تاریخ معاصـر ایران


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


تاریخ را فاتحان می نویسند اما به دروغ، در مورد تاریخ یک قرن گذشته ، دروغ های زیادی نوشته و یا به مردم گفته شده است، اما از طریق اسناد و مدارک و فیلم ها حقایق را می توان فهمید.

#تاریخ_معاصرایران
https://t.me/ContemporaryhistoryofIran1400

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


گفته می‌شود که متن نامه ترامپ به رهبری این چنین بوده است :

جناب آیت‌الله خامنه‌ای، 

با احترام به جایگاه رهبری شما و ملت ایران، این نامه را با هدف گشودن دریچه‌ای نو به روی روابطی که دهه‌ها در گرداب سوءتفاهم‌ها و تقابل های غیرضروری گرفتار بوده، می‌نویسم...

تاریخ نشان داده است که قدرت‌های بزرگ، گاه در میانه‌ی توفان های سیاسی، می‌توانند با خِرَد و شجاعت، مسیر درگیری را به همکاری بدل کنند..

امروز نیز چنین فرصتی پیش روی ماست. 

ایالات متحده‌ی آمریکا، تحت رهبری من، آماده است تا گام بلندی به سوی آشتی بردارد.

ما می‌توانیم تحریم‌های فلج کننده را کاهش دهیم، همکاری‌های اقتصادی را از سر بگیریم، و در حل بحرانهای منطقه‌ای، از یمن تا سوریه، نقش سازنده ای ایفا کنیم.

این پیشنهاد نه از موضع ضعف، بلکه از سرِ قدرت و اراده‌ی ما برای ایجاد ثبات در خاورمیانه و جهان ارائه میشود. 

اما هشدار می‌دهم اگر این دست دوستی نادیده گرفته شود و ایران مسیر تقابل، حمایت از گروه‌های شبه‌نظامی، یا تلاش برای گسترش هسته‌ای را ادامه دهد، پاسخ آمریکا نه‌تنها قاطع، بلکه کوبنده خواهد بود.

ما قادریم در چندگام کوتاه، تمامی سازه‌های اقتصادی، سیاسی، و امنیتی که جمهوری اسلامی بر آن تکیه زده است را فروبپاشیم..

آنچه را که زیر پای خود می‌بینید، می‌توانیم به سرعت از هم بگسلانیم. 

انتخاب با شماست: 
صلحی که رفاه را برای مردم ایران به ارمغان میآورد، یا رویارویی‌ای که تنها ویرانی خواهد چید. 
آمریکا همیشه برای مذاکره آماده است، اما اگر نپذیرید، تاریخ هرگز اشتباهات شما را نخواهد بخشید. 

با احترام، 
دونالد جی. ترامپ 
رئیس‌جمهور ایالات متحده‌ی آمریکا


#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
رسم و آئین اجدادی نوروز خوانی ...



بابلسر ، اسفند 1403






#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


عید نوروز ممنوع شد...!!

« ایران متعلق به امت اسلام است ‌..»


سردار حسینی فرمانده سپاه ایلام :

« افرادی در حال آماده‌سازی و پول جمع کردن از مردم برای جشن های نوروز هستند که باید گفت این امر غیرقانونی است.

این جشن ها با فرهنگ ما مسلمانان همخوانی ندارد.

شناسایی لیدرها و کسانی که در فضای مجازی و یا فضای حقیقی فعالیت می‌کنند به صورت جدی در دستور کار قرار دارد....»



#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0

12k 0 148 234

✅‍ جورج بوش هم برای صدام نامه فرستاد

بله، جورج بوش (پدر) در سال ۱۹۹۰، پس از حمله عراق به کویت، نامه‌ای به صدام حسین ارسال کرد.

این نامه قبل از شروع جنگ خلیج فارس نوشته شد و هدف آن هشدار به صدام درباره عواقب ادامه اشغال کویت بود.

محتوای نامه جورج بوش به صدام حسین
هشدار درباره اقدام نظامی:
بوش تأکید کرد که ایالات متحده و ائتلاف بین‌المللی آماده‌اند تا در صورت لزوم از زور استفاده کنند.

درخواست برای عقب‌نشینی از کویت:

او از صدام خواست که بدون هیچ پیش‌شرطی نیروهای عراقی را از کویت خارج کند.
عدم تمایل به جنگ: بوش اشاره کرد که آمریکا خواهان حل بحران از طریق دیپلماسی است، اما تجاوز عراق به کویت را نمی‌پذیرد.

واکنش صدام حسین
صدام این نامه را رد کرد و آن را نوعی تهدید تلقی کرد.
در پاسخ، او بر موضع خود درباره اشغال کویت پافشاری کرد و مذاکراتی که منجر به عقب‌نشینی بدون قید و شرط شود را رد کرد.

در نهایت، بی‌توجهی صدام به این هشدارها منجر به آغاز عملیات طوفان صحرا (۱۹۹۱) شد، که طی آن نیروهای ائتلاف، عراق را از کویت بیرون راندند.

در عملیات عقب نشینی ارتش عراق از کویت   بیشتر از ده هزار سرباز در " نزدیک به بصره" کشته شدند و 1500 ادوات زرهی بر اثر حمله هوایی منهدم شدند.

#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
مصاحبه ترامپ با شبکه تلویزیونی فاکس نیوز درباره نامه‌ای که برای آیت الله خامنه‌ای فرستاده...


« امیدوارم آنها مذاکره کنند و وارد جنگ نشویم »




با زیرنویس فارسی


#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


مقایسه سه دورۀ جمهوری اسلامی ایران

✍️ عباس عبدی

از سال ۱۳۵۸ تا کنون را می‌توانیم به سه دوره متمایز تقسیم کنیم، سه دوره‌ای که شرایط کلان حاکم بر آنها متفاوت بوده و نتایج حکومت نیز تحت تأثیر این شرایط قرار دارد.

دوره اول از ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۸ است. دوره‌ای که پس از انقلاب و با بحران‌ها و درگیری‌های داخلی و ترور و اقدامات ضد امنیتی، و وضعیت انقلابی و تنش‌ های داخلی در آن حاکم بود، و سپس جنگی که در سال ۵۹ آغاز و به مدت ۸ سال ادامه داشت.
دوره دوم را از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۴ در نظر می‌گیریم که شرایط داخلی و خارجی به نسبت پایدار بود (در مقایسه با قبل و بعد) و رویکرد کلی معطوف به اصلاح وضع داخلی بود. پس از آن با یک دوره ۶ ساله از جریان نواصول‌گرایی مواجه هستیم که تغییر رویکرد کلی بر مدیریت کشور حاکم شد و بجز غلبه این رویکرد شاهد دو اتفاق مهم هم بودیم، اول رشد بی‌سابقه درآمدهای نفتی و سپس تنش‌های گسترده ناشی از انتخابات ۱۳۸۸ که صورت مسأله ایران را به کلی تغییر داد.

این وضع ادامه یافت تا آغاز تحریم‌ها در سال ۱۳۹۰ که این دوره را موقتا نادیده می‌گیریم، گرچه دوره بعدی محصول طبیعی همین مقطع ۶ ساله بود؛
و به دوره سوم که از سال ۱۳۹۰ تا کنون باشد می‌رسیم، گر چه در این دوره نیز ۳ سال را باید مستثنا کرد، ۳ سالی که به علت برجام تحریم تخفیف یافته بود. ولی در هر حال این دوره را در مجموع دوره تحریم‌های گسترده می‌گذاریم. اگر این سه دوره را از حیث چند شاخص مهم و اصلی یعنی تولید ناخالص داخلی، تورم و حداقل دستمزد، و رشد اشتغال مقایسه کنیم نتایج گویا خواهد بود.
با توجه به تحولات انقلاب و جنگ و تنش‌های داخلی در کل دوره ۵۸ تا ۶۸ اقتصاد کشور حدود ۱۱ درصد کوچکتر شد.(همه ارقام مستند به منابع رسمی ولی تقریبی است) سالانه چیزی در حدود یک درصد رشد منفی داشتیم. البته شرایط جنگی و توزیع کوپن و تأمین نیازها با ارز رسمی تا حدی فشار به مردم را کم می‌کرد، ولی چون رشد جمعیت زیاد بود، بنابراین درآمد سرانه مردم خیلی بیش از این ارقام کاهش یافت. شاید در این مدت، درآمد سرانه نزدیک به ۴۰ درصد کمتر شده بود.
برای فهم این مطلب، سطح عمومی قیمت‌ها در این دوره ۶ برابر شده بود، ولی حداقل دستمزدها فقط حدود ۴۵ درصد افزایش یافته بود. البته همان طور که گفته شد بخشی از این تفاوت از طریق کالابرگ و شیوه‌های دیگر جبران می‌شد، ولی در کل شاهد افولی جدی در تولید اقتصادی بودیم. در این مدت حدود دو میلیون شغل جدید ایجاد شده بود که متوسط سالانه دویست هزار بود.
دوره دوم ماجرا به کلی تغییر کرد. تولید ناخالص داخلی طی ۱۶ سال ۶۸ تا ۸۴ حدود ۲٫۵ برابر افزایش یافت (متوسط رشد حدود ۶ درصد)، و شاهد تحولی چشمگیر در تولید اقتصادی بودیم. البته هنوز درآمد سرانه به اوج گذشته نرسیده بود. زیرا رشد جمعیت بسیار بالا بود و از رقم ۳۶ میلیون نفر سال ۵۸ به حدود ۶۹ میلیون نفر در سال ۸۴ رسیده بود، و چون کاهش تولید دهه اول را هم داشتیم، درآمد سرانه به میزان گذشته نرسیده بود.

شاخص قیمت‌ها در این دوره، حدود ۱۸ برابر شد، ولی افزایش حداقل دستمزدها نیز ۴۹ برابر شد، و در مجموع به قیمت ثابت ۲/۸ برابر شد، یعنی رشد دستمزدها از رشد اقتصادی هم بیش‌تر بود و این به سود طبقه مزدبگیر بود. نکته مهم این دوره افزایش ۹ میلیونی تعداد شاغلین کشور یا متوسط سالانه ۵۶۰ هزار است.

دوره ۸۴ تا ۹۰ سال‌های ورود به تنش داخلی و خارجی و سیاستگذاری هستیم و در این طبقه‌ بندی در نظر نمی‌گیریم، البته اگر ورود منابع به این دوره را با خروجی آنها مقایسه کنیم به ابعاد فاجعه این دوره نیز پی خواهیم برد.

دوره سوم با تحریم‌های گسترده شورای امنیت از سال ۸۹ آغاز می‌شود و تا کنون با فراز و نشیب ادامه یافته است. کل رشد اقتصادی از سال ۱۳۹۰ تا پایان ۱۴۰۲، حدود ۱۰ درصد است، یعنی سالی کمتر از یک درصد رشد اقتصادی داشته‌ایم که اگر رشد جمعیت را هم منظور کنیم، درآمد سرانه منفی شده است. در این ۱۲ سال شاخص قیمت‌ها ۲۳ برابر شده که یک جهش تورمی است، حداقل دستمزدها در این سال‌ها تا حدی کمتر از این رقم افزایش یافته، تعداد شاغلین هم فقط ۳ میلیون نفر(سالانه ۲۵۰ هزار شغل) افزایش یافته در حالی که این مقطع زمانی مواجه با رشد بالای تقاضای کار متولدین دهه ۶۰ و با تحصیلات بالا است.

مقایسه نتایج این سه دوره فارغ از مدیریت‌های کلان در دولت است، و نشان ‌دهنده روند حاکم بر تحولات اقتصادی کشور در سه دوره جنگ، تحریم و شرایط به نسبت عادی در دوره دوم است. نتایج کلان این ۳ روند را نمی‌توان تغییر داد، فقط می‌توان کم و زیاد کرد. این انتخابی است که پیش روی سیاست‌مداران وجود دارد. نکته مهم اینکه در دوره سوم با یک مقطع سه ساله بهبود هم مواجهیم و ۴ سال هم آسان‌گیری تحریم‌ها بوده که اگر این ۷ سال را حذف کنیم، عوارض بقیه کمتر از دوره جنگ نخواهد بود.

#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


این محصولات نه تنها در چندماه افزایش قیمت داشتند که منابع آبی کشوری که درگیر بحران کم آبی است را مکیدند
و بخشی هم صادر شد تا
وزارت کشاورزی ذوق کند که افزایش صادرات داشته است‌.

صادرات آب مجازی!
یعنی مسئولان یک کشور دیگر چگونه باید به یک کشور صدمه بزنند که شما نمی زنید؟




#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
سخنان فائزه هاشمی بمناسبت روز جهانی زن :

« شاید زنان بسیاری به علت آنچه بر سرشان آمده، به این فکر می‌کنند که کاش یا زن نبودند یا در جمهوری اسلامی به دنیا نمی‌آمدند!

از تقدس خانواده می‌گوییم اما زن را جزء خانواده هم نمی‌بینیم و قوانینی داریم که دست مرد را برای هر کاری علیه زن باز می‌گذارد..!!
در قوانین جمهوری اسلامی تبعیض‌هایی علیه زنان است که حتی در قرآن هم نیست.

مدعی‌العموم به صدا و روسری یک زن می‌پردازد، یا به یک نوشته در یک سایت عکس‌العمل نشان می‌دهد،
اما به قتل‌های ناموسی که اینقدر افکار عمومی را آزار می‌دهد هیچ واکنشی نشان نمی‌دهد یا اگر می‌دهد ما نمی‌فهمیم!

به زن نگاه جنسی داریم و او را تا جایی که ابزاری برای تامین رضایت مرد باشد جلو می‌بریم و ارزش می‌دهیم؛
اما وقتی می‌بینم خود موضوع زنان اینقدر رهاست جز تأسف چیزی نمی‌توانم بگویم.»

۸ مارس ۲۰۲۵
۱۸ اسفند ۱۴۰۳


#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
منصوره حسینی یگانه :

« بیش از یک سوم نمایندگان مجلس در نامه‌ای با ادبیات جنگی، اعتراضات و مطالبات زنان را به اسرائیل و غرب و عرب نسبت دادند!

اگر نافرمانی اینهمه زن در کشور که مجبورید با میلیونها پیامک جریمه و تهدید و زندان جلویش را بگیرید نتیجه نقشه خارجی‌هاست حکومت را باید جمع کرد نه مردم را...»




#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


حامی اصلی تندروی ها ، شخص رهبری است

✍️ سید‌مصطفی تاج‌زاده

« به نظر من تا زمانی که اولویت رهبر تأمین نیازهای جبهه مقاومت برای ضربه زدن به اسرائیل، و نه توسعه ایران و رفاه ایرانیان است، تا هنگامی‌که آقای خامنه‌ای حجاب اجباری، حصر موسوی و برقراری رابطه با آمریکا را خط قرمز خود می‌خواند و عملا مانع رفع تحریم‌ها می‌شود؛
تا وقتی که ولی‌فقیه در بالا اجازه استفاده از مدیران و جوانان شایسته را نمی‌دهد و در پایین با حقوق و آزادی‌های اساسی مردم مخالف است، اوضاع کشور روزبه‌روز بدتر گرانی و تورم و رکود بیشتر، فساد گسترده‌تر، سیستم فشل‌تر و مردم ناراضی‌تر می‌شوند.

رفتن و آمدن وزرا هم تغییر معناداری در مسیر  روبه بن‌بست نظام ایجاد نمی‌کند، اگرچه ممکن است اندکی از سرعت سقوط بکاهد.

بنابراین باید همه دست به دست هم دهیم و برای ولایت فقیه فکری اساسی کنیم
این حکومت فردی، ملت را فقیر و کشور را عقب‌مانده و سراسر بحران کرده‌است.

باید برای مردم تبیین کرد که مانع اصلی حل مشکلات شخص رهبری است؛ تندروها بدون حمایت او‌ عددی نیستند!..»

#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
گفت‌وگوی مهدی محمودیان با حائری شیرازی/ قسمت دوم



محمودیان:

« من تا سال ۱۳۹۸ اصلاح‌طلب بودم. ۵ سال زندان رفتم، برگشتم، بازهم از اصلاحات دفاع کردم و تصور میکردم که اصلاحات امکان‌پذیر است.

سال ۹۸ بعد از اعلام گرانی بنزین که به خیابان رفتم و دیدم جمهوری اسلامی به راحتی مردم را میکشد و هیچ خط قرمزی ندارد، وزیر کشور دولت برآمده از اصلاحات هم با خنده می‌گوید که به پا هم شلیک کردیم، فقط به سر نزدیم، یا آقای بهزاد نبوی که زمانی برای من اسطوره صبر و استقامت بود، با خنده گفت: حالا ۳۰ نفر کشته شدند، زیاد هم نبود، برای من نقطه پایان بود.
آنجا گفتم دیگر کافی است و آنجا شروع تلاش‌های مستقل من بود.»



حائری شیرازی:

« یکی از مسائلی که باعث شد زودتر از بسیاری متوجه بشوم که مشکل اصلی ما کجاست، خواندن روزنامه‌های اوایل انقلاب بود.
من از خواندن تاریخ ایران لذت میبرم.
اینگونه از تاریخ انقلاب، اتفاقاتی که منجر به انقلاب و بعد از آن مطلع شدم و متوجه شدم که یکی از گیرهای ما سیاست خارجی است و این انقلاب ما مسیر را خطا میرود. مسیر این انقلاب رو به فروپاشی است »


#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
بخشی از گفتگوی مهدی محمودیان با حائری شیرازی..


انتخابات دوره آقای پزشکیان، آسیب بسیار بزرگی به مقاومت مدنی مردم زد



مهدی محمودیان:

«شرکت در انتخابات این دوره ریاست‌جمهوری ‌و دعوت مردم به رای دادن، همکاری با جمهوری اسلامی بود برای شکاندن مقاومت مردم.

آیا راه‌حلی برای نشان دادن به مردم به منظور مقاومت مدنی وجود دارد؟
مقاومت مدنی قادر به ایجاد تغییر هست؟

جمهوری اسلامی اگر یک نفر را به جرم اعتراض زندانی می‌کند، ده نفر دیگر هستند که حرف‌های بسیار عمیق‌تری را میزنند.»


حائری شیرازی:

« در جامعه‌ای که مردم به یک خودباوری رسیده باشند، مقاومت مدنی می‌تواند بسیار اصلاح‌گرا باشد.

اگر مردم از انتخاب پزشکیان نتیجه نگیرند و اگر دوره‌ی بعدی وجود داشته باشد، هیچکس در انتخابات شرکت نخواهد کرد.

جمهوری اسلامی چند دوره دارد، در دوره بعد از فوت آقای خمینی تا پایان دوره آقای خاتمی اتفاقات خوبی افتاد، مدار اصلی مملکت توسعه بود، اگر همان پلن را ادامه داده بودیم، امروز اینجا نبودیم. قیمت دلار آن زمان را دیگر به خواب هم نمی‌توان دید.»


#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


در برابر این ملت کرنش قهرمانانه کنید..

✍️ پروانه سلحشوری ( نماینده سابق مجلس)

فرو ریختن ترس نقطه عزیمت قدرت‌یابی بی قدرتان، نقطه عزیمت هر ملتی برای قدریابی فرو ریختن انگاره ترس است..
چه احساس ترس باشد و یا خود ترس.

در جدال بین ملت ها و حاکمان، در جایی که به نظر می‌رسد مردم در یک جامعه بشدت کنترل شده بی قدرتند زمانی که ترس فرو بریزد هیچ نیرویی قادر به کنترل ملتی نیست که ترس را وانهاده است به اطاعت وادار کند.

همیشه در مباحث جنبش های اجتماعی و همچنین بروز انقلاب دو مولفه کلیدی وجود دارند. یکی استفاده از قوه قهریه توسط حاکمان و میزان وفاداری نظامیان  به آنها، دیگر ایجاد رعب و وحشت در بین مردم.

۲۵ بهمن ۱۴۰۳، آغازی دوباره بود بر استفاده از خیابان برای مطرح کردن مطالبات مردم.

تفاوت فراخوان دعوت به پایان دادن حصر در این بود مطالبه گران جانبازان و ایثارگران جنگ بودند. شاید در تصور خود ما هم نبود که نظام برای فراخوان جانبازان و ایثارگران که سمبل آنان رحیم قمیشی، ناصر دانشفر، دانش سرارودی، محمود دردکشان و …بودند چنین قشونی را بسیج کند.
این عزیزان را بازداشت کند.
ونهای وحشت را از مردم معترض که همواره هر خشونتی را به نام شهدا و جانبازان رقم میزند از آنها پرکند.
سردار ارشد سپاه سردار بختیار را بازداشت کرده است. سردار بختیار حلقه واسط جنبش سبز به جنبش مهسا است.

در اینجا است که می بینیم جنبش‌ها در ایران هرگز از بین نرفته‌‌اند بلکه ملتی بدون آموزش فرصت خریده‌است تا از زمان برای گذار بدون خشونت فراهم شود.

جنبش مهسا جنبش جوانانی بود که زندگی آنها مصادره شده بود و شده است.
در جنبش مهسا هم ترس فرو ریخت آنجا که دیگر تهدید به تجاوز امری آشکار شده بود و باز نه جوانان و نوجوانان کوتاه آمدند و نه تجاوز مایه شرمساری آنان شد.

متاسفانه هر‌چه در ایران مردم قدرت می‌گرفتند اپوزیسیونِ  خارج نشین فکر می‌کردند می‌توانند حالا خودشان را در جهان مطرح کنند و جنبش مردم را مصادره کنند شروع به فعالیتهای کردند که جز دلسردی برای مردمی که در داخل ایران هزینه می‌دانند چیزی در بر نداشت.

اما در ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ دیگر مصادره به مطلوب برای آنان فراهم نبود.
حتی لازم نشد مردم بتوانند جمع شوند. آن سی‌مرغ‌ها، سیمرغی شدند که ققنوس وار تولد ملتی را که از زندان استقبال میکرد نوید میداد.
این‌بار همه می.دانستند که در زندان‌ها چه می‌گذرد اما آمدند. خوش آمدند و خوش درخشیدند.

آنچه بیش از همه در این حرکت اصلاحی خشونت پرهیز مردمی به چشم می‌خورد حضور فعالانه خانواده‌ها و همراهی بدون ترس آنان و رسانه ای کردن آنچه بر بازداشتی‌ها می‌گذرد بود.

محمد قمیشی می‌نویسد در تماس سوم پدرم گفتند که موضوع را رسانه ای نکنید.
جالب‌تر از این مگر می‌شود نوشت.
شجاعت تکثیر می‌شود و خانواده‌های این عزیزان به مانند پدر خانواده دوران جنگ را دوباره تداعی می‌کنند. آنجا که می‌گویند یکبار در عراق اسیر بودند و اینبار در وطن خودشان اسیرند.

رحیم قمیشی حرکت مدنی رزا پارکس را همیشه برای شروع اعتراض مدنی مطرح می‌کرد.
امروز او و یارانش گامی فراتر از رزا پارکس برداشتند  این بار کنشگری در نوشتن معنا پیدا نکرد بلکه خیابان بدون خشونت تسخیر شد. 

جنبش سبز در کنار جنبش مهسا و سایر جنبش های اخیر مردم ایران سرزنده، بدون خشونت، امیدوار و پویاست.

این بار در برابر ملت ایران نه تنها نرمش قهرمانانه بلکه کرنش قهرمانانه لازم است.


#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
بخشی از مناظره مهدی محمودیان با حجت الاسلام والمسلمین عباس نبوی ...


مهدی محمودیان :

« می‌پرسیم چرا به سوریه کمک نکردید؟؟؟
می‌گویند که می‌خواستیم کمک کنیم، کلیه امکانات هم آماده بود اما غرب، زمین و آسمان را بسته بود....
غرب پیش از این نمی‌توانست زمین و آسمان را ببندد؟؟؟
زمانی که غرب دوست داشت ما برویم، رفتیم...
زمانی که دوست نداشت، زمین و آسمان را بست و ما نتوانستیم پرنده هم آنجا بفرستیم، این را من نمی‌گویم، رهبری گفتند»...



عباس نبوی، نماینده ولی‌فقیه :

« پشت صحنه پیغام‌هایی از فرانسه و لبنان و… رسید و فریب‌مان دادند...
همانطور که آقای پزشکیان گفتند فریب خوردیم و سر یک دو راهی ماندیم..»




#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
« از سال ۹۷ تا امروز ۴ شوک ارزی داشتیم که در دنیا تقریبا بی‌سابقه است...
کشور هر ۲۰ ماه با یک بحران ارزی رو به رو می‌شود..»

مسعود نیلی، دستیار اقتصادی رئیس جمهور اسبق :

« متوسط تورم از سال ۸۲ تا ۹۷، ۱۶ درصد و از سال ۹۷ تاکنون ۴۰ درصد بوده است..
در بسیاری از کشورها حتی یک بار هم بحران ارزی اتفاق نیفتاده است، اما در ایران هر ۲۰ ماه، یک بحران داریم..»



#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
فیلمی تاریخی از عبدالکریم لاهیجی که از  انقلابیون سال 57 و طرفداران دکتر مصدق هست ..


یکی از ایرادهای انقلابیون و روشنفکران سال ۵۷ به حکومت پهلوی، بها دادن به تاریخ و هویت ایران و تمجید از پادشاهانی مانند
کوروش،داریوش،شاه اسماعیل، شاه عباس،نادرشاه و …بود!

آیا جناب دکتر لاهیجی می‌تواند امروز همین حرف‌ها را به فرانسوی‌ها بزند و بخواهد مثلا نام لویی هشتم یا ناپلئون از تاریخ‌ فرانسه حذف شود؟؟؟

عبدلکریم لاهیجی خود خواهان اعدام هواداران پادشاهی در اوایل انقلاب بود,
وی یکی از بانفوذترین انقلابیون  ۵۷ در خارج از کشور می‌باشد که تا سال ۲۰۱۶ نیز رییس فدراسیون بین‌المللی نهادهای حقوق
بشر بوده!!!

عبدالکریم لاهیجی یکی از نویسندگان و بنیانگذاران قانون اساسی جمهوری اسلامیست..

او وکالت بسیارانی از زندانیان چپ و مصدقی و مارکسیست و آخوند و مجاهدین خلق که توسط ساواک شناسایی شده بودند را در رژیم شاهنشاهی بعهده داشت ...
لاهیجی هم اکنون منتقد و علیه جمهوری اسلامی شده است!!!

#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
گفتگو با دکتر مهدی مطهرنیا...


زانو زدن در برابر ترامپ یا جنگ نظامی؟
سال تصمیمات سخت ایران!






#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
گفتگو با مهدی نصیری

✍همایون افتخاریان

آیا بر فرض اسقاط جمهوری اسلامی و احیای پادشاهی مشروطه،دچار ارتجاع و واپسگرایی نمیشویم(بر فرض اقبال مردم به این فرم حکومتی در یک رفراندوم سالم)؟

نخست باید پرسید که مگر با انقلاب ۵۷، ما به لحاظ معیارهای توسعه سیاسی،به جلو رفتیم که با احیای پادشاهی به عقب برگردیم؟

در انقلاب ۵۷ با حاکم کردن میراث فکری شیخ فضل الله نوری که قائل به نظام مشروعه بود و اساسا به خواست ملت و ارزش های بنیادی انسانی چون برابری انسان ها فارغ از دین و مذهب، باور نداشت،خود را قرن ها به عقب بردیم و اینک طلبکار دموکراسی هستیم..!!!

اکنون طنز ماجرا این است که عده ای ،پشت کردن به میراث ضد انسانیِ شیخ فضل‌الله را واپسگرایی برمی‌شمارند..!!!

از سوی دیگر،کدام وجه از ساختار جمهوری اسلامی، نسبت به ساختار پادشاهی،برتری خاصی دارد که بازگشت به نظام سابق را(تازه بر فرض وقوع بدترین احتمال ممکن یعنی بازسازی استبداد به سبک ۸۰ سال پیش) ارتجاع بدانیم!
تمرکز قدرتش؟
نهادهای موازی و غیرپاسخگویش؟
ساختار مستعد فسادش؟
دخالت سیستماتیک نظامیان و امنیتی ها در اقتصاد؟

#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
صحبت های صریح دکتر حاتم قادری استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران تحت عنوان تحریم حاکمیت و سیاست های غلط حاکمیت توسط مردم
ترس و ترس و ترس
بخاطر ترس، سنگ های خود را نیاندازیم
نه امنیت داریم نه رفاه.
از سوریه شدن ما را نترسانید ..


#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
دیدگاه دکتر موسی غنی نژاد در رابطه با نیمه مغفول ملی شدن صنعت نفت...





#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://t.me/+F_UAApSmgJM5Njk0

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.