✅ نقدهای ارسالی برای کتاب "چرا ایران نمی تواند توسعه پیدا کند؟"
یادداشت های مختلفی از اندیشمندان دربارة محتوای کتاب "چرا ایران نمی تواند توسعه پیدا کند؟" دریافت می کنم که به مرور آن ها را در کانال به نام نویسندة متن بازتاب می دهم.
آرزوی من خواندن کتاب توسط اکثریت شهروندان ایرانی است تا با موانع توسعه نیافتگی در کشور آگاهی پیدا کرده و سهم خود را در برطرف کردن موانع پیش رو ایفا کنند؛ اما آن چه بیش از همه چیز اهمیت دارد، خواندن کتاب توسط رهبریت و کارگزاران حاکمیت است تا به خود آمده، باب گفتگو و آشتی با کشورها را باز کرده و شرایط ادغام کشور را در نظام اقتصاد بین الملل فراهم کنند.
در ادامه یادداشت سه فهیم ارزشمند را آورده که پیشاپیش از آنان سپاسگزاری کرده و به امید آن که همراهان دیگر، نظرات صائب خود را برایم ارسال کنند.✅✅ دکتر شهنازی: کتاب "چرا ایران نمی تواند توسعه پیدا کند؟" با نگاهی ژرف و تحلیلی، موانع پیشرفت ایران را به شکلی موشکافانه واکاوی می کند. نویسنده با زبانی روان و استدلال هایی مستحکم، نشان می دهد که ریشه های عقب ماندگی تنها در مشکلات اقتصادی نیست، بلکه در ساختارهای ناکارآمد، فساد نهادینه شده و نگرش های فرهنگی گرفتار مانده اند. این اثر فراتر از یک نقد ساده، دعوتی است به تأمل و بازاندیشی در مسیر توسعه نیافتگی ای که در آن گرفتار شده ایم. هر خط این کتاب آینهای پیش روی ما میگذارد تا آیندهای روشنتر برای ایران متصور شویم.
✅✅ دکتر سیدزاده محقق حوزه اقتصاد دیجیتال: کتاب چرا ایران نمی تواند توسعه پیدا کند را مطالعه کردم. نویسنده با نگاهی دقیق و تحلیلی، گره های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی را که سد راه پیشرفت کشور شده اند، بررسی می کند. بیان مستدل و دور از شعارزدگی، اشاره به کاستی های مدیریتی، نبود شفافیت در سیاست گذاری و ضعف ساختارهای نهادی از مزیت های این اثر است که ورای تحلیل های صرف اقتصادی سیر می کند و ضرورت تحول فکری و نهادی را اشاره گر می شود. اثری که بی گمان می تواند نقشه ای راهنما برای آینده پژوهان و دلسوزان توسعه باشد و بذر امید و تدبیر را در دل مخاطبانش بکارد.
✅✅ دکتر نوروزی از وزارت امور خارجه: نویسنده؛ توسعهنیافتگی ایران را نتیجه انتخاب های آگاهانه نظام کنترلی و ایدئولوژیک می داند که مانع از پیشرفت اقتصادی، فرهنگی و سیاسی شده است. او تأکید دارد که توسعه، نیازمند تغییرات ساختاری، تقویت نهادهای مستقل، احترام به آزادی های فردی و اجتماعی و فاصله گرفتن از سیاست های کنترلی و تمامیت خواهانه است. کتاب با نگاهی انتقادی به وضعیت موجود، چالش های توسعه نیافتگی را از زوایای مختلف تحلیل کرده و مخاطبان را به تأمل و مشارکت در مسیر اصلاحات دعوت می کند.
#دکتررحیمی_بروجردی
🌴
https://t.me/DrClips_tapes
http://dr-alireza-rahimi.ir/wp/#دکتررحیمی_بروجردی
@DrRahimiBoroujerdi
@Dama_Iranabad