سایت خبری-تحلیلی کلمه


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


کانال رسمی سایت خبری-تحلیلی کلمه در تلگرام.
www.kaleme.com
ارتباط با کانال کلمه
@kaleme_admin
📷 اینستاگرام:
instagram.com/kalemeh/

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔴 تاریخ به مثابه آیینه عبرت

🎙فرشاد مؤمنی

▫️یک رکن تقریبا همه حکومتهایی که دچار فروپاشی شدند، این بوده که وقتی به آنها هشدار کارشناسی داده می‌شده، با داغ و درفش و یا حداکثر با نادیده گرفتن و به حاشیه راندن با متفکرانشان برخورد می‌کردند . مجموعه ۴ جلدی تاریخ جنگ سرد را بخوانید که می گوید آکادمیسین‌های علوم شوروی، ۱۹۸۰ هشدار دادند که تداوم این روندها، به فروپاشی اتحاد شوروی از درون منجر خواهد شد. بحث آنها این بود که اتحاد شوروی، همه‌ی همّ و غمش را در نظامی‌گری و رقابت تسلیحاتی با آمریکا گذاشته و فکر می‌کند که تهدید از بیرون است اما آکادمی علوم شوروی گفت که فقر و نابرابری‌های غیرقابل تحمل، امان شما را خواهد برید. اما آنها هشداردهندگان را تنبیه کردند.

▫️اکنون ۶۰ درصد جمعیت قادر نیستند حداقل کالری مورد نیاز برای تداوم حیات و سلامتشان را دریافت کنند؛ در این شرایط است که مشفقانه درباره خطاهای بسیار فاحشی که در سند بودجه ۱۴۰۴ در این زمینه شده، هشدار می‌دهیم. می‌گوییم حتی اگر فرصت ندارید، یا قادر و مایل نیستید تجربه‌های قبلی را مورد توجه قرار دهید، تجربه ۱۴۰۱ را مروری کنید.

▫️چقدر باعث تلخی و غم‌انگیزی است که در حالی که یکی از عمیق‌ترین، باکیفیت‌ترین و فوری‌ترین تحلیل‌های اجتماعی را درباره آن مساله، دکتر سعید مدنی انجام و هشدارهای عالمانه را داد که وضعیت جامعه‌تان را درک کنید، سزای او باید این طرز برخورد باشد!؟ این شیوه مواجهه با اندیشه‌ورزان پاکدامن و دلسوز در این کشور است!؟

📎منبع و متن کامل
@kaleme


Репост из: کافه نون
پایین پوستر را ببینید؛ دانشگاه امام حسین، جامعة‌الزهرا، دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم و ستاد امربه‌معروف، ۴ نهادی که هر سال بودجه دولتی دارند. با پول مردم همایش برگزار می‌کنند تا ناخن زن را بگذارند روی پرچم آمریکا و تاثیر کاشت ناخن و مژه را بر زندگی عفیفانه بررسی کنند! تازه بخش دشمن‌شناسی هم دارد.

@CafeNoun


🔴 سبقت گرفتن اینفلوئنسرها از سلبریتی‌ها

پنجمین گزارش تحلیلی سالیانه پیرامون روندهای تغییر در اینستاگرام ایرانی از سال ۱۳۹۸ تا سال ۱۴۰۳

✍️ ابوالفضل حاجی‌زادگان

🔺تا زمانی‌که شهروندان برای زیست روزمره‌شان در فضای آنلاین مجبور به روشن کردن فیلترشکن‌های‌شان باشند، سایه‌ی سیاست فیلترینگ کماکان بر سرشان سنگینی خواهد کرد. با این حال، شواهد گوناگون نشان می‌دهند که بخش زیادی از مردم، برای استفاده از پلتفرم‌های فیلترشده منتظر این‌گونه «توافق»های سیاسی نمی‌مانند.

🔺بر اساس نتایج آخرین پیمایش ایسپا درباره «میزان استفاده ایرانیان از پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی»، اینستاگرام در دو سال گذشته به فراگیرترین پلتفرم آنلاین در بین مردم ایران تبدیل شده است.

🔺در گزارش پیش رو، با مرور نتایج پنجمین گزارش تحلیلی سالیانه پیرامون روندهای تغییر در اینستاگرام ایرانی از سال ۱۳۹۸ تا سال ۱۴۰۳، خواهیم دید که در پسِ پشت این رشد کمّیِ نفوذ اینستاگرام در زندگی آنلاین و آفلاین مردم ایران، جدی‌ترین روندهای تغییر کدام‌اند و این تغییرات کمّی بر چه کیفیت‌هایی دلالت دارند.

🔺با در نظر گرفتن مجموع یافته‌های ششمین سال از این پژوهش طولی می‌توان گفت که اینستاگرام ایرانی کماکان در مسیر فراگیرتر شدن و نیز تکثر و تمرکززدایی بیشتر حرکت می‌کند. افزایش مرجعیت اینفلوئنسرها در مقایسه با سلبریتی‌ها در سال‌های اخیر صرفاً محدود به فضای آنلاین ایرانی نمی‌شود و ابعاد جهانی دارد؛ اما این روند در اینستاگرام ایرانی بنا به زمینه‌های سیاسی و اجتماعی شدت بیشتری پیدا کرده است.

🔺سلبریتی‌های ایرانی تا چند سال پیش، این امکان را داشتند تا با به‌کارگیری اندکی ظرافت در موضع‌گیری‌های‌شان، مقبولیت خود را در بین طرف‌های مختلف دعواهای سیاسی و اجتماعی حفظ کرده و از سرمایه‌های میدان‌های مختلف بهره‌مند باشند. اما در سال‌های اخیر، تا حد زیادی این امکان را از دست داده و بیش از پیش در معرض این خطر قرار گرفته‌اند که در ازای تلاش برای حفظ سرمایه‌های یک میدان، سرمایه‌های میدان‌های دیگر را از دست بدهند.

🔺نکته مهم دیگر این است که تجربه‌ی سال‌های گذشته به‌خوبی نشان داده است که سیاست‌های اتخاذ شده برای کوچاندن کاربران از پلتفرم‌های آنلاین جهانی به‌سمت پلتفرم‌های «بومی»، عملاً نتیجه‌ی معکوس داده و کاربران را برای استفاده از این پلتفرم‌ها مصمم‌تر کرده است.

🔺امروزه اینستاگرام درهم‌تنیدگی بیشتری با لایه‌های مختلف زندگی آنلاین و آفلاین مردم ایران پیدا کرده است. در این بین، سیاست‌گذاران مخیّرند که یا این راه اشتباه را به امید رسیدن به نتیجه‌ای متفاوت ادامه دهند یا اینکه به‌طور اساسی در مسیری که تاکنون طی کرده‌اند، تجدیدنظر کنند.

📎منبع و متن کامل

@kaleme


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔴 راه حل ایران؛
منازعه یا مصالحه

گفت‌وگوی مهدی محمودیان با احمدزیدآبادی
بخش نخست | استودیو پات

📎فیلم‌ کامل‌

@kaleme


🔴 مثل همیشه مسیر را بر عکس رفته‌اید!

✍️ ژیلا بنی‌یعقوب

▫️بیشتر از ده_دوازده مأمور امنیتی به خانه ما ریختند، گفته بودند که از پست نامه داریم، بهمن که در را باز کرد، متوجه موضوع شده و گفته بود: «ژیلا خوابه! بذارید بیدارش کنم لباس مناسب بپوشه» همانطور که انتظار می‌رود، توجهی نکردند.

‏▫️صدای بهمن: «ژیلاجان! پاشو! ماموران اطلاعات اومدند!» از خواب پریدم و نشسته در تخت، گیج و مبهوت مردانی را می‌دیدم که یکی پس از دیگری وارد خانه می‌شدند. یک مأمور زن هم بود که در اتاق کنارم ایستاد تا لباس مناسب بپوشم. بعدش، یک مامور گفت: «معلومه استرس داری! اگه آدم کاری نکرده باشه که استرس نمی‌گیره.» گفتم والا خیلی استرس ندارم! اما اول صبحی وقتی خواب بودم، دوازده سیزده نفر ریختید اینجا، به نظرتون نباید استرس بگیرم؟

▫️سعی می‌کردند با ادب باشند هرچند آخرش از کوره در رفتند. به نوع برخوردها اعتراض کردم.
‏یکی‌شان پرسید: فیلم می‌بینی؟ تعجب کردم!منظورش چیه از این سوال:) گفتم: بله! فکر کردم سوال بعدی این است: چه فیلمی‌ می‌بینی:) گفت: پس حتما در فیلم‌ها دیدید که پلیس‌های غربی چقدر وحشیانه با مجرمان برخورد می‌کنند. گفتم: شما قرار بود الگوی آنها باشید نه آنها الگوی شما! شما قرار بود ام‌القرای عالم اسلام باشید نه آنها. من فقط متهم هستم نه حتی مجرم. حتی نمی‌گویید اتهامم چیست و در این برگه هم که به دستم دادید چیزی در این باره ننوشته.

▫️خانه را تفتیش کردند لپ‌تاپ‌ها و گوشی‌ها و ...را بردند؛ بهمن هرچقدر اعتراض کرد که در حکم شما فقط نام ژیلا آمده و حق ندارید لب تاب و گوشی ‌من را با خودتان ببرید و ابزار کارم است فایده ‌ای نکرد. یکی‌شان هم گفت: شما چرا اینقدر به لپ‌تاپ وابسته هستی؟ مگر راننده اسنپ هستی!که می‌گی لوازم کارم است!

▫️ساعت نزدیک یازده صبح بود که یکی از مأموران از پایین آمد بالا و در گوش چندنفر چیزی گفت، بعد که رفتند و خبرها را شنیدم، با خودم گفت شاید خبر ترورها را به همکارانش داده! البته شاید!

‏▫️دیروز به شعبه بازپرسی (دادسرای اوین) که فراخوانده شده بودم؛ رفتم، گفتند: پرونده هنوز تکمیل نیست و کارشناس(بازجو) روی آن کار می‌کند. ترجمه: بدون اینکه شواهدی داشته باشند اول پرونده باز می‌کنند، بعد با یورش و گرفتن لپ‌تاپ و گوشی و ...دنبال سند و مدرک می‌گردند تا پرونده را بسازند.

‏▫️مثل همیشه مسیر را بر عکس رفته‌اید، اول باید شواهد محکمی داشته باشید و بعد پرونده بسازید نه اینکه اول پرونده بسازید بعد دنبال شواهد بگردید. این کلمات هرچند تهی از معنا شده است اما باید از حقوق خود بگوییم: این روند خلاف اصل برائت و دادرسی عادلانه است. من حتی از اتهام خود بی‌اطلاعم.

*شبکه ایکس
@kaleme




بزرگداشت زنده‌یاد فریده جمشیدی
همسر شهید هدی صابر


جمعه پنجم بهمن ۱۴۰۳
از ساعت ۱۵:۳۰ تا ۱۷
تهران؛ تالار نگاه، میرداماد، نرسیده به میدان مادر، جنب بانک ایران‌زمین، شماره ۱۲۶

@kaleme


🔴 تسلیت‌نامه‌ی بیش از ۶۵۰ کنش‌گر سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در سوگ فریده جمشیدی ( صابر)

به‌نام هستی‌بخش
فرزندان عزیز، حنیف و شریف و خواهر سرفراز و پرمهر، فیروزه صابر

درگذشت سرکار خانم فریده جمشیدی، همسر شهید هدی صابر را به شما و خانواده‌های محترم جمشیدی و صابر تسلیت می‌گوییم. فریده جمشیدی رنج مداومِ هم‌راهی در یک زندگی سخت سیاسی را با صبر و شکیبایی پذیرا شد و برای همسر پهلوانش، یاور و پشتیبان و برای فرزندان خود مادری فداکار و مهربان بود. او با سربلندی، این دوران پرابتلاء و آسیب را تا به‌انتها پیمود و سرانجام با تنی بیمار و تجربه‌هایی اندوهبار و بی‌شمار به دیدار حق شتافت. ما یاد او و شهید هدی صابر را گرامی می‌داریم و امیدواریم فررندان برومند آنها بزودی ایران آزاد و مستقلی را مشاهده کنند که والدین صبور و مظلومشان از شکوهمندی دیدارش محروم ماندند…

📎امضاها

@kaleme


◾️اجرای حکم ۸ ماه زندان
برای⁧ مهدی محمودیان⁩

به گزارش ⁧ضیا نبوی⁩ و تعدادی از زندانیان، در زندان ساس هست. دستگاه قضا حقیقت را برنتافت و تکذیب کرد. ضیا محاکمه شد و تبرئه شد؛ چون حقیقت گفته بود. مهدی محمودیان چون گفته دستگاه قضا و سازمان زندان‌ها دروغ می‌گویند، آنهم دروغی که در دادگاه تایید شد، به خاطر آن به ⁧مهدی محمودیان⁩ حکم داده‌اند.

آیا دستگاه قضا عصمت دارد؟ مگر دستگاه قضا نباید محل احقاق و برآمدن حق باشد؟ دستگاه قضا ترک فعل می‌کند، به جایش منتقدِ ترک فعلش حکم زندان می‌خورد. قرار بود مردم حاکم شما باشند و حاکمیت وکیل مردم و وکیل حقیقت. این رابطه اکنون معکوس شده است. تمامی تلاش ما این است که این رابطه معکوس بر روی قاعده اش بنشیند.

✍️ عبدالله مؤمنی
شبکه ایکس
@kaleme


🔴 شما قسم خوردید!
نامه حزب ایثارگران به پزشکیان

از درخواست برای رفع حصر تا برگزاری تجمعات قانونی در راستای مطالبات اکثریت مردم


همانگونه که مستحضرید، رئیس جمهور به موجب اصل ۱۱۳ قانون اساسی، «مسئول اجرای قانون اساسی» است و طبق اصل ۱۲۱ نیز قسم به پاسداری از قانون اساسی  یاد کرده و به حمایت و پشتیبانی از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است، متعهد گردیده است.

▫️استحضار دارید که حصر شخصیتهای سیاسی خدوم، همچون آقایان کروبی و میرحسین موسوی و همسر محترمه ایشان، سرکار خانم رهنورد، یکی از تخلفات فاحشی است که عاری از هرگونه توجیهات قانونی، اخلاقی و سیاسی بوده و تداوم آن عین پافشاری بر ادامه نقض قانون اساسی و تضییع حقوق مسلّم و مشروع ایشان محسوب می‌شود.

📃متن‌کامل نامه مجمع ایثارگران به مسعود پزشکیان

@kaleme


🔴 نه به اعدام؛
ضرورت خشونت‌زدایی از قوانین و محاکم‌ قضایی

بیانیه ۲۳۰ کنش‌گر فرهنگی. اجتماعی و سیاسی


‌‌▫️موج اعدام در ایران چنان است که تقریباً همه روزه نامی در صف است تا جانی به‌تلخی ستانده شود. هر روز دل‌هایی آشفته از این فاجعه می‌لرزند و خانواده‌هایی در اندوه عزیزانشان می‌نشینند. بنا بر اعلام کمیسر حقوق بشر و معاون دبیر کل سازمان ملل، با کمال تاسّف در سال ۲۰۲۴ میلادی دست‌کم ۹۰۱ نفر در ایران اعدام شده‌اند.

▫️اعدام‌های مداوم چه از نوع سیاسی و امنیتی و چه از نوع اجتماعی، جدا از دوری از انصاف و بی‌عدالتی، موج‌های دیگری از کینه و نفرت و آسیب‌های اجتماعی عدیده‌ای را نیز به همراه خواهدداشت و در صورت تداوم، احتمالاً موّاج‌تر نیزمی‌گردد. آن‌چه در صدور بی‌رویّه‌ی احکام اعدام مفقود است، خویشتن‌داری و انعطاف و‌ گذشت قضایی است چنان‌که گویا محاکم‌ ما فراموش کرده‌اند سخن‌پیامبر اکرم را که فرمود: ":كادَ الْحَليمُ أَنْ يَكونَ نَبيّا؛ انسان بردبار به پيامبرى نزديك است" و امام علی نیز گفت: اَلْحِلْمُ نورٌ جَوهَرُهُ الْعَقْلُ بردبارى نورى است كه جوهره آن عقل است". حِلم و بردباری چنان‌چه فراتر از یک خصیصه‌ی اخلاقی، در ساختارها و بنیان‌های حقوقی دستگاه قضایی ایران تعریف شود، به‌طور قطع شاهد خشونت‌زدایی از دادگاه‌ها و احکام محاکم قضایی خواهیم بود.

▫️نقد و اعتراض به اعدام‌های‌ بی‌رویه، بارها و بارها در قلم‌ها و سخن‌ها به‌طور مبسوط بیان شده، امّا بدون اندک توجّهی از سوی حاکمان، باز هم احکام تلخ مجازاتِ مرگ یکی پس از دیگری اعلام می‌شود. از جمله خیل این احکام، صدور حکم مجازات اعدام برای پخشان عزیزی مددکار اجتماعی و فعال مدنی کرد و وریشه مرادی است ‌که وکلای آنها اتهامات وارده را کاملاً رد کرده‌اند.

▫️ما امضا کنندگان زیر ضمن ناروا دانستن این احکام ناعادلانه ، مصراً خواستار توقف کلیّه احکامِ با مجازات اعدام هستیم و برای تحقق شعار کلیدیِ "نه - به اعدام" بر این مطالبه‌ی بشردوستانه هم چنان پای می‌فشاریم.

📎متن کامل و امضاها

@kaleme


🔴 اعتراض ملی به حصرهای ظالمانه

✍️ حسن یوسفی اشکوری

▫️پرشمارانی از اهل خیر و انصاف و عدالت در ایران در اعتراض به حصرهای ظالمانه و غیر قانونی آقایان میرحسین موسوی، مهدی کروبی و خانم رهنورد تلاش تازه ای را آغاز کرده اند که امیدوارم به نتیجه ای مطلوب برسد. این دوستان اعلام کرده اند ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ را به خیابان خواهند آمد و در اعتراض به حصرهای شخصیت های محبوب یادشده اقدام خواهند کرد. من البته پیش از این از این حرکت درست و عادلانه و ملی حمایت کرده ام اما اکنون شرحی کوتاه تقدیم می کنم.

▫️موسوی را از سال انقلاب می شناسم و در مجلس اول به وزارت خارجه او و سپس به نخست وزیری او رأی داده ام. خانم زهرا رهنورد را (نام اصلی: زهره کاظمی) نیز همین طور. در دوران فعالیت حسینیه ارشاد (سال های 1350 و 51) این دو به عنوان زوج جوان از فعالان جوان ارشاد و مکتب شریعتی در قلمرو امور هنری فعال بوده اند. در دوران نخست وزیری موسوی یک بار نیز او را در محل کارش (نخست وزیری) دیده و سخن گفته ام. کروبی را نیز از سالیان پیش از انقلاب می شناسم اما در مجلس اول با ایشان از نزدیک آشنا شدم. چهار سال در مجلس همکار بوده ایم. در دوران تلخ زندان (سال های 79 تا 83)، کروبی در مقام رئیس مجلس ششم، حمایت های بی دریغ از من کرد و در نظر و عمل در رفع ظلم کوشید و مرا و خانواده ام را مدیون خودش کرد.

▫️هرچند در باره افکار و اعمال هرسه بزرگوار در دهه شصت و حتی پس از آن نقدهای بعضا جدی دارم اما این بدان معنا نیست که اولا نقش مثبت آنان را در سالیان پیش از انقلاب و در دوران تصدی شان نادیده بگیرم و ثانیا نقش مفید و اثرگذارشان را در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ و در دوران جنبش سبز فراموش کنم. به گمانم همین اندازه که از یک سو این بزرگواران در طول این مدت دراز (پانزده سال) تسلیم «صحنه آرایی های خطرناک» (جمله از موسوی است) نشده و بر عهدشان وفادار مانده و در کنار معترضان و مردم ایستاده اند، بسیار مغتنم و برای حال و آینده ایران سرمایه بزرگی است. از سوی دیگر، این افراد در طول این پانزده سال خطرخیز، خود نیز دچار تغییر و تحول مثبت در افکار و اعمال شده و در واقع در همپای اغلب مردم دچار دگردیسی شده اند.

▫️یک بار دوستی عزیر به جد می‌گفت: آخر کسی تا کنون در برابر این بابا (رهبر نظام) نایستاده تا روشن شود مقاومت اصولی و جدی چه اندازه کارساز است. اکنون حجت تمام است. حداقل سه تن (البته کسانی دیگر چون تاج زاده و خیلی های دیگر) در این چند سال در برابر ترکتازی های «فتنه گران ولایی» دلیرانه ایستاده و بر استیفای حقوق ملت (ولو در چهارچوب مناسبات قدرت موجود) اصرار ورزیده اند.

▫️گرچه تا کنون موفقیت و پیروزی سیاسی آنی حاصل نشده ولی بی تردید، از یک سو پیروزی اخلاقی به قدر کفایت حاصل شده و از سوی دیگر وقوع جنبش های مقاومت مدنی مردم و جوانان و به طور خاص زنان بیش از همه مدیون فداکاری ها و پایداری های این سه بزرگوار و البته دیگران است. اصولا این که شخصیتی چون مهندس موسوی تا آنجا دچار تحول شده و آن را با دلیری اعلام کرده که قانون اساسی موجود را دچار ایرادهای ساختاری می بیند و ضرورت تشکیل مجلس مؤسسان و تدوین قانون اساسی جدید را اعلام می کند، خود تحول بزرگی در «راه دشوار آزادی» ایران زمین است. آزادی نهادینه شده، به تدریج به دست خواهد آمد.
در هرحال اکنون مهم آن است که یک خیزش ملی برای رفع حصر ظالمانه و غیر قانونی از این محصوران محبوب پدید آید و باید تلاش کرد این مطالبه چندان جدی و اثرگذار شود که حاکمان مغرور و خودشیفته نتوانند بی تفاوت باشند. رفع ظلم از مظلومان، هم خواسته انسانی است و هم مطالبه ملی و قانونی و حداقل کاری است که هر انسانی می تواند انجام دهد.
به امید فردایی بهتر
*کانال نویسنده
@kaleme


🔴 درباره یک معلم و دوست

✍️ مسعود غفاری

دکتر رضا رئیس‌طوسی را در اولین گردهمایی انجمن های اسلامی دانشجویان درانگلستان در سال ۱۳۵۵ دیدم و باب آشنایی و دوستی گشوده شد، زمانی که دانشجویان مسلمان انجمن های اسلامی ازشهرهای مختلف انگلستان در شهر کوچک هادسفیلد در شمال انگلستان دورهم جمع شده بودند تا به فعالیت های اعتقادی و سیاسی خود سروسامان بدهند. تقریبا همه طیف های دانشجویی مسلمان آن زمان درانگلستان، در جمع حضورداشتند.

درآن دوران، ما نسلی کم سن و سال، ولی پرانگیزه بودیم؛ محصول فعالیت های فکری، سیاسی و تشکیلاتی سه جریان اعتقادی، روشنفکری و مبارزاتی آن دوران بنام مختصر "خشم" یعنی خمینی؛ شریعتی و مجاهدین. در این دوره ما دانشجویان مسلمان نسل دوم درانجمن های اسلامی درانگلستان بودیم که همیشه سعی داشتیم تا دغدغه بزرگان نسل قبل را در خصوص مسائل کشور فهم کرده و در فعالیت ها مشارکت جدی داشته باشیم. آشنایی با آنان، ما را به این مسائل نزدیک می نمود. تصور می کنم نسل آن ها در انتقال باورهای خود بسیار مومن، پی گیر و عمل گرا بودند…

📎متن کامل
@kaleme


🔴 ضرورت دستگاه قضایی مستقل

✍ مرضیه حاجی‌هاشمی

ساختار سیاسی [آمریکا] به گونه‌ای است که دستگاه قضایی به ویژه «دادگاه عالی» قادر خواهد بود، در مواقع اضطراری که به ضرر منافع ملی است، مداخله جدی نموده و جلوی خودکامگی و تصمیم‌گیری فردی تنش‌زا را بگیرد


▫️بالاخره بیستم ژانویه از راه رسید و مراسم تحلیف ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» برگزار شد. سخنان ترامپ در این مراسم، تکرار وعده‌های انتخاباتیش بود که مثل همیشه حد متعادل و میانه‌ای نداشت. به طور مثال وعده‌هایی چون خروج از «پیمان سبز» و «پیمان تغییرات آب و هوایی» فقط برای رضایت کارگران آمریکایی به اندازه‌ای که می‌تواند، برای کشورهای دیگر به ویژه حامیان محیط زیست، تنفر برانگیز باشد، برای منتفعان از این وعده، شوق انگیز است یا وعده تغییر نام «خلیج مکزیک» به خلیج آمریکا و ...، سیاست‌هایی که موافقان و مخالفان را به بالاترین میزان می‌انگیزند.

▫️اما آنچه که بیش از همه این وعده‌ها مورد توجه متخصصان است، نظم سیاسی دموکراتیک و ساختار تقسیم  قدرت در قوای سه گانه «ایالات متحده» است که احتمال می‌رود، دستخوش تغییرات جدی در این دوره ریاست جمهوری ترامپ قرار گیرد. یک سند محرمانه که از سوی سفیر آلمان در آمریکا برای دولت فدرال «آلمان» در روزهای اخیر، تهیه شده است و خبرگزاری «رویترز» بدان دسترسی یافته، بیانگر ابراز نگرانی «آندریاس میشائلیس» سفیر آلمان از تغییرات بنیادی در نظم سیاسی ایالات متحده توسط دونالد ترامپ و دولت اوست.

▫️در این سند محرمانه آمده است که برنامه‌های ترامپ، «تمرکز حداکثری قدرت در دست رئیس جمهوری به بهای تضعیف کنگره و ایالت ها» را تعقیب می‌کند. ساختار سیاسی آمریکا نیز مانند همه دموکراسی‌های مدرن، دارای یک هسته اصلی است که به آن Checks and  Balances گفته می‌شود. این هسته اصلی، مکانیسم‌های کنترل و موازنه ای هستند که قدرت را در سراسر یک نظام سیاسی توزیع می‌کنند و مانع اعمال کنترل کامل هر فرد یا نهادی بر همه نظام سیاسی و دیکتاتوری در تصمیم‌گیری‌ها می‌شود.

▫️میشائلیس در سند محرمانه خود می‌نویسد: «ترامپ یک دستور کار جدی برای برهم زدن حداکثری را دنبال می‌کند. اصول دموکراتیک و نظام تقسیم قدرت در آمریکا (Checks and  Balances) به طور گسترده‌ای تضعیف خواهد شد. قوه قانونگذاری، مجریه و رسانه‌ها از استقلال خود محروم شده و مورد سوء استفاده سیاسی قرار خواهند گرفت».

▫️مسأله مهم دیگر که حضور ابر سرمایه‌دارانی چون «ایلان ماسک» به عنوان مشاور در کنار ترامپ می تواند، وجود آن را تایید کند، قدرت گرفتن «بیگ تک» در ساختار قدرت سیاسی ایالات متحده است. در سند مذکور هم آمده است که در دولت ترامپ، شرکت‌های بزرگ فناوری نیز قدرت مشترک، در حکومت به دست خواهند آورد. بازوی بسیار پرتوانی برای بهره گرفتن از روش‌های نامطلوب، علیه منتقدان و شرکت‌های رسانه‌ای.

▫️در این سند همچنین آمده است که «کنترل بر وزارت دادگستری و «اف بی آی» برای اهداف ترامپ از جمله اخراج‌های دسته جمعی، اقدامات تلافی جویانه و تضمین مصونیت قانونی او نقش محوری دارد و حتی استفاده از ارتش در داخل کشور برای انجام وظایف پلیسی ممکن است، عملی شود»؛ با این وجود، این ساختار سیاسی به گونه‌ای است که دستگاه قضایی به ویژه «دادگاه عالی» قادر خواهد بود، در مواقع اضطراری که به ضرر منافع ملی است، مداخله جدی نموده و جلوی خودکامگی و تصمیم‌گیری فردی تنش زا را بگیرد. اینجاست که ضرورت دستگاه قضایی مستقل بیش از پیش آشکار می‌شود.

*کانال نویسنده
@kaleme


🔴 پروانه و مادر

برای زنده‌یاد فریده جمشیدی

✍️ شریف و حنیف صابر

«فریده خانم» شیر زن و شجاع‌دل، مدیر و رهبر و یار و یاور و حامی "شهید هدی صابر"، پروانه و فرشته و مادر فرزندان‌شان "شریف و حنیف صابر"، سالها در رفت و آمد به این زندان و آن زندان، سال ۱۳۸۹ برای گرفتن ملاقات حضوری برای تولد شهید صابر در سرمای زمستان مقابل درب اوین ۷ ساعت  در خیابان منتظر ماندند.

عاشقانه و سوزان همسری و مادری کردند، سالها با مشکلات مبارزه کردند، از سال ۱۳۷۹ الی ۱۳۹۰ به مسائل مربوط زندان شهید صابر پرداختند، در تمامی دوران به معیشت و اقتصاد خانواده پرداختند، عاشقانه مادری کردند، برای فرزندانشان بی‌چشمداشت پدری و مادری کردند. قهرمان شنای کشوری و ورزشکار در رشته‌های رزمی و هندبال.

عاشقانه و سوزان مادری و همسری کردند، راهنما و نور فرزندانشان در کودکی، جوانی و تحصیلات بودند، حامی و رفیق همسر و فرزندانشان بودند، قوی‌ترین زن و مادر، کلمات قادر به توصیف شما نیستند. مادر زیبا‌روی و زیبا‌دل ما جاودانه‌تر شد و ماندگار‌تر. چِشم و چراغ راه منزل ما زیباتر شد.

فرزندان مخلص شما
شریف صابر و حنیف صابر

@kaleme


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔴 دستی که روی معلم بلند شود را می‌شکنیم!

✍️ اسماعیل عبدی

حمله نیروهای امنیتی با اسپری فلفل به تجمع قانونی امروز ۱ بهمن ۱۴۰۳ فرهنگیان بازنشسته و سرکوب خشونت‌بار معلمان بزرگوار و پیشکسوت نشانه‌ی نهایت وقاحت و زبونی حکومتی‌ست که توان پاسخ‌گویی به مطالبات قانونی معلمان جامعه را ندارد.‌دستی که بر روی معلم بلند شود را می‌شکنیم. (شبکه ایکس)

📎گروهی از فرهنگیان بازنشسته، صبح امروز (دوشنبه ۱ بهمن) با تجمع مقابل وزارت آموزش و پرورش در تهران، خواستار تسریع در پرداخت باقیمانده پاداش خود شدند. معترضان می‌گویند ماموران برای برهم زدن تجمع، از خشونت و اسپری فلفل استفاده کردند. بازنشستگان شعار‌ می‌دادند: «فریاد فریاد از این همه بیداد» و «بازنشسته داد بزن، حقتو فریاد بزن». در این تجمع اعتراضی، جمعی از معلمان بازنشسته سال ۱۴۰۲ از استان‌های مختلف مانند ایلام، کرمانشاه و لرستان حضور داشتند.

@kaleme


🔴 بیانیه ۳۴۰۰ هنرمند، نویسنده، شاعر، روزنامه‌نگار، کنش‌گر مدنی و سیاسی، وکیل و دانشجو در اعتراض به حکم اعدام پخشان عزیزی

پخشان عزیزی انسانی از میانِ مردم ماست. از جنس دردها، آرزوها و امید‌های ما. اعدام پخشان عزیزی، زخمی بر وجدان ما خواهد بود که هرگز التیام نخواهد یافت. هیچ جامعه‌ای با ریختن خون انسان‌ها عادلانه‌تر نخواهد شد. در مسیر عدالت، هیچ جایی برای کلمهٔ اعدام وجود ندارد.

ما این بار نه به عنوان هنرمند یا فعال مدنی یا هر چهرهٔ دیگری، به عنوان مردم به درد آمده‌ای؛ به عنوان شهروندان این‌‌ کشور؛ خانواده‌های ایرانی، که در برابر هر گونه ستمی تکلیفی برای خود احساس می‌کنیم، اعتراض جدی خود را به حکم اعدام «پخشان عزیزی» اعلام می‌کنیم.

📎فهرست امضاها
@kaleme


🔴 قدرت معتبر؛ حکومت اکثریت

✍️ رضا اسلامی

حکومت حق اکثریت است، نه چون حق است، بلکه چون اکثریت است. حق بودن غیر از حق داشتن است. حقوق بشر هم مقوله حق داشتن است، فارغ از حق بودن. حکومت حق گروهی نیست که خود را حق می پندارد؛ حق گروهی است‌ که‌ رای اکثریت را با خود دارد.

حکومت برخاسته از اراده جمعی اکثریت مردمان هر ملتی است که در همه پرسی ها و انتخابات تجلی می یابد و این فارغ از "حق" بودن است؛ چه اینکه هر گروهی خود را بر حق می پندارد اما فقط آنچه را و آنکه را که اکثریت انتخاب می کند حاکم است و حق حکومت دارد. این همان قدرت معتبر است؛ به اعتبار اینکه منتخب اکثریت شهروندان است. قدرت معتبر ریشه در اراده و خواست جمعی، مستمر و سیال اکثریت مردمان دارد.

رای اکثریت همیشه ثابت نیست؛‌ در معرض آزمون و خطا و‌ تغییر است؛ و ریشه در عرف و اراده جمعی و مستمر مردمان دارد و تنها ملاک مشروعیت و حکومت است. خود حق پنداری ملاک حکومت نیست.

قدرت معتبر و رای اکثریت به خواست و اراده مردمان در گردش است. اکثریت و اقلیت تابع رای شهروندان آزاد و برابر است که در کف خیابان گفتمان عمومی را شکل می دهد و قدرت بی قدرتان را از طریق صندوق رای و به شکلی خشونت پرهیز به منصه ظهور می رساند.

در جوامع دور از تبعیض و خشونت و برخوردار از همزیستی مسالمت آمیز، اکثریت با رعایت حقوق اقلیت و برای مدتی کوتاه حکومت می کند و قدرتی معتبر دارد. اقلیت هم همیشه این فرصت را دارد تا خود را بهتر عرضه کند و قدرت معتبر شود.

حکومتی که حقوق کرامت محور شهروندان خود را احترام و‌ رعایت کند و به دور از سرکوب، آزادی های عمومی را حمایت‌ کند و جامعه را به سوی آزادی، دمکراسی و توسعه رهنمون شود از رای اکثریت و قدرتی معتبر برخوردار خواهد بود.

*کانال نویسنده
@kaleme


ویدا ربانی و مطهره گونه‌ای از زندان زنان اوین به کارزار رفع حصر پیوستند. پیش‌تر مصطفی تاج‌زاده، ابوالفضل قدیانی و علیرضا بهشتی شیرازی از زندان اوین و سعید مدنی از زندان دماوند هم از این کارزار حمایت کرده بودند. تا کنون بیش از ۱۷ هزار نفر شامل کنش‌گران سیاسی، مدنی و فرهنگی و خانواده‌های شهیدان و ایثارگران این کارزار را امضاء کرده‌اند.

@kaleme


🔴 گذار برای ایران

✍️ هادی حبیبی

زیربنای دموکراسی همین برابری در فقدان فرمانروایی - فرمانبرداری است. بازیِ بُرد - بُرد برای همه. اکثریت، به واسطه اعتبار - نه لزوماً حقانیت - حق حکومت کردن دارد و اقلیت حق تبدیل شدن به اکثریت و برخورداری از مجموعه آزادی‌های لازم برای تبدیل شدن به اکثریت. دموکراسی یعنی تعیین‌کنندگی مطلق اکثریت همراه با تضمین همه حقوق و آزادی‌‌های اقلیت.

و اینگونه است که اکثریت همیشه در معرض اقلیت شدن است و بالعکس. در این فرآیند است که مفهوم توتالیتریِ حقیقت رخت بر می‌بندد و حقیقت از مفهومی جزمی، متصلب و واحد که باید به آن واصل شد به تصویرهای حقیقت تبدیل می‌شود که بر اساس اقتضائات عقلانیت نظری و عملی باید از میان آنها یکی و نزدیکترین تصویر به حقیقت را برگزید و به آن نزدیک شد.

بر این اساس است که فضای عمومی شکل می‌گیرد و در پرتو قرارِ آزادی و برابری، گفتگو ممکن می‌گردد و از بطن گفتگو و عقلانیت ارتباطی، همگان و جمهور، که مالکان ملک انحصاری مشاع ایران هستند می‌توانند معدل عقلانیت خود را ابراز، حاکمیت خود را اِعمال، خیر خود را تشخیص داده و حاکمیتِ قانونِ مبتنی بر قدرت حق، و نه حق قدرت تاسیس نمایند.

*رسانه تحکیم ملت
@kaleme

Показано 20 последних публикаций.