"ديروز، امروز، فردا" (آذر منصوری)


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


مرجع رسمی اخبار و دید گاههای آذر منصوری
در تلگرام
در اینستاگرام:azar_mansoori43
در کلاب هاووس ! https://www.clubhouse.com/@mansooriazar?utm_medium=ch_profile&utm_campaign=_0hQH35jeO13CokVU3z53A-332858:
در توئیتر:
https://twitter.com/
MansooriAzar?s=0

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: تحلیل شبکه‌های اجتماعی مجازی
💢صد روز اول دولت پزشکیان در فضای توئیتر: کاربران انقلابی و ارزشی اصلی‌ترین مخالفان دولت در میانه تنش‌های منطقه‌ای

🔹صد روز از آغاز بکار دولت مسعود پزشکیان گذشته است؛ در این مدت اتفاقات مختلفی در کشور و در منطقه رخ داده که واکنش‌های متفاوتی را به‌دنبال داشته است. در این میان، توئیتر به‌عنوان بستری برای واکنش سریع، پلتفرمی است که به‌خوبی نوع مواجهه کنشگران سیاسی و مدنی با دولت را نشان می‌دهد. در این مدت راجع به پزشکیان، ظریف و سایر معاونان و وزرای او، حدود ۲ میلیون توئیت و ریتوئیت منتشر شده است که این توئیت‌های ۱۳.۲ میلیون لایک و ۴۲۵ میلیون بازدید گرفته است.

🔸بررسی شبکه بازنشرهای توئیت‌های منتشر شده راجع به پزشکیان، ظریف وبرخی از وزرای دولت بیانگر فضای انتقادی کاربران، خصوصا کاربران اصولگرا و انقلابی است. در این گراف که ۶۲ هزار و ۹۶۸ کاربر در آن حضور دارند (برای دیدن اسامی روی تصویر زیر زوم کنید)، ۴۱ درصد از شبکه را مخالفان انقلابی و اصولگرای دولت تشکیل داده‌اند که در میان آن‌ها اسامی نظیر حمید رسایی، علی علیزاده، مالک شریعتی، امیرحسین ثابتی، علی اکبر رائفی‌پور، ابن حوا، صدرا، عبدالله گنجی و ... دیده می‌شود. انتصابات دولت، موضوع بکارگیری محمد جواد ظریف معاون راهبردی رئیس‌جمهور و همچنین نقد عملکرد دولت در موضوعاتی نظیر قطعی برق، از جمله مضامینی است که توسط این گروه تکرار شده است.

🔹تراکم کاربران در این خوشه بیانگر نوعی رفتار هماهنگ و سازمندهی‌شده در میان آن‌هاست؛ به عبارت دیگر، درصد قابل توجهی از این کاربران توسط افراد مشترکی ریتوئیت شده‌اند و همین امر منجر به تراکم کاربران این خوشه شده است.

🔸پس از آن کاربران برانداز و مخالف جمهوری اسلامی قرار دارند؛ در میان این کاربران طیف متنوعی از گروه‌ها دیده می‌شود: از برخی از کاربران روزمره‌نویس، تا برخی کاربران تحول‌خواه تا سلطنت‌طلبان و براندازان مخالف سلطنت، همه در این خوشه با فاصله معنادار از یکدیگر مشاهده می‌شوند. اکثر توئیت‌های این دسته از کاربران، مرتبط به حملات اسرائیل، ترور سید حسن نصرالله، وعده صادق و ... بوده است؛ با این حال برخی از کاربران در میان آن‌ها، نظیر «آمینو اسید»، «ممدپوری» و «هدیه کیمیایی» عمدتا علیه پزشکیان و اصلاح‌طلبان توئیت زده‌اند. این خوشه از کاربران ۳۲ درصد از شبکه را به‌خود اختصاص داده است.

🔹کاربران اصلاح‌طلب، میانه‌رو و اصولگرایان حامی پزشکیان نیز دسته سوم تشکیل داده‌اند که ۲۳ درصد از شبکه را تشکیل داده‌اند؛ در میان آن‌ها از اکانت‌های نزدیک به مسعود پزشکیان و وزرای دولت نظیر ظریف و عراقچی گرفته تا شخصیت‌هایی نظیر شریفی‌زارچی و پدرام سلطانی، تا امیر تنها و عبدالرضا داوری دیده می‌شود. نکته جالب توجه اما، حضور اکانت مهدی فضائلی، از اعضای دفتر رهبری، در این خوشه است. حضور او به دلیل تأیید سخنان مجید انصاری راجع به تابعیت قهری است که مورد حمایت حامیان دولت قرار گرفت. داده‌ها نشان می‌دهد که این موضع توسط مخالفان اصولگرا و انقلابی دولت تأیید و حمایت نشده است.

🔸مقایسه میزان پراکندگی کاربران در این خوشه با خوشه کاربران انقلابی به‌خوبی بیانگر تنوع دیدگاه و نگرش‌ها در میان اصلاح‌طلبان و کاربران میانه‌رو و همچنین رفتارهای غیرسازمان‌یافته است؛ آنچنان که حتی ریتوئیت‌کنندگان ظریف و عراقچی آنچنان اشتراک زیادی با هم ندارند.

🔹کاربران طرفدار سازمان مجاهدین خلق نیز در جزیره‌ای جدا از سایر کاربران، تنها ۴ درصد از شبکه را به‌خود اختصاص داده‌اند.

🔸مجموع این داده‌ها نشان می‌دهد که براندازان، خصوصا طیف سلطنت‌طلب آن، آنچنان کاری به دولت نداشته‌اند؛ در سوی دیگر اما، کاربران انقلابی و اصولگرا به دولت حتی اجازه ندادند که ۱۰۰ روز ابتدای خود را بگذارند و از همان ابتدا با سوژه‌های مختلف علیه دولت تولید محتوا کرده‌اند. در میان اصلاح‌طلبان نیز نگرش‌های مختلف حمایتی و انتقادی دیده می‌شود؛ اما انتقادات اصلی آن‌ها عمدتا مشفقانه و از منظر نقد کارشناسی تصمیمات دولت است.

❇️کانال تحلیل شبکه‌های اجتماعی مجازی
📲 @socialMediaAnalysis


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
#توییت:
‏سایبری های عزیز با حذف بخش اول استوری بنده و برداشت یک سویه خود از بخش دوم خطای بزرگی مرتکب شدند.
‏این پست به نوعی اعتراض به آن بخش از هموطنانی است که کشتار فلسطینیان را نادیده می گیرند و موضعی خلاف افکار عمومی جهان دارند.
‏عرض خود می برند و زحمت خلق را زیاد می کنید.
@azarmansouri


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
صحبت های دکتر صالحی تنها گوشه ای از خسارت های غیرقابل جبرانی است که تندروهایی امثال سعید جلیلی به منافع ملی ایران وارد کردند.
@azarmansouri


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram




Репост из: "ديروز، امروز، فردا" (آذر منصوری)
🔼حکایت دختران قوچان
از یادرفته‌های انقلاب مشروطیت

🔺این کتاب در باره فروش دختران قوچانی به ترکمانان و ارامنه عشق آباد در بهار سال 1323هجری قمری در دوران حکومت آصف‌الدوله در خراسان و به اسارت رفتن زنان باشقانلو در ماه رمضان همان سال در زمان حکمرانی سالار مفخم و حمله ترکمانان به ناحیه بجنورد می باشد. اگرچه فقر رعیت و ظلم حاکم و حکومت و حتی دخترفروشی واقعه‌ای بی‌سابقه نبود ولی همزمانی‌اش با جنبش مشروطه این دو حادثه را به سرعت تبدیل به یکی از داستان‌های تظلم «ملت» علیه «دولت» ساخت و براهمیت و حساس بودن این موضوع دامن زد و بدین ترتیب بود که زبانزد عام و خاص گشت.
کتاب حاضر از دو بخش تشکیل یافته است که در بخش اول کتاب، مؤلف گزارش و شرح کامل ودقیقی از داستان فروش دختران قوچان و به اسارت رفتن زنان باشقانلو که از متون و منابع مختلف تاریخی استخراج نموده را شرح می دهد و پس از مطالعه دقیق این اسناد و مدارک و مقایسه روایت‏های گوناگون از این ماجرا، روایتی مستند و کامل از این ماجرا ارائه می دهد. در بخش دوم کتاب که بخش مهم و اصلی می باشد نویسنده به تجزیه و تحلیل این وقایع (فروش دختران قوچانی و به اسارات رفتن زنان باشقانولو)، بررسی نقش عوامل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در اهمیت یافتن این رویدادها و نفش و تاثیری که این اتفاقات در انقلاب مشروطه داشته و مطرح شدن این واقعه در مجلس اول و دوم مشروطه و تظلم خواهی ملت پرداخته است. افسانه نجم آبادی در این بخش تلاش کرده است به این سؤال پاسخ دهد؛ به چه دلایلی این ماجرا در انقلاب مشروطه اهمیت نیافت و از عوامل خیزش مردم تلقی نگردید و خیلی زود به دست فراموشی سپرده شد.
🔺نجم آبادی در بخش پایانی کتاب با نقد مردنگاری تاریخ انقلاب مشروطه نوشته است: شاید که به یادآورذن و بازگویی حکایت دختران قوچان آغازی برای جبران مردنگاری تاریخ های کنونی انقلاب مشروطیت باشد و توجه پژوهشگران وتاریخ نگاران را به گونه ی دیگری از تاریخ نگاری معطوف دارد که زنان دیگر حاشیه ای بر متن چند صفحه ای ضمیمه بر اصل نباشند و با توجه به گونمندی فرهنگ و تاریخ دریچه های تازه ای به شناخت فرهنگ و تاریخ گشوده شود.
https://t.me/azarmansouri


Репост из: امتداد
✅به مناسبت روز منع خشونت علیه زنان: سیاستگذاری های زن ستیزانه اصلاح شوند

✍🏻آذرمنصوری

🔹سالهای متمادی است که نهادهای بین المللی خشونت علیه زنان را مورد توجه قرار داده‌اند. این توجه به تدوین کنوانسیون هایی انجامیده است که کشورهایی که درگیر این آسیب اجتماعی هستند با پیوستن به آنها با خشونت علیه زنان مقابله کنند.

🔹فارغ از اینکه در ایران برای پیوستن به هر کنوانسیونی از این دست مقاومت‌هایی وجود دارد که مانع از الحاق ایران به آنها می شود، در قوانین ایران نیز ظرفیت هایی برای این مقابله وجود دارد. قوانینی که یا زنان خشونت دیده نسبت به آن اگاهی کافی را ندارند و یا اگر هم دارند، به دلیل فقدان امنیت، نسبت به کارآمدی آنها به حدی تردید دارند که عطای شکایت را به لقای آن ترجیح می دهند و با خشونت‌ها علیه خود به همزیستی و سازگاری می رسند.

🔹در واقع حتی خانه های امن و سا تلفن‌هایی که برای کمک به انها در نظر گرفته شده نیز کارآیی لازم از حیث تامین امنیت آن ها پس از شکایت را ندارند. به همین دلیل هم هست که بسیاری از زنانی که اقدام به شکایت از افراد خانواده به دلیل اعمال خشونت می کنند، در همان ابتدای کار شکایت خود را پس می گیرند و خیلی از موارد هم در نهایت با مهر طلاق از نوع مهرم حلال و جانم آزاد مختومه می شود.

🔹در واقع قوانین و تمهیدات موجود هیچیک نتوانسته است از میزان خشونت علیه زنان در ایران بکاهد و باز هم به همین دلیل است که در بحران هایی نظیر فقیر تر شدن جوامع و جنگ و تحریم این خشونت ها روندی مضاعف به خود می‌گیرد. اما همان طور که در نوشته های پیشین به آن پرداخته ام، صورت مسئله خشونت علیه زنان، نظیر قتل‌های ناموسی در ایران با اینکه قوانین کفایت لازم را برای مهار خشونت از نظر حقوقی ندارند، اما در صورت وجود قوانین مطلوب نیز، آنها شرط لازم برای حمایت از زنان خشونت دیده محسوب نمی شوند. مسئله اصلی به بازتولید فرهنگی بر می‌گردد که در آن زن به خاطر زن بودن اساسا شهروند درجه دوم تلقی می شود. این فرهنگ در آموزه‌های رسمی و غیر رسمی ما مدام در حال بازتولید است.

🔹فرهنگی که زن را به جنس یا کالایی در اختیار مرد مبدل می سازد که برای حفظ آن به نفع خود می تواند از قدرت خود که شهروند درجه یک است استفاده کند که متاسفانه رویکردها و باورهای طالبانی هم در این زمینه به وسیله خوبی برای توجیه و تداوم این رفتارها تبدیل شده است.

🔹از همان ابتدا که دختران و پسران ما خواندن و نوشتن می آموزند این تفکیک‌ها و تبعیض ها به آنها آموزش داده می شود. «آن مرد با اسب آمد» در مقابل: «مادر آبگوشت می پزد»، «دارا با میخ و تخته میز می سازد»در مقابل «سارا با سوزن دامن می دوزد»و… این تمایز و قدرت برتر سازی جزئی از فرهنگ و باورهای جامعه ایران شده است و در تمامی مراحل آموزش های رسمی نیز تکمیل می شود.

🔹در آموزش های غیر رسمی نیز این فرهنگ سازی با شدت و قدرت بیشتری ادامه پیدا می کند. خانواده ای را به تلویزیون دعوت می کنند که هنر مرد اعمال خشونت علیه همسر خود است و حسن زن نیز کوتاه آمدن و کنار آمدن با این خشونت است. فراگیرترین رسانه دیداری ما و برخی از تریبون داران مذهبی، رسما خشونت علیه زنان را تئوریزه و عادی سازی می کند و تمامی این تصاویر در کوتاه مدت و دراز مدت یک واقعیت را به زنان و مردان ایران القاء می کند؛ مرد جنس اول است و زن جنس دوم.

🔹از این دست بی شمار می توان مثال زد. زنان ایران در نهادهای قدرت به دلایلی واهی تا کنون متناسب با ظرفیت های علمی و تخصصی به رسمیت شناخته نشدند و هنوز پس از سالها بر سر واژه رجل سیاسی بودن آنها هم توافقی در ساختار حاکمیت شکل نگرفته است. قانون‌نویس و مدیر و برنامه ریز و برنامه نویس و سیاستگذار و… ما که همگی مردان هستند نیز در همین ساختار آموزشی تربیت یافته‌اند.

🔹مقاومت های که در برابر قوانین رفع تبعیض ها علیه زنان دیده می شود نیز ناشی از همین فرهنگ است که متاسفانه از دین نیز بسته به شرایط برای این مقاومت وام می گیرد. در کنار اصلاح قوانین بیش از پیش باید باورهای مردسالارانه را از جامعه ایران زدود و زنان ایران باید با این رویکرد با حضور مؤثرتر در عرصه عمومی بتوانند سیاستگذاری های زن ستیزانه را اصلاح کنند.

#امتداد
@emtedadnet


✍️هشدار ۱۲۸۲ نفر از فعالان صنفی معلمان در سراسر ایران درباره تداوم سیاست‌های نادرست آموزش و پرورش حاکم و خودکشی دانش‌آموزان

❇️۱۲۸۲ نفر از معلمان و کنشگران صنفی از استان ها و شهرستان های مختلف ایران با صدور بیانیه ای نسبت به عواقب سیاست های نادرست آموزش و پرورش و افزایش خودکشی دانش آموزان هشدار دادند. در این بیانیه آمده است

❇️در روزهای اخیر دو خبر تلخ و جانکاه، جان و روان خسته فرهنگیان کشور را به سوگی سخت نشاند. #آرزو_خاوری دانش‌آموز کلاس نهم شهر ری و #آیناز_کریمی دانش‌آموز کلاس دوازدهم روستای دریس کازرون هر دو به خاطر تهدید و تحقیر مدیران مدرسه به زندگی خود پایان دادند.

❇️متأسفانه از آغاز سال جدید تاکنون ۱۳ دانش‌آموز در گوشه‌وکنار ایران با #خودکشی به زندگی خود پایان داده‌اند.

❇️متولیان آموزش و پرورش در برابر این مصیبت عظما دم فروبسته‌اند. چرا که نتیجه‌ی سیاست‌های تدوین شده ایدئولوژیک و بخش‌نامه‌ای آموزش و پرورش و به‌کار گماردن مدیرانی ریاکار و ناکارآمد، پرپرشدن فرزندان معصوم این سرزمین بوده است. آن‌هم به‌جرم‌های واهی چون: شادی کردن، رقصیدن، لاک‌زدن ناخن، رنگ مو، رنگ لباس و...!!!!

❇️ما معلمان امضاکننده این متن، ضمن همدردی با خانواده‌های سوگوار آرزو خاوری و آیناز کریمی، این نوع خودکشی‌ها را محصول مستقیم سیاست‌های کلان فاجعه‌بار  آموزش و پرورش ویرانی می‌دانیم که هیچ درک روان‌شناختی از احساسات دختران و نیازهای عاطفی و روحی آنها ندارد و با تحمیل کردن سبکی واپس‌گرایانه از زندگی که قاطبه دختران و پسران نوجوان و جوان این سرزمین آنها را قبول ندارند، با توسل به خشونت و تهدید در پی القای آن از طریق به‌کارگیری مدیران خشن و کم‌سواد به دانش‌آموزان هستند.
@azarmansouri


Репост из: امتداد
✅با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

✍🏻اقتصاد۲۴: فیلترینگ در ایران بیش از آنکه ابزاری برای نظارت باشد، به بستری برای خلق ثروت‌های پنهان تبدیل شده است. گردش مالی ۲۰ همت که مستقیماً به سود کاسبان فیلترینگ و شبکه‌های غیررسمی ختم می‌شود، رقمی است که می‌توانست پایه‌گذار تحولات اقتصادی و اجتماعی باشد، اما این ابزار به مرور زمان به ایجاد بازاری سیاه منجر شده که در آن بازیگران نامرئی از دسترسی مردم به اینترنت آزاد بهره‌برداری می‌کنند.

🔹اساس اطلاعات به‌دست‌آمده، گردش مالی مرتبط با فیلترینگ در ایران رقمی بین ۲۰ هزار میلیارد تومان تا ۵۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده شده است. این اعداد بیانگر بخشی از هزینه‌های اقتصادی است که به دلیل سیاست‌های فیلترینگ به جامعه تحمیل می‌شود. همچنین ۸۵ درصد کاربران ایرانی از فیلترشکن‌ها استفاده می‌کنند که خود به افزایش مصرف داده و هزینه‌های اضافی منجر می‌شود.

🔹لازم به ذکر است که تفاوت ماهیت این هزینه‌ها با بودجه‌های توسعه‌ای کشور بر کسی پوشیده نیست. برای مثال، بودجه آموزش و پرورش یا بهداشت شامل منابع مشخصی است که طبیعتا نمی‌توان آن را مستقیم با ارقام سود بازار سیاه مقایسه کرد. این کنار هم قرار گرفتن اعداد، تنها برای درکی بهتر از سودآوری یک محدودیت به نام مردم و به کام دیگران است.

🔹اختلال و فیلترینگ اینترنت نه‌تنها مشاغل خرد، بلکه بخش‌های کلان اقتصاد دیجیتال را نیز تحت تأثیر قرار داده است. ماهانه ۱۰ هزار میلیارد تومان زیان مستقیم و غیرمستقیم به اقتصاد وارد می‌شود. این رقم در بازه چهارماهه به ۳۹ تا ۱۱۷ هزار میلیارد تومان بسته به شدت اثرگذاری تخمین زده شده است. تأثیرات این اقدامات شامل کاهش اشتغال در شرکت‌های فناوری و افت سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها است که امنیت سرمایه‌گذاری را به‌شدت تحت‌الشعاع قرار داده‌اند. بماند که جدا از آسیب‌های مالی و اقتصادی مستقیم، فیلترینگ و سیاست‌های محدودکننده موجب شده تا سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی از ورود به حوزه‌های فناوری اطلاعات و استارتاپ‌ها خودداری کنند. ریسک سرمایه‌گذاری در این شرایط بسیار بالاست، چراکه هرگونه محدودیت می‌تواند پروژه‌های بزرگ را ناکام بگذارد.

🔸متن کامل

#امتداد
@emtedadnet


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
در کدام اصل از قانون اساسی به نمایندگان این اختیار داده شده است که در انتخاب استاندار، فرماندار و یا مدیران بخش های دولت اینچنین مداخله و دولت را تهدید کنند؟
@azarmansouri


✍🏻 آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات

✳️اول آذر تولد برادر گرامی و مصلح ما ‎
#سید_مصطفی_تاجزاده بود.

✳️تلاش کردیم در این روز کنار خانواده و دوستان باشند، اما نشد!در گفتگو هایی که این ایام داشته ایم، همواره منتقد و پیگیر آزادی ایشان و زندانیان سیاسی دیگر هستیم. ‌

✳️چرا که باور داریم: ‎
#جای_منتقد_زندان_نیست.

#امتداد
@emtedadnet


🖊 درآمد هر ایرانی ۸۰درصد سال ۹۰

✳️مرکز آمار ایران در یک گزارش درآمد خالص ملی سرانه را در سال های 1390 تا 1402 منتشر کرده است.

✳️ محاسبه این آمارها با قیمت ثابت، می‌تواند به نوعی روایتی از درآمد هر ایرانی بدون اثر تورم را منعکس کند و تغییرات رفاه خانوارها را به تصویر بکشد.

✳️مطابق بررسی‌های صورت گرفته میزان‌ درآمد خالص سرانه هر ایرانی طی این 13 سال، به میزان 20 درصد کاهش یافته است. این بررسی‌ها نشان می‌دهد که این آمارها در برخی سال‌ها، تحت تاثیر تحولات سیاسی بهبود قابل توجهی داشته‌اند.

✳️برای مثال در سال 1394، میزان درآمد سرانه ایرانی‌ها به کمترین مقدار در این مدت رسید، اما چون امید به لغو تحریم‌ها وجود داشت و نرخ تورم نیز در آن سال‌ها در مسیر کاهشی حرکت می‌کرد، خانوار ایرانی از لحاظ اقتصادی احساس نارضایتی کمتری داشتند.

✳️در سال 1396 پس از اجرایی شدن برجام، رشد درآمد سرانه به شکل قابل توجهی رشد کرد و حتی به نزدیکی سال 1390 رسید. اما در سال‌های بعد و پس از کنار گذاشتن توافق هسته‌ای، وضعیت درآمد سرانه نیز کاهش یافت و این روند کاهشی تا سال 1399 تداوم پیدا کرد.

✳️پس از آن، اگرچه به دلیل کاهش فشار تحریم‌ها شرایط کمی بهتر شد، اما هنوز نسبت به ابتدای دهه 90 فاصله قابل توجهی وجود دارد.

✳️رصد این تحولات نشان می‌دهد در سال های آینده هر حرکتی در جهت بهبود شرایط دیپلماسی کشور، اثر خود را در سفره‌های ایرانی منعکس خواهد کرد و هر قدمی در جهت، تشدید تحریم‌ها و تیرگی روابط بین‌المللی باعث تبخیر رفاه در خانوار ایرانی خواهد شد.

#دنیای_اقتصاد #رفاه #درآمد_خالص_سرانه

@den_ir
@azarmansouri


Репост из: امتداد
✅بیانیه مشترک وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ایران در واکنش به قطعنامه شورای حکام:

دستور راه‌اندازی مجموعه‌‌ای از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته صادر شد/ این رویکرد سیاست زده، غیر واقع‌بینانه و مخرب، فضای مثبت ایجاد شده و تفاهم‌های حاصل از آن را مخدوش کرد/ تروئیکا اروپایی و آمریکا در ادعای خود مبنی بر حفظ اعتبار آژانس به هیچ وجه صداقت ندارند/ همکاری‌های فنی و پادمانی با آژانس ادامه خواهدیافت

✅وزارت امور خارجه و سازمان انرژی اتمی ایران در مورد قطعنامه ناموجه صادره در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران، بیانیه مشترک صادر کردند:

🔹در آخرین ساعات جلسه مورخ ۱ آذر ۱۴۰۳ شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با فشار و اصرار سه کشور اروپایی و آمریکا، و علیرغم عدم حمایت حدود نیمی از دولت‌های عضو، قطعنامه‌ای غیر اجماعی در مورد برنامه صلح‌‌آمیز هسته‌ای ایران تصویب شد.

🔹سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران همواره مبتنی بر تعامل سازنده با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در چارچوب حقوق و تکالیف مصرح ذیل معاهده عدم اشاعه و موافقت‌نامه جامع پادمان بوده است.

🔹دولت چهاردهم بر مبنای همین سیاست از ابتدای تشکیل، ادامه و ارتقای همکاری‌ها با آژانس را با هدف حل و فصل موضوعات فی مابین در دستور کار خود قرار داده است.

🔹در چارچوب همین رویکرد اصولی، ایران از سفر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران استقبال کرد و برنامه‌ریزی لازم برای فراهم نمودن زمینه تعاملات بیشتر و موفقیت سفر را انجام داد.

🔹سفر مدیرکل آژانس به ایران، دیدارهای وی با مقام‌های عالی جمهوری اسلامی ایران و بازدید از مجتمع‌های غنی‌سازی شهید دکتر علی‌محمدی و شهید مهندس احمدی روشن و مذاکرات صورت گرفته زمینه مناسبی برای تقویت تعاملات ایران و آژانس ایجاد نمود.

🔹در چنین شرایطی سه دولت اروپایی و آمریکا - که سابقه طولانی در بدعهدی و عدم پایبندی آشکار به تعهدات خود از جمله در قالب برجام و توسل به تحریم‌‌های ظالمانه و فشارهای غیرقانونی علیه ملت ایران دارند - به جای کمک به تداوم فضای سازنده ایجاد شده بین ایران و آژانس، حتی منتظر نتایج سفر مدیر کل آژانس هم نمانده و در یک اقدام تقابلی و ناموجه، قطعنامه‌ای علیه ایران در شورای حکام ارائه نمودند.

🔹البته این قطعنامه از حمایت نیمی از اعضای شورای حکام برخوردار نشد که خود مبین مخالفت آنها با رویکرد سیاسی و مخرب بانیان قطعنامه می‌باشد.

🔹این رویکرد سیاست زده، غیر واقع‌بینانه و مخرب فضای مثبت ایجاد شده و تفاهم‌های حاصل از آن را مخدوش می‌کند.

🔹چنین اقدامی، آن هم در زمانی که ایران و آژانس در مسیر تعامل سازنده قرار داشتند، بار دیگر ثابت کرد که سه دولت اروپایی و آمریکا در ادعای خود مبنی بر حفظ اعتبار آژانس به هیچ وجه صداقت ندارند و موضوع هسته‌ای ایران صرفا بهانه و دستاویزی برای پیشبرد اهداف نامشروع آنها است.

🔹مراجع صلاحیت‌دار جمهوری اسلامی ایران در سطوح مختلف پیش‌تر اعلام کرده بودند که اتخاذ هرگونه اقدام تقابلی و سوء استفاده از شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای پیشبرد اهداف نامشروع و سیاسی، با پاسخ متقابل ایران مواجه خواهد شد. مختصات پاسخ احتمالی ایران از قبل نیز به مدیرکل آژانس اطلاع‌رسانی شده است.

🔹بر همین اساس، رئیس سازمان انرژی ایران دستور انجام اقدامات موثر، از جمله راه‌اندازی مجموعه‌ معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد.

🔹بدیهی است این اقدامات در راستای صیانت از منافع کشور و‌ توسعه هرچه بیشتر صنعت هسته‌ای صلح‌آمیز، متناسب با نیازهای روز‌ افزون ملی و در چارجوب حقوق و تعهدات ایران وفق موافقتنامه پادمان جامع انجام می‌شود.

🔹در عین حال، همکاری‌های فنی و پادمانی با آژانس، مثل گذشته و در چارچوب موافقت نامه پادمان ادامه خواهد یافت.

🔹در پایان تصریح می‌شود که جمهوری اسلامی ایران همچنان آماده تعامل سازنده با جهات ذیربط بر مبنای اصول و موازین حقوقی بین‌المللی است و سیاست اصولی صیانت از حقوق و منافع ملت بزرگ ایران و توسعه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز و بومی با جدیت ادامه خواهد یافت./ جماران

#امتداد
@emtedadnet


🖌️مگر کم می‌میریم؟
✍️احمد زیدآبادی

❇️کمیتۀ سوم مجمع عمومی سازمان ملل طی قطعنامه‌ای، جمهوری اسلامی را به دلیل "افزایش نگران‌کنندۀ مجازات اعدام" محکوم کرده است.
نمایندگی ایران در سازمان ملل این قطعنامه را "مغرضانه و با انگیزۀ سیاسی" دانسته است.
❇️به فرض اغراض و انگیزه‌های سیاسی در پشت صدور این قطعنامه نهفته باشد، اما پاسخ نهادهای حاکم به روند فزایندۀ صدور و اجرای حکم اعدام چیست؟
❇️گفته می‌شود در سال گذشتۀ میلادی، شمار اعدام‌ها در ایران سه-چهارم مجموع اعدام‌ها در سطح جهان بوده است! حتی اگر بخشی از این آمار صحت داشته باشد، وحشتناک است چه رسد به اینکه تمامش قرین واقعیت باشد.
مگر ایرانی‌ها بر اثرِ تلفات جاده‌ای، حوادث محیط کار، خودکشی، قتل و غیره کم می‌میرند که قرار است از طریق اعدام جبران شود؟ ❇️بسیاری از کشورها حکم اعدام را از اساس لغو کرده‌اند و بسیاری دیگر هم آن را به حداقلِ ممکن رسانده‌اند. دلیل این کار، اثرات سوء و جبران‌ناپذیر و ماندگارِ حکم اعدام بر خانواده‌ها و روانِ جامعه است. با این وصف، به چه دلیلی در کشور ما باید روند صدور و اجرای حکم اعدام در زمینه‌های مختلف در جهتِ معکوس دیگر جوامع در حرکت باشد؟
❇️از ریاست محترم دستگاه قضایی انتظار می‌رود که در جهت پیشگیری از روند فزایندۀ صدور حکم اعدام گامی بردارد و ماشین آن را از حرکت بیاندازد وگرنه با این رویه، هر خانواده‌ای به جای یک پیکان، یک اعدامی خواهد داشت!
@azarmansouri


⚖️بالاخره در قبال نسل کشی جاری در فلسطین، حرکتی از دیوان کیفری بین المللی هم بروز یافت !

❇️بعد از سیزده ماه از نسل کشی در غزه و تجاوزات به لبنان و ماهها انتظار جامعه بین المللی مبنی بر اینکه دیوان کیفری بین المللی واکنش مناسبی در قبال جنایات ارتکابی در غزه اتخاذ نماید و بعد از مدتها انتقادات گوناگون علیه این نهاد که در سطح جهانی مطرح گردید، بالاخره دیوان به حداقل وظیفه خود عمل کرد وبا صدور قرار بازداشت برای نتانیاهو و گالانت برای خود آبرویی خرید اگرچه بعید است که این اقدام قضایی در کوتاه مدت نیز تاثیری در توقف جنایتکاران داشته باشد. با صدور قرار بازداشت دیوان کیفری بین المللی و قبلش صدور دستور موقت های صادره دیوان بین المللی دادگستری در مورد روندهای نسل کشی در غزه، در واقع سازوکارهای حقوقی و کیفری بین المللی اقدام ممکنِ مبتنی بر صلاحیت های خود را اجرایی نمودند و با جهانیان همنوا شدند که جنایات ارتکابی ضد موازین بین المللی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه و باید متوقف گردند و هیچ کشوری با جنایتکاران همکاری نکند.
https://shorter.me/ISX3B
❇️امور پژوهشی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران یادآوری می کند که دیوان کیفری بین المللی به موازات اقدام مذکور، قرار بازداشتی نیز در مورد محمد ضیف از رهبران فلسطینی به خاطر وقایع 7 اکتبر صادر کرد تا به حامیان اسرائیل نشان دهد که بیطرفی خود را حفظ کرده است. اسرائیل در گذشته مدعی شده است که محمد ضیف را مورد هدف قرار داده و از بین برده است اما تاکنون هیچ خبر قطعی در تائید این امر نشر نیافته است.
https://shorter.me/c3zsR
❇️بسیاری از ناظران اعلام می دارند: فارغ از اینکه مقامات اسرائیل با تکیه بر حمایت های برخی دولتها تاکنون خاطر جمع بوده اند که هیچگاه در معرض پاسخگویی قرار نخواهند گرفت و همواره بی کیفر می مانند، روند یاد شده احتمالا شروع حرکت های قضایی برای پاسخگو کردن مقامات اسرائیلی در قبال عملکردهای ضد انسانی را در پی خواهد داشت ولو اینکه این مهم با کندی به پیش رود.
@ihrciran
@azarmansouri


بعد از انتصاب اولین استاندار بلوچ اهل سنت، دیدار رئیس جمهور و مولوی عبدالحمید در اولین سفر استانی دولت چهاردهم و نوعا این رفتارها و اقدامات می تواند از مصادیق حقیقی و عینی #وفاق باشد.
بیش باد

@azarmansouru


تو مپندار که در فکر تنم
نگران سرطان وطنم
او که بیمار شود ما همه نیز
من که بیمار شوم ، یک بدنم
وطنم از تن من خسته تر است
درک کن درد مرا از سُخنم
به تو سوگند که از غصه ی خویش
لحظه ای پیش تو من دَم نزنم
من شفا می طلبم بهر وطن
نه شفای بدن خویشتنم

مجتبی کاشانی
@azarmansouri


آیا چشم انداز امید بخشی برای آینده ایران وجود دارد؟
سخنرانی آذر منصوری در جامعه اسلامی دندانپزشکان
۲۸ آبانماه ۱۴۰۳
@azarmansouri


✅مرتضی مبلغ: قانون نحوه انتصاب اشخاص همه امور را به دست سلیقه تعدادی کارشناس و مدیر امنیتی، سپرده است.

✍🏻هم‌میهن
: سیدمرتضی مبلغ، معاون سیاسی امنیتی وزارت کشور در دولت خاتمی، تاکید می‌کند که روند فاجعه‌آمیز ایجاد انسداد در روند اجرایی امور کشور به جایی رسیده که امروز شاهدیم برای انتصاب مدیران کشور همه مقدرات اصلی به دست نهاد امنیتی سپرده شده و هرگونه که بخواهند عمل می‌کنند:«کافی است نهادهای امنیتی جواب استعلام انجام‌شده درباره یک فرد را ندهند یا بگویند به نظر ما انتصاب این فرد صلاح نیست، در این صورت مقام ارشد نمی‌تواند مدیران خود را منصوب کند.»

🔹او به این نکته اشاره می‌کند که این موضوع فاجعه‌آمیز در نظام مدیریت کشور و سیستم اجرایی کشور به شکل قانون درآمده است:«این رویکرد در واقع همه امور را به دست سلیقه تعدادی کارشناس و مدیر که در حوزه امنیتی مربوطه حضور دارند، سپرده است. در نتیجه بسیاری از نیروهای ارزشمند، توانمند، کارآمد و مجرب کشور از سیستم اجرایی کشور حذف می‌شوند و کار به دست نیروهای متوسط‌الحالی می‌افتد که نیروهای امنیتی تشخیص می‌دهند. این رویکرد شجاعت را از مدیران گرفته و آنها را منفعل و متاثر می‌کند و اجازه نمی‌دهد که پیشرفت و گشایشی جدی در امور رخ دهد. به بیان دیگر با این اقدامات نظام اجرایی کشور مختل می‌شود.»

🔹این تحلیلگر سیاسی تاکید می‌کند که در حال حاضر رئیس‌جمهور نمی‌تواند بنا به تشخیص خود برای پیشبرد امور، عمل کند:«به دلیل همین قانون فاجعه‌بار روند اجرایی کشور و مدیران دچار توقف شده است. این قانون دست نیروهای حراست و امنیتی را باز گذاشته و آنها هم به صورت سلیقه‌ای عمل می‌کنند. برای این فاجعه باید چاره‌اندیشی کرد.» او اضافه می‌کند:«استعلام گرفتن از دستگاه‌های امنیتی برای نصب مدیران دستگاه‌های حساس امری درست است اما این اقدام برای آن است که اگر در سابقه فرد مواردی از بزه و ارتکاب جرم وجود دارد، ‌موضوع مشخص و به مدیر برتر اعلام شود. اما واگذاری همه امور به این نهادها و صلاحدید آنها نادرست است که متاسفانه باعث ایجاد فاجعه مدیریتی در کشور شده است.»

🔹مبلغ می‌گوید:«این انتظار از دولت وجود داشت که لایحه‌ای بدهد تا تکلیف این قانون را مشخص کند و حتی اگر نمایندگان هم به آن رای منفی دادند، برای مردم مشخص شود که تندروها با مدیریت کشور چه می‌کنند. این رفتار اخیر مجلس هم نشان داد که تندروها همچنان به دنبال یکه‌تازی در کشور هستند و از وفاقی که آقای پزشکیان صمیمانه مطرح کرده ترجمه‌ای دیگر دارند به این معنا که می‌گویند شما باید به‌گونه‌ای که ما می‌خواهیم عمل کنید تا جایی‌که حاضر به پذیرش یک لایحه بسیار ساده از دولت برای رفع مشکل در مدیریت کشور نیستند.»

🔹او درباره اینکه چرا باید تابعیت مضاعف همسر و فرزند را برای انتصاب فرد به مشاغل حساس ملاک اعتبار دانست‌، اظهار می‌کند:«اگر این افکار بسته نبود که دچار این میزان بحران نبودیم. این افکار درک درستی از ‌دنیای امروز، مدیریت و مشکلات کشور و مصائب مردم ندارند. این افراد با آرایی حداقلی بر سر کار آمده‌اند به همین دلیل هم این رویکردها خارج از انتظار نیست. اگر این افراد درک درستی از مسائل داشتند و اگر افراد کارآمد و شایسته به واسطه نظارت استصوابی و... ردصلاحیت نمی‌شدند،‌ چنین قانونی تصویب نمی‌شد و امروز هم با این لایحه حداقلی مخالفت نمی‌کردند.»

🔹او حساسیت جریان تندرو نسبت به ظریف را تنها یک بهانه می‌داند:«اصل این قانون مشکل اساسی دارد. به نظر من این جریان فکر می‌کند که اگر در یک جا پذیرش داشته باشند مجبور می‌شوند که گام‌های دیگری هم بردارند و از آنجا که تفکر این افراد منفعل و متصلب است نمی‌خواهند هیچ بابی برای رفع مشکلات باز شود. برای یک نفر در این کشور همه امور به هم‌‌ نمی‌ریزد و نباید هم به‌هم بریزد. معتقدم مشکل اصلی در تندروی و نگاه‌های متصلبی است که شرایط کشور را به این شکل درآورده است.» 

#امتداد
@emtedadnet


Репост из: امتداد
✅دفتر سیاسی حزب اتحاد ملت: بودجه طرح‌هایی همچون کلینیک‌های ترک بی‌حجابی صرف مقابله با خشونت علیه زنان شود

🔹دفتر سیاسی حزب اتحاد ملت ضمن انتقاد از «طرح کلینیک ترک بی‌حجابی»، خواستار توجه عموم نهادهای حاکمیتی به مسأله خشونت علیه زنان و اختصاص بودجه برای مقابله با آن شد.

🔹جلسه دفتر سیاسی حزب اتحاد شب گذشته به ریاست آذر منصوری دبیر کل حزب برگزار شد.

🔹در این جلسه رویدادهای اخیر اجتماعی از جمله افزایش زن‌کشی و خشونت علیه زنان و ارایه «طرح کلینیک ترک بی‌حجابی» مورد بررسی قرار گرفت.

🔹اعضای دفتر سیاسی ضمن اظهار تأسف از چنین راهبردهایی که تحت هر نامی که انجام شوند، جز ایجاد حس تحقیر و واکنش منفی و دوقطبی‌سازی تاثیر دیگری ندارند،  طرح‌هایی مانند «کلینیک ترک بی‌حجابی» را بی نتیجه و سبب هدر رفت بودجه عمومی دانستند و خواستار رواداری و پذیرش سبک‌‌های مختلف زندگی جوانان و زنان و حق انتخاب آنان شدند.

🔹همچنین در این جلسه تاکید شد که به جای تخصیص بودجه به چنین طرح‌هایی، منابع محدود موجود صرف رفع مشکلات زنان از جمله در مسایلی مانند کاهش آسیب های اجتماعی، مقابله با خشونت و افزایش اشتغال زنان شود.

🔹اعضای دفتر سیاسی همچنین نسبت به افزایش قتل‌های اخیر زنان که اکثرا به دست اعضای خانواده آن‌ها انجام شده است، ابراز تأسف عمیق کرده و خواستار مقابله قاطع و جدی‌تر با قتل و خشونت علیه زنان شدند.

🔹دفتر سیاسی حزب اتحاد عدم تصویب لایحه تامین امنیت زنان بعد از چندین سال، در حالی که قوانین موجود از بازدارندگی کافی برخوردار نیستند و اقدامات فرهنگی و بسترسازی لازم نیز برای این منظور انجام نمی‌شود را غیر قابل توجیه دانست و تصویب لایحه تامین امنیت زنان، افزایش تعداد خانه‌های امن، توانمند‌ شدن اورژانس اجتماعی برای مقابله با خشونت های خانگی، انجام پژوهش‌های ملی برای ارزیابی میزان و انواع خشونت علیه زنان در ایران و دیگر اقدامات مشابه را خواستار شد.

🔹در این جلسه، همچنین تداوم جنایات اسرائیل و کشتار غیر نظامیان و بی گناهان در غزه و لبنان از جمله شهادت محمد عفیف، سخنگوی حزب الله محکوم شد و بر تداوم تلاش‌های دیپلماتیک برای توقف خشونت و ماشین کشتار رژیم اشغالگر اسرائیل تاکید گردید.

#امتداد
@emtedadnet

Показано 20 последних публикаций.