کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Образование


وب سايت کتابخانه مرکزی:
Library.ut.ac.ir
آدرس:
خیابان انقلاب، خیابان ۱۶ آذر، داخل پردیس مرکزی دانشگاه تهران، کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و تامین منابع علمی.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Образование
Статистика
Фильтр публикаций


انجیل آسوری (ارومیه) اواخر قرن هیجدهم میلادی
کتابخانه کنگره امریکا


🔹افشای کتاب محرمانه سیا در مورد اینکه دنیا چگونه به پایان می رسد

کتابی که سازمان سیا بیش از ۵۰ سال آن را محرمانه نگه داشته بود، نظریه‌ای تکان‌دهنده را درباره پایان جهان افشا می‌کند. انتشار این کتاب با عنوان «داستان آدم و حوا» نوشته چان توماس، کارمند پیشین نیروی هوایی آمریکا و پژوهشگر بشقاب‌پرنده‌ها در سال ۱۹۶۶ توسط سیا متوقف شد.

به گزارش روزیاتو، حداقل بخشی از این کتاب در سال ۲۰۱۳ به‌صورت مخفیانه از حالت محرمانه خارج شد، اما همچنان در پایگاه داده سیا پنهان ماند تا اینکه به‌تازگی بخش بیشتری از آن در دسترس ما قرار گرفت. توماس در این کتاب ادعا کرده که هر ۶,۵۰۰ سال، فاجعه‌ای عظیم مشابه با سیل عظیم کتاب مقدس، زمین را دربرمی‌گیرد.

در حالی که کارشناسان درباره تاریخ دقیق وقوع این سیل در کتاب پیدایش اختلاف نظر دارند، اما توماس معتقد است که این اتفاق حدود ۶,۵۰۰ سال پیش رخ داده و برخی شواهد باستان‌شناسی و زمین‌شناسی نیز این ادعا را تأیید می‌کنند.

با این حساب، توماس هشدار داده که فاجعه بعدی نزدیک است. به‌گفته او، در زمان وقوع این فاجعه، میدان مغناطیسی زمین به‌طور ناگهانی و شدید تغییر می‌کند و موجب ویرانی‌های گسترده ای در سراسر سیاره می‌شود. علت محرمانه بودن این کتاب مشخص نیست، اما برخی گمان می‌کنند که سیا نگران بوده که انتشار این اطلاعات باعث وحشت عمومی شود یا اطلاعاتی مرتبط با تحقیقات سری دولت را افشا کند.

توماس در دوران همکاری با شرکت مک‌دانل داگلاس که یک شرکت هوافضای منحل‌شده است، در پروژه‌هایی محرمانه فعالیت داشت. او عضو تیمی از دانشمندان بود که این شرکت برای بررسی گزارش‌های مرتبط با بشقاب‌پرنده‌ها تشکیل داده بود. اگرچه هیچ مدرک رسمی مبنی بر همکاری مستقیم توماس با سیا وجود ندارد، اما توافق‌نامه محرمانگی این سازمان ایجاب می‌کند که کارکنان سابق قبل از انتشار هر نوع کتاب یا محتوای ارتباطی، تأییدیه بگیرند.

توماس در کتاب خود می‌گوید:
در کالیفرنیا کوه‌ها مانند سرخس‌ها در باد می‌لرزند؛ اقیانوس آرام عقب می‌رود و به کوهی از آب تبدیل می‌شود و سپس به‌سرعت به‌سوی شرق پیش می‌تازد. در کسری از روز، تمام آثار تمدن از بین می‌رود و شهرهای بزرگ، لس‌آنجلس، سان‌فرانسیسکو، شیکاگو، دالاس و نیویورک، به افسانه‌ تبدیل می‌شوند. تقریباً سنگی باقی نمی‌ماند که میلیون‌ها نفر در چند ساعت پیش روی آن راه می‌رفتند.

فصل اول کتاب با این جمله آغاز می‌شود:
مانند سیل نوح ۶,۵۰۰ سال پیش… مانند آدم و حوا ۱۱,۵۰۰ سال پیش… این نیز خواهد گذشت…
کتاب در مجموع ۵۵ صفحه دارد، اما توماس بیش از ۲۰۰ صفحه نوشته بود که باقی آن همچنان به‌صورت محرمانه نگهداری می‌شود

این روایت آخرالزمانی با نابودی کالیفرنیا آغاز می‌شود و توضیح می‌دهد که چگونه بادهایی با قدرتی هزاران برابر ارتش، همه‌چیز را با بمبارانی مافوق صوت نابود می‌کنند و سونامی اقیانوس آرام، لس‌آنجلس و سان‌فرانسیسکو را در خود فرو می‌برد.
اما این تنها آمریکای شمالی نیست که درگیر نابودی می‌شود. به گفته توماس، هیچ‌یک از هفت قاره نمی‌توانند از این ویرانی فرار کنند و هرکدام نسخه‌ای کمی متفاوت از این پایان ترسناک را تجربه خواهند کرد.

تا روز هفتم، این طوفان وحشتناک به پایان می‌رسد و تمام زمین تغییر کرده است. حوضه خلیج بنگال، درست در شرق هند، اکنون در قطب شمال قرار دارد. اقیانوس آرام، درست در غرب پرو، در قطب جنوب است. حتی گرینلند و قطب جنوب نیز به سمت استوا کشیده شده‌اند و یخ‌هایشان به‌سرعت در گرمای مناطق گرمسیری ذوب می‌شود.

مارتین ملینچاک، دانشمند ارشد مرکز تحقیقات لانگلی ناسا در این باره به وب‌سایت The Verge گفته است:
متأسفانه این چیزها در حال انتشار هستند. ادعاهای خارق‌العاده نیازمند مدارک خارق‌العاده هستند. هیچ مدرک، علم یا فیزیکی وجود ندارد که ادعاهای مرتبط با تغییر میدان مغناطیسی و ارتباط آن با تغییرات اقلیمی را تأیید کند.

علاوه بر این، هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد میدان مغناطیسی زمین تاکنون تغییری ۹۰ درجه‌ای مانند آنچه که توماس توصیف کرده، داشته یا خواهد داشت. ملینچاک توضیح داد:

این ادعا کاملاً بی‌اساس است. اگر چنین اتفاقی هر ۶,۵۰۰ سال رخ می‌داد، حتماً در تمام سوابق تاریخی ثبت شده بود… میزان انرژی لازم برای ایجاد چنین چیزی بسیار عظیم است و هیچ چیزی وجود ندارد که این تغییر را آغاز کند.

البته، قطب‌های مغناطیسی زمین در طول تاریخ چندین بار جابه‌جا شده‌اند. این پدیده وارونگی قطب‌ها نام دارد و به گفته ناسا، سوابق مغناطیسی قدیمی نشان می‌دهد که به‌طور میانگین هر ۳۰۰,۰۰۰ سال یک‌بار اتفاق می‌افتد، هرچند فاصله زمانی آن بسیار متغیراست.

@khabarha_nazarha


ارجنامه علی اشرف مجتهد شبستری ج 1.pdf
5.1Мб
ارجنامه علی اشرف مجتهد شبستری ج 2.pdf
15.4Мб
اهدای فایل این دو جلد با این یادآوری که هر نوع استفاده مالی از آنها ممنوع است.
سپاس از بانیان آن که در عصر جدید این گونه کار خیر می کنند.
هر دو جلد حاوی مقالات ارزشمندی است.
https://t.me/UT_Central_Library


📌 ارتقاء منابع سخت افزاری سامانه کتابخانه


   منابع سخت افزاری سامانه کتابخانه آذرسا به منظور بهبود عملکرد و رفع کندی تغییر می یابد.

   احتمال اختلال یا قطعی در سامانه کتابخانه روز چهارشنبه 3 بهمن 1403 از ساعت 16:30 به مدت حداکثر 1 ساعت، وجود دارد.
لینک خبر:

https://digital.ut.ac.ir/fa/news/45565


@UT_Central_Library


علیهِ «کتابت پیوسته»: کهن‌ترین شواهد از کتابت قرآن در ایران و خراسان قرن دوم و سوم هجری

دیدگاه پذیرفته شده در میان پژوهش‌گران غربی، نخستین شواهد قرآن نویسی ایرانیان را از اوایل سدۀ چهارم هجری به بعد، و به خط کوفی مشرقی می‌انگارد. من در این مقاله کوشیده‌ام با ارائۀ اسناد و دلایلی نشان دهم سنت کتابت قرآن به خط کوفی اولیه در ایران و به ویژه در خراسان از سدۀ دوم هجری رواج داشته است و بسیاری از مصاحف قرآنی به خط کوفی که غربیان متعلق به مناطق مختلفی چون شامات، شمال آفریقا و عراق می‌دانند، درواقع حاصل ابتکار ایرانیان در خراسان قدیم یا ایران مرکزی بوده است.

کتابت پیوسته از ویژگی‌های کتابت قرآن از نخستین نمونه‌های حجازی تا نمونه‌های کوفی در قرون بعدی بوده است. ایرانیان در برخورد نخست خود با این نسخه‌های قرآنی، احتمالاً از همین سیستم تبعیت کرده‌اند، اما به تدریج در برخی مناطق شرقی، یعنی خراسان و ماوراء النهر از ادامۀ آن تن زده و کلمات عربی را در پایان سطر تقطیع نکرده‌اند. این شیوه باید بسیار زودتر در کتابت ایرانیان از قرآن به خط کوفی اولیه در سده‌های دوم و سوم هجری رخ داده باشد.

روشن است که محققانِ تاریخ هنر اسلامی، جملگی می‌پذیرند که قرآن نویسی ایرانی با خط کوفی ایرانی یا مشرقی از اواخر قرن سوم نمونه‌ها و شواهد بسیار دارد، اما تلاش من این است که نشان دهم ایرانیان سه قرن منتظر و تماشاگر نمانده‌اند تا یکباره از آغاز قرن چهارم کتابت مصاحف قرآن را آغاز کنند، درست همچنانکه از همان آغاز، در کار تولید و تطوّر دانش‌هایی چون نحو عربی، و قرائات، و تفسیر، و حدیث از دیگر مناطق جغرافیایی جهان اسلام پیشی گرفته بودند.

این مقاله همراه با مجموعه مقالاتی دیگر، در کتابی ویراستۀ فرانسوا دِروش، از سوی انتشارات بریل در اواخر سال 2024 انتشار یافته است:
Morteza Karimi-Nia, “Against Scriptio Continua: Iranian Approaches to the Copying of the Qurʾān during the Second and Third Centuries AH (Eighth and Ninth Centuries CE),” in: The Qur’an and Its Handwritten Transmission, edited by François Déroche, Leiden: Brill, 2024, pp. 190-208.

لینک دریافت فایل مقاله:
https://www.kateban.com/media/files/676fd6950fe43.pdf

@kariminiaa


یکی از کانال های خوب در تحقیقات قرآنی.
با یک مرور در این کانال با یافته های تازه در حوزه تحقیقات قرآنی آشنا می شوید. 👇🌹🌷👇👇👇


🔹استقبال از رساله‌ها و پایان‌نامه‌های دانش‌آموختگان دانشگاه تهران در سامانه ایرانداک

بر اساس اعلام پژوهشگاه علوم و فناوری ایران (ایرانداک)، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های ثبت‌شده دانشگاه تهران در پایگاه اطلاعات علمی ایران، مورد توجه پژوهشگران کشور قرار گرفته است.

https://news.ut.ac.ir/fa/news/45552


@UT_NEWSLINE


پرتره جوانی شرمگین و اندیشناک


معین مصوّر
مکتب اصفهان، عصر صفوی
1676 میلادی ۱۰۸۷ ه‍ .ق.
روی یک مقوای هندی
با گواش و طلاکاری‌شده
ابعاد نگاره: 14.30×8.50 سانتی‌متر
ابعاد صفحه: 19.20×12.50سانتی متر
@rezamahdavi51.


این کتاب به ارائه تصویر شیعه در ادبیات موجود الهیاتی-دوکسوگرافی عراق تا اوایل قرن چهارم هجری می‌پردازد. با در نظر گرفتن دوکسوگرافی‌ها به‌عنوان محصولات متنی محافل کلامی قرن سوم هجری، این اثر دیدگاه عمیق‌تری را درباره منشأ و انتقال این مجموعه مهم از منابع ارائه می‌دهد و همچنین تصاویری خاص از شیعه اولیه که این متون ترسیم می‌کنند را بررسی می‌نماید. این کتاب در 2025 منتشر شده است.
در سالهای اخیر، شیعه شناسی در دانشگاهها و مراکز پژوهشی غرب، رشد چشمگیری داشته است. یکی از زمینه های مهم آن، سقوط دولت بعثی عراق بود که سبب شد قدرت شیعه در خاورمیانه بیش از پیش توسعه یافته و بیشتر شناخته شود.


🔻تقویم آموزشی نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ دانشگاه تهران (کلیه مقاطع)

📝ثبت‌نام و انتخاب واحد از شنبه، ۱۳ بهمن‌ماه آغاز و تا شنبه، ۲۰ بهمن‌ماه ادامه دارد.

📚 شروع کلاس‌ها از شنبه، ۲۰ بهمن‌ماه

🔄 حذف و اضافه از شنبه، ۴ اسفندماه تا دوشنبه، ۶ اسفندماه فرصت دارید.

⚠️حذف اضطراری از شنبه، ۳ خردادماه تا دوشنبه، ۵ خردادماه است.

📝 امتحانات پایان‌ترم از پنجشنبه، ۲۹ خردادماه شروع شده و تا پنجشنبه، ۱۲ تیرماه ادامه دارد.

✅ کانال همیار دانشگاه تهران
🆔 @hamyarUT


Репост из: کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران
راهنمای_استفاده_از_تصاویر_نسخ_خطی_موجود_در_کتابخانه_مرکزی.pdf
585.0Кб
روازنه می توانید تصویر یک نسخه خطی را از کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران بدون پرداخت هزینه بردارید.
راهنمای آن را اینجا مشاهده فرمایید.


در صورتی که مشکلی وجود داشت دوستان به این ایمیل اطلاع دهند: dss@ut.ac.ir


https://t.me/NewBooksAndEditions

کانالی سرشار از آثار دینی، تاریخی، ادبی البته به زبان عربی
گاهی یکی از این کانال ها به اندازه یک کتابخانه چند ده هزار کتابی، فایل دارند.


🦚این کتاب را در سفر هند خریداری کرده است.
🌸میرزا بابا محمد صالح ابن سید محمد شفیع موسوی
🌺 سال 1293 ق


✍️ قانون منع فروش پردازنده هوش مصنوعی به کشورهای هدف توسط بایدن اعلام شد

سهام انویدیا (NVDA) روز دوشنبه پس از انتشار قانون صادرات به روز شده توسط دولت بایدن با هدف کنترل جریان تراشه‌های هوش مصنوعی به «دشمنانی» مانند چین، تقریباً 2 درصد کاهش یافت.

کاخ سفید گفت این قانون میزان تراشه های هوش مصنوعی به نام GPU (واحدهای پردازش گرافیکی) را که می توانند توسط اکثر کشورها بدون مجوز خاص سفارش داده شوند، محدود می کند. سفارش‌های کوچکتر از 1700 پردازنده گرافیکی یا کمتر در سقف صادرات به حساب نمی‌آیند.⁠

کاخ سفید روز دوشنبه در بیانیه ای اعلام کرد: هوش مصنوعی به سرعت در حال تبدیل شدن به مرکز قدرت امنیتی و اقتصادی است. "ایالات متحده باید قاطعانه عمل کند تا این انتقال را با اطمینان از اینکه فناوری ایالات متحده زیربنای استفاده جهانی از هوش مصنوعی است و دشمنان نمی توانند به راحتی از هوش مصنوعی پیشرفته سوء استفاده کنند، عمل کند."

#هوش_مصنوعی  #تحریم_GPU

🌑 آقای هوش مصنوعی🌑
🎥رسانه هوش مصنوعی دانشگاه تهران

@MrArtificialintelligence








@kanoonfanni

شب دانشکده فنی
به مناسبت نودمین سالگرد تاسیس دانشکده فنی دانشگاه تهران

هشتصدوششمین شب از سلسله‌ شب‌های بخارا با همکاری کانون مهندسین فارغ‌التحصیل دانشکده فنی دانشگاه تهران به دانشکده فنی اختصاص یافته است. در این نشست «ویژه‌نامه دانشکده فنی مجله بخارا» رونمایی خواهد شد.

همچنین بیژن نامدار زنگنه، مقصود فراستخواه، محمود نیلی احمد‌آبادی، محمد شکرچی‌زاده، علیرضا مهنا، محمدرضا تقی‌دخت و علی دهباشی در این‌خصوص سخن خواهند گفت.

🔸️زمان: ۲۹ دی‌ ۱۴۰۳
🔸️پذیرایی و تجدید دیدار: ساعت ۱۶ تا ۱۷
🔸️آغاز رسمی برنامه: ساعت ۱۷
🔸️مکان: تالار شهید چمران دانشکده فنی



Показано 20 последних публикаций.