برنامه های هفته کتاب کتابخانه مرکزی
دانشگاه تهران هرساله در بخش كتاب سال، مسابقهاي را برگزار ميكند و امسال نيز طبق روال کتاب سال و کتابخانه نمونه انتخاب شده و آنها را در هفته پژوهش معرفي خواهد كرد.
برنامه های کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و تامین منابع علمی در راستای کتاب و کتابخوانی و هفته کتاب به شرح زير است:
الف- برنامه های ترویجی
۱. برگزاري پويش كتاب: در اين بخش كتابهايي كه براي دانشجويان مفيد است و كتابخانه به آنها نياز ندارد به طور رايگان با كارت دانشجويي هر نفر ۲ كتاب به دانشجويان و كاركنان اهدا ميشود.
۲. از ديگر موارد مرتبط با اين هفته برگزاري نمايشگاههاي مختلف است كه در سال جاري نمايشگاه نشريات موجود در كتابخانه مركزي مربوط به زمان قاجار و پهلوي اول و دوم تا آخر آبانماه داير است.
ب- برنامه های تجلیلی
۳. انتخاب كتابخانه نمونه: بر اساس چارچوبهاي بين المللي انتخاب كتابخانه هاي نمونه و بومي سازي آن، فرمي تهيه شده و در اوايل تابستان براي كتابخانه ها ارسال ميشود. دانشگاه تهران با داشتن ۵۴ كتابخانه دانشكدهاي هر ساله از میان کاندیداها با ارزیابی از دارا بودن شاخصهاي متعددي از جمله : رعایت استانداردهای كتابداري، منابع، ظاهر، پرتال، مسئوليت پذيري اجتماعي، بررسي شده و سپس بازديد حضوري نيز از آنها انجام ميشود. سپس يك كتابخانه تا آبان ماه به عنوان كتابخانه نمونه تعیین و در هفته پژوهش تشويق ميشود.
ج-برنامه های تولید و دسترس پذیری دانش
۴. در بخش نابينايان كتابخانه مركزي ۱۳۰۰ كتاب براي اين قشر توانمند گويا سازي شده است. ضمن خطبه غدیر پیامبر گرامی اسلام به ۸ زبان زنده دنیا ترجمه و گویا سازی شده است. در گذشته معاونت محترم دانشجويي سايتي براي اپلود كردن اين كتابها داشت ولي از سال ۱۳۹۸ اين سايت از دسترس خارج شده و اطلاعات با شبكههاي اجتماعي خارجي و گوگل دراپ به دست نابينايان ميرسد.
دانشگاه تهران، نابينايان همه كشور خدمات ميدهد و هزينهها بسيار بالا است شايسته است خانه كتاب يا خيرين در دسترس، معاونت محترم دانشجويي دانشگاه تهران را در اين مهم ياري فرمايند.
۵. با پيگيريهاي انجام شده در سه سال اخير كتابخانه توانسته حمایت رئيس بنياد محترم قلمچي را براي کمک يك ميليارد تومان در سال جاري كه بطور مداوم در سالهاي آينده برقرار بماند را براي خريد كتاب جلب نمايد. سال جاري در اثر اين حمايت كتابخانه مركزي هر ساله تا ۱۰۰ ميليون تومان، كتابخانه نمونه سال تا ۱۰۰ ميليون تومان، كتابخانه دانشكدههاي جديد التاسيس تا ۵۰ ميليون تومان و كتابخانه هاي كانديد شده براي كتابخانه نمونه نيز تا سقف ۵۰ ميليون تومان حمايت شدهاند.
۶. در زمينه فعاليتهاي زير ساختي كتابخانه مركزي براي دسترس پذيري منابع دانشي توسط دانشجويان، ميتوان از خريد ۳۰۰ هارد ssdوسپس upgrade كردن همه كامپيوترهاي كتابخانه در سه سال اخير نام برد.
د- تولید دانش و ایجاد توانمندی
۷. بيش از يك سال است كه كتابخانه ملي هر ماه همايشي به نام صد كتاب ماندگار قرن را برگزار ميكند و در آن نشست يكي از كتابهاي ارزشمند كشور را در حوزه هاي تخصصي مختلف با حضور متخصصين معرفي مينمايد. در طول اين مدت، هر بار يكي از كارمندان كتابخانه مرکزی به نمایندگی از طرف رییس کتابخانه در اين همايش حضور یافته اند. اين امر باعث آشنايي آنها با كتابخانه ملي، شبكه سازي علمي و نشر دانش، آشنايي با فعاليتهاي علمي ترويجي افزایش توانمندی کارکنان و توسعه علم شد و در كنار آن گزارش نوشته شده توسط اين عزيزان روي سايت كتابخانه براي اطلاع عموم، اطلاع رساني شد.
۸. نمایشگاه مجازی موضوعی کتابهای کتابخانه مرکزی:دسته بندی و لیست موضوعی ۲۴ حوزه تخصصی
۸. با توجه به اينكه كتابخانه دانشگاه تهران تنها كتابخانه دانشگاهي عضو مكتب است متأسفانه بودجه مناسبي ندارد. با پيگيريهاي متعدد انجام شده در سه سال گذشته؛، امسال موفق شده است ۴۷ ميليارد تومان بودجه كمك به كتابخانه جهت فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي از سازمان برنامه و بودجه جذب نمايد. ولي براي دسترسی به پايگاههاي اطلاعاتي خارجي دچار مشكل است. كتابخانه ۱۷۰۰۰ نسخه خطي دارد كه ميراث كشور است و از خیرین محترم، خانه كتاب و دستگاههاي وابسته توانمند در اين حوزه تقاضاي مساعدت براي دريافت منابع به روز و حمايت از تعمير و بازسازي اين زير ساختهاي ملي را دارد.
دو مورد جهت اطلاع همه كاركنان و دانشجويان دانشگاه تهران
پرتال نشر دانشگاهي (پند): از ۲۰ تا ۳۰ آبان ۱۴۰۳ فروش كتابهاي دانشگاهي با تخفيف ارائه ميشود.
https://vabf.ir/خريد كتاب از،سامانه بازار كتاب با كد ملي هر سال ۳ مرتبه و هربار تا سقف يكميليون تومان و براي هر بار ۲۵ درصد تخفيف ميسر است. کتاب کودک با كد ملي نوزادان شامل تخفيف است.
https://bazarketab.ir/home@UT_Central_Library