🧠پروبیوتیک ها ممکن است احساسات منفی را کاهش دهند
📆 11 آوریل 2025
🏢 منبع: دانشگاه لیدن
🔻خلاصه: یک مطالعه جدید نشان می دهد که پروبیوتیک های روزانه می توانند به طور قابل توجهی احساسات منفی مانند اضطراب ، استرس و خستگی را در بزرگسالان سالم کاهش دهند. با استفاده از ترکیبی از ردیابی خلق و خوی ، وظایف پردازش احساسات و پرسشنامه های روانشناختی ، محققان دریافتند که پروبیوتیک ها پس از حدود دو هفته شروع به بهبود خلق و خوی کردند.
🔻جالب است که این اثرات به جای پرسشنامه های سنتی ، بهتر است از طریق گزارش های ساده ی روزانه ی خلق و خوی ثبت شوند. افرادی که بیشتر از ریسک گریز می کردند به نظر می رسید که بیشتر از مداخله بهره مند می شدند و پروبیوتیک ها احساسات مثبت را مانند برخی از داروهای ضد افسردگی کاهش نمی دادند.
🔻آنها همچنین بررسی کردند که کدام افراد از این باکتری های "خوب" بیشترین سود را می برند. پروبیوتیک ها باکتری های " خوب " به شکل نوشیدنی یا قرص هستند که می توانید در سوپرمارکت خریداری کنید و همچنین در غذاهایی مانند ماست ، پنیر تخمیر شده و کلم ترش یافت می شوند.
🔻علاقه فزاینده ای به این احتمال وجود دارد که پروبیوتیک ها نه تنها سلامت روده بلکه سلامت روانی را نیز بهبود می بخشند.
🔻جانسون می گوید:" ارتباط روده و مغز مسیرهای مختلفی را فراهم می کند که از طریق آن باکتری های روده می توانند بر احساس و رفتار ما تأثیر بگذارند ، از جمله از طریق عصب واگوس ، سیستم ایمنی بدن و هورمون ها".
🔻گزارش های روزانه خلق و خوی
در حالی که مطالعات حیوانی قبلا اثرات امیدوار کننده پروبیوتیک ها را بر مغز و رفتار نشان داده اند ، مطالعات انسانی نتایج نامنظم را به ارمغان آورده است.
🔻بنابراین جانسون و استینبرگن از ترکیبی از روش ها برای ثبت اینکه چگونه پروبیوتیک ها می توانند بر توانایی تنظیم احساسات و خلق و خوی ما تأثیر بگذارند ، استفاده کردند.
🔻این شامل پرسشنامه های روانشناختی ، گزارش های روزانه خلق و خوی و وظایف کامپیوتری بود که نحوه پردازش احساسات مردم را آزمایش می کرد.
🔻این مطالعه در بزرگسالان جوان و سالم انجام شد که روزانه یک ماه پروبیوتیک (حاوی باکتری هایی مانند لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم) مصرف می کردند.
🔻این اولین مطالعه ای است که از گزارش های روزانه خلق و خوی برای ارزیابی اثرات پروبیوتیک ها استفاده می کند. به وضوح نشان می دهد که پروبیوتیک ها می توانند احساسات منفی را در مقایسه با دارونما کاهش دهند. این می تواند به معنای کاهش احساسات مانند اضطراب ، استرس ، خستگی یا تمایلات افسردگی باشد.
🔻استینبرگن می گوید:" این قابل توجه است که با پرسیدن از شرکت کنندگان که هر روز چه احساسی داشتند ، می توانیم اثرات مفید پروبیوتیک ها را بر خلق و خوی تشخیص دهیم".
🔻"در مقابل ، پرسشنامه های روانشناختی استاندارد که در این زمینه رایج هستند به اندازه کافی حساس نبودند تا این تغییرات را تشخیص دهند.”
🔻جایگزینی برای داروهای ضد افسردگی وجود ندارد
محققان دریافتند که حدود دو هفته طول کشید تا پروبیوتیک ها احساسات منفی را بهبود بخشند. برای کار کردن داروهای ضد افسردگی تقریبا به همان اندازه زمان می برد ، اما در حالی که داروهای ضد افسردگی تمایل دارند که خلق و خوی منفی و مثبت را کاهش دهند ، نتایج نشان داد که پروبیوتیک ها فقط خلق و خوی منفی را کاهش می دهند.
🔻این می تواند یک مزیت احتمالی باشد ، اگرچه محققان تاکید می کنند که پروبیوتیک ها نباید جایگزین داروهای ضد افسردگی باشند.
🔻چه کسانی بیشتر از پروبیوتیک ها سود می برند ؟
وقتی محققان کاهش احساسات منفی را مشاهده کردند ، مشتاق بودند که بررسی کنند که آیا می توانند پیش بینی کنند که چه کسی بیشتر از پروبیوتیک ها سود می برد.
🔻جانسون می گوید:"ما دریافتیم که ویژگی های مختلف، به ویژه تمایل به اجتناب از ریسک، با اثر بیشتر پروبیوتیک ها بر خلق و خوی مرتبط است".
🔻علاوه بر این، محققان شواهدی پیدا کردند که پروبیوتیک ها ممکن است بر نحوه پردازش نشانه های عاطفی شرکت کنندگان تأثیر بگذارند. شرکت کنندگان که پروبیوتیک دریافت کردند در تشخیص حالات صورت کمی دقیق تر بودند.
🔻پروبیوتیک ها می توانند در آینده به روشی هدفمند استفاده شوند
بسیاری از سوالات در مورد نحوه عملکرد دقیق پروبیوتیک ها و اثرات طولانی مدت آنها بی پاسخ مانده است.
🔻استینبرگن می گوید:" شاید در آینده پروبیوتیک ها می توانند به صورت هدفمند به عنوان یک مداخله زودهنگام برای کاهش احتمال پیشرفت احساسات منفی به شرایط سلامت روانی مانند افسردگی استفاده شوند".
🖇منبع:
https://neurosciencenews.com/probiotics-emotion-depression-28602/ترجمه مقاله NU537
ترجمه : #طاهره_مبارکی
؛--------------------------
🧠 Telegram:
@Neuroscience_New👥 Group:
@PortalRavaninstagram.com/Neuroscience_New🎯 پرتال روانشناسی اینجاست