بورس، اِماكو


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha


شركت مشاور سرمايه گذاري و سبد گردانی ابن سينا مدبر (اِماكو)
✅ با مجوز رسمی از سازمان بورس و اوراق بهادار
📍 بدون مشاور وارد بورس نشوید!
www.emaco.pro
جهت عضویت در کانال VIP اماکو، به @emacojob پیغام دهید
تلفن: 88645180

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


محسن عباسی dan repost
#شاخص_کل هفتگی

در قسمتی که موج G درج شده، آخرین موج از دیامتریک 33 ساله بورس تمام شده و در حال حاضر وارد X موج شده‌ایم.

در حال حاضر X موج در حال تشکیل یک فلت رانینگ است و کف موج B و C بالاتر از موج A قرار دارد. از آنجا که تعداد شاخه‌های این اصلاح کم است( شاخه های A و B و C و اگر کف موج B و C بالاتر از موج A بسته شود- بخصوص که موج C با موج A همپوشانی ندهد) نوید یک موج قدرتمند صعودی دیگر را برای بازار می‌دهد!

اکنون در موج E از B از X هستیم. این موج 1404/07/05 الی 1404/09/15 به اتمام می‌رسد.

در مثلث انبساطی معمولا موج E از C بزرگ تر است و موج C هم از A بزرگتر است . برای همین موج E زمان گیر ترین موج انبساطی و بزرگترین موج انبساطی است که در حال حاضر در این موج قرار داریم.

با توجه به این که تارگت موج e از این مثلث انبساطی به پارامترهای زیادی بستگی دارد، به جای تارگت قیمتی می توان به تارگت زمانی بسنده کرد. یعنی اگر این موج به محدوده قرمز رنگ نرسید اما به تاریخ اعلام شده رسیدیم، می‌توانیم پایان موج e را اعلام کنیم.
دایره‌ی سبز رنگ محل برگشت شاخص کل است و از هر قسمت از این دایره می‌توانیم شاهد برگشت بازار باشیم و اهداف شاخص را می توان ۴.۹۰۰.۰۰۰، ۵.۵۰۰.۰۰۰ و .۶.۳۵۰.۰۰۰ واحد در نظر گرفت. همانطور که عرض کردم بُعد زمان اولویت و اهمیت بیشتری دارد و شاخص از اواخر مهر ۱۴۰۴ تا اواسط آذر ۱۴۰۴ فرصت دارد به تارگت یاد شده برسد.
این تنها نظر شخصی من است و ممکن است به راحتی نقض شود لطفا ملاک تصمیم‌گیری قرار ندهید.
@emacoabbasi


محسن عباسی dan repost
این پلتفمرم‌هایی که می گن با ۱۰۰ هزار تومان بیایید آنلاین طلا بخرید دقیقا آخرین تلاش جماعت گُلد کوئیستی و کوروش کمپانیان و امثالهم برای بلیعدن آخرین پس انداز‌ها و پول‌های باقی مانده‌ی ته جیب مردمه!
نکنید این کارو با خودتون و روح و روان و سرمایه‌تون! هیچ‌کس هم مسئولیت نظارت و تولی‌گری این سایت‌هارو قبول نکرده تا این لحظه!
@emacoabbasi


محسن عباسی dan repost
اگه دچار ترس و تردید هستید بهتره نگاهی به وضعیت کلی اقتصادمون بکنید. نگاهی به قیمت دلار، سابقه‌ی رشد بورس بعد از جامپ دلار، نگاهی به نمودارها و بنیاد سهم‌ه او در نهایت نگاهی به جهت‌گیری کلی این دولت در قبال بورس(اگرچه اعتمادها پایینه ولی ...)
من توصیه ای ندارم اما با محاسبات من بازار نهایتا باید ظرف یکی دو هفته کف خودشو پیدا کنه و تثبیت بده.
گروه خودرو نهایتا ۷-۸ درصد پایینتر (تازه اگه بره)با حمایت‌های سنگینی روبروست و پتانسیل یک موج صعودی قابل توجه از اون محدوده رو داره. بقیه بازار هم به نظر من همین روندو طی خواهند کرد و هفته‌ی سوم- چهارم بهمن شگفتی‌های بورس کم کم نمایان خواهد شد و تا حدود۲۰ اردیبهشت ماه می‌توان سبزی بازار را نظاره‌گر بود.با این وجود هیچ توصیه ای به هیچ کسی ندارم و صرفا نظر شخصی خودم را عنوان کردم
پیروز باشید
@emacoabbasi


محسن عباسی dan repost
تورم اقلام غذایی به شکل بی سابقه‌ای در حال افزایش است و مشخص بود، بدون ایجاد زیرساخت، بدون تخصیص یارانه هدفمند و یا امکانات حمایتی برای اقشار ضعیف، تقاضا تحریک خواهد شد. قیمت دلار از تاریخ این پست حدودا ۲۰ هزار تومان افزایش داشته است.
علت اینکه تورم هنوز به سایر بخش‌ها سرایت نکرده است عدم وجود قدرت خرید عامه‌ی مردم است و عموما تقاضا برای کالاهای اساسی و غذایی و ضروری تخصیص یافته است.
به نظرم دولت در کنار تلاش برای مذاکره و رفع تحریم، باید یک بسته‌ی حمایتی برای دهک‌های پایین تعریف کند زیرا فشار معیشتی به شکل بی سابقه‌ای در حال افزایش است. این در حالی است که هنوز قیمت حامل‌های انرژی افزایش نیافته است!!
بدون تلاش برای توسعه زیرساختها و رفع تحریم‌ها، و فرسودگی زیرساخت‌های تولید کالا و خدمات در کشور وضعمان هر سال بدتر خواهد شد!
@emacoabbasi


تحلیل سهم #برکت
به نظر می‌رسد موج e با توجه به اتمام زمان تکمیل شاخه‌ی اصلاحی در محدوده‌ی کادر سبز رنگ به پایان رسیده است و در حال حاضر با توجه به شرایط بازار در حال پول بک به کادر سبز رنگ و جمع آوری سفارشات می‌باشد. به شرط حفظ کادر سبز رنگ می‌تواند راهی کادر قرمز رنگ بالا شود.

سلب مسئولیت:
تحلیل این سهم‌ به منزله‌ی سیگنال خرید نیست و صرفا بر ارزندگی این سهم‌ها تاکید شده است.
زمان ورود و خرید این سهم‌ها بر اساس سطح ریسک پذیری و اهداف سرمایه‌گذاری شما است و قبل از خرید باید با مشاور معتمد و دارای مجوز بورس مشورت کنید.
تعدادی از این سهم‌ها در دارایی‌های تحت مدیریت اماکو(سبدها و صندوق‌ها و...)  و سبد دارایی‌های ذینفعان شرکت ( کارکنان و مدیران و هیئت مدیره و ...) وجود دارد.
@emacopro


محسن عباسی dan repost
یک نکته‌ی تجربی و تکنیکالی بگم شاید کمک کننده باشه، وقتی شاخه‌های اصلاحی به صورت پرحجم، با زد و خورد، با نوسانات بالا و به اصطلاح CP یا کمپرس تشکیل میشه، نوعی فشردگی قیمت در روند بوجود می‌آید که نشان از یک موج صعودی قوی پشت این اصلاح رو میده و به نوعی پیش آگهی یک موج قوی پیش روی بازار است.
به نظرم بازار خوبی در پیش است. از چند هفته‌ی دیگر تا اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴ انتظار یک رالی بسیار قوی برای بازار دارم.

(فقط نظر شخصی من است لطفا مبنای تصمیم گیری قرار ندهید)

@emacoabbasi


محسن عباسی dan repost
بزرگترین محرک بورس بعد از سال ۹۹ در راه است؟

درخصوص ترامپ زود است که از حالا پیش بینی داشته باشیم اما تاکیدش بر صلح می‌تواند نقطه‌ی امیدواری باشد البته که شیوه‌ و تاکتیک رسیدن او به صلح ممکن است تهدید و ارعاب و ... باشد.
با این حال از سمت ایران هم شاهد افزایش پالس‌های مثبت هستیم اگرچه که راه درازی در پیش است اما شواهد نشان می‌دهد معادلات منطقه و شرایط ما و شرایط آمریکا با چند سال قبل خیلی فرق می‌کند.

از طرف دیگر اصلاحات اقتصادی در داخل هم با سرعت کم، ولی امیدوارکننده پیش می‌رود.حذف رانت و قیمتگذاری دستوری می‌تواند جان دوباره‌ای به اقتصاد ایران بدهد، با این وجود مبارزه با مافیا هم کار طاقت‌فرساییست. زمزمه‌های کاهش نرخ بهره هم به گوش می‌رسد که به نظر من بزرگترین محرک بورس بعد از سال ۹۹ خواهد بود و تاثیرش در کنار سایر اقدامات، تاثیر بزرگی بر بازار خواهد گذاشت.
تاهمینجای کار هم بورس تاثیر مثبت تغییرات را دریافت خواهد کرد اما به نظر من اگر با آمریکا توافقی صورت بگیرد و تحریم‌ها برداشته شوند، دیگر نمی‌توان بورس ایران را برمبنای p.e تحلیل کرد و یا سقف یا هدف قیمتی مشخصی برای سهام بورسی در یک اقتصاد بدون تحریم مشخص کرد و قطعا دیگر باید نگاه جدیدی به ارزش سهام بورسی داشت خیلی فراتر از پارادایم‌های فعلی ارزشگذاری سهام در بازار!
@emacoabbasi


محسن عباسی dan repost
با ارزش معاملات فعلی بازار، من شخصا نگرانی در خصوص بازار ندارم و تارگت‌هایی که در بسیاری از سهام بازار دیده می‌شود من را مجاب کرده که در بازار بمانم. جذاب‌ترین بازار ممکن در دوسال آینده برای من فقط #بورس است و در این بین همواره فراز و نشیب بازار را شاهد خواهیم بود. در طول این مسیر شاخه‌های اصلاحی هفتگی و حتی ماهانه در بورس پدید خواهد آمد اما رشد بازار به صورت نرمال ادامه خواهد داشت. این تنها نظر شخصی من است و توصیه‌ای به کسی نیست و هر کسی می‌تواند متناسب با شرایط خودش تصمیم‌گیری کند.

@emacoabbasi


محسن عباسی dan repost
دوسال طلایی پیش روی بورس:

رییس سازمان بورس: بازار سرمایه ۴۰۰ میلیاردی مبنای علمی دارد و اگر می‌خواهیم اقتصاد رشد کند باید بازار سرمایه نیز چهار برابر شود.

📌 واقعا سال‌ها بود چنین رییس سازمان جسوری نداشتیم. وقت آن بود که سازمان بورس از لاک تدافعی و سیاست محافظه‌کارانه‌اش پس از ۴ سال خارج شود و در دنیایی که زیر پای نوآوری‌های مالی در حال دگرگون شدن است به فکر تغییر پارادایم سرمایه‌گذاری در کشور باشد.
نوآوری در بازار پول سال‌هاست متوقف شده است و امیدوارم بازار سرمایه همپای بازارهای منطقه‌ای و جهانی به سرعت فضای مالی نوین را درک و پیاده سازی کند.
دو سال طلایی پیش روی بورس است و فرصت بررای هدایت درست نقدینگی فراهم شده است
کاهش پله‌ای نرخ بهره بزرگترین و قوی‌ترین سیگنال حال حاضر برای رشد بازار است.

@emacoabbbasi


محسن عباسی dan repost
بازار نرمال یعنی همین بازاری که می‌بینیم، خریدار می‌تونه بخره، فروشنده می‌تونه بفروشه.
رفتار معقول معاملات، باعث حفظ شتاب صعود و اطمینان از نقدشوندگی بازار میشه و وقتی ایجاد صف فروش و فرار از سهم تو بازار از بین بره، منفی‌های بازار نه تنها موجب ترس نمیشه که باعث ورود پول بیشتر به بازار میشه.
همچنان معتقدم کاهش پله ای نرخ بهره و آزادسازی پله ای دامنه‌ی معاملات و اصلاح فرمول حجم مبنا خصوصا برای سهام کوچک باعث ورود نقدینگی بیشتر به بورس و افزایش عمق بازار خواهد شد.
@emacoabbasi


معرفی این سهم‌ها فقط از منظر ارزشمند بودن در شرایط فعلی و برای بررسی بیشتر و مدیریت لیست سهام تحت نظر شما منتشر شده است و حتما باید در انتخاب سهام، ریسک‌پذیری و اهداف خود را در نظر بگیرید و بعد از ارزیابی توسط مشاور معتمد سازمان بورس و اوراق بهادار نسبت به خرید و تشکیل سبد اقدام نمایید
@emacopro


سهام ارزشمند و قابل بررسی برای میان مدت و بلند مدت:
#برکت
#وتجارت
#غگل
#خساپا
#خودرو
#فاذر
#ذوب
#کگل
#شتران

نکات مهم:
معرفی این سهم‌ها به منزله‌ی سیگنال خرید نیست و صرفا بر ارزندگی این سهم‌ها تاکید شده است.
زمان ورود و خرید این سهم‌ها بر اساس سطح ریسک پذیری و اهداف سرمایه‌گذاری شما است و قبل از خرید باید با مشاور معتمد و دارای مجوز بورس مشورت کنید.
تعدادی از این سهم‌ها در دارایی‌های تحت مدیریت اماکو(سبدها و صندوق‌ها و...) و سبد دارایی‌های ذینفعان شرکت ( کارکنان و مدیران و هیئت مدیره و ...) وجود دارد.

مشاور سرمایه‌گذاری اماکو
@emacopro


محسن عباسی dan repost
چرا در شرایط فعلی بورس صبور نیستیم؟
فرصت کسب بازدهی قابل توجه در بورس


می‌توانیم به هر سرمایه‌گذاری حق بدهیم که هم از مثبت‌ها و هم منفی‌های بورس بترسد. تجربه‌ی سال ۹۹ به ما یاد داد که مثبت‌های پی در پی می‌تواند بازار را از کنترل خارج کند و حساسیت‌های نظارتی را هم افزایش دهد و از طرفی منفی‌ها هم انگار در این چهارسال تمامی نداشت و ترس از گرفتار شدن در این دو حالت، سرمایه‌گذاران را محتاط و ریسک‌گریز کرده است. ترس از خالی کردن سهام بعد از رشد قیمتی و سقوط آزاد و عدم حمایت از بازار!
اما معاملات منطقی این چند روز و منفی‌های پر حجم، بدون رِنج ناگهانی و خرید و فروش نرمال و معاملات منطقی بازار حاکی از نوعی پختگی در معاملات بازار است. این رفتار بازار توسط افرادی که هنوز به بازار وارد نشده اند مرتبا رصد می‌شود و باعث اعتماد بیشتر افراد بیرون از گود می‌شود.
منفی‌های بازار لازمه‌ی رشد بازار بود و هم باعث چرخش بهتر نقدینگی و ورد افراد جدید در بازار شد و هم فرصت شناسایی سود نوسانگیران و کوتاه مدتی‌ها را فراهم کرد اما همین نوسانگیران و کوتاه مدتی‌ها دوباره وارد بازار می‌شوند و وظیفه‌ی روغن‌کاری پیستون معاملات و روان‌شدن معاملات را به خوبی انجام می‌دهند. شاید تصور کنیم اگر همه بلند مدتی باشند، بورس بهتر رشد می‌کند و بنابراین به نوسانگیران با دید منفی نگاه می‌شود اما این تصور غلطی است و گواه آن قفل شدن بازار در دامنه نوسان ۱ و ۲ درصد بود که نوسانگیران در بازار حضور نداشتند.
نوسانگیر و کوتاه مدتی‌ها همیشه کف بازار حاضرند و تیر اول را همیشه این افراد شلیک می‌کنند و تنور معاملات را گرم نگه می‌دارند.
مدیریت صحیح بازار، چیزی جز توازن قوا بین بازیگران حقیقی و حقوقی و توازن بین نوساتگیران و میان مدتیها و بلند مدتی‌ها نیست.
منفی‌های بازار باعث ساخت یک بِیس معاملاتی در این حوالی خواهد شد و رشد بعدی بازار را رقم خواهد زد. کمی حوصله و صبوری نیاز است. نقدینگی با حمایت حاکمیت، بورس را برگزیده است و باید کمی به آن فرصت داد تا جوی نقدینگی مسیرش را لابه‌لای بازار باز کند و به عمق بازار نفوذ کند.
به نظر من کاهش همزمان سود بانکی و افزایش مرحله‌ای دامنه نوسان ( به ۴ و سپس ۵ درصد) باعث ورود بیشتر نقدینگی به بازار خواهد شد و پویایی معاملات را بیشتر از قبل خواهد کرد.
این پست توصیه‌ای به کسی ندارد و تنها تفکرات شخصی نگارنده است.
@emacoabbasi


محسن عباسی dan repost
اخبار خوب
حجم خوب
بنیاد خوب
تکنیکال خوب
معاملات منطقی و به دور از هیجان!
بازار دیگر چه می‌خواهد؟
تاثیر پولبک‌‌ها و استراحت‌های بین رالی‌ها کم کم نمایان خواهد شد. پول تازه نفس هم فرصت انتخاب دارد.
@emacoabbasi


محسن عباسی dan repost
در خصوص بازار خیلی سوال پرسیده می‌شود که وضعیت اصلاح سهم‌ها به کجا خواهد انجامید. من فقط نظر خودم را بدون تعصب اعلام می‌کنم و ممکن است بازار طور دیگری رفتار کند و یا مسیر دیگری را در پیش بگیرد.
امروز فشار فروش نسبتا قوی را در بازار شاهد بودیم و بعد از رشد قیمتی اخیر، امروز عرضه‌ها به نسبت قدرتمند‌تر از قبل بود.
اولین تفسیر این منفی‌ها، پول بکِ عمده سهام بزرگِ بازار به ترند‌هایی بود که اخیرا شکسته شدند و سهم‌ها نمی‌توانستند بعد از شکست موفق این محدوده‌های مقاومتی نسبت به این سطوح قویِ مقاومتی که شکسته شده‌اند بی تفاوت باشد. این پولبک می‌تواند به صورت سریع و یا موجی اتفاق بیفتد ولی من فکر می‌کنم این اصلاح به گونه‌ای خواهد بود که بدون هیجان و با حوصله می‌توانید سهام خوب بازار را در جای درست و بدون هیجان خریداری کرد. در سناریوی دیگرِ این موجِ اصلاحی می‌تواند زمان بیشتری (چندین هفته) را در بر بگیرد که بعدا راجع به آن خواهم نوشت. تمرکز من دوری از سهامی است که در موج اخیر رشد خوبی کرده و مستعد عرضه هستند و در عوض به دنبال سهام کمتر رشد کرده‌ای هستم که در کف‌های مطمئن فرصت‌های کم ریسک‌تری را رقم بزند. ضمن اینکه فرصت خوبی برای بررسی عملکرد گزارش‌های ۹ ماههی شرکت‌ها نیز فراهم شده است. در مجموع معتقدم بورس نسبت به دلار هیچ رشدی نکرده اما از طرف دیگر تجربه‌های قبلی می‌گوید باید با چشمان باز روند عرضه و تقاضای بازار را دنبال کرد و از شعارزدگی و رفتار احساسی دوری کرد. این پست تنها نظر و تجربه‌ی شخصی است و هیچ توصیه‌ای به هیچ کسی ندارد.
@emacoabbasi


محسن عباسی dan repost
موج افزایش قیمت اقلام خوراکی و غذایی

به علت نوسانات نرخ ارز، قیمت اقلام خوراکی از ابتدای سال بعضا تا ۵۰ درصد رشد تجربه کردند و حالا دوباره قیمتها در حال تغییر است!
دولت بازی خطرناکی را بدون ایجاد زیرساخت‌های لازم حمایتی و بدون منابع کافی و صرفا بر اساس تئوری‌های پولی و مالی آغاز کرده که نتیجه‌ی آن تکانه‌های شدید در بازارهای کالا و خدمات و ارز و طلا و بورس و نهایتا مسکن خواهد بود.
اینقدر مافیای ارز و دلالی و رانت قوی است که هر در برابر هر اقدام دولت یک پاتک اقتصادی رو می‌کنند و همه‌ی نقشه های دولت را نقش براب می‌کنند!

@emacoabbasi


محسن عباسی dan repost
به نظر من رییس بانک مرکزی ( هر کسی که باشد) فقط و فقط باید به سمت کاهش نرخ سود بانکی حرکت کند تا این مسابقه‌ی دیوانه وار پرداخت سود موهوم و تورم را کاهش دهد. عده‌ای نگران حرکت پولِ سرگردان از بانک به سایر بازارها هستند اما اولا بورس ارزان گزینه‌ی بسیار جذابی برای جذب نقدینگی سرگردان است و دولت هم می‌تواند به جای استقراض با نرخ ۳۰ درصد، سهام شرکت‌هایش را در یک بازار جذاب بفروشد و سایر شرکت‌ها هم با افزایش سرمایه و عرضه اولیه نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنند.
جهش نرخ ارز و طلا علیرغم نرخ سود بالای بانکی نشان از ناکارآمدی سود بالای بانکی در کنترل نقدینگی دارد ضمن اینکه با نرخ سود بالا اگرچه پول برای یک یا دو سال در سپرده‌های بانکی رسوب می‌کند اما همین سپرده‌ها با خلق پول و سود موهوم باعث افزایش نقدینگی در سال‌های بعد می‌شود و در نتیجه شاهد ناترازی و کسری بودجه و به ناچار شروع یک رالی تورمی دیگر هستیم.
نرخ سود بانکی حالا در نظر عموم، شاخص اندازه‌گیری تورم است و وقتی نرخ را ۳۰ درصد تعیین می‌کنیم بازار روی تورم بالاتر از نرخ سود بانکی محاسباتش را انجام می‌دهد.
@emacoabbasi


محسن عباسی dan repost
با استراحت نسبی بزرگان دلاری بازار، گروه‌های ریالی و سهام کوچک و متوسط مورد اقبال هستند. گروه دارو، خودرو و بانک سه گروهی هستند که مستعد جذب پول‌های بزرگ‌تر هستند احتمالا بقیه‌ی گروه‌های جامانده هم با اقبال روبرو خواهند شد.
برای گروه‌های دلاری هم نمی‌توان اصلاح بزرگی در نظر گرفت و شاخه‌های اصلاحی ممکن است زمانی و نسبتا کوتاه باشند. باید منتظر واکنش لیدرهای گروه‌های ریالی و سهام متوسط و کوچک بود.
@emacoabbasi


محسن عباسی dan repost
به زودی؛ بورس زیر پای لشگر مورچگان!

امروز تعدادی از سهم‌های بزرگ و کوچک بازار را مرور کردم. تا آذرماه سال ۱۴۰۵ تارگت‌ها و اهدافی که در کلیت بازار دیده می‌شود شگفت انگیز است. با صبر و حوصله می‌توانید به راحتی از سایر بازارها بازدهی بیشتری کسب کنید.
به نظرم کم کم دامنه‌ی نوسان هم باید به صورت مرحله‌ای به روال سابق برگردد. هر اصلاحی ( در تایم‌فریم‌های تحلیلی خودش) باعث شکل‌گیری موج صعودی بزرگتری در رالی بعدی خواهد شد و چون ایستگاه‌های حمایتی جریان ورود و خروج پول را تسهیل خواهد کرد. شاخه‌های اصلاحی لازمه‌ی رشد بازار است و با این مومنتومِ ورود پول، شاخه‌ی اصلاحی میانه، به صعود بیشتر بازار کمک خواهد کرد. به نظر من کم کم شاهد برگشت لشگر مورچگان ( حقیقیهای تعداد بالا اما با پورتفوی به نسبت کوچکتر از بازیگران بازار) به بورس خواهیم بود.
@emacoabbasi


محسن عباسی dan repost
ارز تک نرخی و تورمی که به پیشوازش می‌رویم!

ارز تک نرخی اگرچه سیاست درست و ناگزیر این کشور است و بالاخره باید روزی به ارز چند نرخی و این رانت بزرگ و غده‌ی سرطانی رسیدگی می‌شد اما باید بپذیریم که قیمت ارز هم تابع عرضه و تقاضاست و برای تک نرخی شدن باید عرضه‌ی ارز هم در شرایط برابر با تقاضای آن باشد.
تک نرخی کردن ارز یکی از سنگین‌ترین پروژه ها برای بانک مرکزی و وزارت اقتصاد است و از بین بردن تفاوت نرخ بازار و نرخ سامانه، بدون رفع تحریم‌ها واقعا کار سختی خواهد بود.
می‌بینیم که گپ این دو نرخ همواره برقرار است. ضمن اینکه توضیحات و اطلاعات کافی و اطلاع رسانی درستی هم به مردم داده نشد و شوک ناشی از افزایش قیمت دلار وارد بازار کالایی هم شده است. کم کم شاهد شروع مسابقه‌ی تورمی در بازار کالایی خواهیم بود و نرخ‌های کالاها و خدمات بار دیگر بی ثبات خواهند شد.

عدم آماده‌سازی افکار عمومی، عدم اطلاع رسانی برنامه ها و سیاست‌های اجرایی و حمایتی در کنار ابهامات سیاسی پیش رو بر نگرانی جامعه در خصوص ارز دامن زده است.

اگرچه ما بورسی‌ها از افزایش قیمت فروش محصولات شرکت‌های بورسی و حذف رانت و دلالان و واسطه‌ها خوشحالیم اما توجه داشته باشید که در نهایت گرانی این کالاها از جیب مردم پرداخت خواهد شد و از طرفی با رشد دلار هم همه‌ی سودهای ما در بازار سرمایه فقط اسمی محسوب می‌شوند و سود واقعی وجود نخواهد داشت و در این بین فقط یک دوره‌ی تورمی را تجربه خواهیم کرد.
برای مثال در حال حاضر رقابت شدیدی برای اقلام فولادی در بورس کالا شکل گرفته ( در نتیجه‌ی رشد قیمت ارز) که از نظر من این یک سیگنال انتظارات تورمی برای سال بعد است.
من تا اینجای کار به دولت نمره‌ی قبولی می‌دهم و باید قبول کنیم با این انزوای جهانی و این شرایط پیچیده‌ی منطقه‌ای، مدیریت نرخ ارز که حساس‌ترین پدیده‌ی اقتصادی این کشور است کار مشکلی محسوب می‌شود. ناترازی‌های حامل‌های انرژی را هم اضافه کنید!
اگر گشایشی در سیاست‌های خارجی کشور پدید نیاید سال آینده یک سال سوپر تورمی برای کشور خواهد بود و به محض گذر از تعطیلات نوروزی ، زنگ مسابقه‌ی تورمی در کشور نواخته خواهد شد.
با ورود موج تورمی به کالاها و خدمات از سال آینده، در صورتیکه اقدامات حمایتی برای اقشار ضعیف و متوسط در نظر گرفته نشود موج بزرگی از انتقادات و اعتراضات در خصوص گرانی‌ها شکل خواهد گرفت. بنابراین بهتر است دولت برنامه‌ی اجرای سیاست‌های خودش درحوزه‌ی ارز و اقدامات حمایتی را برای مردم تدوین و تشریح نماید.
@emacoabbasi

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.