگر

«رسانه‌های دموکراتیک سعی دارند مدارا را تقویت کنند و بگویند با آنکه فردی مخالف من است، می‌توان با او گفت‌وگو کرد، اما کافی است بخش فحاشی‌های این کتاب را بررسی کنید. نویسنده اعلام می‌کند، توئیتر فحاش‌ترین بخش رسانه است.»

«اگر به جامعه‌ای اجازه دهند در بیرون کنش سیاسی داشته باشد، همه خصومت در درون توئیتر ریخته نمی‌شود البته محدود بودن کاراکترها هم می‌تواند به تند بودن پست‌ها کمک کند.»



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @agarpub
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹


🔊فایل صوتی

سخنان دکتر هادی خانیکی در نشست رونمایی از کتاب «توئیتری شدن سیاست» نوشته‌ی محمد رهبری، نشر اگر

«توئیتر در بطن خود دائما مسئله خلق می‌کند و آن مسئله، مسئله جامعه هم می‌شود. توئیتری‌شدن سیاست فرایندی است که توئیت عاملیتی برای شکل‌دهی به گفتمان سیاسی پیدا می‌کند و سیاستمداران را قادر به واکنش مستقیم به رویدادها می‌کند.»

«توئیتر با خلق مزایا و معایبی در عرصه سیاست به میدان آمده است. مسئله فقط در ایران نیست و تا حدودی جهانی شده است و رسانه‌های مختلفی نسبت به این مزایا و معایب واکنش نشان داده‌اند که در آخرین مورد شاهد خروج روزنامه گاردین از توئیتر و فاصله‌گرفتن این رسانه به دلیل شیوه مدیریت ایلان ماسک و جهت‌گیری‌های از این شبکه اجتماعی بودیم.»



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @agarpub
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

10k 0 99 1 18

🔊فایل صوتی


همایش "دوره‌بندی در تاریخ"

سخنرانی داریوش رحمانیان

"تاریخ خاندانی و تاریخ قبیله‌ای: درنگی در ضرورت بازنگری تاریخ ایران"

پژوهشکده تاریخ اسلام آذر۱۴۰۳



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹


🔊فایل صوتی

درس چهارم ذهنیت سرباز در مواجهه با ناهماهنگی شناختی

درس های تفکر با دکتر باقری

📺 ویدیو


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

9.4k 0 222 1 12
20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.