Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
#جفنگیات


Репост из: نباید می‌ماندیم
کمونیسم ایدئولوژیِ نفرت‌محور و ویرانگری است. یک کشور کمونیستی، بهشتِ حسودهاست. می‌گوید اگر من ندارم، پس همه نداشته باشند، تا من آرام بگیرم. ما الان در ایران قربانی همین روحیات هستیم. قربانی حسادت، بددلی و نفرت که ۵۰ سال پیش به جان مردم افتاده بود.

وقتی انسان‌ها با هم متفاوت‌اند و بضاعت‌ها و توانایی‌های متفاوت دارند، پس حتما و الزاما و طبیعتا باید زندگی متفاوتی داشته باشند وگرنه کشور به باد می‌رود. تو یا این واقعیت را [هرچند احتمالا تلخ است] می‌پذیری، یا یک کمونیست‌ می‌شوی.


#معین_دهاز




Репост из: عنتلکتوری
خیلی باید مراقب باشیم که با این حرف‌های قشنگ که شاید تو یه موارد خاصی هم درست باشن، خودمون رو گول نزنیم.
طرف انقد گنده دماغه، که هیچ‌کسی رغبت نمی‌کنه سمتش بره، بعد می‌گه انقد تو تنهایی خودم بزرگ شدم، که تو خلوت کسی جا نمی‌شم!
بزرگوار شما رو کسی گردن نمی‌گیره وگرنه له له می‌زنی برای رابطه با دیگران.
تنها بودنی که به نظر من ارزشمنده به معنی منزوی بودن نیست. این تنهایی یه جور تنهایی از درونه. که حتی وقتی تو جمع و ارتباط هم هستی خلوت درونت رو برا خودت حفظ می‌کنی.

#لاابالی
@antelectory


زندگی به‌سان طوفان

پویایی و چرخه‌ی تلخی و بعد شورانگیزی این پدیده

در هم آمیخته بودنِ رنج و رنج نبردن!

دو مورد رو به معیارهام اضافه می‌کنم (علاوه بر احترام واقعی):
اینکه رنجت از من بیشتر باشه و خدای خودخوانده باشی برایم
و دیگری
اینکه زیباتر از آثار Yanni باشی!


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
از این پس با #فرهنگ‌سازی_کثیف_اینستاگرامی یا #جفنگیات می‌پردازم به این موضوع.

این قسمت: جبرگرایی مطلقِ احمقانه

اینکه خودت رو به‌دست باد و سرنوشت بسپاری و هیچ تلاشی برای روابطت نکنی، از سر حماقت و نفهمی هست؛ «اون که بخواد خودش میاد یا خوشش بیاد خودش میاد» جمله‌ی نادرست و غیرمنصفانه‌ای هست که این روزا کف اینستا زیاد شنیده میشه. اینکه صبر کنی روابط #انسانی مث روابط طبیعی باشن و همون‌جور پیش برن، احمقانه‌ترین چیزی هست که می‌تونه توی روابط وجود داشته باشه.
https://t.me/c/1189593504/3872

https://t.me/c/1189593504/3959

اما جمله‌ای هم که شاید درست بگه اینه که «نباید جلوجلو تصویرسازی [فانتزی‌سازی] کرد» اما تا چه حد؟ با چه شرایطی؟👇

https://t.me/c/1189593504/3871

جمله‌ی نادرست دیگه
«پذیرفتم که اون [کسی] که بهم آسیب می‌زنه رو رها کنم حتی اگه دوستش داشته باشم» رها؟ چه رهایی؟ چرا فرار از یه پدیده واقعی 👇

https://t.me/c/1189593504/3999

شما اون زمان حق رهایی داری که دیگه نه برای خودت و نه شخص مقابلت تلاش کنی. راکد شدن و مُردن هر نوع رابطه‌ای با همین رهایی‌های اولیه آغاز میشه. بی‌تفاوتی و انفعال در روابط کشنده‌ان.




https://t.me/c/1189593504/3267

https://t.me/c/1189593504/3605

https://t.me/c/1189593504/3462

https://t.me/c/1189593504/3849

https://t.me/c/1189593504/3928

https://t.me/c/1189593504/3694

https://t.me/c/1189593504/3556

https://t.me/c/1189593504/4001

درست است که رذایل از ترس یا نشانه‌ای بر ترس‌اند؛ دروغ نتیجه‌ی این ترس است و احتمالا تاریک‌ترین رذیلتی هست که شخص می‌تونه داشته باشه؛ اینجا کمی بحثْ اصطلاحا اخلاقی میشه. باز هم درسته که «اخلاق دارای معیار زیباشناختیه» یعنی فرق داره که مثلا یه مرد بدترکیب دروغ بگه یا زن دل‌ربا! پس اخلاق لزوما یک امر نسبی هست و در طی زمان و مکان spatiotemporal دسخوش تغییرات میشه. با نگاهی عمیق‌تر به بحث اینکه «رذایل از ترس هستن یا نشانه‌ای بر ترس» می‌فهمیم که آدم دروغ‌گو، مُزَوِّر (تزویزکننده) و دو رو دو رنگ در کم‌ترین حالت در پی حفظ منافع خودش هست (که البته نکوهش‌ناپذیره و تصمیم شخصی خودشه!) ولی آیا واقعا میشه گفت که انتخابی غیر از این داشته؟ آیا میشه گفت دروغ امری نکوهیده‌س و اخلاقی نیست؟ دروغ و متناقض رفتار کردن آیا لزوما امور نادرستی هستن؟ اخلاق ناتوان از تعیین کردن این ویژگیه چون خود اخلاق هم با این پدیده متناقض برخورد کرده و خودش جزو این تناقضه.

اون چیزی که آدما از هم توقع دارن، صداقت مطلق و راستگویی همیشگی هست؛ شدنی نیست چون این نیازمند اینه آدم، آزاد از همه‌ی تناقض‌های درونی و بیرونی باشه که شدنی نیست. این آدما حتی به یه تعادل درونی نرسیدن و بعد تو، توقع داری با خودشون و تو متناقض رفتار و صحبت نکنن؟

#یه_دروغ_دیگه_بهم_بگو

#تراپیست؟

#نه_بابا_می‌ذارم_بیشتر_و_بیشتر_اشتباه_تشخیصم_بدی :)

#کاش_باز_بباره_آسمون_شهر (https://t.me/c/1189593504/3041)

پوریا کابوس:
«سنگ هر کیو غیر خودتو به سینه می‌زنی، بدونْ مفت باختی.
#ببین سیاه نی هر چی که بهش سفید نمیدی؟

. . . بُنجُلِ Low لِوِل لُمپَن . . .»




Репост из: جوکرنژاد (JokerNejad)
Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
مهره‌های پروپاگاندای جمهوری اسلامی در جریان سرنگون‌سازی هواپیمای اوکراینی توسط سپاه (PS752)

@JokerNejad
Twitter Instagram YouTube


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
شاید ساده‌انگارانه‌ و غیرمنطقی باشه که در برخوردهای عاطفی، خط مشی‌ای (یعنی سیاست) تعیین نشه؛ منظورم خط قرمز نیست اصلا. اصل بیانم در تعیین این مولفه اینه که وقتی رفتارهای عاطفی رو با محدودیت‌هایی روبه‌رو می‌کنیم، عملا در پوسته‌ی میش که درونش گرگه، خودمون رو آماده‌ی نبرد و دشمنی با دیگران می‌کنیم. ویدیو رو ببینید (کاری به واقعی یا غیرواقعی بودنش ندارم). اینکه چرا همیشه این تضادِ دوست و دشمن وجود داشته و داره جای سواله اما موکدا هیچ ایدئولوژی (سیاسی‌ای) نباید جلوی عواطف انسانی ما رو بگیره؛ تجربه از بی‌مهری‌های دیگران هم یکی از همین مواردی هست که در طی اون آدم‌ها، مهربونی‌ها دیگرون رو کوچک می‌بینن و اصطلاحا تاثیرناپذیرتر میشن در مقابل مهربونی‌های واقعی.

پس برای جمع‌بندی باید بگم که نجابت/اصالت می‌تونه تعاریف و مولفه‌های متفاوتی داشته باشه:
1️⃣ اینکه شخص با خودش و با دیگران روراست باشه.
2️⃣ شجاعت و ایستادگی رو از خودش به خرج بده در رویایی با همه‌ی فراز و نشیب‌ها.
3️⃣ برای موجودات ارزش و اهمیت قائل بشه.
4️⃣ با بی‌مهری و پوچی (فلسفی‌ای) که وجود داره، بازم هم مهربون بمونه.
5️⃣ دوری از سیاست‌زدگی‌ها و محدودیت‌ عاطفی


در تعریف «اصالت یا نجابت»:
جاهای بسیاری در مورد نجابت و اصالت نوشته شده. برای نمونه گفته شده که «اگه با هر طوفانی که میاد ولی هنوز تکون نخوردی و خود اصلی‌ت باقی موندی یعنی اصالت و نجابت داری!»
و خیلی تعاریف دیگه.
تعریف رسمی‌ای رو که در لغت‌نامه‌ی آکسفورد مدنظرم هست، می‌تونید ببینید:
در واقع‌، نجابت/اصالت از مولفه‌های
Honesty راست‌گویی
Courage شجاعت
و
Care for other اهمیت به دیگران
درست شده
Nobility اصالت و نجابت= honesty+courage+care for others
تعریف هادی پاکزاد هم جالب توجهه چون یه مولفه‌ی دیگه به‌نام «مهربونی» رو اضافه کرده که وقتی از فاجعه‌های تلخ بیرون میاییم موکدا هیچ چیزی/کسی نباید مانع مهربونی ما شه (البته که از این جملات مثبت دوری می‌کنم!)
باری، باید از خودمون بپرسیم که
Were you honest?
آیا با خودت و دیگران روراست بودی؟
Were you courageous?
آیا توی این زندگی با همه بالا و پاییناش، شجاع بودی؟
Did you consider and care for others?
سایر موجودات رو دیدی و بهشون اهمیت دادی؟
من یه مولفه‌ی دیگه به اصالت/نجابت اضافه می‌کنم؛ اون هم «دوری از سیاست‌زدگی‌های عاطفی» هست که تقریبا به مولفه‌ی هادی پاکزاد نزدیکه.


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
حتی طبیعت هم در حال دور ریختن آدماس چه برسه به . . .

https://t.me/bijahatqp/3662

https://t.me/bijahatqp/4010


این قسمت: « #بنجل‌پرستی در اینستاگرام»

https://t.me/bijahatqp/4049?single

با استعاره‌ از واژه‌ی بُنجُل، کارهای طبیعی انسان (https://t.me/bijahatqp/3462) وقتی بیننده یا توجه‌کننده‌ای ندارن، انسان روی به کارهایی که میاره که از سوی مخاطب تحسین یا تقبیح بشه (بیماری توجه‌طلبیِ افراطی)؛در اینستاگرام به‌وفور قابل دیدنه. کمتر کسی واقعا اساسی‌ترین نیازها و مشکلات انسان رو به‌طور اصولی بیان می‌کنه یا به اشتراک می‌ذاره.
سراسر‌ پر شده از:
بنجل‌نمایی،
پیروی از ترند‌های زود‌گذر fad: passing styles،
اشرافی‌گری افراطی،
حرف‌ها و مطالب از پیش تعیین شده توسط سایبریون سپاه برای سرگرمی‌های موقت و دور کردن مردم از اعتراض کردن و زندگی واقعی،
ارائه‌ی انواع مطالب دست دومِ عامه‌پسند و دیس‌اینفورمیشن‌ها،
ترویج سطحی‌نگری و ساده‌انگاری oversimplification
گذاشتن آدم‌ها در ترازویِ کج اقتصادی و اجتماعی و غیره

اما بحث اصلی من اینه که این بنجل‌پرستی سرایت کرده به آگاهی ما آدما؛ متن‌ها و ویدیوهای کوتاه جای بررسی‌های عمیق رو‌ گرفته و آدم‌های ناشایست رو به منتقدهای حرفه‌ای با تجویز‌های صدمن یه‌ غاز تبدیل کرده. البته که قابل تعمیم است اما مهم‌ترین بحث توی این بنجل‌پرستی همین سطحی بودن و در ادامه‌‌ی آن سطحی شدن به مرور زمانه.

در پایان توصیه یا راه‌حلی ندارم چون نیازمند زمان طولانی برای بررسی جوانب مختلف این پدیده‌ی «اینستاگرام» هستم. معمولا خیلی محتاط‌تر و دقیق‌تر مطالب رو می‌خونم، به مطالب فارسی در بیشتر موارد نقادانه‌تر نگاه و اعتماد کمتری می‌کنم.


#بنجل‌پرستی👇


+ https://t.me/bijahatqp/4045

جهان امروز، هیچ‌گاه، رنج‌های شما رو ستایش نمی‌کنه، اینکه انقدر درگیر ناله و زاری و چسناله هستی، یک احمق درمانده از خودت می‌سازی، روزی از راه می‌رسه که دیگه حتی از غر زدن‌های خودت خسته میشی، اینکه باید یک عمر نقش قربانی که داشتی تو زندگی رو بذاری کنار و بلند شی کاری کنی، لحظه‌ای تو زندگی هر آدمی از راه می‌رسه که دیگه حتی ترس هم براش معنی نداره، نه اینکه نترسه، بلکه دیگه تمام لحظاتش از احساس و معنا تهی میشه، دیگه حتی از اینکه خودش رو پشت بهانه‌ها و مقصر بودن دیگران در سرنوشتش توجیه کنه، خسته میشه. این لحظه رو برای تک تک شماها می‌خوام، روزی که یکبار دیگه به خودتون و خشم درونتون سلام می‌کنید، روزی که یاد بگیرید، دنیا فقط راه حل عبور شما رو حساب می‌کنه، نه درجا زدن تو گذشته و حال رنجور شما رو، روزی که بالاخره متوجه میشید، از دل یک امید کاذب و لاس زدن باهاش، یک نا امیدی واقعی خلق کنید.

✍️مستِر گورخر
@Zebraaaaaa


صدای پای زمستون


نورایی: «ما با کل بنا مشکل داشتیم زدیم به بُن/
نه با بره‌ها چریدیم نه خوردیم فریب گرگ/
نوشتیم واسه روشنایی و نسیم صلح/
واسه هر کی خودی بود و به‌مرور غریبه شد/
.../ دیگه گول نمی‌خورم مِن بعد
بالا آوردم هر چی بود
اکثریت همه هم‌شکلن
لعنت به فرهنگ جمعی‌تون
دل می‌شکونن و می‌خورن مغز
گند می‌زنن و نمیشن پشیمون
از دوست یه نشون بده بهمون زود»

آدم از دل رویدادهای به‌اصطلاح تلخ بیرون می‌آید و خود را گرگی آب‌دیده فرض می‌کند که دیگر نباید دُم به تله‌های گذشته بدهد و رفتارهای خود را بالغانه و مناسب تفسیر می‌کند. با سیاستی که خودش برای خودش تعریف می‌کند، خودش راضی می‌کند که راه درستی را پیش گرفته و دیگر هیچ راه درست دیگری وجود ندارد. با تعمیم افراطی، در ذهنش همه رو یک کاسه می‌کنه که اگر کسی راهِ درست منو دنبال نکنه، پس با من نیست و باید از دایره‌ی ارتباطی من عملا حذف شه. (البته که حذف می‌تونه کمک‌کننده باشه!)

انسان همینه: فراموش‌کارِ متغیرِ هنگامه‌های گوناگون. شاید تا ابد در همه‌ی لحظات ناشناخته بمونه. تلاش برای پیش‌بینی کردن رفتار انسانی احتمالا کاری بی‌خود باشه چون بی‌شمار رفتار وجود داره؛ تلاش برای پیش‌بینی روابط میان انسان‌ها و خود انسان به شخصه، احتمالا همیشه در هاله‌ای از ابهام خواهد موند. با سیاست‌های مختلف و برچسب اجتناب یا سرکوب هم نمیشه احتمالا جلوی رویدادهای به‌اصطلاح تلخ رو گرفت.

+ https://t.me/bijahatqp/3984




https://t.me/bijahatqp/3710

schadenfreude: enjoyment obtained from the troubles of others; schadenfreude is a combination of the German nouns Schaden, meaning "damage" or "harm," and Freude, meaning "joy." So it makes sense that schadenfreude means joy over some harm or misfortune suffered by another.

Показано 20 последних публикаций.