انجمن حمایت از حقوق کودکان


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha


دفتر مرکزی: ۸۸۵۰۱۴۱۴
صدای یارا: ۴۲۱۵۲
روابط عمومی:
t.me/irsprc
سایت:
https://www.irsprc.org
اینستاگرام:
https://www.instagram.com/irsprcorg

"مطالبی که در کانال منتشر می‌شود صرفا اخبار مربوط به کودکان است و بازنشر آن به منزله تایید توسط انجمن نمی‌باشد"

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


کارگاه تخصصی «انواع بی‌شناسنامگی و مراحل اخذ شناسنامه» به همت واحد حقوقی انجمن حمایت از حقوق کودکان و با همکاری انجمن یاری کودکان در معرض خطر، در دفتر مرکزی انجمن برگزار شد.

این کارگاه با تدریس خانم سمیرا دماوندی، مشاور حقوقی و کنشگر حوزه کودک، و با حضور جمعی از مددکاران، وکلا و فعالان حوزه حقوق کودک برگزار گردید.

در این نشست، خانم دماوندی با رویکردی تخصصی و کاربردی به بررسی انواع بی‌شناسنامگی و موانع مرتبط با آن پرداختند. ایشان مراحل اخذ شناسنامه را به صورت گام‌به‌گام توضیح داده و با ارائه مثال‌ از پرونده‌های پیشین خود، روند موجود در رویه‌های قضایی را برای شرکت‌کنندگان تشریح کردند. مثال‌های ارائه‌شده شامل بررسی چالش‌ها، موانع قانونی و اجتماعی مرتبط با بی‌شناسنامگی بود و به شرکت‌کنندگان کمک کرد تا با روند عملی اخذ شناسنامه بیشتر آشنا گردند.

همچنین شرکت‌کنندگان در طول جلسه، سوالاتی را در خصوص مسائل و موانع اخذ شناسنامه که در حرفه خود با آن مواجه شده بودند، مطرح کردند.
این کارگاه علاوه بر افزایش دانش حقوقی شرکت‌کنندگان، فرصتی را برای شبکه‌سازی و تبادل تجربیات میان فعالان حوزه کودک فراهم نمود.

@irsprcorg


⭕️وزیر آموزش‌ و پرورش: خیرین می‌توانند به جای پرداخت مالیات مدرسه‌سازی کنند

🔹وزیر آموزش‌ و پرورش با بیان اینکه خیرین می‌توانند به‌جای پرداخت مالیات بر درآمد، مدرسه‌سازی کنند، از ابلاغ آیین‌نامه اجرایی بند خ ماده ۲۰ قانون برنامه هفتم پیشرفت خبر داد.

این گزارش را اینجا بخوانید.


@irsprcorg


رئیس سازمان بهزیستی: سالانه ۶۰۰۰ کودک به فرزندانِ بهزیستی اضافه می‌شوند/ کمبود اعتبارات موجب شده برخی معلولان تحت پوشش قرار نگیرند

سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور:
🔹سالانه ۶۰۰۰ نفر به فرزندان سازمان بهزیستی اضافه می‌شوند که از این تعداد تقریبا ۵۰ درصد با رویکرد خانواده محوری به خانواده زیستی پیوند داده می‌شود یعنی از سوی پدر و مادر خود حمایت می‌شوند. در حدود ۱۸ هزار نفر از اینها نیز به خانواده جایگزین سپرده شده‌اند، این کودکان پدر و مادر ندارند، اما دارای اقوام درجه یک هستند و به آن‌ها سپرده می‌شوند.

🔹کمبود اعتبارات موجب شده بقیه معلولان کشور تحت پوشش نهادهای حمایتی قرار نگیرند و یک بخشی هم که به اصطلاح به آن‌ها پشت نوبتی گفته می‌شود، در کشور در حدود ۴۲ هزار نفر هستند. جامعه معلولان نیزمانند جامعه عادی است و نیازی نیست همه معلولان تحت پوشش قرار گیرند./ایلنا

@irsprcorg


🔻هشدار نسبت به افزایش کودکان کارِ دختر/ ظهور نسل جدیدی از کودک کار در کشور؛ ۷۰ درصدشان مهاجر هستند

«محمد مهدی سید ناصری» پژوهشگر حقوق بین الملل کودک و مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره ظهور نسل جدیدی از کودکان کار در کشور گفت: پس از گذشت ۲۰ سال از پیوستن ایران به کنوانسیون حقوق کودک ملل متحد، نسل جدیدی از کودکان کار در حال بروز هستند؛ کودکانی که خشمگین‌تر و طلبکارتر از گذشته شده‌اند و این شروع همان راهی است که به سمت خشونت، بزهکاری و گنگ‌های خلافکاری و… می‌انجامد که اگر راهکاری بلندمدت با بسترسازی مناسب در نظر گرفته نشود، باید شاهد افزایش روزافزون خشونت‌ و دزدی‌ باشیم.

وی افزود: اگر بخواهیم در مورد مسئله‌ی کار کودک دسته‌بندی متصور باشیم، باید اشاره کنم؛ دسته‌ی اول نظام هنجاری، یعنی قوانین و مقررات و آیین‌نامه‌هاست. دسته‌ی دوم، ساختاری است، یعنی نهادهایی که برای اجرای این هنجارها باید تعبیه شود و دسته‌ی سوم، عملکرد و رویه است. یک مرحله هم پیش از اینهاست که حوزه‌ی سیاست‌پردازی یعنی برنامه کلان حاکمیت است. ما در هر چهار مرحله ایراد داریم. برنامه‌ی کلانی برای مدیریت حوزه‌ی حقوق کودک نداریم، نمی‌دانیم کجا هستیم، چه مسیری طی می‌کنیم و به کجا می‌خواهیم برسیم.

ادامه‌ی گزارش را در لینک زیر بخوانید:

https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1584852



@irsprcorg


🔻برقراری ۳۳۷ تماس با صدای یارا در پاییز/ کودک‌آزاری‌هایِ روحی و عاطفی؛ پرتکرارترین مسائل مطرح شده از سوی مادران

مسئول صدای یارا انجمن حمایت از حقوق کودکان از برقراری ۳۳۷ مورد تماس با صدای یارا در پاییز امسال خبر داد و همچنین پرتکرارترین مسائلی که طی تماس با صدای یارا از سوی مادران مطرح شده را درخصوص کودک‌آزاری‌ها، مربوط به مسائل روحی و عاطفی کودکان اعلام کرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره پرتکرارترین مسائلی که طی تماس با صدای یارا از سوی مادران مطرح شده است نیز یادآور شد: ۳۱ درصد کودک‌آزاری‌ها مربوط به مسائل روحی و عاطفی، ۱۸ درصد کودک آزاری‌ها از نوع غفلت، ۲۱ درصد از نوع آموزشی و مابقی مربوط به مسائل جسمی و ... گزارش شده است.
ادامه‌ی گزارش را اینجا بخوانید.


@irsprcorg


هر دوشنبه در کلاس نقاشی تلاش می‌کنیم از چارچوب‌های ذهنی خود خارج شویم و بدون سانسور یا محدودیت خلق کنیم.
این هفته به سراغ جعبه‌های دور ریختنی رفتیم. آنها را باز کردیم و با استفاده از مقواهای جعبه‌ها صورتک‌هایی ساختیم. هدف این بود که تا حد امکان خلاق باشیم و آدمک‌های متفاوت و خاصی خلق کنیم.
پس از ساخت صورتک‌ها، بچه‌ها شروع به فکر کردن به یک نمایشنامه کردند.
یکی از صورتک‌ها که ترکیب رنگ غالب آن مشکی بود، به همراه صورتکی با رنگ‌های شاد و روشن، مانند نارنجی و قرمز، اجرا را آغاز کردند.
صورتک رنگارنگ به صورتک مشکی گفت: «چقدر زشتی!» و صورتک مشکی کم‌کم باور می‌کرد که زیبا نیست و باید خودش را تغییر دهد.
اما بعد، سایر صورتک‌ها وارد صحنه شدند. آنها به صورتک مشکی گفتند: «تو خیلی زیبایی! هرکدام از ما به شیوه خودمان زیبا هستیم. چیزی که ما را خاص می‌کند، همین تفاوت‌هاست.»
این نمایش ساده، با یک پیام قوی به پایان رسید: زیبایی در پذیرش خود و تفاوت‌های ما نهفته است.

🎨کارگاه نقاشی؛ خانه کودک ناصرخسرو
تسهیلگر: باران رضایی، داوطلب گرامی انجمن حمایت از حقوق کودکان

@irsprcorg


🔻علل اختلافات نوجوانان و والدین با یکدیگر/ راهکارهای موثر در کاهش تفاوتهای بین نسلی


منصوره یزدانی، عضو انجمن حمایت از حقوق کودکان، با اشاره به علل اختلافات نوجوانان و والدین به ارائه راهکارهای موثر در کاهش تاثیر تفاوت بین نسلی پرداخت.
وی با تاکید بر اینکه مسئولیت‌پذیری در خلاء اتفاق نمی‌افتد، بلکه رشد آن نیازمند بستری مناسب در چارچوب خانواده است که از کودکی آغاز می‌شود، تصریح کرد: اگر از ابتدای کودکی، والدین مسئولیت‌هایی را در حد توان جسمی و روانی کودک به او واگذار کنند و اجازه دهند تا او در خانواده مشارکت فعالانه‌ای داشته باشد، نه تنها در کودک اطمینان به توانایی‌هایش افزایش می‌یابد، بلکه او یاد می‌گیرد حین انجام کار ممکن است اشتباهاتی مرتکب شود. بنابراین لازم است مسئولانه در صدد جبران اشتباهاتش برآید؛ این امر عزت نفس و احترام به خود را در کودک ایجاد می‌کند.
عضو انجمن حمایت از حقوق کودکان خاطرنشان کرد: بسیاری از نوجوانانی که هیچ مسئولیتی به عهده نمی‌گیرند، به دلیل آن است که از اشتباه کردن و سرزنش شدن می‌ترسند، بنابراین با ایجاد فرصت برای آنان جهت پذیرش و واگذاری مسئولیت در حد توان از دوران کودکی، فرزند ما اقدام به عمل و پذیرش اشتباهات را یاد می‌گیرد. بعضی از والدین به سبب آن‌که تحمل کوچکترین خطایی را ندارند یا مایلند همه چیز مطابق نظم فکری آنان اجرا شود، فرصت مشارکت لازم به افراد خانواده را نمی‌دهند و نه تنها خود دچار فرسودگی می‌شوند که اعتماد به نفس دیگران جهت مسئولیت‌پذیری به موقع را از آنان می‌گیرند.

این گزارش را اینجا بخوانید.
@irsprcorg


فهیمه طباطبایی
آقای علامتی در کانون پرورشی فکری کودکان بعد از ٢٠ سال از ناکام ماندن عروسک دارا و سارا جشنواره اسباب‌بازی راه انداخته و از این عروسک‌ها رونمایی کرده!
عروسک‌های پارچه‌ای که با چلوار دوخته شده، قرار است با عروسکهای خارجی مثل باربی رقابت کند.


@irsprcorg


اسماعیل آذری‌نژاد
ساختار آموزش و پرورش را همچون این مدرسه روستایی ناکارامد و مخروبه می‌دانم.
ای کاش انسان شجاع، دانا و دنیا دیده‌ای بر مسند بود تا دست به تغییرات اساسی می‌زد.
ساختار آموزش بر مبنای نیاز و ویژگی‌های کودک نیست.

*این یک مدرسه روستایی بود که الان درست شده.


@irsprcorg


معاون وزیر کار: حدود ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند/ ایران در زمینه کیفیت نظام آموزشی، رتبه ۱۳۶ را به خود اختصاص داده است

🔹️معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه حدود ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال ایران تحصیلات متوسطه دوم ندارند که این نشانگر کاهش دسترسی به آموزش و بهره‌مندی ناکافی از آن است، به تحلیل وضعیت آموزش مهارتی و فقر مهارتی در ایران پرداخت و ضمن اشاره به مشکلات موجود در برخی استان‌ها نظیر سیستان و بلوچستان، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری و خراسان جنوبی، از وضعیت بهتر تهران، قم و البرز در این زمینه یاد کرد.

🔹️فقر مهارتی در کشور هم به دلیل کمبود کیفیت آموزش‌ها و هم به دلیل ریسک‌های سیستماتیک و سیاسی در جامعه تقویت می‌شود. طبق آمار ارائه شده، ایران در زمینه کیفیت نظام آموزشی وضعیت خوبی ندارد و رتبه ۱۳۶ را در میان کشورها به خود اختصاص داده است./ ایرنا

@irsprcorg


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 شادی کودکان غزه از توقف جنگ


@irsprcorg


قانون جدیدی در کشور سیرالئون در راستای مبارزه با کودک‌همسری به تصویب رسیده که در نوع خود یکی از سخت‌گیرانه‌ترین قوانین است. قانون تازه ازدواج هر کودک زیر ۱۸ سال را ممنوع کرده و تک تک افرادی که راه ازدواج کودکی را به هر شکل هموار کردند، جریمه نقدی کرده یا به زندان می‌اندازد. مدت زمان زندان برای این افراد می‌تواند تا ۱۵ سال باشد و به طور متوسط ۱۰ سال خواهد بود. از جمله افرادی که قانون تازه تصریح می‌کند که مجازات خواهند شد، والدین کودک، اقوام، عاقد، داماد (اگر او کودک نباشد) و تک تک مهمانانی است که در مراسم ازدواج شرکت کنند. جریمه‌ی هر یک از این افراد می‌تواند تا ۵ هزار دلار آمریکا باشد که رقمی بسیار هنگفت برای سیرالئون است.

قانون تازه همچنین این وضعیت را امکان‌پذیر می‌کند که کودکی که او را شوهر داده یا داماد کردند، درخواست غرامت کند و والدین یا بزرگ‌ترهای خاندان که او را وادار به ازدواج کردند، موظف‌ به پرداخت غرامت‌اند. همچنین خود کودک حتا اگر هنوز به سن قانونی ۱۸سال نرسیده باشد، می‌تواند به دادگاه رفته و تقاضای ابطال ازدواج را کند.

قانون تازه از این هم فراتر رفته و زندگی کودک بدون ازدواج رسمی با فردی بزرگسال به عنوان شریک زندگی زیر یک سقف را هم ممنوع می‌کند. همچنین هرگونه رابطه‌ی جنسی هر فرد بالای ۱۸ سال با کودک زیر ۱۸ سال ممنوع است. قانون تازه به صراحت می‌گوید والدین یا سرپرست قانونی کودک هیچ حقی و اجازه‌ای ندارد که برای ازدواج زیر ۱۸سال تصمیمی بگیرد یا اعلام رضایت کند.

قانون تازه حاصل سال‌ها مبارزه و تلاش فعالان حقوق کودک و فعالان حقوق زنان در سیرالئون است. کشوری که هنوز ۸۰۰ هزار دختربچه سالانه کودک همسر می‌شوند، نیمی از این دختربچه‌ها قبل از ۱۵ سالگی کودک همسر می‌شوند. چهار درصد مجموع پسران زیر ۱۸سال در این کشور نیز قبل از ۱۸ سالگی مجبور به ازدواج می‌شوند. قاره‌ی آفریقا به شکل جدی با معضل کودک‌همسری مواجه است و در این میان سیرالئون یکی از بحرانی‌ترین وضعیت‌ها را دارد. گزارش‌ها نشان می‌دهد از مجموع ۲۰ کشوری که بالاترین آمار کودک همسری در جهان را دارند، ۱۶ کشور در قاره‌ی آفریقا واقع شده‌اند.

قانون تازه بخشی از اقدامات قانونی و جدی و خوب سیرالئون در راستای حمایت هرچه بیشتر از دختربچه‌ها در این کشور است. در اقدامات قانونی مشابه قبلی، سیرالئون مثله کردن اندام جنسی زنان را کاملا ممنوع و مجازات شدیدی برای آن به تصویب رساند. همچنین دولت اقدامات و برنامه‌های بسیاری را راه انداخته تا دختربچه‌ها را در مدرسه نگه دارد و دختران دستکم تا دیپلم دبیرستان تحصیل کنند. جولیوس مادا بیو، رئیس‌جمهور سیرالئون در حال حاضر ۲۲ درصد از مجموع بودجه‌ی کشور را به حمایت از دختران و زنان جوان و برنامه‌های رفاهی و آموزشی آن‌ها تخصیص داده است. امری که تقریبا بی‌سابقه است. او قانون تازه‌ی مبارزه با کودک‌همسری را درحالی امضا کرد که دختر کوچک خودش کنارش ایستاده بود و اعلام کرد که تلاش و اهتمام دولت او این است که کشورش به نمونه‌ای مثال‌زدنی در قاره‌ی آفریقا در حمایت از حقوق زنان و دختربچه‌ها تبدیل شود.


منبع:
https://www.nytimes.com/2024/07/03/world/africa/child-marriage-sierra-leone-africa.html

@irsprcorg


عبید ملک‌رئیسی
لک‌زایی مدیرکل نوسازی‌مدارس سیستان و بلوچستان:1500 کلاس درس در این استان هنوز سیستم سرمایش و گرمایش ندارند،سرانه فضای آموزشی استان همچنان پایین‌تر از میانگین کشوری قرار دارد.

@irsprcorg


مریمیم
https://iranak.org
موزه کودکی ایرانک اونقدر باکیفیته و اونقدر بخش‌های متفاوت و جذاب داره که یک روز کامل می‌تونه سر تمام اعضای خانواده رو گرم کنه. با بچه‌های اطرافتون سری بهشون بزنید و کیف کنید از اینکه موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان هر کاری انجام می‌ده، اینقدر تر و تمیزه.


@irsprcorg


⭕ مهندس علی راد؛ مدیرعامل جامعۀ یاوری فرهنگی در میزگرد «مدرسه‌سازی و مدرسه‌یاری در ایران»:

🔹 اگر آموزش و پرورش محتوای آموزشی خود را اصلاح نکند و اثربخشی‌اش را ارتقاء ندهد، خیرین دلسرد می‌شوند. مدرسه بسازیم که چه بشود؟

🔸 برخی در سازمان نوسازی، به خیرین نگاه صرفاً مادی دارند و آن‌ها را به شکل بانک می‌بینند، در حالی که حضور خیرین فارغ از آوردۀ مالی‌شان، تأثیرات اجتماعی مثبت دارد و پتانسیل حضور مردم را در امور اجتماعی فعال می‌کند.

🔹اگر می‌خواهیم رشد صنعتی و کشاورزی داشته باشیم باید از ظرفیت خیرین برای هنرستان‌سازی و مهارت‌آموزی استفاده کنیم.

🔸 مولدسازی و یا تغییر نام مدارس خیّرساز، فضای اعتمادآفرینی در مدرسه‌سازی را از بین می‌برد.

این گزارش را اینجا بخوانید.


@irsprcorg


اسماعیل آذری‌نژاد
به داد انتشارات دولتی برسید،خیلی‌هاشون کتاب‌هایی چاپ می‌کنند که ارزش خواندن ندارند، بعد به نیت کار فرهنگی و خیر، روانه‌شون می‌کنند به مناطق محروم.
برخی انتشارات خصوصی هم خیرها را تیغ میزنند و کتاب‌ها را به نام نذر فرهنگی روانه مناطق محروم می‌کنند.
سالهاست شاهد هدر رفت بیت المالم


@irsprcorg


📈 مدارس کشور ۲۴ روز تعطیلی در ۳ ماه گذشته داشته‌اند

🔹️براساس داده‌های جمع‌آوری‌شده، مدارس کشور در مقاطع مختلف تحصیلی در دی‌ماه امسال ۱۲ روز، آذرماه ۹ روز و در آبان‌ماه ۳ روز تعطیل بودند. یعنی در ۳ ماه اخیر، دانش‌آموزان مقاطع مختلف کشور ۲۴ روز به مدرسه نرفتند و از طریق بسترهای مجازی آموزش دیدند.
🔹️دانش‌آموزان مقاطع مختلف تحصیلی در کشور با احتساب تعطیلی‌های رسمی (پنجشنبه و جمعه) تا ۲۶ دی‌ماه باید ۱۹ روز به مدرسه می‌رفتند. از این ۱۹ روز، ۱۲ روز آن تعطیل بودند. همچنین در آذرماه نیز ۲۰ روز باید مدرسه می‌رفتند و از این ۲۰ روز هم ۹ روز تعطیل بودند.
🔹️در آبان هم از ۲۱ روزی که باید به مدرسه می‌رفتند، ۳ روز آن تعطیل بودند. یعنی جمعاً از ۶۰ روزی که دانش‌آموزان باید به صورت حضوری به تحصیل می‌پرداختند، ۲۴ روز آموزش غیرحضوری دیدند و در مدرسه حاضر نشدند. عمده تعطیلی‌های سه ماه گذشته به دلیل برودت هوا، بارش برف و باران، ناترازی انرژی و آلودگی هوا بوده است.

@irsprcorg


شهرزاد میرسلطانی
آموزش بعضی از موضوعات دنیای اخترشناسی به کودکان، بسیار ظریف و حساس هستند و‌ اگر مسیر آموزش به درستی طی نشود ممکن است باعث ایجاد ترس و دلهره در کودکان شود. به عنوان مثال پایان عمر ستارگان از جمله خورشید، برخورد اجرام سرگردان فضایی با سیارات مانند زمین از جمله این موضوعات هستند.

@irsprcorg


🔺۹ درصد ایرانی‌ها بی‌سوادند

🔹بررسی توزیع سواد در خانوارهای ایرانی نشان می‌دهد ۹.۲ درصد مردم بی‌سوادند و ۲.۲ درصد هم سواد خواندن و نوشتن دارند؛ ۲۱ درصد مردم در تحصیلات ابتدایی مانده‌اند ولی ۴۳.۶ درصد راهنمایی و متوسطه را به پایان رسانده‌اند؛ ۲۴.۶ درصد از اعضای خانوارهای شهری تحصیلات دانشگاهی دارند./جمهوری اسلامی


@irsprcorg


⭕ زهرا گیتی‌نژاد؛ مدیرعامل مؤسسه خیریه مهر گیتی در میزگرد «مدرسه‌سازی و مدرسه‌یاری در ایران»:

🔹در سیستان‌وبلوچستان پنج‌هزار کلاس درس کم داریم. می‌خواهم تعهد بدهم و تضمین کنم که اگر ماده ۱۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم برای مدرسه‌سازی نیز در نظر گرفته شود، تا پنج سال دیگر هیچ کمبودی در زمینه مدرسه در کشور نخواهیم داشت.

🔸بیش از ۹۹۲ هزار کودک بازمانده از تحصیل داریم که باید آن‌ها را به تحصیل بازگردانیم. این موضوع نیز دلایل زیادی دارد؛ از جمله: شرایط نامناسب اقتصادی خانواده‌ها، رفتار نامناسب برخی مدیران مدارس، نامناسب بودن کیفیت آموزش معلمان و فضای آموزشی و کمبود وسایل ورزشی و تفریحی.

🔹 برخی مدارس خیّرساز چند سال است تکمیل نشده‌اند زیرا دولت نتوانسته است سهم خودش را بپردازد. دولت باید به تعهد خود عمل کند.

این گزارش را اینجا بخوانید.

@irsprcorg

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.