🖇حفظ امانات الهی🖇
📚در حدیثی از امام صادق علیهالسلام رسیده است که فرمود:
🔖«امین، امین نمیشود مگر آنچه از اموال و اسرار و فروج که نزدش به امانت است را مراعات کرده و بعد به صاحبانش برگرداند.»
📌 وقتی نزد انسان مال یا اسرار یا کنیز و غلامی را به امانت گذاشتند،باید در حفظ و نگهداری آن بکوشد تا به وقتش این عاریه و امانت را به صاحبش برساند.
🔮خداوند نیز این نفس و جوارح انسانی را چند روزی به رسم امانت به ما داده تا در تعالی و ترقّی او بکوشیم و آن را خوب نگه داریم، نه آنکه به خاطر افراط و تفریط از بین برده و نابودش کنیم و آن را به راه غیرمستقیم بکشانیم
🔰این نفس مال خداست از اوست و بهسوی او برمیگردد. مراقبت از آن لازم است تا به جایگاه اصلی خودش بازگردد.
‼️در امانتداری شیاطین وسوسه میکنند تا امانت شکسته شود و از بین برود. ایشان در خراب کردن آن کوشا هستند مگر کسانی را که خدای متعال حفظ کند و به آنها توفیق عصمت و مراقبت عطا فرماید.
☣وقتی حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام حضرت زهرا (س) را درون قبر میگذاشت به رسولالله چنین خطاب کرد:
☣«یا رسولالله! ودیعه و امانتی را که به من دادید بهسوی شما بازمیگردد اگر آثار زخم و شکستگی در تن دخترتان مشاهده میشود، از من نبوده. زهرا به شما خبر میدهد که این امّت چه ظلمهایی به ما کردند».
🏷منظور این است که حضرت در حفظ ودیعه و امانت رسولالله صلیالله علیه و آله مراعات تامّ داشته و مراقبت و محافظت او را روا داشته است، لکن عدم مراقبت امّت باعث شکستگی و مجروح شدن حضرت زهرا علیها السلام شده است.
♨️وظیفهٔ هر سالکی این است که مراقبت و حفظ امانت نفس کند اگر حادثهای هم پیش آمد، کمال مراعات را نموده باشد امّا اگر به مشکلی برخورد شود، نزد حقتعالی مأجور است
📚انسان گاهی در امتحانات الهی سر دو راهی قرار میگیرد. کسی گفته بو
د:
🔖 «میان مادرم و زنم توافق نیست مادرم یک چیز میگوید و خواستهاش زیاد است و زنم جوان است و دختر مردم به رسم امانت. مادرم میخواهد دختر مردم همانند برده در اختیار او باشد، چه کنم»؟!
📝وظیفه این است که تا حدّ توان مراقبت دو طرف بشود، امّا درگیری مادر و عیال در نبود شخص احتمال پیشامد و حوادث امتحانی است که مورد سرزنش الهی قرار نمیگیر
د.
🔆 چرا که از قوّه و قدرت شخص به دور
است.
🌐 امّا باید رجوع به جایگاه اصلی مراقبت نفس و امانتداری کند
⚜ نفس درون انسان است و خارج از آن نیست
⚜ روح به تعالی میل دارد و نفس به سفلیٰ هوای نفس به شهوات رغبت دارد
⚜و عقل زاهدانه به اعتدال قلب به طرف احسان و ایثار مایل است
⚜ و صفت بخل به طمع اینها همه در درون است و مراقبت در خراب نشدن نفس که امانت الهی است لازم میباشد
💠و عدم حفظ آن مورد ملامت و عقاب حق قرار خواهد گرفت.
https://t.me/+SsCjMgfxgZ_2VvwA