آرای قضایی


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


توسعه حقوق کاربردی. پیوند تئوری و تجربه و نقد آرای روز مراجع قضایی.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


كانال حقوقی داداستان dan repost
🔣 آزمون شبیه سازی شده به وکالت ۱۴۰۴🔣

به صورت حضوری و آنلاین در سراسر کشور

⏰زمان برگزاری ۵ بهمن ماه

📌سطح علمی خود را در جامعه آماری بالا بسنجید
🎁به همراه اهدا جوایز به نفرات برتر

لینک ثبت نام رایگان :
⬇️⬇️⬇️
https://B2n.ir/zmoo
https://B2n.ir/zmoo


🏆داداِستان با بیش از ۸۰۰۰ قبولی آزمون وکالت


دو_رای_وحدت_رویه_جدید_دیوان_عدالت_اداری.pdf
253.4Kb
🔵 دو رای وحدت رویه جدید دیوان عدالت اداری

متن رای وحدت رویه اول:.

براساس بند (چ) ماده ۱ آیین‌نامه اجرایی قانون معادن، حریم محدوده تعیین شده توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت است که در خارج از محدوده پروانه فعالیت های معدنی قرار داشته و در اختیار وزارت مزبور قرار دارد و برمبنای بند (ث) تبصره ۳ ماده ۱۲ قانون معادن، تصمیم ‌گیری درخصوص «سایر موارد مندرج در این قانون و آیین‌‌نامه اجرایی آن» در صلاحیت شورای عالی معادن است و برمبنای ماده ۹۹ آیین‌نامه اجرایی قانون معادن: «در اجرای ماده ۱۲ قانون و ایجاد وحدت رویه و هماهنگی و حفظ حقوق دولت و دارندگان پروانه عملیات معدنی و ایجاد امنیت سرمایه‌گذاری در بخش معدن، وزارت می‌تواند به تشخیص خود موارد قابل بررسی را در شورا ارایه کند» و با توجه به این که برمبنای تبصره ۶ ماده ۲۶ آیین‌نامه اجرایی مذکور: «پروانه‌‌های اکتشاف واگذارشده از طریق مزایده، مشمول موارد مترتب بر پروانه‌های اکتشاف از جمله انتقال، تمدید مدت اعتبار، تغییر کیفیت ماده معدنی، تغییر نوع ماده معدنی و سایر موارد مرتبط طبق قانون و این آیین‌نامه هستند»، لذا برمبنای مجموعه موازین حقوقی مزبور، اصلاح محدوده‌های معدنی مزایده‌ای نیز در صلاحیت شورای عالی معادن است و رای شماره ۱۴۰۲۳۱۳۹۰۰۰۱۳۱۲۸۵۳ مورخ ۱۴۰۲/۵/۲۳ صادره از شعبه هشتم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری صحیح و منطبق با موازین قانونی است. این رای براساس ماده ۸۹ قانون دیوان عدالت اداری اصلاحی مصوب ۱۴۰۲/۲/۱۰ برای شعب دیوان و مراجع اداری و همچنین برای هیات های تخصصی و هیات عمومی در مورد رسیدگی به ابطال مصوبات موضوع بند ۱ ماده ۱۲ این قانون در ارتباط با آن موضوع لازم‌الاتباع است.

متن رای وحدت رویه دوم:

اولاً براساس تبصره ۱ از بند ۲/۲ شرایط مقرر در دفترچه راهنمای چهلمین دوره پذیرش دستیاری مقرر شده است: «متقاضیان واجد شرایط استفاده از سهمیه مذکور در صورت کسب حدنصاب پذیرش داوطلبان آزاد در رشته – محل مورد تقاضا به صورت آزاد مورد پذیرش قرار خواهند گرفت» و با توجه به تصریح تبصره مذکور به لزوم کسب حدنصاب لازم در «رشته - محل مورد تقاضا»، تنها در صورتی که متقاضیان استفاده از سهمیه مناطق محروم بتوانند حدنصاب لازم را برای «رشته - محل مورد تقاضا» به دست آورند، پذیرش آنها در سهمیه آزاد و براساس شرایط مقرر برای این سهمیه از جمله تعهد خدمت کمتر امکان‌پذیر است و با توجه به این که در پرونده‌های موضوع تعارض، شاکیان حدنصاب لازم را برای پذیرش در سهمیه آزاد مربوط به «رشته - محل مورد تقاضا» کسب نکرده‌اند، لذا نمی‌توانند مشمول حکم مقرر در تبصره ۱ از بند ۲/۲ شرایط مقرر در دفترچه راهنمای چهلمین دوره پذیرش دستیاری قرار بگیرند. ثانیاً پذیرفته‌شدگان سهمیه مناطق محروم با استفاده از سهمیه مزبور در بهترین دانشگاه های کشور تحصیل نموده و به همین دلیل متعهد به خدمت در مناطق محروم هستند و براساس بند (ج) ماده واحده قانون برقراری عدالت آموزشی مقرر شده است که ده درصد سهمیه مازاد بر ظرفیت در رشته‌های دستیاری پزشکی به مناطق محروم به داوطلبان بومی اختصاص می‌یابد و پذیرفته‌شدگان مکلّفند به مدت سه برابر مدت تحصیل صرفاً در مناطق محروم خدمت کنند و همچنین این افراد برابر مفاد تبصره ۱ بند ۳ ماده واحده قانون مذکور سند تعهد خدمت تودیع نموده‌اند. ثالثاً با توجه به این که پذیرش افراد در سهمیه مناطق محروم در اجرای قانون برقراری عدالت آموزشی مصوب سال ۱۳۸۹ صورت گرفته، داوطلبان نیز وفق ضوابط اعلامی نسبت به انتخاب سهمیه این مناطق اقدام و پس از قبولی در دانشگاه ثبت نام و تحصیل نموده‌اند و خروج این افراد از سهمیه نیازمند دلیل است. با عنایت به مراتب فوق، دادنامه‌های شماره ۱۴۰۱۳۱۳۹۰۰۰۲۰۳۶۸۰۱ مورخ ۱۴۰۱/۸/۲۹ و شماره ۱۴۰۱۳۱۳۹۰۰۰۱۴۷۴۱۰۹ مورخ ۱۴۰۱/۶/۲۹ صادره از شعبه بیست و ششم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری مبنی بر رد شکایت صحیح و منطبق با موازین قانونی است. این رای براساس ماده ۸۹ قانون دیوان عدالت اداری اصلاحی مصوب ۱۴۰۲/۲/۱۰ برای شعب دیوان و مراجع اداری و همچنین برای هیات های تخصصی و هیات عمومی در مورد رسیدگی به ابطال مصوبات موضوع بند ۱ ماده ۱۲ این قانون در ارتباط با آن موضوع لازم‌الاتباع است.

🖥 https://t.me/bankehoghogh


✔️ نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره نتایج عدم ثبت چک در سامانه صیاد

🖥 https://t.me/bankehoghogh


📌درجه‌بندی واحدهای ثبتی آزمون سردفتری (شهریور ۱۴۰۳)

سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای جذب متقاضیان سردفتری حوزه‌های ثبتی کشور را به ۶ درجه تقسیم کرده و اعلام می‌کند که صاحبان هر نمره، مجاز به انتخاب کدام حوزه‌ها هستند.

◀️ اینستاگرام:🔻
instagram.com/arayeghazayi


‌🛑🔵 تعطیلی وعدم تعطیلی ادارات ومحاکم 🔵🛑

🔵لیست تعطیلی مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات استان‌های کشور ومحاکم قضایی در روز یک شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳

🛑 استان #البرز( باستثنای محاکم قضایی)

🛑استان #کرج (باستثنای محاکم قضایی)

استان #گلستان

🛑 استان #تهران (فقط مدارس تعطیل )

خیر در حال بروز رسانی هست

همکاران عزیز اگر از محاکم خودشون در زمینه تعطیلی اطلاع دارند به بنده پیام ارسال بفرمایند


🟪 در خیابانی که همیشه کف آن پر از ته سیگار می‌شد، سطل زباله‌ای گذاشتند که روی آن نوشته شده بود: بهترین بازیکن فوتبال دنیا کدام است؟ با ته سیگار رای دهید.

بعد از حدود دو ماه، تعداد ته سیگارهایی که روی زمین انداخته می‌شد به نصف رسید.

این یک راهکار جالب و آسان بود که بهتر از تابلوهای «در خیابان زباله نریزید» جواب داد.

#فرهنگ_سازی

◀️ اینستاگرام:🔻
instagram.com/arayeghazayi


✅ استان آذربایجان غربی فردا تعطیل شد

🔹به دنبال کمبود گاز، برق و آلودگی ها مدارس و ادارات استان آذربایجان غربی شنبه ۲۲ دی به استثنای مراکز امدادی، درمانی و خدماتی تعطیل شد.


✅ اصفهان فردا تعطیل شد

🔹به دنبال کمبود گاز، برق و آلودگی ها مدارس و ادارات استان اصفهان شنبه ۲۲ دی به استثنای مراکز امدادی، درمانی و خدماتی تعطیل شد.


✅ خراسان شمالی تعطیل شد

🔹ادارات، بانک‌ها و مدارس استان خراسان شمالی شنبه ۲۲ مهرماه به دلیل کمبود برق و گاز تعطیل شد


⭕️ دادگستری تهران فردا ۲۲ دی ماه تعطیل شد

با عنایت به مصوبه کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان تهران به علت تداوم آلودگی هوا، واحدهای قضایی و اداری قوه قضاییه استان تهران در روز شنبه ۲۲ دی تعطیل است.

همچنین در سایر استان‌هایی که توسط مقامات محلی تصميمات مشابه اتخاذ شده در واحدهای قضایی و اداری نیز قابل اعمال است. / معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه


تاثیر_بذل_مهریه_بر_دعوای_استرداد_جهیزیه_1.pdf
188.3Kb
🔵 تاثیر بذل مهریه بر دعوای استرداد جهیزیه

گرچه مالکیت زوجه بر جهیزیه از حقوق مالی وی میباشد و جهیزیه بر اموال اختصاص داده شده به زندگی مشترک صدق میکند، اما حق بر استرداد جهیزیه از حقوق مالی «ناشی از زوجیت» نیست.

📌 منبع: میزان
🔼 https://t.me/bankehoghogh


ابطال_نامه_سازمان_شهرداری‌ها_درباره_تبدیل_وضعیت_نیرو‌های_شرکتی_به.pdf
180.4Kb
🔵 ابطال نامه سازمان شهرداری‌ها درباره تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی به قراردادی

هیئت عمومی دیوان عدالت اداری طی رأی شماره ۲۱۵۵۹۲۸ مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۰۶، با اعمال ماده ۱۳ قانون دیوان عدالت اداری نسبت به رأی مورخ ۱۴۰۱/۶/۲۲ هیئت عمومی دیوان عدالت اداری موافقت کرده و بر این اساس نامه مورخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۵ سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور که متضمن پیش‌بینی تمهیداتی برای تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی شهرداری به قراردادی از طریق انجام آزمون داخلی و تعیین امتیازات است را از تاریخ تصویب ابطال کرد.


بخشنامه ریس کل محترم دادگستری استان #تهران
در خصوص تبیین اصطلاحات به کار رفته شده در بند یازده ماده ۱۱ قانون شورای حل اختلاف مصوب ۱
۴۰۳

◀️ اینستاگرام:🔻
instagram.com/arayeghazayi


#تلنگر

بیمارستان روانی

به هنگام بازدید از یک بیمارستان روانی، از روان‌پزشک پرسیدم:
شما چطور می‌فهمید که یک بیمار روانی به بستری شدن در بیمارستان نیاز دارد یا نه؟
روان‌پزشک گفت: ما وان حمام را پر از آب می‌کنیم و یک قاشق چایخوری، یک فنجان و یک سطل جلوی بیمار می‌گذاریم و از او می‌خواهیم که وان را خالی کند.
من گفتم: آهان! فهمیدم. آدم عادی باید سطل را بردارد چون بزرگ‌تر است !
روان‌پزشک گفت: نه! آدم عادی درپوش زیر آب وان را بر می‌دارد. حالا شما هم می‌خواهید تخت‌تان کنار پنجره باشد؟

نتیجه:

۱- راه حل همیشه در گزینه های پیشنهادی نیست

۲- در حل مشکل و در هنگام تصمیم گیری هدفمان یادمان نرود . در حکایت بالا، هدف خالی کردن آب وان است نه استفاده از ابزار پیشنهادی
٣.راه حل همیشه جلوی چشم نیست ...

◀️ اینستاگرام:🔻
instagram.com/arayeghazayi


✍🏻 بخشنامه نحوه رسیدگی و صدور اوراق مطالبه جرایم موضوع ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم (جرایم عدم ارسال فهرست معاملات، عدم صدور صورتحساب و ...)


📌شورای حل اختلاف را می‌توان به‌عنوان «داور» انتخاب کرد؟

اداره کل حقوقی قوه قضائیه در نظریه مشورتی مورخ ۱۴۰۳/۰۹/۱۴ به این سوال پاسخ داد که آیا انتخاب شورای حل اختلاف به عنوان داور، امری امکان‌پذیر است؟

به موجب این نظریه مشورتی، در حال حاضر نمی‌توان شورا‌های حل اختلاف را به عنوان داور تعیین کرد، اما تعیین اعضا و کارکنان شورا‌های حل اختلاف به‌عنوان داور با رعایت عمومات و مقررات حاکم با منع قانونی مواجه نیست.

نظریه مشورتی شماره ۷/۱۴۰۳/۵۵۹ اداره کل حقوقی قوه قضائیه
استعلام:

آیا انتخاب شورا به عنوان داور، امری امکان‌پذیر است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه:

از آنجا که حدود وظایف و اختیارات شورا‌های حل اختلاف به موجب قانون تعیین شده است و به‌رغم تجویز داوری شورا‌ها در ماده ۴۲ قانون شورا‌های حل اختلاف مصوب ۱۳۹۴، در قانون اخیرالتصویب (قانون شورا‌های حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲) در این خصوص ذکری به میان نیامده است، در حال حاضر نمی‌توان شورا‌های حل اختلاف را به عنوان داور تعیین کرد. بدیهی است تعیین اعضا و کارکنان شورا‌های حل اختلاف به عنوان داور با رعایت عمومات و مقررات حاکم با منع قانونی مواجه نیست.

◀️ اینستاگرام:🔻
instagram.com/arayeghazayi


📌 تخفیف و تشدید مجازات مرتکب بیش از سه جرم در جرایم خاص نظامی و انتظامی

اداره کل حقوقی قوه قضاییه در نظریه مشورتی مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۰۹ به سوالی در رابطه با کیفیت تشدید و تخفیف مجازات مرتکبان بیش از سه جرم در جرایم خاص نظامی و انتظامی پاسخ داد.

نظریه مشورتی شماره ۷/۱۴۰۳/۶۳۴ اداره کل حقوقی قوه قضاییه
استعلام:

در رابطه با جرایم خاص نظامی و انتظامی، چنانچه فرد نظامی مرتکب بیش از سه جرم مختلف شود، با توجه به اینکه در قانون مجازات جرایم نیرو‌های مسلح مصوب ۱۳۸۲ مقرراتی در خصوص نحوه تخفیف و تشدید مجازات در جرایم متعدد مختلف وضع نشده (و ساکت) است، کیفیت تشدید و تخفیف مجازات در تعدد جرایم موضوع قانون مجازات جرایم نیرو‌های مسلح چگونه خواهد بود؟

با توجه به تصریح مقنن در اصلاحی بند «خ» ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مبنی بر اینکه «در صورت وجود جهات تخفیف مجازات برای هر یک از جرایم، مطابق مواد ۳۷ و ۳۸ این قانون اقدام می‌شود» در موارد تخفیف مجازات در تعدد جرم، باید به مواد ۳۷ و ۳۸ قانون مزبور عمل شود یا مواد ۳، ۴ و ۵ قانون مجازات جرایم نیرو‌های مسلح؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه:

با توجه به اطلاق ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی (اصلاحی ۱۳۹۹)، مقررات این ماده در خصوص تعدد کلیه جرایم موجب تعزیر توسط دادگاه‌های کیفری (اعم از دادگاه کیفری یک و یا دو یا دادگاه انقلاب یا دادگاه نظامی) لازم‌الرعایه است؛ بنابراین در صورت تعدد جرایم خاص نظامی و انتظامی نیز بر اساس این ماده مجازات تعیین می‌شود و فرض سؤال که ناظر بر ارتکاب سه جرم مختلف توسط فرد نظامی است، مشمول بند «پ» ماده یادشده است؛ یعنی مجازات هر یک از جرایم، حداکثر مجازات قانونی آن جرم است. در این صورت دادگاه می‌تواند مجازات هر یک را بیشتر از حداکثر مجازات مقرر قانونی تا یک چهارم آن تعیین کند.

در خصوص اعمال تخفیف مجازات، طبق قانون کاهش مجازات حبس تعزیری، بین جرم واحد و متعدد تفاوتی وجود ندارد و، چون مقنن در قانون مجازات جرایم نیرو‌های مسلح با توجه به شرایط خاص متهم؛ از جمله نظامی بودن وی و اینکه جرم ارتکابی مربوط به وظایف خاص نظامی و انتظامی است، مقررات خاصی وضع نموده است، تخفیف و تبدیل جرایم موضوع این قانون در صورت وجود جهات تخفیف طبق مواد ۲، ۳، ۴، ۵ و ۷ این قانون صورت می‌گیرد؛ لذا در فرض سؤال نیز در صورت وجود جهات تخفیف موضوع ماده ۳۸ قانون مجازات اسلامی دادگاه نظامی می‌تواند مجازات هر یک از جرایم ارتکابی را بر اساس مواد ۲، ۳، ۴، ۵ و ۷ قانون مجازات جرایم نیرو‌های مسلح مصوب ۱۳۸۲ تعیین کند.

◀️ اینستاگرام:🔻
instagram.com/arayeghazayi


📌 اعلام شرایط جدید صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه: صدور دسته چک فقط با ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان امکانپذیر است

پیرو مکاتبات مختوم به شماره 198648‌‏/03 مورخ 19‌‏/08‌‏/1403 با موضوع لزوم بهره‌مندی سامانه صیاد از پایگاه اطلاعاتی سامانه املاک و اسکان کشور، در راستای اجرای تکلیف قانونی مندرج در تبصره 8 الحاقی ماده 169 مکرر قانون مالیات‌های مستقیم مبنی بر منوط ‌سازی ارائه خدمات بانکی به احراز نشانی محل اقامت اشخاص و الزام خوداظهاری املاک تحت تملک و تحت اقامت اشخاص حقیقی در سامانه ملی املاک و اسکان کشور، تاکنون خطای موصوف مانع از صدور دسته چک در سامانه صیاد نگردیده است.

از اینرو در راستای لزوم تسریع در اجرای قانون از تاریخ 30‏/10‏/1403 در سامانه صیاد بازدارندگی در شبکه بانکی اعمال می گردد. بدین ترتیب پس از زمان مقرر در صورت عدم تطابق کدپستی و کد ملی مشتریان شبکه بانکی با اطلاعات مندرج در سامانه ملی املاک و اسکان، از فرایند صدور دسته چک ممانعت به ‌عمل خواهد آمد و تا زمان ثبت‌‌‏/ اصلاح داده‌های اظهارشده در آن مأخذ، صدور دسته چک مقدور نخواهد بود.

لازم به ذکر است با توجه به پیامدهای مترتب بر اعمال این محدودیت در فرایند صدور دسته چک میان آحاد جامعه و به منظور جلوگیری از بروز نارضایتی میان مشتریان شبکه بانکی، مقتضی است بانک ها به قید فوریت ضمن ابلاغ مراتب به واحدهای ذی‌ربط، تمهیدات مقتضی پیرامون اطلاع‌رسانی در چند نوبت به مشتریان بانکی و از طریق ابزارها و درگاه‌های متفاوت ( اعم از پیامک، وب‌سایت و یا سایر ابزارها) به منظور مرتفع نمودن مغایرت‌های یاد شده صورت پذیرد و بر حسن اجرای آن نظارت مکفی به عمل آورند./ بانک مرکزی


◀️ اینستاگرام:🔻
instagram.com/arayeghazayi


🟪 کفش ویژه مرحله اجرای حکم 😄😄


◀️ اینستاگرام:🔻
instagram.com/arayeghazayi


راهنمای_ثبت_اطلاعات_اقامت_و_مالکیت_در_سامانه_ملی_املاک_و_اسکان_شرط.pdf
1.1Mb
🔵 راهنمای ثبت اطلاعات اقامت و مالکیت در سامانه ملی املاک و اسکان/ شرط جدید صدور دسته چک از ۳۰ دی ۱۴۰۳

طبق تبصره ۸ الحاقی ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم، ارائه خدمات دستگاه‌های اجرایی از جمله بانک‌ها (از قبیل افتتاح حساب بانکی و صدور دسته چک) منوط به احراز نشانی محل اقامت اشخاص و الزام خوداظهاری املاک تحت تملک و تحت اقامت اشخاص حقیقی در سامانه ملی املاک و اسکان کشور شده است.

در راستای اجرای این قانون، بانک مرکزی طی بخشنامه شماره ۱۹۸۶۴۸‌‏/۰۳ مورخ ۱۹‌‏/۰۸‌‏/۱۴۰۳، صدور دسته چک در سامانه صیاد را از تاریخ ۳۰ دی ۱۴۰۳ مشروط به تطابق کدپستی و کد ملی مشتریان شبکه بانکی با اطلاعات مندرج در سامانه ملی املاک و اسکان کرده است و در صورت عدم تطابق کدپستی و کد ملی مشتریان شبکه بانکی با اطلاعات مندرج در سامانه ملی املاک و اسکان، از فرایند صدور دسته چک ممانعت می‌شود و تا زمان ثبت‌‌‏/ اصلاح داده‌های اظهارشده در این سامانه، صدور دسته چک مقدور نخواهد بود.

📌 منبع: میزان

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.