تاریخ ۷۰۰۰ ساله ایران


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


در این کانال فقط مطالب تاریخ و باستان شناسی قرار می‌گیرد.
تبادل با کانالهای سیاسی و ضداخلاقی نداریم
پوزش برای تبلیغات زیاد
@tabligh7000 : تبلیغات
لینک احراز هویت کانال درسامانه ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
http://t.me/itdmcbot?start=iranancient

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


فرش در میان خانواده‌های ایرانی به عنوان هنر و یک صنعت جایگاه ویژه‌ای دارد و می‌توان هنر فرش‌بافی را اوج خلاقیت و هنر در میان اقوام یک سرزمین دانست، نقوش فرش ایرانی و مفاهیمی که در طرح‌های بافته شده آن پنهان شده، از جمله مباحث تخصصی بوده که پرداختن به آن جالب توجه است.
در تاریخ فرش خراسان جنوبی گفته شده نقش هراتی که به عنوان ماهی درهم نیز شناخته می‌شده، در دوره تیموریان که هرات مرکز اقتصادی بوده است در روستاهایی سمت بیرجند و قائن بافته می‌شده و در واقع پس از بافت به هرات حمل می‎شده‌ است؛ این طرح‌ها چون در بازار هرات به فروش می‌رفته‌، طرح هراتی نام‌گذاری شده بود.



@IranAncient


دریاجه زیبای نئور،دریاچه نئور به صورت طبیعی ایجاد شده و آب آن شیرین و قابل شرب است. دلیل شیرین بودن آب دریاچه نئور، وجود چشمه‌هایی است که از رشته کوه باغرو نشات می‌گیرند.
دریاچه نئور ما بین شهرستان تالش و اردبیل و همچنین خلخال قرار دارد. این دریاچه را نمی‌توان به شهر خاصی نسبت داد چون دقیقا در نقطه مرزی بین اردبیل و گیلان قرار گرفته.


@IranAncient


جمعی از سربازان وظیفه در اوایل دوره پهلوی

درسال هزار و سیصد و شش ه.ش به‌دنبال تصویب مجلس شورای ملی آن زمان، فرزندان ذکور خانواده‌های ایرانی، چه در داخل و چه در خارج از کشور که به سن بیست و یک سالگی پا می‌گذاشتند، از سوی دولت به مدت دو سال به خدمت سربازی – که آن زمان «خدمت نظام اجباری» نامیده می‌شد- فراخوانده شدند. جدی‌ترین حامی این قانون، پهلوی اول بود که در آن زمان یک سالی می‌شد به سلطنت رسیده بود. قانون نظام اجباری گذشته از آن که مخالفت مردم برخی شهرها را برانگیخت، در اجرا نیز دچار تناقض‌ها و دوگانگی‌هایی شد.
قانون سی و دو ماده‌ای خدمت اجباری در شانزده خرداد هزار و سبصد و چهار در مجلس شورای ملی به تصویب رسید.طبق بند اول این قانون تمام افراد ذکور بالای بیست و یک سال می‌بایست به مدت دو سال به خدمت سربازی می‌رفتند.در آن زمان چون یک میلیون نفر شرایط تعیین شده برای سربازی را داشتند و نیاز کشور صد هزار نفر بود، مقرر شد که از هر ده نفر فقط یک نفر به سربازی رود.


امروز ۲۹ بهمن ، سپندارمذگان( روز عشق) در ایران است
این جشن که بسیار کهن‌ تر از ولنتاین است روز عشق ایرانیان است❤️

سپندارمذگان يا روز عشق ايرانى در گاهشمار خورشيدى برابر با ۲۹ بهمن و در گاهشمار زرتشتى برابر با ۵ اسفند است.

سپندارمذ لقب زمین و به معنی گستراننده، مقدس و فروتن می‌باشد.زمینی که نماد عشق است و با فروتنی و از خودگذشتگی، آغوش خود را برای همه گسترانیده و زشت و زیبا را به یک چشم می‌نگرد. بدین روی نیاکانمان در این روز با دادن هدیه به بانوان و دوشیزگان "مهر و عشق" خود را به آنان ابراز می‌داشتند.

‏۲۹ بهمن ماه روز بزرگداشت زن و زمین، روز عشق آریایی، سپندارمذگان فرخنده باد.



@IranAncient


در ایران باستان، برای راهنمایی مسافران در کنار راه‌ها و جاده‌ها، ساختمان‌های برج‌مانندی می‌ساختند که به آن‌ها میل یا منار می‌گفتند. میل یا منار در لغت به معنای محل نور و جای آتش است. این برج‌ها که علاوه بر کنار مسیرها در شهرها هم به منظور نشان دادن مکان اصلی بافت شهری ساخته می‌شده‌اند، معمولا بنایی مستقل با تزیینات بسیار ساده بودند.



@IranAncient


تاسیس ثبت احوال در ایران، به پیشنهاد نصرت الدوله، وزیر‌ دادگستری بود که در بیستم شهریور ۱۲۹۷ خورشیدی
در تهران تصویب شد.
اولین شناسنامه در ایران در سوم دی ماه سال ۱۲۹۷ برای دختری به نام «سید فاطمه ایرانی»، متولد سنگلج، با شماره شناسنامه ۱ صادر شد.
قبل از سال ۱۲۹۷، اسم و تاریخ تولدو وفات را بر حاشیه قرآن مینوشتند.
بنای موزه، در اواخر قاجاریه ساخته شده و در ابتدا متعلق به مجلل‌الدوله، شاهزاده قجری بوده است . ساختمان به صورت موروثی بین افراد حکومتی و ثروتمندان آن دوران دست به دست میشد تا به عصمت‌الملوک دولتشاهی، همسر رضاشاه می‌رسد
درنهایت در سال ۱۳۱۳، سند این بنا توسط خانواده دولتشاهی به نام سازمان ثبت احوال کشور منتقل میشود.

@IranAncient


پارک ملی گلستان نخستین پارک ملی ثبت شده ایران است. این منطقه کوهستانی در منتهی الیه شرق البرز و جنگل‌های شمالی کشور واقع شده است
این جنگل در ۱۹ مرداد ۱۳۳۶ به نام «منطقه حفاظت شده آلمه وایشکی» تحت حفاظت کانون شکار قرار گرفت. در شهریور ۱۳۴۲ به «پارک محمدرضا شاه» تغییر نام داد و در ۲۲ فروردین ۱۳۴۳ «پارک وحش» نامیده شد. در شهریور ۱۳۵۰ محدوده‌ای در شرق پارک به نام «قُرخود» با وسعت ۳۴ هزار هکتار به آن الحاق و نهایتا در سال ۱۳۵۳ عنوان پارک وحش به «پارک ملی» تغییر داده شد.
در سال ۱۳۵۴ اولین پارک ملی ایران شد که در فهرست میراث جهانی یونسکو به‌عنوان یکی از ۵۰ ذخیره‌گاه زیست‌محیطی کره زمین به ثبت رسیده‌است. 



@IranAncient


دشت هلن
هلن جفریز بختیار (Helen Jeffreys-Bakhtiar) متولد شهری در ایالت آیداهو، پرستار و فرمانده ارشد نیروی دریایی آمریکا بود.
کسی که سالها در مناطق محروم چهارمحال‌وبختیاری فعالیت‌های خدماتی، پرستاری و پزشکی انجام میداد. از جمله فعالیت‌های مربوط به اصل چهار ترومن. ( اصلی که میگه کشورهای غنی یک مسؤلیت اخلاقی برای کمک به کشورهای فقیر دارن.)

ایشون تخصص پرستاری خودش رو در نیویورک دریافت کرد، جایی‌که با همسرش دکتر ابوالقاسم بختیار آشنا شد که اولین پزشک ایرانی هم بود. بعد از ازدواج اولین بار سال ۱۹۳۱ میلادی به ایران سفر کرد و در سفری ابدی، اسم خودش رو در ایران جاودانه کرد.
بلندترین قله‌ی حفاظت شده‌‌ی دهستان مشایخ در چهارمحال‌وبختیاری به افتخار این خانوم و به پاس خدمات ارزشمندش، به اسم هلن نامگذاری شد.
هلن پنج تا از هفت فرزندش رو در ایران به دنیا آورد. سال ۱۹۷۳ درگذشت، و در طوس استان خراسان به خاک سپرده شد.


@IranAncient


فرش در میان خانواده‌های ایرانی به عنوان هنر و یک صنعت جایگاه ویژه‌ای دارد و می‌توان هنر فرش‌بافی را اوج خلاقیت و هنر در میان اقوام یک سرزمین دانست، نقوش فرش ایرانی و مفاهیمی که در طرح‌های بافته شده آن پنهان شده، از جمله مباحث تخصصی بوده که پرداختن به آن جالب توجه است.
در تاریخ فرش خراسان جنوبی گفته شده نقش هراتی که به عنوان ماهی درهم نیز شناخته می‌شده، در دوره تیموریان که هرات مرکز اقتصادی بوده است در روستاهایی سمت بیرجند و قائن بافته می‌شده و در واقع پس از بافت به هرات حمل می‎شده‌ است؛ این طرح‌ها چون در بازار هرات به فروش می‌رفته‌، طرح هراتی نام‌گذاری شده بود.



@IranAncient



هتل کهن کاشانه یزد در قلب بافت تاریخی و دیدنی شهریزد در خیابان امام خمینی واقع شده است.این هتل به سبک معماری سنتی شکل گرفته است.از جمله جاذبه های هتل پایاب قنات و پشت بامی مشرف به منظره ی بادگیرهای شهر یزد می باشد.در نزدیکی هتل کهن کاشانه یزد زندان اسکندر،خانه لاری ها،بقعه دوازده امام،مسجدجامع،بازار،موزه سکه و مردم شناسی حیدرزاده وحمام ابوالمعالی قرار گرفته است.



@IranAncient


این درخت کهن سال با عمری حدود دوهزارو هفتصد سال در شهرستان باشت استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.این سرو حدود 150 سال قبل از تاریخ برتخت نشستن کورش هخامنشی بنیان گذار امپراتوری هخامنشی توسط نیاکان زاگرس نشین این خطه ی کهن سال کاشته شده است.



@IranAncient


همدان در دوره ساسانی یکی از ضرابخانه‌های حکومت بود و سکه‌های متعددی از این دوره کشف شده است، در کتابچه‌ای به نام «شهرها» که حدود سال ۵۰۰ میلادی به زبان پهلوی نوشته شده بنای همدان به یزدگرد اول نسبت داده شده و این نشان می‌دهد که عملیات عمرانی مهمی توسط وی در این شهر صورت گرفته است.



@IranAncient


این عطر دان باستانی با اشکال هندسی نقش بسته بر بدنه ی خود در اواخر عهد ایلام باستان در هنگامه ی ورود پارس ها به ایالت باستانی انشان حدود سه هزار سال پیش توسط مردمان کوچ نشین سرزمین کهگیلویه و بویراحمد ساخته شده است.این عطر دان شش سانتیمتری تلفیقی از هنر شوش و جیرفت را در خود جای داده است.



@IranAncient


شیوع بیماری تیفوس ،سوغات جنگ جهانی دوم بود که به دلیل حضور اسرای لهستانی در ایران و لباسهای آلوده به شپش آنها به مردم کشورمان هدیه شد.

دولت به طور رسمی در یازده اسفند ماه سال هزار و سیصد و بیست و یک، شیوع همه گیری بیماری تیفوس را اعلام کرد.
بهار سال بیست و دو، اخبار تلخ و سیاه افزایش آمار مرگ و میر ناشی از بیماری تیفوس از راه رسید. هر روز به تعداد بیماران شپش های لهستانی اضافه می شد و امکانات دولتی پاسخگوی نیاز آنها نبود. هزار تخت در بیمارستانهای پایتخت برای درمان بیماران اختصاص داده شد. اما آمار مبتلایان، بیش از تعداد این تخت ها بود. بر اساس آمارهای رسمی، روزانه در تهران، هزار نفر بر اثر تیفوس به کام مرگ می رفتند.
 وزارت بهداری ،سه بیمارستان و یک زایشگاه را در تهران به درمان بیماران تیفوسی اختصاص داد و همچنین برای خدمت رسانی بهتر و تأمین امکانات بیشتر، دولت تصمیم به ساخت یک بیمارستان پانصد تختخوابی برای بیماران تیفوسی گرفت. 


@IranAncient


تاریخچه سفارتخانه انگلیس در تهران سال تاسیس: ۱۲۳۹ شمسی ( ۱۸۶۰ میلادی) در دوران حکومت ناصرالدین‌شاه قاجار اولین سفرا به طور چشمگیر در زمان فتحعلی شاه به ایران آمدند و اولین سفیر انگلیس در ایران، کلنل سر جان مالکوم در سال ۱۱۷۹ شمسی ( ۱۸۰۰ میلادی) بود که در تهران اقامت داشت . سفیر بعدی انگلیس ، سر گور اوزلی در ۱۸۱۰میلادی در سرای حاجی محمدحسین خان امین‏الدوله منزل کرد و در سال ۱۱۹۰ شمسی در حوالی دروازه حضرت عبدالعظیم اولین سفارتخانه این کشور را بنا کرد . سال‌ها بعد در سال ۱۲۳۹ شمسی، سر گور اوزلی، زمینی را در خیابان علاءالدوله (فردوسی فعلی) به قیمت ۲۰۰۰ تومان خریداری کرد و ساختمان سفارت جهت اقامت سفرا و کارکنان احداث نمود. این زمین در آن زمان  بیرون از شهر تهران قرار داشت و یکی از مهمترین ساختمان‌های تهران آن روز به حساب می‏آمد.


@IranAncient


در آﻏﺎز ﺷﻜﻞ‌ﮔﻴﺮی اﺟﺘﻤﺎﻋﺎت ﺑﺸﺮی، کارکرد ﭘﺎی‌اﻓـﺰار (کفش)، ﺻـﺮﻓﺎً برای ﺣﻔﺎﻇـﺖ و ﻣـﺼﻮن داشتن ﭘﺎﻫﺎی اﻧﺴﺎن از ﺷﺮاﻳﻂ ﻧﺎﻣﺴﺎﻋﺪ اقلیمی و ﺟﻮی بوده اﺳـﺖ که ﺑـﺎ ورود اﻧﺴﺎن ﺑﻪ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺗﻤﺪن و شهرنشینی، کفش‌ها تنوع بیشتری به خود میگیرد: شامل فرم، جنس، رنگ و تزیینات کفش  و ... .
رنه دالمانی می‌نویسد: کفاشان برای بانوان ایرانی کفش‌های متحدالشکلی می‌‌ساختند. این کفش‌ها تماماً بدون پاشنه و نوک برگشته بوده، قسمتی که در زیر پاشنه قرار دارد از چوب است که آن را تراشیده‌، روی آن را با چرم پوشانده‌ و با مفتول‌های مسی زینت داده‌اند. در شهرهای دیگر بخصوص "اصفهان" ، بانوان کفش‌های چرمی بی‌پاشنه‌ای به پا دارند که نوک آن‌ها برگشته است.
نمونه‌ای از آنها را می‌توان در موزه ملی هنرهای اصفهان مشاهده کرد. تزیینات فلزی به کار رفته بر روی این اثر و رودوزی‌های زینت‌بخش داخل کفش، احتمالا نشان از تمکّن مالی و متموّل بودن صاحب آن دارد.

کفش
قدمت: دوره قاجاریه
محل ساخت یا مبدا اثر: اصفهان
مواد و روش تزئین: چرم دوزی و سوزن دوزی.


@IranAncient


آبشار زیبای ماربره در ٢۰ کیلومتری جاده‌ی دره شهر به سمت پلدختر و در بین دو روستای آرمو و کل سفید قرار دارد.
دره‌ شهر یکی از شهرستان‌های کوهپایه‌ای کبیرکوه از رشته کوه زاگرس در استان ایلام است.
سراسر منطقه‌ی پیرامون آبشار ماربره با درختان سرسبز و گیاهان دارویی پوشیده شده است. در این منطقه درختان انجیر، انگور و نیز نیزارهای بلند مشاهده می‌شوند.
یکی دیگر از گیاهانی که اطراف آبشار را پوشانده و جلوه‌ای زیبا به این منطقه بخشیده است، سرخس پرسیاوشان است.
آبشار ماربره در تمامی فصول سال جاری و پُرآب است .



@IranAncient


ساختمان بی‌سیم قصر قاجار و بعدها بی‌سیم پهلوی‌، واقع در تهران،خیابان شریعتی نرسیده به سیدخندان مقابل خیابان شهید قندی، بین ساختمان‌های وزارت پست و تلگراف و تلفن و ساختمان مخابرات ایران قرار گرفته است. مساحت کل زمین مجموعه دویست و یازده هزار متر و مساحت بنا هزارو سیصدو سی و چهار متر مربع است. عمارت بی‌سیم قصر یا کلاه فرنگی ازجمله بناهای واقع دراراضی قصرقاجار است‌.ساخت بنا در سال هزارو سیصد و سه خورشیدی به اتمام رسید و در سوم اسفند ۱۳۰۶ به طور رسمی افتتاح شد. 
عمارت کلاه‌فرنگی به نوع خاصی از معماری گفته می‌شود که در اشکال مختلف ساخته شود. در لغت‌نامۀ دهخدا، در مورد کلاه‌فرنگی آمده است: عمارتی که در میان عرصه سازند. بناء در میان عرصه با گنبدی شبه مخروط. اطاقکی مسقف که در وسط کاخ‌ها و باغ‌ها برای استراحت یا در میدان‌ها برای فروش روزنامه و اغذیه سازند‌. ساختمان گنبد دار کلاه فرنگی اگرچه به عنوان اولین ایستگاه فرستنده و ساختمان رادیو شهرت دارد، اما در واقع باید گفت که این بنا در زمره اولین ساختمان‌های مخابراتی بی‌‌سیم کشور هم به حساب می‌آید. 
معمار این بنا به احتمال، ابراهیم معمارباشی بوده است.


@IranAncient


دلار 87.100
تتر 87.300
طلا 6100
سکه 62
تنها کانال قیمت دلار و طلا
مورد تایید اتحادیه طلا فروشی
👇
@dolarda


تمدن باستانی جیرفت، نماد تمدن ایران پیش از تاریخ است. قدمت این تمدن پیشاتاریخی به ۴۳۰۰ سال قبل بازمی‌گردد. در حالی که امروز جیرفت شهری در استان کرمان است، اما یافته‌های باستان‌شناسی در این منطقه حاکی از وجود تمدنی بزرگ در نزدیکی شهرستان جیرفت و هلیل‌رود کنونی است. قدمت محوطه‌ی باستانی جیرفت به هزاره‌ی سوم پیش از عصر حاضر برمی‌گردد. این منطقه، زمانی پل ارتباطی بین «تمدن ایلام» در غرب و «تمدن دره سند» در شرق بوده است. دکتر یوسف مجیدزاده،‌ باستان‌شناس و متخصص باستان‌شناسی پیش از تاریخ و تمدن بین‌النهرین، اولین کسی بود که در سال ۱۳۸۲، تمدن جیرفت را به جهانیان شناساند.



@IranAncient

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.