کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران / خبرنامه تخصصی


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


نهاد ملی مستقل پیشبردحقوق بشر با بیش از 20 سال سابقه تلاش تخصصی حقوقی عام المنفعه و برخوردار از مشارکت و همیاری افتخاری طیف گسترده اساتید و حقوقدانان برجسته ایران و دانش پژوهان دانشگاهی و حوزوی و فعالان مدنی.
ارسال پیام برای کمیسیون : @ihrcsupport

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🌿 به زودی اجرا میشود:
🍃نشست علمی آنلاین « نگاهی به وضعیت حقوق مهاجران در آسیا » به زبان انگلیسی

🍃پیرو هماهنگی های انجام شده از سوی امور پژوهشی و بین الملل کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، قرار است در همکاری با چند سازمان تخصصی فعال حقوق بشر در منطقه آسیای جنوب شرقی، نشست علمی یاد شده با حضور برخی از چهره های شناخته فعالان حقوق بشر و حقوق مهاجران از 4 کشور ژاپن، هنگ کنگ، تایلند و فیلیپین و یکی از اساتید ایرانی در روز سه شنبه هفته آتی مورخ دوم اردیبهشت 1404برگزار شود.

🍃این نشست حول پرسشهای زیر برگزار خواهد شد:
1- از منظر موازین بین المللی، دامنه مفهومی واژه های پر کاربرد حوزه مهاجران همانند مهاجر، آواره، پناهجو،پناهنده،کارگران مهاجر چگونه قابل تبیین است؟
2- مستندات شناسایی حقوق هر یک از گروههای یاد شده کدامیک از موازین بین المللی هستند؟
3- در حال حاضر در منطقه آسیا اقیانوسیه چه توصیفی از شرایط مهاجران و وضع حقوقی آنها قابل ارائه است؟
4- به طور خاص هر از ارائه کنندگان در این جلسه نسبت به تجربه کشور خود چه نکاتی را در حوزه مهاجران و حقوق و مسئولیت های آنها قابل بیان می دانند ؟ بررسی تطبیقی وضعیت مهاجران در چند کشور آسیایی مورد بحث، چه نکات تحلیلی را در اختیار قرار می دهد؟
5- برای رفع چالشهای کنونی فراروی حوزه مهاجران به معنای گسترده آن، چه پیشنهادات و اولویت هایی را در منطقه آسیا اقیانوسیه می توان مطرح کرد. ایفای نقش مثبت نهادهای مستقل مدنی در این زمینه منوط به چه مواردی است؟

🍃نظر به اینکه یکی از چالشهای کنونی در سطح بین المللی، وضعیت مهاجران و عوامل قهری شکل دهنده یا تشدید کننده موج های مهاجرت و وضعیت رعایت حقوق و مسئولیت های آنان می باشد، طبیعی است که فعالان حقوق بشر این حوزه را مد نظر قرار میدهند و تلاش می کنند تا تجربیات مثبت کشورهای مختلف را شناسایی و به اشتراک گذارند.

🍃جزئیات بیشتر این نشست که عموم علاقمندان می توانند به صورت مجازی از آن بهره ببرند، به زودی در پوستر این برنامه نشر خواهد یافت.
@ihrciran


♦️درنگ: بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، نهاد ملل متحد در امور زنان اعلام کرد که موضوع کودک همسری متعلق به یک یا چند جامعه نیست بلکه مشکلی است که در کشورهای متعدد در مناطق گوناگون دنیا هنوز جریان دارد و از این طریق کودکان بی شماری امکان رشد و شکوفایی طبیعی و تحصیل را از دست می دهند و انواع نقض حق ها علیه آنها جریان پیدا می کند. بنا به آمار این نهاد، از هر 5 دختر در سطح جهان که به ازدواج دیگری در می آیند یک نفر در سن کودکی (زیر 18 سالگی) به چنین شرایطی وارد میشود.

🔻با همه تلاشهای حقوقی و غیر حقوقی که در سطح جهانی علیه کودک همسری انجام شده، یک چنین آماری که از سوی سازمان ملل ارائه شده تکان دهنده است و جای تامل جدی دارد.

🔻هم چنین وضعیت این پدیده در کشور خود ما و عوامل موجده آن به ویژه نقش فقر یا سنت های فرهنگی نادرست در برخی مناطق کشور، پیگیری موثر و معطوف به رعایت حقوق کودکان را می طلبد.
@ihrciran


🔴انتقاد نهادهای فعال حقوق بشر در آمریکا از تصمیمات خلق الساعه اقتصادی ترامپ

🔻به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، پیرو انتقادات متنوعی که طی مدت روی کار آمدن ترامپ از سوی نهادهای فعال حقوق بشر در آمریکا علیه وی مطرح شده است، روز گذشته سازمان دیده بان حقوق بشر از اقدامات ترامپ در حوزه وضع تعرفه های متنوع علیه کشورهای سراسر جهان و پیامدهای اقتصادی نامناسب آن در سطح ملی آمریکا و دیگر کشورها به شدت انتقاد کرد و تاکید نمود که باید به فکر اقتصاد هماهنگ با رعایت موازین حقوق بشر بود نه اینکه تصمیماتی را گرفت که دهها پیامد منفی بر رعایت حقوق انسانی در سطح جهانی برجای می گذارد. این سازمان در انتقادات خود به ترامپ به نکته مهم دیگری نیز اشاره داشت که وقتی حاکمان کشورها همانند ترامپ بی توجه به رعایت حقوق انسانی در سیاست گذاریها و برنامه ریزیها و تصمیمات اقتصادی عمل کنند، شرکت ها و بازیگران بخش خصوصی نیز در عملکردهایشان حقوق بشر را رعایت نخواهند کرد که نتیجه آن بر جامعه بشری خطرناک است.
https://shorter.me/ypNa0

🔻معلوم نیست این انتقادات تا چه اندازه بر تصمیم گیری های ترامپ اثر خواهد گذاشت اما در همین حد قابل توجه وتامل است که نهادهای فعال حقوق بشر در آمریکا در مقابل عملکرد ترامپ این امکان را داشته و خود را نباخته و می توانند اعتراضات گوناگون را علیه وی ساماندهی نمایند. این انتقادات شامل طیف گسترده ای از موضوعات میشود: از حوزه حمایت بی چون و چرا از جنایتکاران در غزه و اقدامات منفی علیه دیوان کیفری بین المللی و دانشجویان و کارکنان ادارات و نهادهایی که حامی فلسطین هستند تا اخراج مهاجران و سیاست های مرزی ، از سیاست های وی در قلمرو مجازات سلب حیات تا حوزه زنان، نحوه مواجهه با نهادهای بین المللی حقوق بشر، محیط زیست ، کمک های بشردوستانه بین المللی و برخی زمینه های دیگر که در همه این موارد ترامپ بر خلاف مطالبات مطرح در اسناد بین المللی، راه دلخواه خود را پیگیری می کند و به هیچیک از پیامدهای نگران کننده مطرح از سوی فعالان مدنی توجهی ندارد.
@ihrciran


❇️ امور پژوهشی کمیسیون سلسله نشست های مربوط به بررسی تحولات جهانی مجازات سلب حیات و تطبیق با اندیشه اسلامی و نظام حقوقی ایران را به زودی آغاز می کند و با بهره مندی از مشارکت کارشناسان رشته های مختلف از سراسر کشور تلاش خواهد کرد تا امسال ضمن تقویت گفتگوهای تخصصی و ملی در این زمینه و اطلاع رسانی گسترده در خصوص این موضوع و ارتقای آگاهی های عمومی، پیشنهادات کاربردی مفیدی در این زمینه تدوین نماید و موجبات اثرگذاری مثبت را در سطوح مختلف فراهم سازد.

🍃 اطلاع رسانی قبلی: https://t.me/ihrciran/13352

@IHRCIRAN


🌿درنگ: کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با انتشار عکس گلهای فوق در طبیعت پیرامون خود نوشت: « حین پیاده روی متوجه افراد متعددی شده که سر در موبایلها داشته و اصلا از محیط اطراف خود غافل بوده اند». وی با روایت این مشاهده که اشاره به رویه جاری در اکثر جوامع کنونی دارد، افزوده است: « حیف نیست این همه زیبایی طبیعت را نبینیم و از آن بهره نگیریم؟ »

🍃به نظر میرسد این روایت و پرسشگری عالی ترین مسئول هماهنگی فعالیت های حقوق بشر در سازمان ملل باید مورد تامل جدی تر همگان قرار گیرد. چطور دنیای سایبری و مجازی می توانند انسانها را از تجربه بسیاری از زیبایی های دنیای واقعی دور سازند و چگونه می توان آسیبها را هوشمندانه برطرف کرد و دنیای مجازی را در خدمت بهتر شدن دنیای عینی و ملموس و تجربیات مفید ذیربط در جهت ارتقای رعایت حقوق انسانها و حفاظت از محیط زیست قرار داد.
@IHRCIRAN


(بخش سوم ترجمه تلاشهای مراکز...)

🔻راه پیش‌رو برای ارزیابی پایبندی به حقوق بشردوستانه بین‌المللی، الهام‌گرفته از گذشته
[رائول والنبرگ] نماینده ویژه دولت سوئد در مجارستان تحت اشغال آلمان در طول جنگ جهانی دوم، ده‌ها هزار یهودی مجاری را از ظلم نازی‌ها نجات داد، با فراهم کردن گذرنامه‌های حمایتی و پناه دادن به آن‌ها در ساختمان‌هایی که او به عنوان بخشی از مالکیت سوئد اعلام کرده بود، جان آن‌ها را نجات داد. تلاش‌های والنبرگ فراتر از مأموریت دیپلماتیک او بود، او ذاتی سرشار از شفقت عالی، انسانیت و عزم جدی را نشان داد. اقدامات او میراثی ماندگار به جا گذاشته و نمونه‌ای قدرتمند از شجاعت اخلاقی و تأثیری است که یک فرد می‌تواند در مواجهه با پلیدی داشته باشد.
در سال ۱۹۸۴، مؤسسه حقوق بشر و حقوق بشردوستانه رائول والنبرگ (RWI) در دانشگاه لوند سوئد تأسیس شد تا به پاس یاد او و «مشارکت در درک وسیع‌تر و احترام به حقوق بشر و حقوق بشردوستانه بین‌المللی» فعالیت کند.

🔻امروز، در حالی که وعده‌های «هرگز دوباره»[تکرار نخواهد شد] که پس از جنگ جهانی دوم داده شد، به نظر می‌رسد که فراموش شده‌اند و وحشت‌ ناشی از جنگ همچنان بشر را در سودان، غزه، اوکراین، سوریه، کلمبیا، یمن، میانمار، مالی، لبنان و دیگر نقاط آزار می‌دهد، موسسه رائول والنبرگ به یک ابتکار نوآورانه پرداخته است که نوید می‌دهد روش نظارت بر پایبندی به حقوق بشردوستانه بین‌المللی را متحول سازد.

🔻موسسه رائول والنبرگ در حال ایجاد یک ابتکار پژوهشی دانشگاهی جدید به نام پایگاه مستندسازی و نظارت بر پایبندی به حقوق بشردوستانه (International Compliance Monitoring and Documentation) است که هدف آن تبدیل شدن به یک سنگ بنای معماری جهانی است که اصول حقوق بشردوستانه بین‌المللی را حمایت می‌کند. موسسه رائول والنبرگ و شرکای آن با استفاده از جدیدترین فناوری‌ها، به‌طور نظام مند داده‌های جهانی مربوط به نقض‌های ادعایی حقوق بشردوستانه بین‌المللی را جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل و مستندسازی خواهند کرد و این اطلاعات را در یک پلتفرم قابل دسترسی یکپارچه ارائه خواهند داد. با استفاده از فناوری‌های یادگیری از طریق ابزار و ماشین، پایگاه مزبور همچنین قادر خواهد بود اطلاعات با دسترسی آزاد را جمع‌آوری و تحلیل کند تا گزارش‌های با کیفیت بالا در مورد نقض‌های احتمالی حقوق بشردوستانه بین‌المللی تولید گردد.

🔻پوشش جهانی که توسط پایگاه مستندسازی و نظارت بر پایبندی به حقوق بشردوستانه (ICMD) فراهم خواهد شد، امکان تحلیل روندها درون و میان درگیری‌های مسلحانه را فراهم کرده و بینش‌های حیاتی برای سیاستگذاران، فعالان و پژوهشگران ارائه خواهد داد. از این انبوه اطلاعات معتبر، پایگاه مزبور قادر خواهد بود تحلیل‌های نظارت بر پایبندی به حقوق بشردوستانه بین‌المللی در سطح جهانی تولید کند. این فعالیت نه تنها آگاهی و دانش در مورد حقوق بشردوستانه بین‌المللی را ترویج خواهد داد، بلکه از بحث‌های سیاست‌گذاری و حمایت از احترام عمیق‌تر به حقوق بشردوستانه بین‌المللی در بالاترین سطوح نیز پشتیبانی خواهد کرد.

🔻مسیر پیش‌رو
عدم موفقیت مداوم در رعایت حقوق بشردوستانه بین‌المللی تهدیدی جدی برای صلح و امنیت جهانی به شمار می‌رود. اما زمان اقدام، اکنون است. کشورها باید از ابتکاراتی مانند پایگاه یاد شده حمایت کنند و به تقویت سازکار‌های نظارت بر رعایت حقوق بشردوستانه بین‌المللی متعهد شوند. به عنوان شهروندان، ما نیز نقش داریم: باید بر دولت‌های خود فشار آوریم تا حقوق بشردوستانه بین‌المللی را در اولویت قرار دهند و خواستار اجرای بهتر و نظارت بر [رعایت] آن باشیم.

🔻راه پیش‌رو طولانی و چالش‌برانگیز است، اما با تلاش‌های هماهنگ و تعهد به عدالت، می‌توانیم گام‌های مهمی به سوی جهانی انسانی‌تر و عادلانه‌تر برداریم. ابتکار پایگاه مستندسازی و نظارت بر پایبندی به حقوق بشردوستانه (ICMD) تجسم این روحیه است و ابزاری قدرتمند برای اطمینان از ثبت نظام مند نقض‌های ادعایی حقوق بشردوستانه بین‌المللی ارائه می‌دهد تا از تلاش‌ها برای مقابله با بی کیفر ماندن[ناقضان موازین حقوقی و انسانی] ، احیای حاکمیت قانون و جبران آسیب‌های وارده به قربانیان حمایت کند.
بیایید از شجاعت و فداکاری رائول والنبرگ الهام بگیریم و از این ابتکار والا و ضروری حمایت کنیم، با دانستن اینکه نیروهای قدرتمندی هنوز در تلاش‌اند تا هدف حقوق بشردوستانه بین‌المللی را که محدود کردن آسیب‌های ناشی از جنگ است، تضعیف کنند. »
@IHRCIRAN


( بخش دوم تلاشهای مراکز...)

♦️متن مقاله ترجمه شده:

🔻« در ماه اوت ۱۸۶۴، یک گروه کوچک از ملت‌ها در ژنو سوئیس، پیمان نامه ای را تصویب کردند که هدف آن بهبود وضعیت مجروحان در جنگ بود. [همان سند یعنی]پیمان نامه اول ژنو بنیان حقوقی را برای چارچوبی که[امروزه] به عنوان حقوق بشردوستانه بین‌المللی (International Humanitarian Law) شناخته می‌شود، پایه‌گذاری کرد. حقوق بشردوستانه بین‌المللی که به عنوان " قواعد جنگیدن" نیز شناخته می‌شود، به دنبال کاهش آسیب‌های ناشی از درگیری‌های مسلحانه از طریق محدود کردن روش‌ها و شیوه‌های جنگی است.
با این حال، ۱۶۰ سال پس از تصویب پیمان نامه اول ژنو، هنوز شاهد نقض‌های نظام مند حقوق بشردوستانه بین‌المللی هستیم که عواقب ویرانگری برای میلیون‌ها نفر از افراد تحت تأثیر درگیری‌های مسلحانه در سراسر جهان ، به همراه دارد.

🔻بنابراین، تضمین پایبندی گسترده به حقوق بشردوستانه بین‌المللی تبدیل به یک وظیفه دشوار شده است. با وجود فراهم بودن چارچوب‌های حقوقی محکم، کمبود اراده سیاسی و سازکار‌های مؤثر برای پاسخگوکردن ناقضان[موازین مزبور]، به بی کیفر ماندن گسترده منجر شده است. این بی کیفر مانی نه تنها اصل حاکمیت قانون را در سطوح ملی و بین‌المللی تضعیف می‌کند، بلکه چرخه‌های خشونت و رنج را نیز تداوم می‌بخشد.

🔻براین اساس، نهادهای بین‌المللی که به رعایت حقوق بشردوستانه بین‌المللی پرداخته و از آن حمایت می‌کنند، از جمله کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) و سازمان ملل، همواره خواستار سازکار‌های قوی تر[ نظارت بر تضمین] پایبندی به موازین بوده‌اند.
به عنوان نمونه، در سی و دومین کنفرانس بین‌المللی خود در سال ۲۰۱۵، کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC)، با حمایت دولت سوئیس، پیشنهاد قطعنامه ای را برای ایجاد یک [سلسله] جلسات دوره ای از کشورهای عضو برای گزارش‌دهی در مورد پایبندی به حقوق بشردوستانه بین‌المللی ارائه داد. امید بر این بود که این جلسه بتواند فضایی «ایمن» برای کشورهای عضو فراهم کند تا در مورد اجرای حقوق بشردوستانه بین‌المللی بدون فشارهای سیاسی گفتگو کرده و بر مسئولیت‌پذیری و[ لزوم] پایبندی تأکید ورزند. با این حال، این پیشنهاد از حمایت کافی کشورهای عضو برخوردار نشد و به مرحله اجرا نرسید.

🔻امتناع مداوم کشورهای عضو از تصویب یک سازوکار برای نظارت بر میزان پایبندی به حقوق بشردوستانه بین‌المللی پیامدهای قابل توجهی برای قربانیان درگیری‌های مسلحانه دارد. فقدان پاسخگویی، حاکمیت قانون را مضمحل می سازد، حفاظت از جمعیت‌های غیرنظامی را دشوارتر می‌کند و عملیات‌های امدادرسانی بشردوستانه در مناطق درگیری فعال را مختل می نماید.
بنابراین، نیاز فوری به ایجاد یک نظام مستقل نظارت بر میزان پایبندی[دولتها به حقوق بشردوستانه بین المللی] وجود دارد که بتواند نقض‌های احتمالی حقوق مزبور را رصد و گزارش کند.
@IHRCIRAN
ادامه👇


🔴 تلاشهای مراکز علمی بین المللی برای رفع خلاهای مربوط به مستند سازی و نظارت بر پایبندی رعایت حقوق بشردوستانه

♦️ملاحظه کمیسیون: در پی جنایات گسترده اسرائیل طی دو سال گذشته در غزه و لگد مال کردن همه جانبه حقوق بشردوستانه بین المللی و هم چنین نقض گسترده موازین بشردوستانه در سایر مخاصمات جاری بین المللی چون جنگ های جاری در اوکراین، سودان، کنگو، هائیتی و عدم کارایی نهادهای نظارتی بین المللی موجود، برخی از مراکز علمی به تکاپو افتاده تا اگر نمی توانند از بروز نقض های گسترده در عرصه میدانی جلوگیری کنند یا عدالت را علیه جنایتکاران اجرایی نمایند ، حداقل با نظارت فراگیر بر وقایع متنوع در سطح جهانی فرایند مستند سازی موارد نقض حقوق بشردوستانه را به خوبی شناسایی و ثبت نمایند تا بدین ترتیب موجبات پاسخگو کردن جنایتکاران بهتر فراهم شود. نوشتار حاضر که توسط گروهی از اساتید در سال گذشته با عنوان « پایگاه مستند سازی و نظارت بر پایبندی بین المللی رعایت حقوق بشردوستانه: ابزاری جدید برای پایان دادن به مصونیت افرادی که قوانین جنگ را نقض می‌کنند» منتشر گردید به معرفی یکی از تلاشهای مراکز علمی در موضوع یاد شده پرداخته است. این ابتکار جدید تدارک دیده شده از سوی موسسه رائول والنبرگ دانشگاه لوند سوئد وعده می‌دهد که روش نظارت بر انطباق با قوانین جنگ را به‌طور جهانی متحول کند. نظر به اهمیت معرفی این تلاش، امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران ترجمه آن به فارسی را در همان زمان نشر به یکی از همیاران ارجاع داد که با فوریت انجام شد . با عنایت به اینکه مطالعه این اثر برای عموم قابل استفاده است هم اینک عرضه میشود. ممکن است علاقمندان به مباحث حقوق بشردوستانه مایل باشند فراتر از این نوشتار، اصل تلاشی که در این مقاله معرفی شده را بهتر بشناسند، بدین وسیله لینک دسترسی مستقیم به پایگاه مزبور نیز در زیر ارائه میشود:
https://icmd.se/
https://shorter.me/rZeSI
طبیعتا مخاطبان مختلف در سراسر جهان حق دارند نسبت به اسناد، طرح ها، سازوکارها و وعده های گوناگون مربوط به رعایت حقوق بشر یا حقوق بشردوستانه داوری کنند. آنچه امروزه در غزه جاری است پیامی جز آن ندارد که به کلی موازین حقوق بشردوستانه و حقوق بشر توسط عاملان جنایات و حامیان آنها کنار گذاشته شده است !

♦️نویسندگان مقاله ترجمه شده:

الیزابت فورآ
رئیس هیئت امنای موسسه رائول والنبرگ، قاضی پیشین دیوان اروپایی حقوق بشر
پیتر لوندبرگ
مدیر اجرایی مؤسسه رائول والنبرگ حقوق بشر و حقوق بشردوستانه
سلطان باراکات
استاد سیاست عمومی در دانشگاه حمد بن خلیفه، استاد افتخاری در دانشگاه یورک و عضو گروه مرجع متخصصان ICMD موسسه رائول والنبرگ
جسیکا آلمکوئیست
استاد حقوق بین‌الملل و حقوق بشر در دانشگاه لوند و عضو گروه مرجع متخصصان ICMD موسسه رائول والنبرگ
مارک کلمبرگ
استاد حقوق عمومی و بین‌الملل در دانشگاه استکهلم و عضو هیئت امنای موسسه رائول والنبرگ
استیفن جی رپ
سفیر پیشین ایالات متحده در امور جنایات جنگی (۲۰۰۹-۲۰۱۵) و عضو گروه مرجع متخصصان ICMD موسسه رائول والنبرگ
دیوید کی
استاد حقوق در دانشگاه کالیفرنیا، ایروین و پژوهشگر وابسته در موسسه رائول والنبرگ
جان پی سیرون
استاد امور بین‌الملل و حقوق در دانشگاه تافتس و پژوهشگر وابسته در موسسه رائول والنبرگ
ماریانا سالازار آلبورنو
استاد حقوق بین‌الملل، حقوق بشردوستانه بین‌المللی (IHL) و حقوق کیفری بین‌المللی (ICL) در دانشگاه ایبروآمریکا در مکزیکوسیتی و عضو گروه مرجع متخصصان ICMD موسسه رائول والنبرگ
یان کلفنر
استاد حقوق بین‌الملل در دانشگاه دفاع سوئد، استاد فوق‌العاده در دانشکده حقوق دانشگاه پرتوریا، آفریقای جنوبی و پژوهشگر ارشد در دانشکده حقوق دانشگاه ملبورن، استرالیا و عضو گروه مرجع متخصصان ICMD موسسه رائول والنبرگ
سریپرابها پتچرامسری
استاد حقوق بین‌الملل در دانشکده حقوق دانشگاه چونلا لونگکورن، بانکوک، تایلند و عضو گروه مرجع متخصصان ICMD موسسه رائول والنبرگ

♦️ترجمه: فاطمه رحمانی دانش آموخته کارشناسی ارشد حقوق بشر و همیار کمیسیون/ ویرایش و نهایی سازی متن در امور پژوهشی کمیسیون

♦️ماخذ: سامانه انگلیسی زبان الجزیره به آدرس کوتاه شده زیر:
https://shorter.me/U9Pra
ادامه👇
@IHRCIRAN


♦️درنگ: به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، در هفته گذشته دفتر کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل هم در سایت خود وهم در صفحات این نهاد در شبکه های اجتماعی مطالبی را بر علیه جمهوری اسلامی ایران و به بهانه گزارش ارائه شده هیئت تعیین شده توسط شورای حقوق بشر در مورد وقایع 1401و قطعنامه اخیر شورا منتشر کرد. احتمالا این اقدام با تحلیل و تفسیرهای متنوعی از سوی مخاطبان مواجه میشود. برخی از ناظران این بازتاب رسانه ای را امری معمولی تلقی می کنند که در مورد همه دولتهای در دستور کار سازوکارهای نظارتی سازمان ملل، کم یا بیش این گونه فضا سازی های انتقادی اجرایی میشود تا دولت موضوع گزارشات، تحت فشار افکار عمومی قرار گیرد. عده ای دیگر ضمن رد دیدگاه مزبور، این اقدام دفتر کمیسر عالی را کاملا جهت دار و مبتنی بر انگیزه های سیاسی دست اندرکاران ذیربط و نوعی نشر رپرتاژ تبلیغی به سفارش برخی دولتها یا نهادها علیه نظام ایران توصیف می کنند و گروه سومی نیز به ترکیبی از روندهای جاری سازمان ملل، ملاحظات سیاسی در عملکردهای نهادهای بین المللی و عملکرد نظام سیاسی ایران اشاره می کنند.
https://shorturl.at/Bvqwk
@IHRCIRAN


🔶به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، پانزدهم آوریل /26 فروردین، روز جهانی هنر است فلذا بدین مناسبت اطلاعات مختلفی در سطح دنیا در دسترس عموم قرار گرفت. یونسکو به عنوان سازمان تخصصی که این روز را گرامی میدارد، یادآور شد که اهتمام به هنر، توجه به خلاقیت، لطافت، زیبایی و ظرفیت های عظیم انسانی است. بسیاری از فعالان مدنی در سطح دنیا یادآور شدند که هنر می تواند نقش مهمی در پیشبرد حقوق بشر و تامین جهانی بهتر ایفا کند. از همین رو هنرمندان قابلیت های مهمی را در اختیار دارند که اگر بدرستی مورد شکوفایی و ارائه و بهره برداری قرار گیرد بر همه حوزه های عملکرد انسانها اثر مثبت برجای می گذارند. امروزه در سطح دنیا چالشهای متعددی در عرصه های مختلف چون محیط زیست، آب، فقر و شکافهای عظیم اقتصادی، حکمرانی ناعادلانه، سلامت، آموزش، فرهنگ و دهها زمینه دیگر نسلهای فعلی را به شدت رنج می دهند وبر نسل های آتی نیز اثرگذار هستند. هنرمندان می توانند در هر یک از عرصه های چالشهای انسانی نقش مهمی برای بهبود وضعیت ایفا کنند.
https://shorturl.at/ZpTP4

@IHRCIRAN


🔷 اطلاعیه واصله برنامه آموزشی در زمینه مباحث مختلف مربوط به حقوق خانواده
@IHRCIRAN


❇️به زودی اجرا می شود:
🌿اولین جلسه از سلسله نشست های علمی « بررسی تحولات جهانی مربوط به لغو یا محدودسازی مجازات سلب حیات(اعدام) و مباحث ذیربط از منظر حقوق انسانی»

🍃برابر هماهنگی های انجام شده توسط امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران در اواخر سال گذشته، بنا شده از چهارشنبه این هفته اولین جلسه از سلسله نشست های یاد شده در روند اجرا قرار گیرد. قرار است در این جلسات جمعی از اساتید حقوق کیفری، فقه و حقوق بشر ضمن مرور تحولات جهانی مربوط به موضوع و مباحث تخصصی که در این زمینه مطرح شده، دیدگاههای ناظر به اندیشه اسلامی و نظام حقوقی ایران را در این زمینه مورد بررسی قرار داده و ظرفیت های هر گونه اقدام شایسته را شناسایی و معرفی کنند . نتایج بررسی این سلسله جلسات در قالب پیشنهادات خطاب به مراجع رسمی حاکمیتی، مراکز علمی، جامعه مدنی و عموم مردم قابل طرح و پیگیری خواهد بود.

🍃شایان ذکر است به موازات این جلسات از سوی امور پژوهشی کمیسیون، داده ها و مطالب علمی مختلفی اعم از تحقیق یا ترجمه در ارتباط با موضوع در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.

🍃امور پژوهشی کمیسیون از عموم دانشوران و محققانی که در این زمینه فعالیت علمی داشته اند، تقاضا کرده مراتب را به امور پژوهشی کمیسیون منعکس کنند تا اگر از قبل فعالیت آنها در کمیسیون شناسایی نشده باشد در منبع شناسی تحقیقات ذیربط مورد توجه و بهره برداری قرار گیرد.

@ihrciran


🔶اطلاعیه واصله نشست علمی در زمینه یکی از مباحث حوزه حقوق کودک


🔷 رویداد مهمی در حوزه حقوق سالمندان در نشست اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل

🔹به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران ، در نشست اخیر شورای حقوق بشر در ژنو(نشست 58) قطعنامه ای تصویب شد که برابر آن گروه کاری بین الدولی شکل می گیرد تا نسبت به تدوین سند الزام آور(پیمان نامه) در زمینه حقوق سالمندان اقدام کند. این مصوبه ضمن یادآوری تلاشهای 14 نشست گروه کاری قبلی که در نیویورک در موضوع حقوق سالمندان طی سالهای طولانی به بررسی حقوق سالمندان پرداخته و در نهایت توصیه کرده که هر چه سریعتر باید پیمان نامه ای در موضوع حقوق سالمندان تدوین و تصویب شود تا خلا وجود سند الزام آور حقوقی بین المللی مرتفع شود، ابراز امیدواری کرده که این هدف هر چه سریعتر تامین گردد.

📎متن قطعنامه:
https://docs.un.org/en/A/HRC/58/L.24/Rev.1

📎لینک فیلم مذاکرات مربوط به تصویب این قطعنامه به نقل از سازمان ملل:
https://shorter.me/lDSwd

🔹علاوه بر استقبال گسترده ای که نهادهای غیر دولتی حوزه حقوق سالمندان در سطح جهانی از این مصوبه داشتند، برخی سازمان های غیردولتی بین المللی فعال در زمینه حقوق بشر نیز از این رویداد استقبال کردند و آنرا تحرکی قابل توجه در حوزه پیشبرد هنجاری حقوق سالمندان توصیف نمودند:
https://shorter.me/is8CR
https://shorter.me/RSW9z

🔹شایان ذکر است سال گذشته مجمع عمومی ملل متحد وقتی گزارش 14 دور بررسی های گروه کاری ذیربط در نیویورک در موضوع مذکور را دریافت نمود قطعنامه ای در این زمینه تصویب کرد که آن نیز استقبال از روند تصویب پیمان نامه بین المللی در زمینه حقوق سالمندان بود.
https://shorter.me/q0TP_
🔹امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران ضمن یادآوری اینکه موضوع حقوق سالمندان از سال گذشته جزو اولویت های جدی مورد پیگیری کمیسیون در سطح همکاریهای تخصصی با دیگر نهادهای آسیا اقیانوسیه است و طی ماههای اخیر چندین برنامه خاص در این موضوع را اجرایی کرده و مواردی را در دست اجرا دارد، امیدوار است دولتهای در حال توسعه از جمله جمهوری اسلامی ایران حضور فعالی در فرایند تدوین پیمان نامه مزبور داشته باشند و نهادهای تخصصی علمی کشورهای گوناگون از جمله کشور ما در این فرایند پیشنهادات فنی و علمی در خور توجهی را برای کارگروه ذیربط ارائه نمایند. البته خود کمیسیون نیز تلاش خواهد کرد تا در بخش اظهار نظرهای نهادهای ملی مستقل، نظرات تخصصی مختلف را از اهل فن اخذ و گردآوری و به نحو شایسته به دبیرخانه کارگروه مزبور منعکس کند.
@ihrciran


🔴بدون تفسیر!!

◽️میزبانی مسئولین امارات متحده عربی از وزیر امور خارجه اسرائیل در اوج نسل کشی جاری در سرزمین های اشغالی فلسطین و اعتراضات گسترده در سراسر جهان برای توقف این جنایات و مطالبه اجرای عدالت علیه عوامل آن.

@IHRCIRAN


❇️در خور مطالعه : اثر جدید منتشره از سوی نشر نی که به موضوع مهم «وظائف بشر» در مقابل «حقوق بشر» می پردازد. این اثر که تالیف خانم سیمون وی فیلسوف و فعال اجتماعی فرانسوی است از جمله متونی که قبل از تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر تالیف شده می باشد و از این حیث حائز اهمیت است چرا که نشان میدهد متفکران مغرب زمین آن دوران چگونه به مقوله وظائف انسانی در مقابل حقوق انسانی توجه داشته اند.

🍃لینک ناشر اثر فوق و توضیحاتی از کتاب:
https://shorter.me/CdbyY

🍃امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران یادآوری می نماید که طی چند دهه اخیر برخی اسناد در سطح جهانی ارائه شده که به موضوع تکالیف یا وظائف بشر تمرکز پیدا کرده و در واقع انعکاس دهنده تلاشهایی هستند که در سطح جهانی برای تکمیل جنبش حقوق بشر انجام پذیرفته تا کم توجهی به تکالیف بشر به عنوان روی دیگر سکه حقوق بشر را مرتفع سازند. « اعلامیه جهانی وظائف و مسئولیت های انسانی» 1998 که زیر نظر یونسکو تدوین گردید از جمله این اسناد می باشد.
@IHRCIRAN


🔴از ظرفیت های ورزش برای پیشبرد صلح ، توسعه و همبستگی انسانی غافل نشویم

🔻ششم آوریل روز بین المللی ورزش های مختلف برای صلح و توسعه فرصتی فراهم آورد تا مباحث مهمی در سطح جهانی نشر یابد. در این روز به جهانیان یادآوری شد که باید از ظرفیت های ورزش برای نفی تبعیض، عدم مدارا و خشونت استفاده موثر به عمل آورد.
https://shorter.me/dYGUZ
🔻ماههاست در جوار بسیاری از رویدادهای ورزشی، ورزشکاران یا تماشاگران در مناطق گوناگون دنیا به جای تکرار حرفهای زیبا در مورد ظرفیت های صلح طلبانه ورزش بدون تطبیق با مصادیق دردهای انسانی، از نسل کشی جاری در غزه ابراز انزجار می نمایند اما سازوکارهای بین المللی ورزش در چارچوب بده بستان های سیاسی با دولتهای حامی صهیونیست ها چشم خود را به روی همه این اعتراضات بسته و هم چنان حضور اشغالگران در همه رویدادهای ورزشی را محافظت می نمایند. همین سازوکارها بدترین تحریم ها را در گذشته علیه برخی کشورهای دیگر با توجیه مقابله با خشونت یا اعمال فشار بر دولتهای نژاد پرست یا ناقض حقوق انسانی معمول داشته اند. سال گذشته جمع گسترده ای از گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل به طور مشخص خطاب به فدراسیون بین المللی فوتبال خواهان رعایت ملاحظات انسانی و طرد رژیم اشغالگر عامل نسل کشی شدند اما مکاتبه آنها نیز ره به جایی نبرد !

🔻در سطح جهانی ، تلاشگران بهره مندی از ظرفیت های ورزش برای گسترش توسعه و صلح و همبستگی انسانی برنامه های مختلفی را در کشورهای گوناگون در دست اجرا دارند. باید به ارزیابی جامعه خود بپردازیم که ما در چه وضعی هستیم و کدام برنامه ها را با این هدف در سطح ملی یا فراملی مورد پیگیری قرار می دهیم.
@ihrciran


☀️روز بین المللی وجدان؛ دعوت بشریت به رعایت اخلاق و اصول وجدانی برای حل چالشهای فراگیر

☀️بنا به گزارش امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران، امروز پنجم آوریل در تقویم سازمان ملل روز بین المللی وجدان است. این مناسبت بر این فرض متکی است که در وجود همه انسانها نیرویی هدایت گر به سوی خوبیها وجود دارد که اگر به ندای آن توجه شود رفتار اخلاقی و انسانی و صلح و دوستی و عشق ورزی گسترش پیدا می کند. این مناسبت در تقویم سازمان ملل جزئی از مجموعه مناسبت های بین المللی است که با هدف ارتقای صلح و رواداری و احترام متقابل و گسترش اخلاق و انسانیت تعیین شده اند.
https://shorturl.at/jwK7Y
🌗متاسفانه عوامل مختلف موجب شده تا امروزه در سطح جهانی وجدان اخلاقی و هدایت گر انسانها به خوبی و راستی و حق و عدل با صدمات گوناگونی مواجه شود و انواع نگرش ها و عملکردهای ضد صلح و آرامش بشری جولان دهند .

🍃بیائید همنوا با این مناسبت، به ندای وجدانی خود بیشتر توجه کنیم و همواره انصاف و عدالت و اخلاق را در رابطه با خود و دیگران و محیط زیست رعایت کنیم.
@ihrciran


🌿 استقبال از برخورد رییس جمهور با دوست قدیمی و معاون خود پیرو اقدام وی که بر خلاف انتظار ملت بود

◽️امروز اعلام شد که رییس جمهور دوست قدیمی همشهری و معاون پارلمانی خویش را از جایگاه معاونت مزبور برکنار کرد تا نشان دهد که تعارفی با نزدیک ترین همراهان خود نیز ندارد و همه باید انتظارات ملت را رعایت کنند.
https://president.ir/fa/158419
https://shorturl.at/spSrk
https://shorturl.at/TeM40
◽️این اقدام از چند روز قبل قابل پیش بینی بود چرا که هیچ کس انتظار نداشت در دولتی که رییس آن شعار پیروی از مولا علی(ع) می دهد معاون رییس جمهور تعطیلات نوروز هوس سفر به کشورهای جنوب عالم و دورترین نقاط جهان و انتشار عکسهای آن در فضای مجازی و تبختر به این سبک زندگی را پیدا کند. فارغ از اینکه معاون مزبور از گذشته وضع مالی خوبی داشته و دارد و طبیعتا با منابع شخصی خویش امکان چنین سفرهایی را داشته است اما این حداقل انتظار از یک مسئول در کشور است که تا زمانی که در جایگاه امانتداری مردم قرار دارد همواره سعی کند نمک بر زخم محرومین نپاشد و دارایی و توانایی خویش را به رخ دیگران نکشاند، هم چنین این شائبه را ایجاد نکند که صاحب منصبان از موقعیت خود سواستفاده می کنند و آن را طعمه ای می بینند که تا می توانند از آن بهره می گیرند. البته نقطه مقابلش هم مردود است و آن ریاکاری علنی و آن کار دیگر کردنهای در نهان است.

◽️شایان ذکر است در خصوص مسئول یاد شده و برخی منسوبین ایشان طی چند ماه سپری شده دولت کنونی چند نوبت مسائل حاشیه ای مطرح شده بود که جامعه انتظار واکنش قاطع از نهادهای نظارتی و شخص رییس جمهور را داشت.
https://shorturl.at/wcDFq
https://shorturl.at/3SkLb
◽️در روزهای اخیر خبرهایی حاکی از این بود که به معاون مزبور گفته شده بود که استعفا بدهد و پی کار خصوصی اش برود اما قبول نکرده بود تا برکنار شد.
https://shorturl.at/Qt3Bn
🍃امید است عموم صاحب منصبان کشور همواره خود را امانتدار مردم بدانند و مسئولیت سنگینی که بر عهده گرفته اند را به خوبی ادا کنند و مراجع نظارتی نیز همواره بیدار و هوشیار باشند که اگر صاحب منصبی از امانتداری مردم تجاوز و بدان خیانت کرد با برخورد لازم مواجه شود . یادآوری سیره امیر المومنین(ع) در حکمرانی نه برای شعار دادن یا روی منبر خواندن بلکه برای عمل کردن است و اولین گروهی که باید عامل بدان باشند و حقوق مردم را دقیق رعایت نمایند، مسئولین کشور هستند .
@IHRCIRAN


♦️درنگ: آنها که واقعا دلسوز کشورند و بودن در قدرت را امانتی برای خدمت خالصانه به مردم می دانند و از اینکه هر ساله نام ایران در کنار چند کشور غیر قابل مقایسه با ایران در مجمع عمومی یا شورای حقوق بشر سازمان ملل مطرح و قطعنامه هایی تصویب میشود، ناراحتند و واقعا می خواهند این روند قطع شود و دولت های مدعی حقوق بشر و حامی جنایتکاران صهیونیست اجازه ژست حقوق بشر در مورد ایران را پیدا نکنند و نفوذ معنوی و فرهنگی ایران در سطح جهانی مخدوش نگردد و هزاران نیروی توانمند و اثرگذار مملکت راه مهاجرت و سُکنی در غربت را در پیش نگیرند،باید به عنوان یکی از اولویت ها تلاش کنند که هیچ فعال سیاسی اجتماعی صلح طلبی را دربند نداشته باشیم.نباید بودن نخبگان علمی و اجتماعی چون دکتر سعید مدنی پشت میله های زندان امری عادی تلقی و سالها محرومیت از حضور اجتماعی وی و امثال او دهها پیام منفی را منعکس سازد.
🔻مسئولان عالی به ویژه دست اندرکاران در نهادهای امنیتی و قضایی!
برای سربلندی ایران عزیز و تقویت همبستگی ملی و ترمیم زخم های گذشته و مشارکت همه دیدگاهها جهت حل مسئله های متعدد پیش روی کشور و پیشبرد مردم سالاری ،کوچکترین تاخیر جایز نیست.

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.