Фильтр публикаций




Репост из: Ahad Ghorbani Dehnari احد قربانی دهناری
Secularism–Advantages_Challenges_Criticisms.pdf
185.5Кб
سکولاریسم – مزایا، چالش‌ها و انتقادات
سکولاریسم چیست؟ چه سودی برای مردم و جامعه دارد؟ چالش‌های رسیدن به آن چیست؟ انتقادها و نگرانی‌ها در باره آن کدام است؟ این نوشته به طور فشرده به این مباحث می‌پردازد.
سکولاریسم یعنی جدایی نهاد دین از نهاد دولت. به زبان دیگر جدائی دین و مذهب از قوای سه‌گانه‌ی اجرایی، قانون‌گذاری و دادگستری و بی‌طرفی دولت در امور مذهبی شهروندان در ضمن تضمین آزادی باور و مذهب برای همه‌ی شهروندان.
سکولاریسم با روشنگری، انسانگرائی، دموکراسی، آزادی دین عقیده و بیان، رواداری، صلح‌جوئی، مبارزه با خشونت، مبارزه با تبعیض، رعایت حقوق شهروندی و اعلامیه‌ی جهانی حقوق بشر پیوند ناگسستنی دارد. بدون رعایت همزمان این مقولات، سکولاریسم به یک نوع دیکتاتوری و سرکوب آزادی عقیده، بیان و مذهب تبدیل می‌شود. از اینرو، من کاربرد واژه‌ی سکولاریسم را ترجیح می‎دهم و دیگر ترجمه‌ها را به‌عنوان مترادف و روشنگر این واژه بکار می‌برم.
در یک جامعه‌ی سکولار، دینداران و یا یک شریعت معین، حق ویژه‌ای ندارد که حکومت، دولت و قانونگذاری را در دست بگیرند و یا باورها و مناسک‌های مذهبی خود ....
بقیه‌ی مقاله را در پی.دی.اف. پیوست بخوانید


Репост из: اخبار فوری گِرونی
🔻نامه یک معلم لر به اداره فرهنگ شهرستان کهگیلویه در سال ۱۳۴۱

🔹‏“با کمال ادب چون روز چهارشنبه بعلت کسالت شدید و نداشتن دسترسی به پزشک نتوانستم تدریس کنم و کلاس بوسیله دانش آموزان اداره شد، آن اداره حق دارد یک روز حقوق اینجانب را کسر نماید.”

@geroni_news ⚡️


Репост из: دٱنڳ لوری | Lurish songs
مو دار بَلیتوم که بیدونگ اسۊسوم
مو از تش‌برق هِی وه تش ایگرۊسوم

یسنا دختر ۱۱ ساله لُر اهل یاسوج پس از نوشتن این نامه به زندگی خویش پایان داد.
سونامی خودکشی در لرستانات مخصوصا کهگلویه و ایلام خود به اندازه کافی نگران کننده و فاجعه است. کاهش سن خودکشی فاجعه‌ای‌ست دردناک‌تر و مصیبتی گران‌تر. پیش از آنکه کودکان و جوانان بیشتری دست به خودکشی بزنند باید کاری کرد. غم یسنا غم همه مردم لر و ایران است.

@Lurishsings


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
شعر جدید استاد قاسم فاضلی ذلکی در وصف لُران و همبستگی مردم لر

لرون همه برارن / گپ و کوچیر نداره

🌐 @TAMAVAR_LUR


Репост из: شبکه خبری خوزستان
🔺این نقشه میانگین معدل امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۲ را نشان می‌دهد

🔹اینکه میانگین معدل برای علوم ریاضی و تجربی ۱۱.۵-۱۲.۵ و برای علوم انسانی کمی پایین‌تر تخمین زده شده است. اما این میانگین را به تفکیک استان‌ها ببینیم و فاجعه آموزش در کشور را رصد کنیم.
🔹وضعیت معدل استان ها هم منطبق با نقشه فقر کشور است.

#اطلاع_رسانی_کنید

✅به جمع 105 هزار نفری مردم‌ خوزستان بپیوندید👇
https://t.me/khozkhabar


میزان بارش‌ها (بر حسب میلی‌متر) به تفکیک استان از ابتدای سال آبی جاری تا تاریخ ۱۴۰۲/۰۹/۳۰

استان‌های چهارمحال بختیاری، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد به ترتیب در رتبه‌های دوم، سوم و چهارم قرار گرفتند.

افسوس که از این حجم بارش و روان‌آب‌ها در لرستانات کمترین رونق و توسعه سهم ما شده است.

آکواریوم‌های زیرزمینی، کشت برنج و صنایع آب‌خواه نصیب کویر مرکزی، و آب‌رسانی با تانکر به روستاهایی که کمتر از ۵ کیلومتر با سدهای عظیم فاصله دارند، نصیب ما شده است.

🌐 @TAMAVAR_LUR


تالکوت پارسونز (Talcott Parsons) جامعه‌شناس و نظریه‌پرداز آمریکایی بود که برای نخستین بار تئوری سیستماتیک نظام‌های اجتماعی را تألیف و منتشر کرد.

نظریه‌ی کنش، تکامل اجتماعی و خرده نظام‌های اجتماعی از مهم‌ترین نظریات ایشان می‌باشند.

🌐 @TAMAVAR_LUR


دخترها، با زُلف‌هایِ تاب‌داده و روغن‌زده، نه برای عکس، که برای بردن آب از تانکرِ نگهبانیِ میراث‌ِفرهنگی، به کنار پرستشگاهِ چغازنبیل آمده بودند.
آن دورتر، در آن غروبِ پاییزی، خشت‌ها و آجرهای چندهزارساله بر خاک نشسته بودند، و این دو، با گردن‌آویز و بازوبندهایِ اشرَفی و لچک‌هایِ ریالی‌شان، در برابر دوربین ایستاده بودند.

#شوش #چغازنبیل، عشایر بختیاری. آذرماه ۱۳۷۳

پ.ن: تصاویر و توضیح اثر استاد عبدالخالق طاهری

🌐 @TAMAVAR_LUR


اصرار نظامیان برای بالا ماندن پرچم حکومت اسلامی از چه خاطر است؟

اگر دلسوز این خاک و مردمش بودند، رفاه حال مردم و نوسازی شهر - چه قبل از سیل و چه بعد از سیل - را اولویت قرار می‌دادند.
برای آن‌ها مهم این است که پلدختر افق دیگری نبیند و تنها پرچم حکومت مرکزی بر چاه‌های نفتِ شهر سایه بیندازد.

#سیل_لرستان / #پلدختر / فروردین ۱۳۹۸

🌐 @TAMAVAR_LUR


Репост из: دورود || پ‍ایتخت طبیعت ایران
۲۳ آذرماه سالروز درگذشت زنده‌یاد شامیرزا مرادی، مروارید اقیانوس

درباره زندگی و هنر این هنرمند بزرگ اینجا بخوانید

دورودی‌ها 👇
@Doroudiha


نظامی که از قرن‌ها پیش تا اوایل دوره‌ی پهلوی بر لرستانات حاکم بود، نظامی اجتماعی منطبق بر پیوندهای خونی، وصلت‌ها و قراردادهای اجتماعی* بود. (درمورد قراردادهای اجتماعی در مقاله‌ای مستقل توضیح خواهیم داد.)

از اجتماع این ۳، ساختارهایی طبقه‌مانند تحت عنوان باب، طایفه، تیره، تش، اولاد و ... شکل می‌گرفتند که با توجه به ذاتِ مفهوم مدیریت در منابع انسانی، مستلزم این بود که افرادی بر این طبقات اختیار یابند و عناوینی مثل ایلخان، خان، کلانتر، ریش‌سفید، کدخدا، تشمال و ... اخذ کنند.

اگر برخلاف تمامیت‌خواهان ما انصاف را درنظر بگیریم و از تملق یا کلی‌گویی‌ها اجتناب کنیم؛ باید بگوییم که از میان هزاران صاحب‌منصب (ایلخان، خان و ...)، طبیعتاً عده‌ای فاسد، عده‌ای بی‌عرضه و عده‌ای هم دلسوز و فداکار بودند که نام نیکشان تا کنون بر زبان‌ها جاری‌ست.

نمی‌شود تعدادی خان ظالم (که اغلب با حمایت دولت‌ها به منصب می‌رسیدند) را نماینده‌ی همه‌ی خوانین دانست. درمیان مسئولان ادارات و نهادهای دولت ایران هم افراد فاسد بسیار بسیار زیاد هستند؛ آیا نوشتن کتابِ "مسئول‌کُشی" جایز است؟

با سیری در تاریخ درمی‌یابیم که آخرین مقاومت‌های ملّی در مناطق لرنشین که به ثمر نشستند (بارزترین مثال: انقلاب مشروطه) با فراخوان‌ها و ائتلاف‌هایی به وجود آمدند که همین خوانین بر علیه حکّام مستبد زمان خود آن‌ها را ترتیب می‌دادند.

این همان تفاوتی است که سبب شد آن زمان مثلاً ایل بختیاری با خوانینش حماسه‌های علیمردان‌خانی داشته باشد و بتواند در برابر دولت از حقش دفاع کند اما جوامع دیگر (مثلاً مناطق مرکزی ایران) به مراتب منفعل باقی بمانند. در مشروطه نیز لرها، گیلانی‌ها و آذربایجانی‌ها با خوانینشان دولت را به زانو درآورند و سایر بوم‌ها تنها نظاره‌گر یا کم‌نقش‌تر باشند.

همین خان‌کُشی کافی بود تا جمعیت لر بعد از خوانین و کارآمدی نظام اجتماعی‌اش (طوایف)، از زمان پهلوی دوم به این سو از مسیر توسعه باز بماند و جریانات غیر بومی برای لرها مسیر و فراخوان معین کنند.

برهانی که آورده شد چراییِ انگیزه‌ی مشترک سلطنت‌طلب‌ها و ارزشی‌ها در منفی نشان دادن وجهه‌ی عموم خوانین یا به عبارتی #خان_ستیزی را توضیح می‌دهد. آن‌ها هراس دارند که مردم لر متوجه شوند توانایی خودمدیریتی دارند و تجربه‌ای متفاوت و چه بسا بهتر از زندگی در زیر پرچم دولت مرکزی داشته‌اند.

یک مثال عینی: در اوایل انقلاب که اغلب مردم محروم بودند و حتی از سواد و تجربه‌ی فیلم‌دیدن بی‌بهره بودند، دولت اسلامی با خرج خود مستند «خان گزیده‌ها» نوشته‌ی پاسدار مرتضی آوینی را در روستاها و میان عشایر و حتی شهرنشینان نمایش می‌داد.

چه الزامی وجود داشت که نظامی که تازه مستقر شده بود و بسیاری مقدمات را برقرار نکرده بود، اینطور مُصرانه خرج و تلاش کند تا مردم تصویری منفی از خوانین پیدا کنند؟

درمورد مستند «خان گزیده‌ها» هم در مطالب بعد خواهیم نوشت.


🌐 @TAMAVAR_LUR


یکی از متداول‌ترین ایده‌ها برای وابسته‌سازیِ یک جامعه این است که آن‌ها را به نحوی باورمند سازیم که بی‌اراده و ناچار هستند. به عبارتی اگر چنگ به دامن دیکتاتور (شاه، رهبر) و پشتِ پا به تاریخ خود نزنند، در توحشِ خودشان (افسانه‌های عجیب و غریب درمورد خوانین لر) گرفتار خواهند شد!

🌐 @TAMAVAR_LUR


احسان قائدی، بسیجیِ پاسدار، اخیرا با حمایت حوزه علمیه‌ شهرستان شهرکرد و اخذ مجوز از اداره‌ی فرهنگ و ارشاد اسلامی موفق به چاپ و انتشار کتابِ "خان‌کُشی" شد.

وابستگان به رژیم اسلامی نیز شادمان از تحکیم ایدئولوژیِ مشترکشان با سلطنت‌طلبان (تخریب و تقبیح وجهه‌ی ساختارهای نظام اجتماعی بومی) درحال انتشار گسترده‌ی این کتاب هستند.

🌐 @TAMAVAR_LUR


به مناسبت سالروز ۱۷ آذر


Репост из: کانال لُر تباران بهمئی
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
خرمن خان هنوز ادامه دارد

متاسفانه در رابطه با اهنگ معروف خان بالای قاسم فاضلی و جوابیه ی شوخی وارانه ی خواننده ی بهمئی به ایشان، عده ای سعی در ایجاد تنش و اختلاف در میان همتباران بختیاری و بهمئی داشته اند که خوشبختانه موفق به انجام ان نشده و ناکام مانده اند .
استاد قاسم فاضلی عزیز خواننده ی محبوب نه فقط بختیاری بلکه تمامی مردم لٌر با پاسخی زیبا و دلنشین در پیج اینستایی خود که این اهنگ متعلق به تمامی مردم لٌر است و ما همه باهم برادریم و خون لٌر در بدن داریم به این موضوع خاتمه داده است .

درود بر استاد قاسم فاضلی خواننده ی محبوب و دوست داشتنی قوم لٌر ‌


بهمئی ، بختیاری گئوگریشون چه گرمه ،،
لر وا با اتحاد بو ، ایخم تش بوًسته به خرمن..


اتش کورکن کینه ها باشیم نه هیزم بیار معرکه.

اتحاد لٌر ناگسستنی است.


@LORANDESHAN


Репост из: Toomaj | توماج
خبرگزاری قوه‌قضائیه دلیل بازداشت توماج صالحی را «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» اعلام کرده و مدعی شده‌است: «توماج صالحی و وکیلش تاکنون هیچ شکایتی از ضابط و یا قضات پرونده ثبت نکرده‌اند.»

این در حالی است که مستندات و لایحه شکایت از ضابطان به اتهام شکنجه و رسانه‌هایِ حکومتی که اخبار کذب در خصوص توماج منتشر کرده‌اند موجود است. در صورت لزوم به صورت عمومی منتشر خواهند شد.


Репост из: Toomaj | توماج
تکمیلی؛ ربایش توماج صالحی در خیابان و بدون ارائه هرگونه حکم قضایی، کارت شناسایی و با ضرب و شتم شدید همراه بوده‌است. براساس اطلاعات تایید نشده ماموران لباس شخصی با قنداق تفنگ‌های کلاشینکف و کلت کمری توماج را ضرب و شتم کرده و به او آسیب زده‌اند‌.


Репост из: Toomaj | توماج
امروز پنج‌شنبه ۹ آذر ۱۴۰۲ عده‌ای مامور لباس شخصی مسلح #توماج_صالحی را در خیابانی در بابل با برخوردی خشونت‌آمیز همراه با ضرب و شتم بازداشت کرده و به مکانی نامعلوم منتقل کردند. مسئولیت جان و سلامت او با جمهوری اسلامی است.


👏

Показано 20 последних публикаций.

194

подписчиков
Статистика канала