کانال هُنرواره | Art


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Искусство


🖇هُنر نوسانی غیرقابل انفکاک است،
میانِ تکنیک و جنون...📝

این‌جا پُر از کاراکتر و قصه است...🌠
راه ارتباطی👇
t.me/HidenChat_Bot?start=176722911
اولین پست کانال👇
https://t.me/Honarrvareh/8

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Искусство
Статистика
Фильтр публикаций


افرادی که از تنهایی وحشت دارند، معمولاً می‌کوشند این وحشت را از طریق یک شیوه‌ی بین فردی تسکین دهند. آن‌ها نیازمند حضور دیگرانند تا هستیِ خود را به اثبات برسانند. آرزو دارند توسط دیگران بلعیده شوند یا آن‌که می‌خواهند دیگران را ببلعند تا درماندگیِ ناشی از تنهایی‌شان را فرو بنشانند پس در پیِ روابط متعدد هستند. فردی که در حال غرق شدن در اضطراب تنهایی‌ است مأيوسانه به هر رابطه‌ای چنگ می‌زند، این دست انداختن به سوی هر رابطه، چیزی نیست که او بخواهد بلکه از سرِ ناچاری چنین می‌کند و رابطه‌ی حاصل از چنین شرایطی برای ادامه‌ی بقاست نه برای دست‌یابی به رشد و تکامل...!

از کتاب "روان‌درمانی اگزیستانسیال"
نوشته‌ی دکتر "اروین د. یالوم"
ترجمه‌ی دکتر "سپیده_حبیب"

@Honarrvareh


تصنیف "جان من گفتمت"
دستگاه‌موسیقی: "شور"
شاعر و آهنگساز: "محمدعلی_امیرجاهد"
تاریخ ضبط: "1307_1306"


استاد "شهریار" وقتی جوان بود خیلی دوست داشت "قمرالملوک وزیری" را ببیند. بنابراین با دوستی به جمعی می‌رود که قرار بود قمر در آن‌جا آواز بخواند. شهریار پیش از دیدار قمر، این شعر را می‌سراید:

از کوریِ چشمِ فَلَک امشب قمر این‌جاست
آری قمر امشب به خدا تا سحر این‌جاست
آهسته به گوشِ فَلَک از بنده بگویید
چشمت نَدَوَد این همه یک شب قمر این‌جاست
آری قمر آن قُمریِ خوشخوانِ طبیعت
آن نغمه‌سرا بلبلِ باغِ هنر این‌جاست
شمعی که به سویش منِ جان‌سوخته از شوق
پروانه‌صفت باز کنم بال و پَر این‌جاست
تنها نه من از شوق، سر از پا نشناسم
یک دسته چو من عاشقِ بی‌پا و سر این‌جاست
هر ناله که داری بکن ای عاشقِ شیدا
جایی که کند ناله‌ی عاشق اثر این‌جاست
مهمان عزیزی که پیِ دیدنِ رویش
همسایه همه سرکشد از بام و در این‌جاست
ساز خوش و آواز خوش و باده‌ی دلکش
ای بی‌خبر آخر چه نشستی خبر این‌جاست
آسایش امروزه شده دردسر اما
امشب دگر آسایشِ بی‌دردسر این‌جاست
ای عاشقِ روی قمر، ای ایرجِ ناکام
برخیز که باز آن بُتِ بیداد‌گر این‌جاست
آن زُلف که چون هاله به رُخسارِ قمر بود
بازآمده چون فتنه‌ی دورِ قمر این‌جاست
ای کاش سحر ناید و خورشید نَزاید
کامشب قمر این‌جا، قمر این‌جا، قمر این‌جاست

"محمدحسین_بهجت‌تبریزی" (شهریار)

@Honarrvareh


عکسی قدیمی از بانوی بزرگ آواز ایران "قمرالملوک_وزیری" مربوط به سال 1338 در آخرین روزهای زندگی‌اش، روزهایی که به شدت بیمار بود و بر او به سختی گذشت زیرا دیگر نه خانه‌ای داشت و نه کسی که او را پرستاری کند.
@Honarrvareh


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
ویدیوی بررسی "شاهکارهای معماری جهان" از مجموعه‌ "رسانه‌ی پارسی" که این قسمت درباره‌ی "کولوسئوم" (Colosseum) که در حال حاضر یکی از محبوب‌ترین جاذبه‌های توریستی روم می‌باشد و "پانتئون" ( Pantheon) معبد رومی و کلیسای کاتولیک فعلی در روم می‌باشد که هردو شاهکارهای معماری به جا مانده از دوران روم باستان‌ می‌باشند. این دو بنا که هر دو در ایتالیا واقع شده‌اند به‌طور کلی دورنمایی از تمدن روم باستان در آن زمان را به دست می‌دهند. "کولوسئوم" وجه خشونت‌بار و خوشگذرانِ این تمدن را نمایان می‌کند و "پانتئون" بخش آیینی و پرستش خدایان رومی، این دو بنا با جزئیات دقیق و شگفت‌آورشان جهت به رخ کشیدن عظمت امپراتوری روم ساخته شده بودند و از این رو امروز نیز در خاطر بشر معاصر احساسی از عظمت و بزرگی را منعکس می‌کنند.

#معماری
@Honarrvareh


تابلوی نقاشی "برج بابل "
(The Tower of Babel)

اثرِ "پیتر_بروگل"(Pieter_Bruegel)
نقاش مشهور هلندی دوران رنسانس که این نقاشی را با تکنیک رنگ و روغن روی بوم در سال 1563 خلق کرده است و هم‌اکنون در "موزه‌ی کانستیستوریس"
(Kunsthistorisches Museum)
که یک موزه‌ی هنری در وین، پایتخت اتریش است نگهداری می‌شود.
این نقاشی داستانی را از کتابِ پیدایش تورات به تصویر می‌کشد که در آن مردم می‌خواهند برجی بسازند که آن‌قدر بلند باشد تا به آسمان برسد. این تصویر برجی عظیم را با جزئیات دقیق نشان می‌دهد که از آجر و سنگ ساخته شده و کارگران زیادی در حال ساختن آن هستند. در پایین برج، مردمی با زبان‌های مختلف در حال گفتگو هستند و به نظر می‌رسد که در حال برنامه‌ریزی برای ادامه‌ی ساختن برج هستند با این حال در آسمان، فرشته‌ای به زبان‌های مختلف صحبت می‌کند و باعث می‌شود که مردم گیج شوند و نتوانند زبان یک‌دیگر را درک کنند. این نقاشی همچنین به عنوان تفسیری از غرور و جاه‌طلبی انسان دیده می‌شود. مردم در این نقاشی سعی می‌کنند با ساختن برجی به آسمان و به خدا برسند، اما خداوند با مختلف کردن زبانِ مردم، آن‌ها را متوقف می‌کند.

#نقاشی
@Honarrvareh


پیشینه تاریخی فلسفه هنر.pdf
691.8Кб
مقاله‌ی "پیشینه‌ی تاریخی فلسفه‌ی هنر" که ترجمه‌ی دو فصل اول و دوم کتاب "هنر و ارزش" نوشته‌ی "جورج_دیکی" متخصص زیبایی‌شناسی و فلسفه‌ی هنر می‌باشد.
ترجمه‌ی "ابوالفضل_مسلمی"
@Honarrvareh


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
ویدیوی بررسی "شاهکارهای معماری جهان" که این قسمت درباره‌ی "گوبکلی تپه" (Göbekli Tepe) در ترکیه و "استون‌هنج" (Stonehenge) در انگلستان می‌باشد که از اولین بناهایی هستند که به دست بشر ساخته شده‌اند. این دو بنای عظیم که از سنگ‌هایی غول‌پیکر ساخته شده‌اند به دلیل وزن و حجمِ ساخت‌وساز هنوز از معماهای ذهن بشر به شمار می‌روند به گونه‌ای که متخصصان درباره‌ی توانایی‌های تکنیکی بشرِ آن زمان تصورات و فرضیه‌های جدیدی را مطرح کرده‌اند.

#معماری
@Honarrvareh


عکسی از "فریدا_کالو" (Frida_Kahlo)
نقاش مکزیکی در حال نقاشی کردنِ تابلوی "دیه‌گو در ذهن من" در حالی که همسرش "دیه‌گو_ریورا" (Diego_Rivera) نقاش و دیوارنگار مشهور مکزیکی، شاهد هنرآفرینیِ اوست.

عکاس: "برنارد_سیلبرشتاین"
(bernard_Silberstein), 1940

@Honarrvareh


"کی اشکاتو پاک می‌کنه"
خواننده: "ابی"
آهنگساز: "سیاوش_قمیشی"
ترانه‌سرا: "امیر_فرخ‌ تجلی"
آلبوم: "ستاره‌های سربی"
سال اجرا: "1374"
@Honarrvareh


"نصیحتِ پولونیوس به فرزندش"

افکار خود را به زبان مَیاور و افکارِ بی‌تناسب را اجرا مکن، از درِ آشنایی در آی ولی عوامانه رفتار مکن، دوستانی را که پس از آزمایش برگزیده‌ای چون روحِ خویش با پنجه‌ی فولادین، محکم بگیر ولی دستِ خود را با فشردنِ دستِ هر فردِ سر از تخم بیرون‌‌ نکرده و پَر درنیاورده‌ای که خود را دوستِ تو می‌خواند خسته مکن، از شراکت در نزاع خودداری کن ولی هرگاه دست به آن زدی طوری رفتار کن که رقیب از تو بپرهیزد، به همه گوش فرا دار ولی زبان خود را برای همه مَگشای، نکوهشِ دیگران را بپذیر ولی از داوری بپرهیز، تا آن‌جا که کیسه‌ات اجازه می‌دهد لباسِ فاخر بپوش ولی به دنبالِ تظاهر مَرو، لباس باید فاخر باشد نه جلف، زیرا لباس مُعرفِ شخص است، نه از کسی وام بگیر و نه به کسی مدیون شو زیرا وام اغلب، هم خود از بین می‌رود و هم دوست را از کَفَت می‌رُباید و وام‌ گرفتن باعثِ کُند شدنِ تیغه‌ی صرفه‌جویی می‌شود، مهم‌تر از همه نسبت به خویش درستکار باش و همان‌طور که پس از شب، روز می‌آید مطمئن باش که در آن‌صورت نسبت به هیچ‌کس نادرستی نخواهی کرد.

"ویلیام_شکسپیر"، "نمایشنامه‌ی هملت"
کتاب: "مجموعه‌ آثار نمایشی ویلیام شکسپیر، جلد دوم"، ترجمه‌: "علاءالدین_پازارگادی"، ص 908

@Honarrvareh


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
فیلم مستند "خانه سیاه‌ است" به کارگردانی "فروغ_فرخزاد" و تهیه‌کنندگی "ابراهیم_گلستان" در پاییز سال 1341 به دنبال دیدارِ فروغ فرخزاد از آسایشگاه جذامیان "بابا باغی تبریز" ساخته شد. این فیلم جایزه‌ی بهترین فیلم مستند همان سال را در فستیوال فیلم آلمان غربی از آن خود کرد. حضور جذامی‌ها در فیلم به عنوان طردشدگان جامعه با به تصویر کشیدن روزمرگی و انسان گرفتار به‌ طور عام از شاخص‌های مهم این فیلم به‌ شمار می‌آیند. چند جمله از فیلم با تک‌گویی "ابراهیم_گلستان": "دنیا زشتی کم ندارد، زشتی‌های دنیا بیشتر بود اگر آدمی بر آن‌ها دیده بسته بود، اما آدمی چاره‌ساز است..."

#مستند
#فروغ_فرخزاد
#ابراهیم_گلستان
@Honarrvareh


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
مجموعه‌ی "زنان پیشگام سینمای ایران" کاری از "نزهت_بادی" که به نخستین زنانی می‌پردازد که هر کدام با انتخاب‌های متفاوت و جسورانه‌شان از محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های پیرامون زنان در سینما عبور کردند و الهام‌بخشِ نسل زنان پس از خود شدند و مسیر تازه‌ای را به روی زنان دیگر در عرصه‌ی سینما و هنر گشودند که‌ در این قسمت به "فروغ_فرخزاد" می‌پردازیم هر چند او به عنوان شاعری محبوب در ایران شناخته می‌شود اما همچنین اولین زن مستندساز در تاریخ سینمای ایران نیز می‌باشد که در سن 27 سالگی‌ مستند "خانه سیاه است" را ساخت و جایزه‌ی بهترین فیلم در فستیوال "اوبرهاوزن" را به دست آورد. "کریس_مارگر" مستندساز شاخص فرانسوی، آن را شاهکار نامید و "جاناتان_رزنبام"، منتقد سرشناس آمریکایی آن را پیش‌درآمدی بر موج نوی ایران نام نهاد. این ویدیو پژوهشی تصویری پیرامون مسیر شخصی و حرفه‌ای "فروغ_فرخزاد" به عنوان یکی از زنان پیشگام سینمای ایران است.

#سینما
@Honarrvareh


درود بر هنردوستان و همراهان ارجمند، همین‌طور که می‌بینیم این نقاشی یکی از شاهکارهای تاریخ هنر رنسانس هست که به این دقت و ظرافت تعداد زیادی کاراکتر رو در حال انجام فعالیت‌های مختلف و بعضاً عجیب و غریب در کنار هم به تصویر کشیده، هر کدوم از این‌ها یک ضرب‌المثل‌ رو به ما نشون میده و این رو هم می‌دونیم که ضرب‌المثل یعنی داستانی که به ما یک پند و یا درس می‌ده و معنایی در پَس خودش داره، میشه گفت هر قسمت از این نقاشی یک داستان برای گفتن به ما داره و حتی می‌تونیم بعضی از اون‌ها رو به شکل‌های مختلف هم تعبیر و تفسیر کنیم.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
ویدیویی کوتاه درباره‌ی تحلیل و بررسی شاهکار هنری "ضرب‌المثل‌های هلندی"
(Netherlandish Proverbs)

اثرِ "پیتر_بروگل"(Pieter_Bruegel)
نقاش مشهور هلندی دوران رنسانس مربوط به سال 1559 در موزه‌ی "گِمالدِه‌گالری" (Gemäldegalerie) در برلین

#موزه_هنر
@Honarrvareh


در این نقاشی "پیتر_بروگل" ضرب‌المثل‌ها را توسط آدم‌ها، ساختمان‌ها و یا مناظر به تصویر درآورده آن هم به صورت کاملاً تخیلی، در سمت چپ این تابلو مردی را می‌بینیم که در حال گاز زدن یک ستون است، فکر می‌کنید‌ این تصویر می‌خواسته چه ضرب‌المثلی را نشان بدهد؟ این که این مرد دورو است و شخصیت صاف و یک‌دستی ندارد. در قست بالای این تابلو مردی نقاشی شده که بعد از غرق شدن گوساله‌اش در استخر، دارد آن را با خاک پُر می‌کند. ضرب‌المثل پشتِ این تصویر همان ضرب‌المثل معروف ما ایرانی‌هاست که می‌گوید: نوشدارو بعد از مرگ سهراب، در ادامه ضرب‌المثل‌هایی که پشتِ طراحی قسمت‌هایی از تابلو هست را با هم بررسی می‌کنیم. ضرب‌المثل "گاز گرفتن ستون" به معنی "داشتن شخصیت دورو" و ضرب‌المثل "هیچ‌وقت کسی که یک دستش آب و یک دستش آتش است را باور نکنید" به معنی "کسی است که صادق نیست و دردسرساز است"، ضرب‌المثل "ریختن پول درون آب" به معنی "حیف و میل کردن پول" می‌باشد، ضرب‌المثل "به گربه زنگوله بستن" به معنی "یک نقشه‌ی خطرناک و غیرعملی را انجام دادن" می‌باشد، ضرب‌المثل "اهمیت ندادن به سوختن یک خانه و گرم کردن خود با آتش آن" به معنی "از هر فرصتی استفاده کردن بدون توجه به پیامدهای بد آن برای دیگران" است، ضرب‌المثل "کشیدن بار سنگین" به معنی "کار بیهوده انجام دادن"، ضرب‌المثل "از روی یک گاو نر بر روی پشت یک الاغ افتادن" به معنی "کسی که زیاد به سختی می‌افتد"، ضرب‌المثل "بوسه زدن بر روی حلقه‌ی در" به‌معنی "چاپلوس و متملق بودن" می‌باشد.

#نقاشی
@Honarrvareh


در این نقاشی تصاویری عجیب و در عین‌حال جالبی را می‌بینیم، مثلاً مردی در حال گاز گرفتن یک ستون چوبی است و یا مردی دیگر کاسه‌ی غذایش را ناگهان برمی‌گرداند تا غذا بر روی زمین بریزد. این نقاشی عجیب اثر "پیتر_بروگل" در واقع بیش از 100 ضرب‌المثل هلندی را به صورت تصویری و ملموس به تصویر کشیده است. در ابتدا اسم این تابلو "حماقت آدم‌ها" بود و هدفِ بروگل از کشیدن آن‌ها نه فقط به تصویر درآوردنِ ضرب‌المثل‌ها بلکه کشیدن کارهای احمقانه‌ی آدم‌ها بوده است، خیلی از این ضرب‌المثل‌ها بر روی رفتارهای عجیب و غریب و بی‌هدف آدم‌ها تأکید دارند و تعدادی از آن‌ها هم پا را فراتر گذاشته‌اند و روی آن دسته از حماقت آدم‌ها تمرکز کرده‌اند که در نهایت دودش به چشم خودشان می‌رود. شاید بپرسید چرا برای بروگل ضرب‌المثل‌ها تا این حد اهمیت داشته‌اند که او تصمیم گرفت آن‌ها را نقاشی کند؟ در زمانِ بروگل و سال‌های قبل از آن، مردم در صحبت‌های روزمره زیاد از ضرب‌المثل‌ها استفاده می‌کردند و نوشته‌های نویسنده‌های هلندی و فنلاندی پُر بود از ضرب‌المثل‌های مختلف، تعداد این ضرب‌المثل‌ها آن‌قدر زیاد بود که حدود 800 تای آن‌ها در یک کتاب به چاپ رسید.

#نقاشی
@Honarrvareh


تابلوی نقاشی "ضرب‌المثل‌های هلندی"
(Netherlandish Proverbs)

اثرِ "پیتر_بروگل"(Pieter_Bruegel)
نقاش مشهور هلندی دوران رنسانس که این نقاشی را با تکنیک رنگ و روغن روی چوب بلوط در سال 1559 خلق کرده است و هم‌اکنون در "گِمالدِه‌گالری" (Gemäldegalerie) که یک موزه‌ی مهم هنری در شهر برلین در آلمان است، نگهداری می‌شود. در این نقاشی صحنه‌ای از انسان‌ها، حیوانات، اشیاء و تصاویر تحت‌اللفظیِ ضرب‌المثل‌ها و اصطلاحات زبان هلندی با دقت و مهارتی فوق‌العاده به تصویر کشیده شده‌اند.

#نقاشی
@Honarrvareh


6855-32165056-NKC.pdf
214.6Кб
دانلود مقاله‌ی "معرفی دیدگاه‌های سوررئالیستی درباره‌ی عکاسی"، "فروغ_خبیری"، چیدمان، سال اول، شماره 1، بهار 1392

@Honarrvareh

Показано 19 последних публикаций.