تاریخ ۷۰۰۰ ساله ایران


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


در این کانال فقط مطالب تاریخ و باستان شناسی قرار می‌گیرد.
تبادل با کانالهای سیاسی و ضداخلاقی نداریم
پوزش برای تبلیغات زیاد
@tabligh7000 : تبلیغات
لینک احراز هویت کانال درسامانه ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
http://t.me/itdmcbot?start=iranancient

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 🎥 گریه کردن قاضی مملکت به حال این بازیگر😰😢


🚫مشکلاتی مثل : زناشویی، خیانت، تربیت فرزند، استرس و اضطراب ، افسردگی، مشکلات جنسی ، مشاوره پیش از ازدواج، اعتیاد ... هست که پولدار و فقیر نمیشناسه 😞

📌اگر هرکدوم از این مشکلات رو دارید این کلیپ رو ببینید و ساده ازش نگذرید و تا دیر نشده از طریق لینک زیر جهت رزرو نوبت تلفنی و محرمانه با برترین مشاوران متخصص کشور صحبت کنید 👇👇

https://hamkadeh.com/landings/unwq1
https://hamkadeh.com/landings/unwq1
https://hamkadeh.com/landings/unwq1

دیگه تنها نیستید❤️‍🩹


عبدالحسین خان تیمورتاش (سردار معززالملک و سردار معظم خراسانی) سیاست‌مدار سرشناس و کارگزار پرنفوذ دوره‌های قاجار و پهلوی بود. او در فرآیند دگرگونی حکومت از قاجار به پهلوی تاثیر چشم‌گیر گذاشت، از این‌رو در دوران پهلوی اول جایگاهی ویژه یافت.
تیمورتاش نخستین وزیر دربار رضا شاه بود. رضا شاه او را در سال ۱۳۱۱ به خیانت و جاسوسی متهم کرد. مرگ مشکوک در زندان قصر به سال ۱۳۱۲ سرانجام ماجراجویی‌های سیاسی عبدالحسین خان تیمورتاش بود.
همسر نخست تیمورتاش، شایسته خانم سرورالسلطنه دختر خازن‌الملک بود. عبدالحسین خان بعدها با یک دختر ارمنی به نام تاتیانا ازدواج کرد.


از راست: تاتیانا مارکاریان (همسر عبدالحسین تیمورتاش)، عبدالحسین تیمورتاش، بلبل (همسر عبدالحسین دیبا)، عبدالحسین دیبا در اروپا

@IranAncient


از میان آهنگ‌ها و سرودهایی که برای ایران ساخته شده، هیچ‌کدام محبوبیت «ای ایران ای مرز پرگهر»را ندارند
در این شعر که سروده حسین گل گلاب است، هیچ نشانه‌ای از هیچ مذهب،ایدئولوژی و قومیت یاهر نوع گرایش فکری وسیاسی دیده نمی‌شود.این شعر، بیان احساسات یک ایرانی نسبت به ایران است.
ویژگی دوم که برآمده ازویژگی اول است،آن است که  شعر «ای ایران»ورای زمان است؛ یعنی در همه روزگاران تا زمانی که ایران باقی است،دارای ارزش واعتبار است. در حالی که وقتی درسرودهای مشابه، اشاره‌ای به نام یا آرمان‌های رژیم سیاسی خاصی می‌شود؛ آن سرودتاوقتی مصرف دارد که آن رژیم برقرار باشد.
ویژگی سوم شعر«ای ایران»این است که زبانی به غایت ساده و همه‌فهم دارد؛ به گونه‌ای که درک آن نیازمند هیچ آگاهی پیشینی نیست.برای مثال، اگردرشعری ایران را سرزمین آرش و پرچم آن را پرچم کاوه آهنگرخوانده باشند یا دشمنانش رابه ضحاک تشبیه کرده باشند،فهم این شعرنیازمندشناخت آرش، کاوه و ضحاک ودانستنِ داستان آن‌هاست؛ درحالی‌که در سرود«ای ایران»چنین تشبیهات و استعاراتی به چشم نمی‌خورد.

عکس: دکتر حسین گل گلاب، زاده ۱۲۷۶ و درگذشته به سال ۱۳۶۳ خورشیدی در تهران

@IranAncient


۲خنجر برنزی مربوط به هزاره اول قبل از میلاد
(۳۰۰۰سال قبل) کشف شده در لرستان

این نوع سلاح های سرد باستانی، معمولا در میدان نبرد مورد استفاده قرار میگرفته .
خنجر تصویر اول دسته ایی سفید رنگ دارد که از جنس آلاباستر(مرمر گچی یا رخام گچی ) ساخته شده است.
این دو خنجر در موزه لوور فرانسه نگهداری میشود ، اما به مانند همین خنجر ها تعداد بسیار بالایی در موزه های داخلی و موزه ملی ایران نگهداری می شوند.



@IranAncient


گروه از نوازندگان دوره قاجاری

از سال ۱۳۲۰ به بعد، بازار هنرمندان روحوضی رونق بیشتری پیدا کرد و تحولی سازمانی نیز در کارشان پدید آورد. پاتوق‌های همیشگی را در خرابه‌های سیدولی، باغ ایلچی،  بازارعباس آباد و قهوه‌خانه‌ مشدی صفرترک گفتند و در خیابان‌های تهران، عمدتاً در خیابان سیروس، دکه‌ها و مغازه‌هایی با ‌عنوان بنگاه‌های شادمانی بنیاد کردند.

در این دکه‌ها علاوه بر برنامه‌گذاری برای شرکت در محافل و مجالس شادمانی، سازهای مختلف موسیقی نیز خرید و فروش می‌شد و یا مورد تعمیر و مرمت قرار می‌گرفت. به گفته شادروان مرتضی احمدی، این دکه‌ها، علاقمندان به کار نمایش و نوازندگی را هم اگر استعدادی از خود نشان می‌دادند، به عنوان "تازه‌کار" می‌پذیرفتند و در گروه خود به کار می‌گرفتند.


@IranAncient


استاد ملک الشعرای بهار جوان در حال دانه دادن به کبوترهایش در حیاط منزل خود




@IranAncient


نفت برای اولين بار در مسجدسليمان، نفت كشف شد.

در دوران باستان نفت بصورت خودجوش از برخی حفره ها و چشمه‌ها بیرون می زد و مورد استفاده مردم قرار می گرفت.

اين رويداد درپی واگذاری امتياز استخراج و بهره‌برداری از نفت ايران به يک انگليسی «ويليام نكس دارسی» عملی شد.

سال ۱۲۸۷هجری شمسی



@IranAncient


ابرکوه در فاصله 140کیلومتری جنوب شرقی یزد در دشت و در ارتفاع 1510 متری از سطح دریا قرار گرفته است. این شهرستان در گذشته بر سر راه جاده_ابریشم قرار داشته و اکنون در مسیر اتوبان یزد - اقلید - یاسوج واقع شده است. آب و هوای شهر ابرکوه گرم و خشک و بیابانی است.
شهرستان ابرکوه از دو بخش «مرکزی» و «بهمن»، دو شهر «ابرکوه» و «مهردشت» و چهار دهستان تشکیل شده است.
شهر توریستی و باستانی ابرکوه که از قدیمی ترین شهرهای ایران است به طور تقریبی در میان مثلث سه شهر تاریخی اصفهان، یزد و شیراز قرار گرفته است. وجود آثار و ابنیه شاخص تاریخی، بادگیر های دیدنی، یخچال ها، قلعه های قدیمی، درخت های کهنسال و اماکن مذهبی از تمدن کهن این شهر حکایت می کنند.
اینجا اقامتگاه بومگردی حسین میرزا


@IranAncient


آموزگار ریاضیات ایرانی در ژاپن

دیرینه: هزار سال پیش

تحقیقات باستان شناسی نشان داده است که ایرانیان و ژاپنی ها از اوایل سده 6 میلادی اواخر دوره ساسانی دارای روابط تجاری بوده اند.

بر اساس گزارش ایندیپندنت: ۱۲۵۰ سال پیش یک ایرانی به ژاپنی ها ریاضی درس می داده ‏است.

به گفته «آکیهیرو واتانابه» محقق« موسسه ملی تحقیقات نارا برای اموال فرهنگی»می گوید:

باستان‌شناسان ژاپنی توانسته‌اند نوشته روی تکه‌ای از یک کتیبه چوبی را بخوانند که به گفته آنها حاکی از تدریس ریاضی توسط یک ایرانی برای وزرای کابینه ژاپن است.



@IranAncient


تصویری از نشریه ملانصرالدین
به مناسبت نوروز
29 اسفند 1289
گرو گذاشتن اشیای طلایی در لامبارد برای تهیه تدارکات عید نوروز توسط زنان مسلمان

توضیح: لامبارد (pawnshop) جایی بود که اشیای قیمتی رو می‌گرفتن و قرض با ارزش کمتر می‌دادن. اگه دیر میشد، مال رو ضبط می‌کردن.
سود هم می‌گرفتن!



@IranAncient


تصویر ساختگی و شبیه سازی شده از ورود نیروهای کوروش بزرگ به بابل در اکتبر سال ۵۳۹قبل از میلاد

فتح بابل با  ایجاد کانال انحرافی و کم کردن عمق رودخانه فرات صورت گرفت.




@IranAncient


کلیشه، نوعی صفحه چاپ در اواخر قرن هجدهم توسعه یافته و به طور گسترده ای در مطبوعات ، روزنامه ها و سایر موارد  با سرعت بالا مورد استفاده قرار گرفت.
روش چاپ کلیشه به این صورت است که کلیشه ای از طرح مورد نظر که آماده شد بر روی یک سیلندر قرار داده می شود این کلیشه در نهایت به سینی رنگ وارد شده و به جوهر آغشته می شود و طرح مورد نظر را بر روی محصول مورد نظر چاپ می کند....

کلیشه نقش تمبر ، دوره پهلوی

محل نگهداری: موزه ارتباطات



@IranAncient


تصوير شاهزاده خانم ضياءالسلطنه دختر ناصرالدين شاه قاجار، همسر زين العابدين امام جمعه طهران و مادر زهراخانم شمس السلطنه كه به همسرى دكتر محمّد مصدق درآمد.

عريضه يكى از زنان حرم خانه در سنه ١٢٨٦ ه.ق به ناصرالدين شاه قاجار در باب اضافه مواجب و پول رخت ضياءالسلطنه، بدين مضمون:
"قربان خاك مباركت گردم، دو فقره عرض دارم. شما را به حق خدا قسم مى دهم كه برسيد، عرض اوّل آنكه بسيار مقروضم پول رخت امسال ضياءالسلطنه را كه سه ماه به آخر سال مانده است مساعده به من مرحمت كنيد كه قرض را بدهم. عرض نانى اينكه آن چه در عرض سال مقررى به من التفات مى كنيد متفرقه است همه را سياهه كردم در طهران به نظر همايون برسد، استدعا دارم دستخط مبارك مرحمت نمائيد كه همه را يك قلم كنند ماه به ماه به اين كنيز بدهند كه من هم مسل (مثل) سايرين آسوده شوم و به دعاى وجود مبارك قبله عالم مى شوم، شما را به سر مبارك مرتضى على (ع) قسم مى دهم كه جواب صريح التفات بفرمائيد كه از دست طلب كار آسوده شوم. حكم حكم همايونست، باقى عمركم طويل."


@IranAncient


لاله میان کشت بخندد همی ز دور
چون پنجهٔ عروس به حنّا شده خضیب
رودکی
دخترجوان با جامه فاخر و زربفت خود نشسته و بر پای راستش که به روی انبوهی از برگ‌ها قرار دارد حنا می گذارد. موضوع انتخاب شده توسط این هنرمند ناشناس بسیار نادر است و نشان دهنده علاقه روزافزون نقاشان این دوره صفوی، اواخر سده 10 خورشیدی در به تصویر کشیدن افراد و رویدادهای روزمره می باشد. 36.7 در 22.9 سانتیمتر، آبرنگ و گواش طلا بر روی کاغذ، موزه هنر متروپولیتن
جویش و جستار در پیشینه و رویشگاه کشت و کار حنا سخت و دشوار است. شواهد چنین نشان میدهد انسانهای دوره نو سنگی (هزاره هفتم پیش از میلاد) در کتل هیوک از حنا برای رنگ کردن دست و پایشان به هنگام برگزاری آیین ها و مراسمی که وابسته به الهه باروری بوده، استفاده می کردند. آشوریان، بابلیان، سومری ها، کنعانی ها و اوگاریت ها از نخستین مردمانی بودند که در روزگار باستان از حنا بهره می بردند.



@IranAncient


چرا به میرزا قاسمی ،
میرزا قاسمی گفته میشود؟

ميرزا قاسم خان قاجار، حاكم گيلان در دهه ١٢٣٠ هجرى شمسى بود.
وى كه علاقه ى بسيارى به آشپزى داشت، در سال ١٢٣٩ هجرى شمسى با مخلوط کردن بادمجان و گوجه و سير، دست به ابداع خوراكى جديد زد
و از آنجايى كه به هنر آشپزى عشق مى ورزيد، روش طبخ اين خوراک جديد را در ميان مردمان گيلان رواج داد
و با نام وى به ميرزا قاسمى شهرت يافت.

ميرزا قاسم خان كه مردى خوش ذوق بود، پس از گيلان، به حكمرانى فارس برگزيده شد و بعدها در شيراز درگذشت.
و او را در باغ حافظيه و در جنب آرامگاه حافظ شيرازى به خاک سپردند.



@IranAncient


سلفی دیده نشده از صادق هدایت و معشوقش ژیزل لابوشوآ.
هدایت در سفر اول به فرانسه با ژیزل آشنا شد. شدت علاقه او به حدی بود که حاضر شد به خاطرش سبیل معروف خود را بتراشد!!



@IranAncient


آتشکده سپرو در استان اصفهان، روستای سپرو واقع در ۳۰ کیلومتری شمال غربی شهر نائین واقع شده است. این آتشکده برفراز شیرکوه قرار گرفته است.
در گویش محلی از آن باعنوان چهاردری یاد می‌شود. همچنین این آتشکده در لیست آثار باستانی مربوط به دوران ساسانیان با کد 7222 ثبت شده است و اخیراً بودجه‌ای برای ترمیم و بازسازی آن در نظر گرفته شده است.


@IranAncient


قبل از اسلام، اعراب از درهم های نقره ساسانی و دینارهای طلای بیزانسی در تجارت استفاده می کردند. در سال های آغازین دوران اسلامی همچنان این رویه ادامه یافت. در واقع مسلمانان از همان سکه های نقره ساسانی که در بردارنده تصاویر پادشاه ساسانی، آتشدان و... بود، استفاده می کردند و تغییراتی مانند افزودن نام حاکم یا خلیفه در مقابل چهره شاه، به خط پهلوی و گاهی کوفی، و نیز با نقر کردن عبارات و شعائر اسلامی، به صورت سورشارژ یا ضرب مجدد، در حاشیه بیرونی سکه ها به رواج سکه های نقره در جغرافیای حکومت اسلامی می پرداختند. این سکه ها که بعدها به سکه های عرب - ساسانی معروف شدند را می توان از روی عبارات اسلامی مانند بسم الله، ربی الله، برکة و محمد، در حاشیه بیرونی تشخیص داد. سکه های عرب- ساسانی بیشتر با نقش یزدگرد سوم، خسرو دوم و به ندرت هرمز چهارم دیده می شوند. در این میان سکه های با نقش خسرو دوم، به دلیل فراوانی آن ها و دسترسی به قالب ها و سرسکه ها، بیشترین تعداد را دارند.
مشخصات سکه:
دوره تاریخی: عرب ساسانی
نام خلیفه: عبیدالله بن زیاد
جنس: نقره
وزن: 1/4 گرم

@IranAncient


عمارت عشرت‌آباد معروف به کلاه فرنگی

تاریخ احداث: ۱۲۹۱ هجری قمری  در دوره سلطنت ناصرالدین شاه قاجار

این عمارت نزدیک به ۱۵۰ سال پیش در خارج از تهران و نزدیکی میدان سپاه کنونی به دستور ناصرالدین شاه قاجار در میان باغ عشرت آباد در چهار طبقه ساخته شد.
در نزدیکی این عمارت حوض بزرگی وجود داشت که دور تا دور آن خانه‌های کوچکی وجود داشت که در هر یک از آنها یکی زن‌های شاه زندگی می‌کرد در دوره پهلوی اول باغ عشرت آباد برای کاربری پادگان اختصاص یافت آن حوض بزرگ و خانه‌های اطراف حوض تخریب شدند اما بخت با عمارت کلاه فرنگی یار بود و این عمارت باقی ماند این عمارت که از نظر معماری و قدمت با عمارت شمس العماره  برابری می‌کند.


@IranAncient


دنیای عجیبیه!

صد سال پیش همه اسب سوار می‌شدند و فقط آدم‌های پولدار ماشین داشتند؛
امروز همه سوار ماشین میشن و فقط آدم‌های پولدار اسب دارند!




@IranAncient

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.