Фильтр публикаций










28 مرداد ماه - سال 59 - روستای ده بزرگ شهرستان #باشت، چنان تلخ است که گویا کسی دلش نمی‌خواهد درباره آن روزها صحبتی به میان آورد. و ابعاد مختلف آن هم برای مردم و بازماندگان روشن نشد.

حادثه‌ای که تا مدت‌ها موضوع اخبار ایران بود؛ دولت در تمام کشور سه روز عزای عمومی اعلام کرد و بازار بزرگ تهران تعطیل شد. آیت‌الله دهدشتی از طرف خمینی برای اعلام هم‌دردی به روستا آمد؛ لئونید برژنف، رهبر اتحاد جماهیر شوروی سابق پیام تسلیت فرستاد و مقامات بلندپایه بیشتر کشورها و دولت‌ها با دولت و ملت ایران ابراز ه‌مدردی کردند.
امروز بعد از گذشت ۴۴ سال از آن حادثه دلخراش، یک‌بار دیگر روح درگذشتگان آن حادثه خونین را ارج می‌نهیم و برای بازماندگان آن فاجعه آرزوی سلامتی و سعادت و موفقیت داریم.

این حادثه بر اثر سهل انگاری پیمانکار پروژه احداث جاده روستایی پیچاب رخ داد. پیمانکار به صورت غیر اصولی مواد منفجره ای را که قرار بود برای جاده سازی استفاده کند در روستا انبار کرده که بر اثر آتش سوزی و در نهایت انفجار آن مواد ۵۹ نفر از مردم روستای ده بزرگ باشت به شهادت رسیدند‌.

🌐 @TAMAVAR_LUR


Репост из: LORESTANAT
بیانیه حزب لرستانات.در رابطه با دنا.
استبداد مرکزی ،در این یک قرن گذشته ، همواره در جهت تجزیه خاک و مناطق لرنشین اقدام کرده است .منطقه حکومتی اتابکان لرستان را ،بین ۱۱ استان جعلی تقسیم کردند تا مانع پیشرفت ملت لر گردند .بزرگان و نخبگان سیاسی مارا تیرباران کردند و هر نهضت آزادیخواهی را ، توسط ارتش پوشالی و ژاندارمری و سپاه، در هم کوبیدند .نفت مارا به تاراج بردند .منابع طبیعی و آب کوهرنگ را سرقت کردند.منطقه فریدن در قلب لرستانات را به اصفهان منضم کردند و اکنون هم ،منطقه دنا ، این سمبل ازادگی رابه اصفهان ملحق نمودند .
جوانان آزاد اندیش لر ، دیگر خسته شده اند از این تمامیت خواهی و خواهان بازگشت دنا و مراتع آن به لرستان و لغو این مصوبه ننگین می‌باشند.


Репост из: بُنگ شهرکرد
◽ *بررسی پروندهٔ «یوسف فرهادی بابادی» در گفت‌وگو با وکیل او*

🔻 *حکم حبس و جریمه نقدی برای یک فعال محیط‌زیست*

🔹 *|پیام ما| «یوسف فرهادی بابادی» یکی از فعالان محیط‌زیست کشور، از تیرماه پارسال به‌دلیل مواضع منتقدانه‌اش در حوزۀ محیط‌زیست، درگیر پروندۀ شکایتی شده که هنوز حکم نهایی برای آن صادر نشده است. او حالا از چندوچون این اتفاق به «پیام ما» می‌گوید: «متأسفانه در طول سال‌های گذشته، با ازبین‌رفتن سازوکارهای مدنی مشارکت مخالفان و منتقدان در تصمیم‌سازی‌های کشور، شاهد فرآیندی به نام «سیاست‌ورزی کاذب» هستیم؛ به‌شکلی که فعالان مدنی به دو گروه قابل‌تأیید و غیرقابل‌تأیید تقسیم می‌شوند که صرفاً افراد قابل‌تایید از «رانت انتقاد کردن» برخوردارند. در این معنا انتقادات هم در سطحی بی‌معنا سازمان داده می‌شود که به‌همین‌دلیل، باید به آن سیاست‌ورزی کاذب گفت.»*

https://t.me/bongeshahrekord




Репост из: LORESTANAT
https://www.lorestanat.net/?p=1662&preview=true
معیار قضاوت ملیتها در امور خاورمیانه .




Репост из: Ahad Ghorbani Dehnari احد قربانی دهناری
Secularism–Advantages_Challenges_Criticisms.pdf
185.5Кб
سکولاریسم – مزایا، چالش‌ها و انتقادات
سکولاریسم چیست؟ چه سودی برای مردم و جامعه دارد؟ چالش‌های رسیدن به آن چیست؟ انتقادها و نگرانی‌ها در باره آن کدام است؟ این نوشته به طور فشرده به این مباحث می‌پردازد.
سکولاریسم یعنی جدایی نهاد دین از نهاد دولت. به زبان دیگر جدائی دین و مذهب از قوای سه‌گانه‌ی اجرایی، قانون‌گذاری و دادگستری و بی‌طرفی دولت در امور مذهبی شهروندان در ضمن تضمین آزادی باور و مذهب برای همه‌ی شهروندان.
سکولاریسم با روشنگری، انسانگرائی، دموکراسی، آزادی دین عقیده و بیان، رواداری، صلح‌جوئی، مبارزه با خشونت، مبارزه با تبعیض، رعایت حقوق شهروندی و اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر پیوند ناگسستنی دارد. بدون رعایت همزمان این مقولات، سکولاریسم به یک نوع دیکتاتوری و سرکوب آزادی عقیده، بیان و مذهب تبدیل می‌شود. از اینرو، من کاربرد واژه‌ی سکولاریسم را ترجیح می‎دهم و دیگر ترجمه‌ها را به‌عنوان مترادف و روشنگر این واژه بکار می‌برم.
در یک جامعه‌ی سکولار، دینداران و یا یک شریعت معین، حق ویژه‌ای ندارد که حکومت، دولت و قانونگذاری را در دست بگیرند و یا باورها و مناسک‌های مذهبی خود ....
بقیه‌ی مقاله را در پی.دی.اف. پیوست بخوانید


Репост из: اخبار فوری گِرونی
🔻نامه یک معلم لر به اداره فرهنگ شهرستان کهگیلویه در سال ۱۳۴۱

🔹‏“با کمال ادب چون روز چهارشنبه بعلت کسالت شدید و نداشتن دسترسی به پزشک نتوانستم تدریس کنم و کلاس بوسیله دانش آموزان اداره شد، آن اداره حق دارد یک روز حقوق اینجانب را کسر نماید.”

@geroni_news ⚡️


Репост из: دٱنڳ لوری | Lurish songs
مو دار بَلیتوم که بیدونگ اسۊسوم
مو از تش‌برق هِی وه تش ایگرۊسوم

یسنا دختر ۱۱ ساله لُر اهل یاسوج پس از نوشتن این نامه به زندگی خویش پایان داد.
سونامی خودکشی در لرستانات مخصوصا کهگلویه و ایلام خود به اندازه کافی نگران کننده و فاجعه است. کاهش سن خودکشی فاجعه‌ای‌ست دردناک‌تر و مصیبتی گران‌تر. پیش از آنکه کودکان و جوانان بیشتری دست به خودکشی بزنند باید کاری کرد. غم یسنا غم همه مردم لر و ایران است.

@Lurishsings


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
شعر جدید استاد قاسم فاضلی ذلکی در وصف لُران و همبستگی مردم لر

لرون همه برارن / گپ و کوچیر نداره

🌐 @TAMAVAR_LUR


Репост из: شبکه خبری خوزستان
🔺این نقشه میانگین معدل امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ را نشان می‌دهد

🔹اینکه میانگین معدل برای علوم ریاضی و تجربی ۱۱.۵-۱۲.۵ و برای علوم انسانی کمی پایین‌تر تخمین زده شده است. اما این میانگین را به تفکیک استان‌ها ببینیم و فاجعه آموزش در کشور را رصد کنیم.
🔹وضعیت معدل استان ها هم منطبق با نقشه فقر کشور است.

#اطلاع_رسانی_کنید

✅به جمع 105 هزار نفری مردم‌ خوزستان بپیوندید👇
https://t.me/khozkhabar


میزان بارش‌ها (بر حسب میلی‌متر) به تفکیک استان از ابتدای سال آبی جاری تا تاریخ ۱۴۰۲/۰۹/۳۰

استان‌های چهارمحال بختیاری، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد به ترتیب در رتبه‌های دوم، سوم و چهارم قرار گرفتند.

افسوس که از این حجم بارش و روان‌آب‌ها در لرستانات کمترین رونق و توسعه سهم ما شده است.

آکواریوم‌های زیرزمینی، کشت برنج و صنایع آب‌خواه نصیب کویر مرکزی، و آب‌رسانی با تانکر به روستاهایی که کمتر از ۵ کیلومتر با سدهای عظیم فاصله دارند، نصیب ما شده است.

🌐 @TAMAVAR_LUR


تالکوت پارسونز (Talcott Parsons) جامعه‌شناس و نظریه‌پرداز آمریکایی بود که برای نخستین بار تئوری سیستماتیک نظام‌های اجتماعی را تألیف و منتشر کرد.

نظریه‌ی کنش، تکامل اجتماعی و خرده نظام‌های اجتماعی از مهم‌ترین نظریات ایشان می‌باشند.

🌐 @TAMAVAR_LUR


دخترها، با زُلف‌هایِ تاب‌داده و روغن‌زده، نه برای عکس، که برای بردن آب از تانکرِ نگهبانیِ میراث‌ِفرهنگی، به کنار پرستشگاهِ چغازنبیل آمده بودند.
آن دورتر، در آن غروبِ پاییزی، خشت‌ها و آجرهای چندهزارساله بر خاک نشسته بودند، و این دو، با گردن‌آویز و بازوبندهایِ اشرَفی و لچک‌هایِ ریالی‌شان، در برابر دوربین ایستاده بودند.

#شوش #چغازنبیل، عشایر بختیاری. آذرماه ۱۳۷۳

پ.ن: تصاویر و توضیح اثر استاد عبدالخالق طاهری

🌐 @TAMAVAR_LUR


اصرار نظامیان برای بالا ماندن پرچم حکومت اسلامی از چه خاطر است؟

اگر دلسوز این خاک و مردمش بودند، رفاه حال مردم و نوسازی شهر - چه قبل از سیل و چه بعد از سیل - را اولویت قرار می‌دادند.
برای آن‌ها مهم این است که پلدختر افق دیگری نبیند و تنها پرچم حکومت مرکزی بر چاه‌های نفتِ شهر سایه بیندازد.

#سیل_لرستان / #پلدختر / فروردین ۱۳۹۸

🌐 @TAMAVAR_LUR


Репост из: دورود || پ‍ایتخت طبیعت ایران
۲۳ آذرماه سالروز درگذشت زنده‌یاد شامیرزا مرادی، مروارید اقیانوس

درباره زندگی و هنر این هنرمند بزرگ اینجا بخوانید

دورودی‌ها 👇
@Doroudiha

Показано 20 последних публикаций.